Presă finanțată

Am scris despre acest lucru și pe vremea guvernării Adrian Năstase, atunci cînd  în Jurnalul Național apăreau machete de reclamă la o fabrică de armament, eram în același trust, Gazeta n-a beneficiat de un tratament preferențial, dimpotrivă, am iritat pe oricine a fost la putere, așa că mă simt liber să consemnez următoarele:

marți, 22 mai 2012, 1:01

Am scris despre acest lucru și pe vremea guvernării Adrian Năstase, atunci cînd  în Jurnalul Național apăreau machete de reclamă la o fabrică de armament, eram în același trust, Gazeta n-a beneficiat de un tratament preferențial, dimpotrivă, am iritat pe oricine a fost la putere, așa că mă simt liber să consemnez următoarele:

1. Evenimentul Zilei și România Liberă atacă azi frontal subiectul scandalului de la POSDRU, program de fonduri europene pe care România riscă să-l piardă din cauza neregulilor și corupției sistemice. Nu întâmplarea, e în fond o regulă exersată de ani de zile, deci nu întîmplarea face ca în aceleași ziare să apară o mulțime de machete publicitare de la exact acest program. Ce ironie a destinului!

Astăzi, în EvZ sînt 5 machete pe bani europeni, dintre care 4 de la proiecte POSDRU. În România Liberă, chiar în pagina 3, unde se scrie despre scandal, sînt două machete POSDRU și una de la ANAF. E interesant care este valoarea contractului dintre ANAF și RL, de vreme ce ziarul găzduiește mii de machete pe an de la ANAF!

2. Se vor enerva patronii celor două ziare, îi privește! Este businessul lor și adevărul e că, în plină criză a ziarelor, din care nu vom ieși, pentru că această criză e noua realitate a presei și de după ce criza economică va remodela lumea, acești patroni media vor să cheltuiască puțin sau deloc, scoțînd o parte de bani direct de la stat sau din fonduri europene, dirijate.

Pentru mine, România Liberă rămâne ziarul cu cele mai interesante pagini de viață internațională. Nu neapărat politică internațională, ci evenimente și idei care circulă în lumea contemporană. E, de asemenea, ziarul cu analize excelente, care rezumă situații aproape uitate. Vezi analiza pierderii contractului Mercedes, publicată acum cîteva zile. Suficient pentru o redacție sever împuținată!

Iar Evenimentul Zilei a înviat parcă în ultimele luni, dincolo de un partizanat politic evident și asumat. E o muncă enormă pentru puținii oameni din redacția EvZ să reîncerce să restabilească matricea unui ziar în care să găsești cît mai multe lucruri de actualitate.

3. ANAF a blocat conturile TVR pentru peste 70 de milioane de euro datorie, iar TVR susține că există ”prejudicii aduse democrației”. Mda. Mai multe întrebări: unde era TVR în momentul în care ANAF bloca Realitatea TV pentru o sumă de 20 de ori mai mică?!

Unde erau ”prejudiciile aduse democrației”  cînd potrivit unor norme, pe care instanța le-a declarat ilegale!, redacțiile și jurnaliștii, în special cei incomozi, sufereau o presiune economică fără precedent în istoria presei din România?! Știu ce spun: fără precedent!

Poate că unii uită, am văzut-o recent pe Elena Udrea călcînd voioasă cămăși la Realitatea TV, dar eu nu uit că o Putere a vrut să ne distrugă companiile și, împreună cu ele, redacțiile și profesia! Cum să mai reziste meseria pe o piață publicitară care a scăzut de 5 ori cînd vine și statul să te supraimpoziteze?! Ilegal, atenție! Am plătit pînă la ultimul bănuț, inclusiv penalități, tocmai ca să nu se spună nimic, dar nu înseamnă că am uitat.

Iar acum aflăm că, în același timp în care celelalte redacții erau atacate economic, mai spun o dată, ilegal conform instanței,  TVR strîngea datorii de peste 200 de milioane de euro din neplata taxelor, impozitelor şi contribuţiilor sociale către bugetul de stat!

