Zătreanu a mințit

Am descoperit al doilea contract pe bani publici încheiat de firma politicianului cu clubul Primăriei. În 2008, cînd era consilier local și conducea comisia care superviza CSM București, Dan Zătreanu a încheiat prin firma sa un contract în valoare de 85.000 de lei cu același club!

vineri, 1 martie 2013, 1:03

Am descoperit al doilea contract pe bani publici încheiat de firma politicianului cu clubul Primăriei. În 2008, cînd era consilier local și conducea comisia care superviza CSM București, Dan Zătreanu a încheiat prin firma sa un contract în valoare de 85.000 de lei cu același club!

O investigație de Gabriel Berceanu, Sebastian Culea, Justin Gafiuc și Cătălin Tolontan

Politicianul Dan Zătreanu a minţit de trei ori. El a minţit în ziar, a minţit în comunicatul pe care l-a trimis mai apoi și a minţit la televizor. De fiecare dată a acceptat dezvăluirea Gazetei că firma lui a încheiat un contract cu CSM București, dar a spus că nu mai era consilier local. Așadar, care-i problema, a ripostat politicianul, sigur pe el?

Iată care-i problema.

Minciuna de luni

Așa a sunat dialogul purtat luni, 25 februarie.

– Domnule Zătreanu, firma Ultrasport cîștigă prin licitație un contract de furnizare echipament sportiv pentru CSM București, în valoare de 99.928 lei fără TVA: “treninguri, geci, jachete și pantaloni impermeabili”.
– Da, dar asta e în februarie 2009, nu mai eram membru în Consiliul General al Capitalei. Nu aveam legătură cu CSM. Eram parlamentar PD-L.

– Ce alte contracte ați mai avut cu clubul Primăriei?
– 
Am mai pierdut o licitație, dar atît. Convorbirea a avut loc luni și am publicat-o marţi în Gazetă. Am făcut precizarea că Zătreanu ieșise din firmă cu o lună înainte de licitaţie, iar persoană de contact rămăsese fiica lui. Plus că el este și acum, în 2013, creditor al firmei, adică potenţial beneficiar al afacerilor acesteia.

Minciuna de marți

Marţi seara, Zătreanu a oferit un drept la replică. A întărit ceea ce declarase în ziar: “Ultrasport SRL s-a înfiinţat în martie 2007, înainte de a se aproba înfiinţarea CSM București (iunie), eu fiind unic asociat, dar din acţionariatul căreia am ieșit în 2008, fiind ales deputat de București. Referitor la licitaţie, menţionăm că s-a efectuat legal și au luat parte mai multe societăţi comerciale”.

 Minciuna de miercuri

Miercuri, Zătreanu a intervenit la telefon la România TV. El a spus că ziarul îi prejudiciază imaginea și că e absurd să-i reproșăm un contract pe care firma lui l-a derulat cînd nu mai era consilier local!

Zătreanu n-a ieșit din Ultrasport în 2008, ci în ianuarie 2009. Poate că e o scăpare de memorie.

Dar minciuna e alta! A mai existat o licitaţie a CSM cîștigată de Ultrasport. “Furnizare încălţăminte sport”, valoare de 85.000 RON fără TVA. Anunţ de atribuire numărul 48.954, din 29 octombrie 2008.

Din 2004 pînă în decembrie 2008, Zătreanu a fost membru în CG al Capitalei. În perioada iunie 2008- decembrie 2008, în care cîștigă licitaţia la CSM, Zătreanu era președinte al Comisiei de Cultură, Sport, Învăţămînt și Culte din Primărie. Conducea comisia prin care care aproba banii bucureștenilor spre CSM, club care direcţiona o parte către firma lui!

Joi a recunoscut: “Da, au fost două licitații, nu una. Dar atît!”

Ieri am discutat din nou.

– Domnule Zătreanu, mai există o licitație pe care ați cîștigat-o, cu CSM, în 2008.
(tăcere lungă, stînjenitoare) Da. Așa este. Așadar, au fost două.

– Da, dar atunci erați membru în CG al Capitalei și președinte al Comisiei prin care trecea bugetul CSM!
– Da, așa este, nu îmi mai amintesc exact, dar probabil că da. Au fost două licitații. Atît.

 

GAZETA A MAI DESCOPERIT CEVA

Fundația lui Zătreanu la “Gala de box Diaconu”

Dan Zătreanu a înfiinţat în 2007 Fundaţia CSM București, “pentru susţinerea sportului în București”. “Această Fundaţie are rolul de a atrage sponsorizări pentru CSM”, a explicat Zătreanu pentru Gazetă.

Dar sursele ziarului susţin că, de fapt, în Fundaţie au intrat bani generaţi din acţiuni plătite din bani publici la CSM București.

