„Primarul din Ploiești făcea pe șeful de galerie și acum întreabă ce s-a întîmplat!”

UPDATE: Pentru cei care se întreabă de ce acest articol nu prezintă toate punctele de vedere, răspunsul e simplu: pentru că e un singur articol, cu varianta neoficială a jandarmilor. Asta am făcut eu, ca jurnalist. Gazeta Sporturilor a publicat în ediția tipărită de azi variantele tuturor părților implicate, recompuse din efortul colegilor mei: varianta Stelei, varianta Petrolului, varianta cunoscuților agresorului (fie că-l apreciază sau nu, vorbesc inclusiv colegi de galerie), versiunea arbitrului, varianta Ligii, varianta medicilor, versiunea compusă a lumii fotbalului (prietenii sau rivalii Petrolului). Pentru acest tablou amplu, vă recomand să citiți ziarul în ediție tipărită, unde totul e mai clar structurat.

marți, 1 noiembrie 2011, 12:51

UPDATE: Pentru cei care se întreabă de ce acest articol nu prezintă toate punctele de vedere, răspunsul e simplu: pentru că e un singur articol, cu varianta neoficială a jandarmilor. Asta am făcut eu, ca jurnalist. Gazeta Sporturilor a publicat în ediția tipărită de azi variantele tuturor părților implicate, recompuse din efortul colegilor mei: varianta Stelei, varianta Petrolului, varianta cunoscuților agresorului (fie că-l apreciază sau nu, vorbesc inclusiv colegi de galerie), versiunea arbitrului, varianta Ligii, varianta medicilor, versiunea compusă a lumii fotbalului (prietenii sau rivalii Petrolului). Pentru acest tablou amplu, vă recomand să citiți ziarul în ediție tipărită, unde totul e mai clar structurat.

Jandarmii nu mai au bani să-și plătească sursele de informații

Jandarmii fac parte dintr-o armă care nu culege simpatii. Ei știu asta. Mai știu că sînt primii vizați cînd un episod violent se petrece pe stadioane. Iată ce spune vocea lor, compusă din mai multe voci reale, autorizate și subiective, despre incidentele de la Ploiești.

Jandarmii care culeg informații n-au aflat
Suporterii ploieșteni amenințau că „Va curge sînge, va curge sîngeeee la meciul cu Steaua!” încă de la partidele pe care Petrolul le-a jucat în etapele trecute cu Voința Sibiu, acasă, și cu Dacia Mioveni, în deplasare. „La meciul de la Mioveni, pe 23 octombrie, aproape că nici nu i-a interesat să-și încurajeze echipa, ci să anunțe, prin scandări, ce prăpăd le vor face steliștilor”, povestesc cei care au asistat la jocul de acum o săptămînă.

De ce nimeni n-a realizat ce se va întîmpla? Răspunde un om din Jandarmerie. „Așa este, informațiile despre amenințări și riscuri se adună la noi, avem oameni care se ocupă special de asta”. În fiecare județ? „Da, în fiecare județ, deci și în Prahova. Acești oameni culeg informații despre galerii, încearcă să intre în ele, cum zicem noi, să creeze punți cu fanii. Dar cei de la Petrolul sînt cunoscuți ca ostili și nimeni n-a putut anticipa”. Dar au amenințat! „Toți amenință! Tot timpul. Dar una e să strige că se vor bate cu Steaua, ceea ce poate însemna că vor încerca să se aproprie de suporteri, și una e să intre pe teren. Nu ne-am dat seama că se va întîmpla asta!”.

„Cînd cuvîntul de ordine este doar economie, apar tot felul de probleme”
Interesant e ce spun și gradele mai mici. Jandarmii de la toate nivelurile povestesc lucruri deloc cunoscute publicului. „Cuvîntul de ordine este economie. Și, cînd faci economie fără discernămînt, rămîii fără surse financiare și cu o motivație mai mică!”. Ce înseamnă surse financiare? „Înseamnă să dai bani sau favoruri ca să obții informații despre cei mai violenți dintre ultrași și despre planurile pe care le au”, spun jandarmii. „Nu e ca la voi în presă, la voi oamenii  vorbesc pentru că vor, pentru că au interesul să se afle sau să toarne pe cineva, în cazul polițiștilor și jandarmilor, ei trebuie deseori motivați financiar ca să vorbească”, adaugă ei, zîmbind.

Cum operează ofițerii sub acoperire
Jandarmii care răspund de informațiile din galerii au preluat modelul european. Ei fac deplasările în civil cu suporterii, în țară și în străinătate, se amestecă printre ei și, în anumite cazuri, devin cunoscuți de către aceștia, în altele, rămîn pe cît e posibil în umbră. În cazul în care sînt recunoscuți, ei își transformă relația cu fanii într-una combinată, „ne spun gabori, dar începem să ne cunoaștem și prezența noastră îi ajută și pe cei mai cuminți să-i potolească, la o adică, pe cei turbulenți. Practic, încercăm să-i determinăm să nu depășească o anume limită”. Chiar și între cei din forțele de intervenție și suporteri se nasc raporturi amestecate, pentru că, după ani de zile de conviețuit pe stadioane, ei ajung să se cunoască. „Sînt jandarmi în România care îi recunosc imediat după față pe mai toți cei cu adevărat periculoși”. Ca mai toți bugetarii din România, și invocînd în plus periculozitatea profesiei, jandarmii sînt afectați de micșorările de venituri, care, în cazul lor, au ajuns și la 40% din salarii și sporuri.

Mai există încă cel puțin o organizație care are ca sarcină culegerea de informații. De ce Serviciul Român de Informații nu monitorizează o asemenea facțiune? „Ba da, SRI adună date despre aceste grupuri, refugiate în galerii, dar din perspectiva radicalismului sau din alte motive, nu împotriva violenței pe stadioane”, explică o sursă.

Jandarmii riscă enorm, spun ei, atît cei care se amestecă printre ultrași, culegînd informații, cît și cei care intervin, dar o fac pe bani extrem de puțini și fără colaborare din partea cluburilor „foarte permisive cu galeriile”.

Grupuri folosite ca element de presiune
În versiunea forțelor de ordine, Petrolul este unul dintre cluburile care coabitează periculos cu fițele violente ale propriei galerii.

„La meciul cu Dinamo,  primarul Ploieștiului, Andrei Voloșevici făcea pe șeful de galerie din mijlocul suporterilor și acum se întreabă ce s-a întîmplat”

„În general, cluburile își plătesc suporterii, le asigură transportul și nu numai. La Petrolul, galeria merge în deplasări cu autocare închiriate de Primărie„, spun jandarmii. Unul dintre motive este sportiv, au nevoie de liniște la club, dar mai există o rațiune, electorală. În anumite orașe, grupuri violente de fani pot acționa precum clanurile lumii interlope, ca factori de presiune.

