Champions League amenință televiziunea publică!

UEFA cere banii, contractul de 38,5 mil. € pe an ticăie și TVR e preocupat de alegeri care să perpetueze sistemul. Iar transmisia TV a sezonului următor de Champions League n-a fost comunicată pentru România

vineri, 22 iunie 2012, 12:51

UEFA cere banii, contractul de 38,5 mil. € pe an ticăie și TVR e preocupat de alegeri care să perpetueze sistemul. Iar transmisia TV a sezonului următor de Champions League n-a fost comunicată pentru România

Unul dintre candidații exotici la conducerea TVR face opturi cu bicicleta prin curtea din Dorobanți și aruncă manifeste. Marina Almășan, alt competitor, se expune mai puțin, dar vrea la fel de mult.

Ca veche realizatoare a TVR, “Nu știu… Văd bine oare?… Domnu’ Flutur?!… Dumneavoastră sînteți la săpat?!”, Almășan știe că, în meseria asta, dacă nu stai la masă vei ajunge tu însuți porție în meniu.

UEFA cere datoria de 15 milioane de euro
Oamenii se înghesuie să-și asume responsabilitatea unei companii cu 120 de milioane de euro datorii, în care salariile întîrzie și, nici o surpriză, furnizorii stau cu heblul la poartă. Înțelegeți ceva?! Ei se bat să devină administratorii unui faliment nedeclarat. Prin ședința de guvern, Victor Ponta a suspendat o vreme regulile economiei de piață în cazul TVR. Dar cît va ține asta?

Uite ultima știre: UEFA are de recuperat de la TVR o restanță de aproximativ 15 milioane de euro din contractul de Champions League. Normal, TVR nu are bani să plătească și UEFA spumegă.

Pe de altă parte, las’ să tremure și UEFA că, timp de 20 de ani, a avut în TVR un client captiv care i-a cumpărat orice la orice preț! A făcut afaceri prostindu-i pe români, să și-o mai fure și ea decontînd efectul final al prostiei românilor cu care a lucrat.

Vom mai vorbi despre Champions League, să o luăm pe rînd. Iar cel înscris la rînd este Valentin Nicolau.

Nicolau, amintiri din cabinetul lui Adrian Năstase
Nici unul dintre candidați nu e mai hotărît decît Valentin Nicolau. El nu se mulțumește cu statutul de membru al CA, vrea să redevină director general.

Se recomandă cu situația financiară pozitivă a mandatului său, dar, bun politician în campanie, uită să amintească de faptul că unele dintre achizițiile lui s-au transformat în obligațiile de plată ale altora. Și, cel mai clar, Nicolau evită să vorbească despre umilitoarea subordonare a știrilor.

Pe vremea lui, știrile erau mestecate în multiplele cabinete de PR ale Guvernului Năstase. Numai jurnalism nu era! Iată un remember realizat de Petrișor Obae.

TVR se victimizează
Situația a rămas identică și în guvernările care i-au succedat. După caz, PNL, PSD sau PD-L au transformat TVR în ficusul de pe propriul birou pătat cu cafea. Băsescu a procedat exact la fel.

Și, în timp ce le transmiteau politicienilor că ei sînt acolo ca să le facă servicii, găștile din Dorobanți își continuau afacerile.

Furnizare de imagine pentru politicieni contra menținerii sponsorizării de la stat și de la cetățeni. Asta e ecuația după care a funcționat televiziunea.

Cînd sînt prinși, cînd modelul de business ascuns, dar și cel formal, pur și simplu nu mai funcționează, cînd nu mai sînt bani, ei încep să se vaite.

Oameni de bună-credință, inclusiv lideri de opinie și ONG-uri, sar să apere o idee, fără să mai aibă timp să facă socoteli.

Televiziunile private nu vor să dispară TVR, ci să rămînă un gigant
Ultima scorneală e faptul că trusturile private au interes să restrîngă drastic activitatea TVR sau s-o desființeze. Dimpotrivă.

Uite de ce. Prin reducere la absurd, dacă mîine s-ar opri publicitatea în TVR, ar fi zeci de televiziuni care ar împărți cîteva milioane de euro cît reprezintă publicitatea la televiziunea națională.

