Enigma filmului anonim

Cu ritmicitate de publicitate, B1TV difuzează de miercuri un film care atacă investigaţiile de presă despre patinoarul de la Braşov » Montajul a apărut la o zi după ce 100 de deputaţi au semnat pentru înfiinţarea unei Comisii de Anchetă » „Nu e publicitate, e informaţie publică!”, susţine B1 TV despre materialul pe care-l transmite

joi, 10 iunie 2010, 12:37

Cu ritmicitate de publicitate, B1TV difuzează de miercuri un film care atacă investigaţiile de presă despre patinoarul de la Braşov » Montajul a apărut la o zi după ce 100 de deputaţi au semnat pentru înfiinţarea unei Comisii de Anchetă » „Nu e publicitate, e informaţie publică!”, susţine B1 TV despre materialul pe care-l transmite

Începînd de miercuri, B1TV difuzează de mai multe ori pe zi un film de 9 minute în care jurnaliştii care au scris despre patinoarul de la Braşov sînt calificaţi drept „arvuniţii interesului”. În film apar mai multe pagini din ziarele româneşti, locale şi naţionale, care s-au ocupat de caz. Cele mai multe pagini sînt ale Gazetei Sporturilor.

B1TV îl difuzează gratis
„Filmul nu e publicitate, e informaţie publică, o poate difuza oricine doreşte”, a precizat Cristina Ene, şefa de vînzări de publicitate de la B1TV.

Dacă difuzarea este gratuită, potrivit staţiei TV, cui aparţine filmul, cine l-a realizat şi cine a plătit pentru filmări şi pentru producţia lui, ambele realizate cu tehnologie profesionistă?

Cum materialul video este redactat la persoana întîi, „nu ca să ne scuzăm” şi „să aducem în Braşov” sînt exprimări care apar în film, Gazeta a contactat oficial Primăria condusă de George Scripcaru.

„Jurnaliştii născocesc cifre aduse din condei”
La întrebarea dacă are vreo legătură cu filmul şi, dacă da, cît a costat acesta, Primăria a spus că va răspunde în termenul legal de 30 de zile.

Iată cum sună începutul filmului:

„Ne-am obişnuit să scriem sau să vorbim despre lucrurile rele, pe principiul că o ştire pozitivă nu este o ştire. Dacă se întîmplă ceva bun, unii dintre jurnalişti, mînaţi de interese politice, sau la comanda din umbră a unor personaje care au ca unic scop denigrarea puterii născocesc cifre şi lucruri care, aduse din condei, au menirea să arate opiniei publice că, deşi e bine, totuşi nu e bine. Este şi cazul patinoarului de la Braşov”.

„Au existat şi există voci care…”

„Deşi vorbim despre cel mai performant complex sportiv destinat sporturilor de iarnă din România, deşi valoarea lucrării reflectă costuri transparente şi cît se poate de reale, deşi este unul dintre puţinele lucruri cu care ne putem mîndri în România, în condiţiile în care în secolul XXI participăm la Olimpiade cu săritori de la trambulină care se antrenează sărind pe bureţi, totuşi au existat şi există voci care cu tot dinadinsul bombardează cu informaţii false de dragul de a fi în trend cu cei care strigă la unison că în ţara asta totul e hoţie”.

„În loc să se vorbească…”

„Mai mult decît atît, în loc să vorbească despre un complex dotat la cele mai performante standarde europene, care ne dă verde să aducem în Braşov competiţii de cea mai înaltă clasă fără să ne fie ruşine că avem scaune rupte, pereţi scorojiţi, mantinela căzută sau toalete infecte, arvuniţii interesului au găsit de cuviinţă să compare doar pecuniar complexul de sub poalele Tîmpei cu un patinoar din Ungaria, chipurile făcut pe bani mai puţini.

Lucrurile nu stau nici pe departe aşa. De aceea, dorim să facem cunoscute toate detaliile acestui proiect, prin comparaţie cu patinoarul de la Miskolc. Nu ca să ne scuzăm şi nici că doar acest patinoar ar fi bun de reper, ci doar pentru că o dată, măcar o dată, în mediatizarea asta lipsită de scrupule, să le dovedim oamenilor că nu e ţeapă”.

Ce urmează?
Apoi, autorii anonimi arată imagini şi prezintă cifre comparative asupra cărora Gazeta va reveni în curînd. Filmul îl puteţi urmări pe B1Tv sau pe net la adresa.