„Ultrașii pot deveni miză electorală, dar și masă de manevră pentru eventuale timorări și mișcări de forță”

Deseori, clubul e mînă în mînă chiar și cu cei mai duri șefi de galerie. Iar la Petrolul, aceștia aproape că plebiscitează antrenorul și alte funcții. Există, de pildă, o funcție obligatorie

Camere de luat vederi proaste la stadion!
Aflat în proprietatea Primăriei, Arena din Ploiești, un stadion de 15.000 de locuri construit cu 17 milioane de euro în urma unei atribuiri îndelung comentate, și-a arătat duminică seara limite invizibile.

„Am cerut imaginile surprinse de camerele de luat vederi, iar clubul ni le-a trimis. Ele sînt proaste, vom vedea cum ne descurcă și dacă putem reconstitui evenimentele”, povestesc cei din jandarmerie. Sistemul este, clar, extrem de ieftin, o constantă la stadioanele noi din România care, deși iau ochii la prima vedere, au finisaje și facilități, inclusiv tehnice, la limita rezistenței.

Sistemul video de supraceghere al stadionului din Ploiești este atît de prost încît nici n-ar fi trebuit să primească avizul. „Dar știți cum se dă avizul. Înaintea campionatului se fac inspecții: clubul, Liga, Jandarmeria, Pompierii… Se stabilesc punctele care trebuie remediate și, apoi, încep intervențiile. Sună Liga, sună prefectul, sună primarul pentru că ei au nevoie și de semnătura jandarmilor. Pînă la urmă li se dă”.

N-au vrut să riște o bătaie generală evacuînd tribuna
La stadion au fost 280 de jandarmi. După ce suporterul a intrat pe teren și l-a lovit pe stelistul Galamaz, provocîndu-i ceea ce s-a dovedit după mai multe analize a fi o fractură a oaselor feței, a urmat petarda aruncată spre Tătărușanu, care l-a rănit superficial pe portarul Stelei.

Arbitrul Robert Dumitru a băgat echipele la cabină și a cerut comandantului de la jandarmi să evacueze tribuna. Acesta s-a sfătuit cu colegii lui de la fața locului și a decis că e un risc prea mare. „Nu putem scoate 3.000 de oameni ostili în afara stadionului”, i-a spus comandantul lui Robert Dumitru. Atunci, arbitrul a suspendat întîlnirea.

„Ce puteam să facem?”, povestesc jandarmi care au fost acolo. „Era clar că sînt porniți, i-am simțit, s-au bucurat cînd au văzut agresiunea de pe teren, strigau Dă-i! Dă-i!și șeful nostru a luat decizia cea mai bună”, spune unul dintre cei aflați la fața locului.

Potrivit unor confirmări venite a doua zi, prioritatea n-a fost reluarea meciului, ci încercarea de a-i proteja pe ceilalți aproape 10.000 de spectatori din afara galeriei, pe fanii din galerie și pe jandarmii care ar fi riscat și ei mult intervenind.

Final previzibil
„E clar că avem și noi o parte de răspundere, dar nu principala răspundere”, mai spun jandarmii. Primăria a schimbat firma de ordine de la stadion chiar înainte de acest meci. „Se simțea că nu ne putem baza pe cei de la Galant. BGS lucra altfel, au altă experiență și alt antrenament, acesta e adevărul. Și ăsta e unul dintre motivele pentru care n-am acționat ca să golim peluza după ce au dat cu petarda”.

Știți de ce s-a schimbat firma? „Știți și voi, toată lumea știe. Interese locale”.

Comentarii (94)Adaugă comentariu

un petrolist  •  1 noiembrie 2011, 11:47

Domnule Tolontan,sunt suporter al Petrolului de foarte mult timp,uneori merg si in deplasari si am ajuns sa stiu cate ceva despre galeria petrolista.Spun din capul locului,ca cel care a patruns pe teren si a lovit jucatorul stelist,a gresit grav.A incalcat legea,iar repercursiunile faptei lui se abat asupra celorlalti suporteri si asupra clubului.Dar domnule Tolontan,galeria asta,nu este altfel decat societatea in care traim,nici nu poate fi altfel.Vad ca peste tot,in ziare,la tv,galeria petrolista este condamnata fara drept de apel.Cantecul respectiv este in repertoriul galeriei de peste 15 ani,asa cum inainte de revolutie se scanda „ole-ola sa moara CCA”,ori”ole-ola moare militia”,aceste doua echipe fiind privite dintotdeauna cu adversitate la Ploiesti. In momentul de fata, nu se poate spune ca galeria petrolista merge in deplasari pe banii primariei.Au fost insa deplasari,cand o parte din suporteri au mers in autobuze puse la dispozitie de regia de transport local,cu achitarea unui cost modic(la meciurile de la Buzau,transportul a costat 3,2 lei,adica doua bilete RATP).Sa stiti insa ca autobuzele au fost doar 10-15,adica pentru 500-700 de persoane,in timp ce la Buzau,noi eram cateva mii.Intotdeauna o parte insemnata a galeriei,s-a deplasat pe cont propriu si intotdeauna si restul suporterilor a platit o parte din costuri,iar in anii de B,au existat si persoane care au ajutat financiar la deplasari.In cadrul galeriei,din ce stiu eu,sunt foarte putini cei nu doresc independenta fata de club. Pe cei de la BGS,i-am vazut doar la inaugurare si la meciul cu Dinamo,atat,in rest a fost Galant,iar la ultimul meci,cel de duminica,au fost pe stadion si oameni de la Politia Locala.Cei de la jandarmerie nu cred ca au vreo vina aici,pentru ca ei nu sunt implicati in interiorul stadionului.Totul se putea evita usor,daca fortele de ordine din interiorul stadionului,ar fi avut reactie.Sa vezi cum cineva patrunde in teren si sa nu intervina nimeni,in conditiile in care in jurul terenului erau zeci de agenti de ordine,e inadmisibil.Sunt sigur ca daca as fi sarit eu de la tribuna a doua in teren,as fi reusit sa-l prind si sa-l blochez pe Enache,a alergat intr-un ritm destul de lent,fortele de ordine aveau tot timpul sa reactioneze.
Pe de alta parte,mi se pare exagerat acest aproape linsaj mediatic,lansat asupra Petrolului si suporterilor sai.

Radu Mihai  •  1 noiembrie 2011, 11:58

Suporterii PETROLULUI au mers pe cont PROPRIU la Brasov, la Mioveni la Cluj(ca sa spunem de ultimele deplasari).Ne-am constituit intr-o liga a suporterilor, cotizam lunar o suma incercand sa strangem fonduri pentru a nu depinde nicicum de sprijinul clubului.E regretabil ce s-a intamplat, ne vom plati greseala cu totii insa cerem sa nu se formeze un curent de opinie pentru niste suporteri si o galerie care din multe puncte de vedere pot fi exemplu pentru ceilalti.Va rog sa-mi spuneti de cate ori ati vazut in Romania atitudinea aratata de suporterii „gazari” la meciul cu Dinamo si cate sunt galeriile din tara care colinda toata tara dupa echipa sustinand-o non stop neconditionat.