Încasările din publicitate în Dorobanți sînt o rușine, nu reprezintă nici 5% din costurile uriașe de peste 200 de milioane de euro anual! Despre ce vorbim?!

Dimpotrivă, televiziunile private au tot interesul ca statul să mențină cheltuieli și personal în exces la TVR! Asta pentru că oamenii, mai ales cei din tehnic, lucrează și colo, și colo și această situație ia un pic din presiunea asupra angajatorilor privați.

La meciurile de Liga 1 transmise de producători privați apar zeci de oameni din tehnic de la TVR.

Plus că, în calitate de televiziune privată, mai faci o achiziție mixtă cu TVR, mai o afacere, ceva, de la filme la sport e bine să te combini cu televiziunea națională că nu se uită la bani.

Înțelegeri pe sport greu de explicat
Și, cu cît nu i-a avut pe bani, cu atît i-a risipit TVR mai mult și s-a băgat în achiziții sau afaceri fără noimă, cu sentimentul că publicul sau altcineva nu-i va cere niciodată socoteală. Sînt tare curios cum vor justifica acum contractele de sublicențiere sportive în fața polițiștilor sau procurorilor care nu sînt deloc sensibili la nuanțele pieței de achiziții.

Sincer și uman, știindu-i pe procurori din alte dosare cum calculează achizițiile publice, mi-e teamă că le vor pune în cîrcă celor din TVR chiar mai multe decît au făcut!

Cea mai nouă suspiciune este că TVR a permis unora dintre partenerii săi privați transmiterea unor competiții sportive din afara fotbalului fără să existe contract între părți!

E imposibil de înțeles, cu legea în față, cum cumperi meciul de la Campionatul European din Polonia și Ucraina cu 300.000 de euro și-l dai mai departe la un preț mediu de 60.000.

Și dacă pui valoare zero la meciurile transmise de TVR și de Dolce împreună și reții în contract doar meciurile cedate în exclusivitate, tot rezultă că ai cumpărat la 300.000 de euro și ai vîndut la 100.000 de euro.

Va fi complicat pentru bugetarii care au semnat contractele, credeți-mă!

“Fără presă nu vedeam meciurile de la Euro”
Aceasta e realitatea economică și de conduită în televiziunea publică și nimeni nu pare că vrea s-o rezolve. Toți strigă după audit sau control. De parcă e treaba Parchetului să facă să meargă o companie.

Sau de parcă cei 300 de milioane de euro cheltuiți în comun de televiziunea și de radioul publice ar fi un mizilic într-o țară, “a doua cea mai săracă din UE”, cum ne prezintă marile ziare din Vest, țară care nu strînge atîția bani într-o lună din impozitele pe profit ale tuturor companiilor care se chinuiesc să fie rentabile. V-am plictisit cu acest exemplu, dar poate că vreun guvernant va observa absurdul situației!

Altfel, micile victorii, “Bravo, presa, fără voi nu vedeam meciurile de la Euro pe TVR!”, și Olimpiada și altele se vor sufoca eșecul unui faliment viitor.

Miza televiziunii publice
Văd că și Alina Mungiu, cu care mă bucur să fiu în dezacord, că destul am avut aceeași opinie pînă am ajuns să îi copiez stilul de scris, zice că “TVR e un nonsubiect pe scara dezvoltării României”. Cum să fie așa cînd TVR și RRA consumă într-un an mai mult de două treimi din cît au pierdut la un loc primele 120 de companii ale statului?!

Ca să nu mai vorbim despre rolul pozitiv în cazul în care o televiziune și un radio publice, decent finanțate și definitiv eliberate de efigia “Sînteți niște molii grase, să ziceți mersi că nu vă închidem!”, ar deveni refugiul unui jurnalism de calitate, de investigație și de relevanță. Asta ar conta enorm și n-o să o învăț eu acum pe Alina Mungiu care e corelația între libertatea presei dintr-o țară și buna funcționare a instituțiilor. Ea poate scrie o bibliotecă pe temă.

