Versiunea lui Avram


Şeful arbitrilor susține nu doar că e nevinovat, dar și că procurorii au încercat să-l convingă să-i înregistreze pe Sandu și pe Dragomir și că i-a refuzat.

marți, 27 septembrie 2011, 9:39


Şeful arbitrilor susține nu doar că e nevinovat, dar și că procurorii au încercat să-l convingă să-i înregistreze pe Sandu și pe Dragomir și că i-a refuzat.

Opinie de Catalin Tolontan

N-am nici o simpatie pentru Vasile Avram. Din contră. Numirea sa ca șef al arbitrilor mi s-a părut declarația resemnată prin care Mircea Sandu a renunțat la orice standarde, fie și mimate, de sănătate în arbitraj.

Iar dumneavoastră l-ați întîlnit pe Vasile Avram chiar dacă nu l-ați întîlnit niciodată. Este prototipul omului nou, rafinat prin polizare socială în decenii de comunism, ceva între șef minor de partid, securist care se tunde pe gratis la frizeria de cartier și gestionar descurcăreț de Alimentara.

Ajuns sef la CCA…

Nimeni nu și-l amintește pe bărbatul de  57 de ani ca știind să facă ceva semnificativ, dar toată lumea l-a surprins urcînd și anturîndu-i, primejdios și cînd era servil, pe mai marii fotbalului sau ai politicii. Director prin guvernele PSD, șefuleț prin ministere amușinînd privatizările, președinte al fotbalului bucureștean, cîh!

Poposit președinte la CCA, și-a scos fiul drept cel mai bun arbitru al țării de două ori, deși acesta nu era inițial nici măcar pe lista FIFA! În fine, să nu amestecăm băiatul în asta, deși chiar tatăl a făcut-o într-un mod nemaiîntîlnit în istoria arbitrajului românesc.

Dreptul oricărui cetăţean
Asta am scris mereu despre Avram, de aceea a și dat Gazeta în judecată și a pierdut. S-a judecat pînă și cu Ioanițoaia, rar strînge directorul ziarului cîte un proces. Avram susținea că își apăra reputația, grea sarcină după atîtea învîrteli personale și ale arbitrilor, ajunși într-un ultim stadiu de contestare și de decădere!

Ceea ce urmează n-are însă nici o legătură cu omul de fotbal și cu personajul soios Vasile Avram. Ci cu justiția și cu drepturile oricărui cetățean. Am intrat în posesia unor pasaje din documente și informații care deschid și alte explicații decît cele acuzate de procurori. Cel reținut are propria versiune, diferită, evident, de cea a DNA. Și, fără legătură cu raportul tensionat dintre Avram si ziar, le publicăm așa cum le-am aflat.

Un om ca Avram nu are ce căuta ca șef al arbitrilor. S-ar cuveni să stea departe de un teren de fotbal. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fie în închisoare altfel decît dacă va fi găsit vinovat în urma unei judecăți imparțiale.

Motivul judecării
Ziaristul gsp Gabriel Berceanu a luat la mînă Încheierea de Ședință și Motivarea Judecătorească în urma cărora Vasile Avram a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Dacă le pui cap la cap, sînt destule semne de întrebare, relatări confuze și neconcordanțe.

Ca jurnaliști, treaba noastră sînt faptele, indiferent care este opinia noastră despre cariera și metodele unor oameni. Avram nu este judecat pentru toxicitatea sa în fotbal sau pentru faptul că se comportă ca un șef corupt al unor arbitri corupți, ci pentru că ar fi luat o mită concretă de 19.000 de euro. Asta trebuie să dovedească DNA în fața instanței. Iată cîteva fapte din „Dosarul Elicopterul” în versiunea celor acuzați.

Semne de întrebare

Analiză de Gabriel Berceanu

Desfăşurarea şedinţei de judecată în urma căreia Vasile Avram şi Sorin Ţerbea au rămas în arest pentru 29 de zile naşte întrebări. Motivarea judecătorului, de asemenea.

