„Da-ti doua palme si trezeste-te, Tolo!”

Unul dintre mailurile venit azi la redactie m-a scuturat si, dupa ce am cerut acordul cititorului, am decis sa vi-l ofer si voua. Complimentele lui ma jeneaza, le-am mai ciuntit, criticile sint corecte. Subiectul este legat de haosul creat de noul Cod Fiscal. Cind 10% dintre contribuabili vin si platesc, iar restul asteapta, practic rata inversata fata de ce s-a intimplat pina acum fiscal cu aceiasi oameni, protestul este evident, iar mesajul cititorului are o legitimitate care m-a amutit.

vineri, 27 august 2010, 12:12

Unul dintre mailurile venit azi la redactie m-a scuturat si, dupa ce am cerut acordul cititorului, am decis sa vi-l ofer si voua. Complimentele lui ma jeneaza, le-am mai ciuntit, criticile sint corecte. Subiectul este legat de haosul creat de noul Cod Fiscal. Cind 10% dintre contribuabili vin si platesc, iar restul asteapta, practic rata inversata fata de ce s-a intimplat pina acum fiscal cu aceiasi oameni, protestul este evident, iar mesajul cititorului are o legitimitate care m-a amutit.

„…încearcă să citești până la capăt, pentru că nu vreau reply-uri…

Cum e posibil să dai o lege atât de imbecilă, abuzivă, flagrant neconstituțională, fundamental nefirească, pentru o ambiție puerilă ?!!… Să DICTEZI o umilință cu jumătate de milion de victime colaterale, pentru câțiva opozanți. Fără scrupule, cu toată aroganța din lume. Cu nesimțire. Să-mi furi timpul și nervii mei, pentru a-mi lua banii… Îți dau banii. Pe toți, să-i ia dracu`, mă duc la țară, sap pământul, mă spăl la lighean, dar nu mă scuipa în gură !!

Tu îți dai seama cui ai dat credit ?!

Să DICTEZI un abuz pentru 500.000 de proști, numai pentru că 5 proști te calcă pe bătături… Puteai să-ți imaginezi o asemenea inconștiență ? O asemenea lipsă de conștiință ?!… O asemenea mizerie !

N-aș fi crezut c-o s-ajung să-l văd pe nemernicul de Năstase un fel de sfânt, comparativ cu anomaliile astea genetice care ne conduc. Niște primate. Oameni fără conștiință, nu mai vorbesc de adâncime, de morală, de idealism… Cuvinte patetice, Tolo, în grotescul prezent…

EBA în Parlamentul European !…tu îți dai seama ce flegmă înseamnă chestia asta ??!…și e doar o paranteză !…

Udrea ??!!

Ești un tip inteligent. Timid, emotiv, introvertit în mare măsură, sensibil, încăpățânat în a susține un crez, obsedat de echidistanță, în cea mai deviată, deviantă și dezechilibrată societate… Tu, în felul tău, ești o anomalie în România, probabil obsedat de profesionalism, subiectiv fără să-ți dai seama, furat de un idealism deontologic… Fără să te asculți pe ține însuți ! Nu te pup în fund, te scutur, poate te trezești !

Trezește-te !

Trăim cea mai neagră perioadă din istoria României ! Poate ne-a fost mai rău, dar niciodată n-am fost atât de umiliți, atât de mizerabili, atât de batjocoriți… Atât de sfidați, atât de călcați în picioare. N-ai cum să nu vezi unde am ajuns !!!!!

Nici măcar nu-mi dau seama cât de patetic sună mailul ăsta. Probabil că sună foarte, deși nu încerc să fac literatură în dulcele stil clasic, să-ți arăt ce cititori deștepți ai. Pe bune. Chiar mi-a pierit cheful, de mult.. 

Dă-ți două palme și trezește-te, Tolo !

Nu mai e loc pentru echidistanță, deontologie, prezumpție de nevinovăție, și restul de rahaturi care-i fac pe unii etici și pe alții prosperi…

Nu mai e loc pentru etica aia care o ține pe Ritzi liberă, pe Udrea ministru, pe Băsescu președinte, și așa mai departe.

Mai avem câteva minți ascuțite. Nu ignora darul ăsta !

Fă ceva !!