Spre deosebire de creatorii ascunşi ai filmului, nu vom amesteca informaţia cu opinia. Nici în acest articol şi nici în altele. Vom continua investigaţia, aşteptăm toate contractele de la CNI şi răspunsurile de la Primărie.

Nu comentăm aici retorica filmului, acuzele la adresa investigaţiilor sau indicaţiile date de realizatorii ascunşi despre ce [i cum ar trebui să scrie jurnaliştii. Am informat doar publicul că acest film există şi că susţine un punct de vedere, chiar dacă nimeni nu şi-l asumă.

 Articol de Mirela Neag, Radu Bichiş şi Cătălin Tolontan

Comentarii (132)Adaugă comentariu

ionut  •  11 iunie 2010, 9:59

Stimate D-le Tolontan,
Va apreciez investigatiile si cred ca trebuie demascate toate furturile din tara asta pentru ca eu consider ca asta e una din cauzele pentru care suntem in situatia asta. Dar:
– V-ati gandit ca acest patinoar este binevenit pentru a face performanta in viitor? Va spun asta ca parinte al unui copil care face patinaj artistic de performanta cu succes si care pana acum a alergat in fiecare iarna intre Poiana, Olimpia si un patinoar privat in Racadau – trebuie sa va spun ca pe toate gheata era groaznica iar copiii se antrenau printre public.
– Acest patinoar este vizibil, palpabil, este ceva de care copilul meu care face performanta se foloseste, spre deosebire de exemplu de drumuri unde am inteles ca s-au investit 13 MILIARDE € in ultimii 5 ani. As dori sa stiu unde s-au evaporat banii echivalenti cu constructia a cca. 1100 patinoare care s-au dus la drumuri.
– Nu in ultimul rand chiar sunt impotriva tuturor politicienilor din Romania-nu mai am incredere in absolut nici un partid,ar trebui ca toti sa fie exclusi din viata publica, iar pe cei de la PDL chiar nu pot sa-i suport, dar trebuie sa recunosc ca Scripcaru este un bun primar si Brasovul arata impecabil, chiar s-au facut multe lucruri bune.
– A, si Moraru chiar ar trebui amendat pentru slugarnicia lui, ma dezgusta profund.

derry6  •  11 iunie 2010, 10:10

dl.col.moraru l-a interogat pe tolontan ca la militie insa n-a avut succes; l-am vazut deseori descumpanit in cursul interogatoriului , a atacat pe toate flancurile dar degeaba , a fost zdrobit fara drept de apel Felicitari Catalin Tolontan !L-ai invins ***** cu zambetul pe buze la fiecare insinuare… bineinteles ca este colegul tau , dar este din categoria *********
dl.col.moraru vorbesti mult si prost , pui in dezbatere probleme interesante , dar ai incetat de prin decembrie 2009 sa mai fii un moderator si in plus unul obiectiv , neutru …
Avea dreptate V.Ciutacu … Ma distrez copios cand te vad , esti comic ******* , intre tine si un jurnalist impartial e o diferenta uriasa datorata faptului ca tu esti actor intr-o piesa cu regie subordonata ; ai putea fi mai credibil ca prezentator la meteo

ovidiu  •  11 iunie 2010, 10:37

D-le Tolontan, sincer va felicit atat pe dvs. cat si pe dl. Moraru pentru o disputa civilizata si cu argumentatii coerente. Nu stiu acum cine are dreptate dar imi place ca exista dispute in tara asta si in afara Basescu-Mogulii. Daca intr-adevar investigatia transcede conflictul amintit la moda in Romania, asta inseamna progres.

claudiuc  •  11 iunie 2010, 10:42

Interesant…

tavi  •  11 iunie 2010, 10:53

la antena 3 ruleaza un astfel de film 24 din 24,cu actori si regizori diferiti.Tu esti un om integru,nu contest,dar despre cei de acolo….toata jena…..

webber  •  11 iunie 2010, 11:06

jenant si penibil pentru B1 . am vazut si eu un extras din el unde se vorbea de mandria… vere, sa isi vopseasca in portocaliu sigla.

