Justiția a vorbit

2-3
Monica Ridzi, primul ministru din istoria sportului românesc condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Decizia nu e definitivă

marți, 28 ianuarie 2014, 10:59

2-3
Monica Ridzi, primul ministru din istoria sportului românesc condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Decizia nu e definitivă

Ediția de azi a Gazetei Sporturilor nu conține fotografii. Cuvintele sînt la locul lor, dar pozele din fiecare pagină a ziarului au fost înlocuite cu idei, cu sentimente și cu argumente de la dumneavoastră.

Sub asaltul imaginilor și al spectacolului televizat, am decis să oferim totul, pentru o zi, cuvintelor.

În fond, ce a fost cazul Ridzi? Un efort comun de a înțelege. Filele corupției de la cel mai înalt nivel al sportului românesc, dezvăluite în iunie 2009 de către Gazeta Sporturilor, s-au bazat pe informații, pe idei și pe explicații public împărtășite. Pe cuvinte! Dacă românii nu au ar fi înțeles, nimic nu s-ar fi clintit.

Așa, măcar banii sportului românesc cheltuiți în acest caz vor fi recuperați.

Chiar dacă decizia de ieri nu e definitivă, faptul că toți cei 12 oameni au fost găsiți vinovați, trei dintre ei cu executare, spune ceva despre dosar. Trei judecători n-au găsit nici măcar un singur nevinovat!

Libertatea ministrului și a celorlalți condamnați e încă în cumpănă, însă cei 700.000 de euro vor fi, aproape sigur, restituiți bugetului.

Niciodată în istoria sportului nostru n-a existat un grup infracțional format din 9 înalți demnitari din MTS care să pună la cale o asemenea operațiune de corupție. Ei au fost lucrat împreună cu trei oameni de afaceri.

Dar, de asemenea, niciodată n-au existat o ripostă atît de hotărâtă a publicului, concentrată pe un caz unic și demonstrabil cu fapte. Pe cît de îndrăzneață a fost gruparea Ridzi, pe atît de puternic a fost răspunsul românilor. De la mari campioni și pînă la artiști revoltați precum Florin Chilian și de la surse care s-au decis să vorbească și pînă la senzaționalii băieți și fete de la Happy Fish, care ne-au ajutat la reprezentația din fața MTS, sprijinul a fost proaspăt și dezinteresat.

Ceea ce demnitarii au fabricat în culise, ziariștii și cititorii au destructurat în văzul tuturor. Ministrul și directorii au șters hardurile calculatoarelor, oamenii au afișat pe siteuri cazul în înțelegerea lor.

Împotriva actelor măsluite, împotriva minciunilor și împotriva unor puternice legături politice, ”unii dintre cei cercetați arătau la audieri carnetul de partid”, au remarcat, șocați, procurorii, Gazeta a avut un singur aliat: capacitatea publicului de a înțelege.

Pînă la urmă, au fost niște cuvinte împotriva unui sistem, după cum o spune chiar unul dintre oamenii citați în ziarul de azi.

Acceptăm că trăim într-un timp al imaginilor. Dar, în absența cuvintelor, ele n-ar avea suport. De aceea, am creat o ediție specială, fără fotografii. Pe fiecare pagină, în locul imaginilor publicăm azi reacțiile memorabile ale oamenilor, cristalizate în cuvinte. Ele descriu un larg spectru omenesc. La neînceput neîncredere că se va schimba ceva, apoi revoltă, frustrare, lehamite, speranță și respect.

Meritul nostru e limitat și trecător. Dar adevărul e că investigația Gazetei Sporturilor a fost însoțită, datorită românilor, de o recuperare a demnității cetățenești. Zecile de mii de mesaje care au circulat pe parcursul a luni de zile au descris o inteligență colectivă admirabilă.

Astăzi, cînd internetul este plin de disursul urii, de mediocritate și de ”mercenarii plătiți ai retoricii” (Deutsche Welle), ne simțim onorați să reconstituim cazul pe baza frazelor cititorilor nostri. Intoxicați de cuvinte violente, să ne amintim cuvintele bunei credințe!