Pe 29 martie 2008, Zătreanu s-a implicat în Gala de Box găzduită la București în care a luptat Adrian Diaconu. Gala a fost organizată de clubul Primăriei conduse atunci de colegul de partid al lui Zătreanu, Adriean Videanu.

«Primăria a plătit 5,7 milioane de lei la Gala lui Diaconu, aproape 1,5 milioane de euro. Au fost două ordine de plată, de valori egale»
Justina Cornel, fostă directoare economică a CSM București

Gala a avut loc la Polivalentă și a fost o surpriză neplăcută pentru Videanu, care a fost huiduit de public.

“Fundaţia CSM” a consilierului general de la vremea aceea ar fi încasat banii din biletele vîndute pentru gală. Zătreanu n-a confirmat, n-a infirmat.

– Domnule Zătreanu, ce implicare ați avut în Gala Diaconu?
– Prin Fundație, cred. Nu mai știu exact, dar CSM cred că a organizat, iar Fundația a sponsorizat.

– Ați avut venituri din Gală?
– O să mă gîndesc cum și în ce mod m-am implicat.

A promis că va da ziarului acces la documentele Fundaţiei legate de Gala Diaconu.

Gala de la Polivalentă a stîrnit interesul procurorilor. Ei au investigat mai multe aspecte, inclusiv banii pe care TVR i-a dat pentru transmiterea meciului. Finalitatea cercetărilor nu a fost încă făcută publică.

 

—————-

Am primit un mail în care politicianul Dan Zătreanu nu neagă cele scrise mai sus, dar acuză jurnaliştii că mint. Îl publicăm fără nici un comentariu şi în ciuda ameninţărilor cu instanţa vom continua să publicăm actele petrecute la CSM Bucuresti, inclusiv cele care-l privesc pe Dan Zătreanu. Este dreptul dumneavoastră, al publicului, să alegeţi între faptele, documentele şi argumentele prezentate de cele două părţi.

Drept la Replica

                        (numarul 2, si ultimul…)

 

Domnule Catalin Tolontan, in ceea ce ma priveste, dumneavoastra ați mintit de nenumarate ori si ați dezinformat opinia publica cu buna stiinta!

 

   De ce aceasta e ultima mea interventie? Pentru ca stiu de la bun inceput ca nu pot castiga acest razboi mediatic. Nimeni nu castiga lupta cu presa… in presa, ci doar in instanta. Ca atare imi pot da seama ca in virtutea orgoliului profesional veti dori sa aveti mereu ultimul cuvant. Ati plecat initial de la povestea cu banii luati pentru sah de la CSM si v-ati convins, probabil, intre timp, ca nu am nicio implicare. dar pentru ca ati apucat sa-mi pronuntati numele veti face ca in bancul acela din ciclul Radio Erevan: INTREBARE: Este adevarat ca cetateanului Ivan i s-a dat o masina? RASPUNS: Da, este adevarat, dar nu cetateanului Ivan ci cetatenei Ludmila, si nu este o masina, ci o bicicleta, si nu i s-a dat, ci i s-a confiscat…

  E pacat ca anchetele jurnalistice pastraza tipicul anchetelor securitatii comuniste, cand, daca apucau sa te ia, nu mai conta daca ai facut sau nu ceva, tot ti se gasea o vina pana la urma. De aceea stiu ca oricate argumente v-as aduce, daca acestea nu convin scopului dumneavoastra, nu le veti lua in considerare sau veti cauta mereu altceva si altceva, doar pentru a avea ultimul cuvant si, in final, verdictul, pe care l-ati dat deja inainte de a ma fi „judecat”.

REVIN:

1-Ați mințit cand ati scris ca faptele sunt mai ostile omului din umbra, Zătreanu, decat orice rival subiectiv (Doru Giugula);

2- Ați mințit cand ați scris ca nu am recunoscut existenta si a unei alte licitatii cu CSM-ul, cu toate ca anterior,  in discutia din 26 februarie, v-am comunicat  ca sunt si alte contracte, doar ca nu stiu exact, pe de rost la momentul convorbirii telefonice(anii 2008-2009)

3-Ați mințit, ati calomniat chiar, cand , fara nicio dovada, ati scris ca, citez: ”protejatul Pasarelu (… ) a raspandit favoruri, bani, lobby (?!, n.n.) si o groaza de imagine (ce exprimare?!, n.n.) in jur, inclusiv pentru Dan Zatreanu”;

4-Ați mintit , neinformandu-va de la cei implicati, despre Turneul International de Sah “Cotroceni”, cel mai important si valoros turneu feminin organizat vreodata in Romania;

