„Patinoar nou”

Investigaţie de Mirela Neag, Radu Bichiş şi Cătălin Tolontan

duminică, 13 iunie 2010, 11:27

Investigaţie de Mirela Neag, Radu Bichiş şi Cătălin Tolontan

ESENŢA CAZULUI

1. Gazeta descoperă că MTS a investit in 9 patinoare cu suprafaţă uscată în mai multe localităţi din ţară, la preţuri de 150.000 de euro bucata, majoritatea zăcînd nefolosite din cauză că sînt, conform antrenorilor de hochei şi patinaj, „inutile pentru pregătirea sportivă şi improprii pentru agrement în aer liber”.

2. 6 din 9 patinoare au fost realizate de MBS Group şi Vest Sport, firmele consilierului PD-L din Turda  Gabriel Silagyi.

3. Continuarea investigaţiilor arată că firmele lui Silagyi, cu sediul social într-un apartament din Turda şi cu 30 angajaţi, conform Registrului Comerţului, au cîştigat în ultimele 18 luni lucrări publice de 70 de milioane de euro.

4. Printre ele apare şi patinoarul de la Braşov, care, conform SEAP, a costat peste 12 milioane de euro. Finanţarea a fosta asigurată de Primărie şi CNI, iar MBS a subcontractat, de fapt, lucrările. Ziarul publică ample interviuri cu primarul Braşovului George Scripcaru, cu Gabriel Silagyi şi cu Emil Sabo, fostul şef al CNI.

5. Gazeta compară patinoarul de la Braşov cu cel de la Miskolc, unde s-au organizat 7 competiţii importante de hochei internaţional şi găseşte „multiple similarităţi şi diferenţe pe care vă invităm să le apreciaţi”. GSP scrie că patinoarul din România a costat de 3 ori mai mult decît cel din Ungaria.

6. Ziarul extinde ancheta asupra sălilor de sport, program al CNI, sesizînd că în 2010 77% din ele sînt îndreptate spre localităţi cu primari PD-L, în condiţiile în care la alegerile din 2008 ponderea acestor localităţi este de 28,5%.

7. Ministrul Elena Udrea acuză „jaful pe care l-am găsit în Ministerul Dezvoltării” şi anunţă desfiinţarea CNI.

8. Un film anonim, cu ton propagandistic, care foloseşte persoana întîi ca şi cum ar fi realizat de Primărie, CNI sau MBS, e difuzat pe TV. Realizat cu resurse profesioniste fara precedent in sfera manipularii din Romania, filmul acuză că „la Miskolc a fost o extindere, nu un patinoar nou”, că „ziariştii sînt arvuniţii interesului” si ca, in loc sa scrie despre o investitie „de cea mai inalta clasa”, se ocupa cu investigatii.

9. Azi, ziarul publică interviul cu inginerul şef al şantierului de la Miskolc.

Interviu cu Olah Zoltan, inginerul şef al patinoarului de la Miskolc, Ungaria

– Domnule Olah, aţi supervizat şantierul de la Miskolc. Cum aţi numi construcţia: nouă sau extindere?
– Ce extindere?! Glumiţi?

– …
– Nu înţeleg sensul întrebării, dar, fără îndoială, e vorba despre o construcţie nouă, un patinoar nou! Toate zidurile sînt noi, pereţii, acoperişul, geamurile, vestiarele…

– O secundă, dar există o parte conservată din vechul patinoar?
– Exista un patinoar vechi, cu o tribună veche. Din motive de patrimoniu arhitectural, a trebuit să păstrăm o parte din ea. Dar, conform standardelor construcţiilor, vorbim de un patinoar nou cu elemente de conservare, nu de altceva.

„Preţul total al investiţiei a fost de 1,1 miliarde de forinţi, adică aproximativ 4,1 milioane de euro, inclusiv TVA”
– De ce s-a conservat?
– Proiectantul a decis să nu se demoleze de tot tribunele vechi, ci să le integreze în construcţie, pentru a exista o legătură între stilul arhitectonic al Sălii Polivalente şi cel al patinoarului. Noi am executat ce a prevăzut el.

