O gală electorală

Luni seară, la Sala Polivalentă, s-au sărbătorit 100 de ani de cînd sportul românesc s-a organizat și tot 100 de cînd politica îl folosește.

luni, 3 decembrie 2012, 9:09

Luni seară, la Sala Polivalentă, s-au sărbătorit 100 de ani de cînd sportul românesc s-a organizat și tot 100 de cînd politica îl folosește.

Sportul a pus masa la propriu și, ca de obicei, politicienii s-au înființat. Premierul Victor Ponta a atacat fostul guvern, amintind că echipa sa a completat rentele restante ale olimpicilor. Carmen Tocală, șefa sportului, l-a lăudat pe premier, acesta a mai zis ceva despre vechea Putere, timp în care cei de la mese au început să șușotească „cum de-au descoperit această aniversare tocmai acum, înainte de alegeri?”.

Adevărul e că totul a fost făcut din senin, iar pretextul folosit, centenarul fondării Federaţiei Societăţilor Sportive din România, coboară direct din celebrele pagini ale „Pendulului lui Focault”, cînd Eco demonstrează că numerele, asocierile și faptele pot fi puse cap la cap astfel încît să susțină orice teorie. În acest caz, teoria că sportul românesc s-a fondat exact la fix, cu 100 de ani înaintea alegerilor în care formațiunea politică a lui Victor Ponta este favorită.

Un prilej de laudă, de expunere, de promisiuni. Am aflat că se va face Sala Polivalentă, dacă tot n-au fost în stare nici Ministerul Dezvoltării al lui Helvig și nici Primăria lui Oprescu să ne răspundă cum, cînd, unde și pe ce bani.

Și pentru ca totul să fie clar, postul TV unde înainte vreme se lăfăiau realizările „sportive” ale lui Flutur sau Udrea, v-o amintiți pe Marina Almășan periindu-i?, a fost pe fază, transmițînd în direct această gală electorală.

Pentru cine are dubii, e vorba de TVR, în slujba interesului public ca întotdeauna.

Comentarii (40)Adaugă comentariu

Alx  •  3 decembrie 2012, 21:34

E posibil sa fi furat si cei dinainte dar cei de acum din usl sunt si hoti si prosti :(. De mintit si plagiat nici nu mai are rost sa vorbim 🙂

doru duceac  •  3 decembrie 2012, 21:41

FELICITARI !!!..D-LE TOLONTAN ,..NU VA LAUD ..DAR DACA TOTI ..ZIARISTII SPORTIVI …AR FI ..ASA CORECTI ..SI .ECHIDISTANTI ..CA DV. SPORTUL ROMANESC..AR FI MAI ..PERFORMANT !!!…DA , IN SEARA ACEASTA ..A FOST ..CAMPANIE ELECTORALA …PENTRU ..USL …PENIBIL ,..SUPARATOR …SI …CU MULTE SEMNE DE INTREBARE ..VIZAVI ..DE MARI ..SPORTIVI ..SI ANTRENORI ..CONDUCATORI DE FEDERATII SI ..PRESEDINTI DE CLUBURI …IN TIMP ..CE PRESEDINTELE STATULUI TINEA O CONFERINTA …LA TVR1 [ DEVENIT .POST USL ] ..SE PREZENTA GALA .!!!..STIMEZ ..MARII SPORTIVI …DAR IN SEARA ASTA S-AU FACUT DE RAS !!!//INTREBARE !!!…DE CE ???

dan  •  3 decembrie 2012, 21:54

tolo
cum il iubesti tu pe prostu satului bashescu

magus1349  •  3 decembrie 2012, 21:55

Bravo Tolontane !
Dovedesti ca ai „balls” .

ova123  •  3 decembrie 2012, 22:01

Ne intoarcem in timp repede si fara sa ne dam seama. Pacat. Alternative nu prea mai sunt.

gyke  •  3 decembrie 2012, 22:02

off topic:
tolo, 2 vorbe te rog despre insolventa editurii intact; multumesc.