5-Ați mințit ca am facut presiuni asupra ziaristilor ca sa nu-mi apara numele in ziar, iar cand v-am solicitat o confruntare cu persoana respectiva, nu ati mai comentat in niciun fel;

6-Ați mințit cand ati scris ca in perioada in care am condus comisia CGMB, as fi aprobat (?!) banii bucurestenilor catre club. Fals! Deoarece bugetul fusese aprobat inainte de a fi eu presedintele acestei comisii;

7-Ați mintit cand ati scris ca am avut o tacere lunga si stanjenitoare cand am vorbit de licitatie,  desi eu  va comunicasem acest lucru inca de la prima discutie. Stanjenitor este pentru dumneavoastra faptul ca, de dragul efectelor stilistice ale genului jurnalistic, hiperbolizati fapte sau aspecte minore, lipsite de importanta intr-o reala ancheta de presa care, concentrandu-se asupra persoanei mele este sortita esecului, caci nu sunt nici pe departe cel care a devalizat CSM Bucuresti;

8-Ați mințit cu rea credința cand ati scris ca in Fundatia in care sunt unul dintre membri fondatori au intrat bani generati din actiunile platite din bani publici, fara a aduce dovezi. inexistente de altfel

9-Ati mintit prin omisiune cand ati scris ca Fundatia a incasat banii din contravaloarea biletelor, si asta pentru ca nu ati continuat sa scrieti ca banii au fost transferati CSM-ului, conform Hotararii CGMB si nu au ramas la Fundatie;

10-Ați mintit, neinformandu-va , cand ati scris ca gala “Totul pentru Adrian” a fost transmisa de TVR, cand, de fapt, a fost transmisa de PRO tv;

 

        Domnule Catalin Tolontan ati mintit de nenumarate ori si ma intreb daca tot pe minciuni si pe rea credinta v-ati cladit si celelalte anchete jurnalistice, de la trustul INTACT? (Apropo, educatia si nivelul meu intelectual nu-mi permit sa ma adresez nerespectuos , gen,  “Tolontan, ai mintit!”)

        In aceste conditii , consider ca este nedemn pentru mine sa va mai raspund la toate minciunile, dezinformarile si omisiunile cu buna stiinta pe care le scrieti cu atata venin (oare la comanda politica?) astfel ca acesta este ultimul drept la replica pe care vi-l trimit (sunt curios daca o sa-l si publicati) .

      In cazul in care veti continua sa publicati astfel de mizerii, imi rezerv dreptul de a va  actiona in justitie pentru recuperarea prejudiciului de imagine pe care mi-l creati.

               Un fost cititor al dvs,

               Dan-Radu Zatreanu  

2 martie 2013

Comentarii (15)Adaugă comentariu

fzr  •  1 martie 2013, 1:33

Cum se fac aceste licitatii?,cine le verifica?de ce nu exista transparenta?,de ce DNA-ul nu face nimic?…se fura ca in codru…

Talpaiadului  •  1 martie 2013, 6:44

Domnule Tolontan, vad ca va ocupati de cei care fura din banii alocati sportului romanesc si asta e bine. Acum ceva timp scriati zeci de articole despre una Ridzi care cheltuise cateva mii de euro pe o tribuna la Costinesti sau cam asa ceva. Foarte bine. Ce nu inteleg este de ce nu investigati ce se intampla la Otelul Galati, unde au disparut 18 milioane de euro, bani alocati de UEFA pentru participarea in CL, bani mult mai multi decat cei risipiti de catre Ridzi sau acest Zatreanu. Astept un raspuns pentru care va multumesc anticipat.

brod  •  1 martie 2013, 9:24

domnule (doamnă?) talpaiadului, din păcate, oţelul galaţi este o afacere privată. aşa cum a fost şi unirea urziceni, dar şi restul celorlalte. din păcate, UEFA acceptă asemenea situaţii – încercaţi dv. să înţelegeţi din ce motiv. eu doar îmi imaginez…
fapt este că nu s-a dat curs propunerii ca banii cuveniţi echipelor calificate în cupele europene să fie acordaţi cluburilor doar pentru salarii, logistică, deplasări, transferuri – totul dovedit cu acte.
ce vreţi, şi platini este tot latin, parand a prefera fantezia şi imprevizibilul. poate asta îl şi atrage spre românia, vizitată foarte desde monsieur le president.