O propunere pentru TVR: Pâslaru de la ZF
Vorba redactorului-șef de la Ziarul Financiar, Sorin Pâslaru, în loc să ducă timbrele valoroase în depozitul Băncii Naționale, statul ar trebui să-și pună la adăpost companiile și avuțiile, cîte mai sînt.

La modul cel mai serios, dacă mîine Guvernul l-ar pune pe Pâslaru șef la TVR și la RRA ar vedea cu stupoare că omul le-ar economisi 1 miliard de euro în 5 ani de zile. Domnul Miliard, așa i-ar rămîne numele!

Apropo. Dacă vor continua așa, TVR și RRA papă timbrele de 600 de milioane de euro în doi ani!

Actualul director, Radu Călin Cristea, ar putea fi un simbol, un om care să garanteze independența editorială, știe că și-a pus la risc prestigiul, dar nu-l vede nimeni luînd deciziile tari după ce și-a pierdut o săptămînă cu ochii la costuri și la venituri.

Nu așa văd drumul
În contextul ăsta, Valentin Nicolau e exact ceea ce trebuie ca lucrurile să meargă neschimbate înainte. Ca acum, ca acum cinci ani, ca acum 10 ani.

De acord, poate ceva mai eficient, poate cu mai multă mîndrie la fața locului, în general oamenii îl apreciază acolo că n-a dat afară și a plătit salariile la timp, dar e clar că Nicolau are viziunea aceleiași instituții mamut, în care lasă să băgăm noi banii și vor vedea ce fac cu ei.

Nu am nimic personal cu el, dimpotrivă, înregistrez multe opinii pozitive de la cei cu care a lucrat de-a lungul timpului, cred doar că nu aceasta e calea și nu el e soluția optimă, chiar dacă probabil că va fi ales.

Indiferent însă cine va fi șeful TVR, acolo talia afacerii e greșită pentru economia de azi și din viitor, nu numele omului din frunte.

Cineva trebuie să depășească inclusiv populismul ipocrit și să spună românilor: nu mai transmitem tot ce e competiție mondială în sport, la orice preț.

UCL=Contractul Gropar al TVR
Să privim exemplul Champions League!

Semnat pe vremea lui Tudor Giurgiu, “contractul de achiziție a Ligii Campionilor reprezintă groparul Televiziunii Române”, spune cineva care cunoaște bine piața drepturilor TV.

Trageți aer în piept. 38,5 milioane de euro pe trei ani este valoarea contractului.

Dacă împarți suma la meciurile transmise de TVR în perioada 2009-2012, rezultă un cost per meci de aproape 500.000 €.

În schimb, TVR a cedat, în coexclusivitate, fazele finale din ultimii doi ani către Dolce la un preț mediu de 25 de ori mai mic. Pentru 11 partide transmise în paralel cu TVR, Dolce a plătit 250.000 de euro.

În momentul achiziției Boom, Romtelecom își cumpărase propriile meciuri de Liga Campionilor, pe care le-a completat de la TVR.

„Nu facem audiență cu meciuri transmise în paralel cu o stație free, dar vrem să impunem ideea că avem cele mai bune comentarii și o ofertă costantă de meciuri”, explică Dolce cumpărarea partidelor de UCL, adăugînd: ”Plus că UEFA nu ne permitea decît nouă să mai luăm niște meciuri de la TVR,  avînd deja propriul pachet de UCL”.

13 milioane de euro pe sezon!
OK, am înțeles și e de respectat felul în care, ca orice televiziune privată, Dolce își face calculul, “proporțional cu audiența, noi plătim suficient”, nu Dolce e discuția în acest caz, ci stilul de afacere al televiziunii publice.

Oricît de plictisitoare ar fi cifrele și faptele, în cazuri ca acestea ele sînt cheia.

TVR a dat pentru Liga Campionilor aproape 13 milioane pe sezon, Giurgiu a plecat, suma a rămas pe umerii lui Lăzescu, acesta la rîndu-i a comis propriile combinații, care au deja efecte în mandatul lui Radu Călin Cristea.

Acum, din cauza situației de la TVR, sezoanele următoare de Champions League, care încep în vara lui 2012,  sînt neanunțate pentru România. Și le-au împărțit Dolce și Digi, dar e neclar ce se va întîmpla cu opțiunea free to air.

