Şi ce dacă sînt suporteri?! (qed: Doar 7% dintre vandalii reținuți sînt în baza de date a fanilor violenți)

UPDATE2: Jandarmeria  a comunicat oficial acum cîteva minute că din aproape 300 de persoane care au fost reținute pentru violențele din București, aproximativ 20 sînt în baza de date cu suporteri violenți. Asta înseamnă 7%. qed! Restul de 93% preocupă pe cineva?

duminică, 15 ianuarie 2012, 4:45

UPDATE2: Jandarmeria  a comunicat oficial acum cîteva minute că din aproape 300 de persoane care au fost reținute pentru violențele din București, aproximativ 20 sînt în baza de date cu suporteri violenți. Asta înseamnă 7%. qed! Restul de 93% preocupă pe cineva?

UPDATE1: Prima victimă a violențelor din această seară a fost o tarabă de ziare, incendiată în Piața Universității. Nu trageți în pianist, e ultimul 🙂

Am aflat. Ne împărţim în oameni şi în suporteri, cel puţin după judecata Jandarmeriei. Calculul autorităţilor e simplu! Dacă protestele au în miezul lor suporteri de fotbal, sînt imediat depreciate şi-i arată pe participanţi în autentica lor „mentalitate de viermi”, după cum i-a numit pe demonstranţi senatorul PD-L Iulian Urban, această combinaţie curajoasă între un ales al poporului şi un blogger de Ilfov.

Şi uite cum a fi suporter a devenit în România o culpă. Nu zice nimeni că stadioanele sînt falange ale civismului, dar nici leprozerii ambulante nu sînt, după cum apare azi în discursul oficial.

E o lipsă de respect neîntemeiată pe o minimă cunoaştere. În tribunele sportului, cultura protestatară are o lungă tradiţie. La meciurile de fotbal s-a auzit pentru prima dată „Galeria lui Rapid nu e membră de partid!” sau „Voi ni-l daţi pe Valentin, noi vi-l dăm pe Damaschin!”. Nicăieri altundeva decît pe stadion nu se putea scanda aşa ceva înainte de 1989. Tot în acei ani, galeria Stelei îl ironiza pe Postelnicu, iar cea a lui Dinamo, pe Valentin Ceauşescu. Suporterii erau cei care strigau la scenă deschisă!

Nu toate versurile prindeau ritmul iambic şi nu toate gesturile puteau concura la trofeul fair-play, dar oamenii s-au bucurat cînd Ioan Andone a schiţat semnul falic de protest către loja fiului lui Ceauşescu, gest uşor antologabil drept vulgaritate azi, dar pe deplin justificat avînd în vedere vremurile şi raportul de forţe dintre un sportiv şi un băiat de dictator. Ca să nu mai repetăm arhicunoscuta observaţie că la Revoluţia din decembrie 1989, înainte şi după căderea lui Ceauşescu, mulţimile au adaptat sloganele pe ritmurile şi melodiile cunoscute lor de pe stadioane. Ole, ole, unde ești memorie?!

Violenţa nu are ce căuta în stradă, e treaba jandarmilor să o blocheze şi a justiţiei s-o pedepsească. Nu am nici o simpatie pentru bădăranii tribunelor şi, ca ziarist sportiv, am o lungă şi complicată dispută cu ultraşii care mereu au senzaţia că iau partea jandarmilor și mă amenință repetat. Îi privește, nu dau un pas înapoi. Cei care au comis acte de violenţă să fie duşi în faţa instanţei!

Încă o dată: nu apăr violenţa, mă confrunt cu riscul ei profesional zi de zi, dar critic aici o generalizare stupidă comisă de autorități la adresa noţiunii de suporter. Cum bagatelizăm nemulțumirea reală a românilor?, s-au întrebat șefii țării, înghesuiți de ceea ce Costi Rogozanu numește efectele ”austerității aplicată cu sfidare”. O dăm pe suporteri, model de ”teroriști și reacționari”, inovație a Puterii după cum remarcă Alina Mungiu!

Pentru că să fluturi ideea de microbist ca pe cea de subom, să-i prezinţi pe fanii din piaţă ca pe nişte semicetăţeni, ca să încerci să minimalizezi o problemă socială, e un lucru pe care îl refuz cu unica mea putere, cea a vocii. Voce de suporter al sportului.