– În România e o întreagă dezbatere pe această temă. Se spune că această conservare a simplificat lucrările şi le-a ieftinit.
– Nu le-a simplificat, dimpotrivă, şi orice constructor înţelege ce spun.

– Şi de ieftinit?
– Foarte puţin. Să vă explic. Sincer, preferam să avem o suprafaţa plană. Păstrarea tribunei a complicat puţin lucrurile în execuţie. Am demolat 20 la sută şi am reconstruit cam 15 la sută înapoi, pentru a corespunde cu o tribună interioară. În plus, au fost nevoie de reparaţii la tribuna veche, de forare şi de consolidare. Ne-a lungit şi timpul de execuţie.

„Dacă făceam tribuna de la zero, diferenţa de preţ ar fi fost mică, iar preţul creştea cu maximum 5 la sută”
– Revenim asupra unei întrebări ca să fim siguri pe răspuns. Pereţii sînt ridicaţi de la zero?
– Desigur! Nici un zid exterior nu a rămas în picioare. E vorba de o construcţie nouă.

– Însă fundaţia exista.
– Fără ea se mai mărea preţul cu 5-7 la sută.

– Ce a însemnat pentru d-voastră construcţia patinoarului?
– E o referinţă bună, s-a construit repede, trebuia să construim repede, am predat în 9 luni. Părerea mea personală este că avem un patinoar frumos, de calitate. Sînt frumos aranjate vestiarele, acoperişul…Nu e un patinoar obişnuit, aşa cred. Are atmosferă.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

mihai marius  •  13 iunie 2010, 23:47

Ba, Tolo, vad ca nu pricepi: daca omul ala ti-a spus ca aia e diferenta, adica de 10 la suta, atunci guvernantii au dreptate – 4 milioane de euro a costat la Miskolk, plus 10 la suta… da exact 12 milioane de euro! 😉 Sa fim seriosi. Astia care arunca aiurea banul public chiar ne iau de fraieri, zau!

dom mitica  •  14 iunie 2010, 0:08

Sa stiti ca nu ma asteptam sa continuati. Bravo, chiar sunteti profesionisti! Bravo si ca ati dat de ungurul asta pentru ca altfel lumea putea ramane cu impresia ca la Miskolk s-a facut o extindere si d-aia a costat patinoarul lor de trei ori mai putin!

ceasornicar  •  14 iunie 2010, 0:18

Cu sesizarile alea pe care le-am trimis la Basescu ce se aude? s-a primit vreun raspuns? Hai sa fim seriosi! Numai cine nu vrea nu vede ca ancheta voastra a descoperit milioanele de euro dati cui trebuie dupa alegeri! la sali de sport, la patinoare, la asfaltari, la gaze, la apa… Si mai sunt o gramada!

fdfsw  •  14 iunie 2010, 0:19

legea achizitiilor publice este facuta special pentru a se fura banul public.

guvernul boc in prima zi cand a venit la putere a modificat legea achizitiilor publice in asa fel incat sa se fure tot.

eu lucrez la compartimentul achizitii publice si va spun ca la noi tot ce inseamna achizitie publica pt constructii costa de 3 ori mai mult decat pretul normal.

daca vreti sa opritii jaful strangeti semnaturii pt modificarea legii achizitiilor publice in sensul ca singurul criteriu de atribuire trebuie sa fie PRETUL CEL MAI SCAZUT

eu personal pot sa fac sa castige ce firma vreau eu daca criteriul de atribuire este : cel mai bun din punct de vedere economic

Rambo  •  14 iunie 2010, 0:21

http://www.realitatea.net/justitiarii-rusi-ii-vaneaza-pe-politistii-corupti_718030.html

Ne trebuie niste de-astia si noua…dar nu asa rai, doar sa-i ciomageasca putin ca sa le vina mintea la cap. Romanul nu stie si nu face decat de frica…Asa poate vor negocia si cei in cauza ca si cum ar fi banul lor din buzunar. Poate vor scoate patinoarul la 3 milioane…

Cezar Petrescu  •  14 iunie 2010, 2:39

Tolontan…ne mishcam incet…Pana la Craciun avem shi noi ………sa nu zic un arestat,dar macar un proces inceput???Eu unul,de aici din Londra inca mai sper sa DARAMI F-R-A-I-E-R-I-I care se cred SHMECHERI.

gheta uscata  •  14 iunie 2010, 8:03

Dl Tolontan, la noi la Directiile judetene sa primut o promovare pentru acest tip de gheata. se pare ca exista una care e cea mai buna. poate le schimba pe astea cu alea bune.

