Un campion deturnat

Scriu despre sport de 21 de ani. Am ratat un început original, prefer să ajung la subiect pentru că umilința cere un consum rapid. Scriu de 21 de ani și a fost nevoie de toți acești ani ca să întîlnesc insolența perfectă.

vineri, 8 iulie 2011, 12:58

Scriu despre sport de 21 de ani. Am ratat un început original, prefer să ajung la subiect pentru că umilința cere un consum rapid. Scriu de 21 de ani și a fost nevoie de toți acești ani ca să întîlnesc insolența perfectă.

Nimeni, nici Dragomir, nici Sandu, nici Ioan Becali cînd ne amenința că „vă fac de la brîu în jos”, nici Crin Antonescu pe vremea cînd conducea MTS și apăra frauda de la Piatra Arsă, nici guvernul Năstase apărîndu-i pînă în pînzele albe pe șeful Loteriei și pe George Copos, nici Dan Voiculescu atunci cînd și-a numit amicul mediocru șeful sportului, de era să politizeze pînă și Agenția Națională Anti-Doping, nimeni, așadar, n-a îndrăznit să ne ia mai de proști decît cuplul de cheltuitori ai banilor europeni alcătuit din Rudel Obreja și Elena Udrea.

Ca să justifice cele aproape 2 milioane de euro din fondurile comunitare pe care ministerul Elenei Udrea îi bagă în gala lui Lucian Bute, cei doi au inventat o realitate paralelă. Ei pretind că meciul va fi urmărit de 400 de milioane de oameni. Nici măcar nu s-au gîndit că aceste cifre sînt ușor comparabile. Nunta regală a prințului William a fost urmărită de 300 de milioane de oameni și a fost transmisă în 180 de țări. Asta în timp ce cele 80 de țări anunțate inițial de organizatorii galei lui Bute s-au făcut, de fapt, 8!

La fel de ușor se pot demonta ficțiunile din contractul dintre ministerul condus de Elena Udrea și sereleul lui Rudel Obreja. Ei pretind că sosirea lui Bute va aduna 5 milioane de telespectatori. Abia s-a strîns o treime din audiență, dar duplicați, adică neluînd în calcul că sînt aceiași oameni care au urmărit știrea la ore și la posturi diferite. Se poate face și calculul unicilor. Dar ce folos?

Logica, adevărul și bunul simț, bunul simț al numerelor și al experienței, nu au nici o putere în fața unei mascarade care, cu cît e mai evidentă, cu atît cere minciuni mai mari în apărarea ficțiunii.

„Bute e un mare campion luat ostatic”, mi-a spus, acum cîteva zile, un fost sportiv iconic. „Nu avea nevoie de toată această minciună”, a mai zis el, frecîndu-și încheietura măcinată de praful medaliilor olimpice.

Așa e. Bute nu avea nevoie, dar Elena Udrea și Rudel Obreja aveau nevoie. Dar, urmărind ce se întîmplă, nu știi exact de ce, chiar și în țara tupeului mereu învingător, vezi cum plutește senzația că uriașa sfidare de a pune steagul Uniunii Europene pe afișul unei gale profesioniste de box cu cifre inventate li se va întoarce împotrivă.

Comentarii (149)Adaugă comentariu

Filip  •  8 iulie 2011, 13:19

Intre timp realitatea a depasit inventivitatea proverbiala a romanului si chiar lexicul atit de flexibil si colorat ramine in urma realitatii. Atitudinea sfidatoare a puternicilor zilei a ajuns in Romania la un nivel care nu poate fi calificat in cuvintele uzuale. Pt. Udrea va fi nevoie de cuvinte si definitii noi. Nesimtirea cu tot continutul semantic dens devine un alint cind vine vorba de E. Udrea!Un lucru bun exista mereu chiar in cea mai crincena catastrofa: Bute, acest copil ambitios si sufletist va vedea Romania cu alti ochi, va vedea ce e si ce a ajuns Romania si va inceta sa-si mai puna singur bete-n roate din pricina patriotismului sau induiosator de desuet!

radu  •  8 iulie 2011, 13:19

dar ce credeai cataline ca udrea a fost pusa „acolo” degeaba ?

