Noul gsp.ro urcă la 1,9 milioane de unici şi e primul site de news din Romania

Decizia Gazetei Sporturilor de a separa conţinutul de print de cel de Internet a crescut traficul pe gsp.ro. A da atît siteului, cît şi ziarului, propriile exclusivităţi, poate fi o soluţie.

vineri, 4 martie 2011, 11:50

Decizia Gazetei Sporturilor de a separa conţinutul de print de cel de Internet a crescut traficul pe gsp.ro. A da atît siteului, cît şi ziarului, propriile exclusivităţi, poate fi o soluţie.

În februarie 2011, siteul Gazetei a ajuns la 1.915.000 unici, conform SATI.

gsp.ro este nu doar primul site de sport, ci şi primul site de ştiri din România, fiind depăşit în clasamentul general doar de către reţelele de socializare.

De regulă, mulţumesc cititorilor. Fac o excepţie. Vă explic. Noul site şi noul concept de digitalizare i-a obligat pe colegii din redacţia şi din compania Gazetei, de la programatori la reporteri şi de la marketing la publicitate şi corectori, să-şi modifice nu doar programul de lucru, ci şi conţinutul unora dintre profesiile pe care le făceau pînă acum.

Practic, 200 de oameni au făcut efortul de a se reinventa profesional. Tehnoredactorii de ziar au devenit tehnoredactori de net, graficienii au învăţat grafică interactivă, reporterii scriu în timp real pentru un flux unic, care se discerne apoi pe print sau pe net, fotoreporterii şi editorii foto oferă imaginea pentru toate suporturile unde merge informaţia Gazetei. E o modificare uriasa, pe care oricine a facut aceasta meserie o realizeaza in amploarea ei. Investitia pe net, inceputa de aceasta echipa cu aproape 13 ani in urma (detalii cind Lucian Despoiu si Orlando Nicoara o sa-si scrie biografiile de internauti fanatici), isi va urma cursul.

În ziua primei confirmări a lui 2011, vor mai veni şi altele, către aceşti oameni care au avut curajul de a se schimba mă întorc şi le spun: „Bravo, sînteţi tari!”.

Comentarii (39)Adaugă comentariu

mihai  •  4 martie 2011, 12:03

Sa stiti ca mie chiar imi place. Mi se pare chiar ok ca unele subiecte sa stea mai mult pe home. Alea importante, cu mai multe informatii. Asa e normal, pana la urma. Înainte era o nebunie!

florin  •  4 martie 2011, 12:05

Pe mine cel mai mult ma atrag infografiile. Apropos de multumirile alea pentru oameni… Pai, daca nu se converteau, nu-si cautau de munca?

mamitzu  •  4 martie 2011, 12:07

Cred ca Mihai are dreptate. Inainte pierdeam mai multa vreme pentru ca aveati mult mai mult content pe home. Citeam tot, ca sunt nebun dupa sport, dar la un moment dat era un talmes-balmes la mine in cap. Asa, merg pe sectiune, tata!

cami_camelia  •  4 martie 2011, 12:10

In sfarsit scap si eu de fotbalul vostru, ca mi-ati mancat zilele! Ma duc direct la Sporturi. Dar sa stiti ca inca e loc de muuult mai bine. De exemplu, eu sunt bolnava dupa patinaj si aveti prea putine informatii despre

valeriu  •  4 martie 2011, 12:11

Felicitari, dar ati uitat repede romaneste…”Stiri” nu mai e in dictionar? Furculition…

Mihai  •  4 martie 2011, 12:12

Poate odata cu „schimbarea la fata” renuntati si voi la intoxicarea cu tzatze si sex…. in rest numai bine ….

bi  •  4 martie 2011, 12:16

Design placut si navigare mult mai usoara, dar articole din ce in ce mai putine….

shyne  •  4 martie 2011, 12:17

Nu prea aveti nici concurenta, celalalt site de sport n-are treaba cu deontologia, la ei e totul e sa puna femei goale pe site (ceea ce prinde la o anumita categorie de romani).

