12 oameni trimişi în judecată pentru corupţie în cazul Ridzi. DNA: Ministrul şi-a promovat imaginea de om politic cu banii sportului!

UPDATE: Obiceiul n-a disparut, iata cum se cumpara spatiu editorial la TVR! Si cum ministrul Elena Udrea apare in emisiunea finantata de ministerul sau din bani publici. Asteptam reactia presedintelui Traian Basescu, cel care, in cazul Monica Ridzi, a denuntat „complicitatea dintre oamenii politici slabi si televiziuni”. Atunci, televiziunile erau Realitatea, Antena si ProTV. Astazi, televiziunea este TVR.

marți, 3 mai 2011, 1:43

UPDATE: Obiceiul n-a disparut, iata cum se cumpara spatiu editorial la TVR! Si cum ministrul Elena Udrea apare in emisiunea finantata de ministerul sau din bani publici. Asteptam reactia presedintelui Traian Basescu, cel care, in cazul Monica Ridzi, a denuntat „complicitatea dintre oamenii politici slabi si televiziuni”. Atunci, televiziunile erau Realitatea, Antena si ProTV. Astazi, televiziunea este TVR.

Scriu repede, descifrind comunicatul care a sosit de la DNA. Procurorii au trimis-o azi în judecată pe Monica Iacob Ridzi, actual parlamentar şi fost ministru al Tineretului şi Sportului pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, participatie la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic si participatie improprie la infractiunea de a modifica, sterge sau deteriora date informatice, fara drept.

Împreună cu Ridzi, au mai fost trimişi în judecată încă 11 oameni: cei trei asociaţi şi acţionari ai societăţilor comerciale Artisan şi Mark, care au organizat în 2009 evenimentul de la 2 Mai, şi 8 directori, angajaţi şi consilieri din MTS. Se confirmă astfel, la distanţă de doi ani, ceea ce a scris Gazeta Sporturilor, anume faptul că, la nivelul sportului românesc, politizarea a dus la apariţia unui grup care a luat practic în stăpînire deciziile economice ale MTS în interes propriu, fapt fără precedent în istoria sportulului românesc.

Iată cele 12 nume, aşa cum apar ele în rechizitoriu: Monica Iacob Ridzi (ministru), Ioana Vârstă (consilier personal al ministrului), Paul Diaconu (director general MTS), Mihai Mărcuţă (consilier MTS), Florin Mircea (consilier MTS), Petru Dragomir (director MTS), Claudia Radu (director general MTS), Petre Toia (director MTS), Daniela Popa (consilier MTS), Bogdan Iacobescu (asociat Artisan şi Mark), George Nica-Udangiu (asociat Artisan şi Mark), Marius Negrea (Mark).

Procurorii susţin şi sînt obligaţi să dovedească în instanţă că, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Ridzi „a hotărît să atribuie ilegal unor firme private” organizarea manifestărilorsărbătorii de la 2 Mai. S-au alocat 3,12 milioane de lei „o valoare mult mai mare decît cea solicitată şi aprobată în buget”. DNA acuză că Ridzi a decis „în mod unilateral” să se organizeze evenimentul în Bucuresti, Costinesti si inca 39 de reşedinţe de judeţ, acolo unde MTS avea propriile direcţii, organizatori potenţiali, tocmai ca „să se creeze confuzie cu privire la identitatea prestatorilor şi să se poată plăti tre Artisan şi Mark sume substanţiale, chiar în absenţa unor prestaţii”.

„Contractele includeau prestaţii supraevaluate, despre care ministrul ştia că nu vor fi realizate ori că vor fi realizate, în locul firmelor, de către structuri proprii ale MTS tot cu bani de la buget”, susţin anchetatorii. DNA evaluează la 650.000 de euro prejudiciul în dauna MTS.

DNA susţine că licitaţia a fost „simulată” la îndemnul lui Ridzi, cea care, tot potrivit procurorilor, „s-a implicat ca autor sau instigator la falsificarea a 15 înscrisuri oficiale” ale licitaţiei. Mai mult, Ridzi şi unul dintre subordonaţii săi, Mihai Mărcuţă, între timp angajat în Ministerul Educaţiei la direcţia de control şi audit!, au acţionat pentru ştergerea unor date din calculatoarele ministerului.