Gabi  •  8 iulie 2011, 13:22

Domnule Tolontan eu am o cu totul alta parere fata de a dumneavoastra. Sincer decat sa fi venit cu aceste supozitii ca de fapt aceasta gala este un mijloc de a justifica cheltuirea a 2 milioane de euro, din bani europeni, mai bine ati fi incurajat un mare campion.
Eu cred ca nimeni „n-a îndrăznit să ne ia mai de proști” decat Dan Voiculescu (pe care sunt convins ca il stiti), impreuna cu ziarele si televiziunile dansului.
V-am apreciat si va apreciez foarte mult ca ziarist, dar cred ca ar fi bine sa va reconsiderati putin atitudinea fata de un mare campion, Lucian Bute, dar si fata de noi ca si consumatori a ceea ce scrieti dumneavoastra. Eu stiu ca traim vremuri grele, vremuri de criza, stiu si ce inseamna avantajele de a fi in gratiile sefului dar stiu si ce inseamna sa nu-l asculti pe sef, totusi sunt convins ca pe viitor o sa reusiti sa fi-ti putin mai impartial.
Am comvingerea ca in scurt timp o sa pot sa citesc din nou acele articole minunate, pe care reuseati sa le scrieti si de care nu reuseam sa ma satur.

Va multumesc frumos.

Gabi

a_man_ro  •  8 iulie 2011, 13:30

Din tot articolul asta nu inteleg care e de fapt problema.

Nu ar fi trebuir sa se organizeze in Romania gala lui Bute?

S-a cheltuit prea mult pentru ca Bute nu merita atat?

S-a cheltuit prea mult pentru ca s-au deturnat fonduri?

Mie mi se pare un prilej bun de a oferi unui campion sansa de a juca in fata romanilor, plus un bun prilej de reclama a Romaniei si a celebrei frunze.

Singurul motiv de critica ar putea fi legat de varianta deturnarii de fonduri! (si nu numai de critica ci si de proces penal) Daca asta s-a intamplat veniti cu dovezi!

Daca nu, va anunt ca nu aveti nicio sansa sa intrati in clubul bocitoarelor de serviciu, ponta si antonescu deja au experienta maxima si va pot da lectii de mila pentru pensionari exprimata de pe capota BMW-urilor de 100000 de euro! plus celebrii colegi de la antene, care desi nu platesc impozit pentru drepturi de autor sau pfa cat pensia unei batrane cap-iste se dau de ceasul mortii ca nu-s medicamente in spitale.

mrn  •  8 iulie 2011, 13:45

Cataline, vad ca nu ai curalul sa spui ca se fura bani, dar o tot tineti cu erorile de estimare! Nu au fost erori Cataline si ma mir cum de voi nu stiti ca asa se creste interesul pt ceva. Cum ati estimat voi ca reintrati cu tv-ul pe piata? ipad-urile va aduc banii estimati? Este doar o strategie. Cand nu a televiat nimeni ultimul meci al lui Bute se spunea ca pana si in albania a fost transmis in direct… deci de ce nu poti face o estimare calculand dupa ultimele rezultate? Acum ori cineva greseste cand vinde drepturile tv, ori atunci voi presa ati mintit. Si referitor la 2 milioane de euro cheltuite… daca vor fi 2 mil de romani care-l sustin pe Bute in fata televizorului atunci totul e ok, sunt banii cel mai cheltuiti! Si inca ceva… ati verificat daca la nunta regala au fost 400 mil de telespectatori? eu atunci nu m-am uitat dar la Bute sigur ma voi uita.

Andrei C.  •  8 iulie 2011, 13:53

Domnule Tolontan ,
Vrei cu orice chip sa fi interesant ? Esti penibil. Ce-ai vrea ? sa nu se mai faca meciul ? sa nu se faca publicitate ? sa nu fie sponsorizat de nimeni ? Atunci sa vezi critici ca nu ne ocupam de valorile adevarate ! Esti ridicol !