PS – nu mai suntem in comunism, zic eu, asa ca astept reactia CNA

milici  •  11 iunie 2010, 11:10

@tavym20
PCR si-a trimis intai propaganditii la scoala, fiind oarecum obligati deoarece membrii initiali , aia erau si cu aia trebuia defilat (Stalin).Ulterior au folosit drept filtru, Stefan Gheorghiu , CEPECA si altele asemenea, ‘academii’ urmate de multi care azi isi dau cu caramida-n pectorali.
Acum situatia s-a schimbat, urmasul real al PCR avand alt context:
_ciracii sunt mai scoliti, macar la nivel de diplome, majoritatea de cele care tocmai vorbiram;
_au dat o spoiala GALBENA peste ROSU reultand , ati ghicit , PORTOCALIU.
_aplica neabatut politica PCR, niciunul din trucurile prin care rosii ne-au imbrobodit nu le scapa.Drept ca ca multi dintre noi deabia asteptam sa muscam iar nada.Cel mai bun exemplu este chiar atitudinea in cazul patinoarelor , identica cu cea din anii 50.
Sa revenim la propagandistul nostru , probabil Tavi care a devenit Tavy dar nu reuseste sa scrie trei cuvinte succesive corect.
Sa-i apreciem promptitudinea si , chiar daca n-am inteles nimic din postare, sa-i recomandm calduros cel putin o scoala de vara PDL.
INVATATI, INVATATI, INVATATI!E LOC DE MAI BINE TOVARASI.

diss  •  11 iunie 2010, 11:21

cataline , l-am vazut aseara pe moraru tare derutat.
tu l-ai intrebat lucruri concrete iar el iti raspundea cu generalitati de imi venea sa inchid televizorul.fiecare are opinia lui dar asa cum bine ai spus pana cand nu vom vedea actele nu ne putem pronunta. cea mai tare interventie a fost a presedintelui federatiei de hochei care ce sa vezi era si parte din sistem.despre filmul de prezentare ai pus eticheta exacta: pana si timbrul voci era identic cu cel din fimele de acum 20 de ani care ne prezentau piata universitati! o intrebare nu imi da pace: ce se intampla cu moraru? incearca sa puna batista pe tambal?
in rest numai de bine si multa bafta, va fi din ce in ce mai greu….

CRISTIAN  •  11 iunie 2010, 11:26

D-le Tolontan, sunteti jalnic.Nu aveti argumente in a sustine comparatia dintre cele doua patinoare.Numai cineva interesat (ca sa nu spun sponsorizat) poate sustine aberatiile din articolele dumneavostra.Va propun o afacere.Va dau 4 mil de EURO (privat) sa construiti un patinoar identic cu cel de la Brasov de la A la Z(nici un cui in minus, nici un cent in plus). Dupa care vom mai face inca zece.Vreti?
Fac apel la toti primarii (PSD, PNL, UDMR, PDL) care dorest sa investeasca pentru sport sa-l contacteze pe dl.TOLONTAN ca are preturi foarte bune pentru sali de sport si patinoare.
Trebuie sa apreciem calitatea si utilitatea patinoarului de la Brasov.

milici  •  11 iunie 2010, 11:33

@tavy…, tavi…etc
Mai multe postari, cu acelasi sens, sunt semnate cu aceste nume .
Deoarece majritatea de postarilor de acest tip sunt oarecum agramate , neputand sa avem o idee clara , vreau sa fim lamuriti:CARE E NUMELE DE COD adevarat al autorului?

darius  •  11 iunie 2010, 11:33

daca vrei sa te cred d-le tolontan atunci fa o ancheta si arata intregii tari cum a reusit sa ia(eu zic sa fure)d-l DAN VOICULESCU fostul INSTITUT DE PROIECTARE PENTRU IND.ALIMENTARA(actualul sediu GRIVCO)situat in baneasa.daca nu stiti va spun eu:pentru acesta a platit citeva sute de mii de dolari(CADOU DE LA NASTASE&PSD)si el valora cca.60 milioane dolari.daca faci aceasta ancheta cred in buna vointa ta daca nu,NU!!!si apropo:NU MAI SCOATE DE PE FORUM CE NU_TI CONVINE(nu te injur,nu folosesc cuvinte injurioase si tu ce faci?imi iei dreptul la opinie?asa te-a invatat „FELIX”?)

