Negocieri în curs: meciurile vor fi transmise şi de TVR şi de Dolce din seara asta!

UPDATE: Părțile vor rediscuta în perioada următoare și părțile de contract privitoare la transmisiile TV ale Olimpiadei de la Londra și ale Campionatului Mondial de fotbal din 2014, precum și celelalte competiții pe care TVR le-a sublicențiat la Dolce.

sâmbătă, 16 iunie 2012, 3:44

UPDATE: Părțile vor rediscuta în perioada următoare și părțile de contract privitoare la transmisiile TV ale Olimpiadei de la Londra și ale Campionatului Mondial de fotbal din 2014, precum și celelalte competiții pe care TVR le-a sublicențiat la Dolce.

TVR şi Romtelecom discută intens în aceste ore pentru a rezolva litigiul apărut vineri, cînd TVR a reziliat contractul şi a luat înapoi meciurile cedate către Dolce Sport.

După ce s-au ameninţat recpiroc cu instanţa în poziţiile publice de ieri, părţile încearcă acum să găsească „o poziţie raţională, care să ţină cont de interesul ambelor televiziuni şi de plătitorii de taxe la TVR și de abonații Dolce”.

Conform unor surse apropiate discuţiilor, „părţile sînt foarte aproape să se înţeleagă”. Dolce va plăti luni restanţa de 500.000 de euro şi penalităţile de întîrziere, iar meciurile din grupe, dar şi cele din fazele superioare, vor fi transmise de ambele televiziuni simultan.

Asta înseamnă că dacă reuşesc să bată palma în scurt timp, de diseară partidele Grecia – Rusia şi Cehia – Polonia vor putea fi urmărite atît pe canalele TVR (1 şi 2), cît şi pe Dolce Sport (1 şi 2).

„E un compromis înţelept. TVR oferă meciurile tuturor, iar Dolce nu mai are exclusivitate asupra unor partide, dar îşi onorează promisiunea făcută propriilor abonaţi, dîndu-le în plus fazele finale în integralitate”, au spus sursele citate mai sus.

 

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Florin  •  16 iunie 2012, 15:55

eu m-as bucura sa transmita doar pe tvr ka nu am dolce ..:d

kostyk  •  16 iunie 2012, 15:56

Asa ar fi cel mai bine, sa se transmita simultan. Nu era mai bine daca se negocia contractul asa de la inceput? Sper sa se renegocieze si drepturile de transmisie pentru CM2014 si JO 2012, astfel incat sa se transmita tot simultan!

claudyo  •  16 iunie 2012, 16:06

o vrajeala cat lumea de mare
numai hoti si interese comune peste tot in tara asta
oricum era stabilit in contract ca din faza a treia a grupelor, meciurile vor fi trannsmise de ambele televiziuni
vrajeala de ieri cu rezilierea contractului a fost pt a calma lumea nemultumita
in fapt, cu siguranta nu s-a reziliat nimic..a fost doar un comunicat de fatada
traim intr-o tara corupta, cu hoti pe toate drumurile, unde nici in 100 de ani nu se va schimba ceva…nu o sa avem noi norocul sa traim si sa vedem schimbarea
dezamagire la infinit!

alex13  •  16 iunie 2012, 16:13

sa dea toate meciurile pe tvr..dak meciurile sunt pe tvr nu kred k mai intereseaza pa cineva k da sh dolce majoritatea romanilor se uita pa tvr nush dc mai vrea dolce meciurile k nu se uita cam nimeni..!

cmarian  •  16 iunie 2012, 16:14

Bataie de joc! Rusine!

zetu  •  16 iunie 2012, 16:30

Daca Dolce accepta un compromis care-n mod evident o dezavantajeaza, caci scopul economic al acesti miscari a fost atragerea de noi abonati, ei bine, odata ce meciurile se vad si pe tvr ei n-au cum sa mai spere la asta. Iar daca accepta e mai mult decat evident faptul ca le este frica de noua conducere, si de ceea ce-ar putea da ea catre presa din contractul dintre Dolce si TVR.

