DNA şi patinoarul de la Braşov

Luni seara, Radu Moraru a afirmat repetat la B1TV ca investigatiile DNA Brasov privitoare la patinoarul de peste 11 milioane de euro sint viciate de faptul ca „un procuror DNA santajeaza Primaria pentru ca are un teren retrocedat de luat. Verificati sa vedeti!”. Moraru a spus ca, de fapt, cercetarile preliminare ale DNA Brasov sint o forma de presiune a procurorilor, care-si urmaresc propriile interese si fac jocuri locale. Am verificat informatia:

miercuri, 29 septembrie 2010, 12:35

Luni seara, Radu Moraru a afirmat repetat la B1TV ca investigatiile DNA Brasov privitoare la patinoarul de peste 11 milioane de euro sint viciate de faptul ca „un procuror DNA santajeaza Primaria pentru ca are un teren retrocedat de luat. Verificati sa vedeti!”. Moraru a spus ca, de fapt, cercetarile preliminare ale DNA Brasov sint o forma de presiune a procurorilor, care-si urmaresc propriile interese si fac jocuri locale. Am verificat informatia:

1. Am intrebat oficial DNA daca un procuror santajeaza Primaria sau, extinzind subiectul, daca orice procuror din Brasov are orice fel de contract sau litigiu cu Primaria sau daca, si mai larg, are un proces de retrocedare pe rol. Raspunsul este: „Niciunul dintre procurorii de la Serviciul Teritorial Brasov nu se afla in vreun litigiu de nicio natura cu Primaria Brasov, nu are de primit/recuperat terenuri si nici nu exista implicare in vreun alt fel de relatii contractuale cu Primaria”.

2. Am solicitat oficial Primariei sa spuna daca primarul sau orice angajat a fost santajat sau supus unei presiuni din partea unui procuror al DNA Brasov. Raspunsul lui George Scripcaru, exprimat prin Sorin Toarcea, purtatorul de cuvint al institutiei suna astfel: „Primaria Brasov nu are cunostinta de nici un santaj sau presiune la adresa unui angajat facuta de un procuror al DNA si nu comentam afirmatiile tertilor, fie ca sint realizatori de emisiuni sau orice alta persoana”.


Comentarii (15)Adaugă comentariu

dom mitica  •  29 septembrie 2010, 12:47

Ha! Ha! Ha! Aveați vreun dubiu ca domnul Radu Moraru nu bate campii legat de acest subiect? Sunt atat de dezamagit da dansul ca nu pot sa o spun! Pana la urma poti fi de partea cuiva, chiar si a domnului presedinte Basescu, fara sa inchizi ochii la toate hotiile care se intampla in tara asta. Cum este si cea de la Brasov!

coco  •  29 septembrie 2010, 12:54

Am fost siderat de cearta dintre tine, Tolo, și Radu Moraru. Chiar daca discutia a fost purtata pe un ton civilizat, amandoi scrasneati din dinti! Legat de ancheta, eram convins ca nu e facuta cu vreun interes, sunteti un ziar care faceti serios astfel de anchete. Cred insa ca informatiile chiar le aveti de pe la DNA, dar pana la urma pe mine, cetatean platitor de taxe, chiar nu mai intereseaza decat sa nu fiu furat la astfel de investitii.
Chiar am vazut o declaratie interesanta, nu mai stiu a cui, legata de absorbtia extrem de slaba a fondurilor europene in Romania. Nu trebuie sa ne mire, din alea nu se prea poate fura.

Rares  •  29 septembrie 2010, 13:09

Radu Morar are dovezi de genul ,,stiu eu”. E la fel de meserias ca Badea , Gadea sau Ciutacu chit ca sunt in tabere adverse. Am vazut si eu o parte din emisiune in reluare…parca vorbea in numele brasovenilor, nu stiu cine i-a permis o asemenea pozitie. Cat despre acuzatiile legate de Cancescu, ca a facut prapad in judet , eu ca brasovean stiu altceva, a facut o gramada de lucruri bune la prima vedere la fel ca si primarul. Ca Gazeta a prezentat ce se afla in spatele ,,bunor intentii” ale primarului foarte bine, a facut-o intr-un mod profesionist si pentru aceasta ancheta s-a muncit mult. Nu au fost vorbe aruncate de genul: ,,stiu eu”. Nu te lasa Tolo! noi astia putini care inca mai gandim pentru noi suntem alaturi de tine.

msk  •  29 septembrie 2010, 14:04

Din pacate, Radu Moraru foloseste cateodata argumente puerile in sustinerea unor idei (sau personaje) … incercarea asta penibila de a dezamorsa cazul de la Brasov e de toata jena.

