Cînd Marica îl deschide pe Ponta

UPDATE2: Răspunsul România TV aici. Nu am manageriat, niciodată, nici un canal TV. Pentru un motiv simplu: nu mă pricep. În repetate rînduri, am scris că nu există nici o legătură managerială între Gazeta Sporturilor și GspTV. În rest, sigur că pentru voi sînt băsist și pentru Elena Udrea sînt uselist, dar să nu mai pierdem timpul: eu sînt de vină pentru că voi ați inventat transmisia politico-sportivă, o struțocămilă nemaivăzută pînă acum în România!

vineri, 15 noiembrie 2013, 11:39

UPDATE2: Răspunsul România TV aici. Nu am manageriat, niciodată, nici un canal TV. Pentru un motiv simplu: nu mă pricep. În repetate rînduri, am scris că nu există nici o legătură managerială între Gazeta Sporturilor și GspTV. În rest, sigur că pentru voi sînt băsist și pentru Elena Udrea sînt uselist, dar să nu mai pierdem timpul: eu sînt de vină pentru că voi ați inventat transmisia politico-sportivă, o struțocămilă nemaivăzută pînă acum în România!

UPDATE1: Mai mulți cititori mă ceartă că nu l-am inclus în lista vorbitorilor pe Titus Corlățean, cel care a evoluat între Dragnea și Zgonea. Plus cei doi senatori și doi deputați, analiști în studiourile de la București. Rectific 🙂  AR trebui făcută o casetă tehnică PSD, cu note, după acest meci.

Urît a început meciul la România TV! Cei 250.000 de euro în transmiterea partidei de la Atena s-au developat într-un marketing politic de tot rîsul. Idee excelentă, investiție scumpă, publicitate ieftină!

În ora fierbinte dinainte de baraj s-au perindat la microfon, în ordine, Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea și, să trăiți!, Victor Ponta. Premierul a apărut precum Nicolae Ceaușescu la vechile Revelioane, fix cu un sfert de oră înainte de fluierul de start.

După el, n-au mai fost decît publicitatea și Marica, tulind-o din cercul de la centrul terenului. „Ponta nu e prost, l-au văzut 5 milioane de oameni care se uită acum la televizor. O dată pe an ai ocazia asta”, mi-a transmis, instantaneu, un amic dintr-o regie de publicitate.

N-o fi prost, dar am mai văzut scena. „Să țineți cu PSD așa cum țineți cu echipa națională!”, striga Puiu Iordănescu pe scenele electorale din Ilfov în 2004, uluindu-i pe microbiști, care îi căutau prin iarbă țiglele căzute de pe casă.

Nu se mai văzuse așa ceva! A fost momentul în care și PSD, și naționala și-au furat-o.

Acum, ridicolul redivivus. Nu s-a mai văzut așa ceva. Un premier în avanpremiera unui meci al „tricolorilor”! Un baraj așteptat de un deceniu este folosit ca să multiplice imaginea unor colegi de partid ai proprietarului TV.

Puțin a lipsit ca televiziunea deputatului Sebastian Ghiță să inscripționeze trioul Dragnea – Zgonea – Ponta pe „cartonul” cu echipa de start a României.

Meciul în sine, căci a existat și așa ceva, a stat sub semnul emoțiilor care au răvășit cele două formații. Grecia și România sînt cam de același nivel. Noi, mai aplecați spre posesie și combinații, ei, mai radicali și mai explozivi în fața porții. La primul gol al gazdelor a fost ofsaid. La mustață, dar ofsaid!

Apoi, Stancu a plutit ca Sandra Bullock în Gravity 3D și a marcat pentru 1-1. Respiram! Dar senzația de imponderabilitate n-a ținut mult, pentru că am greșit din nou pe flancul stîng, acolo unde Tănase l-a trădat pe Raț în cîteva rînduri.

La 2-1, grecii au tras de cîrmă, aducînd meciul în ape ceva mai calme, iar noi n-am riscat destule pase filtrante, cum ar spune Viorel Moldovan, la microfon.

În repriza a doua, am părut inițial mai proaspeți decît grecii, dar tot ei au marcat pentru 3-1. Am plătit din nou ezitarea flancului nostru stîng, care nu s-a lipit de adversari! Uneori, fotbalul sucks! După o carieră admirabilă la echipa națională, prea puțin apreciată inclusiv de noi, jurnaliștii, Raț a părut defazat aseară.

Apoi am avut noroc cu carul pentru că eram groggy. Grecii mai puteau marca! Acest 3-1 e dureros, însă lasă loc speranței. Știți voi, speranța care moare ultima și, cînd moare și ea, rămîne pasiunea.

Ne-au mai rămas, probabil, o treime din șanse. Dar le avem! Totul pare a sta acum în motto-ul pe care Pițurcă l-a așezat pe linia de start a preliminariilor: „La națională e nevoie de multe ore de muncă pe zi”. Ne apropiem de finiș, ne frig plămînii și totul se va decide în ultimele 90 de minute, cu fiecare dintre aceste minute conținînd ore, luni și ani de muncă.

