Neșu: ”Voi scrie la Gazetă, aveți grijă că vreau să devin editorialistul numărul 1!”

Mihai Neșu a susținut ieri prima conferință de presă de după accidentul din 10 mai 2011. „Fac fundația pentru că vreau să ofer românilor paralizați o viață cît mai aproape de normal”, a spus el. A mai declarat că în acest moment dorește să rămînă în Olanda, dar în viitor se vede locuind și în România și la Utrecht.

marți, 17 ianuarie 2012, 11:05

Mihai Neșu a susținut ieri prima conferință de presă de după accidentul din 10 mai 2011. „Fac fundația pentru că vreau să ofer românilor paralizați o viață cît mai aproape de normal”, a spus el. A mai declarat că în acest moment dorește să rămînă în Olanda, dar în viitor se vede locuind și în România și la Utrecht.

FC Utrecht i-a dezvăluit că va organiza la începutul sezonului următor un meci cu Steaua, iar patronul i-a oferit un post de scouter din vară.

Mihai va publica articole despre fotbalul și sportul internațional și românesc în calitate de rubricand al Gazetei Sporturilor. El a acceptat propunerea în stilul propriu: „Da, scriu pentru Gazetă, îmi place să fac ceva nou. Aveți grijă că vreau să devin editorialistul numărul 1 și să vă iau toate premiile! Mereu am fost un tip ambițios”.

Și a încheiat: „Nu prea îmi place mie să am șefi, dar asta e, uite că am ajuns să am jurnaliști drept șefi, niciodată nu m-aș fi gîndit la una ca asta. Scriu rubrica și, dacă oamenii o citesc și le place, o voi continua”.

Comentarii (12)Adaugă comentariu

Fotbal  •  17 ianuarie 2012, 11:47

Mihaita, te asteptam cu mare drag aici. Eu sunt cu Dinamo, asa ca nu doar suporterii Stelei sunt langa tine. Te iubim toti si speram ca in maxim unu-doi ani sa te vedem pe picioarele tale. La propriu:). Mult succes!

alex  •  17 ianuarie 2012, 11:57

ITI DORESC MULTA SANATATE SI PUTERE SA POTI SA TRECI PESTE ACESTE CLIPE GRELE DIN VIATA TA ,cred ca , daca as fi fost in locu tau nu stiu cum as fi reactionat .,greu f greu…….MUlt succes si bafta ..

Ionel  •  17 ianuarie 2012, 12:43

Multa Sanatate Mihaita, stiu ca treci prin momente dificile dar iti apreciez curajul si pofta de viata !!! Ai fost un campion, esti un campion si vei fi un invingator !!! Mult curaj Mihaita !!!

Alex  •  17 ianuarie 2012, 13:22

Mihaita sper din tot sufletul sa te faci bine in cel mai scurt timp ! Fanii Universitatii Craiova sunt alaturi de tine si iti dorim tot binele din lume !

dac.impielitzat  •  17 ianuarie 2012, 14:55

Salut Mihai,

am vrut sa te salut cu Mihaita, asa ti-am spus tot timpul, dar imi dau seama ca nu se mai potriveste, nu mai esti un copil, esti barbat acum, si inca ce barbat!

te asteptam cu drag sa ne scrii, ar face mare bine gazetei si romanilor.

mult success, sa-ti dea Domnul putere sa treci peste momentele astea.

USer  •  17 ianuarie 2012, 17:03

Bravo Mihaita , si ma bucur ca GSP ti-a deschis aceasta usa.
Sunt sigur ca vei fi mai bun decat majoritatea jurnalistilor dintr-un singur motiv : Nu ai ura in tine.
BRavo!

Copu-paste  •  17 ianuarie 2012, 18:36

Mitul huliganului modern

Pentru că s-a demonstrat ştiinţific miserupismul teroriştilor vizavi de România, trebuia inventată o sectă asemănătoare. Huliganul părea să aibă un impact puternic în mintea românului, încă de la revoluţie ( remeber Ceaşcă’s speach cu huliganii de la Timişoara). Ş-atunci, de ce să nu-l folosim ca instrument?! Când au ieşit studenţii la Universitate, Ilici a chemat minerii să-i bată pe “golani şi huligani”. Şi uite aşa, încetul cu încetul, s-a inoculat în mintea românului că pt orice căcat ce se întâmplă în ţara asta, vinovaţi îs huliganii.

Oricine are o părere şi o exprimă, e huligan, în paşti pă mă-să! De aici şi lejeritatea cu care suporterul de fotbal a devenit huligan. Pentru că ăştia îs nişte oameni care nu vor să tacă. Dacă au ceva de zis, nu ezită! Ei nu se uită la ştiri aşteptând să le spună un ‘telectual cu 100 de euro ( portocalii, roşii sau galbeni) în buzunar care e adevărul sau ce ar trebui să vadă. Nu sunt nici indivizi cu 2 clase ca trenul sau ca o anumită categorie de bugetari. Sunt oamenii care refuză să fie scuipaţi în gură sau pişaţi în cap. Nu sunt manipulabili şi nici nu ling unde-au scuipat recent. Nu-i poţi cumpăra cu un mic sau o umbrelă. Gândesc singuri şi de asta sunt un pericol! Şi pentru că au “tupeul” de-a spune lucrurilor pe nume sau că ripostează când sunt atacaţi ( indiferent de către cine) îs huligani, ‘tu-le muma în gură!