Comentarii (35)Adaugă comentariu

george  •  22 mai 2012, 13:35

Catalin,

iar ai dat cu bata-n balta si nu te-ai documentat cum trebuie si vreau sa mentionez faptul ca experienta de jurnalist nu inlocuieste documentarea temeinca.
Contractele de publicitate pe fonduri europene au fost obtinute in urma unor licitatii (nu discutam daca au fost corecte sau nu-aici ai la dispozitie caietele de sarcini si poti verifica/documenta) si sunt, probabil, contracte care se deruleaza de ceva timp. nu inteleg unde vrei sa ajungi. ar trebui ca evz, sa spunem, sa nu publice articole „negative” pentru ca are publicitate de la client-ul x?

Andrei  •  22 mai 2012, 13:55

Da, dar pe vremea lui Nastase PC-ul(PUR-ul de atunci) nu era la putere…de-aia iti permiteai sa dai in ei..sa pui tunul doar pe 2 ziare care sunt pro-BASESCU, mi se pare ca bate la ochi…Pacat, ca presa este strans legata de politic, atat voi cei din trust-ul Intact cat si cei de la B1-EVZ. Ai spus ca EVZ face partizanat politic evident, Antena 3, te intreb ce face atunci? RASPUNSUL: la fel. Sper sa nu fie si cazul tau si sa-ti continui anchetele, indiferent de partidul aflat la putere.

Cristiano85  •  22 mai 2012, 14:01

Tolontane, de parca ai fost plecat 10 ani din Romania si te-ai intors asa incognito. De-ar fi astea singurele magarii.. dar asa tara asta pute urat, in orice domeniu. De la biserici, ONG-uri, ministere etc pana la companiile private.

Cătălin Tolontan  •  22 mai 2012, 14:01

george: licitatii pe care le cistiga aproape in exclusivitate evz si rl? Este amuzant ce spui.

Cit despre cum au fost facute programele POSDRU, inclusiv publicitatea lor, cel mai bine vorbesc neregulile pe care europenii le-au sesizat si dezastrul de acolo.

Intelegi exact unde vreau sa ajung. Exact acolo unde zici tu sa nu discutam. Cum sa nu discutam daca acesti bani de publicitate au fost corect repartizati?

cristian085: tocmai cu asta incep. Nu am fost plecat in ultimii 10 ani din tara si am tot scris. Tu n-ai citit, dar asta e problema ta.

taraboi  •  22 mai 2012, 14:21

Ca sunt 2 poli de presa care sunt si de cele 2 parti politice e al naibii de evident. Pacat, e greu sa tot citesti tot pentru ati face o idee proprie. JALNICA MASS MEDIA!

inginerul  •  22 mai 2012, 14:25

EVZ s-a ridicat ? Cred ca nu citesti evz, pentru ca eu citesc zilnic si tot mai mult se duce spre can-can si libertatea. Vezi articolul cu vaca turbata din moldova, si alte minciuni sfruntate si inventii, senzationisme.

Cătălin Tolontan  •  22 mai 2012, 14:30

inginerul: il citesc si vad altceva decit spui tu. Vad un ziar care incearca sa redevina viu, interesant si acid. Repet, partizan, dar viu.