Ciprian  •  8 iulie 2011, 13:58

Domule Tolotan,
Observ ca insistati in greseala (sa nu ii spun altfel), citind raspunsurile pe care le dati celor care v-au sfatuit ca era bine ca in loc sa scoateti acest articol (fara nici un fel de acoperire in materie de probe) „de razboi” (incep sa cred ca e un raboi personal) cu puterea, trebuia sa scrieti un mesaj sportiv, de incurajare, pentru campionul Lucian Bute.
Acest articol este tipic romanesc. Ca formator de opinie si jurnalist cu influenta mare la public, cand faceti aceste acuzatii intr-un articol de presa ar trebui sa aveti in spate, si prezentat in articol, si teanculd e probe.
La raspunsul „trebuia sa astept sa vad cum iese meciul” sunteti total pe langa subiect. Ce legatura are mesajul din articolul dvs. (care nu are nici o legatura cu sportul, si deci cu meciul de box) cu rezultatul meciului de box.
Sunt total de acord ca de bun simt ar fi fost ca, inainte de meci, sa aveti un mesaj de incurajare catre sportivul Lucian Bute, si sa va incepeti razboiul, nu dupa incheierea meciului (daca va apasa constiinta prea tare si nu mai puteati de nevoia de a va arata spirtul de dreptate) ci chiar la prima secunda dupa inceputul meciului.
V-ati plans ani intregi de ce nu se organizeaza un astfel de meci in Romania si acum, ati demonstrat singur de ce: alaturi de numele prezentate in articol, si de matrapazlacurile efectuate de cei numiti, cu acest articol (mai bine zis cu momentul publicarii lui, pentru ca, ca si continut sunt total de acord) ar trebui sa va adaugati si numele dvs.
In incheiere imi exprim o dorinta, sa raspundeti (dar cinstit) la o intrebare simpla: Puteti sa va uitati in oglinda (ca sa atingem si un subiect de bacalaureat :d) si sa spuneti ca vedeti un om cu o gandire independenta, neaservit politic?
Dupa parerea mea, ati fi cel mai mare ipocrit daca ati raspunde da.

Va salut (fara respect),
Ciprian Simion

mircea  •  8 iulie 2011, 14:01

@C.T.
Iar dai dovada de lipsa de tact.Putea-i sa astepti pana dupa meci ca sa nu-i strici moralul lui Bute.Poti fi acuzat ca lucri pentru Mendy!
Nu zic ca NU AI dreptate in ce ai scris mai sus,dar puteai sa aduci aminte de monopolizarea de si mai prost gust a Nadiei,a nuntii acesteia de catre PSD.De articole de acest gen a avut parte,daca nu ma inseala memoria, si Doroftei la titlul pierdut in Romania.
Puteati fi romani pana la meci si ziarist dupa meci. Lucru valabil si pentru Octavian Morariu si latraii din sport care au aparut dupa interviul dat de presedintele CIO.
Pe unde va veti scoate camasa daca Bute pateste(Doamne fereste!) precum Doroftei in Romania?

mp h  •  8 iulie 2011, 14:21

Stimate domn Tolontan, vreau sa va spun un lucru: scrieti despre sport de 21 de ani dar acest articol nu isi gaseste locul la capitolul „ariticole” sportive. Pacat …asa cum multa lume v-a reprosat, v-ati putea duce razboiul impotriva cui doriti Dvs si in ziua urmatoare meciului fara sa murdariti acest eveniment sportiv cu tot felul de speculatii si supozitii.
Numai bine si la mai bune …

river  •  8 iulie 2011, 14:34

Sincer nu inteleg mesajul articolului… Deci e in regula ca s-au dat banii astia pentru a-l vedea pe Bute in Romania, dar nu e in regula ca sunt din fonduri europene? Sau la cele zise anterior se adauga o frauda facuta de sereleul lui Obreja? Sau sunt prea multi bani cu totul, diferenta fiind luata de sereleul care ii va imparti mai departe?
Si sa inteleg ca cele spuse despre Nastase, Antonescu, Voiculescu, etc, v-au menajat cumva inteligenta pe cand ce se face acum v-o silueste? V-am ascultat si azi dimineata la Guerilla si sincer, nu am inteles de ce v-ati enervat asa tare: fiindca s-au laudat astia cu milioane de spectatori si tari care preiau, sau fiindca mirositi o frauda, caz in care nu suflati un cuvintel?
Asteptam zilele care vin sa ne lamurim, mi-ar parea rau sa vad ca faceti astea doar din cauza presiunii de a produce rezultate… Vezi cazul News Of The World.

dcv  •  8 iulie 2011, 14:59

sa fie sponsotizat frate,dar nu din banii nostri ai statutlui.Sa se faca autostrazi,spitale performante.etc.Ti se pare corect ca o gala de box profesionist sa fie sponsorizat de stat?Un ai mai auzit asa ceva?Plus colac peste pupaza,vine si cu un adversar de 2 parale care nu a rezistat 1 runda cu Sakio Bika in ring.Este un eveniment marginal,fara importanta deosebita pentru a arunca cu bani pe geam.auzi 80 de tari..ha..ha…ha…ha.

dorin goian  •  8 iulie 2011, 15:04

am citit comentariile si mi se pare incredibil ca dupa ce au jefuit tara asta portocalii,tot de alde voiculescu si antonescu sunt oamenii rai.tolantan vrea sa spuna ca lucrurile trebuie facute bine,nu doar facute la mantuiala cum va place voua.