cocoio  •  11 iunie 2010, 11:42

FELICITARI D-le TOLONTAN,in rest penibil tinere moraru

Cătălin Tolontan  •  11 iunie 2010, 12:04

ionut: sigur ca patinoarele sint nu doar utile, ci si obligatorii, dar la un pret corect

eduard sahinian  •  11 iunie 2010, 12:05

Radu Moraru, te-am urmarit in emisiunea de azi cu Catalin Tolontan. Si din cand in cand, si in alte ocazii. Poate ca o sa-mi spui ca in ziua de azi nu mai exista obiectivitate in jurnalismul romanesc. OK, dar daca ar fi sa relativizam, atunci intre tine si Tolo distanta e uriasa. Intre parti-pris-ul tau si cel al lui, sa zicem Mircea Badea, sincer, ca telespectator, nu vad nici o diferenta. Se vede cu ochiul liber ca esti fan Basescu – Udrea – si restul paradigmei.
E dreptul fiecaruia sa aleaga ceeace prefera. Mai complicat este cand devine propagandist cu pretentia de a fi, in ochii publicului, drept obiectiv, neinteresat si neangajat politic.

Bref, uitandu-ma la emisiunea ta am vazut, de fapt, o operatiune pusa la punct dupa toate regulile structurilor informationale de tip militar, cu misiune si cu obiective [tinte] clare de atins. Cred ca o faci asa, pentru ca, dupa cum spuneai, nu vrei sa te angajezi politic pe fatza, fiindca nu-ti place politicul de azi (deci acela asumat pe fatza)

Ca de fiecare data in istorie, trecerea timpului va valida sau nu justetea actiunilor noastre pentru binele general.
Personal, ^ti pot intelege revolta, distantarea fatza de unii si apropierea fatza de altii, dar deosebirea sesizabila din emisiunea de joi seara, privindu-va pe voi doi, e c^t roata carului.

Tolo este jurnalist in sensul civil (si civic) al cuvantului, pe cand la tine se developeaza inevitabil imaginea jurnalistului in civil. Ca proba in plus, stiindu-ti, din alte emisiuni, „mica” ideosincrazie fatza de UDMR, am vazut in emisiunea de joi ca ai reusit sa fi totusi cooperant in dialogul avut cu secretarul de stat Tanczos Barna. Asa ca, ma^tre, dupa cum spuneam, daca scopul (operatiunii) o cere …

Ce e dezagreabil la o (buna) parte din presa noastra este tocmai talibanismul cu care-si manifesta parti-pris-ul, si, din aceasta cauza, ridic palaria in fatza celor care reusesc sa ramana temperati si nuantati in ziua de azi.

Cam asta ar fi, sper sa ma fi facut bine inteles, … finalmente optam cu totii intre a fi liberi sau captivi.

milici  •  11 iunie 2010, 12:16

@cristian
Tu dai 4 mil. Euro pe hartie sau vocal iar Tolo iti face un pationoar asijderea, adica desenat.Nu stiu daca omul are talent dar merita sa trecet ‘dealul’.
Te bagi?
Ne aburesti cu manipulari gen Absurdistan?

milici  •  11 iunie 2010, 12:44

@eduard sahinian
Constati raceala si intelegere superioara ca e normala pozitia a doi ziaristi , Nasu si Mircea Badea in raport cu Marele
Carmaci, determinanta in atitudinea celor doi la TV.
Intrebarea e care pozitie e mai ‘normala’?
Las la o parte ‘anomalia’ ca , in lume, majoritatea ziaristilor si intelectualilor sunt contra celor de la putere.
Ceea ce eu nu pot sa inteleg, si astept sa fiu lamurit de unul din cei peste 5 milioane de votanti ai ‘sefului statului’ care ar putea fi MOTIVELE pentru care un intelectual cu prezenta activa in tara noastra il SUSTNE pe Carmaci?
M-ar interesa UN SINGUR MOTIV, ignorand cele precum:
_n-are nicio treaba cu constitutia si legile tarii;
_habar n-are de separatia puterilor in stat, democratie etc.
_nu respecta nimic din fisa postului scrisa si nescrisa;
_n-a facut nimic din ’89 incoace;
_e populist, vulgar, si demagog;
_a distrus de unul singur toate coalitiile politice la care s-a angajat
_e anticomunist tarziu dupa ce ca e suspect de colaborare cu organele dinainte
_duce tara cu siguranta spre o criza si dictatura incredibila dupa 89;
_e un jucator care se joaca cu tara precum Chaplin cu balonul in Dictatorul.Noi jucam in copilarie Tara-n bumbi'(nasturi), el nu s-a maturizat nici acum.

clujean  •  11 iunie 2010, 13:23

@ionut..vaivai, tu d ela cine ai cumpara acelasi casa cel care tie vinde cu 5 lei sau cel care iti da cu 10 lei? o problema de clasa a doua! tu nu tii cont de posibilitati? de logica?
@Cristian, da-mi mie si eu iti construiesc~!!!!!

