Două imnuri

De mult n-am vazut ceva mai odios decit imaginile care urmează (stiridecluj.ro – „La o gradinita din Cluj, copiii au dansat pe imnul PD-L in fata primarului Sorin Apostu”):

marți, 8 martie 2011, 6:19

De mult n-am vazut ceva mai odios decit imaginile care urmează (stiridecluj.ro – „La o gradinita din Cluj, copiii au dansat pe imnul PD-L in fata primarului Sorin Apostu”):

Si mi-am amintit de acest moment (reportervirtual.ro – „De ce sint americanii stapinii lumii”):

Diferenta intre a-i pune pe copii sa danseze pe imnul unui partid si aceea de a ajuta un copil sa cinte imnul tarii sale!

Comentarii (19)Adaugă comentariu

Emil  •  8 martie 2011, 18:36

Cat de josnici putem sa fim! O viata in genunchi… Sa TRAIM bine!

Cătălin Tolontan  •  8 martie 2011, 18:43

emil: ai dreptate, pentru ca socant nu e primarul, el face ce stie, ci educatoarea de la gradinita. Priveste-o ce atitudine are!

a.a.  •  8 martie 2011, 18:43

Mie imi aminteste de asta:
„Partidul e-n toate, e-n cele ce sunt
Şi-n cele ce mâine vor râde la soare.
E-n holda întreagă şi bobul mărunt
E-n pruncul din leagăn şi-n omul cărunt
Şi-n viaţa ce veşnic nu moare”.

si au dreptate. ce-ar fi fost oamenii aia din guvern fara Partid?
visan, talmacean, udrea, igas, boc, etc as vrea sa-i vad dand examen sa ocupe un post

fotbal  •  8 martie 2011, 18:56

inainte de ’89 o faceau de frica…suntem cumva structural gresiti 🙁

Emil  •  8 martie 2011, 18:58

@Catalin Tolontan: Educatoarea face din doua motive (binecunoscute la romani): obligatie sau frica. Ambele au o conotatie foarte bine integrata in cuvintele: „lasa, mama, ca e mai bine asa”.

Cătălin Tolontan  •  8 martie 2011, 19:00

fotbal: mereu m-am opus ideii asteia, dar cred ca ai dreptate.

Cind porneste muzica de la Cluj, cineva din asistenta se aude soptind „Incredibil!”. Si totul se opreste aici. Dupa reactia de uimire umana incepe ploconirea.

In schimb, in imaginile din America, atunci cind microfonul se intrerupe, oamenii initial izbucnesc in ris, e o reactie reflexa. Apoi insa, isi dau seama, vad perplexitatea si frica de pe figura fetitei si o sustin!

mp  •  8 martie 2011, 19:32

@ fotbal, catalin tolontan: E prea facil, periculos si inutil sa cadem in explicatii din astea structurale sau genetice. Asta e ceva ce nu prea avea cum sa se schimbe intr-o societate inchistata, saraca si cu o educatie precara (chiar si cind are multi ani de scoala!)si avind in vedere gradul de dezvoltare al tarii. Acceptarea dependentei nu e legata de ajutoarele sociale, ci de sistemul netransparent si clientelar in prea multe domenii ale vietii. Totusi pe un ton pozitiv: in 20 de ani a aparut uimirea, in inca 20 poate si reactia fireasca de libertate 🙂

Alexandru Sipos  •  8 martie 2011, 19:47

Totusi sa nu exageram . In primul rand este o melodie de muzica populara . Alaturarea e de inteles ca doar primarul e din PDL , dar dupa asta am auzit si o melodie de Queen , „imnul” We Will rock you , e ca si cum as spune ca educatoarea vroia sa educe pe copii la o viata homosexuala , din cauza „istoriei” acestei piese a lui Freddie Mercury .

marian  •  8 martie 2011, 20:05

o raza de speranta mai exista:a uitat sa-i imbrace in portocaliu.

fotbal  •  8 martie 2011, 20:20

iata si argumentul 🙂

am expertiza in cucuie: de cate ori am negat o evidenta, realitatea mi-a dat in cap cu ea. am cateva de colectie 🙂

o portocala  •  8 martie 2011, 21:31

Mda. Registrul e absurd cu totul. De ziua mamei (femeii), copiii sunt pusi sa presteze programe artistice in fata primarului. In fine, trecem peste. Cat despre educatoare, nu-mi pare nici obligata, nici tematoare, ci mai degraba incantata :(. Din punctul meu de vedere sunt de condamnat si parintii care au permis copiilor sa ia parte la Cantarea Romaniei reloaded. Pe ei cine i-a „obligat”?

Cătălin Tolontan  •  8 martie 2011, 23:09

o portocala: inteleg, dar de unde sa stie parintii?

o portocala  •  8 martie 2011, 23:28

@Catalin: din imagini am dedus ca este o serbare de 8 martie. stiam ca, in general, la astfel de evenimente iau parte si mamicile. (ce-i drept, poate m-am pripit. din clip nu mi-am dat seama daca erau si parinti in sala sau doar educatoarele). oricum, mi s-a parut grosolan, iar eu ca parinte m-as fi revoltat si as fi reclamat.

Mircea  •  9 martie 2011, 8:18

Stati linistiti , in Cluj e un fel de PCR acum . Poate se vor destepta concetatenii la vot dar … e dificil . Pur si simplu PDL e in toate structurile posibile ( daca presedintele de bloc sau administratorul nu e de la PDL nu se amenajeaza nimic pe langa bloc gen spatii verzi , locuri de joaca etc )

george  •  9 martie 2011, 8:40

din pacate asta e ceea ce meritam. am devenit un popor inert care nu mai reactioneaza la nimic. daca avem paine pe masa si circ la televizor stam cuminti si luam pumn dupa pumn si scuipat dupa scuipat. pacat ca nu am puterea sa imi las parintii si sa plec din tara asta…

Link-uri ce mi-au placut: 7martie-13martie | Catalin PETRU – jurnalul meu online  •  13 martie 2011, 21:11

[…] De ce sunt americanii stapanii lumii: Catalin Tolontan. […]

Woodstock69  •  14 martie 2011, 0:00

” Vantul bate, apa trece,
Pietrele raman…agatate de gatul nostru !

cezar  •  14 martie 2011, 19:21

Pai educatoarea i-a invatat ! 🙂

Lucian  •  16 martie 2011, 12:54

„oamenii initial izbucnesc in ris, e o reactie reflexa”
Nu, oamenii n-au râs, le-a luat câteva secunde să se dumirească și să se sincronizeze. A râs doar educatoarea (c.m.d.a.)

Comentează