Lupta de un deceniu pentru o discotecă construită pe apa bazinelor

„În apă, ori înoţi, ori te îneci, ori nu”, spunea actorul David Rees Snell. Are dreptate. Ori înoţi, ori te îneci, ori dansezi pînă la 5 dimineaţa, exact ceea ce se întîmplă acum în fostul Ştrand al Tineretului, acolo unde un club de noapte ocupă jumătate din suprafaţa bazinelor de nataţie-agrement.

luni, 19 iulie 2010, 1:25

„În apă, ori înoţi, ori te îneci, ori nu”, spunea actorul David Rees Snell. Are dreptate. Ori înoţi, ori te îneci, ori dansezi pînă la 5 dimineaţa, exact ceea ce se întîmplă acum în fostul Ştrand al Tineretului, acolo unde un club de noapte ocupă jumătate din suprafaţa bazinelor de nataţie-agrement.

În 1999, Crin Antonescu promovează două hotărîri de guvern prin care baza sportivă istorică de la Şosea trece din domeniul public în cel privat al statului. Pasul clasic pentru înstrăinare. Terenul de 99.000 de mp ajunge la complexul „Lia Manoliu”, de unde directorul Bogdan Gheorghe, care lucra şi pentru stat, şi pentru Puiu Popoviciu, îl oferă în concesiune unor corporaţii controlate de Popoviciu.

Urmează o lungă bătălie publică, în care jurnaliştii Gazetei şi ai altor ziare şi cîteva organizaţii guvernamentale, printre care Grupul pentru Dialog Social, pun în dezbaterea publică pericolul ca baza sportivă să ajungă proiect imobiliar. Şi nu ajunge. Mai mult, acum o lună bazinele sînt redate publicului, la preţuri corecte.

Jurnalistul gsp Radu Oprişan urmăreşte subiectul şi descoperă că, recent, în surdină la figurat şi în sunete puternice, la propriu, un imens şi luxos club de noapte a fost construit pe o parte a bazinelor.

Citiţi articolul său şi priviţi fotografiile! Sportul are din nou capacitatea de a sintetiza România. „Player” reprezintă modelul banilor care îşi fac loc în agendele politicienilor, dincolo de partid, care sapă răbdători în autoritatea şi în interesul public, pînă ajung să-şi facă loc pentru a ocupa măcar un bazin, două, pentru început  doar atît, pîndind apoi iarba şi venele unei societăţi. „Player” arată că o luptă nu e nici cîştigată şi nici pierdută după un deceniu, un deceniu în care Antonescu a făcut posibil, Funeriu a făcut posibil, iar aerul Bucureştiului devine imposibil.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

Cristian Radu  •  19 iulie 2010, 7:21

Sa speram ca nu va fi nevoie ca cineva sa pice in bazinul de la sarituri in apa si sa-si rupa gatul pentru ca lucrurile sa revina la normal.
NU de alta dar dupa cum vad in poza , bazinul este gol si este un bazin foarte adanc in care este bine sa nu cazi daca nu are apa in el.

Marius  •  19 iulie 2010, 9:52

Nu numai ca au distrus strandul unde am copilarit,dar zgomotul produs de muzica de acolo nu ne lasa sa dormim noaptea si eu locuiesc pe bdul Expozitiei,dar sa revenim la strand,in primul rand acolo se construise si un mini hotel,unde eram cazati in semicantonament,unde este restaurantul mc monis,era sus cantina pt sportivi,la care se manca chiar bine,bucatar era tata lui DODO PARJOL,fostul boxier,iar la parter era magazia cu alimente de unde se dadeau indemnizatiile,zahar,ulei,faina,ciocolata,ma rog alimente,care ne bucurau sufletul,fiind copii,acolo s-au format multii campionii de sarituri,iar poloul romanesc a castigat jucatorii de lot national,la hotel eram in camera cu Emilian Necula,fost mare gimnast,deci multe sporturi beneficiau de baza sportiva Tineretului,dar in Romania actuala,tot ce inseamna sport si nu numai,s-a distrus,chiar si omenia,este haos total in tara,am ajuns spre rusinea noastra sa regretam regimul ceausist.

roska  •  19 iulie 2010, 10:05

Daca ai avea timp, ai descoperi toate acestea si in Tg Mures, la fostul CAMPING si in viitorul apropiat la fostul strand 1 MAI

sevilla86  •  19 iulie 2010, 11:16

Am ascultat o emisiune la radio,in care Stelian Tanase spunea, ca nu a putut dormii noaptea de simbata spre duminica din cauza acestei discoteci“Player” !Spunea dinsul ca o sa incerce sa rezolve aceasta peoblema,dar va fi foarte greu -avind in vedere cine se afla in spatele afacerii..Chiar sunt curios…ca va face!