În dosarul Ridzi, cuvintele au traversat deșertul, ca un convoi însetat.  Agale, dureros, cu poticneli și reveniri, cuvintele au făcut ce fac de milenii. Strîng oamenii în jurul lor, le dau curaj și compasiune. Curaj pentru a-ți face treaba, compasiune față de cei pe care justiția i-a găsit vinovați. Nimic din ceea am reușit mai bun ca specie nu ar fi fost posibil fără ideile acestea vagi și aparent lipsite de putere.

Justiția a vorbit.

Oamenii au înțeles. Le dăm cuvîntul.

12-1322

• 18 iunie 2009
Puiu:
Puteți să faceți cîte investigații doriți …. nu se va întîmpla nimic!!! Hîrtiile (documentele – le spun hîrtii pt că sînt facute pe genunchi) prin care au fost atribuite aceste contracte vor sta în picioare pentru că doamna Ridzi este una din persoanele ocrotite de Zeus!

29 iunie 2009
ROSHIKESA
Ancheta dumneavoastră cu Ridzi este un lucru bun din punct de vedere jurnalistic. Pentru că prezintă opiniei publice modul în care sînt risipiți banii din taxe și impozite în perioadă de criză în timp ce sportivi medaliați la C.M. și C.E așteaptă și acum recompensele promise. DAR ATÎT!
Eu nu cred că în urma dezvăluirilor dumneavoastră (indiferent de perioada pe care se va desfășura) ministrul își va da demisia sau va fi demis.
Nu cred că acea comisie parlamentarムva face ceva.
Nu cred că procurorii DNA vor deschide prea curînd sau chiar deloc ancheta în acest caz!

19 iunie 2009
Bogdan:

Am rezumat cîteva dintre lucrurile spuse de dna ministru.

„Alte ministere au cheltuit de zece ori mai mult pentru astfel de evenimente și nu a sesizat nimeni nimic!”
Puteți da cîteva exemple mai clare? Ne intereseazムchiar dacă se poate vorbi de toate ministerele. Avem răƒbdare.

„Și MTS va cheltui în viitor mai mult de 600.000 de euro pe evenimente”
Dacă mîine îmi fac și eu firmă de organizare evenimente și o las la poartă ministerului e posibil/probabil să mă bage și pe mine cineva în seamă?

„Procedura de atribuire a contractelor nu s-a făcut cu încăƒlcarea prevederilor OUG 34/2006 privind achizițiile publice”.
Păi nu ar fi mai bine ca din postură dvs de parlamentar să inițiate o lege astfel încât să nu se mai întâmple ca hoțul să fie apărat de lege? Că din această cauză ați intrat în politică, să ajutați cetățeanul, nu? Sau e o presupunere tâmpită?

16 iulie 2009
Zarathustra:
După toate astea și după toate murdăriile care le-ați scos la iveală, gândiți-vă cムîn 20 de ani nici un om politic nu a făcut pușcărie ptr că a furat… și ceea ce a făcut Ridzi și echipa este caz penal …
Aș putea să mă arunc în foc că și de data asta nu se va lăsa cu condamnare… Ridzi o să scape ptr că o să o facă scăpată și o să bage pe unul care nu e așa important în față… o să pice altcineva în locul ei.
În România nu o să vedeți niciodată o anchetă DNA dusă la bun sfârșit dacă e implicată clasa politică.
Iar aici sunt dovezi să le vadă toată lumea și tot o să ne arunce praf în ochi.

29 iunie 2009
marcela:
Să vedem ce vor mai zice toți latraii de serviciu în frunte cu Tolontan, atunci când Parchetul (instituția statului abilitată) va arăta că Ridzi este nevinovată.
Să sperăm că la acel moment doamna ministru va da în judecată și va cere bani pt prejudiciile aduse.
Succes dna Ministru! Și mulțumim pt tot ceea ce faceți pentru tinerii din ziua de astăzi cu ocaziile zilelor tineretului.

