Frica unei fete curajoase

Dosarul “Olimpia” este, de fapt, povestea fricii generalizate din țara unde locul de muncă a ajuns miza imediată a acceptării oricărui compromis
Investigație de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

vineri, 8 februarie 2013, 12:21

Dosarul “Olimpia” este, de fapt, povestea fricii generalizate din țara unde locul de muncă a ajuns miza imediată a acceptării oricărui compromis
Investigație de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Miercuri dimineață, la prima oră, în baza Olimpia au pătruns trei polițiști, doi bărbați și o femeie, îmbrăcați în civil. Nimic nou pînă aici.
Clubul Olimpia a devenit, din mai 2012, un loc de pelerinaj pentru logica încîlcită a administrației românești.

Pe rînd, au sosit aici auditul de la MTS, Curtea de Conturi și Garda Financiară.

I-au urmat polițiștii din Serviciul Antifraudă de la IGP și procurori severi și colțoși la vorbă. Iar miercuri, 6 februarie 2013, au poposit la fața locului cei trei ofițeri antifraudă de la Sectorul 2. 

Oamenii vin, confiscă un calculator sau scriu apăsat documente incriminatoare de 196 de pagini, cît are raportul de audit. Îi însoțește un murmur pe la colțuri.

“Ne putem pierde libertatea!”
“Cînd a sosit Garda Financiară la firma-căpușă AMMA, directoarea economică Gherghina plîngea prin birouri”, povestește un martor ocular. “«Ne putem pierde libertatea!», scîncea Gherghina către Ștefania Cristea, administratorul lui AMMA și, de fapt, paravanul Mihaelei Neagu, șeful real de la Olimpia”, continuă el.

“De fapt, Neagu decidea totul și la Olimpia, și la AMMA!”, confirmă un angajat din club. Te uiți la el, e ditamai omul și vorbește în șoaptă. Un canar trezit din somn l-ar acoperi.

Controlorii și polițiștii vin și pleacă. În urma lor rămîne rumoarea peltică a fricii, teamă cu care e spoită baza, frica tîrîndu-se pe trotuar prin centrul orașului, pînă în clădirea MTS. Pe vremuri, aici, pe treptele din strada Vasile Conta, urca Patzaichin sau Lipă. Astăzi, pe scara de granit a ministerului se prelinge culoarea fricii. “I-am cumpărat!”, se aude din fundal.

S-a dus la poliție
Descinderea de miercuri dimineață are ceva special. Ea este prima care n-a fost generată de ordin sau de frică.

O fată de 25 de ani a mers la poliție și a reclamat că Neagu, în calitate de om din spatele firmei AMMA, a vrut, împreună cu alți angajați, s-o pună să semneze niște ordine de plată fictive în valoare de 200.000 de lei.

Ghinionul lui Neagu, cea în fața căreia tremura “tot etajul 1 din MTS”, ștăbimea adică, după cum singură se lăuda potrivit celor de la Olimpia, e că a dat peste o puștoaică încăpățînată.

1Puneți locul de muncă pe agenda CSAT!
Andra Ursu (foto) a fost director al hotelului de la Olimpia vreme de 5 luni “și încă mai sînt, pentru că nu mă las dată afară după cum vor ei”. Neagu a vrut să o schimbe pe Ursu cu Carmen Perpelea, soția unul fost director al clubului Olimpia; o îmbîrligătură amețitoare pînă la ultimul fir, dar care, în esență, spune povestea fricii unei țări în care locul de muncă a devenit miza imediată a intervențiilor și a corupției.

Dosarul “Olimpia” arată cum criza a făcut din locul de muncă, oricît de prost plătit, motivul unui tremur național. Steagul secuiesc, provocări ale Ungariei, rahat!, locul de muncă și ce riscuri e dispus să-și asume omul pentru el ar trebui să capete o sesiune extraordinară în CSAT.

Răsplata unui post
Perpelea, om de rugby, a demisionat din conducerea clubului înainte de a sosi Neagu și a începe afacerile imobiliare. “Teren mare, presiune mare!”, a explicat el cuiva gestul din 2009, arătînd cu bărbia către zona terenului de rugby care avea să fie răscumpărată cu 4,5 milioane de euro. “I-a fost teamă”, descriu apropiații decizia lui Perpelea de a se da deoparte.