DNA comunică faptul că a pus sechestru asupra unor imobile ale lui Ridzi, unor conturi ale lui Varsta si asupra unei sume de aproape 300.000 de euro din conturile Artisan si Mark, bani publici si „proveniti din savirsirea infractiunilor”. Amintiti-va cum a sunat prima conferinta de presa a ministrului despre acest caz, dupa aparitia in Gazeta a primului articol!

Comentarii (32)Adaugă comentariu

cezar prusac  •  3 mai 2011, 13:48

au fost trimisi in judecata, asa si? vor fi scosi curati ca lacrima (sau poate nitei patati cu vrio boala ceva) precum doamna judecator de la dambovita care prinsa moarta beata la volan a fost scoasa basma curata.

justitie in romania? doar pentru muritorii de rand – acolo`i drastica – cu arestari preventive chiar daca fapta s-a consumat in urma cu multi ani cu incarcerari cand de fapt tu esti NEVINOVAT (evident ca asta e dovedit post-mortem), la ce sa ne asteptam? ca o va inchide pe Ridzi?! nu ai sa vezi asa ceva.

AS  •  3 mai 2011, 14:09

DNA comunică faptul că a pus sechestru asupra unor case ale lui Ridzi.

asta e acuzatia cea mai tare, cati tineri de varsta acestei individe au casa macar, nu case!!! si sunt mult mai scoliti, capabili si dotati. si asta in conditiile in care si ea si barbat-su sunt bugetari, dar nu zontzopusti de ghiseu, ci bugetari cu banii prostimii pe mana! si uite asa se pune sechestru numai pe unele case, mai raman si nesechestrate!!!

madpop  •  3 mai 2011, 14:13

de elan nu ne zici nik???

Altu  •  3 mai 2011, 14:14

DEGEABA !

ion  •  3 mai 2011, 15:10

gg gsp!!! 🙂

sunt curios insa care va fi verdictul final. probabil ca domnul diaconu va primi un an / doi cu suspendare (el, parca, a semnat toate actele). sau, daca, primeste si ridzi ceva ani de puscarie, n-o sa-i faca, din motive de sanatate. stiu ca va suna a conspiratie, dar prea se potrivesc unele lucruri. 🙁

oricum, vreau sa felicit echipa gsp pentru ancheta senzationala! (stiu ca-i un cuvant tocit, dar se potriveste de data asta :P)

Mihai  •  3 mai 2011, 15:11

Sa speram ca vor face cu totii puscarie!!!! Acum putem vedea cat este de politizata justitia!!!! Justitia trebuie sa dovedeasca ca nu e politizata , pedepsind aspru politizarea sportului!!!!! Hotia e clara , numai rpin presiuni de sus pot scapa acesti infractori!!!! Dar s-a dovedit deseori ca la presiuni de sus , justitia poate face excese sau poate fi oarba , dupa cum se cere!!! sant curios de pozitia luata de presedinte si de premier fata de acest proces. Vom asista la un circ??? sau vom asista la pedepsirea justa a unor infractori???

koll  •  3 mai 2011, 15:20

Acum inteleg de ce nu a primit aprobarea Parlamentului pentru perchezitie informatica!
Sa poată contesta probatoriul!NU?

12 oameni trimişi în judecată pentru corupţie în cazul Ridzi. DNA: Ministrul şi-a promovat imaginea de om politic cu banii sportului! | Meciuri Live pe Net | Meciuri Online | Meciuri Live Online Pe Net  •  3 mai 2011, 15:26

[…] here: 12 oameni trimişi în judecată pentru corupţie în cazul Ridzi. DNA: Ministrul şi-a promovat ima… Tagged as: actual-parlamentar, alte-dou, anchetele gazetei, dna, fals-intelectual, fost-ministru, […]

Rational Idealist  •  3 mai 2011, 15:50

Tolo, multi ar trebui sa-ti dea acum dreptate… dar nu te astepta s-o si faca 🙂
As fi curios in ce masura rechizitoriul DNA coincide cu dezvaluirile voastre. Esti „multumit” de rechizitoriu, sau crezi ca a mai lasat pe dinafara chestiuni importante?