Andy Vasile  •  1 noiembrie 2011, 12:03

Multumesc pentru reply .
Cand am spus ca „un ziarist cu exp dv s-ar opri aici” m-am referit la faptul ca sunteti pot spune un formator de opinie . Totodata nu inteleg de ce totul se muta spre politic si aici nu ma refer doar la dv , ma refer la tot ce se intampla de 2 zile pe media .Presa sportiva inseamna referinte clare stricte la domeniul in cauza adica cel sportiv si nimic mai mult .
Sincer nu cred ca e cineva , o persoana vinovata pentru acest incident ci o entitate juridica SC FCP si doar pe problema organizarii acestui meci . Cine a gresit sa raspunda !Nu ma intereseaza nume , ma intereseaza ca cei de acolo sa invete din aceasta mare eroare …atat !
Dar stimate domn , ca primarul este sef de galerie !???! ce legatura are cu tampitul care a intrat pe teren ?NU ARE .
Va rog , sunteti unul dintre singurii ziaristi care inca mai face o analiza corecta a fenomenului fotbal ….ramaneti acolo , nu va duceti pe politic . In toate ziarele sportive , nu mai exista o cronica a unui meci asa cum se facea acum ceva ani , poate doar dnul Vochin mai face asa ceva ….
Ploiestiul are o echipa frumoasa , o galerie frumoasa , in fiecare padure exista uscaciuni , nu credeti ? Va invit la Ploiesti ,sa vedeti stadionul , sa cunoasteti obiectiv tot ce inseamna fenomenul fotbal la Ploiesti dupa care voi accepta toate exigentele dv fata de tot ce se intampla aici .
Daca au fost sabotaje , daca au fost doar probleme organizatorice este problema lor acolo interna , probabil ca vor avea un raspuns .
Imi iertati indrazneala acestor randuri dar consider ca si dv puteti ajuta prin randurile dv la o mai buna imagine sportiva vis a vis de acest club .
Inca odata , invitatia ramane valabila . Cu toate ca nu fac parte din angrenajul FCP va pot ajuta sa aveti o parere obiectiva asupra fenomenului PETROLUL .
Va rog ramaneti prin editorialele dv 100% conectat la fenomelul sportiv , pentru sunteti prea putini !!!De restul este plina media .

un_petrolist  •  1 noiembrie 2011, 12:53

Catalin Tolontan: Dorim ca informatia sa circule dar sa fie si de calitate… Circul, dorim sa se opreasca! 99% dintre suporterii Petrolului sunt de buna credinta si sunt de parere ca trebuie respectati. Din pacate, acest lucru nu se intampla si, cu regret, constat ca toti suporterii sunt bagati in malaxorul acesta al oprobiului public. Cu siguranta, clubul Petrolul va fi sanctionat cu suspendarea terenului pentru un numar neprecizat de etape… Din pacate, sanctiunea aceasta afecteaza si pe cei nevinovati si nu cred ca este cea mai buna metoda de disciplinare, fiind aplicata la gramada si nu individual. Eu nu am gresit cu nimic si consider ca regulamentele dupa care se judeca imi incalca drepturile, sunt sanctionat fara a avea vreo vina! De dce nu se schimba aceste regulamente? Fotbalul este jucat pentru spectatori! As avea o propunere de inlocuire a regulamentelor: Daca un club nu a putut organiza o competitie in conditii decente, de ce nu ii este preluat dreptul de a organiza de catre LPF sau de FRF, pentru un numar precizat de etape si, in acest context,meciurile sa fie disputate sub supravegherea si coordonarea acestora?! Se mai poate, tot ca o sanctiune aplicata clubului, ca banii rezultati din bilete sa fie folositi de LPF sau FRF in diferite scopuri: pregatirea copiilor si juniorilor, programe destinate suporterilor, cursuri de pregatire pentru manageri , etc. Poate gresesc si asa ceva nu se poate realiza…sa fiu iertat, am vrut doar sa fiu de folos si sa incerc a evita o nedreptate. Va multumesc!

Serban  •  1 noiembrie 2011, 13:07

Cred ca cei in conducerea Petrolului au luat totusi o masura legata de amenintarile proferate din timp de galerie. Mai precis au schimbat firma cu experienta in stapanirea derbedeilor (daca retin: BGS), cu o firma care nu stia nici ca ESTE OBLIGATA sa patrunda, mai ales pe teren,in urmarirea intrusului!
Daca se vrea, cu adevarat, se afla cum s-a „conlucrat” intre echipa si galerie. O simpla retinere pe 29 zile a catorva „ultrasi” si anchetarea lor cu talent, sigur va da rezultate!
Apropos de a se vrea cu adevarat – cum a ramas cu fularele si mingiile, purtatoare de petarde, aduncate de dinamovisti catre galerie? Sa fie oare o reminiscenta a fructuasei colaborari dintre militieni si procurori?

fotbal  •  1 noiembrie 2011, 13:09

coerenta analiza. numai buna pentru a nu pica in afara oricarei ierarhii a fotbalului sau/si a fericirii

Bogdan Petrolul Ploiesti  •  1 noiembrie 2011, 13:13

Salutari stimate domn Tolontan. Sper sa aveti decenta de a citi comentariul, de a-l accepta si chiar mi-as dori un raspuns din partea domniei dumneavoastra.
1) Duminica, editia online a scris ca Enache e din Paulesti, e vecin cu Rachita si ca totul a fost o premeditare si cu acceptul antrenorului. Oare ati aflat dumneavoastra si colegii dvs. de faptul ca Enache sta in Bariera Bucuresti? Oare stiti ca Bariera Bucuresti este la iesire din Ploiesti? Si ca nu e in Paulesti? Oare s-a cerut scuze pentru asta? Oare cred eu prost sau o informatie trebuie verificata din 3 surse? Asa am invatat eu la un curs de jurnalistica.
2) De ce va mira faptul ca politicul este amestecat? E vreun sport de unde lipseste politicul? Sau vreun oras? Politicienii fac ce fac si trebuie sa-si atraga votantii.
3) Nu vi se pare ca toate aceste pareri pro-Martinovici sunt instigare la violenta?(sa nu fiu inteles gresit, omul Martinoivc a procedat 100% corect, jucatorul de fotbal nu- pt ca el era pe un teren de fotbal nu de k1, insa nu e posibil sa se faca atata propaganda la. . . violenta).
4) De ce nu faceti caz de toate violentele din fotbal? Din ligile judetene?
5) Stiti oare cati ani s-au implinit de la victoria Petrolului contra celor de la Liverpool? Sau macar cata cerneala a curs pentru acest subiect?