38,5 de milioane pe 3 ani! Nici măcar Enron nu e, aia se numește viclenie de sistem, aici e, pur și simplu, secta lui Dă-i-în-Mă-sa-că-Nu-Contează.

Hai la alegeri ca să le mai luăm o dată banii!

ULTIMA ORĂ: Primul pas a fost făcut. Printr-un vot zdrobitor, Valentin Nicolau a fost ales din partea angajaților TVR în Consiliul de Administrație, transmite Hotnews.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

stiintza4ever  •  22 iunie 2012, 6:08

excelent!

miratu’  •  22 iunie 2012, 9:16

După caz, PNL, PSD sau PD-L au transformat TVR în ficusul de pe propriul birou pătat cu cafea.
PNL???

Valentin  •  22 iunie 2012, 9:38

Nu inteleg de ce in toata campania asta alaturati si numele radioului public, atata timp cat nu a fost niciodata pe minus (repet, niciodata!), are cheltuieli cu mult mai mici decat la Tvr(desi trebuie prin lege sa suporte, pentru sustinerea culturii, cateva sute de instrumentisti si coristi), nu e suspectat de obedienta, nivelul profesional este mai ridicat, iar audienta, la nivel de SRR(si nu RRA, acela este doar unul din posturi) este undeva la 28%.
Doar legea de functionare este ceea ce leaga Tvr de Srr, in rest diferentele (contabile, profesionale, manageriale) sunt vizibile.
Atunci cand incepi sa te consideri primul jurnalist „sanitar” al tarii, ar trebui sa fii atent sa nu judeci „la pachet”, ci chirurgical, doar la rana. Vorba aia: ” daca intr-o galeata cu apa de canal torni supa, obtii tot apa de canal!”. Si nu asta ne dorim, nu-i asa?

Gabriel Bratu  •  22 iunie 2012, 9:46

Hut ab !

lion12  •  22 iunie 2012, 9:50

@miratu’- Tudor Giurgiu a fost pus de Pnl.

Que  •  22 iunie 2012, 9:57

Un articol excelent, insa eu nu-mi aduc aminte cand PNL a comandat si influentat calitatea si obiectivitatea stirilor la TVR, nici macar pe vremea lui Tariceanu. Presupun ca ati trecut acolo partidele mari pt echidistanta editoriala, insa in cazul de fata cred ca nu era cazul.

manteis  •  22 iunie 2012, 10:13

„Uite de ce. Prin reducere la absurd, dacă mîine s-ar opri publicitatea în TVR, ar fi zeci de televiziuni care ar împărți cîteva milioane de euro cît reprezintă publicitatea la televiziunea națională.”

Nu inteleg. Fiind o oferta mai mica de spatiu de publicitate pretul ar creste, deci avantaj televiziuni private.

„Dimpotrivă, televiziunile private au tot interesul ca statul să mențină cheltuieli și personal în exces la TVR! Asta pentru că oamenii, mai ales cei din tehnic, lucrează și colo, și colo și această situație ia un pic din presiunea asupra angajatorilor privați.”

Si aici e pe dos. Din surse directe va pot spune ca salariile la TVR erau mai mari decat la celelalte televiziuni; deci TVR crestea stacheta in ceea ce priveste salarizarea. Acum se vor putea plati salarii mai mici.

Televiziunile private mai aveau de pierdut licitatii pe diverse evenimente din cauza pretului (oarecum de dumping) oferit de TVR.

Concluzia e ca DA, televiziunile private au de castigat din falimentul TVR, NU INVERS.

Vorbind despre controlul asupra televiziunilor de catre partidele politice, sunt de acord. Dar in Romania presa nu mai este oricum libera nici la privat; vezi controlul lui Voiculescu, presedinte (onorific) de partid si sef (indirect) asupra unui trust de presa… din care, din pacate pentru oamenii de calitate de la gsp, faceti si voi parte…

victor L  •  22 iunie 2012, 10:17

Ieri mi-ati sters un comentariu; nu erau injuraturi, doar nitel nu era in „topic”.
Bon. Azi va intreb? nu e mai bine cum zice dictatoru` (ce dictator de paie avem, il injura si scuipa toata lumea): TVR desfintata si reinfintata pe alte baze.
Da` asta nu inseamna ce au inteles unii: ca se intra cu buldozerele in Pangrati si se face ca la Cartagina.