Haplo  •  8 iulie 2011, 15:35

Ca sa ne dam seama ca sunt bani multi sau putini, ar trebui sa vedem asa:
1. Cat costa sa faci promo brandului de tara in afara tarii?
2. Ce fel de promo se face?
3. Exista cadru legal pentru a sponsoriza gala?

Altfel, este foarte frumos adus din condei: Nastase, Antonescu si Voiculescu sunt mici copii fata de Udrea.
Din pacate, vad ca exista o mica problema in randul ziaristilor care au un blog:
desi teoretic pe un blog poti spune verzi si uscate, cat timp esti ziarist trebuie sa ai si o argumentatie, nu doar metafora.

Cătălin Tolontan  •  8 iulie 2011, 15:45

Ciprian: afiliat politic? Bateti cimpii rau de tot

haplo: nu stiu dc ziaristii care au blog au o problema, poate ca avem, dar cu siguranta cititorii fara memorie au o problema. Nu i-am amintit pe antonescu sau vociulescu pentru ca sa dau bine, ci pentru ca am scris mult, la vremea respectiva, impotriva felului in care ei au actionat in sport. Voiculescu era si atunci patronul ziarului si l-am criticat sever. Ca dvs n-ati citit sau ca nu doriti sa va amintiti, asta deja e problema dvs, nu a mea. Articolele exista. Fiecare dintre ele.

radu  •  8 iulie 2011, 15:52

mie imi pare rau ca Bute si-a asociat imaginea cu partidul care a dus la dezastru aceasta tara! gala a devenit o mare petrecere portocalie, unde PDL-istii intra fara sa dea un ban pe bilet ca doar ar fi mult sa dea 100 de roni din banii obtinuti din capusarea bugetului! cred ca trebuia sa gaseasca alti sponsori pentru aceasta gala. Pun totusi eroarea pe faptul ca e plecat de mult timp din tara si probabil nu stie cat rau au facut acestei tari cei care se folosesc acum de imaginea si cariera lui!

sprinjanul  •  8 iulie 2011, 16:10

domnule ziarist te sfatuiesc sa treci la politia economica.eu unul sunt scarbit de articolele dumitale.stiam ca esti ziarist de sport si nu detectiv.scrie despre sport ca asta ti-e menirea.ne-ai nebunit cu ridzi, acum cu udrea si obreja,nu stiu de ce ne mai plictisesti cu subiecte pe aceasta tema.

Dragos Bunea  •  8 iulie 2011, 16:18

Nu „stimabile”, „domnule”, etc. ci: Omule, de ce nu esti OM?

Pandele  •  8 iulie 2011, 17:33

Tolo: Udrea si Obreja au facut un calcul simplu si cinic – incarcatura emotionala a evenimentului e atit de mare incit nimeni nu va mai face o analiza cost-beneficiu. Iar cei care o vor face, vor predica in pustiu, pentru ca ceilalti, marea majoritate, este deja sedusa de ideea ca „Romania isi rasplateste marele campion”. Ei ar fi in stare sa accepte sacrificarea bugetelor educatiei si sanatatii la un loc, doar pentru ca „meciul secolului” sa se desfasoare in Romania.

Haplo  •  8 iulie 2011, 17:54

Eu am facut referire la lipsa substantei si a dovezilor din articol, nu la lipsa mea de memorie. Repet: imi place forma, dar lipsa fondului ma sperie. Daca scoatem umplutura, ramane asta:
Antonescu, Voiculescu si Nastase sunt inocenti, Udrea a dat 1.9 mil EUR pentru promovarea imaginii Romaniei.
Raman intrebarile:
1. Cat costa sa faci promo brandului de tara in afara tarii? – ca sa fie clar: cu acelasi impact de imagine, nu cateva flyere aruncate peste Dunare, caz in care intrebarea 2 poate fi ignorata
2. Ce fel de promo se face?
3. Exista cadru legal pentru a sponsoriza gala? Asta este cel mai important. Daca banii aia au fost dati de UE pentru a ne promova imaginea…
Pana la articolul de fata: am aplaudat atitudinea fata de Nastase, Voiculescu si chiar fata de Ridzi :)), asta nu ma impiedica sa critic ce vad acum. As spune ca in memoria acelor luari de pozitie acest articol ar fi trebuit sa fie mult mai argumentat, mai ales ca este acuzator fara o analiza. Deci, nu stiu pe cine lasa memoria, n-as paria ca pe mine

Se  •  8 iulie 2011, 17:57

Citind comentariile de la acest articol imi dau seama ca tara asta e foarte bolnava. Pur si simplu romanii sunt un popor cu creierele spalate.

