Faceţi cunoştinţă cu anonimul mai tare decît Opoziţia şi decît Mogulii » Profu’ de sport

» Interviu cu Laurenţiu Achimescu, piteşteanul care s-a înverşunat să lupte solitar şi să cîştige procesele cu Guvernul împotriva politizării funcţionarilor publici

joi, 25 noiembrie 2010, 2:00

» Interviu cu Laurenţiu Achimescu, piteşteanul care s-a înverşunat să lupte solitar şi să cîştige procesele cu Guvernul împotriva politizării funcţionarilor publici

» Antrenor de box şi de handbal, acum profesor de educaţie fizică, a fost director la Direcţia judeţeană de Sport Argeş din 1 iulie 2005 pînă în 28 decembrie 2009

» A fost demis de două ori şi de fiecare dată şi-a redobîndit postul, cîştigînd de 4 ori în instanţă şi o dată la Curtea Constituţională

» Acum o săptămînă a primit decizia favorabilă irevocabilă, încurcînd încă o dată Ministerul, care se pregăteşte să confirme pe post un pedelist

Hîrtiile din mîna bărbatului şi soarele rece din curtea şcolii. Mai este o jumătate de oră pînă cînd, la Liceul de Prelucrarea Lemnului din Piteşti, începe „sportul”. La 56 de ani, proful Laurenţiu Achimescu a devenit fără voia lui un caz naţional silenţios. Pe culoarele largi ale justiţiei se vorbeşte despre el, avocaţii de marcă ai Guvernului îl înjură, iar publicul larg nu-l cunoaşte.  

Cum s-a enervat
Nu, nu apare la televizor. Pentru că nu deţine „prezumţia de importanţă şi nici delictul de exemplaritate necesare pentru emisiunile teve”, vorba lui Radu Cosaşu. Ce a făcut Achimescu? În aprilie 2009, a fost schimbat din fruntea sportului argeşean şi s-a opus. În decembrie 2009, a mai fost demis încă o dată şi s-a enervat de-a binelea. „Ştiam legislaţia din administraţie şi ce nu ştiam m-am apucat să citesc. Mi-am luat un avocat, unul singur, că atît mi-am permis, pe Dorin Puiu Stancu„.

„Ne bate un tip cu fluierul în gură!”
Şi, de capul lui, a început cel mai inegal, caraghios şi, în final, surprinzător război juridic de care a avut parte nu doar sportul românesc, ci şi toţi funcţionarii publici angajaţii la stat şi supuşi riscului politizării!

Timp de un an şi jumătate, Guvernul, Ministerul Public, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi case celebre de avocatură au pierdut proces după proces în faţa profului de sport. „Avem 7.000 de absolvenţi de drept în tot Guvernul şi-n deconcentrate. Ce mama mă-sii, ne bate un tip cu fluierul în gură!”, a exclamat, la un moment dat, unul dintre miniştri. A fost dezgropată şi o poveste de hărţuire sexuală la adresa unei foste voleibaliste, o pretenţie erotică pe care ar fi avut-o liberalul pentru a o angaja pe femeie drept secretară, pe cînd conducea DJS.

Achimescu a continuat. Şi, cînd s-a împotmolit într-o instanţă, a trecut la alta. Iar astăzi stă sub lumina întîrziată a unei zile de noiembrie, gata să-şi spună povestea.

– Domnule Achimescu, sînteţi procesoman?
– Dacă îmi ziceţi aşa vă răspund că sînt un funcţionar public care îşi cere dreptul la carieră publică. Şi sînt un om care nu s-a acomodat cu aberaţiile. De aceea am dat Guvernul în judecată şi, pe 11 noiembrie 2010, am cîştigat definitiv şi irevocabil.

– Ce afiliere politică aveţi?

– PNL. E interzis, domnule Tolontan?!

– Nu e interzis, dar e util să avem tabloul complet…

– … staţi un pic! Credeţi că dacă aveam cea mai mică problemă cu care să pot fi agăţat, nu m-ar fi blocat cumva?! Gîndiţi-vă că de atîta timp m-am judecat cu ei. În primăvara lui 2009, Guvernul a schimbat Ordonanţa de Urgenţă 37 după ce eu am atacat-o la Curtea Constituţională. A transformat-o în Ordonanţa de Urgenţă 105, am atacat-o şi pe asta şi am cîştigat la Curte!