Vic  •  22 iunie 2012, 10:22

De ce nu-l cautati pe Hadjiculea?El a platit datoriile de atunci ale Tvr si a adus-o pe profit. A inceput si o reforma serioasa. Nicolau a stopat-o si cu banii mosteniti a „cumparat” oamenii, mai ales sefii.

Radu  •  22 iunie 2012, 10:33

„La meciurile de Liga 1 transmise de producători privați apar zeci de oameni din tehnic de la TV”. Ma tem ca aici te inseli. Multi dintre oamenii din Tvr sunt suficient de nepregatiti ca sa nu aiba cautare la un nivel superior de competenta. Uita-te in redactia Sport pe care o cunosti bine si vezi cati dintre angajati au neamuri in Tvr. Cel putin 90% sunt acolo pt ca si neamurile lor is acolo – Furdui, Hossu, demisionarul Enachescu, nu-demult-plecata Anda Banu, Olaianos dat afara de Pro pt furt, etc. Si astia-s vizibili, dar ia gandeste-te pe alte paliere de responsabilitate ce se intampla. Ca sa se angajeze in Tvr (cunosc caz concret) oamenii dau spagi grele. De ce ? Pai pt ca odata intrati acolo nu mai parasesc institutia decat la pensie. Ii apara sindicatul de concediere, se duc la munca din an in Paste, iau spagi la randul lor, deci ii asteapta o viata dulce. Si atunci cum sa fie competenti Tolo ? Sunt si oameni competenti, e adevarat, dar numarul lor e extrem de mic in comparatie cu marea masa a angajatilor Tvr.

alex revenco  •  22 iunie 2012, 10:35

Miratu’ are dreptate, PNL-ul nu ‘intra’ langa PSD sau PDL
In rest o analiza aprofundata si nuantata. Felicitari Catalin !

utraian  •  22 iunie 2012, 10:46

da PNL? N-au fost si-aia la putere cu taranistii , apoi cu pdl-ul?
Are mare dreptate tolontan asta. Sincer, credeam ca in presa au ramas rumai gainile. M-am inselat!
Felicitari

Nu te mai mira  •  22 iunie 2012, 10:56

Da PNL. Tudor Giurgiu a fost sprijinit de PNL. Sassu de PSD. Lazescu PDL

utraian  •  22 iunie 2012, 10:57

Insa: „Iar transmisia TV a sezonului următor de Champions League n-a fost comunicată pentru România”.
Poate nu am inteles eu bine, insa Digi Sport facea promo peste promo acum 2-3 luni cum ca vor transmite Champions League.
Cu alte cuvinte TVR-ul chiar nu mai transmite nimic.
Slabi, slabi, la asa popor – asa televiziune publica.
Lucrurile astea pe care le spuneti dle Tolontan, nu sunt mare descoperire, desi va felicit pentru calitate.
Lucrurile astea se vad de 15 ani cel putin. Daca nu de 20. Un popor care si-o ia pe cocoasa de atatia ani, dar tace si strange din dinti

mihai  •  22 iunie 2012, 11:10

Pe cand oare un articol despre tipul de jurnalism practicat de cei de la Antene , sau probabil ala e jurnalism adevarat?!

007  •  22 iunie 2012, 11:11

miratu, de ce te miri? PNL a fost singur la guvernare aproape 2 ani in perioada 2007-2008, tu ai fost plecat din tara?

saureign  •  22 iunie 2012, 11:54

Solutia e simpla, clara si de mult stiuta: reunirea SRR+TVR, ambele sa nu difuzeze publicitate nicicum, desfiintarea canalului TVR HD si treacerea emisiei tuturor canalelor in HD, actualizarea grilelor de programe in conformitate cu cerintele unui post public.
De asemenea, regandirea misiunii si statutului CNA.
Sigur se poate, dar nu se doreste.