Comentarii (228)Adaugă comentariu

MIHAI ONEA  •  16 ianuarie 2012, 18:28

http://www.youtube.com/watch?v=dnGk7q4ehVI&feature=youtu.be

Cristian  •  16 ianuarie 2012, 18:29

Am senzatia ca unora de pe aici li s-a aruncat un oscior si au impresia ca o duc bine. Hai mai bine sa ne gandim unde am fi fost si cat de bine am fi trait daca dupa revolutie n-am fi fost blagosloviti cu acesti ordinari autointitulati clasa politica. Chiar se poate trai si mai bine decat o facem noi romanii :))), raportarea la 1989 chiar nu mai e relevanta!

grivei  •  16 ianuarie 2012, 19:17

@mihailescu: La meciurile de acasă eşti filmat de camere de supraveghere, la fel şi afară, unde, în plus te mai filmează şi un jandarm la intrarea în peluza oaspeţilor. Dar, poză clară, nume şi alte date pot fi obţinute de jandarmerie doar dacă eşti surprins făcând o prostie. Altfel, nu eşti în BD… e şi ilegal, nu că ar conta prea mult :)) În cazul de faţă s-ar putea să fie mulţi din cei care nu au avut, încă, curaj să fie ultras pe stadion… Şi într-un caz sau altul e vina societăţii că nu i-a educat şi reeducat, de aşa natură să nici nu mai viseze la violenţă…

jonny_wallk  •  16 ianuarie 2012, 19:26

D-le Tolontan, apreciez spiritul d-voastra, dar 7% care sunt „galerie” declarata nu-nseamna ca restul sunt usi de biserica. Asa cum au mai spus si altii, cei 7% sunt cei cu dosare ca membrii ai galeriilor, dar in scandalurile de pe stadioane se „salta” 2-3 insi, aia primesc amenzi si intra in bazele de date. Nucleele dure ale galeriilor sunt cateva sute, daca stam sa multiplicam cu numarul echipelor din Bucuresti ajungem cam la numarul de „protestatari”.
Astia nu au facut decat sa-si bata joc de protestul in sine. Asta meritam, ne-o facem cu mana noastra. Si-n 1990 si in 2004 si-n 2009………asa ne trebuie.
S-a intrebat cineva care e scopul real al manifestatiilor? uitati-va in acele directii din care vin influentele si veti avea si raspunsuri.

jUsT mE

paraskyv  •  16 ianuarie 2012, 19:54

daca nu continua violentele nu o sa se intample nimic

Godspeed  •  16 ianuarie 2012, 20:07

prima intrebare
reporter : cum va dati jos ?
protestar: asta e important acum?
no comment

7%  •  16 ianuarie 2012, 21:01

argumentul ăsta pe care ni-l aduci, cu 7%, este o prostie. Este ca și cum ne-ai spune că, la meciul ăla de la ploiești, idiotul ăla care l-a lovit pe galamaz era unul dintr-o mie. Deci, matematic, el reprezenta 0,1%. Deci, la fel de matematic, partida aia a fost 99,9% plină de fair-play.

orre  •  16 ianuarie 2012, 21:17

Robert Marinescu

prietene faci un „ghiveci”. daca stau sa-ti explic cred ca sriu 10 ani.
in primul rand eu si familia mea a lucrat si lucreaza doar la privat.

„neadaptati” ok ai dreptate, dar nu la cei la care te referi: un pensionar iesit la limita de varsta (nu cei de boala si iesiti la 40-45 ani) sunt perfecti adaptati. toti cei care lucreaza in mediul privat sau au o afacere sunt aadaptati perfect, problema ca ei (cum este cazul meu castigam infim) si de ce? ca in 22 de ani nu sau pus baze;le unei economii de piata. consideri „adaptati” privatii” care au contracte cu statul, in comparatie cu mine de exemplu? consideri adaptati bugetarii care au salarii mai mari decat cei de la privati CARE CREAZA PIB-L tarii si lucreaza pe 7-10 mil? consideri „spagarii” din organele de control ale statuilui fata de un chioscar care trebuie sa dea spaga?

sa trec la „birocratie” pai adaptatii bugetari, de ce pe mineri iau „exmatriculat” iar o gramada de functionarime NU? pai prietene lucreaza la bugetari , inclusiv cei de la firmele care au contracte cu statul. mai multi decat la „privatul care face afaceri doar cu privatul”

prietene, de ce au marit taxele (accize, tva, taxe locale, etc)? pai ca sa sustina tot ce inseamna cheltuieli bugetare. adica au crescut veniturile prin taxe. un privat nu-si permite sa mareasca preturile pentru a suntine „paraziti” in firma.

de 22 de ani au acces doar unelele famii la bugetari „ADAPTATII” iar cei care sau adaptat cum necum, sau incearca daca mai pot (unii au o varsta) „NEADAPTATII”

DUPA MINE NU AS MAI DA UN LEU STATULUI ROMAN, P;REFER DACA SE POATE STATULUI GERMAN, ENGLEZ SAU AMERICAN. DE CE? CA NU PRIMESC NICI UN SERVICIU DE LA STAT SI ORICUM SUNTEM FORTATI SA MERGEM LA PRIVATI SAU SA DAM SPAGI.

