“Sînt o mică parte dintr-o mare ecuație!”

Incriminată de auditul MTS și cercetată de poliție, directoarea clubului Olimpia, Mihaela Neagu, îi responsabilizează pe toți cei implicați în contracte și achiziții, de la Doina Melinte la Daniel Funeriu!

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

luni, 4 februarie 2013, 1:00

Incriminată de auditul MTS și cercetată de poliție, directoarea clubului Olimpia, Mihaela Neagu, îi responsabilizează pe toți cei implicați în contracte și achiziții, de la Doina Melinte la Daniel Funeriu!

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

A acceptat interviul de la primul telefon.

Mihaela NeaguFaţă de 2010, abia venită șefă la clubul Olimpia, al patrulea din România ca performanţe sportive, cînd ne declara senină „Eu nu stau în salariul de 1.500 de lei, am venit să fac management performant”, femeia din Lehliu e precipitată. Mihaela Neagu vrea să se afle că e decisă să se apere. Febrilă, își cheamă, din cînd în cînd, șoferul. Tipul aleargă întruna cu noi seturi de acte de la mașină.

Despre terenul de 4,5 milioane de euro, subiect care o preocupă, spune că „am fost pusă să cumpăr cu un preţ și am făcut asta”. Nu lasă netaxată afirmaţia lui Daniel Funeriu, care a spus că „directoarea de la Olimpia a cumpărat terenul, nu ministerul”. Nu scapă de gura ei nici Doina Melinte, nici directorii din minister și nici foștii colaboratori de la Olimpia.

Cu o singură excepţie. A evitat să-i rostească numele fostului secretar general al Ministerului Educaţiei, Corvin Nedelcu. Am întrebat-o.

«De un an de zile sînt anchetată și nu mai rezist. Sînt și eu om și m-am săturat ca toți să arunce vina pe mine!»

– Doamna Neagu, singura semnătură care apare pe contractul de vînzare-cumpărare a terenului din Vitan este cea a dumneavostră.
– Da, pentru că am fost mandatată de către minister. Clubul Olimpia este doar administrator al bazei. Proprietarul era Ministerul Educației prin Autoritatea Națională pentru Sport. Eu am fost chemată la minister și mi s-a dat un mandat să cumpăr. În el era trecută suma de bani și persoanele de la care să cumpăr. Am făcut ceea ce mi s-a cerut. Inclusiv prețul. Am primit banii și am cumpărat. Clubul nu avea bani să facă de unul singur această tranzacție.

– La cine ați mers la minister?
– La cine trebuia depusă nota de fundamentare pentru cumpărarea terenului. Toată lumea știa de povestea cu terenul. Dacă Doamna spunea că nota de fundamentare nu se susține, totul s-ar fi oprit…

– Vă referiți la doamna Doina Melinte, președinta ANST!?
– La președinta ANST…

„Nu am făcut nimic de capul meu”

-Daniel Funeriu spunea că achiziția privește Olimpia.
– Am auzit și eu. Domnul Daniel Funeriu vorbește despre răspundere individuală. Dar repet, eu am primit un mandat de la minister și am făcut ceea ce mi s-a cerut! Nu am făcut nimic de capul meu. Mi s-a spus un preț, așa am cumpărat! Pe proprietare le-am văzut o singură dată. Pentru orice lucru achiziționat am făcut notă de fundamentare la ANST. „Sînteți de acord să închiriez hotelul?” „Da. Poftim avizul.” „Sînteți de acord să închiriez cantina?” „Da. Poftim avizul” Așa au decurs lucrurile. De fapt, eu sînt o mică parte dintr- o ecuație mare!

„Păi, mă judecă Alin Cîrstoiu, care a negociat prețul? Cum vine asta?!!!”

– Auditul a consemnat multe nereguli la Olimpia…
– Da, pentru că directorul adjunct Iordache îmi dorește postul. Să-i ia, dar nu să mă bage pe mine în mizeria asta. Îmi vine să crăp de nervi cînd văd cum toți se dezic de mine. Dacă e să fac un calcul, din cei doi ani de manageriat la Olimpia, vreo 5 luni a condus Iordache. El a semnat actele cînd eu mă aflam în concediu sau în deplasări… Iar cînd vezi parafa CFP pusă de contabilul-șef ești acoperit pentru că înseamnă că e legal. Să spună contabilul Cătuți că am semnat ceva înaintea lui!

«Mi s-a dat un preț și mi s-a spus „cumpără”. Așa am făcut. Terenul era al Ministerului Educației, prin Sport, nu al Olimpiei»

– La comisia de disciplină din minister sînteți anchetată numai dumneavoastră?
– Cred că da. Dar ce?! Numai Neagu a făcut parte din comisia de negociere pentru terenul din Vitan? Cine a semnat procesul verbal în care s-a stabilit suma? Eu am fost un simplu administrator. Nu m-am mișcat fără avizul ANST.

