E OK, Ana!

Aveam multe motive s-o admir pe Ana Maria Brânză. De sîmbătă noaptea am primit încă unul. E un om.

luni, 25 februarie 2013, 4:48

Aveam multe motive s-o admir pe Ana Maria Brânză. De sîmbătă noaptea am primit încă unul. E un om.

Siteul Cancan a postat un filmuleț cu vicecampioana olimpică și multipla campioană mondială și europeană clătinîndu-se la ieșirea dintr-un club bucureștean. Secvențele sînt haioase, ceva între Charlie Chaplin și Bambi pe gheață.

Imaginile o arată pe Ana beată serios și insuficient deopotrivă, suspendată în starea aceea cînd rîzi fără să știi de ce, cînd totul e ușor și n-are nici o importanță că pămîntul pare făcut din valuri reci precum cele din Atlanticul de Sud. De altfel, ea cade la un moment dat.

Ana Maria Brânză are 28 de ani, trei participări la Olimpiadă și, după insuccesul trăit la Londra, este singura fată dintre cele 4 ale lotului României de spadă care a decis să revină pe planșă și să ia startul pentru un nou ciclu infernal de 4 ani de zile.

În locul ei, noi, abstinenții profesioniști, am fi fost la ora aceea în pat, gîndindu-ne cum să adăugăm celor 10-12 antrenamente ale săptămînii încă două, la sînge, duminică dis-de-dimineață. Sau nu-i așa?!

Nu cumva dormim mai mult în zilele libere, mergem la club, la restaurant sau la o băută cu prietenii și încălcăm regulile pe ici, pe colo? Nu cumva sîntem imperfecți și vulnerabili? Le cerem altora să ducă vieți perfecte și reproșîndu-le atunci cînd le încalcă, proiectînd involuntar la adresa lor vinovăția pe care singuri o resimțim.

Să ne relaxăm puțin! Doar puțin. Paparazzi și-au făcut treaba. Foarte bine. Nu e nici o vinovăție ca la 28 de ani și cu o uriașă presiune a performanței să bei mai mult într-o seară și să-ți faci compatrioții să rîdă. Fiți sinceri! Dacă ați văzut filmul, în prima secundă, aceea dintre percepție și interpretare, unde spunea un scriitor că se ascunde adevărul, ce ați simțit? Mînie, judecată sau amuzament?! V-ați încruntat sau ați rîs? V-ați simțit atacați, insultați sau ați avut sentimentul de ușurătate că toți sîntem oameni? Cu mare probabilitate, v-ați distrat.

Și încă ceva. Ana Maria Brânză s-a cherchelit într-un asemenea mod tocmai pentru că este o amatoare jalnică în materie de băutură. Normal! Profesia ei e alta și știe să și-o facă foarte bine. De regulă, ea ne emoționează, lucru deloc simplu la un popor sobru și exigent cu el însuși.

Comentarii (152)Adaugă comentariu

jocuri cu scooby doo  •  1 iunie 2013, 17:16

Felicitari pt articol, ar trebui sa ii inveti pe toti ai tai de la gsp sa lase mistoruile ieftine (mai ales in cazul tamas) si sa iti preia modelul de a scrie.

Micu Lucreția  •  28 iulie 2021, 18:10

Felicitări. Perfect adevărat. Normal că e o novice in ale băuturii!

Comentează