CocaineCowboy  •  16 iunie 2012, 16:51

Oricum, cine are Dolce acolo o sa se uite pentru ca nu se compara Gradinescu cu comenatatorii de la TVR.

Adrian  •  16 iunie 2012, 16:54

frectie la picior de lemn ! cred ca au transpirat intens zilele astea domnii Enachescu si cu Cernat !…ambii niste caractere indoielnice cu siguranta demonstrate !

Roman care plateste taxe  •  16 iunie 2012, 16:56

Pai stai asa. Cat a platit TVR pentru meciuri si cat Dolce? Cum adica Dolce plateste 500 mii si TVR 10 milioane …O_o
Nu m-ar interesa daca TVR nu ar fost platita de la buget, adica din buzunarul meu. Snapeala pe fata. Un exemplu clar de afacerism in Romania. Domeniul privat tot pe spatele nostru traieste. de aia salariul mediu in romania e de cinci ori mai mic decat in vest. la hotie suntemi primii NU?

Disputa meciurilor la Euro aproape de final?  •  16 iunie 2012, 17:05

[…] spus, se pare ca cele doua entitati sunt pe cale sa ajunga la o intelegere amiabila, dezvaluieste Catalin Tolontan, pe blogul sau.Potrivit sursei, Romtelecom isi va plati factura restanta si eventualele penalitati […]

Sibelius  •  16 iunie 2012, 17:26

Intre transmisiunea 16:9 a TVR si comentariul celor de la Dolce voi alege a doua varianta. Singura prostie ar fi transmisia simultana de la Jocurile Olimpice. Sunt suficiente evenimente ca sa poata fi transmise de televiziuni diferite.

Tataee  •  16 iunie 2012, 17:29

@roman care plateste taxe
Mai citeste o data. 500.000 e doar o rata. ce va mai place sa aberati!

andrei  •  16 iunie 2012, 17:37

nu e decat o alta poveste romaneasca: actionariatul romtelecom este statul roman ( 49,5% )- romtelecom este proprietarul dolce – dolce trage in piept statul roman – statul roman trage in piept statul roman, sigur cu niste victine colaterale: populatia imbecilizata de o clasa politica omogena in ceea ce priveste interesul imediat!
singura chestiune care ramane de discutat este cea legata de cei care, pe aceasta filiera cu toate implicatiile ei politice, au incasat in nume personal niste sume care sfideaza orice platitor de taxa tv

stely tostea  •  16 iunie 2012, 17:50

Ca peste tot numai interese meschine pe bani multi …
Cei din TVR au vandut pe o suma mica niste drepturi fff scumpe.
Si de ce , ca le place lor de cineva de la Dolce Sport?
DA!!! De Vlad Enachescu(director Dolce Sport) .
Si cine vinde drepturile catre Vlad Enachescu?
Finul sau Cosmin Cernat (director departament sport TVR) si sotia lui Daniela Enachescu (redactor sef transmisiuni departament sport TVR).
Ce magarie pur Damboviteana!
Si oare cine a castigat din aceasta sublicentiere, noi telespectatorii?
Hilar ,dar totusi real..
Si in urma ramane o TVR gatuita de datorii!

Dragos  •  16 iunie 2012, 17:54

E bine asa cei care au dolce se uita pe Dolce Sport 1 si 2 pentru ca au comentatori infinit mai valorosi decat cei de la TVR si cei care nu au Dolce pot vedea meciul pe TVR…toata lumea castiga mai putin dolce care fara exclusivitate le este mai greu sa atraga clienti.

lee  •  16 iunie 2012, 17:55

Sa ne punem antene dolce daca te lasa primaria sa gauresti izolatia de la bloc sa vezi niste meciuri dolce tia luat meciurile de liga camp. liga nationala si te razbuni pe rds ? prin noi ? daca erai tare licitai si tu la liga 😀 nu sa faci contract cu cernat si altii hoti din tvr .