– Cine este președintele comisiei de disciplină?
– Alin Cîrstoiu. Auzi, Alin Cîrstoiu! Cel care a avizat ca jurist-șef toate procedurile privind terenul din Vitan. Este normal? Păi, mă judecă acum Cîrstoiu pe mine?!!!! Eu le-am cerut să mă suspende pînă se lămuresc problemele. Oricum, la stat nu voi mai lucra niciodată. Nu sînt om de 15 milioane de lei pe lună!

„E o coincidență că AMMA e din Lehliu, ca mine”

– Cu firma AMMA General Store, cea care a închiriat aproape totul de la Olimpia, hotel, restaurant, terasă, servicii… aveți vreo legătură?
– Nu.

– Este doar o coincidență faptul că acționarii sînt din Lehliu, locul unde v-ați născut și trăit?
– Da. Doar o coincidență…

– Nu ați pomenit deloc numele secretarului general din Ministerul Educației, Corvin Nedelcu.
– Eram sigură că o să-l pomeniți dumneavoastră. Nu am ce să vă spun despre dînsul….

– Vă reproșați ceva? De pildă, veniturile clubului au scăzut de patru ori după ce ați cedat hotelul, restaurantul, terenuri.
– Îmi reproșez că nu am avut o echipă cu care să lucrez. Sînt gata să plătesc pentru ceea ce am greșit eu, dacă instanța se va pronunța. Dar nu și pentru ce nu-mi aparține! Probabil că am mai și greșit. Dacă experimentul cu închirierea hotelului și a cantinei a fost unul prost sînt de acord cu rezilierea contractelor și cu revenirea la situația inițială…

– Ați fost anchetată de către polițiști?
– Nu. Mi-au luat actele, calculatorul, dar cît timp au stat și au făcut cercetări la club, eu eram suspendată… Încă o dată: „Sînt o mică parte dintr-o ecuație mare!”. Atît spun acum. Mai vedem.

 

PROBLEME
Există înregistrări cu Neagu șefă la AMMA?

Mai mulți oameni de la Olimpia au spus că “degeaba spune Neagu că nu știe cine e firma AMMA, că ea se comporta ca șefă la AMMA!”. Problemele legale pentru directoarea clubului s-ar putea complica brusc dacă vor apărea înregistrările ambientale, după cum susțin surse ale Gazetei, în care ea discută de pe poziția de șefă a firmei, deși era și directoare a clubului.

CE AU LUAT DIRECTORII DE SÎNT LA MÎNA LUI NEAGU?
“Au curaj directorii să mă ancheteze pe mine?!”

După interviul acordat Gazetei, Mihaela Neagu a fost acum două zile la Olimpia. A avut un conflict cu șefa hotelului, pe care vrea s-o dea afară, deși teoretic nu are nici o legătură cu AMMA!

Apoi, angajații de la sport au auzit-o strigînd în birouri, la foștii subalterni de la ”Olimpia”: “Cine vrea să mă bage pe mine în închisoare? Alin Cîrstoiu sau Puiu Gârbă din minister?! Păi, voi știți prea bine cît au luat ăștia!!!!”.

PREZENȚĂ-SURPRIZĂ
Patronul Scorseze, într-una dintre afacerile “Olimpia”

O mare parte a bazei Olimpia a fost închiriată unor firme, Amma și Total Style Sporting, care au fost înființate, de fiecare dată, cu doar cîteva luni înainte de preluarea contractului cu Olimpia. Amma, de pildă, a prins și alte contracte interesante pe cantine și restaurante de stat, în cîteva orașe de provincie și la Biblioteca Centrală Universitară.

La Total Style Sporting, care a închiriat de la Olimpia 20.000 de mp de teren pentru 1.000 de euro pe lună, cel mai cunoscut acționar este Nicolae-Lucian Mursez, acționar la firma de pază Scorseze, posesoarea unor contracte uriașe cu statul, atît în guvernarea PSD, cît și în cea PD-L.

REACȚII
Iordache: “Lucrez din 1975 ca antrenor și apoi ca oficial în sport”

Gheorghe Iordache, directorul adjunct de la Olimpia, spune că “e o bazaconie asta că aș vrea locul cuiva. Sînt de o viață în sport. Neagu să-și vadă de treaba ei și să nu arunce cu noroi nici în mine, nici în alți oameni din club!”.

Investigația continuă în zilele următoare în Gazeta Sporturilor.

