Se pregătește o nouă mișcare, dar nu s-au hotărît dacă vor face partid

UPDATE: Iată manifestul lor care se numește ”Împreună 2012”! Finalul sună așa: ”O ţară din care să nu mai vrei să pleci. O ţară unde să vrei să te întorci”.
Semnatarii sînt: Aneta Bogdan– specialist branding, MBA, Chartered Marketer, Fellow CIM Antreprenor Bogdan Naumovici – specialist comunicare și advertising, antreprenor Dan Costinescu – specialist matematici financiare Wall Street, MS Stanford University Dragoș Radu – predă economie politică la King’s College, Londra Ioana Marinescu– arhitect, Londra Mihai Cușută – doctor în economie, MBA Viorel Pascale – antreprenor, EMBA

joi, 19 ianuarie 2012, 10:48

UPDATE: Iată manifestul lor care se numește ”Împreună 2012”! Finalul sună așa: ”O ţară din care să nu mai vrei să pleci. O ţară unde să vrei să te întorci”.
Semnatarii sînt: Aneta Bogdan– specialist branding, MBA, Chartered Marketer, Fellow CIM Antreprenor Bogdan Naumovici – specialist comunicare și advertising, antreprenor Dan Costinescu – specialist matematici financiare Wall Street, MS Stanford University Dragoș Radu – predă economie politică la King’s College, Londra Ioana Marinescu– arhitect, Londra Mihai Cușută – doctor în economie, MBA Viorel Pascale – antreprenor, EMBA

Oameni din diverse medii, profesori, medici, antreprenori, specialiști în marketing, comunicare, publicitate, IT și noile tehnologii, pregătesc de mai multe luni o nouă mișcare. Nu s-au decis dacă inițiativa să fie civică sau politică. Consultările între ei au început în toamna lui 2011 și s-au accelerat pe fondul manifestațiilor din stradă din ultima săptămînă.

Sînt oameni care n-au aparținut nici unui partid politic și, în general, au o reputație de învingători în breslele lor. Fără a fi în sensul curent vedete, sînt personalități puternice, care au și admiratori, dar și contestatari în domeniile sau industriile în care activează. Unii lucrează în România, alții în străinătate, mai ales în universități reputate.

În majoritate, inițiatorii noii mișcări fac parte din categoria 35+ a neimplicaților din ultimul deceniu și jumătate. Unii sînt ”decreței” din generația cea mai numeroasă și cu cea mai intensă competiție internă pe parcursul educației sale. Ei au trăit Revoluția din 1989 și protestele de la începutul anilor 90, unii dintre ei au fost atunci militanți activi, iar apoi s-au retras în profesie sau afaceri, s-au realizat și, în discuțiile dintre ei, consideră că au lăsat scena politică pe mîna unor oameni fără expertiză și, mai ales, fără bună credință.

Nu au experiență politică și nici de social science. Pe cît de puternici, de serioși și de succes sînt în lumea lor profesională, pe atît de candizi sînt pe scena publică.

Ei vor lansa un document-manifest în aceste zile și cochetează cu ideea ca, în funcție de reacția publică, să facă ceea ce au refuzat pînă acum: să riște să intre în politică printr-o mișcare nouă.

PS: Nu mă număr printre ei, de fapt ei nici nu știu că am intrat în ultima vreme în posesia acestor informații, pe care le tratez ca jurnalist.

Comentarii (70)Adaugă comentariu

RomaniaLiberala  •  20 ianuarie 2012, 20:08

„Timpul n-a mai avut însă răbdare cu noi. Chiar în ziua în care am lansat teaser-ul de promovare a site-ului, şeful statului fesenist l-a dat afară prin telefon, la televizor, pe un român (prin adopţie) liberal (prin educaţie): doctorul Raed Arafat. România a explodat. De zece zile, România liberală are reprezentanţii săi în stradă, ripostând, finalmente, războiului pe care statul fesenist îl poartă împotriva noastră, cu scurte intervale de pace, de 22 de ani.”

Cateva citate din manifestul nostru! www . romanialiberala . ro

RomaniaLiberala  •  20 ianuarie 2012, 20:11

Si nu! Nu apartine de Neamtu sau de Patriciu acest proiect , ci apartine tuturor romanilor liberali care s-au saturat de situatia actuala in care se afla Romania! Si acesti liberali nu sunt neaparat inscrisi in vreun partid… Ca sa nu existe cumva speculatii cum ca ar fi membrii in PNL/PSD sau cine stie ce partid!

ozoneM  •  20 ianuarie 2012, 20:26

O astfel de platforma a aparut de curand in mediul virtual, se numeste Romania Liberala. Au si site cu acelasi nume .ro. Tipii de acolo promoveaza adevaratul curent national liberal si sunt deschisi tuturor romanilor adepti ai aestei ideologii. Este un lucru bun de care Romania are nevoie si vad ca deja se bucura de sustinere.