Ar fi cazul sa se schimbe legi, mentalitati. Ar fi cazul sa se termine cu suspendarea terenului, ci sa se treaca la suspendarea celor ce fac probleme(d-aia exista cameree video pe stadioane). Pentru mine, un suporter normal care merg meci de meci pe Ilie Oana, de ce sa mi se interzica accesul din cauza lor?
De ce presa nu dezbate subiectul asta?

N-are rost sa mai scriu de alte chestii care vi le-au semnalat colegii din Ploiesti(vezi ex cu deplasarile, cu acel cantec).

Toata stima pentru dvs, un ziarist cerebral si mai ales cu coloana vertebrala si demn de respect, insa incercati sa fiti asa in absolut toate subiectele.

Stima de la Ploiesti.
Hai Petrolul! ! !

daniel  •  1 noiembrie 2011, 13:57

-mm stoica loveste cu pumnul un suporter
-un suporter loveste cu pumnul un fotbalist
—————un jurnalist judeca diferit
-noi avem opinia noastra despre jurnalisti
-voi jurnalistilor ce credeti despre noi?
Cataline de ce nu sunteti impartiali ,obiectivi,coerenti,consecventi………de ce ?

rapidistul  •  1 noiembrie 2011, 14:15

se incearca de cativa ani inlaturarea tutror galeriilor care mentin atmosfera de fotbal adevarat in tribunele tarii noastre, in general toate fiind peste steaua si dinamo, iar militia si armata sunt deranjate: timisoara, craiova, petrolu , rapid(prin suspendari absurde ale terenului)

axxel  •  1 noiembrie 2011, 14:16

nu cred ca cineva contesta faptul ca sunt si suporteri care merg in deplasari pe banii lor. insa sunt putini in cazul asta la toate cluburile din tara, nu numai la voi, la petrolul. majoritatea merg pe cheltuiala clubului, respectiv a CL. o mare parte din vina o are tara in care e neascut nenorocitul asta care a lovit, orasul, educatia si gradul de civilizatie din romania. dar daca tot considerati voi fanii petrolului ca nu ar trebui sa se dea in voi din cauza acestui gest si din cate vad va deziceti de golanul acesta, de ce au fost sustinatori ai lui care au facut cheta pt avocat? unde e normalitatea la voi ? adevarul ce reiese din acest gest cu cheta e ca mai aveti niste inconstienti acolo si ca gradul de civilizatie e scazut in acea zona. cu regret spun asta si nu generalizez, dar aici e vorba de educatie si se refera la toata tara. cu stima

Unu’ din Sud Craiova  •  1 noiembrie 2011, 14:31

Cat scandal si premeditare pentru un cântec,dar și stelistii au un asemenea cântec pe care înainte de a merge în Ștefan cel Mare îl canta:”Scoateti cutite, scoateti topoare Sa facem crima în Stefan cel Mare Sa curga sange, sa curga sange, Sa curga sange de caine spurcat. „,cred ca și ei ar cam trebui sa fie arestați înainte sa meargă în Ștefan cel Mare.Hai sa lăsam faza cu cântecele peluzelor și cu ce cantau ultrasii înainte pentru a nu trece la un subiect neinteresant și plictisitor.

sorinache  •  1 noiembrie 2011, 14:32

Sunt absolut de acord că e reprobabil ce a făcut idiotul ăla, că organizarea era total defectuoasă, că angajaţii firmei de pază se uită ca proasta în târg şi nu intervin deloc, că firma de pază a fost aleasă pe criterii politice etc, etc, dar uite că mă aşez şi eu contra curentului şi pun câteva întrebări la care nimeni nu vrea sau nu poate sa răspundă:
1. De ce nu există nici o înregistrare care să dovedească indubitabil că Tătăruşanu a fost lovit de petardă? Pe imaginile arătate, petarda este la 10 metri de locul unde se zbate Tătăruşanu. În acest caz, ori Digi filmează la mişto, fac pariu că pe Becali erau vreo 3 camere, ori se ascunde faptul că Tătăruşanu este un simulant
2.De ce nu Tătăruşanu nu a fost luat şi el cu salvarea, dacă era aşa grav şi nu putea continua jocul
3. Mai erau 45 de minute de joc, Steaua era cu 2 oameni in minus aşa că sunt toate motivele să credem că totul a fost o înscenare pentru a evita înfrângerea. Mai ţineţi minte cum a zbughit-o Lovin spre vestiare acum câţiva ani mai ceva ca Usain Bolt?

Petrolul Forever  •  1 noiembrie 2011, 14:34

Spectatorul care a intrat pe teren va plati, speram toti, si speram ca asta sa nu se mai intimple.

Dar cu Martinovici, care da ca un apucat când ala era deja la pamânt cum facem? Cu Stanca? Era deja oprit din „actiune”. Daca atitudinea lor e de înteles si de scuzat pâna la un punct (Galamaz a fost lovit miseleste si foarte tare, s-a vazut din prima) nu înseamna ca trebuie sa-i facem si „eroi”… cu putin „noroc” ii dadeau ei lui un spitz in tâmpla si îl scoteau din circuit si se scoteau si pe ei.
O ticalosie nu scuza alta ticalosie, cel mult functioneaza ca circumstantza atenuanta.

Halucinante declaratiile unora pe sticla, unii care nu au trait in direct agresiunea si care nu se pot bucura de scuza lui Martinovici sau Stanca pentru ca erau la caldurica prin studiouri. Pe scurt ziceau ca „ala ar fi trebuit linsat pe loc”. Repet, sunt declaratii, nu „scapari” la cald. Becali, plus laba aia trista de la digi, samd.

Nu comentez ineptiile despre „premeditare”, in care ar fi fost implicat clubul, eventual Rachita. În ce scop? Sa ne suspende terenul? Sa ne crape si noua sau fotbalistilor capul când mergem prin tara?

Si da, sa se investigheze relatiile dintre firma de paza si primarie si sa plateasca vinovatii, cei care au permis petarde, paznicii care nu au intrat in teren „pentru ca nu stiau ca au voie”.

Petrolul si miile de suporteri adevarati vor dreptate!

Cătălin Tolontan  •  1 noiembrie 2011, 14:49

Petrolul Forever: eu nu am sustinut ceea ce au facut fotbalistii stelei, asa ca va rog sa nu-mi rreprosati ceea ce se declara la televizor. Poate ca observati ca destui dintre cei care apar la televizor n-au bloguri ca sa puteti vorbi cu ei. Cu mine, puteti.