Acum, Neagu vrea să-i răsplătească gestul oferindu-i soției darul suprem într-o societate a fricii: un post. Nici măcar călduț. Un post pur și simplu.

Kent, chirie, salariu fictiv
Asta nu s-a întîmplat doar cu Perpelea. Altul a închis ochii și a luat “cartușe de Kent”, după propriile mărturii, “asta în afară de ceva medicamente de la club, că sînt extrem de scumpe și am probleme de sănătate”.

Directorul Cârstoiu din MTS a primit, prin intermediul soției, o leafă de 1.000 de lei lunar, practic leafa unui angajat fictiv.

Altcuiva, AMMA îi achita în mînă hotelul în care stătea.

Nu sînt zvonuri, ci fapte certe și mărunte, întîmplări și avantaje care în meschinăria lor descriu rețeta fricii. Pentru noi, din afară, poate că arată ridicol. Pentru ei, este spaima palpabilă că rămîn pe drumuri.

Un inspector la audit într-un minister cîștigă 1.400 – 1.700 de lei pe lună și e trimis la Botoșani cu diurnă de 13 lei pe zi “ca să controleze pe unii care fură sute de mii de euro”. Un director abia ajunge la 2.000 de lei.

Acestea sînt sumele, asta e România, țara proiectată pentru a întreține spirala dependenței și a fricii.

Băieții care au privatizat suferința
“Cînd Corvin Nedelcu a început să privatizeze bazele sportive și să externalizeze serviciile, el a folosit din plin ideea că posturile trebuiau reduse. Și atunci directorii de cluburi au primit varianta de a-și trece oamenii pe firme private care au fost marile cîștigătoare ale acestei austerități de fațadă, că, de fapt, tot statul dădea banii!”, povestește cineva din MTS.

Corvin Nedelcu, omul lui Luca și al lui Vântu de la Petromservice. Marketing la Petromservice, patrimoniu sportiv la stat. Asta carieră!

“Reducerile de costuri din domeniul public” au devenit mottoul fals al profitului pentru cei care conduceau fenomenul. Boc tăia, consilierii lui profitau. Vom ajunge și la asta. Pentru că, de fapt, dosarul “Olimpia” arată cum au privatizat suferința bugetară și, prin extensie, agonia contribuabilului.

“Olimpia” e la o scară mică, de acord, dar noi aici avem informații. Și aici punem lupa.

Frica 3G
“Ce să facem, oameni buni, nu puteam vorbi! Eram amenințat că-mi pierd postul!”, spune contabilul șef Cătuți despre închirierile și afacerile dintre Olimpia și AMMA, pe care el le-a semnat alături de Neagu.

“Corvin Nedelcu mi-a pus mîna în piept la un moment dat, ca s-o las în pace pe Mihaela. Erau de față mai mulți șefi de club, la Izvorul Mureșului. Sîntem oameni, avem familii, nu înțelegeți?!”, povestește, extenuat, directorul adjunct Iordache.

De cîteva zile, de rușine și teamă că era sunat de prieteni în legătură cu Olimpia, un alt fost director, Mihai Anghel, “pitulat și eu într-un birou”, după cum se descria, și-a schimbat cartela telefonică. Frica 3G.

Tremuriciul național
Cînd li s-a făcut și mai frică de atît, s-au înscris în partide. Inutil. Groaza a rămas intactă. Și au plecat din partide. Neliniștea i-a urmat după colț.

În acest timp, zguduit de tremuriciul finanțat din mici ciupeli, statul a cheltuit milioane de euro doar la un club precum Olimpia, pentru interese neclare contribuabililor. Multiplicați situația! Gîndiți-vă la spitale, la drumuri, la marile proiecte.

La Olimpia, investiții de milioane de euro, hotel și restaurant, au mers în administrarea AMMA. Alte milioane au fost băgate într-un bazin vizat tot de AMMA. Alte milioane s-au dus în terenul de 11.880 de metri restituit în natură și răscumpărat deși procesul era încă pe rol. “Da, știam că e pe rol, dar puteam fi executați”, îngînă Cârstoiu. Normal că știa de vreme ce ministerul și ANST și Olimpia făcuseră recurs! Iar el era director juridic.