– Puterea pregateste tot felul de Albe-ca-Zapada | ZiuaOnline  •  20 ianuarie 2012, 21:16

[…] cum scrie Catalin Tolontan pe blogul sau ca semnatarii manifestului nu s-au decis inca daca initiativa lor sa fie civica sau […]

Andrei  •  20 ianuarie 2012, 23:38

Cataline tu ori stii ceva ce nu stii ori esti naiv. Astia sunt atat de adanc infipti incat nimeni nu o sa-i clatine. Toate miscarile sunt gandite acum in cel mai mic detaliu. Naumovici face jocul cuiva sau are ganduri personale de marire, oricum daca ajungem sa sustinem miscari concepute de Naumovici insemana ca ne meritam soarta.

Alexandru  •  21 ianuarie 2012, 1:04

Domnnule Tolontan,
Am fost gazat si arestat pe 14 ianuarie fara sa fii aruncat o singura piatra, fara sa fii strigat m**e macar o data. Am constiinta curata. Nu imi pare rau pentru nimic. O voi face din nou, daca voi avea ocazia.
Dar vreau sa precizez un lucru: tot ce am facut nu a fost pentru ca profesionistul cianurii sa ajunga vedeta politica.

Alex  •  21 ianuarie 2012, 11:42

Domnule Tolontan, vrem sa va supunem atentiei acest montaj-dovada pentru evenimentele de joi seara, 19.01.2012
http://www.youtube.com/watch?v=KTT6woEnbG0
Da asemenea, solutia schimbarii in bine a Romaniei este sub ochii nostri: Monarhia Constituionala

CHRIS  •  21 ianuarie 2012, 12:55

ESTE UN MOMENT AL NAIBII DE DIFICIL SI IN ACELASI TIMP TENTANT, NU-I ASA? SA-TI FACI PARTID. CITESC FAPTUL CA FONDATORII SUNT PERSOANE TINERE, NEIMPLICATE POLITIC, OAMENI DE SUCCES IN DOMENIUL IN CARE LUCREAZA. OK, AVEM NEVOIE CA DE AER DE ASA CEVA. DAR CAND CITESC NUMELE ACESTORA, IMI VINE SA FAC UN PAS IN LATERAL. ANETA BOGDAN, NAUMOVICI BOGDAN ??? DESIGUR CA ACESTA DIN URMA NU ARE NICIO LEGATURA CU ROSIA MONTANA. ESTE F. BINE CA ACESTI TINERI SUNT REMARCABIL IN DOMENIUL LOR DE EXPERTIZA, DAR CARACTERUL, CALITATILE MORALE NU MAI CONTEAZA?
POATE CA NU ESTE CAZUL SA NE REPEZIM, TOCMAI ACUM, CI SA CUMPANIM BINE. NU SUNTEM IN SITUATIA IN CARE SA SPIUNEM ” NU CONTEAZA, A MAI APARUT INCA UN PARTID, PE CINE DERANJEAZA”. OARE ASA SA FIE?

Dorin  •  21 ianuarie 2012, 13:37

Treziti-va oameni buni! Naumovici e cel care a semnat campania pentru Proiectul de Exploatare la Rosia Montana! El manjeste insasi esenta acestei cauze a schimbarii pentru care marseaza. O manjeste prin lipsa lui de moralitate si patriotism. E un prefacut cu un scop ascuns. Un om care a facut reclame pentru Proiectul de exploatare de la Rosia Montana, un vanzator de tara, un om care sustine deschis proiectul asta iti inspira tie incredere si te face sa il urmezi? N-aveti minte! Cititi cine sunt fondatorii acestei cauze ‘impreuna 2012’, o grupare de economisti si marketeri care vor sa CAPITALIZEZE din aceste imprejurari. Oameni are nu inteleg esenta miscarii la nivel mondial, o elevare de constiinta care nu tine de bani si imagine. Si mai mult decat atat, marseaza pentru o Romanie a diversitatii de opinie si el cenzureaza pe pagina de facebook a miscarii toate comentariile si opiniile cu care nu e de acord, a sters tot. B.N.:”In Romania pe care mi-o doresc e absolut normal ca oamenii sa aiba opinii contrare”.

bogdan iancu  •  21 ianuarie 2012, 17:43

niste semne (mai multe)de intrebare

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cacealmaua-naumovici-aneta-bogdan-cum-sa-furi-frumos-cu-profitorii-sistemului-73136.html

