Confirmare: banii împrumutați de la Astra nu au ajuns la ziarul România Liberă!

UPDATE: In urma acestei postari, Mircea Badea ma numeste ”băsist delirant” și „cretin si abject” pe Facebook.
Nu i-am raspuns niciodata, nu-i voi replica nici acum.
E putin important cum sint eu, opinia lui Badea e libera, poate ca eu sint cretin si abject, dar faptele sint incapatinate. Fapte: cei 23 de milioane de euro imprumutati de la Astra nu au ajuns in ziarul Romania Libera. Fapte: informatiile mele spun ca banii s-au oprit in societatea Medien Holding SRL, cu actionari companii din Insulele Virgine si din Olanda, societate care detine titlul, dar nu produce, nu editeaza, nu tipareste ziarul si nu plateste oamenii care fac RL. Unde s-au dus mai departe nu stiu, dar nu in ziar.

vineri, 21 februarie 2014, 12:24

UPDATE: In urma acestei postari, Mircea Badea ma numeste ”băsist delirant” și „cretin si abject” pe Facebook.
Nu i-am raspuns niciodata, nu-i voi replica nici acum.
E putin important cum sint eu, opinia lui Badea e libera, poate ca eu sint cretin si abject, dar faptele sint incapatinate. Fapte: cei 23 de milioane de euro imprumutati de la Astra nu au ajuns in ziarul Romania Libera. Fapte: informatiile mele spun ca banii s-au oprit in societatea Medien Holding SRL, cu actionari companii din Insulele Virgine si din Olanda, societate care detine titlul, dar nu produce, nu editeaza, nu tipareste ziarul si nu plateste oamenii care fac RL. Unde s-au dus mai departe nu stiu, dar nu in ziar.

În timp ce ”băieții cu șepci întoarse la spate și care respiră pe gură în pivnițe nearisite postează măscări pe net” (scriitor american), mă bucur să-i stîrnesc luînd apărarea ziarelor.

1. Informații din interiorul redacției României Libere confirmă faptul că suma de 23 de milioane de euro împrumutați de Astra către Medien Holding nu a ajuns niciodată la ziarul România Liberă.

”Nici un ban din acest împrumut nu a intrat la România Liberă”, sună o mărturie de încredere. De altfel, Medien Holding este doar dețintorul legal al mărcii România Liberă, dar ziarul funcționează și își plătește oamenii pe altă companie, acolo unde nu a ajuns nici un euro din acest împrumut! Medien Holding are și alte afaceri în afara presei. E o încrengătură cu mai multe societăți, nu acesta e subiectul, ci faptul că ziarul a fost acuzat că s-a hrănit din acești bani. Nu e așa!

Pe scurt: nu ziariștii au mîncat banii asiguraților de la Astra, așa cum s-a spus pînă azi. Și nu ziarul trebuie să-i returneze, ci Medien Holding, unde Dan Adamescu poate pune înapoi banii, că el știe pe ce i-a folosit. Administrator la Medien Holding este fiul său, Alexander, așa că are tot interesul să rezolve situația.

Ca organizații, România Liberă și Astra nu au nici o vină, sînt zeci de mii de familii ale angajaților și colaboratorilor care pot fi afectate de scandal.

De exemplu, e adevărat că cele două limuzine Maybach, folosite de tată și de fiu, cu numerele de înmatriculare ADA, sînt în leasing pe firma Medien Holding?

2. Altă bucurie sălbatică din pivnițe și de pe televiziuni este blocarea conturilor ziarului Evenimentului zilei. Da, taxele și impozitele sînt prețul pe care-l plătim pentru o societate civilizată. Da, corect e ca toți jucătorii de pe piață să-și achite datoriile ca să fie o competiție egală.

Dar ce se întîmplă dacă observi că publicațiilor Evenimentului Zilei și Capital li se blochează conturile pentru o datorie la stat de aproximativ 1,5 milioane de euro, din datele vehiculate, în timp ce televiziunea controlată de stat, TVR, a găsit înțelegere la Fisc pentru datorii de peste 160 de milioane de euro?!