Comentarii (21)Adaugă comentariu

Catalinfb  •  4 februarie 2013, 1:20

Multumim.

ghita  •  4 februarie 2013, 7:45

De acord catoti hotii sa fie demascati,laudabil efortul d-le tolontan dar repet intrebarea de zilele trecute ,o prezentare corecta a cazului Ica pe cand ?

paul  •  4 februarie 2013, 8:24

Incep sa se clarifice lucrurile la Olimpia, Cataline. Doamna Neagu o sa spuna tot.Corvin Nedelcu este „bagat” peste tot dar nu a semnat nimic ! A avut numai prosti pusi pe functii in ANST, care au semnat actele. Vezi directorul general din ANST, Puia Garba, de altfel un nimeni, care si azi mai este in functie ??? si altii care il slaveau pe Nedelcu, vezi Alin Carstoiu si chiar Doina Melinte! Acum se vor curati ! Mai sunt multe contracte fara licitatie ale lui Corvin Nedelcu!

precizare  •  4 februarie 2013, 11:38

Iordache face pe prostul , acum , bagandu-si capul in nisip ca strutul.Are aceeasi vina ca si Mihaela Neagu, numai ca asa ,,barbat,, cum e a avut grija sa se ascunda in spatele semnaturilor altora.

Dilibau  •  4 februarie 2013, 11:56

Felicitari d-le Tolontan, dar pe masura ce aflu lucruri despre aceasta afacere parca totul devine mai nebulos… Sa-nteleg ca iar ajungem in situatia National Arena cand nimeni nu-si mai asuma nici o responsabilitate?

doze  •  4 februarie 2013, 12:43

la puscarie cu toti, inclusiv cu dna Neagu. Decat sa faca ilegalitati, mai bine isi dadea demisia, daca tot vrea sa faca performanta si nu tinea de scaun. la puscarie.

mihai  •  4 februarie 2013, 13:01

Cred ca incepeti sa va apropiati de varf. Carstoiu via Petrache!
Succes

cristi68  •  4 februarie 2013, 13:08

Astept cu interes varful culminant al anchetei. In minister toata lumea numai despre asta vorbeste. O parte este curioasa pana unde va ajunge ancheta, alta are emotii… Mari emotii!
Numai bine

trifu  •  4 februarie 2013, 13:35

Santeti curajosi si aveti tot respectul meu pentru ca nu renuntati sa demascati mizeria generala care a cuprins societatea noastra. tot ce sper este ca munca ta sa aiba si o finalitate. sa se sesizeze si organele abilitate…

Darian  •  4 februarie 2013, 13:35

Urmaresc cu mare atentie, si oarece personal interes, investigatiile Gazetei vis-a-vis de Neagu Mihaela Elena de la C.S. „Olimpia” – Bucuresti si sper ca doamna Mirela Neag sa duca la bun sfarsit ceea ce a inceput asa cum, cu ceva timp in urma, a finalizat din punct de vedere jurnalistic ancheta privind abuzurile, falsurile (…si dosarele penale)ale lui N.M.E. savarsite la C.S.N. Lia Manoliu.
Daca timpul va permite ar fi interesant sa ne intalnim cu Neagu Mihaela Elena la Tribunalul Calarasi, in data de 07.02.2013 unde are pe rol doua dosare in aceasi zi, respectiv : dosar nr. 188/116/2013 – „contestatie la decizia de sanctionare” si dosar nr. 8695/2/2012 – „suspendare executare ordin 1146/29.10.2012, amandoua actiunile in instanta fiind impotriva A.N.S.T.
Referitor la dosarul nr. 8695/2/2012. interesant este faptul ca el ajunge la Tribunalul Calarasi dupa ce in data de 04.12.2012. pleaca de la Curtea de Apel Bucuresti in urma solutiei : „declina solutionarea cauzei in favoarea Tribunalului Calarasi, sectia conflicte de munca…”. Un istoric mai detaliat al prezentei in instante a lui N.M.E., cu multe alte motive in afara A.N.S.T.-ului, se poate gasi pe „Portalul instantelor de judecata”, de unde asteptam sa aflam finalul din justitie al nenorocirilor facute sportului romanesc de N.M.E. de cand a intrat (sau a fost „bagata”…)in lumea aceasta atat de nedornica de asemenea specimene !!!

merci  •  4 februarie 2013, 13:38

Felicitari si aveti grija pentru ca mai mult ca sigur unii au devenit nelinistiti. BRAVO

sony  •  4 februarie 2013, 14:42

Nimic nou sub soare. O directoare plina de calitati ( politice),venita sa faca management performant cu 1500 de lei pe luna, care n-o intereseaza, data in vileag, acuza pe altii. Pai cine a pus-o? Trebuia sa plece si sa spuna atunci sau sa taca. Acum cand e la ananghie si-a dat ea seama ca a fst folosita. Foarte multi accepta compromisuri ca sa isi atinga scopuri personale. Si apoi, prinsi cu cioara vopsita, pozeaza in victime. Sa intre la puscarie pentru ce a facut, alaturi de toti cei care sunt partasi, ca sa se invete minte si altii. Nu, nu e o victima, ci un actor activ. Acum catva timp pun pariu ca se falea cu relatiile sale pe care le detesta acum…

buze  •  4 februarie 2013, 18:31

ba,mai dati bani la sportivi,ca va duceti la vale,va pleaca toti oamenii buni!!