Radu N.  •  1 martie 2013, 10:02

Culmea furtului : sa furi mai mult de la tine decat de la altul! In Romania de azi, daca esti hot prin nascare si lucrezi la o firma privata in conducere ai posibilitatea sa furi … orice, oricum (asta daca te duce cat de cat capul…), sau sa faci pe comisionarul… Insa cu STATUL e altceva… furi mai usor, fara prea multe griji, protejat de „prieteni”, justitie si legi… Culmea se refera la faptul ca cei care fura sunt tot romani :), asta in timp ce exista altii care mor de foame la propriu …
Toata stima D-le Tolontan !

nea caisa  •  1 martie 2013, 13:40

fzr: legile, oricit de drepte, nu te pot impiedica sa aranjezi o licitatie, daca vrei. De exemplu, din modul in care faci specificatile. A specifica: cumparam 1K buc. pantofi de sport „Pisica salbatica”, nr. 45, culoare albastra, cine ne ofera conditii mai avantajoase? este una, iar a specifica „cumparam pantofi de sport cu 15 cu talpa din polixoflenura de ciuciun, distanta intre striatii 12,43mm, lungimea talpii 28,24cm, fete cu luciu reflector 43%, latimea la calcai 66,3mm, suprafata talpii 21,2 cm²,…, ei bine, atunci numai un participant are sanse sa stie ca este vorba de descrierea pantofilor „Pisica salbatica”. Sa va mai zic? Mai sunt!

Stiri din sah – Miercuri 20.02.2013 « Sah cu Ceausescu  •  1 martie 2013, 14:59

[…] ÎN GAZETA DE AZI puteti citi: Zătreanu a mințit […]

Talpaiadului  •  1 martie 2013, 15:02

Auzi domnule (doamna?)Brod, daca taceai filozof (oafa) ramaneai. In primul rand, intrebarea era pentru domnul Tolontan. In al doilea rand, hotia e hotie, indiferent de unde se face. Insa motivul intrebarii mele era altul, gandeste-te si dumneata, Ridzi pedelista, Zatreanu fost parlamendar PDL, mie imi cam pute a partizanat politic ce face domnul Tolontan, de aia am intrebat. Intelegi dumneata?

costi  •  1 martie 2013, 18:13

jos palaria pentru aceste investigatii,dar ganditi-va ca va puneti viata in pericol cu asemenea dezvaluiri.va felicit pentru munca depusa,dar cu hotii astia nu e de gluma,sigur au furat cu aprobarea unora care sunt mai mari in functii,iar atunci cand incepeti sa deranjati caracatita si se afla adevaratii pionii,va puteti trezi ca intra un tembel cu masina peste d-voastra,doamne fereste!

zetu  •  1 martie 2013, 19:00

Sunt curios cum de Zătreanu n-a fost găsit incompatibil de către ANI.

stefan  •  2 martie 2013, 13:41

pai si daca e firma lu fisa, sau e el creditor, e la fel de dubios si lipsit de etica ca si cum ar fi el direct actionar. tot jaf si coruptie se cheama.

mariana  •  2 martie 2013, 16:16

Ilie Nastase a furat baze sportive si numeni nu se sesizeaza?

sandu  •  2 martie 2013, 21:43

Este ceva NORMAL sa minta, legea de baza la P.D.L. toti sunt cu ,,NASUL ” in suflet si toti il imita el este taticul mincinosilor, dupa 5 minute,masa verde,

carat  •  4 martie 2013, 0:11

Si cu Oprescu, care a devenit cel mai bogat om din România, cum rămâne?

alina c.  •  4 martie 2013, 13:36

buna ziua,va rog frumos veniti si la lia manoliu(basarabia 37 39) in control,fiindca e cea mai mare debandada si mizerie in curtea aia,eu stau peste strada si vin zilnic la o plimbare in curte,la alergat,cu fata la sala,si mi se cer bani aiurea,spagarii de la pista de alergat,care cu tupeu iti cer bani(in special unu nelu zis si burta sparta’ de catre colegii lui din cate am auzit,tocmai ca nu se satura de spaga’ si cere cu tupeu!!!!!!!!)!!curve cazate in hotelul sport,nerespectarea programelor de la sali(unii dau spaga si sunt lasati sa faca antrenamente in salile de box si judo,fara a le taia chitanta)!spatiile din complex inchiriate la amici’pe spaga,multe domne multe!magazine cu haine aparute peste noapte in curte!

fantoma_rea  •  4 martie 2013, 13:48

alina,ziceai mai sus de lia manoliu..ha,pey acolo la pistha de alergat este chiar pe spaga,ar trebui facute abonamentemil sthiu si eu pe acel nelu zis burta sparta,asa este,e cel mai spagar de pe acolo,se baga cu tine-n seama aiurea,zice good morning good morning,aveti ceva pt mine?se recomanda ca stie toti doctorii pe acolo,ca te poate indruma oriunde daca ai probleme,numai… sa-i dai smaga mita milogului,chiar sub privirile sefului lui,cu care cred ca si imparte acei bani!!

Comentează