Cătălin Tolontan  •  11 iunie 2010, 13:38

all: dupa cum vedeti, aveti opinii diferite. Le respect pe ale tuturor. Renuntati, va rog, la cuvintele tari! Cit despre emisiune, eu cred ca si eu si Radu Moraru ne-am prezentat argumentele. Nu voi cadea in capcana asupra careia ne avertiza Ion Cristoiu ca lupta politica sa se mute intre jurnalisti. Dar nici nu voi accepta ca ziarul sa fie insultat si munca colegilor mei sa fie maculata. Asta pentru toti cei care, in loc sa discute despre felul in care se fura bani la achizitiile publice, se ocupa sa dea in cap presei. S-a ajuns in faza absurda, de neintilnit nicaieri in lume, in care forte uriase s-au unit ca se demonteze o investigatie care se refera la un caz in loc sa discutam esenta cazului 🙂 Multumesc!

precaut  •  11 iunie 2010, 13:57

s-a facut afirmatia ca un acoperis diferit poate costa pana la 1 mil.euro. Raspuns sec Tolontan: un acoperis nu costa 1 mil. euro. Deci comparam un acoperis cu structura de lemn cu deschidere de 36 m, calculat la 80 kg/mp zapada cu un acoperis metalic cu deschidere de 49 m, calculat la 200 kg/mp zapada. Cei care posteaza si injura sa se abtina. Cine se pricepe se poate pronunta. Diferenta de pret?

brainstorm  •  11 iunie 2010, 13:59

Felicitari pentru consecventa si prestatia dvs. de la B1 de aseara!

Cat despre Radu Moraru, un … (TOLO: V-am rugat sa nu mai folositi expresii tari. Multumesc)

par-alb  •  11 iunie 2010, 14:02

Tolontan: este un patinoar nou cu PERETI noi (n-avea cum sa nu fi ecand treci de la descoperit la acoperit). Eu afirm ca daca s-au pastrat fie si numai fundatia veche si ceva racorduri la utilitati, economia este de 30%. Constructorii, va rog: este afirmatia eronata? PS. Cat o fi TVA in Ungaria la constrcutii facute din bani publici pentru autoritatile publice? cat era TVA in 2005? Am avut si in Romania o perioada in 2001 cand unele categorii de constructii erau scutite de TVA. Daca e si cazul de la Miskolc, avem din plecare 19% diferenta. FARA DOCUMENTE OFICIALE (si nu vorbe ale administratorului bazei de la Miskolc) si fara profesionisti nu se poate o comparatie reala. Pana atunci sunt bla-bla.

adsum  •  11 iunie 2010, 14:48

Cred că nu e o surpriză pentru nimeni, că postul B1TV şi implicit Radu Moraru alias ”Naşul”sunt aserviţi PDL-ului, ba mai mult preşedintelui jucător, aşa că nu mai trebuie să mire pe nimeni acest film anonim!!!Oare nu ne-am convins că ce e alb, în opinia puterii e negru? Oare nu ne-am obişnuit că acest partid stat, deţine adevărul absolut? Aşteptam de câteva luni, replica puterii, nu au avut până acum argumente. Acum se leagă de panouri, de acoperiş care a costat mai mult decât la Miskolk, pentru că la noi iarna e mai grea (la urma urmei nu e ca vara- vă aduceţi aminte citatul celebru?).Mă tem că acesta e ănceputul unor aşa zise ”filme anonime”comandate de la Cotroceni. Caragiale e în tot şi în toate!