18 iunie 2009
andrei M:
Mă întreb, oare cum o să vă simțiți voi, ziariștii, peste vreo două săptămîni…
cînd ecourile acestei anchete se vor fi stins
cînd nimic nu se va fi întâmplat
cînd acest ministru îşi va fi continuat fără de vreo stinghereală activitatea
cînd pe noi toţi ne va fi cuprins încă un val de mîhnire, jenă şi umilinţă pentru nesfîrşita şi nepermisa toleranţă de care noi înşine dăm dovadă?
Veți avea desigur fericirea că, măcar pentru cîteva zile, mii de români v-au urmărit, crezând, în naivitatea lor, că munca voastră va fi dusă la bun sfîrşit.
Nu va acuz, n-aveti nici o vină. Doar mă minunam şi eu cu voce tare cît de ingrat şi inutil poate fi în România acest domeniu al jurnalismului: investigaţia.

29 iunie 2009
bula69:
Acesta este nu un război GSP vs MTS / Monica IR ci unul GSP vs SISTEM!
Sînt chiar curios cine va cîștiga acest război. Să fie GSP ? Mă îndoiesc! Încă nu s-a născut în România omul / ziarul care să doboare un sistem.

29 iunie 2009
anca:
Cred că cel mai important lucru scos la iveală de ancheta aceasta este nu atît faptul că cineva ne fură fără rușine…€“
că asta știam/simțeam cu toții, fără dovezi,€“ cît faptul că începem să conștientizam că sîntem mulți.
TOT MAI MULȚI ȘI MAI PE-O SINGURĂ VOCE.

18 iunie 2009
cata constructorul:
Am auzit-o la televizor pe Monica Ridzi declarînd „Am realizat obiectivul și l-am și depăƒsit. Am scos în stradム100.000 de tineri. Costurile nu sînt problema mea”. Am văzut cum arată scenă pe care a dat 65.000 de euro. M-am gîndit să dau acest anunț:

„Cost scenă – 2 metri cubi lemn de 5, calitatea 1-a maxim 1400 lei, cuie cca.4 kg, manoperă 3 ore – 2 dulgheri. Total, maxim 2200 lei…
Data viitoare apelați cu încredere SC. Alexander AS Construct Sibiu. Vă servim cu plăcere și promptitudine”.

19 iunie 2009
enderbmf:
Am citit și eu interviul din redacția GSP-ului cu așa-zisa ministra a MTS-ului! Eu unul am rămas fără cuvinte, nu de alta dar am văzut și intervenția ei de la A3!
Oamenii aceștia au un tupeu și o nesimțire de nu se poate! Pur și simplu ne iau de proști pe toți, rămîi perplex ce răspunsuri dă în interviu! Cu alte cuvinte, voi aveți ceva cu ea, te doare capul!
Voi întrebați ce a făcut cu banii noștrii și ea spune că alții au cheltuit mai mult!
Pur și simplu rămâi fără cuvinte.
Concluzia: nu trebuie deranjați oamenii! Lăsați-i să fure în liniște!

29 iunie 2009
adrian:
Toți simțeam că puțea€… că vine un miros de sub pres… de acolo unde s-au înghesuit politicienii patriei.
Ne mințim mereu noi romanii… lasă că o să fie bine, o să dispară cei bătrâni și vin tinerii… cei cu idei noi, mărețe, care scot țara din impas.
Și au venit. Cu idei noi de a fura! Toți simțeam că pute, dar voi ne-ați arătat de unde vine mirosul. Ați ridicat covorul să vadă lumea rahatul îmbrăcat la Milano și la Paris.

„Nu demisionez decît dacă voi fi urmărită penal” -€“ Monica Ridzi. „Să lăsăm justiția să să-și facă treaba și să se pronunțe” – Emil Boc

RĂSPUNSUL CITITORILOR:
5 iulie 2009
ANDI:
Drama este că se acreditează ideea că a fi cinstit înseamnă să nu fii penal, ceea ce este absolut fals și TOXIC.
A fi cinstit înseamnă a pune o prăpastie între tine și limita penalului. A acționa în SPIRITUL LEGII ȘI BUNULUI SIMȚ și nu a căuta oportunitățile de la limită și golul legislativ.
Nu este penal să scoți limba la cineva. Nu este însă cinstit față de instituția de ministru să faci asta. Și … demisionezi dacă nu te-ai abținut.
Nu este penal să fii prost, dar un prost pus să conducă este toxic. Un prost poate fi și Cinstit …€“ Își da demisia dacă a făcut o prostie!
VREM POLITICIENI INTELIGENȚI ȘI CINSTIȚI și nu politicieni la limita penalului!