Vlad  •  14 iunie 2010, 8:18

Tolo! Iti multumim. Te rugam sa continui.

Pentru de dimineață | aghiuţă  •  14 iunie 2010, 8:28

[…] Gazeta Sporturilor continuă subiectul Patinoarului de la Brașov. […]

Valentin  •  14 iunie 2010, 8:48

Draga tolo, eu la facultatea de constructii am invatat ca fiecare constructie e unicat, chiar daca la prima vedere planurile sunt identice. Sunt foarte multi factori care se iau in calcul: terenul de fundare, zapada, vant Si cel mai important zona seismica. tu zici ca unii din noi cititorii nu verdem in esenta ce vrei tu sa spui. eu zic ca tu continui sa compari mere cu pere, atat timp cat faci comparatie cu patinuarul din ungaria. tu continui sa prezinti cum iti convine acest caz. la emisiune nasul ai spus ca reporerul care a vb acolo in ungaria cu cei de la patinoar a zis ca patinuarul a fost ras si contruit altul. se pare ca pana la urma nu a fost ras, dar trecem peste. Imi plac articolele tale despre sport, in schimb anchetele sunt departe de a fi satisfacatoare. ca dezvaluiri sunt ok , la cat mai multe, dar ca si continut, parerea mea, foarte slabe. poate totusi reusiti sa faceti rost de toate devizele, complete si cu cineva competent sa faceti o analiza a cheltuielilor, de la data respectiva, comparate cu ceera atunci. Bafta!

silicon_v  •  14 iunie 2010, 9:18

Totusi, este adevarat sau nu ca suprafata totala construita este de cam 2700 de mp la unguri fata de 6000 de mp la Brasov? Filmul ala propagandistic de la B1TV da inclusiv aceste cifre. Sunt adevarate sau nu?

Ionut  •  14 iunie 2010, 9:40

Ma enerveaza la culme VUVUZELA de la campionatul mondial din Africa de Sud, nu pot sa urmaresc meciurile normal, nu se aud galeriile, e aiurea rau de tot.Va intrebati ce legatura are asta cu cazul asta, e simplu, singurul mod in care putem sa ii determinam sa faca ceva, sau macar sa-i enervam e sa mergem cu VUVUZELELE la gurvern, la OLIMP la Zeus, la tribunale, la DNA peste tot. Trebuie sa-i determinam cumva sa inceapa anchetele si sa le finalizeze dar nu cu NUP ca in cazul ministresei de la turism.
TREBUIE SA EXPLODEZE MAMALIGA, HAI CU VUVUZELELEEEEEEEE!!!!!1

???  •  14 iunie 2010, 9:46

„conform standardelor construcţiilor”- poate ne explica maghiarul si ce presupune aceasta fraza.

redweed  •  14 iunie 2010, 10:15

eu zic,ca aici se „invarte ca…” pe zeci de parti,insa totul merge mai departe cu aceleasi combinatii,”cacatul pute prea tare”!!! nu ai cum sa scapi de miros

Cătălin Tolontan  •  14 iunie 2010, 10:24

Valentin : in absenta documentelor oficiale ale patinoarului de la brasov (planuri, contracte, facturi, am cerut tot), pe care cni mai are termen 15 zile sa ni le dea, exista, evident, inexactitati. Intrebarea e: de ce primaria nu a dat luni de zile aceste documente desi e obligata prin lege sa o faca? De ce CNI amina sa le dea?