„M-au sunat funcţionari din toate domeniile care, după mine, au putut să dea şi ei Guvernul în judecată şi să-şi recîştige posturile şi banii. Întrebau unde lucrez şi le simţeam uimirea cînd aflau că sînt profesor de sport”

– Vom explica cititorilor printr-un grafic care au fost etapele juridice. Mă interesează motivaţia din spate.
–  Nu suport să fiu umilit. Am învăţat asta din sport. Cînd am văzut cum mă tratează, m-am revoltat. Sînt absolvent de IEFS, am făcut două mastere după Revoluţie, am antrenat sportivi şi am pregătit peste 30 de ani elevi. Nu accept să-şi bată nimeni joc de mine!

– Aţi fost director din 2005 pînă în 2009. Poate aţi fost schimbat pentru că n-aţi avut rezultate, nu din raţiuni politice.
– Calificativele mele au fost mereu „bine”. Nu am luat „foarte bine” pentru că am avut meciuri cu cei din Bucureşti în anii 2006 şi 2007.

– De ce?
– Direcţia de Sport Argeş deţine 120.000 mp de teren foarte bine plasat în Piteşti.

Enigma imobiliară
„Într-o zi, prin 2006, am găsit pe teren un grup de oameni. O doamnă jurist şi cîţiva alţi tipi, cu un teodolit de măsurare. «Ce faceţi aici?», i-am întrebat. Mi-au răspuns: «Se va construi un hipermarket». Erau trimişi de o firmă din Bucureşti, care avea susţinere în Ministerul Sportului. Mi-am dat seama că e o miză. M-am opus. Au venit controale de la Bucureşti. Nu m-au găsit nici cu 5 bani lipsă”.

– Ce aţi răspunde dacă vi s-ar spune că vă eroizaţi singur?
– Nu eu v-am căutat, dumneavoastră m-aţi căutat de cîteva ori de 6 luni încoace şi am convenit să aşteptăm decizia definitivă şi irevocabilă. Dumneavoastră aţi vrut povestea întreagă. Nu-mi doresc publicitate.

– Ca şef al sportului, aţi avut vreodată probleme cu legea?
– Au fost două reclamaţii împotriva mea, pe acelaşi fond al intereselor. Nişte calomnii. Ştiu că într-un dosar s-a dat NUP, iar despre celălalt nu ştiu nimic.

– Despre ce era vorba?
– Nişte bani pe care i-ar fi datorat fotbalul pentru închirierea sălii. Vă spun, nişte calomnii!

– Acum aţi cîştigat procesul, dar nu sînteţi pe funcţie.
– Aşa e. Pe 11 noiembrie am cîştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 12 noiembrie mi-am scos certificatul de grefă şi am anunţat Autoritatea Naţională pentru Sport să nu mai organizeze concursul, fac altul acum în toată ţara!, că trebuie să mă repună pe post. Pe 13 noiembrie am fost la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi am depus şi la ei. Apoi la Prefectură, pentru că au om în comisia de concurs.

„Au ţinut concursul pe 16 şi pe 18, deşi le-am arătat hotărîrea judecătorească definitivă şi irevocabilă! Vă daţi seamă cît sînt de iresponsabili dacă vor să plătească doi directori pe acelaşi post?!”



– Ce să înţeleagă un om din toată această poveste?

– Am depus contestaţie pe 19 noiembrie. O să mă repună în funcţie. Aşa e legal, degeaba amînă! Eu am învăţat ceva după un an şi jumătate de luptă cu sistemul. Există justiţie! Gîndiţi-vă că n-am avut resurse, relaţii, legături sau sprijin. Şi, totuşi, am reuşit, obligîndu-i să dea înapoi, să schimbe propriile legi şi, în ceea ce mă priveşte, să-mi returneze drepturile. Important e să nu ne lăsăm călcaţi în picioare.

– Mai spuneţi o dată, sună straniu pentru aceste timpuri…
– Da, da există justiţie!

Apoi a fluierat o singură dată. Tare.

„Eu aşa văd relaţia actuală dintre Guvern şi români: ca atunci cînd ai un cîine legat şi-i agiţi băţul profitînd că e neputincios. Ferească Dumnezeu să rupă cîinele lanţul!”

