Timpul lui Hagi

„N-am timp acum”, i-a spus Hagi lui Ilie Dumitrescu, cînd acesta l-a întrebat dacă vrea să preia Steaua. Ilie s-a suit în maşină şi a demarat spre Constanţa pe autostrada prieteniei complete, „accept doar dacă tu refuzi!’, l-a ascultat pe Hagi şi abia apoi a bagat in viteza ca să se aşeze pe banca echipei.
De ce n-are Hagi timp? Pentru că pompează bani în şcoala de fotbal, spre deliciul puştilor şi spre îngrijorarea, puteti citi panica, soţiei şi a consilierilor financiari. In plin sezon estival, a continuat sa rechizitioneze camere de hotel pentru juniorii sai. Oamenii din jur cred că Gică a luat-o razna şi că riscă enorm.

miercuri, 18 august 2010, 6:47

„N-am timp acum”, i-a spus Hagi lui Ilie Dumitrescu, cînd acesta l-a întrebat dacă vrea să preia Steaua. Ilie s-a suit în maşină şi a demarat spre Constanţa pe autostrada prieteniei complete, „accept doar dacă tu refuzi!’, l-a ascultat pe Hagi şi abia apoi a bagat in viteza ca să se aşeze pe banca echipei.
De ce n-are Hagi timp? Pentru că pompează bani în şcoala de fotbal, spre deliciul puştilor şi spre îngrijorarea, puteti citi panica, soţiei şi a consilierilor financiari. In plin sezon estival, a continuat sa rechizitioneze camere de hotel pentru juniorii sai. Oamenii din jur cred că Gică a luat-o razna şi că riscă enorm.

Nu sînt singurii. Demult, cînd Hagi a venit la „naţională”, am scris că nerăbdarea aceasta de a urca direct la vîrf în profesie îl va trăda şi că ar trebui s-o ia de jos, de la Farul, de la Sportul, de undeva unde să poată experimenta şi învăţa.

Am greşit. Nu precipitarea l-a făcut să încerce din prima direct in elita. Şi nici fandoseala că numele sau cere o echipă mare. Adica o provocare pe măsura pretenţiilor lui. Pur şi simplu, e unul dintre cazurile fericite de oameni care îndrăznesc în numele bucuriei şi încrederii în sine. Îi place ceea ce face şi asta se vede. Acolo unde alţii calculează în probabilităţi, el presară pasiune, iar  obsesia si-o trăieşte cuprins de purici luminoşi ai plăcerii fotbalului redus la starea de joc.

Acesta e Hagi şi evident că şi-ar dori să stea pe banca Stelei. Doar că acum n-are timp.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

bsdv  •  18 august 2010, 19:03

are 45 de ani. sa-si faca timp, altminteri si cariera asta de antrenor are un termen de expirare. daca nu revine curand in circuit, nu-l mai ia nici avantul-prabusirea ciorogarla !

ioan  •  18 august 2010, 19:13

hagi tot timpul cu noi romanii

Daniel  •  18 august 2010, 19:48

Multumesc!

durden  •  18 august 2010, 19:52

ceea ce face Hagi acum cu Academia este de departe cel mai bun lucru de care s-a bucurat vreodata fotbalul romanesc.imi doresc din tot sufletul sa-i iasa!

Filip  •  18 august 2010, 20:06

E cam evaziva atitudinea lui hagi. Ca sa nu-i spunem duplicitara. Dupa ce-a patit, singura pozitie normala ar fi fost: „Nu mai stau in viata mea mai aproape de 100 de metri de nebunul ala, dar sa mai lucrez pt. el”
Eu nu vad in „n-am timp” asta, o atitudine morala superioara, vezi-Doamne, a unuia care se sacrifica pt. un tel nobil, in afara puterii de intelegere a muritorilor de rand, si a satisfacerii nevoilor lui lumesti.
Vad o portita de salvare care arata ca n-a inteles nimic din ce i s-a intamplat, portita care explica de ce a esuat pana acum si de ce va esua si de acum inainte.

explorish  •  18 august 2010, 20:11

micheteau zis.