mitza  •  14 iunie 2010, 10:28

cataline, e de apreciat ce faci, insa atata timp cat pdl-ul va sta la putere, duci lupta lui Don Quijote. deasemenea, e de apreciat faptul ca te-ai dus la nasul moraru in emisiune, dar pe asta oricum nu-l schimbi, fiindca e pup… pdl-ului. cand toate televiziunile vuiau ca masurile acestea de reduceri bugetare sunt de prost augur, el ii pupa pe pdl-isti pe pe udrea. scripcaru a ajuns un baron de brasov si fiindca are o pozitie foarte puternica in pdl, face ce vrea. pe criza asta a investit vreo 10 miliarde in flori pentru oras, iar pensionarilor vrea sa le scoata gratituitatea pe transportul in comun.

adrian  •  14 iunie 2010, 10:40

stiti care e partea proasta a acestei anchete????? pai sa va spun eu si sa-mi ziceti daca am sau nu dreptate.ea, ancheta trebuie facuta ,nu de catalin tolontan[ nu am nimic cu el] ci de chestia aie cum se cheama……aaaa stie monica macovei sau traian basescu …………justitie parca da nu sunt sigur .asta e i-mi scapa.numai de bine si astept sa inceapa celebra ………reforma .

CIOMBE  •  14 iunie 2010, 10:45

Auzi Tolontane? Mai lasa-ne dracu’ cu patinoarul tau! Mai bine incearca sa afli cum s-a facut contractul cu Bechtel, cum s-a vandut Petrom-ul, cum s-a vandut Galati-ul si multe altele. Ai gasit si tu o margica! Cauta tot sirul de margele daca esti marele justitiar!

L3g0las  •  14 iunie 2010, 10:54

O extindere reprezinta marirea suprafetei construite fara a interveni asupra constructiei anterioare decat pentru a crea elementele de legatura. Iar in acest caz s-a intervenit asupra structurii vechi, deci este o constructie noua cu inglobarea unor elemente din structura veche care au fost aduse in stare buna de folosinta. Acest tip de constructii pot fi problematice si sa aduca la costuri mai mari decat constructiile noi(se intampla deobicei la cladiri protejate declarate monumente). In acest caz este mai mult ca sigur ca au dus la diminuarea costurilor.
@ Valentin: e adevarat ca fiecare constructie este unica si nu poti compara mere cu pere avand 100% dreptate insa daca faci un studiu pe mai multe sali de sport(sau alte tipuri de constructii) vei observa ca pretul sau costul pe m2 sunt relativ identice. Aici este insa putin absurd sa compari patinoarul din Brasov doar cu o singura sala.

Nu sunt strain de modul de atribuire a contractelor in romania, dar nici modificarea legii achizitiilor publice nu ar modifica ceva. Spun asta din simplul motiv ca daca statul nu doreste ca firma ta sa construiasca va gasi 100% un lucru care nu este in regula la oferta ta si te va exclude. La o oferta pentru o astfel de sala se aduna cu usurinta 1000 de pagini la oferta depusa, iar probabilitatea ca acolo sa fie totul in regula este foarte scazuta chiar daca a fost realizata de cei mai buni ofertanti. Deci indiferent care este modul de atribuire, tot acela va construi care este lasat sa construiasca.
Numai bine!

Ovi  •  14 iunie 2010, 11:26

D-le Tolontan, filmultul propagandistic este plin de cifre ceea ce il face oarecum credibil. Sugestia mea este ca si dvs. sa aduceti mai multe date concrete pentru ca altfel riscati sa pierdeti din increderea cititorilor. In orice situatie cifre vs. vorbe va fi castigat de cifre. Un interviu cu Olah Zoltan este fara indoiala foarte interesant, dar mai mult ma intereseaza care a fost suprafata construita in Ungaria, care a fost pretul pe metru patrat, care este diferenta dotarilor si mai ales de unde diferenta de la 9 la 12 milioane la pretul total.

onil  •  14 iunie 2010, 11:32

Apreciez consecventa luptei tale cu morile de vint!
Am urmarit emisiunea de la B1 cu moraru care,sa ma ierte D-zeu,a fostPENIBIL!
Va doresc succes tie si echipei tale,cu toate ca am trecut de mult de faza sperantei ca cineva va fi tras la raspundere pt situatia economica a Romaniei,dar macar o sa raminem cu satisfactia meschina ca nu au atita bun simt (iar noi stim),ca cei raspunzartori sa-si dea demisia,de bani returnati,nici nu se pune problema.!(ce trist!)
ce simplu ar fi daca s-ar decide redresarea economiei ,prin restituirea comisioanelor primite de conducatorii nostrii,de-a lungul celor 20 de ani,daca am putea da timpul inapoi ……..