Constantin  •  4 februarie 2013, 19:08

Cu cea mai mare parere de rau va spun ca va raciti cerneala degeaba. O sa stea baietii astia vreo zi la bulau si li se vor confisca averile ilicite.nici vorba. Daca presa ar fi activa ar cere opiniei publice sa se manifeste sa iasa in strada s sa ceara confiscarea averilor ilicite. Nu condamnarile cu suspendare ii sperie pe sarlatani si hoti ci legi care sa spuna ca daca ai facut o smecherie cat de mica sa ti se ia tot ca fiind deja dovedit ca persoana rau intentionata fata de statul roman. Averea si drepturile cetatenesti ii fac sa se teama nu perindarile prin salile de judecata cu judecatori si avocati corupti. Fiscul poate dovedi simplu care este diferenta a ce nu este trecut in fisele lor fiscale si averile reale. Cred ca Romania a urmat calea democratiei comunisto securista care este o noua forma experimentata in Europa de Est. Slava tie Romanie. Asta trebuie sa faca presa sa trezesca spiritul dreptatii in Romania. Nu executand persoane ci averi ilicite.

Constantin  •  4 februarie 2013, 21:37

Si doamna care face management performant nu a vazut ce semeneaza. Asta e noul val de tineri cu Mertan ultimul tip pe carca fraierului de contribuabil. Acolo se scurge seva natiunii in buzunarele clientelei politice numita pe functii cu sprijin politic in interes electoral etc. Si cine raspunde fraticule de jaful tarii ..nimeni. I a sa fie lasata doamna in chiloti tanga cu drepturi restranse de a mai face management performant sa traiasca din munca de jos , si toti ca ea sa fie la fel dar cum corbii au ajuns toti sa fie patura superioara a societatii romanestii cine cui sa si scoata ochii? Presa e praf in ochi si apa trece pietrele, pardon hotii raman. Chiar natiunea asta nu s a saturat ca in fiecare zi sa fie un articol cu mita spagi hotie contracte frauduloase….si lumea e saraca ca vai de ea protectie sociala ? ca nu s bani, nu sistem de sanatate, nu s bani dar toata lumea fura…bai nu va ajunge

fanulumocanu  •  4 februarie 2013, 22:20

Astia se cred vreo ecuatie elaborata , complicata, ceva stiintific dar sunt doar primitivi,lacomi, cu un comportament tumoral.

Stefan  •  4 februarie 2013, 22:34

excelent, GSP! nu-i slabiti pe jegosi! citesc genul asta de texte cu un mix de sentimente: nervi, optimism si iar nervi. Keep walking, tolo!

emi  •  4 februarie 2013, 23:12

toata stima pentru munca voastra. Anchetele de acest tip, care sint din ce in ce mai rare in presa romanesca, imi aduc o raza de lumina in viata asta de c….t si ceva speranta pentru viitorul copiilor care au avut nesansa sa se nasca aici

fraierul  •  5 februarie 2013, 0:53

BRAVO! Tu, Tolo, impreuna cu M. Neag, santeti precum Mulder si Scully din Dosarele X. Am plecat din Romania la inceputul lui 2000, cand sper sa nu ma insel ati finalizat ancheta de la Piatra Arsa. Am revenit in tara dupa 8 ani si am dat de cazul Ridzi, apoi povestea cu patinoarul din Brasov si Stadionul National. Toate, o combinatie de horror, mister, jaf si dezvaluiri, elemente ce sa regasesc din plin si in cazul Olimpia. Da, nu am uitat de paranormalul din the X-files. Se regaseste din plin in societatea romaneasca, in sistemul bugetar care functioneaza anormal…. BRAVO! Adevarul nu este dincolo de noi!

dorel  •  14 iunie 2013, 1:18

dar mursez asta nu se mai lasa de magarii din astea,s-a intins peste tot si tot nu se mai satura de bani!

CrisPres Guvernul Ponta a crescut de 6 ori fondurile alocate ambulantelor private din Bucuresti – CrisPres  •  14 august 2014, 13:47

[…] şi o firmă de detectivi particulari. Companiile lor sunt, după cum scria Cătălin Tolontan, “posesoare ale unor contracte uriaşe cu statul, atât în guvernarea PSD, cât şi în cea PDL”. Firmele lui Mursez se ocupă printre altele de paza metroului […]

Comentează