california  •  16 iunie 2012, 18:05

din moment ce toti care prind dolce prind automat si tvr, nu exista nicio problema pt. abonatii lui dolce, ba mai mult, aceia multi care platesc obligatoriu taxa de radiotv, au acum si ei posibilitatea sa vada meciurile;
asa ca intreb, ce interes ai d-ta d-le tolontan si gsp-ul de va faceti praf de grija lui dolce, o televiziune de 15-20% acoperire, nascuta in incubatorul afacerilor oneroase cu statul, cu efecte pe spinarea contribuabilului?!

alen  •  16 iunie 2012, 18:28

tzeapa evident. Oricum din faza asta transmiteau amandoua. Castiga imagine un anume partid care vezi doamne a pus punct coruptiei din TVR si a redat oamenilor fotbalul. Daca va uitati atent prejudiciul lui Dolce a fost doar Ukraina- Franta. Acuma mergeti incolonati la vot sa multumititi partidului

ULTIMA ORĂ » TVR şi Dolce s-au înţeles, meciurile vor fi transmise simultan din seara asta!  •  16 iunie 2012, 19:20

[…] Informaţiile privind negocierile de astăzi dintre TVR şi Dolce au fost furnizate în exclusivitat… […]

denis  •  16 iunie 2012, 20:52

Pt ca baietii din TVR au senzatia ca locul de munca se mosteneste, iata si cateva dezvaluiri despre famiglia de la Sport:
– Emil Hossu Longin – comentator, reporter, globe trotter – e fiul celebrei Lucia Hossu Longin, care de la Memorialul Durerii n-a mai produs nimic, membra prin toate comitetele, comitiile si CA-urile posibile in ultimii 20 de ani. A nu se uita ca tatal lui Emilus, Valentin, si el ceva mahar o vreme, a fost dovedit turnator la Securitate
– Mihnea Ionescu, redactor sef Stiri Sportive, globe trotter, taietor de frunze la caini etc este fiul lui Victor Ionescu. Asta era prezentatorul Telejurnalului pe vremea Impuscatului (unul din ei), iar dupa Revolutie a fost mare sef si ani de zile corespondent in SUA pe banii nostri;
– Daniela Enachescu, fosta Hura, redactor sef transmisiuni sportive, reporterita mediocra, habarnista, prezentatoare calificata la locul de munca. A fost parasutata la Sport de ma-sa, care era contabila sefa in TVR si apoi devenita nevasta lui Vlad Enachescu. Babeta Hura, contabila adica, a fost “actrita” principala a blatului din 2007, cand Kanal D a castigat in detrimentul TVR drepturile pt Liga I la fotbal;
Daniela Enachescu, fosta Daniela Hura este fiica unei persoane deloc straine de asemenea practici. Delapidare, deturnare de fonduri, translatarea interesului colectiv al televiziunii in interes “de familie”.Doamna Hura a plecat din TVR intr-un moment in care a fost pusa sa aleaga intre un control DNA si o iesire in decor “de onoare”
– Cosmin Cernat, actualmente director ca urmare a unui concurs blatuit de Lazescu (dupa ce a revenit in TVR ca si consilier al lui), e finul lui Vlad Enachescu. La concursul aranjat in comisie a fost si Dumitru Graur, actualmente analist la Dolce Sport si partener de combinatii cu Cernat si cu Vladut.
– Tudor Furdui, nepot de cantaret de muzica populara. Gafeur prin excelenta, renumit printre colegi ca sta la machiat si la frezat jumatate din timpul pe care, chipurile, il petrece la serviciu. Cealalta jumatate o petrece jucandu-se pe net cu fiu-sau, pe care-l ia mai mereu la redactie.
– Vlad Arhire, comentator, reporter, in general vai de mama lui, inalt ca bradul si destept ca gardul. Este fiul lui Vasile Arhire, alt mare pacalici de presa, care vegeteaza de ani de zile pe post de director TVR Iasi, girand acolo productii jenante, sub orice critica.