Dan doctoru  •  22 iunie 2012, 13:21

Impresionant!
Minunat ar fi ca aceste dezvaluiri sa se incheie cu arestari si recuperarea prejudiciilor de la vinovati

Cătălin Tolontan  •  22 iunie 2012, 13:29

valentin: doua raspunsuri. Pe planul expresiei dvs. Nu ma consider nici primul jurnalist, nici jurnalist sanitar. Incerc sa-mi fac meseria cum pot, cu mintea si resursele mele, intr-o redactie ff buna.

Pe fond, despre RRA. RRA nu a fost pe pierdere pentru ca s-a incadrat in buget, ceea ce e OK, felicitari! Eu spun altceva. Ca acest buget, aprox 100 de milioane de euro / an, este fabulos, el reprezinta bugetul tuturor radiourilor din tara, al intregii prese scrise si al tuturor siteurile de informatii din Romania. Comparatia va spune ceva.

florin  •  22 iunie 2012, 14:06

atit timp cit in companiile de stat sunt oameni pusi pe criterii poitice si nu manegeriale totul se duce de ripa.Referitor la UCL de ce trebuie sa participe musai TVR si toate TV cu potenta financiara.Daca cei de la UCl vind la fraieri cu X euro inseamna ca sunt descurcareti si scot profit .Intrebarea este cu cit plateste celelate Tv aceste drepturi tv.Am citit in presa ca bossul de CFR doreste sa isi transmita meciurile echipei pe postul propriu.Asa ca totul se rezuma la bani .Poti sa scoti profit maxim din ceva ok . Pe Dinamo si ghencea se duce cucu la meciuri dar uite ca pe National se umple stadionul.Cei din TV care au facut jaf in banul public ar trebuii bagati la inchisoare pt evaziune si delapidare de fonduri.

geronimo72  •  22 iunie 2012, 14:56

citesc si ma ingrozesc…nu o data am recitit, si recitit…este absolut monstruos! cred ca toti acesti indivizi care s’au succedat pe la conducerea tvr’ului si au incheiat contracte(si revandut catre terti) pe principiul „Dă-i-în-Mă-sa-că-Nu-Contează”, TOTI TREBUIE BAGATI LA INCHISOARE PE VIATA ACUM SI FARA NICI O JUDECATA! nu se poate asa ceva!
p.s.: stau si ma intreb…cate alte zeci, sute, mii poate, de situatii precum cea de la tvr au mai avut loc in romania ultimilor 22 de ani? si ne mai miram ca suntem unde suntem? ba cred ca inca stam bine, din moment ce dupa atatea tunuri de miliarde de euro(dolari, franci francezi, marci germane, etc) inca mai stam in picioare! e drept, cam stramb, dar nu suntem la pamant… 🙁

valeentin  •  22 iunie 2012, 15:03

Catalin:
1. Niciun post de radio din tara nu-si permita sa difuzeze atata informatie cat difuzeaza SRR, pentru ca informatia COSTA (deplasari, productie, documentare, echipe), iar raportul cost/beneficiu nu este interesant pentru zona privata.
2. Sunt domenii informative (cultural, sanatate, juridic, social, informatii utilitare pentru sate, informatii utile locale, etc) care nu pot reprezenta interes pentru posturile private, insa informatia trebuie difuzata, conform legii. Tot legea vrea ca SRR sa tine sute de artisti, pentru armonia culturala a acestei tari. Probabil ar fi fost mai bine pentru toata lumea daca ii tinea ICR-ul.
3. Toate tarile civilizate au un post public de radio, din considerente pe care, cunoscandu-te, nu cred ca trebuie sa le mai explic. Toate aceste posturi de radio sunt scumpe. Ai idee despre bugetul BBC?
3. Studiile de audienta arata ca programele radio ale SRR isi gasesc utilitatea. Asadar, oamenii platesc o taxa si primesc ceea ce isi doresc.
4. Atata timp cat se cheltuiesc banii primiti (si nu mai mult!) pentru servicii cerute, si chiar impuse de lege, ce ar trebuie sa se intample? Se refuzam taxa? Fiecare se intinde cat are plapuma. Problema este ca de banii astia sa fim profesional din ce in ce mai buni, sa multumim cat mai multa lume, sa reusim sa fim ceea ce legea doreste sa fim. Asta cu legea nu e o gogorita. Gandeste-te ca GSP ar avea strategia editoriala stabilita prin lege. Nu cred ca v-ar fi usor.