Bogdan Petrolul Ploiesti: am rectificat toate informatiile eronate. Va dau un alt exemplu: am spus la un moment dat, in noaptea de duminica si chiar eu la realitatea tv luni dimineata ca galamaz nu are fractura. S-a dovedit ca are. Trebuia sa-mi cer scuze lui Galamaz. Am rectificat pur si simplu: are fractura.

Un Gazar  •  1 noiembrie 2011, 15:18

Stimate domnule Tolontan,
In primul rind, violenta (de limbaj sau fizica) nu-si are locul pe un teren de sport sau oriunde un societate. Repertoriul galeriilor este, din acest punct de vedere, incalificabil si nu stiu cum unii insista sa-si ia la sradion sotia/copiii. Acuza unii politizarea excesiva a evenimentelor insa uita ca primarul PDL a trimis catre toate locuintele din Ploiesti flyer-e ce trimbitau inaugurarea stadionului cu toate ca intr-un oras ca Ploiestiul era mult mai oportuna investirea celor 17 miloiane euro intr-un spital decent (cele existente, se stie bine, fiind o rusine). In plus,lui Valeriu Rachita, precum unui copil rasfatat i s-au satisfacut toate mofturile in materie de conditii de antrenament, etc din banii municipalitatii. Nu comentam acum calitatea jocului Petrolului sau rezultatele mediocre insa nu ar trebui sa se lanseze perdele de fum gen ”Jandarmii sunt responsabili”.Va asigur de consideratia mea.

Petrolul Forever  •  1 noiembrie 2011, 15:19

Domnule Tolontan, în nici un caz nu va reprosam ceva despre fotbalistii Stelei, caci Dvs. nu i-ati aparat. Faceam o precizare generala, ca s-a ajuns prea departe cu violenta, fie ca e dementul care intra pe teren, fie ca e un „om de fotbal” in costum care indeamna la linsaj.

Însa în pasajul „Grupuri folosite ca element de presiune” prezentati o serie de afirmatii apartinind Jandarmeriei fara nici un comentariu.

Doua sunt mai stranii:
1. „Petrolul este unul dintre cluburile care coabitează periculos cu fițele violente ale propriei galerii.”
2. „La Petrolul, galeria merge în deplasări cu autocare închiriate de Primărie.”

1. Sursa Dvs. nu v-a indicat si vreo baza pentru aceasta afirmatie? Ce înseamna „coabiteaza periculos” ? Sunt cei mai duri din galerie invitati la conferintele de presa, au rol executiv in club, sau cum ?!?
Am vrea sa stim.
Contrar a ceea ce urla media, „lupii” de doi lei si Rachita nu sunt iubiti in Ploiesti.

2. Cei 10-20% din suporterii care aleg sa calatoreasca asa la meciuri isi platesc bilet. Si chiar daca nu ar plati, care e legatura cu violenta?!?
Care e scopul declaratiei?

Ce explicatie avem pentru faptul ca sute de jandarmi stau si se uita timp de 20 de secunde cum alearga un dement pe teren?
Pentru ca n-au fonduri ?!?
Pentru ca sunt camerele de vedere proaste ?!?
Sau poate pentru ca, cei de la Petrolul fiind „ostili”, nu aveau „informatii” prealabile si nu stiau CNP-ul aluia care a intrat ?!?

În loc sa îsi faca treaba comenteaza despre cum nu se poate face si gasesc „motive”. Iar firma de „securitate” si mai jalnic…

Nu mai comentez ca în ritmul asta n-o sa mai vina nimeni cu copiii la stadion, sau ca prin alte parti vin si domnisoare si doamne cu prietenii/sotii lor, ca ne apuca plânsu…

Codrin Cozma  •  1 noiembrie 2011, 15:22

Va felicit! Va admir! In conditiile in care presa sportiva este in genere condusa de rating, articolele DVS. reusesc sa fie deopotriva obiective si extrem de amanuntite.
In legatura cu subiectul acestui articol: In primul rand vreau sa subliniez faptul ca nu sunt nici ploiestean, nici bucurestean, nici MICROBIST. Am avut totusi nenorocul de a fi pe stadionul din Ploisti Duminica seara, la invitatia unui partener de afaceri. Am fost oripilat!
Dar nu de gestul acelui huligan (sa fim sinceri, de mult timp tindem spre astfel de evenimente), ci de reactia stadionului!!! INCREDIBIL, ABSOLUT INCREDIBIL! Mi-am imaginat pentru o secunda ca ma aflu pe o arena romana, la un „spectacol” al gladiatorilor locali!
Publicul cerea SANGE!!! SANGE! Si aici nu ma refer la galerie, ci la aprox 80% din intreaga audienta! Acum acuza un LINSAJ MEDIATIC!?!?!?

Codrin Cozma  •  1 noiembrie 2011, 15:33

@Petrolul Forever:

Ar trebui, pentru corectitudinea amalgamului de informatii care-ti apasa gandirea, sa studiezi un fenomen inainte de a-l comenta. Mai exact:
Articolul 44 din CODUL PENAL stipuleaza clar principiile auto apararii, dupa cum urmeaza:
-sa fie precedata de atac
-sa fie indreptata impotriva agresorului
-sa fie necesara pentru inlaturarea atacului
-sa fie proportionala cu gravitatea acestuia, prin raportarea la conditiile atacului si ale apararii.
Ti-as putea explica punctual cum Martinovici sau Stanca se incadreaza la fiecare punct din legislatia in vigoare (si la care, DA, se supune si un eveniment sportiv), sau ti-as putea explica si de ce Sipovici ar trebui sa fie urmarit penal pentru obstructionarea justitiei si inlaturarea probleor(chiar daca intr-adevar era doar o bricheta), dar consider ca sunt informatii pe care le-ai putea obtine si singur daca intr-adevar ai fi preocupat de aceasta utopie a DREPTATII!

calinescu_  •  1 noiembrie 2011, 15:57

DE ACORD DOMNULE TOLONTAN !
A GRESIT SI PRIMARUL !
DAR GSP TV IN FRUNTE CU JUNELE SAMUILA CARE PROMOVEAZA TOATE INEPTIILE SI TIMPENIILE LUI GIGI BECALI REFERITOARE LA RAZBOINICI , LA GLADIATORI , NU PROMOVEAZA TRANSFORMAREA COMPETITIEI SPORTIVE IN ARENA DE LUPTE ?????
OARE NUMAI ACESTI „RATACITI” SUNT VINOVATI ?????
NIMENI NU SPUNE CINE A DECLANSAT SCANTEIA ….!!!!
OAMENII ACESTIA RATACITI SI PLINI DE FRUSTRARI AU REACTIONAT CIND ECHIPA LOR DE SUFLET A FOST PENALIZATA PE NEDREPT CU UN 11 M …!!!
NIMENI NU SPUNE ASTA ….!!!
DE CE IN MECIUL CU DINAMO LA SCORUL DE 1-5 , GALERIA A CINTAT SI A APLAUDAT ?????
DECI D-LE TOLONTAN , VA ROG SA VA ASUMATI SI DV PUBLIC VINOVATIA …!!!!
VA MULTUMESC !!!