victor L  •  3 decembrie 2012, 22:30

Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se intimple; si s-a intimplat 😉

Blaustein  •  3 decembrie 2012, 22:35

Nu e exclus sa se faca si Sala Polivalenta. Dar asta dupa ce se vor mai distruge cateva baze sportive si asa darapanate, ca sa avem spatiu pentru asta noua. Cum?…bazele sunt in locatii diferite?! Aaaa…nu conteaza las’ pe noi! Facem noi si sala, mai spre sfarsitul mandatului eventual ca sa ne putem lauda cu ea la noile alegeri, costa de 10 ori mai mult decat ar trebui…da nu conteaza, ca „e” bani publici!

Madalina  •  3 decembrie 2012, 22:44

Ma mir ca mai exista si jurnalisti care sa prezinte si aspectul asta. Parca pe oriunde ma uit toate stirile sunt cu tenta pupincurista. Este in acelasi timp amuzant si trist. Din pacate, nu cred ca va schimba ceva. Cei care nu vor sa inteleaga oricum nu vor intelege iar ceilalti au inteles de mult timp. Dar ma bucur sa mai vad si jurnalisti cu integritate, imi da speranta. La mai mare!

dana  •  3 decembrie 2012, 22:59

ce sa mai comentezi la un asemenea „show” electoral. Din pacate, fie ca sunt unii, fie ca sunt altii, au aceeasi strategie de a prosti multimea in prag electoral. Numai ca aceste gogosi nu prea mai tin de cald la o buna parte din populatia tarii.

vlad  •  3 decembrie 2012, 23:07

Nu au anuntat-o nicaieri, nu au facut reclama, nici nu apare in program…. deci acum vro 10 zile (poate si mai recent) nu era inca gandita. PENIBIL!!! In Romania nu se mai respecta echidistanta in campanie electorala… naiba, sunt posturi intregi unde nu vezi niciun picior de la un partid!!! Practic, legal, ar trebui inchise de CNA…

PS: Am cautat dezbatere electorala in DEX, nu mai era… oare cand l-au scos de-acolo??? Probabil primavara asta, in timpul alegerilor locale.

Miki Maus  •  3 decembrie 2012, 23:08

Dle Tolontan, vorbiţi despre sport de parcă ar fi mai mult decât un spectacol colorat pentru mase, la fel ca jocurile de circ din Roma imperială. Nu e.
N-ar fi rău să abandonaţi moralismul demodat de tip CTP. Faptul că politica se foloseşte de sport e şi normal şi – chiar – cât se poate de onest. De ce n-ar face-o?
Dacă plebei îi place să asocieze prestaţia gladiatorilor moderni cu ”patriotismul”, ”reprezentarea naţională peste hotare” etc., politicienii sunt pe fază, gata să îi servească (la fel ca ziariştii, nu-i aşa?) frazeologia adecvată.
Oare nu politicienii sunt cei care au băgat un sfert de miliard de euro din bugetul statului în Arena Naţională, doar ca să-i facă o mică plăcere Poporului? Ba da! Sigur, cu banii ăştia puteau fi salvate multe vieţi prin spitale… dar Poporul nu votează pentru aşa ceva.
Nu vă faceţi griji, guvernele vor construi destule săli şi stadioane de fotbal în care golanii să scuipe seminţe şi să se încaiere cu jandarmii. Patria le poate fi recunoscătoare.

vali12  •  3 decembrie 2012, 23:13

Tolo,jos palaria.Ai dovedit inca o data ca esti printre putinii ZIARISTI adevarati din Romania,daca nu cumva chiar singurul.Faptul ca esti angajat al trustului Intact in care majoritatea angajatilor nu au curajul sa incalce ordinele lui voiculescu si totusi tu spui lucrurilor pe nume indiferent de interesele patronului,denota ca ai coloana vertebrala.Felicitari !