oly  •  3 mai 2011, 15:59

M-ai invins, Catalin ! Am fost unul din cei sceptici ca se va face ceva in acest caz, avand in vedere presupusa alimentare, cu banii astfel deturnati, a campaniei europarlamentare a EB. Faptul ca au fost trimisi in judecata inseamna totusi ceva, chiar daca nu se va lasa cu condamnari etc. Sau cine stie… Felicitari si succces si in alte „cauze”.

costanb  •  3 mai 2011, 16:07

Felicitari Tolontane,poate vezi si ce a mai facut si sumculoasa Udrea

cezar prusac  •  3 mai 2011, 16:42

@oly – mai exact cam ce inseamna … duduia EBA mai are nitel si intra din nou in campanie electorala – timp de 4 ani ce s-a intamplat? si asa cum zicea cineva mai sus – rechizitoriu`i facut in asa fel incat sa fie contestat in instanta si evident sa nu se intample nimic.

e de felicitat Catalin pentru insistenta – din pacate e facuta in zadar – cu totii stim (mai exact banuim) ce s-a intamplat in acel 2 mai … dna-ul are nevoie de dovezi =)) =))=)) si le-a cautat timp de 4 ani.

Cătălin Tolontan  •  3 mai 2011, 17:25

oly: multumim!
rational idealist: sint punctele despre care am vorbit si noi. De acum, e datoria judecatorilor sa se pronunte si a noastra sa urmarim procesul si sa va tinem la curent

Gooner  •  3 mai 2011, 18:45

FELICITARI !!!
Iata in sfarsit o finalitate a unei campanii de presa!
Tot respectul dle Tolontan! si la mai mare

axl_rose_1974  •  3 mai 2011, 19:30

Dle Tolontan,

Numai minorii, copii mici si cei care au pana in 18 ani pot sa dea curs unei asemenea instigari, asa cum faceti Dvs in acest articol. Argumentele mele ?
1. Procurorii DNA nu reprezinta instanta de judecata, si nici judecatorul, si nici nu reprezinta adevarul sau realitatea. Procurorii sunt, pentru intelesul tuturor AVOCATII ACUZARII ! Meseria lor este sa ACUZE, cu toata puterea lor, persoanele cercetate. Si le pot acuza de ce vor ele, ca in cazul Ridzi, numai ca multumim lui Dzeu, exista instanta de judecata, unde trebuie SA MAI PREZINTE SI PROBE. Ori Dvs, fara sa ne spuneti care sunt aceste probe, ne prezentati doar vorbele procurorilor, care pana la proba contrarie, nu sunt DOVEDITE DE NIMIC :))
2. Un jurnalist impartial ca DVS, ar trebui sa prezinte realitatea, si nu numai varianta acuzarii, adica a procurorilor. Dvs ar trebui corect deontologic, sa prezentati si varianta AVOCATILOR APARARII, sau macar varianta Dnei Ridzi. Ma indoiesc insa ca aveti interesul sa prezentati ambele variante. „Mozolirea” la comanda in functie de interesele politice ale patronului DVS, dl. Dan Voiculescu, presupune numai varianta ACUZARII, nicidecum impartialitatea. Cuvinte ca „profesionalism”, „corectitudine”, „impartialitate”, „deontologie” nu mai inseamna nimic daca ne uitam numai spre statul de plata 🙂
3. @as, sa stii ca treaba cu „imobilele puse sub sechestru” nu era un citat din comunicatul DNA, dl.Tolontan nu a folosit ghilimelele de citat cad a scris asta, deci am dubii ca este adevarat, altfel ar fi reprodus cu ghilimelele de rigoare. Si in al doilea rand, „imobil”, pentru cunostinta tuturor, nu inseamna „casa”, inseamna inclusiv asa cum scrie in contractul meu de vanzare cumparare, sau in al dlui Tolontan : ” cumpar imobilul apartament format din doua camere si dependinte, etaj 8, apt.24″. Deci, mie, care sunt bugetar si am doua imobile ( o garsoniera si un apartament de 2 camere ) mi se poate pune sechestru „asupra unor imobile”… Asta inseamna ca sunt un baron local, sau ca articolul este voit tendentios pentru a creea impresia ca sunt un baron local ? Ghici 🙂
4.Pentru toti cei care spun ca Ridzi o sa scape de pedeapsa, le spun asa. In primul rand, daca nu e vinovata, de ce ar trebui sa plateasca ???? Cuvintele AVOCATILOR ACUZARII ( procurorii ) nu sunt probe. In al doilea rand, Ridzi va scapa pentru ca e la putere si organele abilitate o vor scoate basma curata ??? Pai daca e la putere si are sub control organele statului de ce DNA o trimite in judecata ???? Se trimite singura in judecata pentru ca apoi sa se scoata basma curata ?! Amuzantilor 🙂
5. Tagma procurorilor este slab pregatita, si latura artistica a dosarelor pe care le fac este cea care predomina. De ce spun asta ? Simplu. Procurorii nu trebuiau sa trimita in judecata un cetatean al Romaniei fara sa aiba probe concrete. Si este clar ca nu au probe concrete, pentru ca altfel ar fi transpirat in presa dovezile. Asa cum a „transpirat” si comunicatul DNA.
6. Spor la mozolire.