Claudiu  •  22 mai 2012, 14:48

Domnule Tolontan, neregulile POSDRU nu sunt singurele din Românica, ci unele din marile nereguli existente și la privați, dar mai ales la stat. Toată societatea românească este o mare minciună în care nonvalorile au ajuns valori peste noapte și adevăratele valori s-au ascuns pentru a nu se umple de ridicol sau au fost exilate pentru a nu deranja actualele „valori”. Am ajuns acum să strângem roadele recoltelor fructuoase pe care le tot semănăm de 23 de ani! Viitorul luminos al patriei are asigurat un proiect inexistent și deoarece ne place să dormim în bocanci situația se va înrăutăți văzând cu ochii! Poate că sunt eu sceptic, dar când totul este bazat pe furt, favoruri, relații etc., finalul nu poate fi decât unul trist. În privința contractelor nu pot comenta la obiect deoarece nu sunt documentat, dar cred că într-o societate sănătoasă faptul că X își face reclamă prin paginile ziarului Y sau Z nu înseamnă că ziarele menționate trebuie să închidă ochii, ci trebuie să scoată în evidență neregulile chiar cu riscul de a pierde contractele de publicitate. ASTA ÎNSEAMNĂ NORMALITATE, NU SERVILITATEA IEFTINĂ AFIȘATĂ FĂRĂ RUȘINE DE UNII ZIARIȘTI CARE AU DEVENIT PUPINCURIȘTI! O AVEA O LEGĂTURĂ CU ACESTĂ SITUAȚIE SISTEMUL AMINTIT DE MINE CU ALTĂ OCAZIE, LIPSA VALORII SAU AMBELE? CU PUȚIN EFORT PUTEM INTRODUCE ÎN NOMENCLATORUL MESERIIILOR ACESTĂ MESERIE, PE CARE NU O CONSIDER LA FEL DE NOBILĂ CA CEA DE VIDANJOR! În rest numai de bine, dar din altă țară în care anormalitatea nu e normalitate, nonvaloarea nu e considerată valoare și furturile din banii europeni sau românești nu sunt considerate normale.

Cătălin Tolontan  •  22 mai 2012, 14:51

claudiu: evident ca un ziar are dreptul, chiar si obligatia, de a relata independent de publicitatea din paginile sale. Nu mutati, cu vehementa, subiectul pentru ca despre altceva e vorba aici

Cit despre parerea dvs proasta despre presa, sintem in dezacord.

Falcao  •  22 mai 2012, 14:51

Este treaba Dvs. ce scrieti si publicati dar nu inteleg de ce o faceti la un ziar de sport ?! „Jurnalul National” vi se potriveste ca o manusa ! Sau „Cotidianul”… A vedea numai paiele din ochii PDL si a omite copacii din ochii USL nu inseamna jurnalism ! Cred ca stiti foarte bine (sau ar trebui) ca multe contracte POSDRU au fost adjudecate de firme USL. Si multe de firme conectate la Dan Voiculescu, colegul Dvs. de barca ! Si ca auditul la care se refera Ponta a fost comandat de Sulfina Barbu ! Si ca problema era in discutie la fostul guvern … eh, n-are rost sa continui …

Cătălin Tolontan  •  22 mai 2012, 14:53

falcao: sinteti pe un blog, nu intr-un ziar de sport. Ziarul de sport e acela din hirtie, blogul e virtual si personal.

PS: Fara lectii despre afacerile lui Dan Voiculescu. Am scris despre el cu mult inainte ca dvs sa fiti curajos in tricoul Braziliei sau al lui Atletico Madrid 🙂

victor L  •  22 mai 2012, 15:19

dle Tolontan,
va cam laudati, si nu sintetri deloc impartial.
De cite ori aduce cineva vorba despre Dan Voiculescu sariti ca ars si jigniti.
Despre Felix cu mindrie.
Eu sint mai virstnic decit dvoastra, dar asta nu e un merit.

Falcao  •  22 mai 2012, 15:26

@ Catalin Tolontan
Asa e, tehnic aveti dreptate, pe blogul personal si virtual (exista si altfel de blog ?) puteti sa scrieti orice si despre orice ! Atat ca eu am intrat pe „ziare.ro”, „Gazeta SPORTURILOR” si am citit scrierea Dvs. ce nu are nicio legatura cu sportul ! Mai ales ca titlul aparea in prim plan, pe fondul de culoare albastre. Respect opiniile oricui (daca sunt expuse in mod civilizat si aici nu am ce sa va reprosez) dar e ca si cum as intra intr-o macelarie si as vedea expuse televizoare !
Mai sunt si alte postari de pe bloguri personale dar toare se refera la un subiect sportiv nu politic !
PS. Referitor la PS putina modestie in exprimare nu strica. Stiu ce este un blog si nu v-am dat nicio „lectie”,doar mi-am exprimat o parere ! Si nu din lipsa de curaj semnez cu un pseudonim ci din inertie, asa este in mediul VIRTUAL !
Succes in continuare ! (fara ironie)