Cătălin Tolontan  •  1 noiembrie 2011, 16:25

Codrin Cozma: multumesc!

calinescu: nu, nu-mi asum erorile gsptv sau parerea dvs despre gsptv. Am spus de nenumarate ori si voi mai spune. GspTV are propria conducere, eu raspund de ceea ce fac eu si, in calitate de redactor-sef, de ceea ce apare in ziarul Gazeta Sporturilor si pe site-ul gsp.ro. Sigur ca dvs, scriind cu majuscule, vorba lui Nicolae Iorga „Daca vorbiti mai tare nu inseamna ca aveti dreptate”, ma puteti acuza ca raspund de tot ce se intimpla in media din Romania, dar nu inseamna si ca aveti dreptate. Multumesc!

Petrolul Forever: am explicat, atit de clar cit pot, in debutul articolului ce reprezinta acesta: punctul de vedere cules din interiorul jandarmeriei, de la mai multi oameni. Apropo, oameni care si-au asumat niste riscuri vorbind pentru ca n-au voie sa faca asta. Si care acuza, urmariti, va rog, inclusiv conditiile proaste asigurate de sefii lor. Asadar, daca doriti o imagine de ansamblu, cititi tot ziarul si siteul, veti vedea si celelalte unnghiuri

Serban  •  1 noiembrie 2011, 16:38

@Bogdan Petrolul Ploiesti si toti cei ca el
1.Pana la meciul cu Liverpool, poti raspunde in ce an a fost mutata echipa Juventus, din Bucuresti la Ploisti, unde nu era echipa de divizia A ?
2.Daca tot te arati oripilat de cate articole s-au scris pro Martinovici, ar fi fost cazul sa retii si ca s-a scris ca exista prevederea ca, in caz de interventie pentru a se apara NU se considera vina. Ca arbitrul si al sau sef, Craciunescu, o țin gaia-mâțu cu justa acordare a cortonaselor rosii, este o chestie de aparare a breslei, adica: „otrîșoz de bocu mișto”. Daca chiar o sa interpeleze Craciunescu UEFA, ca crezi ca i se va raspunde?!
3.Unde erati Tu si ceilalti membrii ai galeriei, cand „o anume parte” scanda, asa cum relateaza presa, la meciul anterior al echipei?
4. Voi chiar considerati similara altercatia lui mm cu un suporter si actiunea colegului vostru? Pai pozitia asta va demasca si justifica mutarea meciurilor la minimum 250 km, ca asa retin ca se prevedea la un moment dat!

Laurentiu 1972  •  1 noiembrie 2011, 16:53

In primul rand tot RESPECTUL , va apreciez foarte mult ca gazetar de sport. Am 39 de ani ,sunt nascut in Ploiesti , crescut in Ploiesti , normal ,tin cu Petrolul , de abia asteptam sa dea drumul la noul stadion , aveam sa ma duc la meciuri de acum inainte cu fiul meu de 13 ani ,sunt foarte mandru ptr asta , toate biletele chiar le-am pastrat . La inaugurare a fost ceva de vis , extraordinar , eram mandru ca sunt ploiestean , a urmat meciul cu Dinamo la 5-1 in minutul 90 tot stadionul striga HAI PETROLUL ! in fine a venit meciul cu Steaua , stadionul plin , un steag frumos cu remmember ’66 Petrolul – Liverpool ( ne mandrim si noi cu meciul ala ) Steaua joaca bine si conduce , are si penalty , e clar am pierdut , apoi chiar eu am vazut cum huliganul intra pe teren si le-am spus colegilor , uite pe ala nu il opreste nimeni , a urmat dezastrul !
-Am vazut ca prin mass media se tot vorbeste ca de ce s-a facut stadion ? poftim ? pai mai inainte se spunea ca de ce nu se face ! ca un drogat a facut ceea ce a facut acum nu mai construim stadioane ?
– Credeti ca doar la FC Petrolul este asa cu galeria ? de ce nu scrieti si de cei de la Dinamo , sau Rapid , sau de ce nu cei ai Stelei , care la meciul ” Bricheta ” au aruncat cu un surub in Bozovic ? sau aceiasi stelisti , la meciul cu Charleroi un hooligan a vrut sa loveasca cu pumnul portarul advers , noroc ca se afla cu fata si s-a ferit la timp , iar jucatorul Bostina l-a scos din mainile jandarmilor ? sau mai nou jucatorii Rapidului si ai Stelei s-au luat la bataie acum 7 zile , vorba aceea sunt colegi !
– Nu am nimic cu Steaua dar zilnic , se scrie numai de Steaua , de Becali , de parca am uitat cu totul de celelalte echipe , chiar acum cand scriu se vorbeste tot de Steaua . Bun scrieti acolo Steaua . ro si stie omul ca acolo se vorbeste de Steaua

geo  •  1 noiembrie 2011, 17:04

greu sa mai spui ceva….

acvb  •  1 noiembrie 2011, 17:19

Pe dl Tolontan il intereseaza un singur lucru,in aceasta problema: cum sa iasa Steaua cat mai bine: cu trei puncte, nici un jucator suspendat, Martinovici glorificat si Becali beafificat. Ce-i veniti dvoastra cu galeria cea civilizata, cu Petrolul-Liverpool etc? Dansul traieste intr-o fictiune nombrilista, cu o Gazeta paradisiaca, plina de semizei si eroi ce se lupta cu coruptia din fotbal, sport, ba chiar si alte domenii si sa te fereasca D_zeu sa-i atragi atentia ca e in eroare: te repede imediat, iar alta ocazie nu mai ai!

Bogdan Petrolul Ploiesti  •  1 noiembrie 2011, 17:26

@Serban:
1. 1952
2. Martinovic a procedat corect, insa ceea ce face presa e instigare la violenta, sa relatezi opinii ca ale lui goian, lacatus ca iesea si mai rau sau chestii d-astea.
3. Macar stii care a fost meciul anterior acestuia? Sau cat a fost biletul la meci?
Iti zic eu, poate nu stii – stadionul 9 mai – astra, pret bilet 50 lei! 50 de lei pentru PETROLISTI si PLOIESTENI si 0 lei pentru cei care au fost adusi de nicuale. Asta stiai?
4. Sunt cazuri complet diferite, insa, din pacate, puterea in tara face legea. Enache a fost pedepesit, mm se lauda si acum cu pumnul ala.

