Vedeta României are mari dureri, aseară a fost la o clinică în oraș!

De Cătălin Tolontan (din Londra)

joi, 26 iulie 2012, 7:03

De Cătălin Tolontan (din Londra)

Larisa Iordache, noua stea şi singura gimnastă a României creditată cu mari şanse la individual compus, acuză de cîteva zile dureri severe în zona unui călcîi.

Ea a fost tratată cu antiinflamatoare şi ultrasunete, dar durerile au persistat. I s-a făcut o rezonanţă magnetică şi verdictul medicilor din Satul Olimpic a fost „fasciită”. 

Conform specialiştilor, fasciita pe înţelesul tuturor este o afecţiune a membranei care înveleşte călcîiul, pe care e posibil ca Larisa să şi-o fi lezat la zecile de mii de aterizări, după salturile pe bîrnă.

Tenismana Sorana Cârstea, ea însăși prezentă în Satul Olimpic, a avut fasciită și a izbutit să joace o vreme ”pe durere”, după cum se spune în limbaj sportiv,  dar apoi a luat o pauză îndelungată.

În cazul gimnastei, alerta s-a accentuat pentru că durerile au persistat şi, aseară, Larisa Iordache a ajuns la o clinică din Londra unde lucrează un ortoped german cu care antrenorii Belu şi Bitang au mai lucrat la Jocurile Olimpice de la Atena.

Această a doua opinie este hotărîtoare. „Puteţi încerca să lucreze dacă rezistă la durere, dar nu sîntem siguri de acest lucru” a fost sfatul medicilor din Satul Olimpic.

În aceste cazuri, cea care decide în final să continue să se antreneze şi să concureze cu dureri este chiar sportiva. Pentru România o eventuală neparticipare a Larisei în concurs sau o participare la capacități diminuate ar fi, realist vorbind, imposibil de compensat.

În lot mai există încă două nume de mare valoare, Cătălina Ponor și Sandra Izbașa, care au șanse aproape certe la medalii pe aparate, dar Larisa are de partea ei ”factorul moment” și  este singura care se poate bate pentru podium la individual compus iar, pentru clasamentul pe podium al echipei, evoluția ei este crucială.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

vlad  •  26 iulie 2012, 10:06

Mai pe scurt: un dezastru!!

mihai  •  26 iulie 2012, 10:53

Sa speram ca isi revine,sa nu fie atat de grav incat sa nu poata concura.In gimnaste ne stau cele mai mari sperante pentru medalii.Daca nu concureaza s-ar putea sa avem probleme la concursul pe echipe.In orice caz multa bafta tuturor.

dan  •  26 iulie 2012, 10:55

Sa speram ca va putea concura, si ca va fi sanatoasa !

asc21  •  26 iulie 2012, 11:14

Sper sa-si revina si sa castigam cat mai multe medalii!

dan  •  26 iulie 2012, 11:21

statistic se intampla si necazuri, mereu crezi ca nu o sa fii tu acela.
Catalin, m-as fi bucurat sa pui numele Larisei in titlul articolului, asa aflau mai multi cum o cheama, cine e, oamenii care nu urmaresc sportul nu o cunosc. E doar o observatie, in rest iti multumim in fiecare zi pentru articole.

NKN  •  26 iulie 2012, 11:36

Asta ne mai trebuia. Insa stelele sunt Catalina Ponor si Sandra Izbasa. Catalina mai are nevoie de doua medalii de aur ca sa o egaleze pe Nadia la medalii olimpice de aur. Ea a revenit special pentru aceasta competitie, iar in 2 ani a reusit sa revina la cel mai inalt nivel.

ManuR  •  26 iulie 2012, 11:47

Ceva vesti mai bune despre Larisa? Va concura?

Alina  •  26 iulie 2012, 12:05

Care este sursa acestor afirmatii? Este ceva sigur?

Cătălin Tolontan  •  26 iulie 2012, 12:12

alina: da, este sigura accidentarea si, din pacate, durerile sint sigure

Ad.  •  26 iulie 2012, 12:27

O data la patru ani scrieti si despre gimnastica (sau alte sporturi) si atunci in termeni bombastici. De cand e Larisa Iordache „vedeta Romaniei”? V-ati intrebat vreun pic daca ei ii place titulatura asta? Sunt oameni (inclusiv in presa) care chiar s-au ocupat de fetele astea. Banuiesc ca urmeaza si cartea, „Inimi la Bejing” gen 😀 Nu mai insist, intelegeti ce vreau sa spun.

Iordache reportedly injured – Full Twist  •  26 iulie 2012, 12:41

[…] Read more (in Romanian) here. […]

Vic  •  26 iulie 2012, 12:43

Imi pare rau de tot pentru Larisa. Ea reprezinta viitorul Romaniei in gimnastica si ar fi meritat sa evolueze la aceste JO. Sa dea Dumnezeu sa intre in concurs dupa ce trece prin mana medicilor. Daca nu, nu-i nimic! Fii tare, Larisa!!!! Succes tuturor sportivilor, asteptarea a luat sfarsit si pentru voi, dar si pentru noi, care asteptam sa va vedem si mai ales sa va vedem castigand! Hai Romania!!!