Bibi  •  3 mai 2011, 22:52

Catalin, multumesc !

Iti multumesc si in numele baiatului meu. Orice victorie, oricat de mica, va conta si pentru viitorul copiilor nostri.

Cătălin Tolontan  •  3 mai 2011, 23:56

axl_rose_1974: am scris ca procurorii trebuie sa dovedeasca aceste acuze. Dar nu ati citit. In general, aveti foarte multe certitudini, iar punctul 5 este genial. Deci nu au probe pentru ca, daca ar fi fost, ar fi aparut in presa 🙂 Superba logica! O mica precizare: comunicatul n-a transpirat, a fost facut public azi, la prinz, cind am incercat sa-l si rezum.
Cit despre dialogul inutil pe argumente cu dvs, vorba unui alt cititor: nu obositi sa explicati? Nu, nu obosesc, este meseria mea. Cind o sa obosesc, o sa fac altceva.

DISS  •  4 mai 2011, 6:15

Cataline, tu ti-ai facut treaba,felicitari!
Restul e treaba celor care sunt platiti din banii nostri sa isi faca datoria si sa dovedeasca /sau nu, vinovatia celor implicati.
Cat despre parerile sau opiniile noastre acestea conteaza mai putin,important este ca o echipa de ziaristi in frunte cu Tolontan a reusit sa disloce structurile mafiote care isi bateau joc de banii nostri.Este intradevar o victorie,mica dar care trebuie respectata si apreciata ca atare!
Cataline,daca imi permiti iti dau un sfat: celor precum acest”axl_rose_1974″ nici nu are rost sa mai pierzi timpul si sa le raspunzi.Eu cred ca de fapt numele real al acestui „contestatar” care „infiereaza” cu atata patos presa,se regaseste pe lista celor 12!
Q.E.D! ( te rog explica-i tu acestui politruc ce inseamna aceste initiale,multumesc!)

Alex  •  4 mai 2011, 7:26

Si portarul de la minister?!? Pe el de ca nu l-au trimis in judecata?!? Se stie doar ca el e principalul vinovat! Restul sunt bieti ingerasi!!!

brasoveanu  •  4 mai 2011, 8:07

Felicitari Tolo !!! Cu patinuarul de la Brasov ce se mai aude, ca astia de aici mai vor sa construiasca unul. pe asta il face muzeu ca nu e mare activitate pe el

Calin Popa  •  4 mai 2011, 8:26

INCEPUTUL SUNA BINE! SANT CURIOS SI EU CITI DINTRE ACESTI DEMNITARI VOR FACE SI PUSCARIE

sony  •  4 mai 2011, 9:26

Felicitari! E foarte bine! Tine-ti-o tot asa! Dar mai scotociti si prin LPF, FRF si CCA, ca asta e domeniu mult mai vast si o stiti bine! Ia vedeti cand Tata Jean spune ca n-a mai facut blaturi de 5 ani, nu inseamna ca a facut odata? Cu cine? Si cam care sunt echipele care nu mai au rezultate de atunci incoace? Rasturnarea ierarhiilor nu are legatura cu asta? Si cu transferurile cum ramane? Acolo nu sunt bani mult mai multi? Ori e vorba de oameni pe care nu va permiteti sa-i suparati.