Nici Funeriu, nici Melinte n-au aflat că procesul era în desfășurare sau așa declară acum! De ce nu li s-a spus? De teamă. Iar astăzi, tot de teamă, dintre cei peste 10 oameni implicați nimeni nu-și asumă răspunderea pentru o investiție făcută înainte de ultima decizie a Înaltei Curți!

Are înregistrări?
Andra Ursu nu crede că a făcut cine știe ce punîndu-și în cap toată AMMA și Olimpia, că oricum se confundă cele două societăți de e nevoie de chirurgi, nu de polițiști ca să le desprindă pe una de pe osul de ros al celeilalte.

Nu e nimic eroizant în povestea tinerei absolvente de ASE care istorisește cu accent moldovenesc de ce s-a enervat. “Doamna Mihaela mi-o vorbit urît și m-o pus să semnez acte care puteau să mă bage în pușcărie. Cum să fac așa ceva?!”, spune ea, surîzătoare.

Zice că are înregistrări în care Neagu se comportă ca șefă la AMMA, ceea ce directoarea de la Olimpia a negat permanent. Deocamdată, ziarul n-a intrat în posesia lor.

Care-i antonimul de la bucurie?

Auzi, Andra, dar tu cum te-ai angajat la hotelul administrat de AMMA în baza Olimpia? “M-o recomandat șineva din club”.

Și cînd a început cearta dintre tine și Mihaela Neagu, omul ce-a zis? “Că îi pare rău că m-a recomandat că uite în ce l-am băgat acum. Normal că îi frică și lui”.

Sfînta frică! Grecii antici credeau că antonimul bucuriei nu este tristețea, ci frica.

Andra Ursu pare că știe în ce s-a băgat. Se ridică de pe scaun. “Da’, ziceți-mi ceva! Credeți că măcar de data asta se rezolvă ceva?! Nu de alta, dar azi dimineață, cînd am intrat într-un magazin, am tresărit după ce l-am văzut pe un domn cum bagă mîna în buzunar. Parcă m-a luat şi pe mine cu frică”.

Rîde singură de frica ei.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

click  •  8 februarie 2013, 12:48

deci si ea e pe pile la Olimpia 🙂

Stii, ca postul de director de hotel, de la Olimpia, a fost scos la concurs pe BestJobs…chiar a stat pe site jobul, peste o luna.

dan  •  8 februarie 2013, 12:58

Cred ca acesta-i cel mai bun articol din acest an! Oameni buni, vorbim despre frica de a pierde un loc de munca. Nu mai vorbim despre educatie, despre libertate, despre creativitate, despre bucurie, ci despre frica. Si vorbim de Bucuresti, in provincie e si mai si……. Multumim, Catalin!

Iepurele isteric  •  8 februarie 2013, 13:00

Oare nu aceeasi frica descrisa aici e peste tot?

cezar  •  8 februarie 2013, 13:13

felicitari Catalin Tolontat pentru toata aceasta ancheta din ziarul dv.
sincer chiar incepusem sa cred ca in tara mea nu mai exista moralitate si dorinta de a cistiga un ban prin munca cinstita.chiar credeam ca majoritatea ziaristilor servesc interese politice de moment.ziarul dv.a efectuat investigatii fata de mari sportivi, impresari,ministrii ai sporului …si a reusit sa atraga ancheta DNA acolo unde erau dovezi clare de evaziune si deturnarea banilor publici in buzunarele oamenilor care i-am votat.
daca justitia nu reuseste sa incatusesze pe acesti indivizi care ne-au furat cu nerusinare si si-au etalat bunastarea ostentativ pe la televiziuni,atunci chiar ca tara asta este tara mafiota!chiar nu le doresc acestora sa simta pe propria lor piele ce a simtit ceausescu in dec.”89

alfar  •  8 februarie 2013, 13:54

catalin tolontan pentru acest articol cred ca ar merita un nobel de ziaristica romaneasca. ar mai merita si un nobel pentru integritate si curaj. eu cel putin i-le dau pe amindoua din sufletul meu. acest articol ma face sa intreb daca nu exista un fanclub CATALIN TOLONTAN? multa stima pentru un articol ce arata adevarata fata a sistemului stricat ce exista in toate domeniile legate de aceasta tara dupa anul de „gratie”, decembrie 1989.

