Falsuri și pungi cu bani scoase din clubul Primăriei lui Oprescu

Gazeta publică azi documente din interiorul celei mai opace instituții din țară: Primăria Capitalei x CSM București a cheltuit zeci de milioane de euro în ultimii 5 ani din banii bucureștenilor x Pornim de la o factură în valoare de 22.500 de euro, pentru o competiție unde s-au deplasat din partea CSM București o șahistă și a un antrenor. La Sărata Monteoru a fost mai scump decît un sejur la Burj al Arab în Dubai x  Împreună cu cititorii, descoperim apoi un cont cu sume plătite care cumulează 270.000 de euro încasați, de la Primărie, într-un singur an, de către o firmă-club suspendată de Federație x Și ajungem la un alt document care arată că doar în primul trimestru al lui 2012 clubul sportiv al lui Sorin Oprescu a cheltuit din banii bucureștenilor pentru șah peste 500.000 de euro, adică de cinci ori mai mult decît cheltuiește într-un an Federația Română de Șah! x Este doar începutul dezvăluirilor!

miercuri, 20 februarie 2013, 9:51

Gazeta publică azi documente din interiorul celei mai opace instituții din țară: Primăria Capitalei x CSM București a cheltuit zeci de milioane de euro în ultimii 5 ani din banii bucureștenilor x Pornim de la o factură în valoare de 22.500 de euro, pentru o competiție unde s-au deplasat din partea CSM București o șahistă și a un antrenor. La Sărata Monteoru a fost mai scump decît un sejur la Burj al Arab în Dubai x  Împreună cu cititorii, descoperim apoi un cont cu sume plătite care cumulează 270.000 de euro încasați, de la Primărie, într-un singur an, de către o firmă-club suspendată de Federație x Și ajungem la un alt document care arată că doar în primul trimestru al lui 2012 clubul sportiv al lui Sorin Oprescu a cheltuit din banii bucureștenilor pentru șah peste 500.000 de euro, adică de cinci ori mai mult decît cheltuiește într-un an Federația Română de Șah! x Este doar începutul dezvăluirilor!

O investigație de Gabriel Berceanu, Sebastian Culea, Justin Gafiuc și Cătălin Tolontan

Etajul 7, ultima ușă pe stînga. Sediul Federaţiei Române de Șah este o harababură inspiraţională. Cărţi, foi și doi bărbaţi, dintre care unul bea o cafea și trage din ţigară. Și, din nou, cărţi peste tot.

Secretarul general Cristian Palamar începe să rîdă cînd rostim numele clubului de șah Siciliana.

Siciliana este clubul care a facturat cu aproape 100.000 de lei Clubul Sportiv Municipal București pentru “Organizarea evenimentului sportiv Campionatele Naţionale de Șah de la Sărata Monteoru”. Nu-i spunem suma lui Palamar pentru că nu riscăm un șoc al bărbatului slăbuţ, cu păr alb.

Primăria sparge bugetul federației din 3 deplasări!
Federaţia Română de Șah a avut un buget total de 315.000 de lei în 2012. Primăria Bucureștiului a cheltuit pentru deplasarea unei sportive și a unui antrenor la Sărata Monteoru, 11 zile în februarie 2012, suma de 98.630 de lei. Aproape 3.000 de euro pe zi pentru cei doi, șahistă și antrenor. La Burj al Arab, hotelul de 7 stele din Dubai, era mai ieftin, aproape la jumătate.

Îl lăsăm pe Palamar să rîdă în continuare. Palamar spune că știe care sînt apucăturile șefului de la Siciliana: “Păsărelu a organizat în 2010 un concurs la Eforie și n-a dat unele premii sportivilor. Mai apoi l-am suspendat, după care a băgat CSM București în faţă. El era antrenor la CSM și e în proces și cu noi, și cu CSM”.

Casa cu Tei și factura cu zeci de mii de euro
Revenim la Campionatele Naţionale din 12-22 februarie 2012, de la Sărata Monteoru. Secretarul general al federaţiei spune că “cluburile își plătesc cheltuielile, noi achităm doar arbitrajele”.