Altceva !”

Liviu Stanciu

Comentarii (22)Adaugă comentariu

Va rog, va implor, cititi ce zice Liviu la Tolo pe blog! | theRobi  •  27 august 2010, 12:56

[…] e Liviu Stancu si de ce scrie el asa, ca aici? Tu esti Liviu Stancu! Si el scrie asa pentru ca mesajele astea nu le vezi in media, pe mesajele […]

Cătălin Tolontan  •  27 august 2010, 13:08

O prietena de la Londra a vazut mesajul lasat de cititor si l-a completat intr-un mail. De aceea e formidabila dezbaterea in democratie. Oamenii inteligenti au opinii diferite. Extrag din mesaj:

„Well da e disperant.
Dar nu cred ca „Nu mai e loc pentru echidistanță, deontologie,
prezumpție de nevinovăție, și restul de rahaturi care-i fac pe unii
etici și pe alții prosperi… Nu mai e loc pentru etica aia care o ține
pe Ritzi liberă, pe Udrea ministru, pe Băsescu președinte, și așa mai
departe”
.
E o frustrare justificata, dar problema e ca nemultumirea din Est ataca tot, nu crede ca e ceva care merita salvat din institutiile statului cind de fapt reparatia poate fi tot in numai rule of law si principiile democratice, ceea ce insa e greu de sustinut cind ele nu functioneza.
Interesant e ca asa reactioneaza oamenii educati, de pilda cei care sint aia care s-au mobilizat politic impotriva lui Nastase tocmai pt ca se temeau ca vrea sa limiteze libertatile etc…
Acum cind e mai rau, cind sint atacati si economic si pe chestii de
minim bun simt, cind bataia de joc e generala si e clar c de vb putem
vb dar nimeni nu asculta, e greu sa ii convingi ca exista mijloace
democratice sa schimbi ceva (semnificativ), desi sigur ducind logica
pina la capat le apare evident ca din autoritarianism nu poate iesi
nimic bun, ci doar arbitrar…”

fotbal  •  27 august 2010, 13:09

Liviu Stanciu, esti suparat pe neputinta sa de a face ceva. Asadar „fa tu, tolo, ceva” ca noi ceilalti promitem sa fim observatori mai mult sau mai putin neutrii,sa ne infuriem, sa ne lamentam. aaa!, da! si, eventual te sustinem! Razbuna-ne, tu tolo, noua incapacitatea de a reactiona ferm la anomalii.
sa-i dam lui tolo sarcina asta, dupa care il vom purta pe brate o vreme.
sa nu speri, tu tolo, ca noua astora cu minti mai putin ascutite, ne trece prin vintre sa facem macar 1% din cat faci tu, ca sa iesim din starea asta de infirmi social
Liviu Stancciu, da-ti doua palme si trezeste-te! ai tupeu, daca ii ceri lui tolontan sa ne vegheze somnul agitat.

Robi  •  27 august 2010, 13:28

Tolo,

nu neg dreptatea care sare din cuvintele prietenei tale din Londra, insa ea, ca si mine, avem luxul de a simti disperarrea asta din exterior.

Principii democratice mai adaptate prezentului, „mai bune” daca exista o balanta care sa le incline, pot aparea insa printr’un push puternic al media catre romanul de rand sa mareasca exponential presiunea pe cei care guverneaza pentru a indrepta erorile, a veni cu solutii utile etc.

Si asta se poate face destul de greu obiectiv la Bucuresti in era in care anchete ca „Ridzi”, obiectiv impachetate, au ca rezultat arogante mai dese si mai golanesti ale Udrea & Co.

Deci, da, la Londra si la Praga „rule of law” e unicul drum insa poate in Romania „rule of law” poate sa apara „without playing the rules”.

di  •  27 august 2010, 13:32

Cred ca e atat de absurd sa rezonezi cu un astfel de mesaj, ca nici nu prea merita comentat!
Totusi: Un ziarist care renunta la echidistanta e un ziarist mort. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa aiba pareri proprii, argumentate sau chiar luari de pozitie publice partizane, contestatare, simpatii si antipatii politice. Dar extremismul din mailul prezentat nu este nimic din toate acestea.