“Drogaţii ăia beau înainte de meciuri şi pe stadioane urlă! Huliganii dreacu!” Probabil şi bunică-miu Graţian, de mai trăia, era catalogat drept huligan pt că-i plăcea să meargă cu două beri la el, când se jucau meciurile cu Şandra, Pesacu sau Teremia Mare. Mai ales că-l baga pe arbitru în pizdă la mă-sa, la fiecare fluierat ce nu era pe gustul lui.

“Mini-Revoluţia”

Vineri seara, s-a organizat un miting spontan, neautorizat ( ca să citez un clasic în viaţă: un miting autorizat e ca şi cum un ateu ar cere binecuvântarea Patriarhului), în care o mână de oameni îi cereau demisia preşedintelui. Cu slogane gen “Arafat premier!”, nu alta. Uşor penibil, după gusturile mele. Dar cine sunt eu să judec nemulţumirea unui om?!

Având alte concepţii decât protestatarii ( eu nu vreau anticipate, că n-am de gând să-l schimb pe dracu’ cu tac-su. Eu vreau adoptarea punctului 8 al Proclamaţiei! Asta ca un prim pas înspre normalitate), mi-am propus să urmăresc restul evenimentelor dintr-o postură cât mai obiectivă. Nu e o treabă uşoară, dar dacă dai tv-ul pe mut, începe să prindă contur.

Sâmbătă, fină-mea a împlinit 18 ani, aşa că mi s-a cam rupt de proteste. Din ce-am recuperat ulterior, pare-se că jandarmeria română şi-a intrat în atribuţii odată cu plecarea camerelor de filmat, căsăpind protestatarii paşnici în timp ce ei plecau spre case. Pe principiul: “Mâine de te mai întorci, mai iei o porţie!” Desigur, despre asta nu prea s-a cântat pe la televiziuni, pentru că n-or avut imagini ş-astfel se ducea pe pulă tot prime-time-ul.

Duminică, exact în momentele cele mai aprige ale bătăliilor, eu dormeam ca porcu’. A urmat o excursie în miez de noapte pân’ la sat, iar pe la 4 dimineaţa am ajuns acasă, la Biled. Am aprins televizorul, să nu mă uit la ecranu’ stins cât fumez o ţigară. Nu-mi venea să cred! “Le-o ajuns cuţitu’ la os românilor” mi-a fost primul gând. După care am observat şi ce scria pe banda galbenă, cu litere mari şi negre: “huliganii bla-bla-bla”. “Pariu că or dat-o pe aia cu suporterii de fotbal?” mă întreabă Miki ( my own personal Michiduţă) râzând pe sub mustăţi. “N-ai tupeu să dai drumu’ la sonor!” continuă el pe acelaşi ton. Şi ca să-i demonstrez că am tupeu… “Suporterii celor de la Steaua şi Dinamo se luptă cu jamdarmeria pe străzile capitalei…” şi mut din nou.

Deci ăia nu sunt români, sunt suporterii/huliganii. Ăia nu sunt români scârbiţi de această neverending tranziţie pseudo-democratică, ce pute ca un hoit a neo-comunism. Nu! Ăia îs “huliganii anarhişti”! Ăia nu sunt românii împinşi de sărăcie, lipsa locurilor de muncă, suprataxări, de dobânzile tot mai mari la creditele deja contractate, de lipsa unui viitor, fie el şi sumbru. Nu! Ăia îs huligani! Ăia nu sunt românii sătui de ţ-şpe mii de proteste paşnice, duse pe apa sâmbetei, fără să atingă vreun timpan decizional. “Câinii latră, ursu trece” e metoda aplicată cu succes în ultimii 22 de ani de toată clasa politică ce s-a’nfruptat din ciolanul puterii. Şi când românul zice: AJUNGE! “e huligan, tu-i morţii mamii lui!”

Toată lumea condamnă violenţele din centrul capitalei. Însă nimeni nu-i condamnă pe cei care le-au scos la suprafaţă! Dormi România, dormi în continuare! Are cine să te “apere” :

citrea  •  17 ianuarie 2012, 20:32

nu tremura acum editorialistii gazetei? :)))

costica  •  18 ianuarie 2012, 12:22

Draga Mihai,
Sper sa ajungi editorialistul nr 2, ca nr 1 doar comenteaza niste statistici de la o firma de profil 🙂

Cătălin Tolontan  •  18 ianuarie 2012, 13:51

costica: desigur, andrei vochin doar comenteaza niste statistici, e un lucru pe care poate sa-l faca oricine. E doar o intimplare ca-l face el, una dintre acele intimplari care pe unii ii fac cei mai buni, suficient de buni incit sa fie admirati si detestati deopotriva

gabryela  •  18 ianuarie 2012, 13:51

acest lucru este la doamna pocora pe facebook.
Dati-l mai departe va rog. Nevoie urgenta de sange B3 Negativ – fetita nou-nascuta, mama a decedat saptamana trecuta – va rog sa trimiteti mai departe mesajul pana se gaseste o persoana ce poate si doreste sa salveze acest bebelus.
Numarul de telefon il aveti aici – 0741 864 495 – 0765 262 424.
Multumiri…….macar trimite mai departe…..macar atat va rog din suflet

ninel4285  •  20 ianuarie 2012, 15:43

Bravo,NESU SA NU TE DAI BATUT ESTI TANAR SI SUNT CONVINS CA IN MAXIM DOI ANI VEI MERGE PE PICIOARELE TALE DINOU……….UN EXEMLU DE URMAT PENTRU TOTI TINERII!!!!!!

Comentează