adrian  •  8 februarie 2013, 13:57

CATALINE,daca faci sapaturi mai adinci,ajungi si la mafiotii din F.R.F.bravo,de milioane de ori bravo.si ANDRA sa aiva grija,ca astia sint in stare de orice.

vlad  •  8 februarie 2013, 13:58

De ce sa o laudam pe fata asta??? Ea cum a ajuns acolo?? Tot pe pile!! Pai la 23 de ani abia termini masterul de turism in ASE si in 2 ani sa ajungi director de hotel??? Hai sa fim seriosi. E om din sistem si acum ca vede ca Neagu e la un pas de catastrofa, s-a spalat si ea pe maini de treaba asta!!!

suciu  •  8 februarie 2013, 14:23

Fraica de dinainte de ’89, frica de acum, frica tot timpul. Popor fara de noroc, asta santem….

alfar  •  8 februarie 2013, 14:34

din pacate pentru noi, in 23 ani sistemele de imbogatire, mafiote s-au intarit atit de mult incit par de neclintit. au devenit industria numarul unu si singura de produs bani in romania. este extraordinar de greu sa-i clintesti acum. lideri potenti, cu inteligenta si onestitate, cu situatie materiala necesara, ajutati de creiere briliante si mase de oameni ce vor sa schimbe in bine situatia familiilor lor si a urmasilor poate ar mai putea face ceva, legal. tot am sperat in reactia ordinii civile, a bunului simt si a ratiuni de a fi ca neam. nu vine de nicaieri nimic. articolul asta imi pare ca o geana de lumina in intunericul negru. poate mai multi, din ce in ce mai multi , fiecare cu o geana de adevar vor infringe norii. sper dar nu cred pentru ca se pare, coruptia este inamicul numarul unu a umanitatii, dupa aia teroristi, cotrabandistii, criminalii, cutremute, uragane… etc. stima d-le c.t.

Alexandru Costiniuc  •  8 februarie 2013, 14:52

BRAVO.
Este absolut laudabil ca mai sunt persoane corecte, si mai mult decat corecte, dispuse sa LUPTE pentru dreptate. Pentru ca din pacate pe cat de rare sunt persoanele corecte in tara noastra, exponential mai putine sunt cele care sunt dispuse sa si lupte pentru dreptate.
Atitudinea mioritica de “oitza resemnata” este pretutindeni, si toata lumea te sfatuieste sa “apleci capul caci sabia nu-l taie”.
Uite ca se poate sa iei sabia de pe perete, fie ea doar una de panoplie, si sa lupti pentru DREPTATE.
Iar o fata curajoasa, cu frica in san, a facut-o. Un exemplu pentru noi toti! Curaj!!!

Florin  •  8 februarie 2013, 14:59

Astazi mai mult ca ieri si mai putin ca maine monologul lui Arsinel „Mi-e frica” are VALOARE NEPRETUITA!!!dar oare se va merge pana la capat vor cade scaune ? sau…va fi o furtuna de trei zile si apoi liniste?

laurentiu  •  8 februarie 2013, 15:02

da, frica asta ingheata Romania , sinistra treaba…. si inca nu e nici un razboi sau dictatura… sa vezi atunci ce romanasi curajosi or sa fie…

Cheetah  •  8 februarie 2013, 15:23

Oameni buni, sper ca aceste sume furate se vor recupera in final de catre Stat. Ce zice Legea? Se pot recupera? Nu de alta, dar puscaria, cu sau fara suspendare, zic eu ca e putin ca pedeapsa intr-o societate democratica. Cer iertare, dar amintesc ca Ceausescu ii impusca pe unii prinsi cu furtul in stil mare, vezi cazul Stefanescu si vinurile masluite cu pastile in anii dinainte de ’90.
Asadar, va rog pe voi, excelentii jurnalisti de investigatii, sa aflati daca sumele furate de slujbasi se pot recupera de catre Statul angajator al acestora.
Iar din recuperari, eu, Stat sa fiu, as da prime sau as mari salariile celor ce muncesc cu onestitate, corect si sunt integri la serviciu. Un exemplu, as premia-o pe Andra Ursu, pe care cu maiestrie o dati exemplu pozitiv in acest excelent articol de investigatie.
Voi n-ati face la fel?

yoz7777  •  8 februarie 2013, 16:05

Bun articol!