flaviu  •  11 iunie 2010, 21:20

Am vazut emisiunea de la B1 tv dar sincer nu pot sa pricep un lucru domnule Tolontan. Cum nu puteti recunoaste ca patinoarul de la unguri a fost doar acoperit si renovat/imbunatatit? Este la fel ca si cum la o casa i-ai face o extindere sau o mansardare. Patinoarul de la Brasov este NOU facut de la 0. Cat despre diferenta mare de acoperise, instalatii de lumina, instalatia de temp a ghetii, lojele VIP, etc e clar ca si un orb ar nota diferenta. Eu nu inteleg cum va ganditi ca ar fii posibil sa se faca un patinoar nou la standarde olimpice cu 4 mil euro. Faceti comparatii va rog si cu alte patinoare recente sa obtineti un rezultat mai bun. Sunt nerabdator sa obtineti toate actele care vor arata costul real si daca a fost „umflat” cumva. In caz ca va inselati , ca simplu cititor ma astept la macar un articol pe tema aceasta.

catalin  •  11 iunie 2010, 23:43

APEL PENTRU ONOARE

Daca au furat la aceasta lucrare? ,cu siguranta ca da …dar 1-2 mil sau 8 mil.Diferenta e mare 10%-15% sau 70% din valoare.

Impactul la public a devenit foarte mare ,televiziuni si politicieni repeta zilnic fraza ‘patinuare de trei ori mai scumpe’…
Daca anchetati doar cum au cheltuit banii si nu comparati cu cel din Ungaria ,era OK …dar aceasta comparatie a dus la o exagerare nepermisa si fara scuze ptr o ancheta facuta de Catalin Tolontan.

Nu lasa insinuarea cu ARCO sa inlocuiasca o greseala nevinovata.

Pe langa bani si succes ai nevoie si de onoare .O dobandesti foarte greu ,iar tu ai reusit Cataline.

Pentru multi aberez acum ,dar stiind ca nu si ptr tine, cu respect iti spun

Avem nevoie de CATALIN TOLONTAN cu greseli dar cu ONOARE

rar  •  12 iunie 2010, 2:40

genial!!!!!!!!!!!!
am si eu o intrebare????!!!!!!!!!!CAT DE CRETIN SA FI SA CREZI ABERATITE RESPECTIVE???????????????????????????????????????????
Desi e bine nu e bine:))))))))))))) mai mult nu am putut sa ma uit …

krlos  •  12 iunie 2010, 14:11

Nu exista nicio diferenta intre B1 si trustul Intact, aceleasi practici de ambele parti. Acelasi gen de filmulete am vazut si pe Antena 3, acelasi tip de jurnalisti si mai grav este ca si celelalte trusturi sunt in aceeasi oala. Cu mici exceptii, presa a ajuns mai rau ca in comunism.

Vlad-Tiberiu  •  13 iunie 2010, 4:48

Domnu’ Tolontan, scuze de ora tarzie, aproape matinala, la care va scriu.
Am vazut emisiunea lu’ nea Caisa alias Radu Moraru la care v-ati prezentat. Dom’le, eu nu inteleg la ce te-ai dus matale acolo: sa te explici sau sa te scuzi pt. o investigatie in fata unui neica-nimeni **, un zero barat care se da mare si tare, in timp ce-mi prezinta vrajitori si *****? ** de cate ori nega, fara niciun argument solid, toate evidentele prezentate de dvs., care ramaneati (n-am inteles de ce?) tacut. Pai io sa fi fost in emisiunea aluia, il terminam din 2 vorbe. Matale te chinuiai sa-i explici calm si cu bun-simt fapte si lucruri logice unui *** care n-avea in cap decat sa salveze fata PDL-istilor de fiecare data cand mata le-o expuneai cat de cat. N-ati inteles nici acum ca pe alde Moraru, ca si pe restul ** portocalii, nu-i intereseaza nimic altceva decat sa-i apere pe pe PDL-isti? Pot sa le arati orice, ei tot or sa gaseasca vreo scuza ceva, gen „pixelul albastru”. Cu insi din astia „pre-setati”, ca si ala „revolutionar” de la Romexpo cand cu lansarea cartii lui Iliescu, n-ai dom’le ce discuta!
Dar lasa ca Base ii rezolva si pe astia: sa-i vad io la toamna, cand le-or urla matele in ei de foame si de saracie, ca vor mai avea energie sa-mi vorbeasca de baliverne de acum 20 de ani, gen Iliescu, minerii, comunistii, masoneria si alte prostii…apropo, cand acum, in 2010, „modelul chinez” e tot mai apreciat peste tot in lume, trebuie sa fii nebun ** de-a binelea ca sa mai ai tupeul sa vorbesti despre comunism sau capitalism, despre doctrine, despre stanga sau dreapta, cand iti chioraie matele de foame si esti sarac lipit!