Factura din Primăria Capitalei poartă numărul 497. O publicăm în ziar. A fost emisă pe 30 ianuarie 2012, cu două săptămîni înainte de competiţie. Siciliana încasează cei 98.630 de lei de pe factură. Deși organizatori au fost FR de Șah, Primăria și CJ Buzău și SC Global Consult Buzău. Nicăieri Siciliana. Iar pe factură scrie: “Organizare evenimente finala Campionatelor Naţionale ale României 2012 Sărata Monteoru”.

22.569 euro a costat participarea CSM București la CN de șah 2012 potrivit facturii: 9 nopți la Sărata Monteoru au depășit costurile aceleiași perioade la Burj al Arab (Dubai), într-un apartament Golden Package (16.137 €)

De fapt, sportiva Peptan și antrenorul Nanu au fost cazaţi timp de nouă zile la “Casa cu Tei” din Monteoru, după cum povestește Nanu. “Așa este, hotel de 3 stele, s-au plătit 80 lei pe zi, cazare și masă, de persoană”, confirmă Mihai Posedaru, administrator Global Consult, unul din organizatorii competiţiei.

“N-am semnat așa ceva!”
Antrenorul Nanu rămîne mască în faţa detaliilor facturii: “Nu-mi vine să cred că există o asemenea decontare! Eu în nici un caz n-am semnat așa ceva, deși apar datele din buletinul meu! Nici n-aveam drept de semnătură. Eu lucrez la CSM cu contract de prestări servicii. Cineva s-a folosit de acești bani, iar adevăratele victime sînt sportivele. Vă dau și un exemplu care ne doare vizavi de această poveste. Anul trecut am luat titlul naţional, dar pentru că s-a micșorat bugetul pe 2013, nu vom ajunge la Cupa Campionilor care se ţine în Grecia, la toamnă”.

«Peptan a primit din partea organizatorilor CN de șah factură pentru toate cheltuielile de la eveniment, ale mele și ale ei. O are acasă, e în valoare de 1.700 lei!»
Ciprian Nanu, antrenor CSM participant la CN 2012, a cărui semnătură e pe factură

735 euro/zi, timp de un an, în zbor spre Păsărelu
Oricît de scandaloasă prin disproporția față de realitate și prin factura despre care antrenorul spune că e un fals, deplasarea de la Burj-al- Arab-din-Sărata-Monteoru e doar un mărunţiș. Pornim de la 22.500 de euro și ajungem rapid la 270.000 de euro! E primul pas.

Documentele contabile ale CSM București, aflate și ele în posesia Gazetei, arată că, în perioada martie 2011 – martie 2012, clubul Primăriei conduse de Sorin Oprescu a plătit către Siciliana 1.183.445 lei. Iar Primăria a și rămas datoare cu 20.000 de lei!

Practic, timp de un an calendaristic, în fiecare zi s-au dus 735 de euro din buzunarul bucureștenilor în cel al lui Dan Păsărelu. În total, 270.000 €.

Ce a făcut ”Siciliana” pentru acești bani? Cum poate dovedi prestațiile? Vom afla pas cu pas.

Cît înseamnă, de fapt, acești bani la scara șahului românesc? Enorm! ”Siciliana” a încasat de la Primărie într-un an de trei ori bugetul anual pe care statul român îl alocă Federației Române de Șah.

„Siciliana” a încasat de la Primăria condusă de Sorin Oprescu o sumă din care s-ar fi putut cumpăra 6.000 de table de șah cu piese de competiţie  (45 euro preţul mediu), adică cel puţin o astfel de tablă cu piese în fiecare școală generală din România.

Șah la Primărie, mare șmecherie!
În ianuarie, evz.ro a prins un fir și a scris despre “devalizare” la clubul Primăriei.

Gazeta a obţinut documentele și exemplele.

Am pornit de la 22.000 de euro, am ajuns la 270.000 de euro. Acum iată al treilea document, care crește miza la 500.000 de euro.