Cat despre clasa politica, fiecare partid care ajunge intr-o pozitie in care poate fura, fura.

Probabil ca e nevoie sa mai treaca cateva generatii pana cand o sa se vada o schimbare in felul cum romanii gandesc.

VasilE V.  •  8 iulie 2011, 18:13

Cataline, am inteles ca nu esti de acord cu sponzorizarea din bani europeni a meciului lui Bute . Pai , nenicule nu-s bani europeni, sunt bani de-ai nostri romanesti, doar noi contribuim la fondurile europene cu sume enorme din care nu reusim sa accesam decat 2-3 %. Asa ca dacais banii nostri, putem sa-i cheltuim pentru a face loby unui sportiv care face cinste Romaniei.

Oli  •  8 iulie 2011, 18:21

Catalin,
Out of (this) subject dar tot despre 2 milioane de euro:
1. Ce credibilitate poate sa aiba un presedinte de federatie care face decratii fara sa aduca probe iar apoi continua penibil la iesirea de la DNA.
2. Am ramas surprins de o replica a lui Dragomir in conferinta de presa de dupa „tragere”. Referindu-se la posibilitatea venire a lul Gica Popescu la Liga zice: „uite ce Liga ii las, mobilata lux, curata…”. Am ramas intezis vaind ca pt Dragomir Liga are mai degraba un bun material (imobiliar in acest caz) decit un cadru competitional.
Suntem ceea ce ne permitem sa fim…
PS Daca intrare intr-o comisie de etica inseamna iesirea din „haiducie” eu zic ca ai mai mult spor ca haiduc… Parerea mea!

dan _USA  •  8 iulie 2011, 18:56

Va bateti gura de pomana un meci de BOX PROFESIONIST care nu este transmis de HBO sau de mult mai modestul post SHOWTIME nu EXISTA !!!!! exista numai in imaginatia romanilor dar ca expunere nu exista..Verificati si voi cine este TVA Canoe postul care transmite meciul in Canada si veti intelege…un post din Quebec care nici macar nu acopera toata provincia doar Quebec city si Montreal 100-200 de mii de telespectatori din care 2-3% vor platii sa-l vada pe Bute.iar in USA nimeni..din cei 6-7 mil care se strang din meci(M.Turismului+ sponsorizari de la companii de Stat+ drepturi TV+ Bilete) se cheltuie 3 max 4 mil asta inseamna ca 2-3 mil raman pt Obreja..75% se duc la partid asta inseamna un post de deputat…e o socoteala simpala..Hai sa facem pariu ca Obreja va fii pe liste pt un post de deputat sau senator..

cel ce stie  •  8 iulie 2011, 19:43

domnule Tolontan, acest spectacol prost este o frauda totala.Bute in momentul semnarii contractului cu Interbox era sub contract cu un club de box condus de un Domn Lauruc.Verificati va rog, nu avea dreptul sa semneze cu Interbox, Obreja l-a dus de mana la Doroftei sa-l accepte Interbox, se stie ca un comision este luat de Obreja la fiecare meci a lui Bute, se completeaza reciproc, totu a fost aranjat sa nu se declare banii la fiscul Canadian.