19 iunie 2009
joe:
Din amara experintă de contribuabil a statului român vă spun că această afacere este plata unor datorii din campania electorală sau pregătirea unor fonduri pentru vreo campanie electorală.
Este imposibil să fie vorba de nepricepere la acest nivel. Nu poți fi atât de naiv!
Statul că o entitate parazită care de obicei ia cu zece mîini bani de la contribuabil nu poate prin natura lui să arunce cu atîta ușurință banii spre buzunarele unor privați decît dacă sînt interese de partid sau interese personale.

29 iunie 2009
mutumiri gsp:
Mulțumim GSP!
După ancheta voastră, direcțiile pentru sport din județe au început să primească bani (deocamdată numai în scripte) pentru finanțarea structurilor sportive la nivel local.
Credem că dna Ridzi nu voia să dea nici un ban în județe pentru anul acesta
Acum vrea să scape cît mai repede de bani și să nu afle jurnaliștii faptul că ținea la dispoziția ei întreg bugetul MTS pentru chestii d-€™astea ca în ziua de 2 mai
Vă închipuiți ce tunuri publicitare urmau să se dea pe banii MTS?

29 iunie 2009
mutumiri gsp:
Nu vă lăsați. Ministrul nu trebuie să scape! Sムnu uităm și de scandalul politizării direcțiilor județene ale MTS, unde Monica Ridzi a mințit cu aceeași nerușinare! Au plecat oameni de sport și au venit politruci!
Dacă va scăpa, e foarte grav pentru statul român și pentru democrația statului român, practic nu se mai poate vorbi de România ca o țară democratică în cazul acela.

9 iulie 2009
Toate ministerele fură din banii publici, ghinionul ministrei a fost că Sportul este urmărit atent de cei de la Gazetă.
Mă enervez așadar că de data asta s-a furat în scopuri politice tocmai de la… gura sportivilor!
E o rușine s-o lași pe Alina Dumitru, sau pe oricare alt sportiv, chiar și pe Drăgulescu, fără banii de la lot.

„Dacă m-aș simți vinovată, aș demisiona” – Monica Ridzi

RASPUNSUL CITITORILOR:
1 iulie 2009
Bleen:
Nu demisionezi cînd te simţi vinovat. Nu-i pasă numănui cît de vinovat sau nu te simţi. Demisionezi cînd autoritatea ta (morală, politică etc) şi încrederea în tine au ajuns atît de jos încît activitatea ta administrativă şi politică nu se mai poate desfăşura la parametri normali.
Se tot vorbeşte de „demisia de onoare”. Nu onoarea e problema, ci efectele pe care o continuare a activităţii în aceeaşi funcţie le poate avea.
E o chestie de eficienţă (politică, adminisitrativă, de imagine etc).
Demisionezi cînd rămînerea ta în funcţie face rău (concret sau ca imagine) Guvernului, ministerului, partidului tău şi coaliţiei de guvernare.

3 iulie 2009
Corina:
Să vă povestesc o scenă reală care a avut loc ieri într-o sală de judecată. Infractorului, arestat preventiv pentru că furase 3 milioane lei vechi, i se dă ultimul cuvînt și acesta spune: „Doamnă judecător, ministrul Ridzi fură miliarde și nimeni n-o arestează și eu sînt la închisoare pentru 3 milioane, poate dacă furam mai mult, nu pățeam nimic, că așa merg lucrurile în țara asta”.
Tare aș vrea să văd cum explică domnii de la conducere infractorilor din penitenciare, care toți sînt mai nevinovați decât doamna ministru, și nouă, oamenilor obișnuiți, cum e cu funcția represivă și cu cea educativă a dreptului penal, așa cum frumos scrie în legi și în cărți.