TESTOSUL  •  22 mai 2012, 15:26

e campanie si e de inteles. din pacate nu mai exista impartialitate sub nici o forma. esti un ziarist bun, te rog sa nu cazi si tu in penibilul de care dau dovada colegii tai de trust, Gadea si Badea.

Victor Ciutacu – Vorbe Grele » Blog Archive » TVR, evaziune în numele democraţiei  •  22 mai 2012, 15:37

[…] naivi care să se întrebe cum a finanţat/cumpărat regimul Băsescu presa favorabilă, găseşte câteva exemple la Tolo. Ce nu spune, încă, nimeni e de ce face Evz megarestructurare. Atunci o fac eu. Fiindcă, imediat […]

Claudiu  •  22 mai 2012, 15:48

Nu am mutat nimic cu vehementă, dar cunosc mai multe decât am spus pentru că am intrat în contact cu aceste programe POSDRU și știu bine ce aranjamente se fac în culise! Din păcate nimeni nu poate contesta nimic pentru că oficial aceste programe au fost câștigate în urma unor concursuri, dar neoficial programele au fost adjudecate pe baza altor criterii pe care toți românii le știu (PILE, CUNOȘTINȚE & RELAȚII), dar despre care nu auzim decât pe la colțuri.
P.S. Dacă citeați cu atenție vedeați că am scris „UNII ZIARIȘTI …” și nu „PRESA …”! Nici dv. nu puteți nega că UNII ZIARIȘTI sunt nonvalori așa cum nici eu nu pot spune că toată presa e formată doar din nonvalori pentru că amândoi avem dreptate.

Cătălin Tolontan  •  22 mai 2012, 15:50

victor L: nu-l apar deloc, dar deloc, pe Dan Voiculescu.

http://www.ziare.com/dan-voiculescu/stiri-dan-voiculescu/dan-voiculescu-isi-ataca-angajatii-tolontan-nu-mai-exista-pentru-mine-930194

Asta e relatia mea cu dan voiculescu. Nu ne-am vorbit de 3 ani.

claudiu: tocmai ca aveti dreptate. Deci nu spuenti, va rog, ca programele sint corupte, dar publicitatea, care e parte a lor, se atribuie corect.

Sylverstar  •  22 mai 2012, 16:01

Catalin, publicitatea proiectelor POSDRU este obligatorie si trebuie facuta de beneficiarul proiectului. Deci nu autoritatea de management cumpara spatiu publicitar in ziare, ci beneficiarul proiectului. Nu este vorba despre nicio licitatie. Daca te uiti in coltul din dreapta sus al anuntului, vei vedea sigla SIVECO. Deci este un proiect POSDRU al carui beneficiar este compania SIVECO.
Deci in acest caz n-ai avut dreptate. O insertie similara se afla si la pagina 5, comandata de Henkel Romania, si una in pagina 7, comandata de o asociatie. Daca urmaresti cu atentie presa, vei gasi insa si anunturi ale autoritatilor de management.

Sylverstar  •  22 mai 2012, 16:02

Am uitat sa mentionez ca ziarul la care am facut referire este EvZ de azi.

Cătălin Tolontan  •  22 mai 2012, 16:14

sylvestar: Stiu exact cum merg lucrurile. Despre beneficiarul proiectului vorbeam si eu. De ce merge publicitatea in anumite directii? E simplu de ce. Pentru ca directia se dicteaza in momentul atribuirii proiectului. Si acest gen de atribuire preferentiala face parte din esecul POSDRU.