Adrian P.  •  14 iunie 2010, 11:34

Cred ca mai erau multe intrebari care ar fi trebuit puse inginerului ungur; de exemplu: cum e cu instalatia de gheata, vestiarele, instalatiile vechi(s-au pastrat , s-au inlocuit, s-au imbunatatit), ce fel de materiale s-au folosit, care e pretul materialelor de constructie in Ungaria comparat cu pretul lor in Romania (faceti o comparatie macar la ciment si la otelul-beton)? Sunt foarte multe necunoscute in comparatia pe care o faceti, de aceea consider ca orice concluzie este absolut pripita si nefundamentata. Si ca e scump, si ca e ieftin. Ce am comparat? Doua constructii care au gheata? Atat? Si Gazeta Sporturilor si Gazeta de..Vaslui sunt gazete; publica articole amandoua; au pagini si pentru ele scriu ziaristi. Au gazetele aceeasi valoare? E exagerat sa spui ca GSP valoreaza de 3 ori cat Gazeta de Vaslui?
Listele de lucrari – cantitati si preturi unitare – ar trebui, cred, sa fie publice, iar orice comparatie sa plece numai de la aceste liste de lucrari. Poate sunt preturile unitare umflate, poate sunt cantitatile umflate – poate, dar poate ca nu sunt umflate. Atata vreme cat nimeni nu stie cu siguranta care e adevarul, concluziile nu au fundament.

Cristi  •  14 iunie 2010, 11:40

Abia astazi am vazut emisiunea de la B1 tv in legatura cu patinoarul de la Brasov. Sila este putin spus provocata de d-l Moraru. Sunt o clica in care unii castiga iar celorlalti le este frica. Adevarul despre patinoarul din Miskolc e ca a fost demolat pana la fundatii, si acestea fiind schimbate, apoi construit cel nou. Mi-a confirmat un amic care este antrenor de hochei pe gheata intr-un oras din Transilvania si a facut pregatire-cantonamente precum si competitii atat pe vechiul cat si pe noul patinoar.

cristi from morocco  •  14 iunie 2010, 11:52

tolo,
a trebuit sa te duci la nasul ca sa afli cum se face o investigatie adevarata? deci, cind il aparai pe reporterul tau care a fost la miskolc, de fapt tu stiai in mintea ta ca de fapt el si-a cam batut joc de tine si de toata redactia cind a venit cu materiale pe care le-a inventat in avion! acu pe bune, cind o sa-l sunati si pe romanasul care a jucat pentru echipa din miskolc, sau pe arhitect sa va mai spuna si el cite ceva, doar asa ca sa va infundati de tot in penibil! inginerul sef a a fost foarte dragut, v-a dat cifrele pe loc parca era la piata!
hai ma tolo, suntem oameni seriosi, si eu lucrez in constructii dar n-as spune cit costa o lucrare pentru nimic in lume!
alo domnu ing. sef, aici de la gsp va deranjam. spune-ti, va rog, cit a costat patinoarul dvs care etc, etc, etc? a costat 4,1 mil de euro, dn tolo!! merçi mult, domnu ing. sef!
tolo, lumea e serioasa dincolo de zidurile de la gsp ! mai incearca o data! eu sint pe receptie!