Alin  •  8 iulie 2011, 21:28

Domnule Tolontan,
Dumneavoastra ati inteles rostul acestui articol inainte de a-l publica?
Sa ne imaginam pentru cateva momente ca sunteti un ziarist impartial, tot timpul in apararea dreptatii, un ziarist ce deconspira orice neregula imediat ce o descopera. Dar ce ati comunicat in acest articol? Ca dumneavoastra vi se pare, ca ati visat, ca cineva v-a soptit ca sunt niste nereguli cu organizarea acetei gale. Poate ca sunt, dar citind articolul, nu am reusit sa gasesc nici o urma de dovada in acest sens. Daca aveti argumente, prezentati-le, va rog spuneti-ne tot ce stiti, scrieti un articol detaliat despre intreaga problema. Daca aveti un sentiment, o simtire atunci iesiti cu prietenii la o bere cu niste seminte si spuneti-le tot ce aveti pe inima.
Astazi, erau asa de multe alte subiecte legate de acest meci pe care le puteati aborda. Ati urmarit vreodata vreun interviu de al lui Bute? Ati vazut cat de mult munceste, ce atitudine de viata sanatoasa are, cum a reusit sa se adapteze unei lumi straine prin determinare? Puteati scrie chiar un articol despre cat de inteligent echipa lui si-a ales adversarii de pana acum, si cum planuieste sa abordeze viitorul. Poate un articol despre ce ar putea sa le transmita altor copii saraci cum a fost si el, si cum poti reusi prin munca?

Nu stiu ce inseamna „tipic romanesc”, domnule Tolontan, dar citind articolul stiu ce inseamna un om mic, frustrat si limitat.

dadan  •  8 iulie 2011, 22:16

Domnule Tolontan, aveti dreptate, desigur, dar in toata aceasta dezbatere gasesc cateva neconcordante, pe langa evidenta rea vointa de a o compara pe elena udrea cu ioan becali:
1. Acum nu mai mult de un an, presa romaneasca vuia despre lipsa de interes a tvr in transmiterea marelui nostru campion bla bla la o ora la care se uita doar mama lui si primarul din busteni la televizor. Nu v-am vazut luand apararea tvr.
2. La ceva timp dupa, acelasi stat din a carui conducere face parte si doamna udrea a preferat ca, in poate cel mai de cumpana an de dupa revolutie, sa nu cheltuie banii aiurea cu o gala de box profesionist (importanta precizarea!). 80% din gazetarii de sport si de aiurea au comentat ironic, in cel mai bun caz, dezinteresul guvernului roman care nu baga in seama campionii samd. Daca nu ma insel si domnul Ioanitoaia a avut un comentaiu in acelasi registru pe aceasta tema. Nici atunci nu tin minte sa va fi implicat in dezbatere (care era aprinsa), luand apararea guvernului roman pentru decizia corecta.
3. Iata ca azi, cand, fara urma de dubiu, Rudel Obreja isi bate joc de inteligenta noastra, luati o pozitie foarte dura pentru cheltuirea unor bani care, sa retinem, nu pot fi cheltuiti decat pentru chestiuni ce tin de imagine. De acord ca statul, condus de un guvern care isi spune de dreapta, nu are ce cauta sa cheltuiasca banii pe gale de box, dar eu gasesc ca virulenta articolului dumneavoastra va incadreaza in categoria celor care trateaza lucrurile cu masura dubla. Parerea mea, nefundamentata decat pe cele de mai sus, e ca in articolul in discutie purtati si o mica vendeta personala. Cu cine, stiti, desigur, dumneavoastra.

Valentin  •  8 iulie 2011, 22:50

Articolul este excelent. Totusi, corect este „nu sti” si nu „nu stii”.

Pitzi  •  8 iulie 2011, 23:19

pe scurt…ei sunt mafia din tara asta…tarfa aia de udrea numai zic!

Ciprian  •  8 iulie 2011, 23:51

Domnule Tolontan,
Ok, am inteles ca nu sunteti afiliat vreunei formatiuni politice si am zis ca nu o sa cred asta.
Dar nu inteleg ce v-a motivat asa de puternic sa scrieti acest articol (subliniez din nou, care nu e lipsit de adevar) INAINTEA MECIULUI!
Mai aveati o scuza daca recunosteati presiunea din partea cuiva, dar asa, demonstrati ca sunteti lipsit de profesionalism, mai ales ca sustineti ca ati fi jurnalist sportiv.
Ati pus in umbra un eveniment sportiv important, un sportiv care a dorit foarte mult sa faca acest meci in fata romanilor, in fata mamei sale si a prietenilor.
Nu stiu daca l-ati intervievat vreodata sau daca ati scris vreun articol despre el (probabil ca nu, pe dvs va intereseaza mai mult ce part a mai tras nu stiu care membru din familia Becali, si incadrati stirea tot la sport), acum ar fi fost un moment propice pentru a scrie un reportaj despre omul si sportivul Lucian Bute.
Probabil o sa spuneti ca nu avea rost ca nu se vand povestile astea. Asa o fi, dar cine a contribuit la aceasta situatie? Tot voi, presa!
In concluzie, ca sa nu mai bat campii pe blog, ca m-am enervat destu, as dori un raspuns sincer: DE CE ATI SCRIS ACEST ARTICOL IN ACEST MOMENT? Pentru bani si glorie de moment? Ar fi penibil…