1. Despre ce campionat vorbesc procurorii: acesta sau cel trecut?
Procurorii DNA şi instanţa au comis o eroare: au decis reţinerea lui Avram pentru că ar fi luat mită ca să ajute FCM Tîrgu-Mureş în sezonul 2011-2012. Judecătorul spune că scopul e confirmat de desfăşurarea campionatului în speţă (!?), la care echipa „participa”. Atunci cînd la meciurile lui FCM a fost delegat un număr redus de arbitri, printre care şi Marius Avram, fiul şefului CCA. Avram jr. nu a arbitrat vreun meci al lui FCM în actualul sezon, ci în cel din 2010-2011! Deci procurorii se referă la sezonul trecut.

2. De ce a luat mită, de fapt, Vasile Avram?
În faza de urmărire penală, procurorii precizează în iunie 2011 că Avram a luat mită de la Ţerbea ca să avantajeze FCM Tîrgu-Mureş în ultima etapă din sezonul trecut, la meciul de acasă cu U Cluj. FCM era salvată de la retrogradare, meciul nu mai avea nici o miză, atunci de ce ar fi făcut asta? Tot în cadrul urmăririi penale, dar în iulie 2011, peste o lună, procurorii modifică scopul dării şi luării de mită: Ţerbea ar fi plătit 19.000 de euro ca FCM Tîrgu-Mureş să fie DEFAVORIZATĂ. Ce interes ar fi avut Ţerbea? Şi, admiţînd asta, cînd să fie defavorizată şi cum? Probabil că este o eroare de redactare: a apărut „defavorizată” în loc de „favorizată”.

3. Cînd minte Avram: la DNA sau la tribunal?
Avram a spus în şedinţa de judecată că nu-l cunoaşte nici pe recepţionerul de la hotelul lui Ţerbea, nici pe pilotul lui de elicopter. La audierile de la DNA a recunoscut însă faptul că a călătorit cu elicopterul lui Ţerbea de la Bucureşti la Tîrgu-Mureş şi retur.

4. Ce echipe din Liga 1 au fost ajutate de Avram?
Cine sînt acei „proprietari sau manageri de cluburi de fotbal” cu care Avram a discutat, conform interceptărilor anchetatorilor, „despre modul în care diverşi arbitri au condus meciurile, acceptînd recomandarea înlocuirii lor”?

5. Avram a luat banii şi nu s-a ţinut de cuvînt?
Judecătorul motivează: „Evident, finalitatea urmărită prin actul dării de mită (ocuparea unei poziţii mai bune de echipa favorizată) nu a fost îndeplinită”. Cum nu a fost îndeplinită? Dacă s-a salvat prin intervenţiile lui Avram, nu e îndeplinit scopul? Finalitatea nu e delegarea unor arbitri agreaţi, conform procurorilor? Dacă se referă la sezonul în curs, cine spune că FCM nu ar fi fost ajutată pînă la finalul campionatului?

6. Cu Ţerbea liber, DNA ar fi fost incomodată?
În cazul lui Ţerbea, instanţa îl consideră pericol social reţinînd împrejurarea că există „posibilitatea ca potenţa sa financiară să se datoreze unor legături nefiresc de apropiate cu instituţia primăriei locale”, Ţerbea acţionînd şi în calitate de „persoană ce poate influenţa deciziile unor reprezentanţi ai statului”. Ce înseamnă „nefiresc de apropiate”?

„Nu vreau să fiu ciuma societății!”

Reconstituire de Florin Gongu şi Cătălin Tolontan

Telefonul i-a sunat sîmbătă la 6:12, era o dimineață caldă în București, și totul s-a schimbat pentru Vasile Avram. Aceasta este versiunea lui.

„Vrem să ne vedem la sediul CCA”, i-a spus vocea la telefonul mobil, după ce s-a recomandat ca fiind de la DNA. S-a sculat din pat, s-a spălat și s-a îmbrăcat. Țîr din nou. „Ați plecat?”. „Nu, plec acum și ajung în 10 minute la sediu”. „Păi, atunci vă așteptăm noi jos și mergem împreună”. Erau, bineînțeles, deja acolo, în fața casei. Îl așteptau.