29 iunie 2009
ANDREI BRATIANU:
Motivul pentru care vreau sa le mulțumesc acestor ziaristi este foarte simplu.
Au reușit să-mi aducă speranța în suflet.
Au reușit să mă facă să cred că în aceasta țară mai sînt oameni care doresc ca România să redevina ceea ce a fost cu multă vreme în urmă.
Au reușit să mă convingă că dacă vrem schimbare noi, cetățenii , o putem aduce !
In ultimii 10 ani de cînd am plecat din țară, am așteptat zi de zi un semn de schimbare. O vreme l-am asteptat de la politicieni, dar încet încet mi-am dat seama că de la ei acest semn nu va veni niciodată.
Dacă nu de la ei atunci de la cine? Simpu… de la noi oamenii de rînd!!!
Cred din ce în ce mai tare că noi putem face diferenta.

19 iulie 2009
Pandora:
Felicitări din toată inima mea amărâtă de român ce-mi cîștig greu pîinea!
PD-L va plăti scump pentru acest scandal, iar dacă încearcă cineva să vă intimideze, să ne spuneți, nici nu-ți închipui cât suntem de mulți și cât de porniți suntem împotriva acestor lipitori odioase.
Ați făcut să se-ntample un miracol. Ați reușit să spargi cercul mafiot al politicii autohtone.
Ați demonstrat că se poate, ne-ați redat speranța și ne-ați readus la viață. Va mulțumesc din suflet că m-ai salvat de cumplitul dușman – resemnarea.

9 iulie 2009
Cătălin:
Cel mai mult mă bucur că i-ați făcut de rîs și cum i-ați făcut de rîs… Ideea cu melodia lui Florin Chilian și cu spectacolul din fața MTS a fost teribilă! Nu mai contează ce vor păți!
E important că genul ăsta de oameni să știe că știm.
Și să-i facem de rîs, ori de cîte ori se mai întîmplă ceva asemănător. Într-un final, bunul simț va triumfa. Chit că va fi peste x ani, chit că nu în totalitate, va trebui însă să credem în asta. Altfel, ne luăm adio…

Dan:
E posibil să mă însel, dar Dan Voiculescu nu e unul dintre patronii GSP-ului?! Dacă aveți curajul să dați cu Voiculescu de pămînt, așa cum faceți azi în ziar, sînteți foarte curajoși!

30 iunie 2009
Dana:
Am aflat azi de la voi că Monica Ridzi a apărut în 304 știri în două zile, plătite din bani publici la Antena 3 și Realitatea TV. Și acum?!!!
Cîtă luciditate, atîta dramă, asta-i România.
Stăm și înghițim rușinea asta dovedită?

16 iulie 2009
gicudelacocserie:
Felicitări pentru consecvență, ați reușit până la urmă ceea ce foarte puțini credeau că se poate, adică demisia unui ministru. Cred totuși că e o furtună într-un pahar cu apă.

19 iulie 2009
sym:
Mă gîndesc că această anchetă trebuie să fie un deschizător de drumuri.
La următorul scandal presă să se implice cel puțin la fel de mult, pentru un rezultat asemănător. Iar dacă politicul este nepermeabil, cu atît implicarea și lipsa de acceptare a unei realități corupte trebuie să fie mai mare! Nu inexistentă ca în trecut, cînd se luau bani de publicitate și toți erau fericiți.
Dacă aveți curiozitatea să citiți diversele dosare publicate ale lui Năstase veți vedea nu doar cît sînt de copleșitoare, dar față de cazul Ridzi sînt un soi de biblie de corupție, o lucrare epică prin amploarea faptelor și a prejudiciilor.