sasu  •  4 mai 2011, 9:32

bravo institutilor statului care sau facut datoria in acest caz si sa asteptam judecarea cazului acolo unde trebuie nu in media. aici vorbim de un prejudici de 650.000 mii euro dar ce se intampla cu diferenta de pret la sadionu din Bucuresti Tolontane acolo este vorba de poate peste 100 de miilioane sau nu vreti sal deranjati pe primar fiind apropiat de trustu la care lucrati ect.

Iasi  •  4 mai 2011, 10:35

Cred ca trimiterea asta in judecata le omoara timpul si celor de la judecatorie si acuzatilor. Spuneti-mi un singur caz de persoana ca cele de mai sus care au primit pedeapsa cu executare. Sa fim seriosi.

oscar  •  4 mai 2011, 10:49

axl_rose_1974. Nu sunt avocatul lui Tolontan si nici de acord cu el in toate cele comentate, dar vreau sa te intreb si eu, ca omul prost, acei procurori care au trimis la judecator dosarul Ridzi doar ca sa o ajute sa puna batista pe tambal, vor intentionat sa se faca de ras sau sunt prosti?

oscar  •  4 mai 2011, 10:57

Cataline, vreau sa te rog si eu ceva, explica-i tu lui MM Stoica, asa, ca de la inginer la inginer, ca in regulament scrie altceva decat a inteles el. Nu clubul organizatoir este obligat sa vanda clubului vizitator tichete de „pana la 5% din capacitatea stadionului”, ci clubul vizitator „poate solicita” acest lucru. Si matale esti inginer, dar constat ca ai mai pus mana pe carti si sa le citesti, nu doar sa decorezi biblioteca, cum face comicul din Galati.

gabrielvaleriu  •  4 mai 2011, 11:06

Felicitari, Tolo !

Fara voi n-ar fi existat „cazul Ridzi”. Fara voi, fosta ministresa cu privirea fixa si tupeu gigantic ar fi capusat si azi banii publici.

Update-ul la articol va spune ca mai aveti de lucru.

Cătălin Tolontan  •  4 mai 2011, 11:10

gabrielvaleriu, DISS, bibi: va multumim!

sasu: de unde ai auzit prima oara de diferenta de 100 de milioane la stadionul national? de la noi!