eftimie  •  29 septembrie 2010, 14:17

daca vrei si te intereseaza iti povestesc la ce presiuni sunt supusi procurorii DNA din Brasov. Si nu, nu de dusmanii lui Scripcaru ci dimpotriva. Am si documente dragute. Altfel, n-ai decat sa vb cu meseriasii tai preferati din bv.

flopa  •  29 septembrie 2010, 14:25

Citesc tolo.ro de foarte multe vreme, zilnic.Fac acest lucru pentru ca pare sa fie cat mai aproape de realitate, de impartialitate. Intamplator am auzit si schimbul de replici din cadrul emisiunii Nasul.
De data asta insa, sunt foarte dezamagit: cum se poate asa de brusc ca D-l Tolontan sa atinga (sau chiar sa depaseasca) un minim al naivitatii.
Cum ar putea Serviciul Tribunal Brasov sau Primaria Brasov sa raspunda in scris cu „DA” la astfel de intrebari??? Mi se pare imposibil asa ceva indiferent care e de fapt realitatea.

Cătălin Tolontan  •  29 septembrie 2010, 15:12

eftimie: mailul meu este catalin.tolontan@gsp.ro

flpopa: ai dreptate, dar intotdeauna ca jurnalist ceri si reactiile oficiale plus cele neoficiale. Nici din cele neoficiale nu a reiesit nimic pina in acest moment. Desigur, dureaza mai mult pina verifici pe surse.

Dinu  •  29 septembrie 2010, 17:42

Exista unii procurori pe langa curtea de apel Brasov care au avut tangente in trecut cu PSD. E usor de cautat pe google. Oricum nu cred ca aici se afla cheia afacerii patinoarul. E doar un cui moale de batut

curly  •  30 septembrie 2010, 9:20

tot despre calitatile dlui Moraru:
1. firma lui din Brasov, administrata de tatal sau, are restante la obligatiile fiscale – nu mari, dar cu intarzieri nesimtite, desi amicul Radu plangea la un moment dat pe umarul primului ministru ca are rata mica de incasare la buget
2. la banca la care are contul a amenintat o functionara simpla de ghiseu ca daca nu se manifesta ingaduinta/diligenta mai mare pt importantele sale operatiuni bancare (v-ati prins, importante erau doar in mintea tipului!) suna direct CEO-ul bancii. a produs un zgomot de ras intre oamenii de acolo

Baimareanul  •  30 septembrie 2010, 11:27

Paradoxal, traim intr-o tara in care toata lumea are dreptate. Campania voastra m-a convins ca ministra Iacob Ridzi a foat folosita pentru a recompensa clientela, lucru deloc neobisnuit pe plaiurile noastre. De asemenea nici in cazul declaratiilor lui Radu Moraru n-as baga mana in foc ca nu sunt adevarate. La cate averi s-au facut din actiuni speculative cu terenuri, probabilitatea ca un procuror sa fie in conflict vreo primarie pe o astfel de tema e foarte mare. Cel mai sanatos pentru tara ar fi sa nu va mai certati si sa concertati eforturile pentru curatirea morala a Romaniei. Demascati manariile ministrei paralel cu arderea procurorului santajist.

Cătălin Tolontan  •  30 septembrie 2010, 12:15

curly: hai sa raminem la subiect pt k nu discutam aici conduite, ci fapte

baimareanul: probabil ai remarcat, dar tocmai asta fac: nu ma cert cu jurnalistii, nu contrapun articolele mele sau ale noastre altor articole. N-am raspuns la atacuri repetate la adresa mea, nu ma refer la Moraru aici, din exact acest motiv. Cind nu sint de acord cu colegi de breasla, pur si simplu raminem fiecare la opiniile noastre si atit. Treaba noastra e alta, sa incercam sa aflam faptele si sa le publicam.

lars  •  30 septembrie 2010, 12:18

Radu Moraru sustine orice idee atata timp cat ideea e favorabila lui Baselu’. Combate in acelasi timp orice idee daca aceasta este sau are potential sa fie defavorabila aceluiasi personaj.
Se vorbeste cam mult de aceasta trompeta . Are vreun sens ?
Hai sa ne ocupam de treburi serioase si sa lasam pupin***istii sa-si vada de ale lor.

robson  •  30 septembrie 2010, 17:49

sa privim lucrurile asa cum sunt,a fost furt si jaful national continua…

miticosul  •  4 octombrie 2010, 14:30

Naivitate! 🙂 de parca cel ‘tintit’ de DNA/procurori cu santajul ar fi prost sa spuna … vorba aia: o mana spala pe alta si amandoua scarpina spatele.

Informatorul Moldovei » Ziaristul de mogul dauneaza grav societatii  •  6 octombrie 2010, 21:42

[…] il mai crezi pe Radu Moraru, care se apuca sa desfiinteze la televizor ancheta minutios documentata a unui alt coleg jurnalist care expune fraudele celor de la putere? Un ziarist loveste in alt ziarist care isi face […]

Comentează