L-au invitat în dubă. „Nu pot merge cu mașina mea?”. „Nu, mai bine cu a noastră”.

Au ajuns la sediul CCA. Au debarcat cîteva cutii mari, goale, pline cu saci de plastic, folosiți la percheziții. Atunci și-a dat seama despre ce e vorba.

Întîlnirea cu Daniel Morar
Avram fusese la DNA, din proprie inițiativă, susține el, cu cîteva luni în urmă. S-a întîlnit cu Daniel Morar, șeful DNA. „Ajutați-mă să curățăm arbitrajele!”. I-au propus să poarte microfoane pe el, pentru discuțiile cu Sandu și cu Dragomir, țintele de rang zero. „Nu!”, a spus șeful arbitrilor. „De ce nu?”. „Nu, pentru că nu vreau să fiu ciuma și pegra societății!”. A plecat. Habar n-avea că există un dosar pe numele lui.

A scăpat de două ori de reținere
Pe 21 mai 2011, procurorii au încercat de două ori să-l ridice pe Vasile Avram. Venise de la București cu elicopterul prietenului său Sorin Țerbea, „ne vizităm des și cu familiile”.

Avram era observator de arbitri la meciul Tîrgu Mureș – U Cluj, în ultima etapă a campionatului. Partidă lejeră, fără miză, „Hai să vezi noul meu hotel”, i-a zis Țerbea, posesor al unor afaceri ample cu primăria și sponsor din umbră al mureșenilor. Regula clasică în lumea incorectă față de cetățean: „Patroane, îți dăm lucrări din bani publici, iar tu îi întorci la echipa de fotbal”. Procurorii cred însă că banii au ajuns și la Avram, și la arbitri, nu doar la echipă.

DNA s-a adresat unui judecător, ca să-l poată ridica pe Avram de la scara elicopterului la finalul meciului „pentru favorizarea gazdelor”. Dar gazdele au pierdut și, atunci, procurorii au mai făcut rapid o cerere în care au motivat că Avram i-ar fi defavorizat pe mureșeni. Judecătorul n-a fost de acord. Și Avram a plecat liber, cu elicopterul. Fîl-fîl.

Plicul cu 19.000 de euro
Dar erau ascultați. Înainte de meci, Țerbea vorbise cu recepționerul de la hotelul lui, cerîndu-i: „Pune 20 și ceva de mii de euro într-un plic și vine Nae să-l ia”. Nae era pilotul elicopterului. Țerbea  a mai sunat o dată: „Auzi? Pune-i într-un pachet frumos, de cadou”. Nițel vexat, doar atît cît își permite un recepționer în fața patronului, angajatul de la hotel a spus: „Nu mai pot, i-am dat deja plicul lui Nae”.

Nae și Avram s-au urcat în elicopter. DNA susține că plicul cu 19.000 de euro a ajuns la Avram, chiar dacă nu atît de frumos împachetat. Avram neagă.

DNA a pus la dosar pasaje din convorbiri în care Țerbea verifică întîi cu pilotul c-au ajuns cu bine și apoi cu Avram. „Nimic despre bani” e varianta șefului CCA. „Numai pasaje, nimic concludent”, spune apărarea. DNA insistă că e concludent.

„Atît au putut face băieții”
În dosar mai apar două discuții din vară, pe care Parchetul le socotește relevante. În prima, Vali Ioniță, fost arbitru, îi spune lui Țerbea: „Las că vorbesc io și o să punem arbitri de-ai noștri!”. Ioniță și Avram se cunosc bine. „Dar Ioniță nu are nici o poziție oficială la CCA”, susține apărarea. Se putea referi doar la arbitrajele noului campionat, cel vechi se încheiase.
A doua convorbire este între arbitrul Comănescu, rezervă la meciul din 9 septembrie 2011 dintre Tîrgu Mureș și Astra Ploiești, încheiat 2-2, și Claudiu Maior, viceprimarul de Tîrgu Mureș. Arbitrul îi spune viceprimarului: „Îmi pare rău, atîta au putut face băieții”. Cu arbitrul Comănescu la centru Mureșul fusese imbatabilă în alte trei meciuri. 3 victorii din 3 meciuri, dar nu pe 9 septembrie.

