România pozitivă

Constat, cu invidie colegiala, ca mai exista oameni care fac ce incerc sa fac si eu: cauta in presa si pe net articole interesante, de regula nebagate de seama, si le recomanda tuturor. Aflati aici, in Romania Libera, ce a gasit  Cristi Ghinea. Si cum dialogheaza, de la distanta, cu Maria Timuc, care-l citeaza pe Dalai Lama in Jurnalul national. Veti gasi imediat legatura: sintem influentati, la un nivel pe care nu-l percepem cu mintea, de emotiile umane negative.

miercuri, 27 aprilie 2011, 11:08

Constat, cu invidie colegiala, ca mai exista oameni care fac ce incerc sa fac si eu: cauta in presa si pe net articole interesante, de regula nebagate de seama, si le recomanda tuturor. Aflati aici, in Romania Libera, ce a gasit  Cristi Ghinea. Si cum dialogheaza, de la distanta, cu Maria Timuc, care-l citeaza pe Dalai Lama in Jurnalul national. Veti gasi imediat legatura: sintem influentati, la un nivel pe care nu-l percepem cu mintea, de emotiile umane negative.

UPDATE1: Amuzant cit de mult seamana observatia pe care o face Cristi Ghinea cu cea a lui Adrian Nastase. Pe ei ii despart multe, dar ii uneste exasperarea fata de reflectarea intr-un singur sens a realitatii.

UPDATE2: Patrick  Andre de Hillerin face, in Academia Catavencu, dreptate ziaristilor de la ziarul online din Bistrita, timpulonline, cei care au lansat cazul Botis pe orbita publica si pe ministru in afara Guvernului. Ziarista Cristiana Sabau povesteste cum a urmarit dosarul si care a fost impulsul care a  contat cel mai mult.

UPDATE3: Hai sa va dau si ceva cu cifre si moguli ca vad ca lucrurile simple si bune va misca pina la inexistenta comentariilor 🙂 Asadar. Scandalul care va reincepe in curind, e treaba de ore, intre SOV si Ghita va avea ca reper important suma de 5 milioane de euro. Ghita a bagat 10 milioane de euro in Realitatea pina acum, dar SOV, care la rindul lui vorbeste cam despre 100 de milioane cu care a finantat tot grupul sau de presa (multi bani au venit de la Petromservice), sustine ca doar 5 milioane sint prevazute in contractul de management, celelalte 5 fiind eroarea lui Ghita si imposibil de recuperat de catre ploiestean in momentul in care SOV va cere rezilierea contractului, asa cum singur a anuntat.
Arma cu care Ghita pare ca se va apara este redactia, platita cu o ritmicitate ceremoniala (inclusiv pe statele Asesoft) si curtata prin mailuri interne si prin discutii om la om. Daca SOV insista sa-l indeparteze pe Ghita si rezilierea contractului de management ii reuseste, nu e imposibil ca ploiesteanul sa incerce fondarea unui nou post TV, bazindu-se pe o plecare in masa dinspre RTV. Si nu, nu scot stirea asta in titlu! Sa ajunga la ea doar cei care citesc intii numele jurnalistei din Bistrita.

Comentarii (11)Adaugă comentariu

Ovidiu  •  27 aprilie 2011, 14:56

De milioane al treilea update! Felicitari fetei din Bistrita!

curly  •  27 aprilie 2011, 17:00

Tolo, cum te poate atrage o mostra de ipocrizie cum e articolul lui Nastase?!
uitam cum era atmosfera in tara acu’ 8-10 ani pe vremea lui Bombonel; semn ca vorba aia cum ca norocul oamenilor e ca uita, se aplica pourtoujours, n’importe pourquoi…