Cătălin Tolontan  •  22 iunie 2012, 15:29

valeentin : da, ai dreptate, exista posturi publice de radio in multe tari, nu peste tot, dar in multe, inclusiv in SUA. E, totusi, o eroare in ceea ce scrii. Nimic editorial nu se stabileste prin lege. Nici strategie, nici agenda, nici altceva. Hai sa fim dea acord ca nu sintem de acord. Mie mi se pare nu mare bugetul, ci enorm, pentru serviciul public facut.
Nu inseamna ca in SRR, ca si in TVR, nu sint si oameni care-si fac excelent treaba, cu pasiune si respect. Dar sint bani ff multi cheltuiti pentru asta. Pe de alta parte sint si niste costuri impuse, de acord, tu dai exemplul cu artistii, mai e cel cu releele de la TVR.

Robin Hood  •  22 iunie 2012, 15:45

Asta cu :fara presa nu vedeam meciurile de la Euro 2012 este un populism ieftin.Cine dorea sa vada competitia se abona la Dolce si vedea toate meciurile e foarte simplu.

Gabi  •  22 iunie 2012, 15:59

Trebuie adus un manager din Germania sa puna lucrurile la punct.

Educatia,cultura,arta,sport ,religie si …medicina!- RadioMetafora.ro  •  23 iunie 2012, 6:17

[…] de TVR, contract pe care televiziunea nationala a “uitat” sa il achite.Jurnalistul Catalin Tolontan anunta, pe blogul personal, ca UEFA a solicitat plata unei restante in valoare de 15 milioane de […]

Marcel Ionete  •  23 iunie 2012, 7:58

E foarte simplu: nu le platesti nicio taxa…

Șerban  •  23 iunie 2012, 15:37

Te-ai întrebat vreodată de ce marile ziare englezești apar tipărite și-n vremuri de criză, domnule Tolontan?!
Crezi că acolo numai tabloidele află, pe surse, despre nazbâtiile membrilor Casei Regale? Da, dar ei știu că-i mai important să se mențină emblema Casei Regale!
Dacă stăm să judecam corect de multe ori, fiecare la el acasă, are de ce să-i dezaprobe pe unii membrii ai propriei familii, dar numai în anumite familii se întâmplă să se facă publică nemulțumirea, cu rezultate cel puțin îndoielnice.

realconsgrup  •  24 iunie 2012, 13:00

asta nu este o problema, apare o lege prin care ne obliga sa platim pe factura de energie o suma mai mare si rezolva problema. cel mai simplu de facut bani.

paul  •  24 iunie 2012, 16:08

@robbin hood

Cum adica sa ma abonez la dolce? sa vad niste meciuri pe care toti cetatenii ai acestei tari au cotizat TVR-ULUI pentru achizitia acestui eveniment sportiv!Ceea ce ai tu acasa (dolce) trebuie sa aiba toti romanii ?de cand cu furtul ligi 1 (de la tvr-la kanal D ,expertul cu furtul- c.cernat ) trebuie sa te abonezi la o anumita societate de cablu ca sa vezi orce competitie importanta !!!halal tara!

alex  •  24 iunie 2012, 19:59

Tolo, tu ai scris de Ridzi si Eba, nu ar trebui si ele condamnate la puscarie 2 ani cu executare? Sunt aceleasi acuzatii.