Cosmin  •  27 august 2010, 13:46

O singura voce sincera si chinuita poate sfarma munti dar e neputincioasa in fata zidului arogant. Am citit azi intr-un ziar ca s-a propus daramarea zidului din jurul Casei Poporului. Mai degraba daramam casa si pastram zidul ca sa ne aminteasca tot timpul ca in inima Bucurestiului adapostim cu mandrie nesimtirea si inumanul unui popor ce nu plange pana cand cutitul nu ii cresteaza pe oase.
Tu, cel cu palmele, ai simtit intepatura si strigi la Tolo sa iti scoata aschia. Nu e nici „etic” nici „moral” sa faci asta pentru ca traim in jungla si fiecare e pentru el.

Petrov  •  27 august 2010, 13:49

100% de acord cu fotbal.

vio64  •  27 august 2010, 14:01

Domnul care semneaza fotbal a sintetizat perfect situatia.Altii trebuie sa faca ceva.Dupa parerea mea singura sansa este Un miting nesfirsit in Piata Victoriei(ceva gen Budapesta de anii trecuti).Cind abordez aceasta tema in cercul meu de prieteni primesc un singur raspuns:si cei care ar veni sint tot niste hoti,infractori etc. deci n-ar avea rost.Cred ca starea noastra de degradare umana este atit de mare si sincer sa fiu nu vad nici o iesire.

andrei  •  27 august 2010, 16:40

salut, mailul tipului e 99% pe langa. da, astia care ne conduc sunt niste nenorociti. si ce sa facem: sa ne omoram? intre noi? pai daca renuntam la legi, asa cum sunt ele, am terminat cu totul si ne intoarcem in preistorie. Omule tu te uiti la Nastase ca la un sfant??? ai serioase probleme atunci. Du-te si racoreste-te un pic.
E situatia nasoala, sunt astia incompetenti-perfecta dreptate. si Tolo ce sa faca? sa iasa in piata victoriei cu sabia in mana?
cred ca mai bine ai incerca sa gasesti niste solutii care sa-ti faca viata mai buna si mai linistita. fie aici fie in alta parte. succes!

catalin  •  27 august 2010, 16:43

Eu tot nu inteleg de unde atata suparare pe ziaristi. Ce v-a pus sa faceti asa extraordinar? Sa platiti impozite? Pai asta face si restul lumii. Sa stazi la cozi la fiecare 25 ale lunii? Pai asta face si restul lumii (intreprinzatorii). Ce atata istericale tocmai acum. De ce nu va-ti sesizat cu problema asta in ultimii 15 ani?

Florin  •  27 august 2010, 17:11

Dna Udrea este una din persoanele care face treaba.

om  •  27 august 2010, 23:02

Liviu are dreptate.
Si Tolo are dreptate.
Multi simtim ca s-a ajuns la o batjocura fara precedent (din acest punct de vedere, ca figura de stil doar, dl Stanciu spune ca multi au ajuns sa-l vada pe Nastase ca pe un sfint – cei care credeti ca fostul premier e ridicat in slavi in respectivul mail mai cititi o data) si nu e vorba doar de cozile pentru cei platiti pe DA.
De ce nu spuneti nimic nici despre aberatia impozitului minim/ forfetar?
Are dreptate domnul Liviu, asa cum are dreptate si Simona Tache, al carei stil nu-l agreez de regula,sounind ca sintem in bataia jetului de urina al guvernantilor.
De ce i se scrie d-lui Tolontan si de ce acesta face public continutul mailului?
Imi dau cu parerea, ca la asta ne pricepem cel mai bine. Ar fi trebuit sa spun DECIT la asta ne pricepem ca sa inteleaga toata lumea?
Pai i se scrie d-lui Tolontan pentru ca a facut ceva in meseria asta, chiar daca e contestat si de membri ai breslei si de multi din afara in virtutea relatiei de afaceri cu Voiculescu.
De ce da domnul Tolontan asta pe blog? Pentru ca, la rindul sau, dupa umila mea parere, cauta o solutie.
Dl Liviu n-a cerut o solutie, a cerut involuntar o pozitie care sa coaguleze opinii. Dl Tolontan poate, dar inca nu stie cum.
De aceea publica. Pentru ca asta e singura sa arma. Si a multora dintre noi.
Trebuie sa stim doar cum s-o folosim.

vlad  •  28 august 2010, 3:19

„Smecherii” sunt supăraţi că trebuie şi ei săracii să plătească impozit ca toată lumea… Patetic. Diaconu slugă patetică, Tolo … Din păcate la fel. Noroc că sunteţi bărbaţi mai frumoşi că Băsescu.