Se stie ca la stat sunt toate legate, mai tare este ca frica asta s-a dus si in privat. Multe multinationale arata bine din afara, cand esti inautru fericit cu jobul pe care l-ai prins observi ca intre valorile declarate si vanturate de acestea si ce se intampla cu angajatii diferenta este mare de tot. Evident, totul in numele prea iubitului profit … cu orice pret.

Mai interesant ca frica pierderii locului de munca ii face pe multi oameni sa taca sau se planga doar in cercuri restranse. Chiar daca nu ma dau in vant dupa francezi, sindicatele lor sunt de invidiat!

Xena  •  8 februarie 2013, 16:37

Bravo Andra. Toti oamenii adevarati din Olimpia te sustin. Este singura care a avut taria sa o infrunte pe directoare la varsta ei, ceilalti au preferat sa isi planga de mila. Acum ca tavalugul se rostogoleste poate o sa cada AMMA ca nu au facut decat sa umileasca angajatii de la Olimpia si sa le dea lefuri de batjocura fata de cei angajati de Amma. Plecati lichelelor, si platiti fiecare leut furat. Andra sa nu -ti fie frica de amenintarile lor ca sunt mancati daca se ating de tine si sunt persoane in Olimpia care de abia asteapta sa fie provocati intr-un astfel de mod ca atunci nu mai tac si stiu foarte multe lucruri si despre alte persoane si intamplari.Felicitari ANDRA.
Domnule vlad si ea a ajuns acolo prin pile desi este foarte tanara dar in Amma nu se poate avansa decat daca esti in clanul lor sau prin pile . Dintre miile de cv-uri trimise au ales o pila pentru ca le era frica sa o refuze. Cand si-au dat seama ca trebuie sa angajeze o pila mai puternica, atunci au inlaturat-o pe Andra si rau au facut. Toate posturile de conducere sunt ale lor. Angajatii Olimpiei au ramas pe posturile lor cu salarii minime pe economie si tot ce au angajat ei au salarii mult mai mari. Si fetei asteia nu i-a fost frica de nimeni din firma si a ripostat. Si sa speram ca in curand se reuneste Olimpia si toti cei vinovati o sa plateasca. Ne rugam la DUMNEZEU in fiecare noapte.

elena  •  8 februarie 2013, 18:05

este o lepra o stie tot clubul,a fost adusa pe pile

ene  •  8 februarie 2013, 19:43

tare as vrea sa stiu cine a recomandat o pe domnisoara acolo!!!

gigi  •  8 februarie 2013, 20:14

bine andra, imi erai simpatica, acum te ador;D te astept prin militari – M.

Andra  •  8 februarie 2013, 20:32

Frustrarile unei fete curajoase……..

Andra Ursu  •  8 februarie 2013, 20:33

Conform DEX:

PILA – 6. (Fam.), Sprijin, ajutor (ilegal) dat cuiva de o persoană influentă pentru obținerea unui avantaj; p. ext. persoană care acordă acest sprijin. ◊ Expr. (Fam.) A pune (sau a băga) o pilă = a interveni (în mod abuziv) în favoarea cuiva sau pentru sine, a solicita o protecție (ilegală) pentru cineva sau pentru sine. A avea pile = a se bucura de protecția cuiva. – Din fr. pile.

RECOMANDÁ, recománd, vb. I. 1.Tranz. A îndemna, a sfătui (pe cineva) să facă ceva; a prescrie, a indica, a propune. 2. Tranz. A semnala în mod special (pe cineva sau ceva) atenției cuiva; a prezenta în mod elogios, favorabil (pe cineva sau ceva). ♦ A propune pe cineva pentru un post sau pentru o sarcină.

Daca te recomanda cineva este vreo problema? Incalci vreo lege? Totul consta in a-i face cinste persoanei care te-a recomandat prin munca ta. Ceea ce cred ca am facut!

Eu am fost pusa in situatia de a face ceva ilegal , apoi de a participa la ceva ilegal.
Trebuia sa fiu complice? Trebuia sa imi fie frica de amenintari sau de faptul ca o anumita persoana m-a prins de par ?
Trebuia sa imi fie frica de ce ar spune alte persoane despre mine?