Eugen – Blog Controversat  •  4 martie 2011, 12:18

1,9 milioane de oameni se hranesc cu stiri sportive , restul cu mondenitati …. si mai ziceau altii ca in tara asta se moare de foame 😀

sorin1986  •  4 martie 2011, 12:29

Probabil multi care isi dau cu parerea pe acest blog despre noul GSP n-au treaba cu webdesign-ul, eu spun ca noul GSP este un site mult mai slab ca primul, din toate punctele de vedere si n-am de gand sa stau acum sa dezvolt, dar aveti noroc ca nu aveti concurenta, prosport-ul si sport.ro fiind niste ziare de sport jalnice.

Alex  •  4 martie 2011, 12:36

Nu pot sa cred ca toata lumea lauda atat noul format! Iar infografiile alea? 2,3 animatii in 3D, ce e asa mare chestie? Eu personal deschid din ce in ce mai rar gsp-ul…

DANUTZ1  •  4 martie 2011, 12:43

Avem si noi meritul nostru,cititorii nu?

Noul gsp.ro urcă la 1,9 milioane de unici şi e primul site de news din Romania | Stiri Scurte  •  4 martie 2011, 12:44

[…] România, fiind depăşit în clasamentul general doar de către reţelele de socializare.Sursa: Noul gsp.ro urcă la 1,9 milioane de unici şi e primul site de news din RomaniaArticole asemanatoare:Site-ul http://www.sport.ro, record de vizitatori unici în .ro Site-ul http://www.sport.ro […]

bubu  •  4 martie 2011, 12:48

ce inseamna 1.915.000 unici???? pe zi, pe saptamana, pe luna??
ce bine suna, desi e vrajeala

FCRB  •  4 martie 2011, 12:50

Eu as recomanda sa renuntati la ideea asta proasta cu thumbs up.apar in topul stirilor tot felul de comentarii idioate care nu sunt votate din punct de vedere calitativ ci se voteaza jignirile mai mari(in cazul stirilor cu privire la echipa Rapid apar numai jigniri in top)

Cătălin Tolontan  •  4 martie 2011, 12:56

bubu: scrie in text, in februarie 2011, sint unici pe luna si sint cifre oficiale SATi, recunoscute de toata industria

DANUT1: da, v-am multumit si o sa va mai multumesc, astazi am multumit colegilor mei

kane  •  4 martie 2011, 12:57

as putea sa spun ca valul asta va trece. cand cititorii vor observa ca asa zisele exclusivitati diferite dintre site si ziar, sunt de fapt „stirile care conteaza pe hartie,restul pe site” ,o sa mai scada numarul de vizitatori. as putea sa spun,dar nu o spun, pt ca romanul e usor de dus de nas ! de ce ? pt ca site-ul este mai fluid,are culoare si atrage,iar cititorul nu ia niciodata si hartia sa o compare cu ce e pe net. daca ar face-o ,ar observa diferentele in favoarea hartiei. asa ca se lasa indusi in eroare de faptul ca site-ul arata foarte bine (e si mai comod sa citesti fara sa alergi prin „ciofleasca” de afara) desi da informatii cu pipeta. presupun ca nu mai are rost sa spun ca mie nu-mi convine separarea asta si ca va doresc sa esuati,nu pt ca nu citesc si admir munca,ba tocmai din cauza asta. nu-mi place ca trebuie sa iau ziarul pt a afla trei stiri in plus, importante ce-i drept,fata de ce e pe site.
Sanatate !

popa  •  4 martie 2011, 13:13

siteul e bun, dar mi se pare deplasata auto-linguseala de care dai dovada. ati muncit si v-ati reinventat ptr bani, nu din pasiune, asa ca nu ne mai lua cu vrajeala ca jurnalistul lucreaza ptr cititor. in romania asta nu se aplica, daca s-ar aplica nu am mai vedea 80% din stirile voastre.

Ion  •  4 martie 2011, 13:17

Este primul site de STIRI (nu de news) din Romania.

Alex  •  4 martie 2011, 13:18

Vechiul gsp era mult mai bine structurat cu mai multe informatii.De cand cu noul gsp abia mai intru pe site.

valeriu  •  4 martie 2011, 13:19

„Stiri” inseamna altceva decat „news”?

criss  •  4 martie 2011, 13:26

felicitari, faceti o munca foarte buna, sinteti primul site pe care-l deschid dimineata. se vede ca schimbarea in bine in continut!