Al treilea document arată că, în primul trimestru al anului 2012, din cei 8.407.939 lei cheltuiţi de CSM București, aproape un sfert au revenit secţiei de șah. Doar pentru “iniţiere, promovare și concursuri specifice” s-au înghiţit 2.226.940 lei. Asta înseamnă 500.000 de euro, mai mult decît cei 400.000 de euro primiţi de la CNC de “Poziţia copilului”, filmul care a cîștigat Ursul de Aur 2013.

”La CSM București s-au risipit și s-au furat enorm de mulți bani. De foarte multe ori, clubul plătea nu prin bancă, ci cash, tocmai ca să se piardă urma banilor și să ajungă unde trebuie! S-a ieșit cu pungi cu bani din club”, spune o sursă a Gazetei.

«În toată povestea, Păsărelu a fost doar un pion. Există oameni mai importanți ca el care n-au căzut încă!»
Cristian Palamar, secretar general FR Șah

Păsărelu, bărbatul pocnit de Polihroniade
În februarie 2010, la Adunarea Federației Române de Șah în cadrul căreia se alegea noul președinte, numele lui Dan Păsărelu a devenit cunoscut printr-un incident incredibil. Marea Maestră Internațională Elisabeta Polihroniade, în vîrstă de 75 de ani atunci, l-a pălmuit pe Dan Păsărelu! Scena a fost filmată de jurnalistul Viorel Sima, agresat ulterior de fosta șahistă! ”Domnul Păsărelu și-a cerut scuze, eu le-am acceptat. El m-a lovit, hai să zicem că din greșeală, treceam pe lîngă el și m-a lovit în picior“, a spus Elisabeta Polihroniade.

INTERVIU: Cum vede Dan Păsărelu factura de 98.000 de lei
“Nu dă faliment CSM din suma asta!”

– Domnule Păsărelu, avem informații legate de o factură potrivit căreia CSM București a plătit către Siciliana aproape 100.000 de lei pentru organizarea CN de șah 2012. Siciliana nu face parte din organizatori…
– Așa… Nu face parte din organizatori, dar am susținut organizarea.

– ?
– Dacă nu îmi spuneți de unde aveți aceste informații, care sînt interne, nu putem discuta. La revedere!

(după un sfert de oră, Dan Păsărelu revine telefonic)

– Scandalul în care vă băgați e mult mai amplu. CSM a rămas fără buget, are datorii acumulate, secții pe ducă. Întrebați-vă de ce s-a ajuns aici! Aveți doar o informație frîntă dintr-un eveniment mai complex.

– Vă întreb despre această factură, semnată de antrenorul Nanu și de dumneavoastră.
– Eu vă repet, la CN de șah am ajutat la organizare, cu șahuri, mai multe materiale sportive, îl puteți întreba pe domnul Scripcaru (administrator Global Consult, unul din organizatori).

– Factura e în valoare de aproape 100.000 de lei, de ce a plătit CSM către dumneavoastră?
– Oricum, nu e o sumă din care CSM să dea faliment!

 

INTERVIU: Președinte la CSM București pînă în aprilie 2012, adică în timpul partidei “mat la buget”, Valentin Samungi ne trimite la contabilitate
“N-am decontat! E aberant!”

– Domnule Samungi, vrem să vă întrebăm despre o factură în valoare de 100.000 de lei, legată de CN de șah 2012 și clubul “Siciliana“. Vă amintiți de ea?
– A trecut un an de zile, nu mai știu detalii…

– Dar e vorba de 100.000 de lei pentru un concurs de șah la care au participat două persoane, timp de 9 zile, la Buzău…
– Nici vorbă să fi decontat atîția bani! E aberant ce aud, pentru doar două persoane! E o confuzie la mijloc, aș fi sărit primul în sus dacă vedeam așa ceva. Aș fi sesizat contabila!

– CSM a plătit 12 miliarde lei vechi către CS Siciliana, în doar un an de zile…
– Nu-mi mai amintesc. Discutați cu contabila Iustina Cornel!