30 iunie 2009
Alexandru:
V-am urmărit, citit şi savurat comentariile, articolele şi mutările spectaculoase. Am urmărit și emisiunea de aseară de la TV cu un aer de mîndrie uşor ridicol şi neexplicabil pentru alţii, care nu au aşteptat ziarul de sport, indiferent de trustul sub flamura căruia era editat.
Ca și cum eu știam despre voi. Și chiar știam! De aceea sînt mîndru acum. Că ziariștii „mei” sportivi predau o lecție de onestitate presei și nouă, tuturor.
Şi uite că opţiunea din facultate, cînd aşteptam tramvaiul citind înfrigurat ziarul în care, printre mulţi alţii, scriaţi, m-a adus aici, în momentul în care conştientizezi cărarea pe care ai apucat-o în viaţă.
Un mare romancier spunea că pentru un bărbat nimic nu e mai important decît să poată să se privească în oglindă… întrebarea, amară şi cu răspuns anticipat, ei, ceilalţi, pot?

15 iulie 2009
Alexandru:
Ce am citit la voi care mi-au creat acea stare ce apare după un film sau dupa un meci bun.
Microbiștii știu ce spun! Chiar nu poţi să mergi liniştit să te culci, există o sumedenie de motive care te îndeamnă să te apleci, să cugeţi, să iei atitudine… Dezamăgitor a fost să surprind atitudinea, promptă, a lui Mircea Badea, care v-a atacat. De felicitat ați tot fost, aşa că vă urez baftă!

16 iulie 2009
Bogdan:
Mulțumim întregii echipe ce a făcut posibile aceste dezvăluiri. Mulțumim că ați reaprins flacăra timidă a speranței în ceea ce privește o normalizare a situației politice din Ro.
Mulțumim că nu ați ars cîmpurile, otrăvit fîntînile și mulțumim că nu v-ați ascuns în păduri… mulțumim că transcedeti spiritul acesta ancestral.
Pentru toată echipa GSP, o dedicație: Manowar a€“ Heart of Steel
O meritați din plin.

 

Semnatarii anchetei Ridzi au fost Mirela Neag, Cristian Scutariu, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan.
Întreaga redacție a Gazetei Sporturilor a depus un efort susținut pentru a aduce această campanie în fața oamenilor.
Mulțumirile noastre tuturor ziariștilor, din televiziuni, ziare și radiouri, care au avut propria contribuție la acest caz!

 

 

Comentarii (74)Adaugă comentariu

cei7pitici  •  28 ianuarie 2014, 21:46

7 fani, 7 urari de felicitare pentru Tolo & colega. Nu cred ca acest dosar va fi spalat la recurs.
Sanatate si putere de munca. Suntem alaturi de voi

Mihai  •  28 ianuarie 2014, 21:47

Draga Tolo,
Faci foarte bine ca te ocupi de Monica Ridzi.
Dar, draga Tolo, de ce nu te ocupi de tunurile, de miliarde de euro, date de cei din usl ?
Cum ti se pare tunul de 60 de milioane de euro dat de Felix ?
Cum ti se pare sentinta de doar cinci ani pentru Felix, care a furat, doar cu ICA, de o suta de ori mai mult ?
Cum ti se par celelalte tunuri date de Felix, Nas6case, Dragnea, Fenechiu, Patricianul, Oprisan, Nicusor Constantinescu, Mazare, Nicolescu – Arges, Ioan Dumitru – Romsilva, Bradisteanu, Cancescu, Copos, Seres, Pantis etc etc etc ?
Cum ti se pare tunul dat de multiplul Repetent, atunci cind era ministru al sporturilor, care i-a facut cadou lui Ilie Nastase un teren, din proprietatea statului, in centrul Capitalei, chipurile, pentru o academie de tenis, stiind ca Ilie Nastase a vindut terenul in aceeasi zi la pretul pietei ?
Intii sa recuperam miliardele de euro furate de Felix, Nas6case, Patriciu, Mitrea, DIP, Dragnea, Oprisan, Mazare, Nicusor Constantinescu, Niculescu – Arges, Fenechiu, Cancescu, Bradisteanu, Ioan Dumitru – Romsilva, Voicu, Copos, Seres, Pantis etc etc etc, iar abia apoi sa ne ocupam de Monica Ridzi.
Cred ca incerci, in disperare, sa abati atentia de la fraudele de miliarde de euro, ale stapinilor tai.
Ca sa fii credibil, pentru fiecare articol despre Monica Ridzi trebuie sa scrii citeva mii de articole despre tunurile de miliarde de euro date de infractorii din usl, care au devalizat tara, au dat o lovitura de stat, au fraudat masiv alegerile si referendumul, au obstructionat justitia si i-au favorizat pe infractorii din usl. Acestia reprezinta adevaratul pericol pentru tara, adevaratul pericol pentru siguranta nationala.