Leo  •  4 martie 2011, 13:33

La Top Sites in Romania sinteti pe locul 19 ( NOT bad)….fiind depăşiti doar de facebook,youtube,hi5….etc

Bafta!

shobo  •  4 martie 2011, 14:20

sincer, de cand cu noul ‘look’ al site-ului, intru mai rar pe gsp.ro;
asta pentru ca informatia e mai putina pe nou gsp – sau poate nu e mai putina dar e mai ascunsa
din aceasta cauza acum intru mai des pe prosport.ro (pentru sport.ro, onlinesport sau altele chiar nu am timp)

de aceea ma mira faptul ca acum ar fi mai vizualizat site-ul decat in trecut… poate are legatura si cu faptul ca acum a inceput si returul Ligii I…

Gusti Roman  •  4 martie 2011, 14:30

Shobo, te inseli. Informatia nu este mai putina, ci doar nu mai este afisata toate pe HP. Intra pe sectiuni si ai sa gasesti informatie. Multumim pentru mesaj

Steaua1986forever  •  4 martie 2011, 16:04

„Noul GSP” cu „vechiul” id unic nu functioneaza pe Opera si pe toate celelalte browsere de linux si mac. Felicitari, promovati Internet Explorer + Windows. Problema acestui site/ziar nu era „forma” ci calitatea articolelor. Care a ramas la acelasi „nivel”. Nimic schimbat. La 1.950.000 de nebuni care va baga in buzunar o gramada de bani ati putea sa angajati niste programatori adevarati.

darvvin  •  4 martie 2011, 16:19

spun ca doar vreo 2 pt ca citesc doar despre Steaua

prelungiri.ro  •  4 martie 2011, 18:55

http://www.prelungiri.ro/2011/03/04/penibil-fotbal-in-rate-doar-cu-buletinul/

Fotbalistii cand intra in teren trebuie sa aiba la jambiera buletinul. E foarte posibil ca in timpul meciul sa aiba loc o razie si arbitrul sa il intrebe de “identitate” sau cand ii da cartonas sa ii treaca CNP-ul pe carnetelul lui. Asta, daca vrea sa joace fotbal, altfel il joaca in rate, asa cum s-a intampalt la FCM Bacau – FCM Onesti.

stelist4ever  •  4 martie 2011, 19:15

Domnule Tolontan, ar fi cateva lucruri de spus despre acest articol si despre noul gsp. O sa incerc sa fiu cat mai succint:
1. Prin decizia de a separa ziarul de site, veti pierde fie cititori ai ziarului, fie ai site-ului. Motivele sunt simple pentru fiecare caz:
a) Pe site vor intra mai putini, pentru ca unora nu le merge(cum zicea cineva mai sus), altii preferau simplitatea site-ului anterior, cu toate stirile pe prima pagina, fara sa faci 2,3 click-uri ca sa ajungi la stirea pe care vrei s-o citesti (uneori simplu inseamna mai bine)
b) In cazul ziarului treaba-i si mai clara. Un bun economic trebuie sa satisfaca nevoile oamenilor. De ce as achizitiona un bun economic care sa-mi ofere un grad de satisfacere redus, prin lipsa unor articole ? Prinvind din alt punct de vedere, s-ar putea spune ca faceti chiar discriminari intre cititorii ziarului tiparit si cei ai site-ului.
2. Eu cred ca aceste laude pe care le aduceti noului gsp in ceea ce priveste numarul de vizitatori unici ai site-ului sunt nefondate din cel putin doua motive:
1) Odata cu trecerea timpului, veti reveni la cifrele anterioare, intrucat cea de acum e datorata noutatii site-ului si curiozitatii oamenilor de a vedea noua interfata.
2) De asemenea, majoritatea celor care au vizitat site-ul in luna februarie sunt clienti Orange, care au primit sms sa intre pe site. Printre acestia fiti sigur ca se afla si persoane care nu mai intrasera pana atunci pe site-ul gsp.ro, dar, tot din curiozitatea de care vorbeam mai devreme si datorita mesajului primit de la Orange, au decis sa faca o vizita. Asta nu inseamna ca vor mai intra si in viitor.

Acestea fiind spuse, ca vechi fan al Gazetei Sporturilor, nu va pot ura decat mult succes in continuare, insa cu ceva mai multa modestie. Sunteti nr.1 pe piata romaneasca, dar „lauda de sine, nu miroase a bine”.