După un control al Fiscului, conturile TVR s-au deblocat în scurt timp și s-a semnat în septembrie 2012 o înțelegere cu ANAF.

De un an și jumătate, TVR nu respectă neam eșalonarea, dar totul merge înainte! Vreți și alte exemple? Industria de armament din România a fost scutită de datorii la buget de 1 miliard de lei, aproximativ 230 de milioane de euro. Bum!

 

Comentarii (48)Adaugă comentariu

Tolontan: Banii de la ASTRA n-au ajuns la România Liberă | Reporter Virtual – stiri exclusive | Pe urmele stirilor  •  21 februarie 2014, 13:12

[…] Medien Holding nu a ajuns niciodată la ziarul România Liberă”, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său, în urma scandalului public declanșat de […]

Constantin  •  21 februarie 2014, 13:23

1. Ar fi totuşi interesant de ştiut cam ce salarii se încasează la RL (şi în presă în general) – nimeni nu vorbeşte despre asta (în timp ce unii „ziaristi” fac plaja la Miami Beach). De acord că libertatea presei este fundamentală în democraţie, dar şi presa, ca orice întreprindere privată, trebuie să fie profitabilă. Altfel, în Occident, poţi da faliment chiar dacă te numeşti NYT.
2. Legat şi de primul punct, tocmai menţinerea artificială a unor publicaţii (nu are relevanţă orientarea lor) creează dependenţe faţă de finanţatori, deci despre ce libertate a presei mai poate fi vorba?
3. TVR şi industria de armament sunt altceva – sunt controlate de stat. Aici există mecanisme specifice de control, inclusiv parlamentar. Că acest control nu e eficient – e altă problemă. De altfel, peste tot în lume armamentul este finanţat de stat, inclusiv la americani, de obicei prin comenzi, prevăzute explicit în bugetul apărării.

Nico  •  21 februarie 2014, 13:45

@constantin – redactor, 4 ani experienta, 1200 de lei, luati cu intarzieri de la 3 luni la 1 an.

Redactor-sef adjunct, 1400 lei, 8 ani experienta, idem

contracte pe dda, pentru care nu poti face un imprumut, nu se ia in calcul la vechime, asigurarea de sanatate o platesti singur
Avem locuri si pentru tine, daca vrei.

SORO  •  21 februarie 2014, 14:06

CONFIRMARE: Surse din interiorul confirma faptul CA CAtalin Tolontan este un Basist notoriu

antioier  •  21 februarie 2014, 14:12

sunt multe firme care nu au gasit intelegere la ANAF si care au inchis portile si nimeni nu a scris nimic,nicaieri!
in schimb cand vine vorba de un ziar,gata,sar toti ziaristii in sus!
ce daca nu au ajuns banii la ei?
ei stiau zvonurile din piata !trebuia dl ziarist de la RL sa scrie mare pe prima pagina ca banii nu au ajuns la ei!

Andrei  •  21 februarie 2014, 14:15

Dar ce il incurca pe ADA, sa le dea sporul pentru Basiszm, „jurnalistilor” in plic(anume din banii vehiculati)?
TVR – este un post de stat, si respectiv ca in cazul RATB si altor regii de stat, politicienii pusi in conducere, impreuna cu niste firme de partid capuseaza aceste regii. Inteleg ca pentru aceste actiuni trebuie sa blocam conturile TVR(chiar sa inchidem, nu sa ii prindem pe politrucii, care de fapt au furat banul prin TVR?

Cătălin Tolontan  •  21 februarie 2014, 14:29

4, SORO: Se va ajunge la o ancheta, probabil, si veti vedea ca ceea ce am scris e adevarat. Imprumutul nu a finantat ziarul RL