DNA: „Delegări la comanda lui Porumboiu și Borcea”
Telefoanele au fost ascultate, inițial, cu un „mandat de siguranță națională”. În dosar apar încă două nume, invocate de procurori prin următoarele fraze. DNA acuză:

„1. Instituționalizarea delegărilor la comanda președinților de club (Porumboiu, Borcea)
2. Pericol public: Avram deleagă arbitrii după bunul plac”.

Patru plicuri ridicate de la CCA
Cît despre mita în vin, Țerbea și Avram au susținut în fața judecătorului că primul i-a trimis prietenului său 10 baxuri de vin „urmînd să consum pentru nunta fiului, să returnez ce n-am consumat și să plătesc consumul”.

De la CCA, DNA a ridicat patru plicuri:
1. Copie după contractul de închiriere a sediului.
2. Copie după plîngerea penală a CCA și a lui Avram împotriva Gazetei Sporturilor și împotriva lui Dan Udrea, Andrei Crăițoiu și Ovidiu Ioanițoaia.
3. Hîrtiile rupte din coșul de gunoi.
4. 8 DVD-uri din etapa 34 a campionatului trecut și 2 DVD-uri din etapa a șaptea a campionatului actual, cu meciurile Dinamo – Rapid și Tîrgu Mureș – U Cluj.
Apoi au plecat, cu aceleași cutii de la sosire, la fel de goale, spune apărarea, fluturîndu-le în fața camerelor ca efect regizoral.

Pizza la comandă
La DNA, Avram n-a vorbit cu nimeni pînă la ora 22:35. „L-au ținut fără mîncare, iar ei haleau pizza, comandată din oraș”, spun apropiați ai șefului arbitrilor. Apoi totul s-a rostogolit cu viteză și, în cîteva minute, Vasile Avram era reținut pentru 24 de ore și, mai tîrziu, pentru 29 de zile.

Cu aceeași propunere de colaborare, din nou refuzată.

Comentarii (125)Adaugă comentariu

mircea  •  28 septembrie 2011, 14:33

Pentru cei cu: nu are cum sa rasufle ceva din DNA, GSP minte. Deci ba copii, voi nu ati invatat dupa nspe mii de cazuri „anchetate” de DNA ca e doar circ? Cum e si asta de altefel. 19.000 euro… isi bat joc de noi? ce sa faci cu 19.000 de euro. Ala e comision probabil nu sumele primite de sefi. Mai inghit galusca cateva sute de mii de romani cu salar minim pe economie care cand vad una de 100 de euro se uda la picioare. Astea fiind zise devine evident ca GSP nu minte. DNA si-a facut doar datoria de distribuitor de scandal si l-a dat la ziarul cu cititori. Ca de dau ei scandaluri doar la B1 nu ar sti nimeni.
Oricum nu asta e stirea. Stirea care ar trebui sa ne dea de gandit e asta: „2. Pericol public: Avram deleagă arbitrii după bunul plac”. Deci un om e arestat pe 20 si ceva de zile pentru ca… delega arbitrii. O simpla destituire din functie nu rezolva treaba. Si o ancheta in libertate nu era mai normala si civilizata? Ma intreb. In curand va fi arestata preventiv baba ce vinde seminte la stadion pentru ca submineaza economia. Show de prost gust de la oameni de prost gust.
Nu e de mirare ca nu extradeaza nimeni anchetatii romani inapoi in tara. Daca pentru un baiat mituit cu 19.000 de euro se da o luna de puscarie ce ar trebui facut cu niste politicieni sau cu diverse alte infractiuni.
Sa nu se creada ca il apar pe baiatul asta pe care nu il disting intr-o multime. Remarc doar penibilul situatiei.