Nu stiu ce sa va mai doresc… sa aveti puterea de a va uita dimineata in oglinda!

pika17  •  8 iulie 2011, 23:59

Stiu din surse sigure ca Lucian bute regreta enorm ca a ales sa boxeze in „rommania”. Acum este foarte clar ca sunteti o natiune de retardati, mitici penibili. Exclud din aceasta cloaca Transilvania.

Stil  •  9 iulie 2011, 0:03

De asta Romania este unde este.
Nu se face publicitate politica la un eveniment privat. Oricat de mult doriti sa vedeti meciul lui Bute, nu trebuie platit de stat din bani europeni (care erau destinati poate dezvoltarii unei bazei sportive – nu publicitatea lui madam „cocos”) pentru ca la alegeri cucoana o sa spuna „votati-ma ca va mai aduc circ, mai ales ca nu scot un ban din buzunar”. De ce n-a investit banii ei nu bani publici sa faca reclama firmei de asfaltat a lui barbatu’su? Era prea scump, si cu ce-si mai lua posete si pantofi scumpi dupa aia? A plati campanii politice cu bani de la stat este primul lucru pe care ar trebui sa-l sanctioneze romanii. Alfel va treziti in continuare cu familii de jeguri in politica si mai multe EBA la Bruxelles sa promoveze incultura ei si a lui tac’su.
In rest numai „succesuri”…

vali  •  9 iulie 2011, 1:04

Acest meci este o MASCARADA. Cred ca oricine e mai tare in pumni decat batranul adversar al „eroului national”.
eu sper sa fie cat mai putini care se uita la circul ieftin de sambata.

dan  •  9 iulie 2011, 13:34

macar o data sa avem si noi o gala ca asta …suma e cam mare

corolav  •  9 iulie 2011, 19:24

Domnule Valentin,
exprimarea corectă din textul lui Tolontan este „nu ştii”, aşa cum a scris şi autorul.
Exprimarea propusă de Dumneavoastră ,”nu şti”, este în mod categoric eronată .

Nicu de Iasi  •  9 iulie 2011, 19:40

Domnule Tolontan,
Este prima data cand va citesc un articol, din curiozitatea de a continua inventarierea varietatii fara limite a tipurilor de manipulare mediatica practicate de presa „independenta” din Romania, de fapt, presa cu adevarat „tele-comandata”. Vin dintr-o zona – cercetare de tip matematica-informatica – in care nu ma intalnesc decat cu rationamentul logic, corect, si strict legat de adevar si realitate. A-l transforma pe Lucian Bute, un mare campion si un brand autentic pentru Romania, intr-un „prizonier” al taberelor politice actuale este un act iresponsabil. Luptati-va sa dovediti, in justitie, ca s-a cheltuit incorect banul public! Dar nu-l amestecati pe Bute in mizeria manipularii zilnice, „tele-comandate”. Il amestecati subtil si pe compionul Doroftei in a va sustine argumentul… De ce nu veniti si cu Mihai Leu?
Demersul d-voastra este fals, incorect si manipulatoriu pentru ca atacati „la pachet” o posibila cheltuire incorecta a banului public, cu demersul absolut meritoriu de a sustine un mare campion sa boxeze in fata noastra, a tuturor romanilor, sa-l vedem si sa-l simtim „de aproape”, de aici de unde a plecat.
Imi pare rau ca primul d-voastra articol (atentie, sunt un om de peste 60 de ani…) este si ultimul. Ma voi feri cu „grija”, deoarece imi cheltui timpul cu mare-mare atentie… Iar articolul d-voastra, chiar si comentariul acesta – nu m-am putut abtine sa nu-l fac – sunt o mare dezamagire, un timp irosit de mine si de mintile romanilor pe care (incercati sa) ii mintiti-manipulati!!…

Cătălin Tolontan  •  9 iulie 2011, 19:49

nicu de iasi: imi pare rau, dar daca a avea o alta parere decit dumneavoastra este o culpa care va desparte de un om, asta e optiunea dumneavoastra. multumesc!