1.300 de RON cîştigă pe lună profesorul de educaţie fizică Laurenţiu Achimescu, după ce a pierdut aproximativ 400 de RON din reducere

„Concluzia acestei poveşti e că buturuga mică rastoarnă carul mare şi că dacă am fi mai mulţi cei care nu ne resemnăm şi ne încapaţînăm să ne luptam cu abuzurile am trăi într-o lume ceva mai bună”
Laura Ştefan, Societatea Academică Română

Comentarii (36)Adaugă comentariu

m1ha1  •  25 noiembrie 2010, 2:48

ăsta da român. îi curge prin vene sângele predecesorilor.

tepes  •  25 noiembrie 2010, 3:37

felicitari domnului profesor!
cam asta e materialul din care ar trebui sa fie fabricati adevaratii lideri!din pacate viata e nedreapta !

Mihai  •  25 noiembrie 2010, 9:08

Catalin, dar nu l-ai intrebat pe stimabilul domn doua chestii…
1.Cum de a uitat ca si el a fost pus politic, caz in care vaicareala de acum nu isi are rostul;)
2.Ce a facut pentru sportul argesean in cei patru ani de ”domnie”? Iti spun eu, cam nimic spre zero barat.Omul e un obscur profesor de sport si nu are nicio treaba cu managementul unei institutii care trebuie sa coordoneze sportul dintr-o urbe.

13L  •  25 noiembrie 2010, 9:51

Unde-s pistoalele? unde-s pumnalele?…”Oile” se trezesc, sper sa mai urmeze si altii…Respect…

euro  •  25 noiembrie 2010, 10:17

Politica liderilor PNL imi provoaca repulsie. Singura lor strategie e „dati-ne noua puterea sa mai furam si noi”. Pe de alta parte ce a facut domnul Achimescu e absolut grozav. Mult succes pe mai departe!

Cristina  •  25 noiembrie 2010, 10:19

Super tare…
@Mihai… poate ai dreptate, dar ideea este ca daca te simti umilit de acesti parlamentari „de forma” poti face ceva.

fiul_gj  •  25 noiembrie 2010, 10:34

patetic ..
de ce nu se duce sa lucreze la un particular, daca zice ca e asa bun ?
ce realizari a avut ?
el nu a fost pus tot politic ?

daca te-ai dus pana la pitesti pentru un asa interviu ..
trebuia sa l iei si pe ciutac si pe mircea .. faceati un demo si pe acolo .. in trivale

Profesorul de Sport « Blogul Fratilor Miron  •  25 noiembrie 2010, 10:38

[…] articolul lui Catalin Tolontan despre profesorul de sport, Laurentiu Achimescu. Este […]

Pentru Tepes  •  25 noiembrie 2010, 10:43

Lider sau ”lider”?

STEFANITA  •  25 noiembrie 2010, 10:46

Bravo Domnule Profesor!
haideti oameni buni…TREZIREA!!!!!!!!!!!!!!!
Aveti exemplu de urmat domnilor!!!!
Acesti incompetenti din toate domeniile pot fi batuti cu armele lor…cu legile strambe pe care le fac…
RUSINE domnilor ce ne conduc!!!!!
Poate facem o ancheta Catalin, sa vedem cati bani ai nostri s-au cheltuit cu procesele impotriva acestui om, cine e raspunzator pt asta? poate asa scapam de cine trebuie…

ilie  •  25 noiembrie 2010, 10:55

Pai si el a fost numit politic in 2005. Sau daca esti din tabara corecta este un gest moral?
Jalinci!

Alex  •  25 noiembrie 2010, 11:18

BRAVO!!! Mi-au dat lacrimile,felicitari ,domnule profesor!