nekunoscut  •  14 iunie 2010, 12:13

Timpul nu mai are răbdare cu noi…
Nu avem cu cine. Guvernul trebuie să cadă, deficitul bugetar este manopera pdl-iştilor. Cât încasezi şi cât cheltui ? cam aşa stă treaba în România. La fiecare 100 de lei încasaţi prin impozite şi taxe, statul român cheltuie 123 de lei…

….ăsta e deficitul pe care Boc şi compania au reuşit să-l facă . În loc să forţeze investiţiile în ceva profitabil, ei doar au plătit salariile, dar nu au ştiut că vor fi nevoiţi să şi înapoieze banii luaţi ?

….suntem nemulţumiţi de miniştrii incompetenţi : Vlădescu, Şeitan, Funeriu, Udrea, Boc – păpuşa marinarului.

…conform unui studiu făcut de o agenţie engleză ( parcă ) suntem pe locul 8 în lume dpdvd. al riscului de incapacitate de plată . Frumos. Doar Grecia şi Ucraina stau mai prost ca noi.

La muncă băieţi. Moţiunea o să pice, guvernul nu o să cadă.

Europa – Balcani – România – Atenţie, risc de prăbuşire.

LUCIAN  •  14 iunie 2010, 13:36

MULTUMESC CATALINE CONTINUA AVEM NEVOIE DE ADEVAR SI OAMENI ADEVARATI
PACAT CA SUNT PUTINI CEI CE DORESC ADEVARUL SI NUMAI ADEVARUL

felix  •  15 iunie 2010, 11:35

ieri, 14 iunie au fost sterse cateva postari anti-Basescu, astazi scriem din nou pe acelashi site de slugi
http://vodpod.com/watch/3799504-adevarul-despre-patinoarul-de-la-brasov-www-e-calarasi-net
cu textul:”felix commented on: multumesc celor care au scos postarea mea de ieri, supara tare adevarul dar ce tare doare prostia, cum vretzi mah pd-l-ishtilor sa faceti democratie, cand incercatzi din rasputeri sa ramanetzi singuri la putere, uite si la astia de pe site-ul asta, chiar nu ai curaj oricine ai fi sa lasi o postare scrisa la obiect, cat de sluga potzi fi incat sa stergi ce-am postat ieri??? ce fel de om fara coloana vertebrala eshti de nu potzi sa lashi o simpla, UNA! postare in care , cu date verificate am scris care este starea de fapt in Brasov, sterge si postarea asta shi -ai sa ramai acelashi anonim slugarnic ce traieste degeaba pe pamantul asta….nu putem draga moderator sa fim toti slugi, shi mai ales nu putem toti sa inchinam osanale sau sa pupam dosuri, ca tine, rushine, iar ca fapt divers ca sa nu mai spunetzi minciuni cu filmuletzul vostru de slaba propaganda , aflatzi ca patinoarul despre care citeste obosita aia ,este multifunctional, shi deci in pretzul de pana la 12. mil. furate, in acea sala din Vancouver, au loc spectacole, concerte, meciuri de tenis pe teren acoperit, la Brasov pe aceeashi bani e numai gheatza, gheatza din capul celor care fura banii brasovenilor ,cei pe care TU moderator jenant ce eshti, le aperi interesele stergand o postare, fa-o shi azi, fa-tzi meseria de sluga ”

Sa vedem daca au nervii tari, cei care inca mai cred ca a fi sluga in viatza asta e o meserie de ONOARE!

felix  •  15 iunie 2010, 11:40

si ca totul sa fie in regula, iata cum primarul de Brasov ,Scripcaru prin interpusii de la CNA amendeaza, posturile concurente din oras, doare sa te vezi demascat in fiecare zi??? iata link:

http://www.youtube.com/watch?v=KT4kP4lv0ck

Rasvan  •  15 iunie 2010, 23:09

Am vazut filmul asta chiar la B1tv.
Strict din punct de vedere constructiv patinoarul de la Brasov arata mult mai bine decit cel din Ungaria. Pentru ca nu stiu cit a fost devizul oferta initial aprobat de primarie nu pot sa ma pronunt.
Ce pot sa va spun – doar ca m-am chinuit vreo 3 saptamini ca o primarie sa imi aprobe o nota de comanda suplimetara de nici 1000 de euro!

Comentează