PS: Dacă rapida, dar periculoasa întîmplare prin care a trecut aseară colega mea Mirela Neag e un avertisment, atunci mesajul pe care îl trimitem înapoi este: sîntem pe cale să v-o tragem în bot, rău de tot, cu Gala Bute și nu ne vom opri!

Comentarii (168)Adaugă comentariu

snacknews » Catalin Tolontan, despre transmisia meciului nationalei la Romania TV: Marketing politic de tot risul. Ponta a aparut precum Ceausescu la vechile Revelioane, fix cu un sfert de ora inainte de fluierul de start  •  16 noiembrie 2013, 19:40

[…] Catalin Tolontan critica pe blogul sau, intr-un post intitulat “Cind Marica il deschide pe Ponta”, modul in care televiziunea […]

cotiso  •  16 noiembrie 2013, 20:14

dupa ce am vazut cum se perinda prin fata camereleor tv pleiada de maimutoi care se fac ca conduc tara dar care se inghesue la furat m-i s-a facut atat de scarba incat, am renuntat sa ma mai uit la meci si am preferat sa pun un film, si cred ca bine am facut m-am scutit de inca o amaraciune
am citit in mare comentarile acestui blog si m-am lamurit inca o data ca ce n-i se intampla nu este ceva anormal la cata prostie e in tara asta ma mir ca inca mai existam ca stat
ghertoilor duceti-va ba la caminul cultural ca vine piti talent

Nasul TV » Cînd Marica îl deschide pe Ponta  •  16 noiembrie 2013, 21:04

[…] Articol publicat de Catalin Tolontan pe http://www.tolo.ro […]

liviusmaximus  •  16 noiembrie 2013, 22:07

Salut. Acum 2 saptamani am fost la un spectacol in craiova. Mozart rocks. Inainte de incepere, organizatorul, directorul Filarmonicii craiova, numit politic (cum altfel?) a tinut sa multumeasca dnei primar olguta si mai mult a insistat ca sala sa o aplaude pe distinsa doamna prezenta mot in primul rand. Primaria nu era sponsor. Spectacolul nu era gratuit, dimpotriva. Asta e mentalitatea psdistilor, din nefericire si a celor de 30-40 de ani. Urmeaza meciul celor 2 echipe craiovene. Pt a evita problemele, organizatorii (clubul primariei) au scos la vanzare doar online, 6000 de bilete. Poti comanda maxim 2 de persoana si le primesti prin posta… Intr- un oras in care la fiecare meci se duceau 20000 ! Te rog catalin, studiaza acest subiect. Nu-l iubesc pe mititelu, dar este o mizerie sa nu permiti oamenilor sa vada un meci pe care il asteapta de mult. Poate ajuti un pic la lamurirea subiectului…

Daniel  •  17 noiembrie 2013, 0:04

Suntem o tara de imbecili ,va doresc de bine!

Catalin Tolontan, despre transmisia meciului nationalei la Romania TV: Marketing politic de tot risul. Ponta a aparut precum Ceausescu la vechile Revelioane, fix cu un sfert de ora inainte de fluierul de start – Flux de stiri nationale | BotosaniLife.RO  •  17 noiembrie 2013, 1:51

[…] Catalin Tolontan critica pe blogul sau, intr-un post intitulat “Cind Marica il deschide pe Ponta”, modul in care televiziunea […]

Biletul Zilei  •  17 noiembrie 2013, 2:20

Sunt tare curios pe statistica cat a alergat Bourceanu in meciul de aseara comparativ cu cat alearga in Champions League.

ALEXANDRU MANGU ..  •  17 noiembrie 2013, 3:42

Iacobinule sau tolomacule …
TOT NU PRICEPI CA MILIOANE DE ROMANI S-AU BUCURAT CA PRIMUL-MINISTRU AL TARII (si el fost sportiv) a fost alaturi de nationala ; in rest comentariile tale sunt pur politice alaturat fiind de cei care ne-au produs dezastrul. Ce rusine !
PROF. DIN BOSTONA AL. MANGU .

1- VARIANTEPT. RETUR  •  17 noiembrie 2013, 8:43

VARIANTA 1:OASPETII DESCHID SCORUL IN PRIMELE MINUTE?
vARIANTA 2:CONDUCEM LA PAUZA CU 1-0
VARIANTA 3:CONDUCEM CU 2-0 LA PAUZA SAU IN MIN 70-80
4.CONDUCEM CU 2-1 LA PAUZĂ
5.3-1 IN MIN 90 ȘI PRELUNGIRI. PREGATIREA FIZICĂ?
6. CALIFICAREA LA 11 M
8.ADUCEREA LUI SÂNMARTEAN SI ANTAL LA NATIONALĂ
9.INLOCUIREA LUI LOBONT, GOIAN, RAT, BOURCEANU, LAZAR, TORJE,TANASE
10. ECHIPA CU:
PANTELIMON