dilas  •  18 august 2010, 21:15

@filip
cine esti tu sal critici pe hagi?
sincer acu putin respect. nu-ti mai da cu parerea de lucruri pe care nu le cunosti

Tudor  •  18 august 2010, 21:19

@Filip: sau poate pur si simplu nu vrea sa-l insulte pe Becali, facandu-l nebun asa cum vrei tu, chiar daca asta gandeste. Poate unii mai au si bun-simt.

ceatate  •  18 august 2010, 21:20

Timpul lui hagi a tecut ca antrenor La ora asta ar fi trebuit sa aibe in buzunar vre-o trei calificari in finala cl si vre-o trei titluri la o echipa de calibru in europa N-are nici una nici alta Timpul nu asteapta!!!!! Pe de alta parte nici pele n-a urmat cariera de antrenor,nimeni nu l-a uitat si in continuare face cariera in sport Hagi bine a facut ce a facut cu academia Un proiect formidabil!!!! Acolo e locul lui unde se palmadesc talentele!!!!!!Ii urez succes!!

mister  •  18 august 2010, 21:22

hagi a incercat la poli la staua nu a a vout timp si oameni cum si-a dorit. si-a facut el timpu` lui si oamenii lui ..copii lui iar asta o sa se vada in maxim cativa ani cand o sa vina roadele. dar romanii in general sunt prosti , prosti rau…bv hagi !

englezu  •  18 august 2010, 21:37

Este singurul lucru bun pe care l-a facut hagi pana acum, dupa perioada de fotbalist. Are pasiune pentru fotbal. Investeste in copii si in cativa ani va culege roadele. In rest, este victima presei, care i-a atribuit un titlu prea mare pentru el; atunci Baratki, Ozon, Niki Dimitriu, Piti Varga, Constantin, Marele Dobrin, Balaci, Parcalab si altii ce au fost? Imparati, zei…doamne apara-ne!!! Voi, ziaristii l-ati cocotat acolo si el, saracul, nu poate, nu stie… A fost bun fotbalist,atat, dar sa nu exageram! Se pare ca el a inteles, in sfarsit, ca locul lui nu este pe un „tron”, chiar la figurat! Numai sa-l tina! Pentru ce face el cu copiii, ii prevad multe satisfactii !!! Succes hagi!

Decebal  •  18 august 2010, 21:39

@filip: ce face Hagi este extraterestu. E incredibil sa dezvolti atat de repede un proiect de genul asta, dar sa mai si ai rezultatele astea. Practic, intr-un singur an academia lui a depasit toate centrele de juniori din tara. In primul an de la infintare !

Sibelius  •  18 august 2010, 22:10

Hagi nu a aratat niciodata ca ar fi capabil sa fie antrenor. Academia e un lucru bun. Sa vedem daca e si rentabil.

ex-pitesteanul  •  18 august 2010, 22:45

ma bucur foarte mult pentru ce face hagi la constanta… cred ca ii place foarte mult iar din perspectiva copiilor mi se pare extraordinar sa poti sa vorbesti cu hagi, sa te urmareasca la antrenamente… n-ai cum sa nu-ti doresti sa faci performanta

zegetina  •  18 august 2010, 23:19

@Filip

Hagi va avea o viata Steaua in inima si va da oricand totul pentru ea. Tu nu ai sa poti intelege niciodata asta, nu poti intelege ca pentru el Steaua nu inseaman jj la fel cum nu intelegi ca oricine e creditor patron sau ce o fi ceea ce face el sau rabda el la Steaua e pentru culori

paginadesport  •  18 august 2010, 23:32

Hagi evolueaza foarte bine, dupa esecurile Steua, Poli si chir intr-un fel cel de pe banca nationalei. A ales foarte bine sa inter in proiectul Academiei ce-i poarta numele…are de cistigat notorietate, o neliniste care ii gidila orgoliul profesional si nu in ultimul rind cred (sunt convins( ca0i va aduce si business. Vom vedea…

Lari  •  19 august 2010, 1:50

@Filip
Mucles! Sunt chestiuni de familie intre aromani care l-au impiedicat sa aiba o anumita atitudine.