curiosul  •  25 noiembrie 2010, 11:19

Domnule Tolontan, vă rog într-un viitor interviu cu „stimabilul domn” Achimescu să vă răspundă la următoarele întrebări:
– cum a ajuns director la Direcţia pentru Sport Argeş în anul 2005;
– cîţi bani a plătit pentru a-şi cumpăra postul, tocmai venise PNL la guvernare;
– cum l-a forţat pe fostul director de atunci al Direcţiei pentru Sport sa-şi dea demisia pentru a-i ocupa el postul;
– cum se lăuda în presă că dă el afară pe toată lumea de la Direcţia pentru Sport Argeş cînd va veni el director;
– cum l-a dat afară pe directorul de la CSM Piteşti pentru a-l pune pe un „tovarăş” de la PNL, că doar erau la guvernare şi cum a fost dat în judecată şi cum a pierdut procesul şi a fost repus în funcţie cel dat afară;
– cum l-a dat afară pe şeful de complex de la Sala Sporturilor Piteşti şi l-a pus pe un altul şi cum a fost dat în judecată şi cum a pierdut procesul şi cum după aceea a făcut presiuni cu tot PNL-ul lui pentru a cîştiga procesul;
– cum a apărut în zeci de ziare cu scandalurile lui sexuale, că era director omul şi trebuia să profite.
Dacă nu aveţi ziarele ele există.
– cum a substituit banii de la chiria sălii şi are un proces;
– cum s-au făcut cîteva licitaţii şi s-au plătit bani mai mulţi decât cele mai mari oferte;
– cum este cu managementul la Direcţia pentru Sport stînd cu picioarele pe scaun, cînd vorbeşte cineva cu tine.
– cum este să le arăţi angajatelor chiloţii roşii pe care tocmai i-ai cumpărat de la magazin;
– cum este să i te adresezi unei angajate cu apelativul „păsărică”;
După ce dă răspunsuri la aceste întrebări şi la altele pe care nu i le puneţi, să vă răspundă de ce stă aşa de liniştit şi nu face valuri, nu cumva pentru că aceste răspunsuri s-ar putea să se întoarcă împotriva lui.

cățelul alpha  •  25 noiembrie 2010, 11:23

@Mihai

Ei, vezi! Încă un motiv pentru care funcționarii publici n-ar mai trebui unși după culoarea politică cu care-și pictează dosul. Dar cum el n-a fost destituit din cauza faptului că a făcut „zero barat” în funcție, pică ambele tale puncte de vedere. Omul „a beneficiat” de cretinismul sistemului în care putrezim cu rînjetele tăiate între obraji.

Robert  •  25 noiembrie 2010, 11:42

Jos mafia, felicitari d-le Tolontan, sper ca tot mai multi romani se vor trezi, sa nu-i lasam sa ne mai pacaleasca.

Atos Portos si Aramis  •  25 noiembrie 2010, 11:50

http://www.gazetanord-vest.ro/2010/11/24/daca-nici-cristina-stahl-nu-e-buna-de-director-dstj-atunci-cine/
Mi e rusine de tara asta…

old school  •  25 noiembrie 2010, 12:14

Un mare BRAVO. Felicitari celor ce nu dau nicun pas inapoi in lupta cu un sistem bolnav si corupt!

Profesoru  •  25 noiembrie 2010, 13:03

Dacă nici Cristina Stahl nu e bună de director DSTJ, atunci cine?
Autor GNV Sport 24 Noiembrie 2010

Incredibil!
Dosarul fostei campioane europene la floretă a fost respins pentru a-i face loc pe post pedelistului Florin Gal

La începutul acestei săptămîni a avut loc la București concursul pentru ocuparea funcțiilor de director executiv și director adjunct la Direcția de Sport și Tineret a județului Satu Mare.

Cum pentru aceste posturi și-au depus dosarele doar doi candidați, fosta campioană europeană la floretă, Cristina Stahl pentru director executiv și Marcel Tarța pentru adjunct se părea că pînă la urmă totul va fi o simplă formalitate iar cei doi vor fi declarați admiși fără emoții. În plus Cristina Stahl se bucura de sprijinul UDMR în vreme ce Marcel Tarța e membru PDL și fost director la DSJ.
Numai că la anunțarea rezultatelor…surpriză mai mare decît Casa Poporului. Ambii candidați au fost declarați respinși. N-a contat se pare deloc CV-ul impresionant al Cristinei Stahl, faptul că e cel mai bun sportiv sătmărean al ultimilor zece ani și că a absolvit ASE-ul în București cu master în Germania. Au contat se pare doar prieteniile politice căci altfel nu se explică cum de actualul director interimar,pedelistul Florin Gal nu s-a prezentat la concurs , dar s-a lăudat prin direcție că oricum cei doi se duc degeaba la București deoarece postul e blocat.
În condițiile în care dosarul Cristinei Stahl a fost respins , director interimar la DSTJ a rămas, bineînțeles…Florin Gal.
Stăm și ne întrebăm dacă un om de valoarea Cristinei Stahl, și un adevărat campion, nu e bun pentru a conduce Direcția pentru Sport a Județului atunci cine?
N-am crezut că în paginile de sport o să apucăm a scrie de alianțele politice care fac și desfac, pun și repun oameni pe funcții, dar dacă cineva în sportul sătmărean nu merita un asemenea tratament aceea era Cristina Stahl. E încă o dovadă că prietenia PDL-UDMR e mai șubredă decît cea dintre Tom &Jerry și că ce se stabilește la Satu Mare nu mai e valabil la București.
Cît privește dosarul viitorului candidat de director al DSTJ Satu Mare acesta nu ne-ar mira să vină dinspre marea echipă portocalie de campioni la curling.
Florin Mureşan

