Nu-i răpiţi lui Oprescu meritul de a fi dublat preţul stadionului!

Sorin Oprescu acuză guvernul, o acuză aproape entuziastă: „Vor să îşi asume stadionul, adică un proiect care nu e al lor!”.

marți, 1 martie 2011, 11:01

Sorin Oprescu acuză guvernul, o acuză aproape entuziastă: „Vor să îşi asume stadionul, adică un proiect care nu e al lor!”.

Aşa e. Tăind demonstrativ o parte din finanţarea locală, dar vor da ei banii pînă la urmă!, guvernanţii se grăbesc să ia ceva credit popular şi să devină coacţionari la operaţiunea „Cum a ajuns un stadion de 119 milioane de euro să coste, în final, 234 de milioane!”. Cifrele nu conţin TVA. E şocant, dar aceasta e socoteala.

Cursa agitată de a-l împiedica pe primar să taie cu o strălucire solitară panglica la National Arena, se spune deja că zecile de milioane care lipsesc vor veni prin Ministerul Dezvoltării, astfel încît Elena Udrea să devină Salvatoarea Publică a Stadionului, arată în formă condensată cît respect au aceşti oameni pentru contribuabil şi pentru sport.

Nu mai contează că s-a făcut scump. Bine că s-a făcut e sloganul pe care pariază atît primarul, cît şi şefii PD-L, şi e ceea ce, să recunoaştem, se află în fiecare creier obosit al nostru, obosit că oricum banii se furau, măcar acum s-a înălţat ceva! Nu pare a ne mai interesa că, prin patru acte adiţionale, două în 2009 şi două în 2010, plus prin construcţia parcărilor şi alte lucrări contractate direct de Primărie, nu se ştia în 2007 că 50.000 de oameni trebuie să-şi lase undeva maşinile sau că e nevoie de curent?, s-a dublat practic suma primului contract! Cu peste o sută de milioane de euro.

Încă o dată. Miza zilei e cine inaugurează stadionul. Reprezentantul PD-L sau candidatul Opoziţiei unificate? Sau poate împreună, ca un compromis bipartit că tot se spune că la noi totul e polarizat. Restul scandalului se va stinge în timp. Iar fac ziariştii pe nebunii, iar cer documente care nu vor ajunge în redacţii, iar va obosi lumea de calcule, cu sau fără TVA?, vine Messi, se aprinde nocturna, Hai, România!, dă-i în mă-sa de jurnalişti cîrcotaşi, bine că s-a construit!

În orice ţară din Europa, oficialii s-ar vîrî în birouri ca să găsească explicaţii pentru dublarea preţului unei asemenea investiţii colosale. Incepind cu Videanu, autorul proiectului initial, si terminind cu Oprescu. La noi, ei se bulucesc pe televizoare şi ţipă că a lor e realizarea, nu a celorlalţi. Oprescu se victimizează că vor să-i deturneze succesul. Succesul inflaţiei unor costuri cu 100% în ani de criză!

Ne şi merităm soarta, e adevărat. Dacă s-au cheltuit peste socoteala iniţială 100 de milioane de euro, 100, nu unul!, şi noi acceptăm senini fără să le cerem măcar să argumenteze şi să transpire cu hîrtiile în mînă, ce mai e de zis? În democraţie, deciziile se iau de către cei care participă. Nu participi, nu aştepta prea multe!

Gazeta a cerut actele de la Primăria Capitalei, ele n-au venit, astăzi publicăm sumele reconstituite din mai multe surse deschise şi documente oficiale. Vom insista pe subiect şi ne asumăm postura antipatică de a arăta că această investiţie seamănă cu Ave Maria cîntată la oboi.

UPDATE: Aici vedeti citeva cifre. Restul explicatiilor in editia tiparita.

Comentarii (154)Adaugă comentariu

viali  •  2 martie 2011, 22:55

Acum inteleg ce se petrece in tara,citind comentarile de mai sus.Inteleg de ce ne FURA astia penru ca este un haos total.Putini au bolls in Romania si unul dintre cei cu bolls este TOLONTAN si voi anti romanasilor dati in el.RUSINE DEZBINATILOR sa va fie,daca am fi uniti nu ar mai fura politicu.Tolo tot respectu.

Andrei  •  3 martie 2011, 11:48

mai e de mirare ceva?s-au taiat si cei 200 euro ptr tineri casatoriti,cei 150 lei ptr trusoul de nou nascut , echivalentul a vreo 35 euro , o supereconomie la buget in conditiile in care se nasc 10 milioane de copii anual , dar in schimb se arunca cu o seninatate dezarmanta mulioane si sute de milioane pe ceasuri, fantani, stadioane si nu cred ca ptr a fi sarac dar cu coada sus si ptr ca asa se dau tunurile din banul fraieresteanului.felicitari ptr articol dar cainii latra , caravana trece si asa va fi mereu, ne vom indigna cu o bere in fata televizorului sau la carciuma din colt ,vom injura politicienii dar masuri vom lua la geamurile din balcon sa le inlocuim cu termopane.Pana nu vom renunta sa mergem la vot sa ne exprimam neincrederea in clasa politica sau o metoda mai eficienrta gen pune mana pe furca si topor lucrurile vor merge in aceiasi directie

Despre cum mai există și politicieni de onoare (și nu “onoare” de Cosa Nostra)  •  3 octombrie 2011, 9:53

[…] pozițiile prin Top 100 Capital. Vorba lui Cătălin Tolontan (mare admirator de Opărescu): „Nu-i răpiţi lui Sorin Oprescu meritul de a fi dublat preţul stadionului!”… La decontul total ar mai trebui adăugați mai bine de 200 de mii de euro, cât a costat […]

tic  •  30 mai 2012, 16:46

Oprescu la brutarie!
Poate e momentul ca galeriile bucurestene sa-si aduca aminte de tratamentul aplicat de autoritati in Piata Universitatii in iarna. Spre deosebire de lupta pe care o duc cu structurile LPF in cazul lui Oprescu avem posibilitatea reala sa actionam. Mergeti la vot pe 10 iunie si… Oprescu la brutarie.

Comentează