„Cand te copleseste frica, te insulti pe tine insuti! Elibereaza-te de frica si ai puterea sa te invingi pe tine insuti! ” Rabindranath Tagore

iepurașu  •  8 februarie 2013, 20:46

va mai intrebati de ce nu ies romanii in strada,sau de ce ies doar batrinii si tinerii.batrinii nu mai au de ce sa se teama si tinerii nu au invatat inca ce e aia(nu au copii,nu au rate,nu au responsabilitati)

Cătălin Tolontan  •  8 februarie 2013, 21:17

OANA: Verificam informatiile, unele se verifica deja

evelin  •  8 februarie 2013, 22:26

cred orice numai asta nu am colaborat cu amma pe un contract de sute de mii de euro si nu avea nici o legatura cu olimpia,cifra lor de afacerii este publica si depaseste de multe ori bugetul unei institutii au contracte in toata tara si eu am lucrat f bine ,nu stiu de ce atata rautate din invidie dar clar adevarul este la mijloc ,domnisoara sigur a fost in proba nu a trecut si aruncu cu mizerii daca era asa de buna de ce nu merge in alta parte !!atentie o firma privata nu este obligata sa tina pe cineva cu santaj,forta

evelin  •  8 februarie 2013, 22:31

si nu uitati un lucru inrt o firma ,institutie nu i se da semnatura in banca sa faca ordine de plata,contabilite unei noi venite,minte ,oricine stie ca semnatura in banca o are doar administratorul si contabilul sef,

alin  •  8 februarie 2013, 22:50

Doamna administrator de la amma va sfatuiesc sa va luati un avocat si sa o da ti in judecata ,nu are voie fara acordul dmv sa dea informatii presei ,sa scota documente sa denigreze firma sa va aduca prejudicii de imagine ce experienta avea cand ati angajat o ce recomandare,dupa ce ca i ati intins o mana la 23 de ani fara a avea ceva solid in spata face si ce face

DAC  •  8 februarie 2013, 23:02

esti un om impotriva sistemului.Daca si altii nu se vor trezi, vei fi o simpla victima.
Cat mai putem sa decadem?Mai avem abisuri nedescoperite?

alex  •  9 februarie 2013, 2:58

Buna Catalin,
BRAVO… stii acum 3 ani de zile spuneam ca nu mai rezist intr o societate conduse de un presedinte ca al nostru :). Am parasit Romania de circa 2 ani si jumatate, am trecut prin multe, am schimbat prefixul… Alegand Marea Bristanie si, datorita restrictiilor, a trebuit sa o iau de jos… De la un job corporativ in Ro aici am lucrat in constructii, horeca, manipulator, hamal… efectiv jos .. mi am platit datoriile si, desi iarba e intotdeauna mai verde in gradina vecinului si este extrem de dificil, sunt optimist. In tara nu cred ca vreodata se va schimba ceva… noi suntem la extreme.. undeva s a pierdut umanitatea… e ceva din Lord of the flies in situatia noastra.. pot sa te intreb ceva: de ce nu incerci sa intri in Politica? \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ chiar ai putea face ceva…

alex  •  9 februarie 2013, 2:59

Singurul lucru care l a reusit ponta este sa il faca regretat pe Basescu

emi  •  9 februarie 2013, 9:35

Frica ne va trimite din nou un bezna umanitatii.
Bafta in continuare

Ramon  •  9 februarie 2013, 9:59

in mod normal, angajatul este protejat de sindicat. La noi sefii sindicali au fost mana in mana cu patronatul, facand circ la TV cand li se cere, asta-i situatia de 15 ani incoace. Majoritatea liderilor au afaceri care capuseaza firma de stat. Comunismul avea ilicitul ca supraveghere a astfel de inselaciuni, in plus, atunci erai angajat si nu puteai ajunge la averi de sute de mii. Acum este, practic, imposibil sa controlezi marile averi, ele se fac cu prezumtia de nevinovatie si cu cat esti mai bogat, cu atat esti mai util partidului. Angajatul nu are nicio putere, el poate fi dat afara precum azvarlim un ziar invechit. Procesele in instanta dureaza ani in sir si nu ai nicio garantie ca vei primi ceva chiar daca castigi. La fel cum la Olimpia toti erau angajatii cuiva care a muncit pentru partid, la fel Ady Nastase a sugerat celor care acum sunt condamnate la 5 ani ca este nevoie de bani pentru campanie. Base doar a putut sa sugereze ca cei care semneaza smecheriile iau mai mult decat cel care beneficiaza, asta daca nu ”dispare”.