Ce spune contabila CSM, Iustina Cornel
“A existat doar o factură proforma, care nu și-a produs efectele. N-au fost dați niciodată exact cîți bani fuseseră trecuți pe referatul evenimentului. S-au cerut 32.000 de lei, s-au decontat 4.600. În nici un caz nu puteau exista cheltuieli de un miliard! Doamne ferește! Exclus! Înnebunea Samungi dacă auzea așa ceva, cînd el, pentru o deplasare cu handbalul sau baschetul, cheltuia 5.000-6.000 de lei. Un miliard a fost tot bugetul secției pe 2012”

22 miliarde lei vechi a cheltuit secția de șah a CSM București doar în primul trimestru din 2012. Dintre aceștia, 4,5 miliarde au fost plătite în acest interval către Siciliana, potrivit fișei contului

dan pasarelu factura ultima pag1

Comentarii (88)Adaugă comentariu

alin  •  20 februarie 2013, 13:48

Buna ziua,

Intr-adevar, daca nu apare ordinul de plata, nu se poate spune nimic. Insa fisa contului, daca este reala, acopera acest „deficit”.

Poate va ajuta – vedeti cu un contabil ce este cu platile aferente documenteloe 89-635-129, in special primul si ultimul. E o dunga neagra, dar este interesant daca este 561 sau 581 la „cont corespondent”.

Succes!

lalakers  •  20 februarie 2013, 14:03

CSM – jucarie de pe vremea lui Murgeanu inventata si trebuie vazut in ce zona de influenta a fost lasata la muls. Iar pe Samungi si la cabinet sa ii intrebati de cate ori au cerut cei de la sah intrevedere cu el si cum l-a durut in spitz.

Mike  •  20 februarie 2013, 14:17

Traiasca domn’ Primar Oprescu! La cat mai multe mandate ca le merita, gastele vor musca din momeala si peste 4 ani!

big  •  20 februarie 2013, 14:18

Si Oprescu o sa spuna ca totul s-a facut pe la spatele lui, el acum aude, ne-a mai servit povesti din astea, in care el nu stia ca il fac altii!

JON  •  20 februarie 2013, 15:16

MARE TALHAR SI OPRESCU ASTA!!, PAREA UN OM CINSTIT, DA E TOT NOMENKLATURIST!, FIU DE GENERAL DE SECU’,UITATI-VA LA COSTUL STADIONULUI, CAT DE MARE E!, PARCA TRIPLU,SI E LUCRAT PROST,INCLUSIV LA PARTEA DE PROIECTARE!,TOTI SANT PE FURAT..SAPATI PANA-I DOVEDITI!!

doze  •  20 februarie 2013, 15:45

la puscarie, cu toti hotii.

joe  •  20 februarie 2013, 15:48

Fisa contului contrazice ceea ce spune Doamna Contabila . Din ea reiese clar ca exista un sold neplatit de 20.000 lei din cei 1.225.403 facturati . Deci nu au fost respinsi la plata de Dl. Samungi .
Guvernantii si conducerile administrative locale sustin tot timpul ca nu sunt bani , ca agentii economici fura ca fac evaziune . Adevarul este de fapt ca sunt bani dar ei sunt furati intr-un mod incredibil si ingrozitor la nivelul ministerelor , primariilor , consilii locale .
NU AVEM NICI O SANSA . NICI NOI NICI COPII NOSTRII . Traim intr-o tara a furtului guvernamental si institutional . SUNTEM MORTI !

joe  •  20 februarie 2013, 15:50

AM VRUT SA SPUN CA SUNTEM UN POPOR MORT , NU INTELEG DE CE S-A BANAT CUVANTUL MORT . CHIAR DACA NU SUNA BINE ESTE REALITATEA .

adrian vasadi  •  20 februarie 2013, 16:03

Aceasta japita de primar nu stie decat sa faca bani pentru partid si prostii l-au ales si o sa-l aleaga iar. Avem un oras execrabil.

CARLOS  •  20 februarie 2013, 16:19

Dar daca au fost plati catre echipa de handbal feminin CSM , despre ale carei componente am auzit ca primesc salarii frumusele?

gigi  •  20 februarie 2013, 17:07

domnilor si doamnelor ziaristi daca tot santeti informati despre acest furt din banii nostri dc nu aveti curaj sa apareti pe tv si sa dezbateti . nu aveti curaj?.dc va este frica de cine .oamenii va vor sustine,trbuie doar sa vreti. mai vorbiti de dan diaconescu ca este nebun,dar are foarte mare dreptate ca da toate furturile pe fata.