ASTA CA SA NU MAI SPUN DE ADAPTATII CARE AU PARCARI, RIDICA MASINI, PUN BORDURI, PUN PANSELUTE, SCHIMBA GARDURI, ETC. MA OPRESC AICI CA NU ARE SENS SA SCRIU MAI MULT, CRED CA AI INTELES ESTENTA.

Vali  •  16 ianuarie 2012, 21:46

Ce-ti mai place domnule Tolontan sa ne prostesti pe fata!
Pai se compara un adolescent liber, lejer imbracat si antrenat sau cu conditie fizica buna si foarte buna cu ditaimaina jandarmul, de multe ori cu burta si cu tot harnasamentul pe el la fuga?? Sa fim seriosi ca da ghiaurul doua ture de teren pana se face jandarmul jumate si la sfarsit tot jandarmul isi scoate plamanii din el!

Theo  •  16 ianuarie 2012, 22:13

@Catalin: OK, reiau (si eu :))

1) au fost identificati 28 de suporteri de fotbal din 247 retinuti, asta este 11.3%, cu mult mai mult fata de 7%

2) 11.3% e un procent enorm. Minerii au fost manipulati in 1990 de mult mai putin de 11.3% oameni infiltrati printre ei. 11.3% este un fenomen, nu un caz izolat. Cand ai 11% cancer in organism, deja vorbesti despre medicamente. Cand ai 11% otrava in cana de cafea, poti muri.

3) E greu sa pui mana pe cei din galerii, veniti sa protesteze pentru introducerea pedepsei pentru intrarea cu torte pe stadion. Acestia sunt in majoritate tineri, cu o conditie fizica buna, iuti la fuga, antrenati contra jandarmilor in zeci de batai si astfel de manifestatii – pe stadioane si in jurul lor. Stiu de unde sa arunce, stiu la ce distanta sa stea, stiu cand sa fuga. Practic, daca jandarmii ar fi reusit sa „retina” si sa inventarieze toata multimea, am fi avut atunci o statistica mult mai corecta. Dar asta e practic utopic

4) cum justifici tu prezenta celor 11.3% la un protest? Vorbim de oameni violenti, cu antecedente, aflati in baza de date a Jandarmeriei. In ce calitate si „pentru ce” protestau ei? Da da, stim, au si ei dreptul sa-si expuna opinia: cu bata si cu bordura din trotuar, cum au facut-o si pe stadion 😉

5) nu ai raspuns (sau nu ai datele necesare): ce varste au ceilalti retinuti si ce ocupatie? (cei care se presupune ca nu sunt ultrasi)

Sunt multe de discutat. Mie cel mai mult imi place insa de Victor Ponta, care picteaza acum comisiei europene scenariul Apocalipsei in Romania. 😉

CIUMPALAC ROMAN  •  16 ianuarie 2012, 22:54

http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100003363667440
Dat-ti like si trimiteti la prieteni sa aratam cati ‘ciumpalaci” suntem!!!
CIUMPALAC ROMAN

darvvin  •  16 ianuarie 2012, 23:24

huliganii au fost manipulati de ministrul apararii GABRIEL OPREA prin ELIAS BUCURICA de la dinamovisti (o sa-l vedeti la congresele UNPR)si prin AISS de la stelisti(vedeti peluza sud, cea care il injura pe becali)

darvvin  •  16 ianuarie 2012, 23:27

scopul lui OPREA este sa discrediteze toata manifestatia

allex  •  16 ianuarie 2012, 23:41

prietene tolo,am citit toate comentariile,si pot sa spun ca pentru multi dintre noi,e prima data cind chiar ne-ai dejamagit.

florin  •  17 ianuarie 2012, 8:15

“În zilele de 16 şi 17 decembrie sub pretextul impiedicării aplicării unei sentinţe judecătoreşti legale, cîteva grupuri de elemente huliganice au organizat o serie de manifestări şi incidente trecind la atacarea unor instituţii de stat, distrugand şi jefuind o serie de clădiri de magazine, de clădiri publice, iar in ziua de 17 decembrie şi-au intensificat activitatea împotriva instituţiilor de stat şi de partid, inclusiv a unor unitaţi militare.”