Rusine  •  19 iulie 2010, 11:26

Interesanta enumerarea celor care au facilitat afacerea. Antonescu, Funeriu (cred ca numele corect ar fi FUNEBRIU), dar despre idolul tau Basescu???? Nimic, ai devenit amnezic!!! Te tot lamentezi atat… Dar cand l-ai sustinut pe Base nu stiai de nenorocirile in care e implicat? Faci atat pe naivul, deontologul si impartialul… Ar trebui sa-ti fie rusine. Ancheta cu privire la Ritzi este doar praf in ochii fraierilor.
Apropo!! Cred ca ai gresit in text: ai vrut sa scrii neguvernamentale si nu „cîteva organizaţii guvernamentale”

crin antonescu  •  19 iulie 2010, 11:52

Am avut si eu nevoie de bani atunci cand am facut magaria, asta este eu vreau presedinte eu sunt imaculat votati ma in 2014

mb  •  19 iulie 2010, 11:56

a scris colegul oprisan in articol ca nu se duce nimeni la bazinul din incinta clubului player…e gresit!!am fost eu si l-am intrebat pe badigardu’ de la intrare si mi-a zis ca bazinul de la player e cu circuit inchis…adica intra doar cefosi sau interlopi…sau magnati+pitzipoance

oricum decat sa fie inchis eu spun ca e mai bine acest compromis..trist dar adevarat

Bogdan  •  19 iulie 2010, 12:26

Dragi telespectatori, scorul in meciul dintre Cheia_de_Bentley si Mingea_de_polo este in acest moment 1-0 ! Rusinica!

jjjj  •  19 iulie 2010, 13:38

Ar trebui sa mergeti pe fir mai departe . In spatele clubului player este Adrian Horpos,patronaul STraco asfaltatorul prieten al tuturor primarilor liberali , in special a lui Chiliman. Asa ca sa ne lase sursa din PS 1 , acel cuib de viermi manjiti pana in chiloti. Normal ca nu a ajuns direct la mana primarului ca nu asa functioneaza lucrurile.

Cătălin Tolontan  •  19 iulie 2010, 13:45

jjjj: dupa cum vedeti, am pornit acest caz inca de acum 11 ani si am scris si acum ca primul nume care a facut posibila concesionarea a fost Crin Antonescu. Nu protejam pe nimeni. Asta apropo de acuzele ca am avea ceva doar cu PD-L pe care le lanseaza cei care au senzatia ca ne-am nascut acum un an 🙂

antimafia  •  19 iulie 2010, 14:46

D-le redactor sef, astept un punct de vedere fata de arbitrajul guvernamental de aseara! Aseara, Cristian Geambasu, jenat probabil ca va trebui sa constate hotiile pro-basesciene, declara, fara pic de rusine, ca nu s-a putut concentra asupra arbitrajului!!! Mai exista rusine in presa?
P.S.Ai aruncat pe prima pagina cel de-al „enspelea” dosar cu Rizdi, dar, cu toata jena, ce s-o fi intamplat cu primul? Cat o sa mai faci pe prostul? Cat o sa mai ia CFR campionatul pe furatelea, inclusiv cu presa care e orbita? Maxim pana-n 2014!

Cătălin Tolontan  •  19 iulie 2010, 14:51

antimafia: dupa cum observi, colegii mei au lasat tot mesajul, inclusiv exprimarile dure ale tale. Tu ce vrei sa spui, ca Geambasu nu acuza arbitrajul pentru ca CFR e sprijinit guvernamental si noi inchidem ochii? Si ca investigatiile sint facute de forma si, de fapt,simpatizam PD-L si Basescu? Adik k nu sintem suficient de duri? Inteleg punctul tau de vedere, il respect, ceea ce tu nu faci cu munca noastra, si-ti raspund: dc pd-l, guvernul si basescu aveau multi „protectori” ca noi, cu atitea dezvaluri in gsp de cind au venit la guvernare, si-ar fi luat cimpii.