Cătălin Tolontan  •  20 februarie 2013, 17:13

gigi: vorbiti la televiziuni, nu aici 🙂 Asta e tare de tot sa ne reprosati noua ca nu preiau televiziunile subiectul 🙂

George  •  20 februarie 2013, 17:18

dupa ce terminati cu Oprescu, cautati si sumele tocate de Taci Crin ca ministru al sportului, ca sa fie meci nul intre cei doi candidati la presedintie ?

harry porker  •  20 februarie 2013, 17:21

Nu stiu cati dintre voi sunteti din Bucuresti ca sa fiti la curent cu realitatile orasul, PMB si celelalte institutii din subordinea sa „sifoneaza” bani multi din bugetul orasului (care este unul de 1+ mld Euro. In afara cazurilor care au o legatura cu sportul si de care unii dintre voi va minunati mai sunt multe altele din diverse „afaceri” gen semafoare biciclete, piste pentru biciclisti la , 150.000 euro/km desfiintate de politia rutiera la scurt timp dupa finalizare, acestea fiind ilegale, asta numai la presiunile organizatiilor societatii civile cum ar fi OPTAR. Ideea e ca te lupti cu morile de vant pentru ca nu te aude nimeni mai ales daca nu ai un sprijin din partea mass mediei.

Va arat aici un scurt istoric care confirma inca o data complicitatea dintre institutii ale statului

21 apr 2011 – OPTAR solicita Administratiei Strazilor Bucuresti informatii despre pistele pentru biciclete. Pe 13 mai 2011, institutia trimite doar o parte dintre informatiile solicitate.

08 iunie si 27 iunie 2011 – OPTAR solicita Brigazii Rutiere Bucuresti primele avize eliberate pentru materializarea pistelor. Se face si prima sesizare despre unele nereguli constatate. Raspunsul a sosit pe 01 iulie 2011.

12 iunie 2011 – OPTAR analizeaza cele 10 piste pentru biciclete pe care Administratia Strazilor sustinea ca le-a receptionat. Filmarile aveau sa stea la baza urmatoarelor petitii adresate Politiei si Primariei. Se constata lipsa pistei pentru biciclete pe Calea Vacaresti, pista care ar fi fost receptionata de Administratia Strazilor.

22 septembrie 2011 – OPTAR prezinta Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti o “Analiza a pistelor pentru biciclisti”. Administratia Strazilor si Brigada Rutiera au avut reprezentanti in comisie.

27 septembrie 2011 – Brigada Rutiera formuleaza raspunsul la petitiile OPTAR privind desfiintarea pistelor periculoase. Pentru prima data se confirma faptul ca Administratia Strazilor Bucuresti a receptionat si platit ilegal pistele.

24 noiembrie 2011 – OPTAR trimite petitii prin care sesiseaza problemele pistelor catre Primarul General al Municipiului Bucuresti si catre Consiliul Generalal Municipiului Bucuresti. Dupa ce hartiile au fost plimbate intre diverse directii din Primarie, hartiile sunt trimise la Administratia Strazilor Bucuresti (institutia vinovata) pentru a formula un raspuns. Pana astazi (06 nov 2012) nu am primit raspuns la aceste petitii.

26 ianuarie 2012 – Soseste un nou set de avize eliberate de Politie pentru marcarea pistelor. Se constata ca exista avize eliberate in 2011 la piste pe care Administratia Strazilor sustine ca le-a realizat in 2010.

27 ianuarie 2012 – OPTAR solicita Institutiei Prefectului sa-si exercite prerogativele de garant al respectarii legii. Se solicita identificarea persoanelor vinovate.

20 februarie 2012 – OPTAR formuleaza o cerere administrativa prin care se solicita Administratiei Strazilor un raspuns la cererea depusa pe 4 ianuarie 2012. Si de data aceasta Administratia Strazilor Bucuresti refuza sa furnizeze informatiile publice. In fata acestui refuz OPTAR da in judecata ASB. Primul termen este stabilit pe 9 mai.