NR.conform DEX: CURLING [CÁRLING] s. n. joc sportiv pe gheață, de origine scoțiană, între două echipe a 4 jucători, constând în lansarea unor obiecte (cibleuri) spre o țintă, cu scopul de a o doborî sau a le plasa cât mai aproape de aceasta. (< engl., fr. curling) .

andreea  •  25 noiembrie 2010, 13:37

eu ma intreb, daca era apolitic l-ar mai fi pus cineva sef? Am inteles ca a fost instalat in functie in 2005, cand la putere erau liberalii, apoi schimbandu-se regimul, se schimba automat si directorii, INDIFERENT DE REZULTATELE LOR, asta e , din pacate, o certitudine!

Gabi  •  25 noiembrie 2010, 13:45

SINCERE FELICITARI d-lui profesor !!!

CristiT  •  25 noiembrie 2010, 13:56

Sunteti mai important si aveti puterea sa trageti semnale de alarma…va rog mediatizati un pic si cazu asta…sunt revoltat…da revoltat rau de tot …

http://www.gazetanord-vest.ro/2010/11/24/daca-nici-cristina-stahl-nu-e-buna-de-director-dstj-atunci-cine/

gygy  •  25 noiembrie 2010, 14:23

hahaha
pdl-ul are oameni platiti care sa ii sustina pe forumuri si bloguri…sunteti cei mai penali…

Atos Portos si Aramis  •  25 noiembrie 2010, 14:56

Ca sa completez…Si la Satu Mare e acelasi caz al profesorului de la Pitesti. Fostul director al DSJ, Alexandru Contras a cistigat procesul si ar fi trebuit repus in functie, doar ca intre timp directiile s au comasat si a dispărut postul de la DSJ. Culmea e ca A. Contraș trebuie să primească retroactiv salariul cit pe functii au venit muzicantii numiti de partidele de la putere. Si nu s bani putini… De unde se cheltuie sumele astea…nu tot de la noi…? Si asta pt ca unii s incompetenti de dau pe afară…!

shmo  •  25 noiembrie 2010, 15:39

Felicitari ! Din pacate multi nu au avut curajul d-lui profesor.

Cristi  •  25 noiembrie 2010, 15:54

Respect! Daca omul asta ar candida la presedentie, EU L-AS VOTA CU OCHII INCHISI!!!

Andrei  •  25 noiembrie 2010, 16:05

Felicitari domnule Tolontan pentru ca ne mai prezentati si oameni demni de respect. Si multumesc trustului pentru cenzura dusa la extrem… Traiasca presa libera!

alexa  •  25 noiembrie 2010, 16:24

BRAVO DOMNULE PROFESOR

CATRE CURIOSUL  •  25 noiembrie 2010, 16:52

IN ANUL 2005 ACHIMESCU L-A SCHIMBAT PE MIHAILESCU CARE AVEA CARTEA DE MUNCA LA FACULTATEA DE SPORT FIIND ILEGAL ANGAJAT LA DIRECTIE.
ACHIMESCU ESTE MEMBRU PNL DIN 1990 CRED CA MERITA ACEASTA FUNCTIE,NU CA UN JURIST CE CONDUCE DIRECTIA ACUM.
NU A DAT PE NIMENI AFARA DE LA DIRECTIE DECAT PE SEFUL DE LA SALA DINU ALIN CARE NU TAIA NICI O CHITANTA LA FOTBAL,ACUM ESTE CONSILIERUL PDL VISAN CARE FURA TOT ARE MASINA DE TEREN SI VILA LA STEFANESTI DIN SALARIUL DE BUGETAR.INCASEZA ZILNIC 10 MILIOANE PRIN PAZNICUL DIMA.
FACATURA SEXUALA CU AMOREZA VOLEIBALISTA BONTAS ESTE MANA LUI DINU ALIN FAPT RECUNOSCUT DE ACEASTA ULTERIOR IN PRESA.
CAT DESPRE DINU GHE. DE LA CSM PRESA A VARSAT VALURI DE CERNELA.