MATEL (SAPUNARU)- CHIRICHES-GARDOS- LATOVLEVICI(RAT)

NICOLITĂ(ANTAL)-HOBAN(GROZAV) MAXIM, SÂNMARTEAN,

STANCU- MARICA

ron  •  17 noiembrie 2013, 10:01

alo tov tontolan au jucat pe teren cumva ponta si antonescu si nu stim noi? nu acolo pe gazon au fost fotbalistii selectionati de piti si machidonimea spurcata.cind nu ai rezultate de obicei esti pus pe liber la noi nu .de exemplu chiar tu mr.tontolan ai reusit performanta de a face din gazeta o fituica politizata.corect este ca pe plan sportiv esti egalat de sandoi ,piturca si neagoe .zero rezultate

Raluca  •  17 noiembrie 2013, 13:47

Lăsând ma o parte conținutul, cu care de altfel sunt de acord în mare parte, sunt deranjat de limbajul folosit. Ce este aia „developat” sau „fotbalul sucks” si groggy? Eu știu că lumea se vrea elevată aruncând în stânga și în dreapta cu tot felul de anglicisme, însă când ele sunt folosite așa… nu fac altceva decât să denote o proastă stăpânire a limbii române (ca să nu mai zid de engleză) sau lipsă de cultură. Sau chiar ambele. Și în plus, cu î din i nu se mai scrie de vreo 20 de ani. Sau și cu asta trebuie dovedit ceva?

orion  •  17 noiembrie 2013, 14:54

Din păcate, România este tot mai mult supusă unei politizări PSD agresive și forțate, de genul celei impuse de Stalin în perioada de tristă amintire din anii cincizeci! Demni continuatori ai regimului ceaușist, noii comuniști au pozat în exponenți ai patriotismului și naționalismului, în ultima oază de independență pe care o mai aveam. Din păcate, și sportul va fi acaparat de acești hrăpăreți cabotini, în trecerea lor vremelnică pe scena politică a țării! Sunt curios care va fi următorul pas în pesedizarea forțată a României, atât cât a mai rămas din ea, nevândută și imaculată…

SALVATI RAPIDUL  •  17 noiembrie 2013, 20:37

Scrisoare deschisă:

Domnule Prim-Ministru,

Vă adresez respectuoasa rugăminte, ca domnia voastra, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul sportului, ministrul transporturilor, să cautați și să găsiți o solutie de urgență pt. a salva Rapidul de la faliment.Un club de traditie, cu 90 de ani în spate, prima echipă românească ce s-a calificat in 1940 în Cupa Europei Centrală, finală nedisputată din cauza răboiului,echipă ce a dat jucători de renume și la naționala României ca Baratky, Bodola, Ozon, Puiu Ionescu, Nicky Dumitriu, Dan Coe, Lupescu,Raducanu, Alex. Neagu,Lită Dumitru, Nae Manea, Pancu, Herea, etc.nu poate fi lăsat în voia sorții.Au fost timpuri când Rapidul avea 9 jucatori în echipa națională, echipă ce a disputatîn 2006 sferturile de finală în Cupa UEFA alături de Steaua, echipa favorită domniei voastre și pe care ați sprijinit-o vara trecută când trecea prin momente dificile.A sosit momentul, în ceasul 24 să vă solicităm, noi suporterii de-o viață sprijinul direct, legal și moral, prin instituțiile abilitate și ajutorul direct și indirect al unor oameni de afaceri prin legea sponsorizării.
De modul în care vă veți apleca asupra acestei solicitări depinde un club, o echipă, destinul multor familii legate direct sau afectiv de imnul cu
”Nu-i echipă mai frumoasă, Mai iubită ca Rapid……!”
Cu multumiri anticipate, prof. univ.Florin Negoiță

De citit azi – 18 noiembrie 2013 | Blogul lui Tykryt  •  18 noiembrie 2013, 8:35

[…] •Tolontan: Meciul de la România TV, marketing politic de tot rîsul. […]

Za Mechanic  •  18 noiembrie 2013, 9:59

Cand Marica il deschide pe Ponta a fost acum cativa ani Cand Gazeta Sporturilor se vopseste in portocaliu in ziua alegerilor.

Doar ca n-am citit editoriale suparate atunci, era de bine si de dreapta pe vremea aia, anticoruptie si tot restul.

Mihai  •  18 noiembrie 2013, 12:24

Corect articol. 100% adevarat !

Ionut  •  18 noiembrie 2013, 12:41

Un gest de doi bani al politicului din Romania. Era normal (dar ce mai e normal in ziua de azi) ca acest meci sa fie transmis de TVR1, nu de televiziunile aservite PSD, dar din pacate totul e deservit politicului in ziua de azi…

rdx  •  18 noiembrie 2013, 23:38

Tolontane sa vezi ce va fi maine seara la FELIX TV. uaaaaaa de la Antena 3 la Antena 1 si GSP TV va fi campanie electorala pe spatele nationalei. Dovada ca Ponta nu face discriminare intre televiziunile care il slujesc.

Comentează