Cătălin Tolontan  •  3 decembrie 2012, 23:13

madalina, magus1349: de ce sinteti surprinsi? Chiar nu inteleg. Scriu ce aflu, ce vad si ce cred. Si nu e nici un curaj in chestia asta, chiar nici unul!

andrei  •  3 decembrie 2012, 23:20

Bravo domnule Tolontan! Presa traieste inca…..

james  •  3 decembrie 2012, 23:22

Acest articol este un pl..giat dupa unul din 2008.Personajele s-au schimbat, orientarea ramane.

Cătălin Tolontan  •  3 decembrie 2012, 23:29

dan: eu despre basescu, eba si ridzi am scris din 2009, asa ca nu-mi dati lectii, va rog!
Iar in 2010 cind Traian Basescu anunta taierile de 25% la conferinta de presa a fost vizibil iritat cind l-am intrebat despre patinoarul de la Brasov. A izbucnit ca nu spun adevarul si tot asa…

O seara buna!

acela  •  3 decembrie 2012, 23:34

Coruptia din fotbal e stiuta la UEFA, dar in Romania se ascunde… Despre meciurile cinstite, cu fair-play, de ce nu zice nimic nimeni, nici macar FRF sau LPF sau PRESA SPORTIVA?! Despre sistemul UEFA Respect Fair Play, in vigoare din 1995, de ce in Romania nu se vorbeste? (in acest sistem, primele 3 tari clasate castiga cate un loc in plus in cupele europene). Sa fie din cauza ca in Romania nu exista fair-play, ci doar bani negri in valize, si Europa stie asta, dar FRF si LPF ascund asta de 17 ani?! http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Respect_Fair_Play_ranking

FairPlay  •  3 decembrie 2012, 23:41

A fost in mod clar o manifestatie cu iz electoral. Toti se cainau de grija sportului romanesc, insa cind vezi in presa ca Tiriac arunca 40 milioane euroi ca sa cumpere un club german, parca iti piere orice chef de sarbatoare!

Avea dreptate Cristian Topescu: la cei la care nu a mai ajuns inteligenta, Sfintul Petru le-a inminat diplome!

marian  •  4 decembrie 2012, 0:44

mister tolontan, dta. chiar nu esti ingrijorat ? doar 16 comentarii in 3 ore. vorba lui gogu steriade din b.d. „putin, foarte putin …”. bafta !

Florin  •  4 decembrie 2012, 1:24

Am fost si eu la gala si are dreptate Catalin.La un moment dat aveam impresia ca urma sa ne ridicam in picioare .Mai lipsea tabloul lui Ceausescu si era plenara de partid.
Doar Hagi,Camelia Potec si dnul Grintescu au fost demni ,restul l-au elogiat pe marele conducator Ponta.
O sa vina Olimpiada de la Rio si atunci sa vedeti cum se ascund toti…..

Bogdan  •  4 decembrie 2012, 2:03

Draga Catalin, ne cunoastem de mult timp si cred ca nimeni nu a reusit sa te oblige vreodata sa scrii ceva impotriva vointei tale asa ca te apreciez in continuare. Este normal sa-ti pui intrebari si sa concluzionezi ca manifestarea de gala pentru sportul romanesc a fost una cu iz electoral dar nu cred ca premierul s-a asezat la masa fara nici un merit.
Victor Ponta a ajuns in fruntea guvernului la inceputul lunii mai si una dintre primele masuri a fost sa scoata sportul romanesc de sub tutela trista si paguboasa a unui minister mamut Ministerul Educatiei redand Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret o minima identitate. Apoi a modificat legea salarizarii unice care interzicea premierea bugetarilor si prin ordonanta de urgenta a permis premierea sportivilor medaliati la Londra! Chiar daca FMI-ul a scrasnit din dintii austeritatii… Apoi a promis ca va repara o nedreptate facuta unor sportivi dinamovisti medaliati la Beijing care timp de patru ani au fost mintiti si batjocoriti si a facut acest lucru. Stiu, pentru ca m-am ocupat sa creez cadrul legislativ pentru a onora acea promisiune si nu as fi reusit daca nu s-ar fi implicat personal tot actualul premier.
Mai mult, la incriminata gala Victor Ponta a declarat ca isi doreste dupa alegeri un Minister (numai) al Sportului, ceva la care cei mai multi dintre noi nu credeam ca se va intampla! Si nu este o promisiune electorala ci o dorinta ferma care ar fi dorit sa o puna in practica chiar din vara daca acest lucru ar fi fost posibil – din nou FMI-ul bata-l vina!
Am tacut rusinati ca nu am avut o „Polivalenta” adevarata cu peste 10.000 locuri sa putem gazdui competitii adevarate! Si am facut-o 22 de ani de democratie…. Am asistat la perseverenta lui Victor Ponta care a solicitat si obtinut un act normativ prin care terenul
Toate aceste