Daniel B  •  28 septembrie 2011, 14:36

daca dosarul penal se margineste la ceea ce ati aratat voi aici, consider ca „umflarea” lui Avram si „descinderea” la CCA a fost prematura, nesustinuta de probe. eu daca eram judecator le dadeam flit la procurori si il eliberam pe retinut, indiferent de cat de mult mi-as dori sa se curete arbitrajele din campionat.

de ce? pentru ca exista un element lipsa in logica acuzatiei lor. procurorii tb sa dovedeasca/argumenteze faptul ca exista indicii temeinice cu privire cel propus spre arestare cum ca ar prezenta pericol social sau ca ar putea influenta ancheta. atata timp cat FINALITATEA shpagii nu era bine dovedita si argumentata, nu prea putem vorbi de indicii temeinice. parerea mea. din ce scrieti voi aici, ar rezulta ca Parchetul nu da raspuns la urmatoarea intrebare: care a fost scopul urmarit de presupusii infractori? In concret:

1) care era meciul ce trebuia trantit ?

Raspuns:
A. Tg Mures – U Cluj

Daca e asa, Parchetul trebuia sa argumenteze DE CE acest meci, tinand cont ca nu avea miza sportiva. Pariuri? Probe! Interese de achizitie? Alte interese? Probe!

(Gafa imensa, de neprofesionisti. pt procurori sa ceara judecatorului, la vremea meciului, arestarea lui avram pt favorizarea si ulterior, cand n-au venit ploile respective, pentru „de”favorizarea Tg M. doar de dragul de a-l aresta pe Avream pt ceva)

B. Alt meci? (din trecut, mita fiind data ca „rasplata” sau din viitor, pentru a „unge” campionatul 2012) Probe!

Nu sunt probe! La munca, d-lor procurori, nu mai cereti arestari asa doar ca sa va vedeti la TV.

PS: Eu inclin sa cred varianta B

armastoderas  •  28 septembrie 2011, 15:05

asa este ! poate cadea capul lui Avram (Motoc) si a altor boieri mai mici ,insa Sandu (Lapusneanu )va mai domni indeajuns sa duca fotbalul romanesc la ruina …Degeaba imnul nostru incepe cu ,,DESTEAPTA-TE ROMANE…. noi inca mai dormim …!

Hellrider  •  28 septembrie 2011, 15:10

Dacă delegarile se făceau la comanda lui Porumboiu si Borcea,atunci cum se face ca Vaslui si Dinamo au fost echipele cele mai talharite?

Bianca  •  28 septembrie 2011, 15:51

diversiune ….. asa se cheama, exact cum s-a intamplat si cu vama, bombonel, dosarul lui becali, mititelu, solomon si toate cele ….

iancu jianu  •  28 septembrie 2011, 16:12

Cataline,

Sa intelegem ca Avram, Sandu sau Dragomir sunt niste mielusei inocenti iar fiarele de la DNA vor sa-i compromita cu orice pret, nu-i asa ? Ce vrei sa ne dovedesti cu articolul asta ?
Al Capone a fost legat pt niste impozite de trei lei,care, pe langa milioanele care treceau prin mana lui, erau un fleac. Conteaza ca au fost „numai” 19000 euro ?
Adoptand o atitudine similara cu a nasului si a lui corleone, ma intreb, de partea cui esti ?
Adevarata problema care ar trebui ridicata nu sunt trei virgule si doua greseli de exprimare din dosarul de la Parchet , ci : vrem sa continuam cu acelasi sistem mafiot si corupt din fotbalul romanesc, care se invoca lipsa de probe, vicii de procedura, statul de drept, bla, bla, bla ori dorim sa curatam fenomenul de indivizii dubiosi care il conduc prin relatii de tip mafiot, cooperative, blaturi si arbitraje trucate ?

ady  •  28 septembrie 2011, 16:45

Vad ca nu se retine un amanunt important : de probe au nevoie judecatorii, procurorii, institutiile statului…
Dar membrii in LPF,in FRF, nu au nevoie de astfel de probe si nici nu au cum sa le obtina.Ce pot acestia sa faca este sa ia hotarari importante( sau nu ) atunci cand se tin Adunarile Generale.Iar de 20 de ani se iau doar un anumit fel de hotarari…

circotashul  •  28 septembrie 2011, 17:30

Inoportun articolul la halul la care a ajuns tara asta a chestiona metodele de aplicare a justitiei (chiar daca motivat)de cei bine intentionati mi se pare hilar,ridicol,snobism, a-ti trage singur un glont in picior,etc.

frodo  •  28 septembrie 2011, 17:38

Macar era pizza de la PHD????