perspicacul  •  19 iulie 2010, 16:51

doar o idee: de ce nu pastrati pe gsp.ro clasamentul complet al ultimului campionat? cred ca nu sunt singurul care ar gasi util asa ceva.

jjjj  •  19 iulie 2010, 22:20

Nu sugeram ca nu doriti sa mergeti pe fir. Eu doar va dadeam o informatie pe care o consideram utila 🙂
Din pacate cainii de paza ai democratiei latra, caravana trece…

Ingineru”  •  20 iulie 2010, 17:27

Domnul Catalin Tolontan cred ca este unul dintre cei mai buni jurnalisti romani.
De aceea as dori sa-mi exprim oipinia cu cateva sintre cele mai recente evenimente din zilele acestea !
Am vazut cu mirarea recordul de candidati inscrisi la Academia de Politie din Bucuresti ! Mului, f multi tineri, se imbata cu frenezia tineretii, cu elanul caracteristic tinerilor patrioti romani, crezand ca vor putea eradica benzile de interlopi, coruptia, etc din Romania.
Ori pt ca asa cum relata si corespondentul Antenei 1, baiatul acela slabut si brunet, or gandi ca vor tine vreun buzunar deschis si vor intra lejer miile de Euro, precum acelea gasite in cusca cainelui la Politia de Frontiera !
Ori or fi vazut in media vilele acelea majestuoase si luxoasa ale sefilor din Politie, vilele de lux pe care voia fostul ministru de Interne Dejeu sa le confiste si au crezut ca vor avea si ei asemenea vile de lux in viitorul apropiat !
Ori or fi vazut masinile de lux ale celor de la Circulatie, rutiera, parcate in fata IJP-urilor, adevarate Saloane automobilistice !
Sunt de admirat acesti tineri, se lupta, cred ca incearca toate mijloacele posibile pt a fi admisi, aceasta se observa din susotelile unor parinti cu unii ofiteri din Academie !
Ce or avea frate de susotit la ureche ? La fel am observat anul trecut si la Constanta, la scoala de siflet a d-lui Presedinte !
Ce or avea de discutat secret la ureche, ofiteri din cadrul institutiei ce organizeaza concursul si parintii concurentilor ?
Eu una, daca ma stiu curata, puteti sa-mi puneti microfoane in casa, la munca peste tot pt ca nu ma vor deranja si nu am nici un secret fata de nimeni ! Un civil, om cinstit, nu are ce secrete sa aiba intr-o institutie de siguranta nationala !
Dar cred ca se vor desumfla domnii viitori ofiteri de Politie, dupa ce vor absolvi Academia, dupa 3 ani de scoala serioasa, de studii adevarate, de instruire performanta, intr-un cuvant Academie de nivel european, la cele mai inalte standarde, deci acesti viitori ofiteri ultra instruiti, cand se vor lovi pe holurile IJP-urilor de cate vreo serpoaica de 1,80 m inaltime, cu stienul plin de silicoane si copane ca de curcani injectati cu hormoni de crestere, cu un mers ca de Parada modei, ce le va rade in nas : ” Prostilor, v-ati chinuit 3 ani ca fraierii in Academie, eu am facut Spiru si sunt tot inspector, ca si voi !”
Deci cand veti intalni astfel de specimene intrate pe usa din dos a MIREI, specimene intalnite dealminteri in toate structurile Sigurantei Nationale, dl Mircea Badea, ieri seara tocmai ironiza o astfel de fufa ce terminase UNAP-ul ! Facuse Spiru si apoi UNAP-ul !
Deci tineri nevinovati ai Romaniei, faceti Academia, dupa care va sfatuiesc sa procedati precum fiul meu, platiti-va contractul, veti ramane cu o inalta instruire, terminati-va Dreptul si dati la Institutul de Mgistratu sa deveniti magistrati- judecatori, inamovibili, exemplul vostru de viata sa fie d-na judecator Mona Pivniceru, o distinsa doamna, ce lupta pentru dreptate, justitie si adevar in Romania !
Nu plecati din tara !
Bateti-va pentru Romania noastra, sa reconstruim avutia nationala impreuna !
Nu dati spaga pt admitere ! Puneti-va camere video in par, microfoane, luati legatura cu magistratii specializati in coruptie si dati in vileag posibilele acte de coruptie, daca exista, daca nu exista, concurati in mod fair-play !

genghinni  •  20 iulie 2010, 19:19

JOS CENZURA!!!!!

Comentează