gigel  •  28 ianuarie 2014, 21:54

Bravo, domnilor!
Un model pentru media romaneasca, care a apucat pe un drum urat. Va urez noroc si putere de supravietuire pentru ca avem nevoie de jurnalisti ca dumnevoastra

unu satul de aiureli  •  28 ianuarie 2014, 22:51

Ce aiureala de titlu si articol! Justitia nu si-a spus nici un cuvant; ca inca nu s-a dat nici o sentinta definitiva. Si pe Becali l-au achitat prima data si tot a ajuns la puscarie. Cu cucoana asta o sa fie fix invers, si atunci, mister tolontan cum o sa justificati titlul asta ca justitia si-a spus cuvantul???

justitiarul  •  28 ianuarie 2014, 23:03

Sunt tentat sa va spun ca mai trebuie sa aveti putintica rabdare, pana la sentinta definitiva. Dar mai bine sa ma transform eu dintr-un pesimist intr-un optimist. Sa cred ca mai exista dreptate in tara asta. Poate asa o sa ma simt si eu mai bine.
Bravo, domnule Tolonta si ii urez pe aceasta cale felicitari si colegei d-voastra, doamna Neag

unapaloma  •  28 ianuarie 2014, 23:38

Astept verdictul definiti si momentul cand Ridzi rupe tacerea si va lovi in prietenele sale, EBA si Udrea, care au aruncat-o ca pe o masea stricata!! Isi merita soarta cu varf si indesat. Nu simt nici cea mai mica urma de compasiune pentru aceasta parvenita moderna…
Vorba ta, Justitia a vorbit. Ce mai poate comenta aceast personaj?!
Cu respect, un simplu cetatean

cristi  •  28 ianuarie 2014, 23:56

Justitia s-a pronuntat bine in cazul Ridzi, urmeaza recursul si apoi, din cate am citit, se da sentinta definitiva. Exista o perioada fixa in care se judeca recursul? Se stie cand se va pronunta instanta? Poate dura ani sau vorbim de luni de zile?
Va multumesc si felicitari

jianu  •  29 ianuarie 2014, 0:49

De ce nu va largiti aria de acoperire in anchetele voastre pentru ca observ ca sunt facute intr-un mod onest si profesionist. De ce nu depasiti marginea terenului de joc, vreau sa spun barierele sportului? Cred ca limitati asteptarile cititorilor romani, care sunt din ce in ce mai suparati pe viata mizera oferita de cei care-i conduc.
Cu sperante si respect,

mosulica  •  29 ianuarie 2014, 0:57

Bravo, meseriasilor! Sunteti buni si cred ca stiti si voi lucrul asta.
Felicitari, Tolo si Neag din partea unui cititor fidel al ziarului pe print

PS Am o intrebare indiscreta pentru voi. V-a dat DNA vreun semn de recunoastere, de respect in toti acesti ani in care le-ati furnizat anchete jurnalistice?

Razvann  •  29 ianuarie 2014, 10:02

Tolontane,din momentul in care ai cea mai mica legatura cu trustul Intact de descalifici automat ca om si ca ziarist.Daca vrei cel mai mic dram de credibilitate,schimba trustul si nu te mai manjii cu banii Varanului.

miranda  •  29 ianuarie 2014, 10:28

Felicitari si spor la munca!

tudor  •  29 ianuarie 2014, 11:05

Inteleg ca este posibil ca vertictul DEFINITIV SI IREVOCABIL sa fie dat in acest an, un an electoral. Mai aem rabdare. Ce inseamna cateva luni cand am asteptat 25 de ani ca sa traim si noi bine!
Felicitari

stoian  •  29 ianuarie 2014, 13:30

Mda, a primit cu executare. E o sentinta dreapta, conforma cu faptele comise. Doar sa nu se razgandeasca, sa priveasca altfel cele 10 dosare cu documente udecatorii din completul de 5.
Sa ne pastram speranta ca exista coerenta intre slujitorii justitiei din tara asta terminata psihic.
Bravo, Gazeta!