RancidRedneck  •  28 septembrie 2011, 17:39

cum era cand Borcea platea DATORIILOR ARBITRIILOR ????????
cum era cand Borcea INTRA in CABINA ARBITRIILOR ???????????

sorin  •  28 septembrie 2011, 19:31

Si ce este rau in asta Tolo? Si marii mafioti tot asa au fost prinsi, cand cineva din interior a ales sa colaboreze; altfel, este practic imposibil sa-i prinzi pe Nasu’ si Corleone.
Pe de alta parte, nici galagia voastra numai este de inteles pt ca, pe de o parte urlati ca sunt blaturi, ca fotbalul este in scadare, ca ne facem de ras in cupele europene pt ca cine mimeaza in competitia interna nu poate fi pregatit de niste meciuri tari cu echipe de afara, ca au scazut tirajele la ziare si implicit veniturile din publicitate, iar pe de alta parte, acum ii dati cu nerespectarea procedurii!!!!
Pai cum vine asta Tolo?!
hotarati-va si voi!!
Dupa suspiciunile aparute asupra Otelului si a lui Marius Stan coroborat cu modul cum joaca Otelul (dintr-o data numai este acea forta de anul trecut), nu m-ar mira sa iasa la iveala intr-o zi ceea ce, acum, toata lumea banuieste! Si Dorinel nu este la primuml zvon…
macar, Urziceniul s-a batut de la egal la egal si campionatul urmator si a pierdut la limita pe jocul ultradefensiv a lui Levi!
Asa ca nu putem compara Urziceniul cu Otelul, la Urziceni Dan Petrescu chiar a facut ceva, la Galati…poate s-a faacut altceva!!

louvre  •  28 septembrie 2011, 19:37

DNA: PORUMBACU COMANDA DELEGARILE! In fata dovezilor clare, ce mai aveti de comentat???? Hotul din vaslui, influenta activitatea arbitrilor! Afara cu vasluiul!

cla  •  28 septembrie 2011, 20:12

La cate puncte a pierdut Dinamo campionatul trecut pe teren propiu mi-e greu sa cred ca au avut vreo treba cu arbitrii.

florin  •  28 septembrie 2011, 20:21

clar….diversiune…..

osdepeste  •  28 septembrie 2011, 21:01

in SUA, 2 jurnalisti au dus la demisia lui nixon. oin rominia, doar ministrul ridzy a demisionat urmare a dezvaluirilor din presa.de 20 de ani m, nasul si corleone, fac si desfac, batjocoresc legea, morala, suporteri, oameni, patroni, echipe fanion, desfiinteaza si calca in picioare craiova, timisoara, bistrita, oradea, etc.mîrîiielile presei, piscaturile de albina, n-au dus la demisia celor 2, nici la anchetarea unor arbitri, impresari, opbservatori, conducatori ai frf si lpf.=stat in stat, cea mai mare si singura industrie=fotbalul.comisiile cu yesmeni, pitifelnici, fuste, dinozauri la mina lui wischy alexandru, mitica saracul cu 15 mii euro lunar.mitica are circumstante, borcea n-a facut nunta la restaurantul sau si a iesit la Tv spunind ca borcea are al 4 lea copil la monte carlo.tinuta morala, profesionala, juridica a lui corleone, dansul nasului intre familia avram si DNA, dovedesc ca fotbalul nostru este condus de 2 oameni lipsiti de caracter, de probitate morala si competenta.la asa conducatori, asa rezultate si performante la nationala si cluburi in ulștimii 15-20 de ani. pestele de la cap……cind voi vedea concurs de juristi si avocati la comisii, jurnalisti impecanbili, nu consilul de etica=FARA PUTERE DE DECIZIE, ATUNCI VA INCEPE CURATENIA IN LIGA LUI MITICA. PINA ATUNCI=CURAT MURDAR!