Flo  •  26 iulie 2012, 12:44

NKN, si celelalte sunt importante pentru ca au sanse mari la medalii la probele pe aparate. Dar fara Larisa Iordache nu prea avem sanse sa acumulam medalii la echipe si la individual compus. 🙁

udc  •  26 iulie 2012, 12:45

A concurat la europene cu aceleasi dureri, nu vad de ce ar menaja-o cineva la JO care sunt mult mai importante ca europenele. O vor lasa probabil mai pe usor la antrenamente, ii vor da niste medicamente si cateva vorbe moralizatoare si cu asta s-a rezolvat.

Flo  •  26 iulie 2012, 12:46

Mai mult, Iordache are aur la sol la toate nivelurile de varsta chiar si la Europenele de senioare din 2012. Iar la barna trage cel putin la argint.

Irina  •  26 iulie 2012, 12:50

Ce sanse reale are sa concureze??? Gabi Dragoi spunea ca ea avea astfel de dureri de o vreme…ce a aparut in plus? Multumesc Catalin Tolontan

Irina  •  26 iulie 2012, 12:56

De fapt spuna-ne ca va fi bine si va nu o doare asa rau si ca va concura si ca va fi campioana olimpica…pt ca merita si a muncit enorm :((((

Ad.  •  26 iulie 2012, 14:03

M-am enervat groaznic 🙁 Ati sarit sa scrieti articolul, dar nu cred ca v-ati gandit macar o secunda la ce-o fi in sufletul lor, al Larisei, al antrenorilor, al ECHIPEI… Traiti din nefericirea altora, asta e. Cateodata din succese, dar astea mai rar. De unde aveti info, surse, pauza! Ati invatat sa va jucati cu audienta, cu noi adica.

P.S. Nu va deranjati sa-mi dati vreo replica inteligenta, please.

Stirile Online » Jocurile Olimpice din Londra: Gimnasta Larisa Iordache, diagnosticata cu fasciita  •  26 iulie 2012, 14:37

[…] compus, acuza de cateva zile dureri severe in zona unui calcai, scrie Catalin Tolontan, pe blogul […]

Sergiu  •  26 iulie 2012, 14:47

Nu e chiar asa grav
http://www.dolce-sport.ro/sporturi/jocurile-olimpice/monica-ro-u-a-dezv-luit-pe-larisa-o-doare-c-lc-iul-ns-nu-este-foarte-grav-14290/

Mariana Bitang: "Probabil Larisa nu va concura la individual compus"  •  26 iulie 2012, 15:00

[…] Gazeta a scris astăzi că Larisa suferă de fasciită, o afecţiune a călcîiului. […]

Dana  •  26 iulie 2012, 15:17

E constanta durerea sau ii trece cu masaj si incalzire f buna? Conform medicilor ar trebui sa se amelioreze la efort. Si chiar este lasata ea sa decida daca poate sau nu sa suporte durerea?

Cătălin Tolontan  •  26 iulie 2012, 15:26

ad: nu va pot da nici o replica inteligenta, ci doar declaratia Marianei Bitang: „Confirm accidentarea. Nu stim daca va concura la un aparat sau doua, oricum sansele echipei la medalie au devenit aproape nule”.

calin  •  26 iulie 2012, 15:50

Daca nu poate nu trebuie sa forteze. Eu ii urez succes si sa se insanatoseasca.

euonline  •  26 iulie 2012, 15:52

eterna poveste a sportivului obligat de catre antrenori sa se antreneze pe principiul „daca nu poate sa se antreneze sa plece acasa” o varianta de neluat in calculpentru niste sportivi care nu mai au nimic in viata decat sportul. urmeaza strans din dintzi, suferintza, alta durere, o noua durere, antrenamente, lacrimi sterse cu prosopul. si urmeaza concursul, momentul in care corpul cedeaza si creierul renuntza sa ma lupte cu durerea

Vești proaste: Larisa are dureri la călcâi :( « Larisa Iordache – fan site  •  26 iulie 2012, 16:04

[…] la un aparat sau două, oricum șansele echipei la medalie au devenit aproape nule”. (Sursa: Blogul lui Cătălin Tolontan) Like this:LikeBe the first to like […]

Ad  •  26 iulie 2012, 18:08

Multumesc (si pt. ca nu mi-ati luat in nume de rau nervii, sper!).

Acum am vazut toate declaratiile, ce spune domnul Bellu mi se pare chiar mai ingrijorator: „Mai aşteptăm o comisie medicală, i-au făcut nenumărate analize. Şansele ca să concureze sunt aproape nule. Probabil, în cel mai fericit caz va concura la paralele. Nu se ştie cu cine va fi înlocuită, dar şansele la medalie pe echipe au scăzut. Sâmbătă nu a făcut niciun antrenament, nu s-a lovit, iar duminică a anunţat că o doare călcâiul”, a declarat Bellu pentru MEDIAFAX. (din Gandul)

Transmiteti-le gandurile noastre bune 🙂 Eu una nu la medalii ma gandesc, ci la starea lor, sa fie sanatoase.