Nicolae Ceausescu

… vreo asemanare cu 2012?

mihai  •  17 ianuarie 2012, 8:38

7% ti se pare putin?

sorin  •  17 ianuarie 2012, 9:18

Catalin , e clar ca cei de la putere cand spun ca acolo sunt galerii fac aluzie la niste „suporteri ” pe care ii stii foarte bine , care vin la stadion fara macar sa stie cine ce joaca doar ca sa faca scandal. Cunosti fenomenul. Cel putin asa cred eu . Ar trebui intrebati cei care au descoperit acolo „galerii de fotbal ” daca sunt cei care , mai mult ca sigur , sunt in niste baze de date . Daca sunt pur si simplu galeriile , sustinatorii unor echipe de fotbal , intr-adevar acestia sunt cetateni ca oricare altii care au aceleasi nemultumiri ca toti romanii.Tot respectul pentru intreaga ta activitate de jurnalist de sport si , mai nou , de investigator!

Theo  •  17 ianuarie 2012, 12:14

Mi se intaresc convingerile:

(citat dintr-un blogger)

* „Un suporter intervievat azi de Mediafax zice aşa: “Totul a început în Piaţa Universității. 50 la sută din cei strânşi acolo erau martalogi, bătrâni, femei, cetăţeni şi restul suporteri. Eram de peste tot, nu numai de la Dinamo şi Steaua. Da’ cei mai mulţi eram de la Dinamo şi Steaua. Au fost şi de la Peluza Nord de la Steaua, dar nu au vrut să iasă în faţă liderii. Liderii au interese, ca peste tot.””

* Aş vrea foarte tare ca Jandarmeria să-i anihileze, într-un fel, pe ultraşii ăştia care distrug credibilitatea demonstraţiei. Dă-le-n colo de băncuţe arse, problema e că lumea protestează spontan după ani de zile, ăsta-i un moment prea important pentru democraţia noastră ca să fie stricat.

* Cine i-a văzut pe băieţii ăia mascaţi scandând la unison, ţopăind pe loc, plesnindu-şi mâinile şi desfăcându-şi braţele coordonat, cântând răguşit lozinci care au fost, până acum, doar urlate pe la mitinguri, şi nu-i recunoaşte drept huligani de stadion, înseamnă că n-ar recunoaşte nici Intercontinentalul dacă le-ar cădea peste scăfârlii

* L-am văzut pe Ponta, vineri seară, rostind chestii la tv în legătură cu manifestaţia. N-am reţinut nimic. L-am văzut pe Crin, duminică seară, vorbind şi el la nişte microfoane, limpede ca melasa. Raed Arafat n-a vorbit nici la tv, nici la radio, dar toată lumea ştie ce a zis: “Nu mă implic politic. Nu vă lăsaţi manipulaţi. Legea nu se dezbate în stradă”. Dintre toţi, cine are stofă de lider adevărat şi cine-i paiaţă?

* Cei mai autentici manifestanţi din piaţă nici n-au, de fapt, favoriţi politici. Ei sunt dezamăgiţi până la disperare de întreaga clasă politică. Toţi fură, toţi sunt la fel, cum să mai deosebeşti între ei? Acum dacă ar apărea un lider veritabil, acum dacă ar avea România încă o oră astrală, încă o dată noroc…

Punctul pe i – parerea mea. Nu dau link-ul, sa nu zica lumea ca-i fac publicitate omului. Nu-l cunosc, nu l-am cunoscut in viata mea, mi-a parvenit astazi link-ul pe mail.

Nona  •  17 ianuarie 2012, 18:29

Intr-o tara democratica, oricine are drept la protest. Scopul nu scuza mijloacele. Insa parerile sunt impartite. Democrati revolutionari = ideologi si militanti ai revolutiei burghezo-democratice, care au luptat consecvent pentru desfiintarea iobagiei si lichidarea randuielilor feudale; partid democrat = partid cu orientare democrata; DEMOCRAȚÍE = formă de organizare politică a societății care proclamă principiul deținerii puterii de către popor. ◊ ~ sclavagistă = tip de democrație în care puterea era exercitată de stăpânii de sclavi; ~ burgheză = formă specifică orânduirii capitaliste, prin care se încearcă să se asigure libertatea și egalitatea generală a cetățenilor în fața legilor;
Etichetarea pe grupuri de protestatari duce la dezbinare. Este important sa fim uniti, toti oamenii, toti romanii. Sa recuperam tara, sa ramanem in tara noastra, sa iubim si pe tigan si pe huligan si pe sas si pe roman si pe toti cei care au ca tara Romania. Pentru Romania noastra sa fim uniti si de aceasta data.