Cătălin Tolontan  •  28 septembrie 2011, 21:05

ady: corect, probele sint suficiente pentru a lua decizii sportive

Claudiu  •  28 septembrie 2011, 22:09

Praf in ochii prostilor.Nu asistam pentru prima oara la acest circ de prost gust.Romania este prea corupta ca sa-si recunoasca coruptii!

alex  •  28 septembrie 2011, 23:50

as vrea sa il vad pe borcica asa o luna la racoare cu catusele pe maini poate se mai linisteste de inchis sigur nu exista nici o sansa ca are prea multi bani ii cumpara pe toti :)) capul lui borcica vrem:))

sdfsidfoi  •  29 septembrie 2011, 1:45

bai da ce e 19000 euro in fotbalul romanesc?

porcea1  •  29 septembrie 2011, 5:12

MUCEA SANDU? BAMBUCEA DRAGOMIR? LOLEK TERBEA? BOLEK AVRAM?

DA- SI MIE 19 MII DE EURO MANCAVAR PORCEA DE BOGATASI CINSTITI :)))
CA STIU CE SA FAC CU IEI – 10 MII DAU LA ISTVAN KOVACI SA TINA CU UTA LA MECIUL CU POLI TIMISOARA -8 MII DE EURO DAU LA MARIAN IANCU SA TACA DIN GURA – LA DIGISPORT SI 1000 IMI TIN MIE SA CUMPAR UN TABLOU :))
HAI SICTIR EXCROCI DE LA LPF FRF SI CCA.
PS DNA-ULEEEEE DA PA GSP DNA-ULE DA PA GSP :(_*)

Florin  •  29 septembrie 2011, 9:03

Eu zic ca Sandu a renuntat la orice standarde cu mult timp innainte. El e cel mai murdar dintre toti da e prea mare sa poata fi prins asa usor.

Ovidiu  •  29 septembrie 2011, 9:29

NU imi este simpatic AVRAM, nici antipatic..mi-e indiferent…chiar nu imi pasa…totusi mintea mea nu poate sta linistita..un gand se strecoara ca un sfredel si mi-o munceste…l-am vazut pe „el lider maximo” SANDU MIRCEA la televizor declarand ca el NU POATE SA II IERTE PE NISTE OAMENI CARE II DORESC MOARTEA, UN BRUTAR SI UN MECANIC….si gandul ma sfredeleste in continuare….DE CE?…de ce a trebuit sa moara UNIVERSITATEA CRAIOVA…DE CE TIMISOARA?….si gandul sfredeleste…pentru ca imi spune singur DATORITA URII LUI MIRCEA SANDU impotriva conducatorilor celor doua cluburi.
NU
NU consider ca este normal sa fie astfel de conducatori la echipele de fotbal, ba mai mult NICAIERI NU AU CE CAUTA OAMENI CARE URASC VISCERAL….
DECI MITITELU si IANCU nu au ce cauta in fruntea cluburilor…dar de la a detine/conduce un club de fotbal si pana la A TE TREZI CU ECHIPA RADIATA/DESFIINTATA/SUSPENDATA….e distanta mare…
PRACTIC…SANDU MIRCEA nu a disjuns URA PERSONALA impotriva unor oameni de SARCINILE DE SERVICIU..ajungand sa provoace stupoare, dezamagire, multa scarba si apoi o reactie normala de dorinta de a se infaptui DREPTATEA.
Pentru acest motiv, si nu numai, consider ca MIRCEA SANDU inca fara sa fi semnat SI-A DAT DEMISIA DIN F.R.F…si-a dat demisia DEFINITIV din sufletul ORICARUI SUPORTER
Urmariti forumurile diverselor publicatii online referitoare la acest subiect si veti vedea ce nu ati vazut NICIODATA: UN CONSENS altadata uimitor inte suporterii echipelor altfel (in plan sportiv) rivale „de moarte”…veti putea observa ca suporterii SUSTIN LA UNISON NECESITATEA RADIERII DIN SCRIPTE A SUSNUMITULUI SANDU MIRCEA ALATURI DE imaginea lui in oglinda de la L.P.F. – DRAGOMIR DUMITRU
cand CAND ATI MAI VAZUT acelasi consens de opinie intre un stelist si un dinamovist, dar craiovean si dinamovist ori stelist, dar intre timisoreni si aradeni, dar clujenii?, dar brasovenii?moldovenii?
NU
NICIODATA NU A MAI FOST CA ACUM
si pentru a se rezolva aceasta problema consider OBLIGATORIE TRECEREA IN ISTORIE A PRESEDINTILOR F.R.F. SI L.P.F. DEOARECE asta au devenit..niste dinozauri ingrozitori care NU POT si NU VOR sa inteleaga ca VREMEA LOR A TRECUT
semnalele sunt de multi ani si dincolo de echipele de club priviti la rezultatele NATIONALEI , unde si acolo a iesit „fum” probabil nu fara „foc”..jucatori adusi din diverse interese…va spune ceva FLORESCU?..nu am nimic impotriva lui, chiar m-as bucura sa avem un autentic numar 10 DAR MA INTREB DACA PANA ACUM NU S-A LASAT DE FOTBAL..
NU mai vreau nici macar sa le impute cineva vreun lucru
VREAU DOAR SA PLECE
SA SE DUCA
URMA SA LI SE PIARDA