amalia  •  9 februarie 2013, 11:34

mai degraba ati numi articolul „frustrarile unei complexate” despre care au multe de povestit toti soferii clubului,inclusiv „pilele” ei!
oare ce angajator o va mai vrea in firma sa sau in ce institutie isi va mai gasi locul dupa tot ceea ce a provocat?o mai avea cineva incredere sa ii deschida usa cand ea fabrica minciuni si scenarii aberante despre niste oameni care i-au dat „o paine”,i-au intins o mana la varsta ei?
oare va avea cu ce sa plateasca avocatii atunci cand va avea nevoie de ie,pentru ca va avea nevoie cu siguranta!
Oare s-a gandit ca lumea este mica si un „search” pe google va arata cine este si cu ce se ocupa?
parintii ei oare sunt mandi de ce progenitura au educat?
MARE ATENTIE ANGAJATORILOR!SEMNATI CONTRACTE DE CONFIDENTIALITATE SI FACETI EXMENE PSIHOLOGICE TUTUROR ANGAJATILOR!ALTFEL S-AR PUTEA SA DATI PESTE „ANDRA URSU”

Bibi  •  9 februarie 2013, 12:47

Catalin, felicitari pentru articol ! Si multumesc !

Este ceva ciudat cu generatia a decreteilor. Greu de explicat dar atat de evident pentru cei care fac parte din ea. Ne-am educat si calit in comunism dar n-am apucat sa invatam frica. In acelasi timp, maturi deja in ’89 si capabili sa deosebim binele de rau in anii care au urmat. O etapa mult mai subtila, de inrobire a oamenilor prin inlocuirea educatiei cu subcultura, generand o instalare aproape fireasca si logica a fricii. O frica cu atentat la nevoile primare, mai eficienta decat aia din perioada comunista.

Andra, felicitari ! Nu este nimic rau in fi recomandat de cineva. Se practica in toata lumea, in orice companie. O metoda rapida si ieftina de a gasi un om de isprava. Cate procese de recrutare, facute cu cheltuiala nu dau gres ? Oricum, tu ai demonstrat ca cel care te-a recomandat nu a gresit, esti o persoana de calitate. Iti multumesc pentru gestul facut. Multi nu realizeaza, dar gestul tau ne ajuta pe toti. Il ajuta pe Catalin, articolele lui ajuta acheta, in final cativa oameni necinstiti vor fi indepartati din functii sau chiar condamnati iar prejudiciul se va recupera si se va intoarce in bugetul din care beneficiem toti. In afara de asta, rezolvarea cazului va fi inca o caramida la ceea ce speram toti sa construim, un stat de drept, o tara a tuturor, nu doar a unora. Multumesc inca o data !

adi  •  9 februarie 2013, 16:44

Excelenta analiza plecata de la o ancheta jurnalistica din sport. Bravo!

cei7pitici  •  9 februarie 2013, 17:18

Superba extrapolare a cazului Olimpia la nivel national. Continuati, va rugam!

Fita Lovin  •  9 februarie 2013, 22:18

… Trebuia sa se intample ceva sa se ajunga sa se poata vorbi. A fost teroare PDL-istii au distrus totul si cel mai regretabil pe Om, asa este, iti era frica sa si gandesti, mai rau ca pe timpul comunistilor. In toata povestile legate de bazele sportive licitatii, spagi, etc. etc, capul este CORVIN NEDELCU, o facea fara ocolisuri,direct si la obiect. A incercat si la galati si Braila acelasi lucru, de a inchiria pe nimic hotelul si restaurantul. La Ggalati unuia cu ciafa groasa, stiti voi, iar la Braila lui Constantin Dumitriu, fost viceprimar la Galati , in acel mioment era presedintele PDL, Directoarea de la DSJ galati si Contabila sefa de laDSJ Braila, au fost curajoase si s-au opus vehement acestui proiect diabolic a lui Corvin Nedelcu. Prin ce a trecut Anamaria Vasiliu de la Directia de Sport Galati, si prin cate a trecut … greu de suportat. Iar eu, care o viata am lucrat in sport, ( 15 ani la Dsj ) nu aveam voie sa mai merg nici in vizita, ca Irincu M, fosta directoare si pupila lui nEDELCU, imediat anunta, iat Mircea Toader, presed, PDL Galati, o sunape directoare si o intreba” ce cauta Fita la directie. Ei credeau ca eu sunt capul ” rautatilor”si nu-i las sa-si faca treaba de hotii. Ar trebui ancheta continuata din nou si la Galati, incepuse si a stopat, bineantele la comanda..amenintari de la Ans, ..( nu mai iesiti la presa, va dau afara”… deci…FRICA !