DLK  •  26 iulie 2012, 18:57

Mare pacat. Catalina si Sandra mai au sanse de medalii la birna, respectiv sol si sarituri. La echipe e greu. Pt cine intelege noul sistem de punctaj si ce inseamna nota de plecare, sansele de aur la echipe erau mici, chiar cu Larisa. Asta nu inseamna ca o medalie e imposibila, caci si Rusia si China au probleme. Dar la individual compus chiar putea sa cistige. Fa-te bine, Larisa!

Ad  •  26 iulie 2012, 21:08

@ DLK: Realist vorbind sansele la aur individual compus erau la fel de mici ca la echipe 😀 In afara de ce poate ea, trebuie luata in calcul si politica jocurilor. Doar o parere, pur si simplu mi-e greu sa cred ca avansa Romania atat de mult de la Beijing pana azi.

Atunci cand dna Bitang a spus ca ne bateam cu rusii, am sentimentul ca se referea la argint. Sa vedem cum isi revine Larisa si ce surprize mai apar. Sa fie si placute!

Probleme pentru lotul feminin de gimnastică, Larisa Iordache acuză dureri persistente la un călcâi | TulceaInfo.Com Un ghid online al orasului Tulcea  •  26 iulie 2012, 23:16

[…] antiinflamatoare și ultrasunete, dar durerile au persistat, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său. Conform jurnalistului, medicii din Satul Olimpic au diagnosticat-o pe sportivă cu […]

GALERIE FOTO » Larisa Iordache, cu piciorul bandajat la antrenamentul pe podium  •  27 iulie 2012, 0:39

[…] Larisa acuză de cîteva zile dureri severe în zona călcîiului stîng. Ea a fost tratată cu antiinflamatoare şi ultrasunete, dar durerile au persistat. I s-a făcut o rezonanţă magnetică şi verdictul medicilor din Satul Olimpic a fost “fasciită”. Conform specialiştilor, fasciita pe înţelesul tuturor este o afecţiune a membranei care înveleşte călcîiul, pe care e posibil ca Larisa să şi-o fi lezat la zecile de mii de aterizări, după salturile pe bîrnă. Citeşte mai multe AICI. […]

Mariana Bitang: "Probabil Larisa nu va concura la individual compus" – InfoStiri.eu  •  27 iulie 2012, 1:11

[…] Gazeta a scris astăzi că Larisa suferă de fasciită, o afecţiune a călcîiului. […]

| GALERIE FOTO » Larisa Iordache, cu piciorul bandajat la antrenamentul pe podium | Romania International  •  27 iulie 2012, 2:07

[…] Larisa acuză de cîteva zile dureri severe în zona călcîiului stîng. Ea a fost tratată cu antiinflamatoare şi ultrasunete, dar durerile au persistat. I s-a făcut o rezonanţă magnetică şi verdictul medicilor din Satul Olimpic a fost “fasciită”. Conform specialiştilor, fasciita pe înţelesul tuturor este o afecţiune a membranei care înveleşte călcîiul, pe care e posibil ca Larisa să şi-o fi lezat la zecile de mii de aterizări, după salturile pe bîrnă. Citeşte mai multe AICI. […]

Felicia  •  27 iulie 2012, 2:09

Fasciita sau fasciita plantara inseamna inflamatia fasciei care inveleste aspectul plantar al piciorului, nu calcaiul! Daca o doare solul piciorului, fasciita este un diagnostic foarte probabil, si este cauzata, intr-adevar, de un stress mare pe picior (salturi, respectiv aterizari, dar si statul extrem de mult in picioare). Daca o doare strict calcaiul…..sa nu cumva sa fie vreo fractura, cauzata tot de sarituri si impacte puternice cu solul. Fractura ar fi trebuit sa se vada la rezonanta magnetica nucleara, dar prima investigatie care trebuie facuta inainte de orice este simpla radiografie!!!! Oare medicii au vazut-o pe fata asta, sau presa nu stie sa traduca din engleza, sau nu stie sa interpreteze?!?!?!?!…….

Stirile Online » UPDATE Probleme pentru lotul olimpic de gimnastica. Bellu: Sansele ca Larisa Iordache sa concureze sunt aproape nule  •  27 iulie 2012, 3:16

[…] cateva zile dureri severe in zona unui calcai, anuntase Catalin Tolontan, in cursul diminetii, pe blogul […]

Cătălin Tolontan  •  27 iulie 2012, 8:46

felicia: dr doctor, puteti citi intr-un articol putin mai sus ca i s-au facut ecografie a partilor moi si rezonanta magnetica inainte de a i se pune diagnosticul. Sinteti extrem de ironica in privinta muncii altora, e pacat sa o faceti pina cind, vorba dumneavoastra, nu va informati.
Multumesc oricum pentru comentari!

Comentează