Am urmarit, ca jurnalist, subiectul fondurilor europene. Am vazut ca au existat firme multinationale, nu cele pomenite de tine, care aproape ca si-au bagat angajatii in inchisoare pentru ca i-au pus sa intocmeasca dosare false. Si tot asa.

Sylverstar  •  22 mai 2012, 16:52

Personal, nu vreau sa cred ca pana si companii private se duc tintit in anumite ziare cu astfel de anunturi. Pur si simplu nu vreau sa cred. Dar poate sunt naiv. Oricum, e un subiect care merita urmarit pe o perioada mai lunga. Probabil ai mijloacele s-o faci. Ar merita sa vedem cam cati bani s-au dus – si unde – de pe urma unor astfel de insertii.

Claudiu  •  22 mai 2012, 18:15

Iar ați fost neatent pentru că eu nu am spus că publicitatea acestor programe este atribuită corect ci următoarele: „…, dar cred că într-o SOCIETATE SĂNĂTOASĂ faptul că X își face reclamă prin paginile ziarului Y sau Z nu înseamnă că ziarele menționate trebuie să închidă ochii, ci trebuie să scoată în evidență neregulile chiar cu riscul de a pierde contractele de publicitate.” Mai sus în același text am menționat că „Toată societatea românească este o mare minciună …” și săptămâna trecută îl întrebam pe un prieten următoarele „O mai fi ceva corect in Românica? Cred că nimic!” Concluzia o trageți dv..
P.S. Ce trebuie să fac pentru ziarul de acum 140 de ani și pentru tavă?

Zoltanul  •  22 mai 2012, 18:20

Pt. Sylverstar: Vei ramane uimit de ce inseamna „stabilitatea financiara” a unei corporatii nationale sau multinationale – ce trasee de bani si de influenta se rotesc intr-un mod ordonat si precis – transpirand foarte rar la suprafata. Acesta este de fapt si motivul pentru care nu ies la iveala. Spaga, peschesul, mita, traficul de influenta sunt la cote comparabile sau mai mari cu ceea ce se petrece in sectorul bugetar – diferenta esentiala este ca in mediul asa-zis privat cei mituibili/spagarii/locotenentii/securistii noi sau cei vechi, au pe langa scoala „actelor si docomentelor” si experienta din piata reala. Adica pot fi depistati doar dupa ce tai de la radacina, inclusiv de la radacinile pe care sperai ca se poate cladi un viitor sanatos economic. Practic, adunate, cifrele de afaceri ale monopolurilor si oligopolurilor multinationale plus ce mai invarte statul, la un calcul sumar, depasesc lejer 70% din piata. Restul e piata afacerilor concurentiala (te umfla rasu’-plansu’) reala – adica piata pe care „cure’ sanje”, piata afacerilor de maxim cateva milioane de euro, pe spatele carora cade de multe ori biciul fiscului intru propasirea evazionistica, propagandistica si desantata a televiziunii nationale.

gica  •  22 mai 2012, 18:42

Aici faci 2 afirmatii mincinoase:

„””Gazeta n-a beneficiat de un tratament preferențial, dimpotrivă, am iritat pe oricine a fost la putere, așa că mă simt liber să consemnez următoarele:”””

Intrebarea mea este: in ce relatii te afli cu fundatia Soros, tinand cont de afirmatiile tale antinationale?

manole  •  22 mai 2012, 21:21

acum, cand guvernul ponta, cel mai competent guvern din istoria romaniei, calca in strachini, ca sa punem batista pe tambal, scriem despre orice!!! de ce sa comentam situatia incredibila de la ministerul educatiei, unde dupa o dumitreasca semianalfabeta si mincinoasa, un mang sub orice critica, avem de a face cu un profesor de tara din maramures, care a predat la clasa cat stat cioara in par, fiind lider de sindicat..un semidoct, care nu stie nici cum se numeste scoala la care preda…nimc despre incompetenta domnisoarei de casa a clanului nastase, alta mincinoasa care si-a falsificat c.v.-ul, nimic despre afcerile cu compania de drumuri a nevestei lui dobritoiu, despre incompetenta ministrului de la transporturi, o figura desprinsa din clanul sicilienilor, care si-a adus la minister o armata de secretare si lachei…nimic despre alistar, despre domnu diaconu, directorul de teatru (?), care a falsificat un concurs ca sa-si numeasca consoarta regizor…si cate ar mai fi de scris….