“Patinoar nou”, preluare Tolo.ro | Metropola-Brasov.ro  •  14 iunie 2010, 12:28

[…] tolo.ro […]

Cătălin Tolontan  •  14 iunie 2010, 12:33

cristi from morocco : suma de la miskolc (4,1 milioane euro)e publica spre deosebire de cea din romania. Nu am aflat-o acum de la inginer, era cunoscuta

Metropola-Brasov.ro  •  14 iunie 2010, 12:36

Zvoniada din Brasov spune ca banii au fost „luati” prin umflarea unor facturi. Nu cele de constructie.
O sa fie o mare surpriza cand se va ajunge la acte. Va fi ceva gen Ridzi care a umflat facturile cu scena.
Doar comisia de ancheta va avea acces la documente. Pana atunci Scripcaru le tine ascunse bine 🙂

hocheist  •  14 iunie 2010, 12:39

nu aveti nici cea mai mica idee despre cele doua parinoare.sunt total diferite, nu pot fii comparate, sunt facute la alte standarde. Cel din brasov este cum mult peste cel din miskolc, si asta o spun din ce am vazut la ambele patinoare.

mitea  •  14 iunie 2010, 12:45

Bravo, Cataline, chiar credeam ca ati renuntat.Am urmarit dezbaterea de la Nasul si am ramas blocat la afirmatiile lui Moraru. Adica, de ce faceti voi atata caz pentru o diferenta de , deh, colo cateva milioane de euro!Pentru ca sas vrem noi, cei care nu suntem de acord cu hotiile pe fata a celor de la putere!Din pacate , Moraru este pierdut definitiv…sudoarea portocalie iese din el pe toti porii… Pacat ca nu intelege un lucru: chiar de s-a umflat pretul cu o suta de mii de $ si tot cineva trebuie sa dea in vileag hotia. Bravo si nu te lasa, romanii asteapta astfel dde anchete cu dovezile pe fata!

eu  •  14 iunie 2010, 13:05

tolo ia uitate putin la echipele acre au promovat in prima liga de fotbal ????????? curios sau nu 3-4 echipe au primari PD-L care sustin mult echipele respective. curios acest lucru mai ales in cazul lui UU CLUJ care a fost ajutata pe fata sa promoveze

cristian007  •  14 iunie 2010, 13:18

Cea ce se incearca a se demonstra e arhicunosctut.Ar fii bine sa intrati in amanunt.Cine a facut SF-ul si cat bani a luat, PT-ul, consultanta.Dirigintele de santier are in mod sigur legatura cu MTS si cat bani a costat.Cerintele caietului de sarcini pentru licitatie ar fi interesant de plubicat.Totzi fura cate putzin.Constructorul e doar o parte din lantul slabiciunilor.Pot spune ca in spatele in fiecarei licitatii din Romania exista o frauda.De fapt nu se misca nici un pai in Romania fara coruptie.

geo  •  14 iunie 2010, 13:19

Draga Tolo,

Am urmarit o parte din emisiunea Nasul in care ai fost invitat si sincer sunt foarte mirat cum ai rezistat fara sa te enervezi foarte tare.
Mancaciosul ala cu limba maro pur si simplu a incercat sa iti inchida gura si asta face in fiecare emisiune.(Imi place sa ma uit la Nasul din cand la in cand ca sa ma mai inraiesc un pic).

radu  •  14 iunie 2010, 13:35

mi se pare ca sunt doua discutii aici.

1. daca patinoarele sunt relativ similare, atunci hotia/incompetenta sunt incredibile

2. hai sa speculam despre niste diferente intre patinoare. atunci problema nu dispare, se transforma. nu se putea juca hochei/ whatever intr-un pationoar de 4 milioane si suntem atat de bogati incat sa cheltuim 12!?! la fel cum fundul de ministru/secretar/sefulet la stat nu poate sa stea intr-o dacia logan/ alta masina <15.000 euro.

iar pe cei care vor sa insinueze ca materialele/manopera ar fi mai ieftine in ungaria, pot sa ii asigur ca nu este cazul. ganditi-va doar ca patinoarul maghiar este construit cu lemnarie din Romania. qed. bravo ungurilor, rusine noua.

tolo, spor la treaba. ai grija oricum, ai facut destul de multe valuri si nu or sa te lasa in pace. sa speram ca or sa rastoarne corabia nenorocitilor inainte sa ne inecam noi.