Baje  •  18 ianuarie 2012, 11:14

Oamenii nu au iesit in strada impotriva legii, ci a unui element de lege…este foarte adevarat ca avem nevoie de unele reforme, dar vrem ca aceste reforme sa fie luate corect, nu doar in avantajul unora si dezavantajul altora,tinandu-se cont de faptul ca mai mult de jumatate din populatia Romaniei, ia un salariu minim pe economie, considerati ca ne putem permite toti un sistem de sanatate privat? Este dreptul fiecaruia dintre noi de a iesi in strada si de a-si spune punctul de vedere, nemultumirile, etc… iar suporterii, fie ca vrem, fie ca nu, fac si ei parte din populatia Romaniei si au si ei, nemultumirile lor cu privire la administrarea acestui stat…iar pe langa aceste nemultumiri se adauga si cele cu privire la jandarmerie, e vina statului, el ii creeaza…

george  •  18 ianuarie 2012, 22:21

din punctul meu de vedere cred ca a fost o manipulare ordinara faza cu suporterii… am fost in piata si am vazut exact cum s-a intamplat.. si cred ca jandarmii i-au lasat sa faca ceea ce au facut…adica 400 de jandarmi nu pot aresta un grup de 100 de persoane? si nu neaparat pe toti, asta una la mana… cum ne putem imagina ca jandarmii nu erau „pe combinatie” cand ei daca il prindeau pe unu ii dadeau gaz si bastoane..dar nu il luau la duba???? ce inseamna asta? sunt imagini si la tv…4-5-7 jandarmi pe unu…i dadeau bastoane si il lasau sa se alature iarasi grupului… unde mai pui descoperirea A3 cum ca aia de la dinamo au cochetat cu unpr
rusine pentru aceasta manipulare ordinara
PS: si suporterii sunt cetateni, am niste prieteni care merg la meciuri…nu ii credeam cand ziceau ca jandarmii incita…..duminica am vazut
pace si…jos basescu

Lucian Dobrovicescu  •  19 ianuarie 2012, 11:19

Stadionul este un mare canal prin care se purjeaza testosteronul in exces, care altfel s-ar manifesta in societate, anarhic, periculos. Trec peste faptul ca e foarte gay ce se intampla pe stadioane (barbati idolatrizand un grup de barbati care se bate cu un alt grup de barbati iubit de cealalta parte a galeriei, formata tot din barbati), pentru ca ma intereseaza esenta stadionului, anume aceea de a avea un loc in care poti sa-ti urasti deschis adversarul, poti sa-i strigi moartea.

„Paine si circ” inseamna sa-i dai entertainment si haleala dobitocului pe care il conduci, poporul. Romanii, care aveau nevoie de taxe, de o piata de desfacere si de soldati (copiii cetatenilor), organizau pe stadioane “circ” si imparteau paine. Ca sa-i atraga, le dadeau ceea ce doreau: moarte. Ii puneau pe gladiatori sa se hacuiasca intre ei, apoi puneau lei sa sfasie crestini si evrei, apoi rastigneau condamnati etc. etc. In acest timp, serviciul de catering functiona ireprosabil: se serveau vin si paine pe de gratis. Plecai acasa ghituit si vizual satisfacut.

Vremurile s-au schimbat putin, dar conceptul de “paine si circ” a ramas. Acum „Circ” este si televizorul, dar inca mai exista oaza de fundamentalism numita stadion. Acolo vin cei ca dumneavoastra, sangerosii, testosteronicii care doresc bataia, mutilarea, moartea oricui, numai sa curga sange. Ultrasii isi idolatrizeaza echipa si isi urasc adversarii. Vin cu religiozitate la templul violentei, stadionul, sa zbiere si sa racneasca din suprarenale pofta de violenta.

Stadionul colecteaza scurgerile inerente ale unui grup mare de oameni, ademenindu-le cu fierberea de acolo, dandu-le iluzia existentei, eliminandu-le putin mai tarziu.