Fermecatorul  •  25 noiembrie 2010, 17:09

am ajuns sa le plangem de mila unora care ajung directori pe bani publici doar pt ca sunt membrii de partid si cotizeaza ?

a uitat sa ne spuna cum a ajuns director si care sunt realizarile sale .

toti sunt la fel …nu conteaza partidul .

tavi  •  25 noiembrie 2010, 19:40

interesant caz; ceea ce nu se recunoaste niciodata este ca acesti oameni sunt pusi , initial, in functii datorita apartenentei politice ( in acest caz PNL , la momentul numirii in functie , partid la putere) dar care , incredibil, la momentul demiterii invoca vanatoarea politica ; personajul din articol obtine prin justitie confirmarea unei functii nu a unei competente !!! Sa nu facem din acesti oameni exemple dle Tolontan !!!

alice  •  25 noiembrie 2010, 19:55

daca romania ar avea asa oameni nu am pleca sa lucram prin spania sau italia,am trai decent la noi si am invinge si facatura asta de criza.

ioan  •  25 noiembrie 2010, 21:34

ion gavrila ogoranu. portretul luptatorului la tinerete .

sportiv  •  25 noiembrie 2010, 22:42

FELICITARI D-LE PROFESOR! In aceeasi stituatie sunt multi directori in tara si la cluburile apartinatoare ANST-ului . Au avut deja 4 procese castigate si tot i-au dat jos si nu au nici un fel de coloratura politica .Sunt cate doi directori PDL-isti care i-au banii de pomana si nu fac absolut nimic . Va rugam aveti grije si de ei .Ati avea multe subiecte de dezbatutu o buna perioada de timp.Ar fi indicat sa anchetati Autoritatea Nationala pentru sport si tineret pe doamna Melinte , juristii si resursele umane , dau ordine pe banda rulanta si nu respecta nici un fel de hotarare judecatoreasca cu titlu executoriu. Va rog din suflet sa faceti o ancheta mai riguroasa sa vedeti ce ilegalitati se fac Va multumesc si succes in continuare CATALINE

genghinni  •  26 noiembrie 2010, 10:59

Trebuie stabilit prin lege pana la ce nivel sunt schimbati politic,conducatorii din sectorul public.Cei ce nu intra sub apanajul acestei legi,contract pe durata determinata dupa un concurs organizat de o firma straina,aleasa aleatoriu de Comisia Europeana.La scadenta contractelor,acelasi concurs cu o singura deosebire,firma straina sa fie alta.STATUL ROMAN ESTE PREA CORUPT PENTRU A FI OBIECTIV.

marius m.  •  26 noiembrie 2010, 18:16

dar cine a spus ca dorim sa facem cunostinta cu dansul ?
nu-l mai ridica atat in slavi si nu-l mai da atat de exemplu. la un moment dat eram cat pe ce sa spun: uite dom’le ca exista si altfel de oameni, dar analizand mai mult mi-am dat seama ca nu este decat un alt exemplu prost. sunt de acord insa ca (din pacate) este un roman adevarat, insa nu unul de care ar trebui sa fim cu toti pentru ca romanii adevarati nu sunt ceea ce ar trebui sa fie, nu sunt cei care se gandesc la tara si la semenii lor; romanii adevarati sunt cei care se gandesc doar la ei si la cum sa le fie lor mai bine, nu si gloatei.
stau si ma intreb, daca nu avea sustinerea partidului si era apolitic, ar mai fi castigat atatea procese? si am un feeling ca nu este atat de integru pe cat se da si ca pozeaza in victima a unui sistem pe care, de fapt, chiar oameni ca dansul il alcatuiesc si sustin. daca ar fi fost pnl la putere, oare cat ar fi taiat si spanzurat pana acum? daca nu dansul, atunci colegii de partid. pana la urma si dansul a fost numit politic iar rezultate… doar in timeout.
nu consider ca este ceva extraordinar ce a reusit dansul; pana la urma a castigat un razboi dat intre mai multi, nu doar intre dansul si sistem ci intre doua sisteme: cel actual si cel din opozitie.
poate gresesc, dar ma cam indoiesc. nu pot ca, dupa 21 de ani timp in care nimeni nu a facut altceva decat sa fure caciula celuilalt, sa mai cred in zane si feti frumosi.
sa fim seriosi, domnilor! macar haideti sa fim cinstiti cu noi insine daca nu si cu ceilalti.

buldog  •  8 decembrie 2010, 13:22

bravo „L te sustinem.

Comentează