Intrebare pentru toti: cat credeti ca va fi biletul la meciul cu astra? >50?:d

acvb  •  1 noiembrie 2011, 17:26

Cerea publicul „SANGE”? Asa citii mai sus. Eu nu am auzit. Dar imi amintesc de intamplarea de acum cateva saptamani: galeria stelista l-a ovationat indelung pe Gardos dupa ce i-a rupt piciorul lui Bacila (care a fost huiduit de aceeasi galerie in doua randuri: cand a intrat salvarea pe teren si cand a fost scos cu targa/ambulanta). Ca sa vezi! Fireste ca presa nu a scris despre asta ci despre faptul ca Gardos „nu a vrut” si ca „Bacila l-a iertat”! Asa ca ce sperati dvoastra de la un ziar care scrie numai dupa ce (si cum) se pronunta Gigi Becali?

Cătălin Tolontan  •  1 noiembrie 2011, 18:07

acvb: uite, iti propun sa facem asa: ia gazeta de miine si dc ai ceva de adaugat astept un mesaj. Multumesc!

PS: interesant punctul tau de vedere (nu cel cu becali si cu steaua, alea sint prostii), ci cel legat de fictiunea in care as trai. Ma voi gindi la el

Marius  •  1 noiembrie 2011, 19:13

Nu trebuie bagata toata galeria in *ahat din cauza unui individ drogat, betiv si probabil redus mintal.

Cat plateste Becali sa apara zi de zi in ziar si pe net ? Nu v-ati saturat sa ii pupati atata in *und ?

Faza de la meciul steaua -charleroi de ce este un subiect inchis acum ? Intentia este aceeasi.
Nu stiu daca o sa imi aprobati comentariul dar macar sper sa il cititi. Respect!

un_petrolist  •  1 noiembrie 2011, 19:22

Codrin Cozma: Nu cumva gresiti?! Poate nu am fost foarte atent dar, sincer, nu am auzit ca tot stadionul sa strige „sange”! Am fost la tribuna a II-a si pot sa spun ca acolo, individul a fost fluierat! Gresiti si cu al doilea comentariu… Jucatorii Stelei se incadreaza la legitima aparare pana la punctul cu proportionalitatea atacului si o sa va explic: 1.legitima aparare inceteaza in momentul in care a incetat atacul, adica in momentul in care Enache a fost pus la pamant; Proportionalitatea apararii inseamna, inclusiv, forta loviturilor aplicate, zona in care se aplica, etc.; Daca jucatorul stelist reusea sa il loveasca in cap cu piciorul, asistam la un omor… Astea sunt prevederile legale… Nu doresc sa se inteleaga faptul ca il apar pe Enache ci doar vreau sa fim obiectivi. Din punctul meu de vedere, Enache poate sa faca inchisoare pe viata!

pulex  •  1 noiembrie 2011, 19:38

Cataline, esti un jurnalist talentat, te stiu de pe vremea cind iti faceai ucenicia pe linga numele mari din presa sportiva.
Sportul si tot anturajul sportiv sint aidoma acestei aberante societati postdecembriste in care sub-vietuim. Cind in mass-media se promoveaza doar mitocania, prostul – gust, incultura, ce pretentie sa avem de la cei care vin pe stadioane doar ca sa-si refuleze frustrarile?! Ei sint doar produsul acestei societati…
Cind in emisiunile sportive sunt adusi tot felul de infractori, afaceristi dubiosi, manelisti grobieni, inculti sa-si dea cu parerea despre fotbal, ce pretentii sa mai avem!?

coasa  •  1 noiembrie 2011, 20:03

hai petrolu ne pare rau dar asa a fost sa se antimple petrolu doar 1 ramane in lume pe locul 1 petrolu traiasca primarul ploiestiului andrei volosevici ca daca nu era nu aveam stadion hai petrolu

goe  •  1 noiembrie 2011, 21:25

nea tolontan,
sunt off topic dar raspunde-mi te rog la o intrebare:
nu demult ai batut apa in piua cu un patinoar care a costat 13 milioane in loc de nu stiu cite.
nu vad, marele ziarist din tine sa scrie despre national arena care a costat 250 milioane ..mai mult decit dublu cit a costat in frankfurt am main….stiu….mina de lucru in romania e muuult mai scumpa ca in germanica….dar totusi spaga e preaaa mare…unde e ziaristul care arata spagile din bani publici?????
sper sa raspunzi la intrebare,desi acum am pariat cu un amic ca nici nu va aparea mesajul.

legionarul  •  1 noiembrie 2011, 21:41

Pumnul asta de la Ploiesti a venit la timp…la timp pentru a distrage atentia de la adevaratele probleme ale fotbalului romanesc: sandu, dragomir, clanul becali, conducatorii in general. Oare acesti oameni, acuzati in repetate randuri oficial sau neoficial pentru diverse acte de coruptie, acesti distinsi conducatori, care au dat zeci de „pumni” fotbalului romanesc, oare ei cand vor fi arestati, judecati, condamnati?!!

bogdan stoica  •  1 noiembrie 2011, 23:44

Am info relevante despre paza pe Ilie Oana: http://www.ph-online.ro/lifestyle/item/9187-ciudateniile-din-relatia-fc-petrolul-galant-security-dezvaluite-de-surse-credibile-din-club

ciuciuc marcel  •  1 noiembrie 2011, 23:45

Buna Seara,am citit pe fragmente tot ceea ce au zis vorbitorii acestui ceat,am scris si la Maria Andries ceea ce vreau sa spun,asa am fost noi un popor de lasi si au venit altii sa ne trezeasca in momentul asta Martinovici,credeti ca vreodata o sa ne putem trezi? Am plecat din tara datorita faptelor mai sus prezente,legea in Romania se face pt cine este la putere cu mai multi bani,imi pare rau sa spun asta,asta este realiatea in tara,cunosc multe amanunte despre marele Ion Craciunescu,eram acolo in orasul meu si l-as intreba ce a facut el atunci la momentul ala,pt ca o sa tin minnte meciul acela pana voi muri,mai sint si azi oameni in viata sa povestesaca despre acel meci,la momentul ala aveam 17ani si eram junior la echipa de club,daca nu erau militarii pt acea vreme la ora asta niu mai vorbeati de presedintele arbitrilor sau mai bine zis CCA,multumesc pt ascultare.
,
,

aut de poarta  •  2 noiembrie 2011, 9:41

Sunt pe aici niste postari care vor sa ne induioseze si sa ne convinga ce mielusei si inocenti sunt suporterii de la Petrolul si cat de victimizati sunt acum…

Pai, mai baieti, nu sunteti tot voi cei care, acum o saptamana, le-ati spart geamurile de la autocare celor de la Astra ? Cum s-ar zice, sunteti recidivisti si acest eveniment nu-i chiar o simpla intamplare !