Tudor  •  23 mai 2012, 10:36

Catalin, as fi tentat sa-ti dau dreptatate cu publicitatea tintita intr-un singur caz: cel al anunturilor de licitatie organizate inauntrul proiectelor POSDRU (despre care am aflat si eu cum se publica cu mare finete in editia de vineri a celui mai anonim cotidian din Romania, pentru a putea raporta ulterior AM ca s-a publicat anuntul in „ziar de mare tiraj”); dar in ce priveste publicarea machetelor obisnuite de presa, de cele mai multe ori aceasta este lasata la alegerea unui responsabil cu comunicarea si PR-ul, care (poate) nu e intotdeauna cea mai profesionista persoana cu putinta, care nu mai urmareste demult cifrele BRAT-ul (cita incredere mai poti avea in cifrele BRAT, oricum, pentru ca acolo Romania Libera era fruntasa din cite tin eu minte) si care are de indeplinit o cerinta simpla: publicarea in minimum 1-2-3 ziare a anuntului de organizare a cine stie ce conferinta sau eveniment; in varianta optimista – a acelor anunturi de licitatie. Cred ca politicul nu are nici cel mai mic amestec aici, ci lipsa de interes pentru cum se cheltuie in mod eficient banii, uneori un pic de neprofesionalism, alteori graba si obisnuinta (ca de, toata lumea stie de 20 de ani ca Romania Libera si Evenimentul gazduiesc tone de anunturi) s.a.m.d. Cred ca de data asta, e o concluzie pripita.
Iar pe de alta parte, cred ca e mai interesant ce se scrie in articolele respective care, da, intr-un fel le pun sub semnul intrebarii asemenea „surse” perene de venituri…

Cătălin Tolontan  •  23 mai 2012, 10:46

gica: nu am avut si nu am nici o relatie cu fundatia soros.

Daca imi aduc bine aminte, acum 20 de ani fundatia Soros a publicat una dintre primele manuale de jurnalism din Romania. Daca a citi o carte e o relatie, atunci ma declar vinovat 🙂 Buna carte!

alex  •  23 mai 2012, 13:12

sunteti obsedati d Voiculescu d parca el ar fii presedintele tarii,are un amarat procentaj in pc si ii acordati atentie d parca ar fii in locul usl sau ti-e frica ca ramai fara posta sau sare ,mai mestecati mult subiectul asta ?tu si scursurile din pdl,apropo ai putea sa o iei p andreea pora de mana si sa mancati crenvursti la ateneul roman ,mai bine ai da-o p fata ca esti basist ca turcescu decat sa t dai virgina ;
da treaba cu institutile statului cum e tot independente din p d v politic? :))

Familia POSDRU. Ipocrizia europeană şi neputinţa locală | Critic Atac  •  23 mai 2012, 14:37

[…] implicată de POSDRU a cunoscut şi ea trasee clientelare către presa favorabilă puterii. Un articol al lui Tolontan rezumă perfect […]

silicon_v  •  23 mai 2012, 14:47

„Unde erau ”prejudiciile aduse democrației” cînd potrivit unor norme, pe care instanța le-a declarat ilegale!, redacțiile și jurnaliștii, în special cei incomozi, sufereau o presiune economică fără precedent în istoria presei din România?! Știu ce spun: fără precedent!
Poate că unii uită, am văzut-o recent pe Elena Udrea călcînd voioasă cămăși la Realitatea TV, dar eu nu uit că o Putere a vrut să ne distrugă companiile și, împreună cu ele, redacțiile și profesia! Cum să mai reziste meseria pe o piață publicitară care a scăzut de 5 ori cînd vine și statul să te supraimpoziteze?!”