……etc

filmul complet pentru cine e interesat il vedeti aici
–> http://optar.ro/ce-trebuie-sa-stii-despre-pistele-ilegale-din-bucuresti.html

Asa cum spuneam e o lupta cu morile de vant, in cazul acesta fiind vorba de o afacere de peste 10 milioane de euro adunata la celelalte va puteti imagina si ingrozi de cati bani sunt deturnati anual din bugetul Bucurestiului sau mai bine zis din buzunarele locuitorilor, inclusiv al celor care au venit aici sa ne spuna ce onest si cinstit e tovarasul Oprescu 😉

harry porker  •  20 februarie 2013, 17:24

Ahh am uitat, felicitari din nou pentru articol Catalin si keep it up pentru ca voi astia putini ramasi sunteti ultima reduta care se mai face auzita.

Cătălin Tolontan  •  20 februarie 2013, 17:35

george: despre crin am scris inca de acum 15 ani asa ca ai o oarecare intirziere.

dan  •  20 februarie 2013, 18:30

@george: pai ce sa scrie despre Crin?? nu vezi ca a inceput peste tot atacul la Oprescu!!!! Asta e singurul care poate sa-l bata pe Crin la ora asta..si trebuie pus cu botul pe labe..de parca Oprescu deconteaza facturile la sah?? nu zic ca primarul este perfect,cinstit si alb ca Fat Frumos.. dar a facut ceva in Bucuresti dupa ani si ani in care primarii au plombat strazi au creat sensuri unice Oprescu a CONSTRUIT ceva si sa batut cu toti rahatii de consilieri slugi la partide ca sa faca asta..vinovatul sa va dau un pont cautati-lprintre consilierii prieteni cu Pasarelu….

brod  •  20 februarie 2013, 18:47

felicitari pentru ancheta! ASTA ESTE OMUL CARE SE BUCURA DE CREDIBILITATEA A 65% DINTRE BUCURESTENI! SI MAI VROIA SA PREIA, TOT LA CSM, SI OLTCHIM RAM. VALCEA…
va recomand, domnule tolontan, sa priviti cu atentie celebrul pasaj lasat balta peste intersectia mihai bravu-vacaresti-dambovita (pe care acelasi primar il promitea gata in primavara 2012) si sa-l puneti in ecuatie cu blocurile lui negoita – cu baza olimpia – cu falimentarea fc dinamo si cu sforile trase de celalalt negoita printr-un anumit partid / minister. va vine sa credeti ca se urmareste mutarea clubului dinamo la olimpia, prin schimb, cu terenul de sub parcul dinamo? altfel spus: reteta becaliota. apropos: ati vazut cumva facturile de plata ale fc steaua pentru folosirea arenei nationale?!

harry porker  •  20 februarie 2013, 18:59

@dan Poate ne spui si noua care e acel ceva facut de Oprescu pentru oras in 4 ani? iti spun eu parcarea de la universitate si 3 strazi in centrul vechi, un oras sufocat de masini, infrastructura pentru transportul public execrabila sau inexistenta, cea mai poluata capitala din Europa, lucrari de mantuiala la preturi astronomice si ca sa-ti dau un exemplu:

In Bucuresti s-au marcat doua dungi pe trotuare si au fost denumite PISTE. S-au platit, din taxele si impozitele noastre, 150 000 Euro / km.

In Bulgaria au fost inaugurati 35 km de AUTOSTRADA cu 6 benzi (4 de circulatie si doua benzi de urgenta), marcaje (4 dungi continue si doua intrerupte), parapet simplu pe margini si unul dublu pe mijloc, 10 poduri, 19 pasaje rutiere şi pasaje subterane, precum şi trei pasaje majore de cale ferată. Bulgarii au platit 2 200 000 Euro / km.

In Bucuresti, latimea pistei de biciclete este de 1 m. Repet… singura contributie la aceste piste a fost trasarea celor doua dungi. DOUA DUNGI (!?!) plus cateva pictograme.
In Bulgaria, autostrada are minim 20 de metri latime. Acolo a fost turnata fundatie, mai multe randuri de asfalt, au fost ridicate 4 randuri de parapete, s-au montat indicatoare si marcajele aferente.
Daca impartim latimea autostrazii la 20 constatam ca bulgarii au platit pentru un kilometru de autostrada (cu o latime egala cu pistele din Bucuresti – 1 m) doar 110 000 Euro / km !