portocaliu  •  10 iulie 2011, 0:44

rau mai stau romanii cu logica.

dupa 136 de comentarii, rezulta ca doar vreo 5% dintre comentatori au priceput ce reclama ziaristul si doar 2-3% inteleg ca presa inseamna sa spui ce ai aflat cand ai aflat, nu sa astepti momentul potrivit nu stiu cui – asta e deja manipulare.

asadar, 95% dintre internautii de aici – oameni alfabetizati si interesati de viata publica, se pare – cred ca e ok sa iei bani de la UE pe minciuni si inventii. ba cica nu sunt banii UE, sunt ai nostri, sa dam iama in ei scriind ce ne trece prin cap in contract.

scopul scuza mijloacele, sa bagam mana pana la cot daca se poate, cand se poate, noi suntem rooooomani. cam asta credeti voi, nicu, haplo, ciprian, sprinjanul etc?

cornel  •  10 iulie 2011, 0:51

Da, aveti dreptate.

aurel  •  10 iulie 2011, 0:56

ca la noi,la Nimeni!hai sa vedem doar partea frumoasa !bravo campionule!

Juli  •  10 iulie 2011, 1:21

MASCARADA TOTALA!!! Al a ost pumn mai Bute??!! Hai sa fim seriosi. S-a vazut de la o posta ca a fost o mamscarada si un aranjament total!!! Uitati-va mai bine … Nici macar nu l-a atins. Mai Bute mai.Tu esti baiat bun si un adevarat campion, dar nu trebuia sa te cobori atat de jos!!! Cu jegosii astia din sportul romanesc … De fapt cei care conduc destinele sportului romanesc … Se stiu ei care sunt aia … Niste jegosi si niste parveniti!!! Halal tara!!!
Pacat Bute , mare pacat ca ai acceptat asa ceva … Eu cred ca a fost o comedie pe care nu o vei mai repeta ,,,,
Cu bine si sanatate multa …

Marius  •  10 iulie 2011, 1:32

Eu ii dau dreptate lui Catalin.
Am vazut zilele astea cum toti papagalii isi fac imagine si bani pe spinarea bietului baiat.

Pacat de niste ani de munca. Ramane cum am stabilit, inapoi in Canada.

CLICA PD-L  •  10 iulie 2011, 2:54

CRIZA E NUMAI PENTRU NOI, …PENTRU EI SUNT MILIOANE DE EURO … DE UDREA MAI VREA SI CAMPANIE PE UMERII LUI L.BUTE ….. !

Ali Baba  •  10 iulie 2011, 9:54

Catre Marius 141,
Nu fi ipocrit si nu-l compatimi pe „bietul baiat”. Bute s-a comportat admirabil iar, pe deasupra, a incasat si o bursa de cca. 2 mil. de dolari/euro. Toti „bateti apa in piua”, cand cel mai avizat si indreptatit in a face un comentariu in aceasta privinta este Bute. La cosul cu relicve cu Voi!

vic  •  10 iulie 2011, 10:44

Astept niste argumente limpezi, insotite de probe. Pana atunci, ce am citit intra in categoria „jurnalism de insinuare”.

@ 103 – Gabi  •  10 iulie 2011, 11:33

Catre Gabi: Invata sa scrii corect si apoi esti liber sa iti exprimi orice parere doresti.

CAIUS  •  10 iulie 2011, 13:19

DOMNULE TORONTAN LASATIL PE LUCIAN BUTE IN PACE SI INTRATI IN FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL UNDE SE FACE UZ DE PUTERE SI NE FAC DE RUSINE .HAI LUCIAN BUTE

Mîndria de a fi huiduit « Blogul lui Teacă  •  10 iulie 2011, 18:42

[…] o înţeleg: după ce a pus la cale mînăreala cu meciul, nu merita şi ea să fie aclamată în arenă? Eventual, la pachet cu titanul de la Murfatlar. Ce […]

subliminal  •  14 iulie 2011, 10:15

induci ideea ca Antonescu e de porc, ca toti sunt de porc…
de fapt, nu udrea te intereseaza…

Campioni pentru România | revoblog.ro  •  20 ianuarie 2015, 17:15

[…] special jegul de sub unghie se duce catreee … Catalin Tolontan. Care s-a apucat si el sa barfeasca un pic ca orice vecina. Dar evident inainte de meci, ca dupa nu ar fi avut succes. Ca d-asta sunt […]

Comentează