Puteti, va rog, sa detaliati? Despre ce taxe crescute este vorba, cand anume au fost promulgate acele acte legislative? Caci imi este neclar despre ce supraimpozitare e vorba. Cum acuzatiile sunt foarte grave, cred ca ar fi bine sa detaliati. Multumesc.

ws  •  24 mai 2012, 1:00

catalin,

cred ca tvr e intr-o situatie speciala, are statut separat intrucat poate fi folosita ca berbece de cei de la putere. discutia despre tvr poate continua la nesfarsit, daca e normal sa existe sau nu samd. nu asta-i problema.

nu inteleg de ce spui ca

„dar eu nu uit că o Putere a vrut să ne distrugă […] Cum să mai reziste meseria pe o piață publicitară care a scăzut de 5 ori cînd vine și statul să te supraimpoziteze?! ”

lasand tvr la o parte, a fost in mod particular tintit gsp-ul? s-a dat lege prin care gsp-ul sau jurnalistul gadea mihai au fost impozitati excesiv, iar evz si b1tv (cred ca astea sunt marotele usl) au beneficiat de reduceri de taxe?

am auzit ca victorash a promis ca nu va mai incerca sa ia tva-ul de pe drepturile de autor. retroactiv. articolul tau e un mod discret de a-i multumi, tragand o copita in dictatura?

regards,
ws

p.s. mi se usuca tasta cand spun chestia asta, dar tvr e singura televiziune prizabila din ro. cu gsp-ul povestea e neclara: a devenit slab pentru ca a fost sub dictatura sau a fost sub dictatura pentru ca a fost slab?

liviu  •  24 mai 2012, 21:41

cataline, daca tu chiar crezi ceea ce scrii ma dezamagesti. daca ti-a dictat Camelia, as puteam macar incerca sa te inteleg. pacat de tine, erai un pol de incredere pt mine si probabil pt multi altii. vad insa ca te apropii puternic de Mircea Badea, despre care se spune ca mai are putin si ii ia lui Spartacus titlul de „sclavul cu cei mai multi fani”.

Eduard  •  24 mai 2012, 22:19

Problemele astea au continuat ca politica de stat si in timpul lui Basescu … ceea ce nu inteleg este faptul ca se vorbeste d-abia acum, cand ziarele astea au ajuns in faliment deoarece le-a fost taiata conducta de la Guvern.

pasa  •  28 mai 2012, 17:56

„… dar eu nu uit că o Putere a vrut să ne distrugă companiile și, împreună cu ele, redacțiile și profesia!”

Mda, eu imi amintesc de niste inregistrari realizate prin septembrie 2009, undeva pe la Snagov. Sorin Rosca Stanescu impreuna cu un alt stimabil ziarist, discutand amical cu un sef de institutie din Romania in incercarea de a obtine niste informatii. Nu dau detalii caci chiar nu mi se pare important, aceste amintiri servesc doar pentru exprimarea parerii ce urmeaza:

Sunt multe care nu trebuie uitate. Si probail nimic nu merita iertat. Tocmai din cauza asta cred ca in ordinea firesca a lucrurilor sta eliminarea din propriu organism a rezidurilor si abia dupa aia dorinta de a indeparta din ceilalti greselile lor. Sau cum ar spune fosta mea diriginta: mai bine priveste la barna din propriul ochi decat sa urmaresti paiele din ochiul altora.

ps: si mai e un lucru nedrept. Tonul. Sincer sa fiu, sunt satul de atata rivalitate, atata „ba pe-a matii!”. Credeam ca, macar unii, putem fi peste. Dar articolul acesta musteste a ura. 🙁

Familia POSDRU. Ipocrizia europeană şi neputinţa locală | Lupul Dacic  •  17 septembrie 2015, 10:08

[…] implicată de POSDRU a cunoscut şi ea trasee clientelare către presa favorabilă puterii. Un articol al lui Tolontan rezumă perfect […]

Comentează