Vă încurcă Turcescu?

”Am auzit că directorii postului RTV negociază cu Turcescu”, declară Sebastian Ghiță pentru siteul DC News. E ca  și cum Edmund Hillary ar fi spus că ”Am auzit că Tenzing a urcat pe Everest”.

marți, 28 ianuarie 2014, 9:36

”Am auzit că directorii postului RTV negociază cu Turcescu”, declară Sebastian Ghiță pentru siteul DC News. E ca  și cum Edmund Hillary ar fi spus că ”Am auzit că Tenzing a urcat pe Everest”.

Serios, cam cît de proști ne cred? Se apucă directorii RTV să încerce să angajeze o vedetă fără să-l anunțe pe Ghiță cel care e pasionat de conținut într-un mod unic?!

Ca să nu mai vorbim cine colportează știrea, Bogdan Chireac, cel căruia, alături de mai mulți colegi de breaslă, i-am făcut un mare bine cînd am spus că producția și conduita lui sînt în afara profesiei de jurnalist. Asta după scandalul cu santajul șefului ANI. Pe atunci apărea de două ori pe săptămînă la televizor. De cînd s-a scuturat de povara confuziei de a fi receptat drept jurnalist și a devenit analist, Bogdan Chireac este ubicuu.

Revenind la Sbastian Ghiță. El se îndreaptă periculos spre o orbită fără ieșire. Cîțiva ziariști, Dan Tapalagă și Sorina Matei, acuză presiuni prin intermediari. Ce face Ghiță se numește tentația puterii depline și a opiniei monocrome. Se numește trufie și duce la pieire profesională. Se numește combinatorică. Ți se pare că poți să-l destabilezi pe Turcescu, să-i timorezi pe alții. Se numește finalul care începe în momentul apogeului.

 

Comentarii (17)Adaugă comentariu

Razvan  •  28 ianuarie 2014, 23:20

Pana la urma Ghita e patron si face ce doreste cu afacerea si angajatii lui, care este jurnalist adevarat si are si ceva coloana vertebrala la orice post sau patron ar fi, in momentul cand exista presiuni asupra lui sa faca ceva ce nu ar face niciodata ar trebui sa demisionezi.

Huzu  •  29 ianuarie 2014, 1:03

despre Chiriches care cade prin boscheti rupt de beat in timp ce paorta banderola de capitan a Nationalei cand incercam o minima cugetare?

petru  •  29 ianuarie 2014, 2:07

nu prea inteleg. asta e un articol pt. initiati ?
cum il ia Ghita pe RT ? pai RT e mega-basist iar Ghita e prietenul lui Ponta care e mega-anti-basist.
e ca si cum Angelina Jolie o angajeaza bona la copilasi pe Jennifer Aniston.
sau Obama il ia pe Snowden sa-i faca service la calculatoare.
sau poate ca RT nu e nimic. e ce trebuie ….
mai degraba…

Kius  •  29 ianuarie 2014, 10:14

Nu imi dau seama cum jurnalisti cu experienta pot cadea in plasa asta a lui Turcescu care isi negociaza contractul cu B1 prin fumigene aruncate in mass-media. Sa ne amintim cu nu mai departe de o saptamana Turcescu ne povestea cum Ponta insusi face presiuni ca sa ii inchida emisiunea. Acum a aruncat-o pe asta cu negocierile cu RTV, care la o privire mai atenta Ghita doar „a confirmat”, iar Turcescu „a recunoscut”.

In concluzie, daca B1 nu ii va da banii pe care el crede ca ii merita nu este pentru ca face emisiuni cu o audienta limitata, cu pentru ca a fost infrant de sistemul uselist ticalosit :)).

It sounds like … santaj.

Tolontan: „Ce face Ghiță duce la pieire profesională” | Reporter Virtual – stiri exclusive | Pe urmele stirilor  •  29 ianuarie 2014, 10:49

[…] Publicăm în continuare textul integral semnat de Cătălin Tolontan: […]

mariana  •  29 ianuarie 2014, 11:02

RT, nu este ziaristul care se lasa usor manipulat, eu am incredere in RT ca nu va pleca de de unde este acum adica B1TV, daca pleaca din start pierde cel putin vre0 200 de fani inraiti a emisiunii SUB SEMNUL INTREBARII.

Adrian Halpert  •  29 ianuarie 2014, 11:09

@Razvan – Scuze, dar n-ai înțeles nimic. Aici nu este vorba despre afacerea și angajații lui Ghiță. Citește din nou, citește și linkurile și poate te dumirești.

pontificatul  •  29 ianuarie 2014, 13:00

Ponta nu e minimum anti-basist. Doar mimeaza. Realx. Asta e un text basist.

Georgescu Catalina  •  29 ianuarie 2014, 13:59

Domnule Tolontan,am vaga impresie ca nu toata lumea care v-a citit articolul a si inteles despre ce e vorba.Oameni buni ,cu subiect si predicat , ziaristii care deranjeaza ,au inceput sa fie ,,deranjati” . respect domnule Tolontan

Ovy  •  29 ianuarie 2014, 17:01

Draga Tolo, noteaza-ti data de 1 Februarie 2014 in calendar: e data dupa care vei putea renunta la ancheta jurnalistica. Justitia „basista” va fi infranta definitiv, iar depre tara democratica vei putea vorbi la trecut.
Nopate buna, Romania!

x  •  29 ianuarie 2014, 17:12

e adevarat ca d-voastra sunteti de fapt „infiltrat” in imperiul intact?

rodica  •  30 ianuarie 2014, 10:26

Turcescu nu face audienta pt ca minte . Stirea legata de RT a aparut in Pagina de media (interviu cu Oancea ) si a fost preluata pe DCnews .

fanulumocanu  •  30 ianuarie 2014, 11:20

Incurca Turcescu. Pe cine sa incurce? El sa-si faca treaba lui de ziarist partizan, dar folosind argumente valide nu interpretari de arici pogonici.Are texte din anii 90 care nu mai prind nici la copii. Ii incurca mai mult pe aia din opozitie ca vorbeste numai lemne.

gresit!  •  30 ianuarie 2014, 12:27

termenul ubicuu este folosit gresit in context. jurnalistul/analist in cauza nu putea fi prezent in acelasi timp (concomitent) la toate televiziunile, ci, asa cum ai si precizat, de cateva ori pe saptamana (2 ori zici tu), deci frecvent, in mod repetat (la mai multe posturi tv, prezentele fiind diferite in timp si spatiu).

Takacs Istvan  •  30 ianuarie 2014, 17:18

NU ARE CUM SA INCURCE CAND ARE 12 TELESPECTATORI !

Ionut  •  1 februarie 2014, 0:49

el are mai putin telespectatori decat banciu, de ce l-ar plati cineva?

silicon_v  •  5 februarie 2014, 16:32

nene „gresit!”, ia uite definitie din dex:

UBÍCUU, -UĂ, ubicui, -ue, adj., adv. (Livr.) (Care se află) în același timp în două sau mai multe locuri

Cum e posibil sa se afle cineva sau ceva in acelasi timp in mai multe locuri diferite? Absurd! Asta ca sa nu zic „gresit!”

Propuneti academiei eliminarea acestui cuvant aberant din dex.

Apoi mergeti la dex si cautati ce e ala „sens figurat”

Comentează