axl_rose_1974  •  4 mai 2011, 18:56

@ Tolo,

Imi plac discutiile intre oameni inteligenti, cel putin despre Dvs am aceasta parere… 🙂 Le numerotez, ca e mai usor :
1.Si eu am scris ca procurorii trebuie sa dovedeasca acuzele, si ati citit… ca si mine…. Problema nu era ca suntem de acord ca trebuie sa dovedeasca sau nu, problema era ca Dvs – fara demonstratia care va fi sau nu facuta de procurori – SUNTETI DE ACORD CU ACUZELE procurorilor. Asta se numeste ante-pronuntare, si deontologic vorbind un jurnalist nu are voie sa faca asta. De aici si reprosul meu. Sau nu sunteti de acord cu acuzele procurorilor, si atunci imi fac mea culpa 🙂 pentru ca sunteti un sustinator al statului de drept si al prezumtiei de nevinovatie si al dreptului la o imagine corecta a cetateanului…
2. Imi pastrez modestia si va intorc complimentul… Nu eu sunt genial, Dvs sunteti. Pentru ca logica dvs este : CU SIGURANTA EXISTA PROBE, PENTRU CA NU AU APARUT IN PRESA ! Aristotel ar aproba afirmatia 🙂
3. Eu la scoala am invatat ca folosirea ghilimelelor se poate face cu diferite scopuri.De exemplu servesc la reproducerea intocmai a unui text spus sau scris de cineva…. Sau le pot folosi cand doresc sa ironizez pe cineva… Ca de exemplu : „impartialul” domn Catalin Tolontan, sau „deontologul” domn Catalin Tolontan, sau ” ireprosabila conduita profesionala ” a domnului Catalin Tolontan, etc. In acest caz, spunea doamna profesoara, ghilimelele subliniaza ironia, iar cuvantul pus intre ghilimele reprezinta antonimul parerii naratorului. Deci , ca sa „traduc” ce spuneam eu in postarea anterioara: „Asa cum a si comunicatul DNA” se traduce prin „Asa cum a putut comunicatul DNA” , asa ar fi trebuit sa vina si dovezile concrete, ca nu ar fi prima oara cand apar stenograme si inregistrari audio si/sau video.
3. Dialogul nu este niciodata inutil, mai ales daca se aduc argumente. Important este doar sa le aveti. Asa cum ati facut rezumatul comunicatului DNA, adica al avocatilor acuzarii, raman la parerea ca demersul jurnalistic corect ar fi fost si contactarea avocatilor apararii, si rezumarea parerii lor. Pentru ca si eu si Dvs stiti ca pot fi contactati, si cu singuranta sunt si dornici sa-fi exprime parerea public. Numai sa vreti 🙂
4. @ diss : daca ai fi asteptat sa iti explic semnificatia ghilimelelor, nu ai mai fi facut greseala de a ma defini ca un “contestatar” care “infiereaza” cu atata patos presa … cu ghilimele 🙂 Pentru ca eu chiar sunt un contestatar care infiereaza presa aservita politic. Si ai fost amuzant cand ai folosit cuvantul politruc. Nu am facut niciodata parte din armata rusa, si nici macar nu fac parte dintr-un partid politic , ca sa pot face instructie politica 🙂 Nu are nimic, ai mai invatat de la mine definitia unui cuvant nou. Matematica se vede ca ai facut, QED, dar demonstratia ta este departe de a fi completa. Q.E.F s-a facut. Dle Tolontan, va rog sa-i explicati lui @diss ce inseamna Q.E.F …Va multumesc.

Dixit 🙂

P.S : @ oscar : sunt destui aici care se plang de faptul ca STIU EI ca Ridzi nu va fi pedepsita pentru ca structurile statului sunt aservite puterii si o vor scoate basma curata. Intrebarea mea era : daca structurile statului sunt aservite puterii si Ridzi va fi protejata de ele, atunci de ce o structura a statului (DNA) loveste in cei pe care ii protejeaza ????? Mai logic ar fi ca NU ii protejeaza si isi fac datoria. Asa ca sa ii lasam , sa nu mai dam verdicte aprioric.

Si inca astept varianta apararii. Ca asa e in tenis, pardon, jurnalism.

DISS  •  4 mai 2011, 21:27

@axl_rose_1974: Doamana/Domnule!
Te rugam,te imploram de fapt ,sa ne scuzi ca am indraznit sa avem o alta opinie decat a dvs! Am facut cu toti o mare greseala pentru care sunt sigur ca vom plati !
Daca cumva ,asa cum banuim,anul dvs de nastere este 1974 si fiind atat de tanar(a) nu aveti altceva de facut decat sa stati pe bloguri si sa incercati sa ne demonstrati cat de inteligent(a) sunteti,atunci e chiar grav!
In rest ranmane cum am stabilit : felicitari ziaristilor in frunte cu Catalin Tolontan iar noi muritorii de rand asteptam cu nerabdare ca lotul Ridzi,in caz ca vor fi dovediti vinovati, sa faca PUSCARIE!

Cătălin Tolontan  •  4 mai 2011, 22:37

axl_rose_1974: cititi ziarul, ati vedea ca i-am cautat si ca am citat, in absenta unei opinii la zi, de pe blogul monicai ridzi

Discursul care trebuia să îl rostească Traian Băsescu – Notă pentru consilieri prezidențiali | Oglinda De Vest .RO  •  26 ianuarie 2012, 1:14

[…] și pentru unele anchete prin care mai scoateți la iveală corupția din clasa politică, vezi scandalul Ridzi cu firmele organizatoare la Ziua Tineretului de 2 Mai.Notă pentru consilieri prezidențialiAstfel o notă bună de luat în considere de către […]

Comentează