Stadionul este un veceu in care bacteriile au voie sa traiasca. E veselie mare cand mai cade inauntru cate un carnacior sau o balega, dar e dezastru daca sare ceva afara. Stadionul este un simbol al igienei sociale: te duci plin, te descarci, te simti mai usor, dormi linistit apoi.

papyno2002  •  19 ianuarie 2012, 12:44

In ultimul timp vad ca te-ai transformat dintr-un comentator sportiv valoros intr-un analist politic partizan.De ce mai scri intr-un cotidian de sport si nu te duci la Jurnalul National sau Antena 3 sa improsti de acolo toate zoaiele cu venin ale patronului tau.Referitor la 7% de ce nu sufli o vorba de cei sub 0,001% care demonstreaza in toata tara?Oricat v-ati stradui nu o sa reusiti sa creati o masa critica care sa va satisfaca pofta de putere.Traim intr-un stat democratic, unde inca functioneaza institutia alegerilor libere si unde puteti schimba prin vot actuala putere,Si apropo, de ce nu il intrebi pe Securistul nr.1 al tarii, dovedit cu acte in regula de toate instantele din Romania, pentru cine nu stie, Voiculescu sau dom profesor, de ce nu se duce la Universitate sa ia pulsul multimii?Pacat ca un ziarist sportiv foarte bun s-a transformat in trompeta USL.

@darvvin  •  19 ianuarie 2012, 13:24

Prietene, ai oarecare informatii dar faci o confuzie majora care poate provoca mult rau celor cu modalitati diferite de protest impotriva abuzurilor. Trebuie sa se inteleaga odata pentru totdeauna ca AISS nu este acelasi lucru cu Peluza Sud. E foarte adevarat ca anumite idealuri sunt comune ambelor grupuri insa nu trebuie acuzat de violente AISS-ul cum nu poate fi acuzata nici Asociatia Pensionarilor din Romania de infamiile lui Iliescu sau Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti pt. ca un U-ist a dat cu petarde. AISS-ul are in componenta multi intelectuali de valoare, unii varfuri sau sefi de promotie ai facultatilor de stat sau private, fosti sau actuali bursieri ai unor facultati de prestigiu din strainatate si poti fi sigur ca au ales sa lupte inteligent, pe planul ideilor, cu arme absolut legale.Orice „iesire din decor” a unui membru AiSS nu poate fi considerata de cat exceptia care intareste regula.

Nu va mai lasati manipulati! | robbie`s blog  •  19 ianuarie 2012, 19:22

[…] pentru a va arata o data pentru totdeauna ca sunteti manipulati, redau statistica de pe blogul lui Tolontan: din aproximativ 300 de persoane arestate in urma violentelor din Bucuresti, aproximativ 20 […]

Suporterul-cetățean | Critic Atac  •  23 ianuarie 2012, 9:06

[…] [i] https://www.tolo.ro/2012/01/15/si-ce-daca-sint-suporteri/ […]

Camere de supraveghere  •  5 februarie 2014, 17:54

Problema nu este in tabara X sau tabara Y ci ca intotdeuna la omani, undeva la mijloc!

I:Au fost si Huligani?
R: Categoric ca da!
I:Au fost numai huligani?
R Categoric ca nu!
I:Era rolul jandarmeriei sa tina lucrurile sub control?
R: Categoric ca da!
I: Reactia lor a fost (si de aceasta data, si nu numai) exagerata cu accente „izolate” de violenta extrema?
R: … nu are rost sa mai jucam jocul asta ca deja devine plictisitor, raspunsurile se stiu, toti le stim, iar in cei care vorbesc in ultima vreme se cam arunca cu pietricele, sa nu spun bolovani!

Prost argumentat pe alocuri articolul pe alocuri domnule Tolontan dar fundamentat corect si plecand de la ipoteza valida ca in tara asta nu poti stalci in bataie 1000 de oameni pentru ca unul are cazier si nici nu poti trece sub tacere o manifestare a unui popor „liber” cu un argument ipocrit, „noi nu toleram actele de nesupunere, sau manifestarile huliganice”. Prieteni traim in pre-fucking-storie? Daca nu va plac „huliganii”, cum ii numiti de cate ori aveti ocazia pe toti romanii care va incomodeaza, nu va obliga nimeni sa mai ocupati functiile pe care le ocupati!

Stay calm and … Asta daca poti!
http://cameredesupravegheat.ro

catalin  •  2 iulie 2014, 12:25

Ideea in sine si legea sunt bune dar stam prost cu practica, pai la cati hilgani sunt pe stadioane, daca s-ar fi aplicat corect legea acum era alta atmosfera pe stadioane.

Comentează