Bogdan  •  4 decembrie 2012, 2:35

Sunt normale in societati care isi respecta campionii.
Cand insa toate acestea s-au intamplat in ultimele 6 luni si nu in ultimele 4 decenii precum autostrada soarelui eu cred ca este un lucru extraordinar!
Probabil ca Gala Sportului Romanesc a putut fi vazuta cu un iz electoral dar nu cred ca Victor Ponta avea nevoie de ea pentru a prinde un loc in Parlament! Poate este doar betia electorala care ne anima zilele acestea sau poate oamenii de sport au incercat sa ii multumeasca unui om care nu doar a asistat din tribune ci s-a ” bagat” si la joc. Poate au facut-o stangaci cu un aer putin servil, uimiti si speriati sa nu piarda o sansa atat de mare pentru sport! O sansa cu care nu s-au intalnit de 100 de ani si pentru care n-au mai asteptat inca o saptamana in plus….
A fost doar un comentariu, putin mai lung dar care nu-si propune sa-ti schimbe parerea. Poate doar sa alature niste idei care au scapat pe drum….
Cu acelasi respect pe care ti-l port,
Bogdan

DAN  •  4 decembrie 2012, 2:41

O ASA ZISA GALA CU UN DE ASA ZIS PRIM MINISTRU.UN GUVERN DE RAS INTR-O TARA VAI DE EA.IARTA-NE DOAMNE PE NOI ROMANII CA SUNTEM VAI DE STEAUA NOASTRA

Cinezan Vladimir  •  4 decembrie 2012, 6:48

Domunule Tolontan, vă respect pentru ceea ce faceți ca ziarist sportiv, dar v-am văzut și scrisul portocaliu când e vorba despre politichie, așa că nu e de mirare critica adusă actualei puteri și faptul că nu pomeniți nimic despre gloriile sportului românesc. Pentru d-voastră la Gală a fost doar Ponta care l-a concurat pe (încă ) actualul Președinte care, la aceeași oră, își vărsa veninul pe posturile lingușitor-disperate.Faptul că alde Băsescu au lipsit de la acest eveniment pur sportiv este pentru că cei din jurul Cotroceniului n-au nimic de-a face cu sportul românesc, decât doar să se înfrupte din banii sportului, gen miniștri ca Ridzi și Plăcintă. Iar faptul că Gala a fost organizată de rivali v-a umplut de „admirație”!

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2012, 9:22

Cinezan Vladimir: In timp ce dvs ma considerati „portocaliu” chiar la finalul acestui articol apar doua trimiteri:
Citeste si…
1.CNA a decis: Ridzi a cumpărat publicitate electorală! (6.9) …
2.Gală profesionistă cu bani de la statul amator (5.7) …

Cind Ridzi ma acuza ca PSD vrea sa-mi dea nu stiu ce post, cind Sulfina Barbu spunea ca a auzit ea ca sint cu Opozitia si ca m-am vazut cu nu stiu ce ministru, cind Udrea spunea ca o sa aiba grija de mine si o sa faca nu stiu ce cercetari, cind primarul PD-L Scripcaru difuza filmulete publicitare impotriva investigatiilor despre patinoar pe B1TV spunind ca mint, atunci de ce nu-mi spuneati ca sint „portocaliu”? 🙂