Costica  •  21 februarie 2014, 14:34

Unde este totusi, confirmarea? Este cumva acea „marturie de incredere”?. Cum sa am eu incredere si in ce anume? Daca intrebi pe aproape oricine banuit de ceva dubios, repet: banuit nu dovedit,vei obtine de indata o „marturie de incredere”(daca ii tii partea) sau o marturie necredibila daca iti place sa crezi ca e vinovat. Pentru a titra „confirmare” ar trebui mai mult decat tot niste simple vorbe ale asa presupusilor „vinovati”. In ceea ce ma priveste, nu mi-ati confirmat nimic, am ramas la ideea mea initiala ( credibil cu anumite rezerve). In alta ordine de idei, EVZ, TVR si industria de armament sunt entitati ce nu pot fi nici comparate, nici asociate au un regim legal si de functionare total diferit. Ma mir ca nu adaugati, daca tot e fondul de pensii deficitar,ia hai sa ii lasam pe batrani fara bani, nu? Ca e economie de piata, iar cei cativa mici datornici care va plac, cum ar fi EVZ sa-i uitam si sa-i lasam in voia lor ca sunt saraci sarmanii… etc.

Florin  •  21 februarie 2014, 14:35

Mi se pare verosimil ca ziaristii sa nu fie nici principalii beneficiari si nici principalii actori ai „scurgerii controlate” din Romania.

De la Evenimentul si Capital nu se scurge (probabil mai) nimic prin directori si sefuleti catre clientela politica, atunci de ce le-ar face cineva in Romania 2014 un favor?

Felicitari Gigi Becali pentru mutarea cu Sanmartean!

Gigi Becali la Federatie! Gigi for president!

cristi  •  21 februarie 2014, 14:39

Argumentul care scuza Evenimentul Zilei doar pentru ca TVR si industria de armament nu isi platesc nici ele datoriile si nu patesc nimic e similar celor cu care infractori notorii ca Gigi Becali sau Adrian Nastase au fost aparati de-a lungul timpului. De exemplu, Basescu il apara pe AN pentru ca a fost inchis pentru „o gainarie”, altii ziceau ca a fost „cel mai bun prim-ministru” sau ca nu e singurul care a folosit bani negri pentru campania electorala. Conform acestui mod de a gandi, se pare ca legea e buna numai atunci cand se aplica tuturor in acelasi timp, si cum asa ceva e imposibil in practica, mai bine nu se mai aplica nimanui.

n.vali  •  21 februarie 2014, 14:40

nu-l inteleg pe d-ul Tolontan ,pe cine vreti sa aparati ??? Astra , RL. sau mafiotul Adamescu si familia lui , pe noi care am platit polite RCA ,asigurari casco si asigurarile locuintelor cine ne apara !?!?!? pina azi am fost un mare admirator al D-voastra , am citit tot ce a-ti scris ,sper sa nu regret !?

tiny23  •  21 februarie 2014, 14:42

7, Catalin Tolontan: Hai sa fim seriosi … nu or fi ajuns toti la RL, dar au ajuns la anumiti „jurnalisti” care presteaza pentru al nostru dictator … Daca sunt intarzieri la plata salariilor ptr o parte din salariatii de acolo, nu inseamna ca „sefii” nu si-au luat partea

nichita stanescu  •  21 februarie 2014, 14:44

Mai Tolontane , scrii ce scrii si inchei poetic . Esti mare ma !

Alin  •  21 februarie 2014, 14:58

Chiar nu inteleg domnule Tolontan de ce ati tinut sa iesiti in fata si sa le tineti parte cumva celor de la RL.
Cei de la RL ar fi trebuit sa tina o conferinta si sa explice ca acei bani nu au ajuns niciodata la ei, si sa explice totodata de unde vin fondurile care sa-i tina in piata(de unde au bani de salarii, etc.)? (ma gandesc ca explicatia orientarii politice nu este o coincidenta). nu credeti ca asa ar fi fost mai normal
?