Cătălin Tolontan  •  14 iunie 2010, 13:44

radu: ai perfecta dreptate. evident ca exista diferente intre cele doua patinoare, le-am si punctat de fiecare data. Iar ceea ce spui tu in pct 2 e fundamental si e ceea ce am vrut noi sa aratm: nimeni nu vorbeste despre oportunitatea unui astfel de patinoar de aprox 12 milioane, de vreme ce ungurii s-au descurcat si au facut unul cu 4. E o observatie atit de buna cea facuta de tine ca e tratat derizoriu in Romania. Sa stii ca sint foarte speriati pt k documentele vor iesi la iveala si atunci vor aparea si costurile reale de la brasov

bubulina  •  14 iunie 2010, 14:00

Domnule Tolontan veniti la Onesti sa vedeti o sala de sport neterminata in care ciorile moarte si-au facut ” cimitir” , care este asteptata de copiii ( citi au mai ramas pe aceste meleaguri) sa fie data in folosinta.
Cel mai rau este ca deja se degreadeaza , dar s-a inceput o alta sala de sport , din ce bani stiu numai edili locali.
In tara asta oare mai exista popor sau numai yes-mans.
Cui apartine acest teritoriu de 230.000 km patrati.
Treziti-va romani!!!! este inca tara voastra

max  •  14 iunie 2010, 15:05

…Iar Boureanu are un nepot a carui matusa are o nepoata care are 5,7% dintr-o fabrica de gheata, la inceput cuburi gen titan ice dar in cantitate mare se pot folosi la cateva patinoare din astea corupte.
Mi se pare evident ca Boureanu deja s-a imbogatit pe chestia asta, bravo baieti, l-ati dat in gat.

sAmburu  •  14 iunie 2010, 15:26

Buna treaba….La Resita (in Parcul tricolorului), au incercat o caricatura de patinoar pe suprafata uscata, ceva gen melamina, au ramas numai cu structura inferioara , au inceput dezvaluirile cu matrapalzicurile lor…I-am intrebat ce dreak fac acolo, ala-i patinoar, si m-au luat peste picior ca ce stiu eu…..
Apropo am facut patinaj de performanta , dar neghiobii de constructori (aveau masini de Cluj si Covasna) erau diletanti, inclusiv modul de lucru si sculele ce le aveau parca erau luate de Ocico-piata…
In schimb ma priveau „portocaliu” de sus….

Gabi  •  14 iunie 2010, 15:37

Oricum poate ca domnul Tolontan ne mai da si niste informatii legate de dosarul doamnei Ridzi… ca dezvaluiri din care rezulta nimic pot sa fac si eu. As zice sa nu luam un articol de genul acesta ca pe un mare succes… ca nu este. Traim tot in aceeasi tara jegoasa, condusi de aceeasi incompetenti si unde este la putere obrazul gros.

“Patinoar nou” | Calarasi online | portal judeţ Calaraşi  •  14 iunie 2010, 16:31

[…] “Patinoar nou” […]

florin  •  14 iunie 2010, 16:37

tolo aveam alta parere, sincer ma-i dezamagit.
olah asta e tare de tot. normal ca este mai scump sa pastrezi stilpi aia vechi pentru istorie si este si mai sanatos sa faci miscare in jurul lui sa poti sa vezi faza ca lumea, dar toata lumea stie ca trebuie sa platesti ca sa faci miscared bla sala.
ah, daca ai vizibilitate totala de pe scaun nu are farmec deci este mai ieftin.
nu stiu daca pretul este real sau nu dar sa faci comparatie intre cele doua patinoare pare lipsa de bun simt.

Anghel Alexandru  •  14 iunie 2010, 16:38

Nici nu m-am mai obosit sa citesc acest articol,dupa ce v-am vazut la emisiunea Nasul.Toata campania de presa, pe care a-ti facut-o cu celalalt patinoar, nu a fost decit un MARE FIS,1% ADEVAR SI 99% MINCIUNA.De ce sa va cred acum?