CHRIS  •  21 ianuarie 2012, 18:30

Sper ca nu s-a inteles cumva ca as credita asa ceva. Doamne fereste. In plus ar fi interesant de stiut si care sunt membrii fondatori care au fost prin alte partide.

puritan  •  21 ianuarie 2012, 23:07

Dacă protestul din piaţă poate fi înţeles ca un fel de grevă, „mişcarea” „Romania Liberala” este o perfectă spărgătoare de grevă. Oportunistă, diversionistă şi care încearcă să sape la temelia unităţii unei alternative reale la dictatura actuală. Sigur o să prindă la nişte inocenţi şi naivi dar această spargere de grevă nu va avea nicio şansă! Ar fi avut o şansă dacă aţi fi iniţiat-o după. Acum este o ticăloşie la adresa unui popor aflat în suferinţă! Jenant domnule.

Bogdan Iancu  •  22 ianuarie 2012, 10:41

Catalin:
Fara suparare, PS-ul „Nu mă număr printre ei, de fapt ei nici nu știu că am intrat în ultima vreme în posesia acestor informații, pe care le tratez ca jurnalist.” si tot materialul de mai sus pare scris de altcineva (pentru ca tinde sa se justifice in anticipo) decat jurnalistul pe care il frecventam. Portretul de grup pe care il faci (cu un entuziasm demn de o cauza mai buna) initiativei „Impreuna 2012” seamana cu manifestul Alexandrei Svet (sint sigur ca il stii, un text indigest presarat cu idealuri reciclate din gospelurile corporatiste).
Eu ma numar/m-as putea numara printre „ei” dar mi-as dori enorm sa ma reprezinte o parte din oamenii care vin acum seara de seara in Piata Universitatii, care nu au facut afaceri (oneroase)cu statul – e si asta un criteriu la fel de important ca a nu fi facut politica, care nu se coaguleaza strict in jurul unor revolte de tip „E suficient să nu mai acceptăm un stat care se comportă de parcă ar fi stăpânul nostru. Să ne gândim la el, de acum, ca la un angajat de-al nostru. Care trebuie plătit doar pentru ceea ce face pentru noi. Care nu are dreptul să îşi mărească singur, de capul lui, salariul, adică impozitele noastre.” Astea sint spritz-uri! Astea si tot restul pot fi cinstit numite „Revolta tinerilor antreprenori romani”, fara impopotanari patetice despre cum vor sa duca Romania inainte. In fine, reprezint si eu un grup de 35- care s-a saturat de limbajul scremut al dezvoltarii personale: pentru ca seamana atat de mult cu discursurile leadership-ului politic autohton!
Ne trebuie o platforma civica creata la firul ierbii mai mult decat una imaginata de insi cu cariere de 5 stele. Daca o sa te uiti atent la scandarile din Piata Universitatii vei vedea ca timpul unor modele bazate pe elitism in sensul clasic (timpul modelelor) a expirat…

Cătălin Tolontan  •  22 ianuarie 2012, 14:40

bogdan iancu: am inteles ce spui. Am raspuns si ideilor tale intr-un articol mai lung pe care l-am postat acum. OK, fa tu aceasta miscare! Fa-o!

Manu  •  22 ianuarie 2012, 15:22

Senzatia mea este ca ne aflam intr-un moment de cotitura din care lucrurile nu mai pot fi la fel. Nu se vorbeste despre criza unui partid, ci de criza clasei politice. NU numai se vorbeste, ca vorbe am tot auzit, dar este o certitudine impartasita de majoritatea covarsitoare. E un moment favorabil unei schimbari de paradigma in peisajul politic romanesc. Aud vorbindu-se despre partide noi, miscari noi, idei de reformare a sistemului democratic. Una dintre ideile astea propune organizarea alegerilor parlamentare din doi in doi ani pentru a oferi mai multa putere decizionala societatii civile. Culmea, ideea asta vine chiar de la un politician:
http://www.marianpetrache.ro/alegeri-la-doi-ani-dezbatere

Orlando Balas  •  22 ianuarie 2012, 19:10

Domnule Tolontan,
Postez acest mesaj din respect pentru dumneavoastra, pentru ca imi faceti impresia unui om onest – ceea ce e un lucru rar in viata publica romaneasca. Citind un comentariu anterior am intrat pe voxpublica unde am gasit si aceasta informatie:

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/exclusiv-documente-cat-castiga-bogdan-naumovici-din-afacerea-rosia-montana-4×419-ii-49725.html