Badea despre Tolontan: Ești cretin și abject! | Reporter Virtual – stiri exclusive | Pe urmele stirilor  •  21 februarie 2014, 15:24

[…] Articolul publicat astăzi de Cătălin Tolontan pe blogul său, în care șeful Gazetei Sporturilor scrie că „Informații din interiorul redacției României […]

Constantin  •  21 februarie 2014, 15:30

Mulţumesc de răspuns, pot să dorm liniştit. 1400 de lei – chiar, cum de mai stă cineva în presă? Eu în locul lor plecam de mult la căpşuni. Lăsând gluma la o parte, nu mă refeream bineînţeles la Gazeta de Videle, ci la marii „formatori de opinie”, pe care îi vedem şi-i auzim vrând-nevrând în fiecare zi – ei lucrează tot pe salariul minim pe economie? Sau mai sunt şi nişte bonusuri pe care nu le vedem pe statul de plată? În fine, nu asta ar fi marea problemă, în comparaţie cu partizanatul politic – atunci când acesta se transformă în spirit de galerie de fotbal, mai putem vorbi de jurnalism?

x  •  21 februarie 2014, 15:42

Domnule vb lu Badea sunteti un basistAr trebui sa plecati de la GSP la un trust basist unde va este locul.

Catalin  •  21 februarie 2014, 16:50

Ziarele print din Romania nu sunt rentabile. Cu atat si Romania Libera. E clar ca o parte din banii pe care Adamescu i-a tras din Astra, i-a folosit si pentru Romania Libera.

Allbă-ca-zăpada  •  21 februarie 2014, 18:33

Am răsuflat uşuraţi! Ziariştii de la RL sunt curaţi ca lacrima!
Parol de confrate!

(N-avem nevoie de dovezi. Cuvântul de onoare ajunge. Chiar şi anonim…)

stefy  •  21 februarie 2014, 18:39

exista relatie foarte stransa intre acesti bani, sport ( nu se plangeau otelarii ca le-au disparut banii luati de la uefa?)media, politica si dna!

cum s-a dat pe goarna situatia, cum a aparut dna-ul!

domnul Tolontan a spus suficient de mult, mai mult nici nu cred ca avem dreptul sa-i cerem! eu chiar tin sa-l felicit pentru curajul de a aborda problema, postase ceva pe tema asta acum vreo 2 zile, dupa aceea textul a disparut..si am inteles

Tolontan, despre blocarea conturilor EVZ: TVR a găsit înţelegere la Fisc pentru datorii de 100 de ori mai mari | Mediaddict  •  21 februarie 2014, 19:03

[…] de 1 miliard de lei, aproximativ 230 de milioane de euro. Bum!”, notează Cătălin Tolontan pe blogul […]

marian  •  21 februarie 2014, 20:06

Dle. Tolontan, la urma-urmei ce mare discutie ca ati fi, sau nu ati fi, „basist” ? Eu cred ca dupa exploziile pe care le-ati provocat sistemului politic din aceasta tara (ma refer numai la 3 investigatii si anume cazul Ridzi, gala Bute si actuala ancheta pe societatea de asigurari si cotidianul presupus a fi fost finantat de aceasta), nu mai este necesar sa demonstrati nimic nimanui. Mai ales ca am convingerea ca veti continua cu investigatii si in celelalte zone ale esichierului politic. Daca se justifica, dati-le la oase, domnule ! Se merita.

razvan dinicut  •  21 februarie 2014, 20:10

cautarea adevarului e o sarcina foarte dificila…si cei ce incerca sa fie obiectiv e injurat de toti..

nu contest ca prin acest mecanism nu au ajuns „scriptic” bani la romania libera…am insa o intrebare…si tin foarte mult sa.mi raspundeti, sa citesc perspectiva dumneavoastra(m.am saturat sa raspundeti doar postacilor si a celor ce nu inteleg de ce 1+1=2):
– inteleg ca romania libera ESTE in piata reala PE PIERDERE..si anul 2013 nu este doar o exceptie..asadar de unde au veniturile angajatii romania libera? cine ii plateste? ce fel de bani si de unde sunt ei*?