Sportul alb | Pioneza dintre fese  •  4 decembrie 2012, 10:03

[…] precum lănțișoarele groase de la gît sau ghiulurile de pe degetele “sportivilor”. Oportuniști de amiază precum Gigi de la sculărie spre exemplu, care a dat un tun zilele trecute, acum pășesc pe […]

magus1349  •  4 decembrie 2012, 10:51

Pacat ca nu am stiut de evenimentul asta mai devreme !
Le-as fi sugerat sa-si tina cuvantarile la pupitrul unui xerox .

marian  •  4 decembrie 2012, 11:10

d-le tolontan,ca sa fiti credibil,ar fi bine sa va dozati mai bine interventiile,iesirile,articolele.vectorul dvs critic a fost indreptat cu precadere impotriva oamenilor lui ponta (pe care nici eu nu-i am la inima,in mare parte) si mult mai putin impotriva carmaciului de la cotroceni.ori nu se poate sa te legi doar de una din parti in tara in care tocmai vaporeanul a facut regulile de vreo 8 ani,si nu e strain de nici una din relele care ni se intampla.am trait cu totii aici!daca aia de afara,diaspora sau straini,mai cred inca petarda cu „legismul” lui basel,cum inchide el „puscariabilii” manca-l-ar mama,pe noi,cei care il vedem zi de zi pe posturi,e mai greu sa fim pacaliti.apropo,cati din cei de labe 1 tv au curaj sa fie asa „impartiali” ca dvs,si sa critice pe fata sleahta basista?aud?acum sa nu-mi veniti cu exemplele tipice din manualul de teoria manipularii,ca nu stiu care a zis nu stiu ce (pora,marean,etc).am vazut ca ati luat odata atitudine pe cazul lui obreja,dar tot timid,doar un articol,ala a stat bine-merci in post pana alaltaieri,demisia a fost fortata de forul european.iar dvs ati mai scris si articole reparatorii,gen „obreja are dreptate”.stiti f bine ca unele aspecte sunt greu decelabile de catre marele public,si insistati pe aspecte duale.eu unul m-am simtit manipulat cu articolul ala (stati linistit,incercarea dvs a fost nereusita).

adrian  •  4 decembrie 2012, 11:22

Tolontan

Cred ca sunt prea multe comentarii care arata ca figura asta de „jurnalist impartial” nu este credibila asa ca nu e timpul pierdut sa construiesti o alta…Stii vorba aia cu cine se scuza se acuza? De ce atatea justificari de genul „va mai aduceti aminte cand am zis asta”. Nu e asa de greu sa zici, in Romania nu stiu cati oameni mor din faptul ca zic cand asa (anti USL) cand asa (anti Basescu), hai sa nu ne mai dam eroi. Eu unul nu cred nici in jocul asta asa zis anti – Voiculescu. Sunt atatea nedreptati pe fata fata de care nu iei atitudine, insa te implici in cele cu miza politica. As crede atunci cand influenta pe care o ai o folosesti pentru a contribui la indreptarea unor mari greseli/abuzuri din societate – cum intaresti functia statului in disolutie cum corect spunea acum ceva ani CTP, ce masuri trebuie luate sa intaresti autoritatea politiei care azi, din pacate, nu mai sperie pe nimeni, cu ce arme sa ne batem ca Romania sa nu fie considerata o paria in Europa si sa fie astfel tratati asa inclusiv o parte dintre elitele ei, cum determini erorile mari voite sau nu facute de judecatori, cum recuperezi locuri de munca pierdute si cate si cate teme importante pentru romani astazi. Astea sunt din punctul meu de vedere teme importante la nivel social si nu doar astea, evident! Risipa inutila de energie in plina campanie cand scrii despre lucruri care astazi nu preocupa in mod real nici 5% din populatie, cand comentezi fente ale oamenilor politici nu faci decat sa le dai atentie si, intr-un fel, sa le dai ocazia sa isi atinga scopul – ca au fost acolo, ca au promis aia aia…cat crezi ca valoreaza oamenii politici fara implicarea media, care le preia mesajele mincinoase sau le ia in serios cand incercati sa le combateti?! Eu zic ca valoreaza cu mult mai putin! Mai mult curaj real data viitoare!