Deci… Primaria Municipiului Bucuresti a platit pentru niste marcaje 150 000 Euro / km iar in Bulgaria cu mult mai putini bani s-a turnat fundatie, mai multe randuri de asfalt, s-au executat marcajele si tot a fost mai ieftin cu 40 000 de Euro la fiecare km !

Sfatul meu pentru tine si prietenii tai e sa va faceti mici pentru ca „prosteala” asta cu ce bun si ce cinstit e dom’ primar nu functioneaza cu toata lumea 😉

Mîine în Gazetă: "30-40% din decizia aprobării proiectelor de şah îi aparţine lui Sorin Oprescu!”  •  20 februarie 2013, 19:19

[…] Citeşte AICI prima parte a investigaţiei GSP » Falsuri şi pungi cu bani scoase din clubul Primăriei lui Oprescu […]

Ionescu  •  20 februarie 2013, 19:49

Pe linga Sorin Oprescu mai exista si alti excroci ,Baluta Constantin si Georgescu Gabriel zis si lunganul.

Vlad  •  20 februarie 2013, 19:53

Cel mai mare excroc este Dan Pasarelu , care a distrus sahul Romanesc.Cu banii furati copiii puteau sa invete jocul de sah.

alex  •  20 februarie 2013, 20:52

Se mai poate observa ca SC SICILIANA SRL nu este platitoare de TVA…ori a fost la acea vreme o societate recent infiintata, ori nu a mai avut activitate de ceva timp. Oricum , in acest caz se poate spune ca e vorba de evaziune fiscala, fiindca dupa momentul in care societatea a facturat echivalentul a 35.000 euro, aceasta ar fi trebuit sa se declare platitoare de TVA si sa emita facturi cu TVA. In acest caz ar trebui sesizate organele fiscale. Domnule Tolontan, oameni buni, stiti cat se fura in tara asta ? Nu va puteti imagina ! Si manipularea televiziunilor este incredibila…va aduceti aminte de breaking news-urile din weekend, cu descinderile mascatilor la hotii de combustibil din conducte, cu prejudiciu de 1.200.000 lei ? Suma este comparabila cu ce ne prezentati dvs. acum, insa astea sunt mici ” gainarii ”, in comparatie cu ce se intampla in general in tara.

Flavian  •  20 februarie 2013, 20:57

Chiar ma gandeam de ce primaria Bucuresti a luat decizia de a infiinta un club de sport din moment ce in Bucuresti erau deja alte 4 mari cluburi(Dinamo,Steaua,Rapid,Sportul)si se stia faptul ca acest club nu va fi sustinut de bucuresteni majoritatea fiind sustinatori ai celor 4 cluburi amintite de mine…

flavius_bozdoc  •  20 februarie 2013, 23:30

Orice lucru are un final, mai mult sau mai putin fericit, si nimeni din cei care Iau bani ne justificati nu ar trebuiiiii sa scape fara a platii,,,,n-eam saturat sa ne uitam la sporturile romanesti ca la teatru, adica lectiile sunt facute dinaintea meciurilor, POATE GRESESC

jugaru lucian  •  21 februarie 2013, 0:30

500.000 de euro inseamna bugetul pe 10 ani al celui mai puternic club de sah din Romania. Sunt curios ce spune Oprescu despre istoria asta; nu poate sa nu aiba partea lui de vina si mi-e greu sa cred ca poti sa semnezi asa ceva dezinteresat. Sunt sigur ca nu va pati nimeni nimic, pentru ca o parte din bani au ajuns in campanii electorale ale unora cu imunitate(nu teoretic dar practic) asa cum nu i s-a intamplat nimic nici lui Nicolaiciuc, nici lui Rizi nici altora.