Cătălin Tolontan  •  4 martie 2011, 19:49

stelist4ever: eu nu sint atit de sigur ca aveti dreptate, dar nici nu ma lupt cu certitudinile dumneavoastra (clienti orange, etc…). Am aprecizat public munca si curajul eforturilor mei. Sint convins ca nu e prea mult o multumire jurnalistilor si zece cititorilor. Cam asta e raportul

stelist4ever  •  4 martie 2011, 20:11

Domnule Tolontan, sper sa ma insel cu ce-am zis mai devreme, dar ramane de vazut. Daca peste doua luni, site-ul gsp.ro va fi la fel de vizitat ca acum sau chiar mai bine, jos palaria. Pana la proba contrarie, nu ?

Mihai B.  •  5 martie 2011, 8:22

Felicitari pentru noul site din partea unui cititor care nu este scaner, ci cauta informatie de sport. Eu m-am obisnuit cu noul site si pot spune ca este cu muuult mai organizat decit cel vechi. Pe homepage ai cel putin 30 de stiri noi, iar daca vrei sa vezi cele mai discutate stiri sau cele mai comentate le ai la un singur click pe coloana de stiri.

Felicitari si pentru faptul ca actualizati sectiunile ora de ora.

Cu siguranta acesta este drumul pe care trebuie sa mergeti. Feriti-va de cititorii scaner si incurajati-i pe cei care chiar cauta informatii de sport!

AFAIK  •  5 martie 2011, 11:23

Toate bune și frumoase, dar ce spui de comparația year-on-year, unde gsp.ro a scăzut la afișări față de anul trecut? Iar creșterea la vizite este nesemnificativă?

Andrei  •  5 martie 2011, 11:58

Steaua1986forever: Unele sectiuni ale noului gsp.ro au fost dezvoltate chiar pe mac si implicit testate pe majoritatea browserelor acestui sistem. Problemele raportate de utilizatori in platforma iDunic au fost tratate mereu cu prioritate iar incompatibilitati ca cele mentionate de tine nu ne-au fost raportate pana acum.

Mos Neagu  •  5 martie 2011, 12:45

Hei, copiii mosului… Ce daca zici tu ca e alba si bronzata: intotdeauna se va gasi vreunul care sa spuna ca e neagra si urita. Si ca ii lipseste si un dinte din fata. Ah, nu-i lipseste? Eh, mi s-o fi parut …dar in tot cazul, o sa-i cada pina la urma, hai sa mai asteptam o luna-doua, ca trebuie sa iasa adevaratele cifre la iveala. Asa ca nu fiti amariti, a merge si pe Mac. Chiar si pe Linux.

Emil Simion  •  5 martie 2011, 13:12

buna ziua!
parerea mea e ca site-ul e de o calitate foarte buna insa mi-as dori sa nu se mai exagereze cu stirile despre steaua.
am cumparat ziarul astazi si nu mni-a venit sa cred…desi dinamo a jucat ieri seara un meci foarte important cu pandurii iar astazi este programat derby-ul dintre otelul si rapid,spatiul cel mai mare alocat de catre dvs.in paginile gsp apartin in continuare stelei,care are un meci programat maine seara.
cred ca vorbesc in numele tuturor suporterilor din tara cand spun ca deja se exagereaza…inteleg ca steaua are cei mai multi simpatizanti insa nici celelalte echipe nu sunt de neglijat iar prin modul in care dvs.gestionati aceasta situatie aveti numai si numai de pierdut.
eu unul…si cred ca nu sunt singurul,nu sunt sigur ca voi mai cumpara publicatia dvs. incepand de astazi.
va multumesc!

silviu  •  5 martie 2011, 13:56

Atatea contradictorii…fiecare publica ce doreste , si la unii li se pare ca e prea mult, altii prea putini…este aproape imposibil sa multumesti pe toata lumea in acelasi timp 🙂 Tineti-o tot asa

dani  •  5 martie 2011, 20:09

domnul tolontan,noul gsp a avut o afluenta mare in primele 4-5 zile.apoi fiind depasit constant din nou de principalul rival sport.ro,asdta la numarul de vizitatori unici,pentru ca la afisari sport.ro conduce detasar,asta conform sati.multumesc

woodstock69  •  6 martie 2011, 0:08

Cata, e bine asa.Va apreciez munca, mergeti inainte.Sunteti locomotiva ziaristicii sportive de la noi.Bafta!

Comentează