gilos  •  2 noiembrie 2011, 9:46

@pulex

Ai perfecta dreptate ! Subscriu

provincial  •  2 noiembrie 2011, 10:15

tinand cont de taraboiul care se face de catre televiziunea antena 3 in jurul acestui incident, de faptul ca huliganul a fost si sub influienta bauturilor alcoolice si a drogurilor, e sigur o jmecherie a celebrului s.e.c.u.rist de la astra, marele patron care voia sa preia dinamo!!!il stiti si-l aparati!!! au fost atatea incidente, atatea batai, pe stadioane (numai cate au facut suporterii lui dinamo, inclusiv batai peste hotare prin slovacia, olanda, bulgaria, in avioanele de transport, si nu s-a factu taraboi!!!)..in ceea ce priveste sponsorizarea de catre primarii a echipelor de fotbal, sunt mult mai multe cazuri; de exemplu, primarul psd nechita de la iasi, cheltuie de ani buni sume imense cu o echipa care sta de ani buni prin b, fara sa scrie nici un ziar de sport ceva, fara vreo ancheta pe la antene!!! ba mai mult, primarul infractor e chemat sa-si dea cu parerea in diverse probleme pe care nu le stapaneste!!! < ....>

sportdude  •  2 noiembrie 2011, 10:56

Domnule Tolontan, ati citit articolul lui Marius Margarit de astazi?
Cum este posibil sa il prezinte pe ”Micul Ridzi”(Sorin Moldovan) de la ANST drept un luptator pentru sportul romanesc.
Este indignat faptul ca la 2 ani dupa ce chiar dvs l-ati mentionat in articolele dvs despre grupul Ridzi nu doar ca nu i s-a intamplat nimic ci chiar a fost avansat in functii publice. In plus, sa fie prezenta ca un cavaler cu armura in apararea sportului chiar in GSP, este incredibil.
Sa inteleg ca lupta dvs impotriva neavenitilor din conducerea sportului a luat sfarsit lamentabil? Eu totusi ma bazez in continuare pe dvs.

Razvan  •  2 noiembrie 2011, 11:46

Buna ziua domnule Tolontan,
In primul rand, vreau sa ma dezic de la aprobarea actiunilor josnice produse de acel suporter al echipei Petrolul Ploiesti, la fel ca marea majoritate a suporterilor acestei echipe. Nu o sa-i iau apararea in nicio situatie. Actiunea lui a fost imbecila si cel mai probabil, datorita acesteia, vor fi destui care vor suporta consecinte grave.
In al 2-lea rand, ceea ce urmeaza sa va scriu in momentul acesta, probabil reprezinta un semnal de alarma, tras in scop de prevenire a actiunilor presei din care faceti parte. Vreau sa fiti capabili sa va asumati raspunderea pentru cele scrise, atat dumneavoastra, cat si colegii dumneavoastra, cu privire la subiectul acesta. Incitarea la violenta, produsa de presa scrisa din Romania, a ajuns la numite cote insuportabile. Oare ce trebuie sa facem pentru a va arata cum gresiti in legatura cu lucrurile pe care le scrieti? Va recomand cu caldura, ceea ce s-a scris in presa din Marea Britanie(cotidianul the sun) in legatura cu acest subiect, poate asa vi se deschid ochii si invatati putin despre obiectivitate si adevar. Sunt lacune mari in modul de cercetare al unui ziarist, iar concluziile trase de acesta sunt eronate. Asta deoarece nu se trateaza cu o rigurozitate stiintifica orice informatie aparuta. As dori sa se verifice foarte bine sursele informatiei, pentru a stabili categoria de adevar. Nu uitati, sunteti un formator de opinie, asumati-va anumite responsabilitati!
In al 3-lea rand,ca ofiter de pompieri in masura sa analizeze ceea ce a patit Tatarusanu, va pot spune ca nu a fost ranit, ci doar a simulat. Multe conditii nu s-au indeplinit pentru a se putea produce o asemenea tragedie. Temperatura scazuta, reprezinta un impediment major pentru caldura ce se putea produce. In afara temperaturii exterioare, pentru ca Tatarusanu sa fie ars pe spate in acea zona, caldura respectiva trebuia sa treaca printr-un strat de haine, iar de abia apoi sa aiba contact cu pielea respectivului. Va intreb pe dumneavoastra, care este posibilitatea ca hainele respectivului sa fie intacte in zona arsurii? Din punct de vedere al termotehnicii, mi se pare ca este destul de improbabil. Pe langa acestea, se mai poate lua in calcul si distanta intre om si petarda, care era destul de mare. Sunt cel putin suspicios cu privire la acea faza. Eu sunt convins ca Tatarusanu a avut rana aceea dinainte de producerea incidentului, probabil a capatat-o la unul din antrenamente. Daca se va demonstra prin certificat medico-legal ca Tatarusanu este ars pe spate, atunci imi retrag spusele.
Toate cele bune,
un simplu cetatean

SweetwoodTeas  •  2 noiembrie 2011, 19:49

Fotbalul la noi nu mai e demult un sport; reactiile sunt normale pentru doza de violenta la care am fost cu totii martori. Rusine!

mary SUPORTER DE LA 5 ANI  •  3 noiembrie 2011, 15:22

asa de rau imi pare de Petrolul,din cauza unui criminal(daca avea un cutit la el?)sufera un oras intreg ,7 ani am asteptat ca sa promoveze in liga 1 ,avem si un stadion nou ,urma sa luptam ptr. o cupa si un loc printre primele 10 ,acum platim toti greseala firmei de paza si a clubului,nu doresc sa mai avem in galeria Petrolul drogati,nebuni,si sa nu mai fluiere la orice faza a oaspetilor,sa incurajeze echipa cu decenta nu cu cuvinte obscene ,mai sunt la meci suporteri de toate varstele,copii.femei,astia din galerie se comporta ca niste animale.

Un Rapidist  •  3 noiembrie 2011, 21:11

Ma uit pe TVR la Replay si vad galerii de valoare.Este perfect adevarat ca oamenii veneau inainte la stadion pentru ca nu aveau multe locuri in care sa poata iesi din casa si veneau acolo pentru a se bucura de fotbal si atat.Este adevarat ca nici fotbalul nu mai este ce a fost si acum nu ma refer la evolutia sa din punct de vedere tehnic ci efectiv la mizeria si coruptia din fotbal care creste pe zi ce trece.La fel de adevarat este ca si suporterii s-au schimbat si mai nou in ultima vreme asistam tot mai des la iesiri asemeni cea despre care se discuta aici pentru ca vin la stadion prea multi frustrati care dorind sa iasa din anonimat aleg asemena iesiri.Cel mai trist este ca s-a pierdut RESPECTUL pentru fotbal ca si fenomen iar stadioanele au devenit spatii in care refuleaza multi nefericiti!

Daniel  •  9 noiembrie 2011, 11:18

@SweetwoodTeas Says:
Fotbalul la noi nu mai e demult un sport; reactiile sunt normale pentru doza de violenta la care am fost cu totii martori. Rusine!

ba de este sport , un fel de box

Comentează