Teodor Marin  •  25 iunie 2012, 10:14

TVR o sa devina un trust mare foarte curand, cu ajutorul lui Base evident.

svet  •  25 iunie 2012, 10:28

De ce nu raspundeti si de includerea netemeinica si deci denigratoare a PNL printre partidele care si-au aservit TVR? Macar sa fi pus si PC-ul, ca sa mai dati o proba de coraj!
(Si ce daca a fost pus Tudor Giurgiu? Te pomenesti ca ar fi trebuit sa-l inscauneze pe quasidefenestratul Razvan Teodorescu? Ori pe madamme Culcer?)
Un articol fara noima (daca facem abstractie de promovarea imaginii dlui Paslaru), in nota precedentului, in care v-ati lasat buzarit de Dolce/Romtelecom.
Caldura mare!
@Robin Hood: trecand peste faptul ca abonarea prin constrangere la Dolce e o treaba oneroasa si lasand deoparte costurile, va informez ca la viteza de instalare a farfuriei nu multi ar fi prins finala.
Dar e adevareat ca meciurile se puteau vedea, de bine-de rau, pe internet.

bagy  •  25 iunie 2012, 14:02

decat sa aduci manager din jarmania, mai bine ii obligi pe cei din tvr sa vorbeasca numai in jarmana!!!

George  •  25 iunie 2012, 16:08

Tolo, stiu ca ai avut multe preocupari legate de rolul jurnalistului in societatea actuala si etica acestei meserii.
Care este parerea ta legata de scandalul cu „domnul colonel” Turcescu ?

Paul  •  27 iunie 2012, 4:36

Toate-s vechi si noua-s toate!

CostinC.info  •  27 iunie 2012, 12:50

Bine că s-a clarificat situaţia…

Dan Sodaru  •  28 iunie 2012, 12:03

@valeentin
In primul rind e vorba de content. Contentul aduce calitate. Calitate aaduce public. Publicul ineamna audienta, deci publicitate. In toata aceasta enumerare nu pot sa spun ca gasesc un loc televiziunii romane. Stirile nu ies in evidenta cu nimic. Nu sunt diferite! Aceleasi ca pe orice post! Cui ii trebuie o stire cu o turma de vaci de la Vascauti?
Cine stabileste politica editoriala? Cine aproba emisiuni ingrozitoare?Dece e plin de reluari, redifuzari, materiale dezgropate din arhiva?
Cine are nevoie de meciuri neplatite? In orice tara normala faceati un canal de sport pe care scoteati banii. Aveti si voi o strategie? Nu cred…Nu va comparati cu BBCul iar!!!E o rusine sa faceti asta!Studiile de audienta dovedesc o ausientapenibila! Pe 1, pe 2, pe 3, pe Info, pe cultural…Ce e cu atitea extensii pe care plimbati continutul de zece ori??? ” Tot legea vrea ca SRR sa tine sute de artisti, pentru armonia culturala a acestei tari.”ce a fost asta???armonia culturala? Frate, voi mai iesiti afara din casa, deschideti netul? Alte posturi tv aveti?? E o rusine ca o armata de oameni din radio si televiziune sa traiasca din banul public si sa aiba un randament aproape de ZERO!

mariluc  •  28 iunie 2012, 12:32

fraiere,vezi cat a dat gsp pentru optiunea 3 si vezi cat iese un meci,aproximativ 210.ooo de euro pe meci.sa vezi chiajna-brasov si sa dai 210.000 asta da realizare.

Alex Sipos  •  29 iunie 2012, 11:40

Domnule Tolontan , e foarte bine ca va ocupati si de acest subiect , dar sunteti printre putinii JURNALISTI credibili in tara asta . Sa nu taceti in legatuta cu ce se intampla in tara asta , ca in ultima luna asistam la o sfidare a legilor cu un tupeu nemaiintalnit . Azi comisia de etica , ieri nerespectare a deciziei CCR , si lista continua . Daca vocile cu adevarat independente tac , cei care s-au compromis fiind portocalii nu mai au efect si atunci ajungem inapoi cu 20 de ani intr-o luna .

adrian  •  30 iunie 2012, 19:46

Tolo, o intrebare scurta, iti place guvernul Ponta?

Leo  •  2 iulie 2012, 23:44

Tolo, esti bine, sanatos? Imi fac griji, cum de esti asa tacut tocmai acum cand vocea ta ar trebui sa se auda?

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2012, 12:46

adrian: nu-mi place guvernul ponta

Costi  •  3 iulie 2012, 14:26

Scurt si la obiect !

Comentează