* stiu de pilda exemplul gsp, care, desi au fost un an sau doi pe pierdere, pierdere ce s.a datorat unui imprumut-indvestitie de devoltare. insa gsp este un ziar pe profit(cu toate problemele legate de criza presei scrise, monetizarea investigatiilor, probleme legate de distributie etc). asadar stiu de unde au veniturile cei de la gsp, iar situatia financiara ii legitimeaza in plus..ori cei de la romania libera ce explicatii au?
multumesc anticipat pentru raspuns

razvan dinicut  •  21 februarie 2014, 20:13

sfinte sisoe, scuzati.mi greselile colosale de ortografie, am scris in graba, fara sa verific si enervat de inca o situatie care este descrisa ba alb, ba negru

Ion Predosanu  •  21 februarie 2014, 20:39

Regret, Cătăline, dar nu aduci nici măcar o probă. Faptul că eşti de altă părere decât, uneori, necioplitul de Mircea Badea nu te face mai deştept, iar corect nici atâta. Păcat că vă bălăcăriţi. Problemele României sunt altele decât şicanele dintre doi indivizi.
Oricum, eşti destul de străin de presa de investigaţii. De ce iei apărarea mass-mediei supuse lui Băsescu eu tot nu pricep. Promit să nu-mi mai pierd timpul cu tine citindu-te şi e păcat că ai involuat profesional faţă de cum te-am cunoscut în tinereţea ta.

joenegut  •  21 februarie 2014, 21:35

Stimate d-le Tolontan,
Nu aveţi dreptate cu Evenimentul Zilei, este o intreprindere privată, trebuie să respecte regulile!
Cât despre TVR este televiziunea naţională, putem s-o desfiinţăm cum au făcut grecii, dar trebuie să o şi reînfiinţăm!
Măcar TVR trebuie să existe, mai suplă, mai bună, mai ieftină, mai inteligentă, restul sunt afaceri!

George  •  21 februarie 2014, 21:37

Esti f r a i e r ca nu il dai pe urangutan in judecata pentru ce spune despre tine.

Cel de la ANI l-a dat in judecata si a castigat. Nu inteleg de ce voi restul stati ca prostii si inghititi toate mizeriile deversate de antenisti.

gixy  •  21 februarie 2014, 23:24

daca ai spus ca nu se stie destinatia finala a banilor, de unde poti fii atat de sigur ca nu au ajuns totusi si la ziar, macar o parte din bani? chestia cu mutatul banilor intr-un paradis fiscal, destinatie necunoscuta…nu stiu. eu nu mi-as paria reputatia pe chestia asta. e o mutare riscanta.

Matei  •  21 februarie 2014, 23:43

Si ce dacă ați fi basist?

Reporter  •  22 februarie 2014, 0:45

Sunt reporter la Romania libera de doi ani. Pe drepturi de autor, ca nu mai exista contracte pe termen nelimitat sau de unu-doi ani, am stabilit sa primesc lunar 1.400 lei. Sumele incasate sunt de exemplu: august 2013 – 750 lei; septembrie 2013 – 900 lei; octombrie 2013 – o (zero lei); noiembrie 2013 – 300 lei; decembrie 2013- 1.250 lei; ianuarie 2014 – 400 lei; februarie 2014 – 0 (zero) lei.

In fiecare luna primim de la personal e-mail ca societatea trece printr-o situatie dificila si situatia se va remedia. Astea sun marile sume primite de la RL pe program lucrat de dimineata pana seara desi suntem trecuti pe drepturi de autor. Adamescu se lafaie la etajul 8 cu sticle de coca cola si trabucuri cubaneze si noi murim de foame. Ca sa nu mai zic ca am de platit si vreo 4-5 amenzi la RATB ca nici de abonament nu am bani, darsa mai platesc intretinere si alte facturi.

Iti multumim Catalin Tolontan ca esti aproape singurul care scrie despre situatia de mizerie de la noi din redactie. La multi le este frica, la fel si ziaristii de la RL se tem ca raman pe drumuri rupti de foame cu familiile in strada. Te rugam sa mai ne ai in vedere cu Adamescu