Cătălin Tolontan  •  14 iunie 2010, 16:53

florin: miskolc e un termen de comparatie si e o comparatie care merita facuta.
anghel alexandru: de ce sa credeti? pentru ca nu o spunem noi, ci specialistii
gabi: cine a zis ca e un succes? succes va fi cind se vor face publice actele si vor fi verificate cheltuielile

sevilla86  •  14 iunie 2010, 17:40

Jalnica prestatia „Nasului”!Se vedea de la o posta cine e „partizan” si cine nu!

alin  •  14 iunie 2010, 19:04

felicitari d-le Tolontan pt initiativa acestor anchete,dar eu am niste nelamuriri:cand Udrea a anuntat ca desfiinteaza CNI ati fost invitat la Realitatea si ati promis ca veti extinde ancheta la nr total de patinoare si sali de sport construite.Am ratat eu momentul sau nu se mai face ancheta?Din ce zicea Udrea atunci am dedus ca TOATE atribuirile s-au facut functie de ce partid era la conducere la momentul respectiv.Se continua ancheta?Daca nu,cu parere de rau o sa raman cu concluzia ca aceste anchete au fost facute la comanda stiind din ce trust de presa faceti parte.

prudent  •  14 iunie 2010, 19:20

@radu @ tolo. Intram pe un teren minat: OPORTUNITATEA. Cine judeca oportunitatea? daca intrebi un grup de pensionari iti vor spune ca nu trebuie niciun poatinoar ci trebuie marite pensiile. Daca intrebi un grup de militari, de functionari publici, de constrcutori, de vasluieni, de ziaristi (nu sportivi), de ecologisti etc vei avea de fiecare data o alta oportunitate si o vor insulta pe a celorlalti. Revenind la comparatia patinoarelor: dotarile (scaune, tabela etc) erau cuprinse in ambele DEVIZE – NU BLA-BLA de interviu – . Sunt normativele de calcul diferite in Ungaria fata de Romania – mai ales din pdv seismic -???? este calculul la zapada diferit in Panonia fata de Transilvania? astea sunt intrebari cheie si raspunsuri cheie. Restul sunt presupuneri, insinuari, comentarii si -mai ales- scenarii. Am o singura intrebare logica: a dat ministrul PNL Orban o lucrare pe ochi frumosi unui consilier PDL? DA sau NU? a finantat ilegal acelasi ministru Orban lucrarea? DA sau NU? Cat a fost in total contributia guvernului central fata de cel local?

prudent  •  14 iunie 2010, 19:23

sa nu punem intrebari aiurea. Cine este BENEFICIARUL patinoarului? Numai acela are toate documentele de plata! si nimeni altcineva. Daca CNI nu a platit de ex. pt. tabela, cumj sa stie CNI cat s-a cheltuit pt.tabela sau pt racordul la ENEL? sau punem intrebati portarului de la COR in speranta ca nu vom primi vreodata raspunsuri complete?

bogdan  •  14 iunie 2010, 21:27

Tolo!
am rezistat sa urmaresc aproape jumatate din emisiunea Nasul de la b1TV la care ai fost si tu prezent,nea Nasul a fost pur si simplu penibil,stradaniile dansului de a musamaliza si minimaliza cazul,evident ca a fost platit gras probabil sa o faca,nu inteleg de ce nu ai iesit din emisiune nu poti face un corupt sa inteleaga ceva

ellider  •  15 iunie 2010, 11:04

@prudent
Dragule, am o intrebare. Platesti impozite sau traiesti de pe urma impozitelor platite de altii?
Daca platesti impozite, ai putea sa te gandesti daca este corect sa platesti de 3 ori o lucrare din banii tai. Sau incearca asa: Am construit o sala pentru activitati sportive. Cate evenimente sportive majore s-au organizat la noi si cate la ei? Probabil nici din acest punct de vedere nu se justifica investitia. Nefiind evenimente majore organizate, banuiesc ca sala nu a adus profit in perioada de functionare. Putem gasi argumente pro si contra in continuare, dar exista un fapt: legile de la noi sunt facaute pentru a fura banul public. Si alta problema este ca majoritatea oamenilor din Ro s-ar baga fericit la o smecherie de acest gen. Numai bine!

alexut  •  15 iunie 2010, 12:17

da, nici mie un mi-a placut de Nasul la emisiune, desi a avut si emisiuni bune uneori, prea multi HOTI in Romania, de la toate partidele… daca nu ieseau astia de la PDL ar fi fost acelasi lucru dar alti profitori. Problema este cum facem sa scapam de ei ?

Comentează