Abonatul  •  16 iunie 2012, 22:08

Nu inteleg persoanele care sint inversunate impotriva Dolce in cazul de fata sau impotriva RCS in alte cazuri.Stimabililor nu va obliga nimeni sa va abonati la aceste firme asa ca….relaxare, bere rece si goluri multe.

P.S. Reactia DT catre ToVaRasi o sa ustureeee

cutzu  •  16 iunie 2012, 22:17

mosu, mai trimite o echipa ma sa filmeze la bumbuia, gura foii, db

stadionul facut sub inaltul patronaj al superfemeii cu fata de cal si a umflatul popescu este nefolosit/nefolosibil de 2 ani …

sanatate!

Roman care plateste taxe  •  16 iunie 2012, 23:30

@Tataee. Si a doua transa cand e? Sa nu-mi spuneti ca asta e avansul. Oricum stirile trunchiate sunt obisnuite in presa romaneasca. Citesc o multime de stiri pe zi si nu am timp sa tot caut sumele initiale. La straini nu am probleme de-astea. Eh, Domnule Tolontan ne puteti da si contractul complet sa stim pe ce vorbim. Cat TVR si cat Dolce, in total?

Andi  •  17 iunie 2012, 1:06

In sfarsit dreptate!!! 🙂

punct  •  17 iunie 2012, 1:44

mie imi pasa ca vad meciurile pe tvr. tot ce mai apare la televizor si pe net despre asta este pur politic, pentru ca presa a fost asmutita politic, si razbunari personale, chipurile in numele cititorilor.

Vladut Enachescu  •  17 iunie 2012, 9:23

Cutremurul din media românească este fără precedent – TVR a reziliat unilateral contractul de sublicențiere pe care îl încheiase cu Dolce, pentru transmiterea meciurilor de fotbal de la Euro 2012. Nu vreau să comentez decât conjunctura acestui contract. Probabil că marele Tolontan ne va spune el tuturor, încă o dată, cum se face presă sportivă și de la el vom afla tot felul de detalii interzise publicului, tocmai pentru că el are surse. Extraordinar! Dar când pe blogul lui Damov vorbeam despre porcăriile patronate de Lăzescu-Culcer-Cernat din zona sportului, cu aceste contracte de sub-licențiere, Tolontan și restul presei private – aceea de calitate și nu cea deprofesionalizată de la TVR – aveau altceva mai important de făcut. Acum sunt tenori, nevoie mare, și vorbesc în termeni foarte duri despre TVR, la modul general și nu despre niște indivizi care au făcut tot ce i-a tăiat capul. Iată ce se face Tolontan și restul presei sportive din România că nu știe!

Vlad Enăchescu și Cosmin Cernat sunt cumetri! Adică Vlad Enăchescu, împreună cu soția sa Daniela, au nășit cei doi copii ai lui Cosmin Cernat și Monica Iagăr. Din păcate, Cosmin și Monica au divorțat, însă relația celor doi a continuat, că doar se cunoșteau chiar dinaninte de a se însura fiecare dintre ei. Modul jenant în care Cosmin Cernat a revenit la cârma Departamentului Sport din TVR a fost de-a dreptul scandalos, cu o comisie care a încălcat orice limită de legalitate și de bun simț. Probabil că se apropie vremea când vom vedea cu toții „marele proiect managerial” al lui Cosmin Cernat, pe care l-a pus în aplicare după ce a ajuns director.