Nitescu Gheorghe  •  22 februarie 2014, 6:29

Domnule Tolontan,
Nu ma pronunt asupra a ceea ce a facut dl. Adamescu cu banii. Altceva va aduc la cunostinta. Am fost lovit in parcare de un asigurat RCA la Astra, la sfarsit de decembrie 2013. S-a intocmit dosar de dauna la Deva, a fost aprobat la Bucuresti si pe 6 ianuarie am primit banii in cont, suma de 1119 lei. M-am adresat unui service auto care mi-a spus ca-mi face lucrarea cu 1200 lei, la negru sau cu 1490 lei cu factura. Am cautat si am gasit un alt service care mi-a facut lucrarea cu 950 lei, cu factura, legal, cu garantie etc. De aceea cred ca actiunea ASF fata de Astra este ceva necurat, aceasta firma si Euroins adoptand o metoda de a plati dauna fara sa faca jocul murdar al service-urilor auto. Nu este lipsit de importanta sa stiti ca Mustatea de la Carpatica a fost sef la Astra iar actualul sef de la Astra provine de la Euroins!!! Cred ca pe aici, pe la modul in care se platesc daunele, se poarta razboiul. S-a cam taiat macaroana celor care erau agreati de firmele de asigurari, nu mai circula bani negri, este transparenta care nu convine hotilor etc. Cred ca ar fi interesant sa continuati investigatia pe aceasta linie si veti avea mari surprize. Oricand va pot da informatii suplimentare. Sa nu va mire ca dl. Rusanu a fost repetent la Facultatea de contabilitate de la ASE. Scrie in foaia sa matricola. Cat despre salariul sau si despre bubele-n cap, o sa va doara capul. Udrea-i mic copil!!!

flipper  •  22 februarie 2014, 10:58

D-le Tolontan,

de data asta ati dat cu oistea in gard. nu stiu daca din solidaritate cu ziaristii muritori de foame de la RL sau din prietenie cu sefii lor, turturica&comp si Adamestii (tatal si fiul). si asta pentru ca:
– este reprobabil si ilegal sa „imprumuti” din banii asiguratilor o firma cu pierderi de mai multi ani (cum spuneau si altii aici, banii siguratilor se investec in intreprinderi profitabile, plasamente sigure(
– nu reiese daca banii imprumutati firmei Medien Holding nu au ajuns sub forma de „bani in plic” sau contracte de „sponsorizare” in buzunarele lui Turturica si a celorlati basisti din redactie (mai putin la amarasteni). intrebarea pe care trebuia sa v-o puneti este : de unde sunt platiti acestia, daca sunt pe pierderi de mai multi ani???

Si inca ceva : Fiscul pune poprire la firmele private si pt. datorii de 1 leu! daramite pt 1 milio si jumate de euro! este de indignat de ce abia acum s-a pus poprire, nu sa „justificati” actiunea corecta dar tardiva a fiscului cu TVR.

repet, articolul de azi – cam jenant!

Kius  •  22 februarie 2014, 11:24

Draga Tolo,

Ai inceput sa te contrazici singur. In postul anterior veneai cu argumentul ca Romania Libera nu se poate sa fi inghitit atatia bani pentru ca pierderile se vad la Registrul Comertului si nu sunt chiar atat de mari.

In postul de azi vii si ne spui ca Romania Libera e in fapt editata de alta societate. In incengatura asta semi-evazionista, pe facturile de publicitate si cele de vanzari de ziare apare Medien Holding. Si atunci vin si te intreb de unde are aceasta „alta societate” bani de salarii?

Intrebarea este simpla. Romania Libera isi justifica existenta ca business din veniturtile pe care le produce sau este finantata pentru ca este un instrument de presiune politica a patronului?

flipper  •  22 februarie 2014, 12:51

d-le Tolontan, sper ca nu sunt pus la moderare fiindac v-am solicitat sa fiti acelasi ziarist de investigatii pe care il stim : care cerceteaza faptele pana afla adevarul, gol-golut.

l-am auzit pe D.R. Rusanu – unul dintre cele mai damnate personaje dinprezent – la TV, cum ca se cunoaste destinatia banilor : firme de publicitate si persoane afiliate unor trusturi media. Cin’ sa fie, cin’ sa fie? Firma turturica SRL? sau agentii de publicitate care il au colaborator pe d-l turturica???aici vrem sa va vedem profesionalismul, aflati adevarul si puneti-l pe piata , chiar daca ii vizeaza pe unii colegi de beasla/ prieteni !

