Brutăria salvează România

UPDATE: În campania „Mitică la brutărie”, Gazeta Sporturilor vă invită în modulul interactiv al siteului, ca să trimiteți cîte un mail lui Sandu și lui Dragomir prin care să le explicați de ce doriți ca ei să plece!

duminică, 4 martie 2012, 4:14

UPDATE: În campania „Mitică la brutărie”, Gazeta Sporturilor vă invită în modulul interactiv al siteului, ca să trimiteți cîte un mail lui Sandu și lui Dragomir prin care să le explicați de ce doriți ca ei să plece!

Protestez! Protestez cu toată puterea calorică a unui croissant. Aproape 500 de kcal pe bucată, mai mult decît ciocolata!

Aşadar, în numele tuturor preparatelor delicioase şi interzise de patiserie, cu ce drept au decis bodyguarzii BGS că banner-ul „Mitică la brutărie” e o insultă? Insultă pentru cine? Poate pentru brutari, meseriaşi care termină serviciul la 5 dimineaţa, moment în care şeful Ligii sforăie în locul geometric dintre somnul de noapte şi cel de prînz.

Ceea ce au afişat suporterii dinamovişti e o ironie, dar de cînd au ajuns legile să pedepsească ironiile?!

Dragomir e de înţeles. Tipul se visa popular şi, cînd colo, a aflat a o mia oară nu numai că oamenii nu-l iubesc, ci şi că l-ar dori plecat din funcţie. Repejor!

Mai nou, s-a apucat să interzică în week-end ultima pagină a colegilor de la ProSport pe stadioane, inventînd mai apoi la România TV că a făcut-o „pentru că «Jos Dragomir şi Sandu!» e un îndemn la exterminare fizică”. Citat exact, te apucă ameţeala nu altceva.

Dragomir mizează pe infantilismul românilor, dar nimeni nu poate înghiţi o asemenea diversiune demnă de Garcea, au trecut totuşi 22 de ani de la Revoluţie, s-au schimbat generaţiile, cea care trăieşte cu o mînă, pentru că cealaltă e pe mouse, rîde de cît de fraier poate fi şeful Ligii, inventînd o astfel de bazaconie.

Ceva e, totuşi, mortificator, în toată povestea. Dar nu titlul ziarului, ci realitatea însăşi, cu Sandu şi Dragomir neînţelegînd că le-a expirat mandatul. Nu în faţa afiliaţilor lor din fotbal, acolo se pot alege la nesfîrşit, ci în faţa ritmului şI pretenţiilor acestor ani în care lumea evoluează.

Aşadar, ei sînt de înţeles în a vedea îndepărtarea din scaune ca pe o moarte.

De neînţeles este incoerenţa brutală în care se scaldă BGS şI Jandarmeria, un duo unit de interese vizibile oriunde armatele private fac joncţiunea cu forţele de ordine publică.

Aici nu e nimic de glumă, nu e loc de bancurile infantile ale lui Mitică, pentru că, folosind forţa aiurea şi fără discernămînt, jandarmii şI stewarzii nu se afectează pe ei, uite că se sutrag responsabilităţilor individuale, ci delegitimează însăşi ideea de ordine şi de intervenţie echilibrată.

Vom cere lămurirea legală a cîtorva chestiuni simple. De pildă: ce bannere ai voie să afişezi pe stadioanele Ligii 1? Ca să vedem dacă nu cumva orice inscripţie care-l include pe Dragomir, fie şi una în sanscrită, este interzisă. Ceea ce l-ar ridica în rang peste Obama, contestabil liber şi dur oriunde în America, şi ne-ar îndemna să cerem intervenţia în forţă a brutarilor, pentru că doar colesterolul mai poate schimba generaţiile din fotbalul nostru.

E un îndemn la moderaţie şi la cărăbăneală rapidă din funcţii.

Comentarii (112)Adaugă comentariu

Mr.Z  •  6 martie 2012, 18:43

Oare, chiar vor fi atati brutari din lumea fotbalului ? Sincer, am mari rezerve in ceea ce priveste deciziile din justitia romaneasca !
Pe de alta parte, daca ajung toti membrii clanului fotbalistilor la brutarie, cred ca nu voi mai manca paine, nu de alta, dar ei ar gasi si acolo ceva, ne-ar servi paine din ipsos, sau cine stie ce altceva !
M-am saturat de ei toti, si de ceilalti ca ei din societatea noastra !