Cert este că după ce s-a văzut cu sacii-n căruță, Cosmin a început să facă numai tâmpenii, una dintre ele fiind semnalizată pe blogul meu, unde s-a făcut un fals ordinar de zile mari: achiziționarea unui meci care fusese transmis deja de TVR cu o zi în urmă! Absolut penal, demersul său fiind susținut în Comitetul Director de către Rodica Culcer. Problema nu este decât de a stabili și este autorul și cine este co-autorul sau complicele la acest gest care trebuie sancționat penal. Nici așa ceva nu a seseziat Tolontan…

În aceste condiții, în care directorii TVR își puteau permite absolut orice, fără să poarte vreun dram de răspundere, nu trebuie să ne mire ultimele mutări „geniale” ale lui Cosmin. După ce a lucrat în asemenea mod, încât a TVR a sublicențiat toate competițiile importante către postul unde este director cumătrul său, Cosmin nu s-a oprit și a numit-o pe cumătra sa, Daniela Enăchescu, șefuță la Departamentul Sport. Ca să fie clar! Nici pe asta nu a sesizat-o Tolontan…

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile a fost de coșmar – contractul dintre TVR și Dolce a fost greu de găsit. Eu, unul, am cunoștință de un alt contract care nu se află la locul unde trebuie să fie toate contractele, pentru că nu trebuie să îl vadă ochii vreunui teverist, căci ar fi foarte periculos! Aceasta este o practică nu de ieri, de azi. Să nu uităm că pe vremea lui Tudor Giurgiu TVR a pierdut drepturile pentru meciurile din campionatul intern în favoarea Kanal D, unde funționa pe atunci Cosmin Cernat, iar șef la TVR era Vlad Enăchescu. A trecut vremea, a trecut și scandalul și este de notorietate, cel puțin pentru cei de la Sport, că TVR a pierdut drepturile pentru că nu a fost plătită o factură. Dar nu a fost plătită dintr-un motiv incredibil: pentru că o factură de vreun milion de euro a zăcut pe fundul unui sertar din biroul nu se știe al cui! Tare de de tot, nu-i așa? Ah, cum seamănă modul de operare, incredibil! Iar tandemul, pur întâmplător, era același. Nici pe asta nu a sesizat-o Tolontan…

Sper că lucrurile o să intre pe un făgaș bun. Sursele mele spun că nu este departe ziua când Cernat va plăti greu pentru ceea ce a făcut. Sincer, nu cred chiar așa de tare, e mai greu cu dovezile… Dar cred că modul în care a prezentat TVR acest caz și modul în care a reziliat contractul cu Romtelecom-Dolce, este într-o notă cam forțată. Nu cred că germanii care conduc Romtelecom nu ar fi dovedit înțelegere pentru această situație delicată și nu înțeleg nici acum de ce nu au plătit facturile către TVR, că doar nu au probleme cu lichiditățile. Aici planează suspicinile mele și nu știu ce ne rezervă viitorul.

Eu pot doar să spun doar că nemții au un mod mai aparte de a aplana conflictele, tocmai pentru a nu păta numele companiei. Probabil că vor fi foarte puține comentarii pe această temă, iar la anul pe vremea asta vom auzi că Romtelecom renunță la a mai finanța un post de sport, pe motive că este total neprofitabil. Vlad Enăchescu poate de pe acum să își caute un alt loc de muncă. Iar despre cumătrul Cosmin Cernat probabil că nu vom mai auzi, căci nimeni de la vreun post de televiziune nu îi va mai face o ofertă. Probabil că se va reprofila. Dacă va fi în libertate…

P.S. Nasul meu îmi spune că ar trebui să existe pe undeva și un contract de consultanță către Romtelecom din partea unei firme care s-a „priceput” să facă lobby pe lângă TVR pentru obținerea acestui contract discret și avantajos. Nu cred că nu s-a lăsat cu comisioane, prea e un contract bun…

Stefan2  •  17 iunie 2012, 10:34

Pare o solutie corecta,luata in criza de timp.Eu cred ca televiziunile ar trebui sa colaboreze”colegial”si nu sa-si traga la turloaie cu orice pret.Bineinteles aceasta colaborare sa fie in cadrul legal existent, pentru ca tare imi este teama ca niste controale normale,ar putea produce surprize neplacute.

geo  •  18 iunie 2012, 10:22

as dori ca aceasta „colaborare” sa exista si ptr Liga I iar TVR 1 sau TVR 2 sa transmita, paralele cu Dolce Sport, meciuri de Liga I, asa cum suna intelegerea…

Comentează