Fita Lovin  •  9 februarie 2013, 22:29

… am facut cateva greseli,imi cer scuze.. cand imi amintesc ce-a fost… am palpitatii…si ce-am auzit de la ” RADIO EREVAN”… HA HA …vad ca pana acum nu s-a scris.. ca unul din oamenii de la ANS, care au controlat anul trecut la Olimpia, si apoi brusc s-a oprit actiunea, ” cica” ar fi fost cazat aproape doi ani la hotel cica , fara plata si de aici multe concluzii… asa o fi ???…clubul tuturor posibilitatilor…!!!!!

cavaleru paul  •  10 februarie 2013, 11:24

Baaa…sunteti unii defecti la minte pe aici…,,auzi sa isi ia avocat si sa dea in judecata”( asta e caz clasic de a nu vedea padurea din cauza copacilor )…,,i s-a intins o mana fara sa aiba nimic solid in spate”..exact genul de mentalitate care nu ne da voie sa dam inainte.Ce vroiati ba fratilor sa zica…sarumana doamana..unde e sentinta aia de 7 ani de puscarie sa o semnez si eu ca de …doar m-ati angajat.Una e una, alta e alta.Ce vreau sa zic : oamenii nu sunt definitiv buni sau definitiv rai.Unii au o toleranta mai mare sau mai mica la fapte de coruptie.Totul e pana unde mergi.Si cei care ,,dau” si cei care ,,iau” …si cei care ,,ajuta” si cei care sunt ,,ajutati ”nimeni nu e complet alb sau complet negru ( un pic de introspectie si dupa aia mai vorbim). Fata asta nu e Alba ca Zapada…dar are niste limite pe care nu a fost dispusa sa le incalce…si varsta o ajuta la 23 de ani esti si un pic naiv ( asta nu e neaparat ceva rau ) …daca avea 32 de ani ( cifra la intimplare) adica cu 9-10 ani de sistem in spate , probabil ar fi luat pozitia ghiocel si ar fi vorbit ca aia care zic ca au familii , rate si nu au iesit din rand.
Parerea mea.
Oricum din partea mea un mare BRAVO ca a zis STOP.Da, o sa aiba multe presiuni pe cap dar macar nu risca puscaria ca a semnat ,,ca primaru`”

mariana  •  10 februarie 2013, 23:18

Vrem sa aflam si despre ce a furat Ilie Nastase. Sau asta e caz inchis?

Vasi  •  11 februarie 2013, 4:53

D-le Tolontan – ( mai ales)pentru cititorii din strainatate, materialele „EXCLUSIV PRINT” ar putea fi accesibile contra cost on-line (nu stiu care ar fi un pret correct x centi/articol). cred ca ar fi benefic pentru cititorii de afara cit si pentru ziar. Prima data m-am gindit ca ar putea fi publicate on-line gratis dupa 2-3-4 saptamini dar probabil majoritatea ar astepta editia gratis on-line.
O propunere?!

O zi buna

uwe  •  11 februarie 2013, 11:03

Tolo, ti-ai pierdut indemanarea la scris. Abia am reusit sa ajung la capatul postului, si l-am citit pe sarite. Sunt de acord cu fraza referitoare la CSAT.

Frica – TM Arhitects  •  24 ianuarie 2015, 11:56

[…] cele mai importante surse de motivatie. Dar si cel mai mare dusman al omului in societate. Tolontan scrie foarte bine, chiar magistral, despre cum controleaza frica societatea romaneasca. Prin alte resorturi decat in timpul […]

Comentează