Emil  •  27 aprilie 2011, 17:40

Tolo, astept din partea ta comentarii despre rezultatele anchetei Curtii de Conturi a Romaniei in cazul Ridzi. Mie imi pare o problema profunda. Chiar prea frofunda fata de „presa” cazurilor soc. Asa ca…
Astept.
Emil

koll  •  27 aprilie 2011, 17:51

Trist, dar e adevarat….
In același timp, ziaristi platiti cu sute de mii de euro,nu greșesc,sute de mii,nu știu sa dea un raspuns simplu, a fost achitata factura la care sa cerut rambursare de TVA de 60.000.000 euro?NU sunt basist. nu sunt trepanat. nu sunt gibon!(recunoasteti formularile nu?)dar cu părere de rau. este vorba de ziaristi si invitati de la emisiunea Sinteza zilei!
si exempele ar putea continua…JOS PALARIA Cristina

Cătălin Tolontan  •  27 aprilie 2011, 18:53

curly: pls, nu-mi spune ca dc am criticat guvernul nastase, nu acum, atunci cind era mare si tare!, nu pot sa nu sesizez un punct de vedere normal al lui adrian nastase. Hai sa ne conservam firescul, e ceea ce ne ramine

curly  •  27 aprilie 2011, 19:40

ca sa lamurim de pe ce pozitii combatem: cred ca acum felul in care functioneaza institutiile statului sunt la un nivel democratic inferior comparativ cu 2000-2004….mai consider ca s-au si dat mai multe si mai mari gauri vinovate in bugetul tarii in epoca Basescu – Udrea – BOC + trioul BVB (cam uita lumea de borduri in ultimul timp)…..deci nu sunt un basist care cand aude de Nastase face spume. nu. dar nici nu uit ca eu in perioada aia ma gandeam ca se alege praful de tot, baronii locali taiau si spanzurau, un Dan Ioan Popescu, Octav Cozmanca si un Miki Spaga inca imi bantuie gandurile…..si nu pot sa uit ca amicul Nastase il bagase sub patura pe Ristea Priboi….asa ca nimic din ce vine de la vreunul al carui nume am mentionat mai sus (am nevoie de un kil de lamai!!) nu ma poate tusa, nu-l pot marca drept „punct de vedere normal”
oi fi eu anormal ca imi doresc sa-i vad pe toti astia cerisnd la semafor; tie in schimb iti multumesc pt ingenuitate

scipio  •  27 aprilie 2011, 22:38

Multumesc pentru linkuri. Mi-a placut mai ales primul.

woodstock69  •  28 aprilie 2011, 2:27

1.- Dincolo de controversata cariera politica, Adrian Nastase chiar este unul dintre politicienii intelectuali, educati si cu prestanta.
Scos din contextul politic poate emite idei sau opinii interesante.
2.- Aprecierile mele si jos palaria pentru ziaristii care au curajul sa lupte cu sistemul,cautand probe si realizand anchete demascatoare ,in ciuda presiunilor si amenintarilor.In acest sens un nume care trebuie elogiat este cel al Mirelei Neag,cea care are merite deosebite (vezi cazul Ridzi), desi a stat mai mereu in umbra lui Tolontan.

Ionut  •  29 aprilie 2011, 11:27

Toti sunt o apa s-un pamant. Punct

Primaria fura propriul buget  •  30 aprilie 2011, 12:57

Domnule Catalin Tolontan!
Ma adresez dvs. din Tg-Mures, unde se pare, ca nu exista nici politoicieni de treaba, nici ziaristi cu coloana verteberala. In ultima sedinta de consiliu consiliul local a votat echipelor locale de forbal si futsal, plus echipa de handbal etc. in total 16.500.000.000 adica saisprezecemiliardacincisute de milioane lei vechi! Cand se stie, ca si legea sponsorizarii si directivele UEFA interzic categoric a cest lucru! Caz clar de DNA fara doar si poate! Totodata ar fi interesant de studiat cazul noului patinoar, unde sa cheltuit deja sase milioane de euro, si se pare ca sa dat drumul iara la bani, ca edificiul incepe sa se pune pe picioare. Va rugám, faceti ceva dvs., astia de aici numaoi stelele de pe cer n-au furat inca, dar se pare la astia nici chestia asta nu-i o problema. Cu stima, un muresan

dus cu gândul  •  11 mai 2011, 12:19

România. Oricum o privești, tot seropozitivă pare.

Comentează