Alexandru  •  29 ianuarie 2014, 19:34

Bravo !
Un pas mic (pentru nivelul la care a ajuns coruptia si nesimtirea) dar un pas inainte pentru saraca Romanie !

Kendo  •  29 ianuarie 2014, 20:45

Ceea ce nu inteleg eu este faptul ca exista inca romani impartiti in tabere. Unii cu USL, altii cu Basescu, altii mai stiu eu cu cine… Oameni buni, nu va e clar dupa atita timp ca TOATA clasa politica e o apa si-un pamant? Ca, indiferent cine ar fi la putere, tot se va fura? Nu zic, or fi si politicieni cinstiti, dar nu cred ca ii poti numara pe degetele de la o mana. Toti sunt, mai mult sau mai putini, corupti. Sa te apuci sa iei apararea unora, aruncand cu pietre doar in altii mi se pare culmea stupiditatii si a orbirii.

dana  •  29 ianuarie 2014, 23:12

Va multumesc pentru ca nu uitati, nu renuntati, nu dezamagiti si nu acceptati compromisuri. Va multumesc

alen  •  30 ianuarie 2014, 0:30

eu tot nu inteleg amploarea acestui caz ridzi. E vorba de un prejudiciu de 75 de mii de euro. In tara asta se fura milioane. Lumea vorbeste despre gainaria lui ridzi iar sova si dragnea fac jonglerii cu drumuri nationale/locale, eximbankul sponsorizeaza trasnmisia Romania TV a meciului Romania- Grecia, prilejuind si o ora de campanie elctorala a USlinosilor. Iar dumneavostra serviti populatiei cazul ridzi..

zorro  •  30 ianuarie 2014, 0:40

Am plecat din tara in vara anului 2009, cand la televizor nu se vorbea despre nimic altceva decat despre Ridzi si prostiile pe care le-a facut. Tin minte ca era o ancheta parlamentara in plina vacanta. Acum vad ca s-a ajuns in linie dreapta, chiar in justitie.
Domnule Tolontan, tin sa va felicit pe dumneavoastra si colega in legatura cu anceta si cu faptul ca a fost confirmata de judecatori.
Cu tot respectul, sanatate si forta de munca

bestia  •  30 ianuarie 2014, 0:53

BRAVO!

Horia Merciu  •  30 ianuarie 2014, 9:45

eu am ramas in tara si dupa 2009 iar acum in 2014 condamnarea femeii nu m-a incalzit cu nimic e doar o victorie personala a Don Quijote ului de Tolontan..care confunda dezbaterile politice cu sportul ..si ingineriile financiare cu furtul..

Afaceri Lemn  •  2 februarie 2014, 14:36

Felicitari!

Brasov Romania  •  11 februarie 2014, 13:36

Bravo GSP. E nevoie de mai multe anchete serioase in presa din romania.

Legile supravegherii apără hoţia  •  13 iulie 2014, 12:07

[…] ca anchete de presă iar uneori au fost duse la bun sfârşit doar la presiune publică: afacerile “2 mai” şi “Gala Bute” sunt exemple de încăpăţânare jurnalistică extraordinară a […]

Legile supravegherii apără hoţia-Florin Cuc din Vienna /AUSTRIA a postat în grupul Ziaristi Online- RadioMetafora.ro  •  23 iulie 2014, 12:58

[…] ca anchete de presă iar uneori au fost duse la bun sfârşit doar la presiune publică: afacerile “2 mai” şi “Gala Bute” sunt exemple de încăpăţânare jurnalistică extraordinară a colegilor de […]

Comentează