Toti ologii comenteaza despre atletism, frate!

herbert holyoake  •  19 august 2010, 2:27

Destui cititori nu-l inteleg pe Hagi si pasiunea lui.Eu,ca proprietar de centru de copii si juniori il inteleg si il admir pe Gheorghe Hagi.La centrul nostru,South Sunnybank Brisbane,avem doua sectii cu pusti care joaca rugby si fotbal.Mai avem 3 echipe de seniori in campionatele de 1st si 2nd league .Una la fotbal,una la rugby union si una la rugby league.Nu exista satisfactie mai mare decit aceea de a vedea un jucator crescut in casa ta imbracind tricoul tarii tale !Am avut aceasta satisfactie cu Jack Willshire(fotbal)care a fost membru la noi de la virsta de 5 ani,cu Jonathan Tursthon(rugby league),care actualmente este cel mai bun jucator din lume si capitan al nationalei.Mai avem vreo 7-8 jucatori care activeaza in A league la fotbal pe la echipe din Sydney,Melbourne,Perth si Adelaide.Mai avem,deasemenea,6 pusti de 11-13 ani cu subcontract semnat care dupa implinirea virstei de 14 ani vor pleca la echipe ca FC Liverpool,Arsenal,Ajax si Borussia Dortmund.Imposibil ca unul din ei sa nu”prinda” nationala.
Ce nu inteleg unii cititori este ca nu avantajele financiare iti da satisfactia in acest business.Nimic nu este mai placut decit sa vezi jucatorul crescut de tine afirmindu-se si implinind sperantele puse in el !
Bravo d-le Hagi si „keep on going,mate” !

zeusdinolimp  •  19 august 2010, 4:19

Gica,inca odata respect!!!Daca din generatia de aur s-ar mai gasi vreo 2-3 care sa-si deschida scoli sau academii de fotbal(exceptandu-l pe popescu aici)eu zic ca la mondialul din 2022…o sa facem o „figura frumoasa”…ca tot era stereotipul asta…:D
Dar,vad ca e mai rentabil sa deschizi mall-uri…Gica,nu te lasa…ceea ce ai inceput…nu mai poate fi oprit…si tu sti asta…Sunt convins ca vei baga si ultimul ban in Academie…Daca ramai fara…nu ezita sa apelezi la noi,suporterii tai…dau si eu cat pot,dar sa mergem inainte…pe calea care ai deschis-o…singura de altfel…

di  •  19 august 2010, 9:56

Cu alte cuvinte, Hagi a reusit sa faca in viata ceea ce ii place si sa nu-i pese prea mult de analize si filozofie. De bani sunt sigura ca ii pasa, pentru ca i-a castigat cu efort, dar un om mananca cat un om si doarme intr-un singur pat. Are ambitie sa reuseasca in ceea ce isi propune. Va veni inapoi la antrenorat numai cand nu va mai gasi satisfactie in ceea ce face acum. Momentan a reusit sa inspire o noua generatie si sa le arate cum se joaca fotbal si ce trebuie sa faci ca sa ai o sansa la performanta. Plus ca a facut si spectacol din asta.

n  •  19 august 2010, 10:40

bine scris

milan6  •  19 august 2010, 10:44

de unde stiti voi ca sunt DOAR banii lui Hagi?de fapt sunt banii luati din drepturi de imagine astfel Gillete,Danone,Bmw+ajutor de la CJ Constanta,adica bani publici.sa nu uitati ca e machidon.nu s-o pricepe el,dar nevasta-sa in mod sigur,vezi hotelul de care nu se ocupa Gica!
felul asta de a-i arata pe federali ca raii absoluti,iar pe Gicani ca salvatorii patriei nu mai merge!