Banut  •  28 august 2010, 23:03

acum nu ca vreau sa tin partea guvernantilor (departe de mine acest gand), ce ma mira in schimb este de ce avem 500,000 de persoane platite pe drepturi de autor in Romania?
din cate inteleg (si din modelul care se aplica in alte tari), aceasta facilitate ar trebui sa fie doar o exceptie, pentru oamenii de cultura, cei care intr-adevar creaza ceva, opere de arta (scriitori, pictori, sculptori, …), probabil nu mai mult de 10,000 de persoane … dar 500,000?????? … cifra asta denota pana la urma putreziciunea sistemului, si de data asta tind sa le dau dreptate nepriceputilor din guvern – soferi, secretare, platiti pe drepturi de autor …

Mano  •  29 august 2010, 16:17

Tare materialul… Lamentari interesante… frustrante… justificate in mare parte. Exista. E reala. Dar nu ne ajuta atitudinea asta. Am inteles, avem probleme. Nu e simplu. Dar…
Dar solutiile, unde sut solutiile? Poate ca Iohanis era una… Sau un alt neamt. Chiar adus din patria lui. asa cum s-a mai intamplat in trecut!

takeda  •  30 august 2010, 13:21

faptul ca dl. Liviu Stanciu are o nemultumire (legitima!) fata de anomaliile societatii romanesti, nu e nici o noutate, nici o tamaduire…

Asimov avea o vorba (nu stiu daca e redata intocmai): „violenta/ agresivitatea este refugiul neputintei”. in loc de neputinta, as vrea sa cititi „lipsa de profesionalism”. nu il cunosc pe dl Liviu Stanciu. nu stiu ce poate crea. nu stiu nici de unde izvoraste pana la urma nemultumirea jurnalistilor, pe fond, fata de noua reglementare. prin urmare, imi cer a priori scuze pentru ca vorbesc intr-un context putin cunoscut.

cu toate acestea… am mai scris pe acest blog: presa romaneasca, sau ma rog, comunitatea jurnalistica scrisa/vorbita/ auzita/ vizualizata este in ansablul ei una mediocra. indiferent ca vorbim de sport, sau politica. sub 5% din ceea ce se numeste „creatie” jurnalistica in romania are, in intelegerea mea, valoare adaugata, caracter obiectiv/ neutru, deontologie, etc. restul e can-can la propriu (scuzati parafraza). mass-media din romania a invata prea usor lectia de marketing („asta vrea romanul, scandal! asta le dam…”).

domnule Tolontan, dumneavoastra sunteti treaz, nu e nevoie sa va treziti. putini au atat discernamand profesional incat sa fie corect fata de meserie. asta inseamna pasiune si crez. deci… credeti-ma pe cuvant, SUNTETI TREAZ!

Cătălin Tolontan  •  30 august 2010, 13:26

takeda: multumesc! dupa cite imi amintesc, Asimov scria: „violenta este ultimul refugiu al incompetentei” 🙂

takeda  •  30 august 2010, 16:33

corect, incompetenta

Ziua fara presa. Greva ziaristilor si a institutiilor media – o utopie??? – BlogMeAway  •  31 august 2010, 15:46

[…] dreptul de a vorbi cu demnitate? As fi curios sa aflu ce cred urmatorii: Mihai Dobrovolschi, Catalin Tolontan, Victor Ciutacu, Vlad Craioveanu, Petrisor Obae, Simona Tache, Iulian Comanescu, Cabral, Serban […]

ioana  •  1 septembrie 2010, 15:18

erata: *să-l văd şi sub pana dvs.

emg  •  4 septembrie 2010, 22:50

eu n-as fi putut scrie ,ailul asta atat de bine…

James Thomson  •  11 aprilie 2011, 15:39

Imi place blogul acesta.Ar trebui un pic mai mult umor.

Comentează