Gheorghe Alex.  •  6 martie 2012, 23:14

Brutarie, brutarie, dar sper sa mergem si cu prastia cu chiftele la ei

giovanni  •  7 martie 2012, 10:00

ajunge…ajunge…cit ;bine; si-au facut fotbalului romanesc….la puscarie,mitica si nu uita, ia-l si pe dom sandu

ady44  •  7 martie 2012, 11:18

afisati bannere anti sandu si dragomir, pe si in oricare proprietate privata,vor fi socati.

dimi  •  7 martie 2012, 11:33

Cata dreptate aveti D-le Tolo.Ma bucur ca in sfarsit avem o presa libera si ati inceput actiunea asta cu demascarea celor doi mafioti ai fotbalului nostru.Important este acum sa nu renuntati.Asteptam zi cu zi in ziarul Dvs. cat mai multe ispravi din trecutul celor doi ce au distrus fotbalul din Romania Odata si odata romanii va trebui sa afle adevarul ca sa numai rada nici curcile de noi.

socului  •  7 martie 2012, 16:50

E culmea nesimtirii.. Sa nu te doreasca o tara intreaga si tu sa stai implacabil in scaun, agatandu-te cu disperare de functie ?! Cum isi pot privi oare in ochi prietenii, rudele , oamenii simpli de la locul de munca…?! Acestea sunt reptile , animale rapace si lipsite de sentimente.. Primeaza doar elementul vital .. functia ce a luat locul instinctului primar .. ( acela de a se hrani ) …
Trist..

p.rares  •  7 martie 2012, 18:01

Tolontan un ziarist care se identifica cu huliganii,asta esti stimabile.
Nu sunt de acord cu aceasta campanie impotriva lui Dragomir,mai bine v-ati ocupa sa faceti educatie (daca esti in stare)golanilor de pe stadioane din cauza carora nu putem aduce copii la un meci.

florin  •  7 martie 2012, 20:57

1.nasu si corleone conduc iresponsabil si incompetent de 20 si 40 de ani
2. s-au inconjurat de yesmeni, pitifelnici, neica nimeni<
3. incita, provoaca la agresiune, violenta, noncompetitie, nonvaloare, nonperformanta
4.sunt straini de lege, de juristi,de ierarhia valorilor,de performante la cluburi si nationala de 15-20 de ani<
5.impresarii, arbitrajele, transferurile in strainatate, clasamentul=certati cu legea, competitia, valoarea
6. echipe promovate sau mentinute abuziv in liga 1 ca ceahlaul, pandurii, etc
7. lipsa masurilor legale impotriva darii de mita, spalarii de bani, agresiunii verbale a unor patroni ca becali, porumboiu, etc
8. excluderea ilegala a lui poli timisoara, craiova, bistrita, bihorul din liga 1
9. aroganta, indolenta, indecenta, cinismul in relatiile cu suporterii de pe stadioane
10. compromiterea fotbalului ca spectacol, intrecere, ierarrhie, valoare, emulatie de energii
SI-AU TRAIT TRAIUL…………..

fanu  •  8 martie 2012, 17:51

http://www.fcvictoriahateg.com/noutati/78-campionat-minifotbal-cupa-qvictoriaq-editia-a-ii-a-2401-03022012

Va aduc la cunostinta un exemplu de autoritati care isi bat joc de oameni care iubesc fotbalul. Stiu ca nu are legatura cu articolul dumneavoastra dar doar astfel poate il luati in seama si cei care iubesc fotbalul vor fi sprijiniti iar cei care isi bat joc de el vor fi aratati spre rusinea lor.

Numai bine!

silviu  •  8 martie 2012, 21:28

„Sus militzienii”.

ortega  •  10 martie 2012, 14:16

hai sa schimbam ce scrie pe banere si sa scriem numai adevaruri gen : ” mitica a facut 7 luni de puscarie ” , ” mitica recunoaste ca a furat inainte de 89 si castiga de 10 ori cat secretarul pcr pe judet ” , ” mitica dragomir este cel mai smecher din fotbalul romanesc ” , ” mitica are avere prea multa , dar zice ca a facut-o cinstit si noi nu credem ” , ” mitica zice ca a furat inainte , dar acum nu mai fura ca ii e frica de ” .
sunt citate din ” mitica dragomir ” in diverse publicatii si eminiuni televizate . sa vedem , trimite jandarmii in tribune .

Despre libertate în tribună | CCEA  •  24 septembrie 2013, 9:46

[…] relație comercială între federația de fotbal și o mare companie), iar al celui de-al doilea „X la brutărie!” (pastișă ironică a unei scandări tradiționale și non-ironice a galeriilor din România […]

Comentează