ASADAR ADIO
ADIO SI UN PRAZ VERDE

NonPriest  •  29 septembrie 2011, 11:06

Dupa 29 de zile va iesi.Va avea probleme de sanatate ca toti cei care inluenteaza

conasu  •  29 septembrie 2011, 15:04

1) Suma asta vehiculata cred ca era „o atentie” pentru altcineva …2) Asta cu „Porumboiu si Borcea faceau delegarile” e gaselnita gazetareasca prin care vreti sa mutati discutia la alti poli…aia doar au fost nemultumiti de arbitraje ca au fost greseli majore !!! In meciul dintre Vaslui si Dinamo , cine a facut delegarile, Borcea sau Porumboiu ? Cred ca deja suntem paranoici ! Buba e in alta parte !!!

gugulanul  •  30 septembrie 2011, 10:09

Domnule Says
Imi plac comentarile tale, dar numai spune rivale “de moarte”,fotbalul este un sport ,si naste rivalitati SPORTIVE nu de moarte.Eu tin cu Poli Timisoara dar sincer imi pare extrem de rau de ce a patit Nesu , eu cred ca nimeni nu i-a dorit acest nefericit accident, imi pare rau si de baiatul de la Pandurii.De fapt acesti fotbalisti indiferent unde joaca sunt copii nostri care si-au ales aceasta meserie indiferent unde joaca,au talent isi sacrifica tineretea si sanatate(castiga si bani frumosi) In rest aveti dreptate.Mecanic sau brutar ?? ce relevanta are??Acesti oameni au bagat bani in fotbal, si au tipat cand s-au simtit neindreptatiti.Rezultatul ?? Se vede amenzi uriase, dezafilieri , retrogradari etc.Mircea Sandu nu si-a batut joc numai de acesti oameni ci si-a batut joc de comunitati care au sprijint aceste echipe ,si nu sunt putini ,cam 1.000.000 de cetateni romani se simpt frustati de aceste masuri, si mai ales si-a batut joc de lege.Oare ce ar fi facut Poli in cupele europene , cu echipa care o avea ??Poate aducea ceva puncte fotbalului romanesc poate nu dar nu i-a dat sansa sa se masoare cu echipele europene.Ar trebui ca DNA-ul sa faca curatenie la FRF si Liga ,nu sa arunce praf in ochi cu arbitrii care se plimba cu elicopterul.

Comentează