Ion Pribeagu  •  19 august 2010, 11:20

Hagi este OM in tot ceace face – iar acum face ce si-a dorit cel mai mult , sa invete si pe altii ceace stie numai EL si multi antiHAGI spun ce vor ca e gratis dar NU uitati ca numai cu HAGI in echipa nationala Romaniei a ajuns unde a fost atat in europene cat si mondiale iar Stoichkov (JOS palaria mare fotbalist bulgar poate cel mai bun sau la fel ca Asparaugov) a ajuns cu Barcelona unde a ajuns iar Hagi cu toate echipele unde a jucat si ambele nationale fara ei sunt de rasul curcilor vorba unora – autobazele in poarta si poate poate marcam un gol. VIITORUL – echipa lui Hagi va fi campioana si va juca in CL in 4 -5 ani cel mult, si nu va mai accepta niciun investitor/patron de fotbal – EL este patron si investitor ADEVARAT

Romario De la vl  •  19 august 2010, 11:40

Mai oameni buni voi nu va dati seama ca hagi este steaua si el va ramane un symbol pt steaua?dar el nu are timp pt steaua academia pt el inseamna mult si mi se pare normal odata ke am inceput o treaba trebuie sa o termin?foooorrrrttttzzzzaaaa steaua.lom campionatul anu asta

Io  •  19 august 2010, 11:55

Lucescu Sr a spus odata o vorba mare despre Hagi Antrenorul pe care vad ca nimeni nu si-o mai aminteste desi e esentiala. A zis asha: „Hagi trebuie sa renunte sa mai ceara de la jucatori sa joace la nivelul pe care el l-a avut”! De ce nu a reusit Hagi ca antrenor in Romania? Pentru ca la noi patronii asculta de haha.lerele de la echipa care numai la club si mall le sta gindul, si cind vine un antrenor care ii pune la treaba incep sa se plinga. Realizeaza si ca in curind daca antrenoru ramine va fi exclus din echipa asha ca devine o lupta pt supravietuire „EU vs Antrenor”. Eu zic ca daca Hagi vine la Steaua (sau alta echipa) si i se da buget si 4 ani liniste scoate o campioana europeana sau macar o semifinalista CL. Toti isi dau cu parerea ca e prost ca antrenor dar nu realizeaza ca Hagi nu a avut o sansa reala pina acum. GRESEALA lui cea mare a fost ca nu si-a ales bine echipa cu care sa inceapa cariera (a ascultat de Giovanni), nu avea ce cauta la nationala sau la galatasaray.

Vasco  •  19 august 2010, 13:03

Ii recomand cu respect si drag lui Hagi sa nu mai incerce antrenoratul ci o cariera de conducator ,al fotbalului romanesc(FRF)sau al clubului nostru drag.Atunci STEAUA va renaste!!!Caci vom sti sigur ca am scapat de intunericul de acum.Succes Hagi!!!

takeda  •  19 august 2010, 14:15

am sentimentul ca de data asta va reusi.

Cătălin Tolontan  •  19 august 2010, 14:20

milan6: banii de imagine sint banii lui hagi dobinditi in urma imaginii lui! Asta daca nu vrei sa-i etatizezi 🙂

Polistul  •  19 august 2010, 18:37

Domnule Tolontan , a murit un fost mare portar al Romaniei si nu vad nici un cuvant , este vorba de Stefan Bathory portar la Poli Timisoara , Dumnezeu sa-l ierte .

bazileon  •  19 august 2010, 19:24

Vax!
„Academia” lui Hagi este o un construct al trufiei de-al vedea pe bietul Ianis mare fotbalist; si asta-mi aminteste de suferintele tanarului Sachelariu.
Caci Hagi – au nu ati aflat? nu e antrenor; nu are metoda. Are in schimb „ambitz”.Si, da-i-ar Dzeu cat mai multi, bani!

vlad  •  20 august 2010, 19:49

Cine spune ca Hagi trebuie sa ajunga mare antrenor? Poate vocatia lui este cresterea unei viitoare generatii de mari fotbalisti. Si unde sa antreneze? In liga lu’ Mitica? Pai aici castiga campionate numai echipele ale caror patroni au dosare penale, pe care le rascumpara apoi cu primele UEFA acordate pentru calificarea in CL sau EL. Ma bucur ca unul din simbolurile Romaniei in sport nu se amesteca in mizeria fotbalului condus de nasi, **** scoase la suprafata de „momentul zero”.

Comentează