andreas  •  4 decembrie 2012, 11:25

pt. Nr. 12, Tonta
„Politicul” trebuie sa asigere „plebei”, intre 2 si 100 de ani, posibilitatea de a se misca organizat, de a forma organizatii, chiar de popice, sah, tenis, unde „plebea sa aiba o activitate sociala, in afara de Disco si Birt, nu sa faca neaparat sport de performanta. Orice orasel civilizat are peste zece sali, terenuri de fotbal, tenis. Ficare plebeu are cel putin o zi pe saptamina intilnire intr-o organizatie. In oraselele universitare, ar trebui sa vezi baza sportiva. O sa te apuce ameteala cind le compari cu betoanele dintre blocurile gri. Club nu inseamna doar locul unde bei scump si unde e asa de cald ca se incalzesc mai ales fetele de pe centura. Unde mai foloseste politicul „sportul”?
Totti a fost la Frankfurt, a facut comparatii de calitate si costuri, referitor la singura Arena a Metrololei Europene. Ar fi util sa vorbeasca si de sportul de masa, de posibilitati.
Asa ar putea raspunde decent unor Sticle Goale inteligente, care, constipate la fel caCTP, gasesc de cuviinta sa mitalieze cu vorbe alese cind prind un WC. Chiar daca sportul le pare ceva abstract, ei tot gasesc ceva inteligent, o incursiune in daci si romani, totul cind stau pe WC.
Bai Tonta, tu poti sa-mi raspunzi de ce o tara plina de inteligenti si culti, unul mai tare ca altul, a avut mereu niste gunoaie de conducatori?

adrian  •  4 decembrie 2012, 11:31

Cred ca trebuie sa comentezi impotriva faptelor si sa nu dai atentie vorbelor, supozitiilor pentru ca, in fapt, faptele stralucesc ca soarele, spunea Napoleon, deci la ele trebuie sa ne raportam! Daca reduci aici totul, cati oameni politici mai raman de comentat numai si numai dupa fapte?

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2012, 11:39

marian: nu vreau sa fiu credibil, scriu ce cred. Si nu vreau sa va conving de nimic. Cind spuneti ca am scris un singur articol despre Obreja e un neadevar flagrant. Am scris zeci de articole, nu va amintiti de gala Bute?!!!

Mihai Rusu-München  •  4 decembrie 2012, 12:06

Foarte buna observatia dvs! Constatam impreuna o incalcare a normelor internationale care interzic amestecul politicului in sport.
Lobby-ul facut de unii fosti sportivi PCR actualului USL-PSD, demonstreaza vechea lor constiinta partinica de a frina emanciparea Romaniei pe principiile statutului de drept. Premierea bugetarilor dinamovisti in conditiile cosmetice ale unei OU, nu este o performanta guvernamentala ci mai degraba o discriminare sociala si profesionala fata de ceilalti functionari/angajati sau constribuabili de stat sau din piata particulara. Posibilul Minister al Sportului nu va fi decit un loc al beneficiarilor vitaminei P: pilele PSD-ului!

Mihai Rusu intreaba  •  4 decembrie 2012, 16:19

Domnule Tolontan, revin cu citeva intrebari: de ce s-a anuntat atit de tirziu „gala electorala?”; ce legatura are politicul actual cu centenarul (sarbatorit brusc) al federatiilor sportive romanesti? cine finanteaza (cu bani publici) campania electorala pe fond sportiv?
nu se repeta cumva cazul Ridzi in alt scenariu? de ce nu au fost invitati si alti presedinti si functionari sportivicu merite din perioada UCFS-CNEFS-MTS-ANS?
iar peste toate aceste intrebari se suprapune una mai „tare”: de ce pe bani publici trebuie sa asistam la un nou cult al personalitatii, dupa 22 de ani de la evenimentele din decembrie 89′?