Deci „il dam jos” pe Basescu & co, unul din cei agatati de tzitza cu cianuri a RMGC, nu ii dorim, fireste, pe Ponta & Antonescu – din o mie de motive, unul fiind sustinerea fatisa a aceluiasi proiect nociv de catre doamna Antonescu, europarlamentar roman, si ajungem, in disperare de cauza, sa il alegem pe domnul Naumovici, care e un model de moralitate tocmai potrivit pentru vremurile pe care le traim. Sper ca nu ne si recomandati sa sustinem aceasta miscare, ci doar ne-ati informat in privinta unei ciudatenii care a aparut pe piata de luat voturi de la prosti.

livius  •  23 ianuarie 2012, 10:23

dragilor,
voturile care conteaza (numeric) sunt in mediul rural.
acolo vine „liderul ulitzei”, aduna buletinele celor trecuti de 70 de ani, merge la sectia de votare amplasata strategic la zeci de km si voteaza in numele lor.
Si atunci, vii tu Aneta si te prezinti ca fiind „Fellow CIM Antreprenor” :)cei 60% din romanii votanti, care locuiesc in acel mediu, vor fi extaziatzi…
nu va afundati in polemica lacului cu cianuri. asta se rezolva usor. altele sunt problemele pe care va trebui sa le rezolve pt a avea succes.
livius. doritor de viatza mai buna pt copilul lui.

livius  •  23 ianuarie 2012, 10:31

uite un colt de romanie normala:
http://www.gds.ro/Gorj%20si%20Mehedinti/2012-01-23/Satul+unde+nu+se+fura

transfera regulile comunitatii de aici la nivel national (o poti face online) si ai obtinut romania curata.
– de ce nu fura oamenii aia ?
– cum sunt pedepsiti cei care incearca ?
– ce fac in perioada in care isi lasa banii in strada ? muncesc probabil.

aproape ca-mi vine sa merg urgent acolo sa vad daca e real 🙂

Gabi  •  28 ianuarie 2012, 3:42

De pe blogul unui prieten: „Am citit atent manifestul “Impreuna 2012 – Sfarsitul lumii lor” dupa care nu am putut sa nu exclam: iata, in sfarsit, prima incercare profesionista de deturnare a protestelor din Piata Universitatii! Dupa ce zilele trecute am asistat la tentative jenante de “preluare ostila” a mesajului pietei, fara niciun succes, din fericire, am vazut, in sfarsit, prima tentativa serioasa de manipulare a protestatarilor si, implicit, a masei mari si amortite a romanilor aflati in expectativa. O asteptam intr-un fel… Protestatarii aveau nevoie de un test adevarat pentru a se imuniza cumva in fata asaltului continuu al manipulatorilor. Daca pacalicii care apar la televizor sunt tradati fie de mutrele perverse, deja familiare multor romani, si nici nu-i recomanda canalele media pervertite pentru a fi niste voci care ar trebui luate in seama, de data aceasta, “manifestul” a venit pe cai mai insidioase. A fost postat pe intenet, adica exact in aceea zona mai putin pervertita, chiar pe Facebook, unealta preferata a protestatarilor pentru initierea demonstratiilor.” Si continua: „Am citit atent manifestul “Impreuna 2012 – Sfarsitul lumii lor” dupa care nu am putut sa nu exclam: iata, in sfarsit, prima incercare profesionista de deturnare a protestelor din Piata Universitatii! Dupa ce zilele trecute am asistat la tentative jenante de “preluare ostila” a mesajului pietei, fara niciun succes, din fericire, am vazut, in sfarsit, prima tentativa serioasa de manipulare a protestatarilor si, implicit, a masei mari si amortite a romanilor aflati in expectativa. O asteptam intr-un fel… Protestatarii aveau nevoie de un test adevarat pentru a se imuniza cumva in fata asaltului continuu al manipulatorilor. Daca pacalicii care apar la televizor sunt tradati fie de mutrele perverse, deja familiare multor romani, si nici nu-i recomanda canalele media pervertite pentru a fi niste voci care ar trebui luate in seama, de data aceasta, “manifestul” a venit pe cai mai insidioase. A fost postat pe intenet, adica exact in aceea zona mai putin pervertita, chiar pe Facebook, unealta preferata a protestatarilor pentru initierea demonstratiilor.” DECI ATENTIE,CA NU TOT CE ZBOARA SE MANANCA!!!

Susţin RMGC şi vă cer o lacrimă! | BLOGmania  •  14 iunie 2012, 16:58

[…] pare că Tolo ne-a avertizat din timp, dar nu ştiam noi la vremea aia despre ce vrea el să […]

Comentează