matei  •  22 februarie 2014, 12:54

Tolo, tot dintr-o sursa sigura – nu zic la misto -, un ziarist amic mi-a spus cum ia bani din 7 locuri, in plic. Ok, n-or fi dovezi in acte ca banii au mers la RL, dar pot sa ma intreb de ce ar face oamenii de la RL presa pe salariu de 1000-1200 de lei? Sa nu-mi spui, please, ca din pasiune. Or fi doi-trei nebuni, poate, restul cred ca fac presa pentru plic. Iar plicurile alea vin de undeva. Tu traiesti in sferele inalte ale deontologiei. Eu am vazut cu ochii mei, in campanii elctorale, ziaristi stind la coada (ca pe vremuri la ghiseu) sa-si ia plicul cu bani de la politicieni (asa face orice partid, nu ca unii ar fi mai breji decit altii).

Gabriel  •  22 februarie 2014, 13:09

Mare dreptate are Mircea Badea!

cezar prusac  •  22 februarie 2014, 13:10

acu nici nu stiu ce sa zic … o sursa din interior (nu stim cine ca de-aia e sursa) zice ca n-au ajuns banii – poate sursa nu e foarte bine informata sau poate ne minta. acu ca tu o crezi – e una, foarte bine. eu am niste retineri.

cezar prusac  •  22 februarie 2014, 13:13

#reporter – de la RL (asa cum pretinzi) si de ce stai la RL sau iti place sa faci voluntariat sa rada adamescu de tine?! REFUZ sa cred ca nu poti gasi in alta parte … si sa nu-mi povestesti cum e sa stai acasa fara munca – stiu foarte bine. dar totusi – sa fii si masochist si sa mai si declari asta … la naiba – nu te tine nimeni acolo.

Cătălin Tolontan  •  22 februarie 2014, 14:36

32, flipper: cred ca adamescu, senior si junior, ar ride daca ar citi ca ma consideri amicul lor. Te asigur ca acest articol numai amicitie nu le-a stirnit.

E ok sa imi interpretezi textele, dar in acest caz cheia in care-l citesti tu este „la gara”.

Nu sint prieten cu nimeni dela Romania libera, public ce aflu, mi separe relevant si pot confirma, indiferent daca stirile astea convin sau nu cuiva.

Dar e adevarat ca ma deranjeaza ca un ziar precum RL, care a insemnat enorm pentru Romania, este tratat cu dispret in numele teoriei, nu al faptelor.
35, matei: in tara sint mii de jurnalisti. Cei care iau spaga sint extreme de putini. E exact invers decit crezi tu.

flipper  •  22 februarie 2014, 14:59

d-le tolontan,

si totusi, aflam si noi unde s-au dus banii? ca daca s-au dus la interpusi ai smecherilor de la RL (sau companii/trusturi media cu care intamplator Turturica, Campeanu, Fati&comp aveau extrem de profitabile contracte de colaborare)si afirmam ca Roamnia Libera este o legenda in mass media, nu realizam nimic!

problema banilor – enorm de multi, cum au recunoscut cei din breasla – este o problema distincta, grava, care trebuie invetigata separat si cu tot profesionalismul.

Este prea mult ceea ce sper de la dvs?

Kius  •  22 februarie 2014, 15:12

@Tolo Cred ca faci o confuzie intre multii reporteri muritori de foame si cei 2-3 care scriu la comanda patronului si pentru interesele patronului. Cei 2-3 sunt vinovati pentru ce a ajuns Romania Libera.

Dar ce este Romania Libera? Eu zic ca este ce apare pe prima pagina. Iar pe prima pagina apare asta:

http://goo.gl/m4nAFW

Iata faptele! Ma scuzi, dar nu pot trata decat cu dispret ziarul (hartia) si oamenii care se preteaza la astfel de lucruri. Ce te faci cu cititorii care au luat informatia de buna? Pe ei cine ii imprumuta? Ce garantie am ca alte articole nu au acelasi scop?