emg  •  21 februarie 2013, 4:45

daca puteti sa-l prindeti pe orepscu sunteti mari

David  •  21 februarie 2013, 9:29

asa ii in toate toti numai fura

bogdan  •  21 februarie 2013, 9:41

afaceri din sah cu banii primariei….n-ar fi rau sa se faca o ancheta la Galati unde 2 indivizi asa zis antrenori de sah primiesc bani de la primarie…si ghici unde ajung???..a-ti auzit cumva de antrenorii emeriti de sah PAUNESCU SI COVRIG??

george  •  21 februarie 2013, 14:52

@ harry porker: piste de biciclete nu s-au facut numai in Bucale, ci si in Ploiesti. Scopul lor a fost sa pape bani europeni. Bicicletele sunt puternic folosite in Olanda, Danemarca, etc, acolo nu le pandeste politaiul ca sa le dea amenda. Nu stiu daca la pistele de la noi s-au incalcat legile, dar sunt satul de acest subiect. Asta e Romania, unii fac, apoi cei care vin spun ca s-a facut ilegal, sau ataca ca sa nu s efaca nimic. Cand vom iesi din acest cerc vicios ? Probabil cand vom reveni la partidul unic.

geo  •  22 februarie 2013, 0:30

domnule tolontan, scrieti de instalatia de nocturna a FCM TG.Mures. a fost cumparata din abni publici de mafiotii din primarie si acum e scoasa de fisc la licitatie pentru ca maica-sa lui maior nu a platit obligatiile! Se poate scoate la licitatie ceea ce ai primit mafiot prin fiu-tu, de la seful lui de partid din primarie?

geo  •  22 februarie 2013, 0:32

ps. ce mai stiti de terbea si mita lui? si asta a luat 850.000 de euro de la primaria targu mures, pt city us. Bate asta orice sah de mafiot bucurestean.

Ionel  •  22 februarie 2013, 16:08

Bravo Oprescule….care era sloganul cu care a venit la primarie?
„Am demonstrat ca se poate!”

Falsuri și pungi cu bani scoase din clubul Primăriei lui Oprescu | adpres.ro  •  22 februarie 2013, 20:45

[…] Vezi Sursa… […]

Directorul CS Municipal Bucureşti confirmă GSP: S-au cheltuit 1,2 milioane de euro pe turnee fictive de şah  •  25 februarie 2013, 18:00

[…] aici detaliile prezentate pînă acum în cadrul investigaţiei GSP:Falsuri şi pungi cu bani scoase din clubul Primăriei lui Oprescu Omul care a decontat turnee inexistente: “30-40% din aprobare a venit de la Oprescu! Vă rog nu […]

ionita ion  •  11 martie 2013, 10:32

DA, mai sunt si alte activitati ale Primariei Capitalei care ii risipesc resursele (banii nostri), Dovedind lipsa totala de spirit gospodaresc, de responsabilitate pentru cheltuirea banilor publici. Intrucat il cunosc pe Sorin de pe vremea studentiei noastre, am fost curios sa urmaresc cum se descurca sub aspectul eficientei economice a proiectelor sale. Am sa dau doar un exemplu de risipa a resurselor Primariei: inca de la inceputul instalarii sale ca Primar general am constatat o mare risipa in domeniul iluminatului public. Daca ati(aveti) curiozitatea sa urmariti acest serviciu in mod sigur ati constatat ca instalatiile stradale se aprind cu cca 45 de minute mai de vreme decat ar fi necesar si se sting cu cca 30 de minute mai tarziu decat ar fi nevoie. Intr-un an sunt 365 de zile, iar in cei 6 ani decand se intampla fenomenul sunt 2190 de zile. Inmultiti cu 1,15 ore si cu pretul pe ora al iluminatului capitalei si veti cunoaste suma imensa risipita de Primarie. De ce??!!
PS. Am vrut sa aflu pretul pe ora de iluminat a capitalei, dar functionarii directiei respective nu mi-au dat informatia.

Un abonament la GSP  •  14 martie 2013, 16:42

[…] singurul ziar din România unde se mai face presă. În ultima lună au scos nişte anchete tari cu mânărelile lui Oprescu. Zilele astea au o anchetă cu mafia taximetriştilor din […]

Nutica  •  24 ianuarie 2018, 15:11

Fii cinstit si sigur vei muri sarac!

Comentează