Liviu Iordache  •  4 decembrie 2012, 19:55

Federatiunea a fost fondata pe 1 decembrie 1912 stil vechi, 14 decembrie 1912 pe calendarul gregorian, adica pe stil nou cum se spune. De aceea sarbatoream inainte 7 noiembrie desi revolutia bolsevica a fost pe 25 octombrie, de aceea 1 decembrie este ziua nationala, desi adunarea de la Alba Iulia a fost in noiembrie. Dar dincolo de jena intregii improvizatii, cu sala goala (unde erau scaunele goale, tvr a pus reflectoare, ca la securitate, cu becu-n ochi), toata ziua de ieri a fost marcata de „plata restantelor guvernului Boc catre dinamovisti, datorii de la JO-2008”. Pai, doamna Lipa era directoare in Ministerul de Interne, iar ministrii pe acea vreme, din acel guvern Boc au fost Gabriel Oprea, Liviu Dragnea si Dan Nica, pina in 3 octombrie 2012. Pe linga politizarea gretoasa, slugarnicia jenanta, iata si minciunile grosolane, care, iata, ma fac si pe mine sa o dau, in sport, pe politica de 2 lei…

Liviu Iordache  •  4 decembrie 2012, 19:57

Scuze, … „Dan nica, pina in 3 octombrie 2009”, nu 2012 cum am scris din reflex. Problema este ca ei trebuiau sa dea banii departamentali pentru Beijing!

Mihai Rusu  •  4 decembrie 2012, 23:28

Felicitari domnule Liviu Iordache, pentru amanuntele istorice foarte importante care definesc „gala electorala” drept o farsa politica sanctionabila cu un cartonas rosu (ca in sport). Falsitatea acestei actiuni a fost splendid reprezentata (daca mai era cazul) de catre cohortele fostilor (sportivi) comunisti, esuati ca manageri federali in perioada post-decembrista. Acest electorat, ramine din punct de vedere civic prizonier vechilor mentalitati, incompatibile cu valorile reformatoare spre o democratie functionala.
Respingerea valorilor morale europene in favoarea mentinerii cultului personalitatii,este o dovada/cauza a involutiei sportului romanesc.

Fita Lovin  •  5 decembrie 2012, 16:21

Domnule Tolontan, am scris pe pagina mea de Facebook, nemultumirea mea la mizeria care a fost la aceasta asa zisa gala. Nu pot sa scriu iar me-ar lua mult timp, dar acea seara a fost o mare jignire , pentru toti cei care au facut istorie sportului romanesc. Madam Tocala asta a inteles ca denumirea de Federatia Societatilor Sportive din Romania, se refera la federatiile de azi. Actiunea organizata in galop, nu se-a atins scopul, ba din contra , si clar a facut campanie electorala. Nu a amintit de nici un menistru, desi erau in sala nume grele, de directii de sport, cluburi, sportivi, . Daca citea Legea Sportului sau H.G. Regulamentul de organizare si functionare al acestei institutii, tot ar fi fost ceva, dar nimic, nimic… Aceasta gala , a fost gala federatiilor sportive care pe banii ANST-ului, le-a organizat festivitatea. Eu am propus sa-si ceara scuze public si sa organizeze gala adevarata, sau oamenii de spot sa organizeze o alta gala. Sunt foarte revoltata ce s-a intamplat. pe 3 dec. dar dupa cum probabil ati auzit sau vazut mai sunt si persoane care au laudat-o, ba chiar a spus ca madam este cea mai buna alegere de conducatorul sportului din ultimii 20 de ani. Aceste este presedintele federatiei de lupte… un lingau sau un prost, nu se stie, poate si una si alta.

Sol Expert  •  21 mai 2014, 16:55

Adevarat Catalin. Din pacate polita este prezenta in tot si inclusiv in evenimente de acest gen.

Comentează