nu mai sustineti ”jurnalisti” corupti  •  22 februarie 2014, 15:35

Acum ca am vazut cu ce se hranaste „deontologia” de la RL (in ciuda opozitiei bizare a domnului Tolo)e vremea sa se afle si sursa de hrana a lui B1 si EVZ.
P.S. Intr-un fel e oarecum onorabil sa-ti aperi colegii de breasla cu specificatia domnule Tolo ca cei de la RL nu sunt ziaristi ci propagandisti. Si daca stai sa cauti mai bine s-ar putea ca ei sa aiba ceva legaturi si cu servicii secrete. Si orice ne-ati spune domnule Tolo, baseala costa si nu putin.

matei  •  22 februarie 2014, 16:50

Catalin, nu vreau sa te conving de adevarurile mele. Doar imi pare rau pentru tine ca nu mai poti fi martor incognito intre miile de jurnalisti din tara asta pentru care presa e piscotareala, santaj, libidinosenie, oportunitate de inavutire. Pe de alta parte, te inteleg. Daca ai vedea/accepta dimensiunea nefardata a ceea inseamna presa in Ro, te-ai lasa de meserie.

Nitescu Gheorghe  •  22 februarie 2014, 19:55

Cred ca implicarea Romaniei Libere in scandalul ASF este o abureala, ca in mai toate cele ce se difuzeaza la canalele de stiri. Ca multi jurnalistii romani, mai ales nume, sunt demni urmasi ai Sectiei de propaganda a CC al PCR nu-i niciun secret.Ca santajul si traficul de influenta sunt prezente, de asemenea. Opinia mea este ca se urmareste o lovitura pentru Astra din partea concurentei si acoperirea scandalului cu salariile nesimtite. Nu inteleg de ce nu se face caz de cca. 100.000 de bugetari-din toate partidele, legati prin cele mai nastrusnice cumetrii- care sunt beneficiari de salarii nesimtite si privilegii nemasurate. Adaugati si vreo 200.000 de pensionari de lux si revolutionari. Acesti salariati bugetari incaseaza de la stat mai mult decat restul de peste un milion! De-aia nu sunt bani de pensii si salarii!!!

Dan Adamescu, patronul de la Astra şi Medien Holding (România liberă): De ce să citeşti cărţi când poţi răsfoi un “foieton” | ROMULUS CRISTEA  •  23 februarie 2014, 1:07

[…] Dan Adamescu, la o şedinţă cu şefii de departamente de la România liberă (transcriere după înregistrare […]

Octavian Stăncioiu  •  24 februarie 2014, 9:16

Imi amintesc o poza de prin 1930, din SUA, din timpul Marii Depresiuni, cu fermieri aruncand laptele pe camp, pentru a nu-i scadea pretul. Asta e capitalismul.

Robert Hutanu  •  28 februarie 2014, 12:00

Una peste alta nimeni nu se gandeste (decat dumneavoastra domnule Tolontan si inca putini altii) ca in spatele acestor scandaluri cateva zeci de mii de oameni pot sa ramana fara venituri.

Eu lucrez in asigurari si, lipsa de profesionalism a celor de la ASF mi se pare cutremuratoare. Reorganizarea financiara a unei societati financiare, fie ea banca sau societate de asigurari ar trebui sa se faca in deplina confidentialitate pentru a nu duce la decredibilizarea si destabilizarea acesteia mai ales cand acestea sunt societati importante al caror faliment poate destabiliza la randu-i chiar economia nationala. Se foloseste atat de mult sistemul „divide et impera” in Romania incat pana la urma mi-e teama ca aceasta tara va suferi o implozie care va provoca rani care nu vor mai putea fi vindecate.

Societatile de asigurari care se bucura de „problemele Astrei” nu realizeaza ca ideea in sine de „asigurare” are de pierdut in Romania unde si asa, nici asigurarile obligatorii nu mai sunt incheiate de oamenii din ce in ce mai saraci si ca oricare dintre societati poate ajunge oricand in aceiasi situatie.

Tema 1: Articol bun vs. articol “prost” | Studenții scriu cu spor  •  4 martie 2014, 19:49

[…] articol “prost” este scris de Cătălin Tolontan, jurnalist GSP, cu titlul “Confirmare: banii împrumutați de la Astra nu au ajuns la ziarul România Liberă!”, publicat pe data de 21 februarie 2014 […]

Comentează