Anunț în România liberă: ”Ziar istoric, caut Mecena pe bune!”

UPDATE LUNI, 24 FEB: La comentariul cu numărul 20 găsiți un mesaj al unui om care descrie starea dramatică din redacția României libere.
Și o altă informație. Conform unei surse care cunoaște încasările, iată din ce se compune suma de peste 1 milion de euro primită anual de RL din anunțuri: mica publicitate (650.000 de euro), anunțuri de la ANAF și de la administrațiile financiare locale (300.000 de euro) și suplimentul de anunțuri juridice de insolvență și lichidare (150.000 de euro).

duminică, 23 februarie 2014, 1:18

UPDATE LUNI, 24 FEB: La comentariul cu numărul 20 găsiți un mesaj al unui om care descrie starea dramatică din redacția României libere.
Și o altă informație. Conform unei surse care cunoaște încasările, iată din ce se compune suma de peste 1 milion de euro primită anual de RL din anunțuri: mica publicitate (650.000 de euro), anunțuri de la ANAF și de la administrațiile financiare locale (300.000 de euro) și suplimentul de anunțuri juridice de insolvență și lichidare (150.000 de euro).

UPDATE 1: O lună ar fi stat cele 22 de milioane de euro împrumutați de la Astra Asigurări în Medien Holding. ”Apoi, 99% dintre ei au plecat. Nu la România liberă”, spune unul dintre cei care cunosc tranzacția.

Dan Adamescu nu se simte bine. De data asta, la propriu.

Angajații săi relatează că, după scandalul ASF – Astra – România liberă, patronul a suferit cîteva crize, chiar în sediul companiei de asigurări. ”În ultimele zile, e aproape permanent însoțit de medici”, povestesc cei de la Astra. Oamenii oscilează între sentimentul revoltei că patronii s-au folosit de Astra pentru jocuri personale și îngrijorarea pentru locul de muncă, care le injectează solidaritate în fața a ceea ce ei numesc ”un atac al companiei concurente Carpatica, sprijinită politic”.

Între leșinuri, Adamescu încearcă să-și calmeze salariații. Bărbatul de 66 de ani le-a trimis mailuri în care a păstrat cam aceeași retorică expusă publicului: e un atac politic, firma își va reveni, oamenii să stea liniștiți. Dar a uitat ceva. A uitat să trimită mailuri și la România liberă, ziarul fără care n-ar fi ajuns niciodată acolo unde este și ziar care a devenit victimă colaterală a evenimentelor.

”Cînd am preluat România liberă, ziarul avea în conturi peste 6 milioane de dolari”, sună una dintre frazele preferate prin care Adamescu își atestă vocația de businessman în fața apropiaților săi. Nu e o laudă gratuită. E un modus operandi.

La fel s-a întîmplat și la clubul de fotbal Oțelul Galați. 7 milioane de euro în cont avea campioana României cînd a atras atenția lui Adamescu.

Dan Adamescu țintește companiile cu surplus de cash și, printr-o alchimie care poate educa, în funcție de gusturi, fie studenți de la Harvard, fie generații de procurori anticorupție, el intră în posesia acestor firme.

Și nu e vorba doar despre bani lichizi. În cazul României libere, ziarul vechi fondat în 1877 avea un patromoniu imobiliar substanțial. Terenuri, clădiri, tipografie… ”Astăzi, România liberă mai are 23 de oameni în redacție”, povestește cineva din interior. Ei sînt plătiți în general cu întîrziere și supuși, de cînd a erupt scandalul, atacurilor publice.

Pentru România liberă, problemele au început cînd ASF a făcut public faptul că Astra a împrumutat 23 de milioane de euro societății Medien Holding SRL, editorul ziarului. Din acel moment, a părut evident că împrumutul a mers în ziar. 23 de milioane de euro pentru 23 de oameni. Frumos! ”Lucrurile nu stau așa, banii împrumutați n-au ajuns la ziar”, susține o sursă din interior. Astăzi, tabloul se explică.

Iată cum arată adevăratul raport dintre Dan Adamescu și România liberă, reconstituit pe mai multe planuri și din mai multe voci.

”După ce a cîștigat din ea aproape un deceniu, Dan Adamescu a finanțat extrem de puțin România liberă în ultimii ani. În 2013, de pildă, a dat cîteva sute de mii de euro, doar în ultimul trimestru. Iar acești bani au venit prin publicitate, fie de la Astra, fie de la alte companii controlate de el, nu prin împrumuturi sau vărsăminte de la Medien Holding”, sună o mărturie. Cei care vorbesc insistă că ”noi, cei de la ziar, nici nu am știut de cei 23 de milioane de euro de la Astra”. E posibil?

Este, pentru că, deși pe hîrie apare drept proprietara mărcii, societatea Medien Holding, SRL, cu acționari anonimi în paradisuri fiscale, funcționează ca o cupolă. De fapt, ziarul, tipografia, publicitatea și toate celelalte lucruri care țin de media sînt operate pe alte patru companii. Pe aceste companii este plătită și redacția.

Ce se întîmplă în Medien Holding, locul unde a intrat împrumutul enorm de la Astra, nu știu decît Dan Adamescu și  fiul său Alexander, acesta fiind și administratorul societății.

O altă mărtuire, obținută azi, susține că ”Doar 1% din banii împrumutați de la Astra au intrat în media, dar nici aceștia direct, ci prin Grupul de Presă Român, o altă companie a lui Adamescu, prin care se vinde publicitate la ziar și la reviste. E vorba de aproximativ 250.000 de euro. Atît! Restul de 99% au plecat, într-o lună, într-o direcție necunoscută. Dar aveți grijă ce scrieți că Adamescu este periculos!”.

Și, totuși, cum trăiește România liberă? În primul rînd, ziarul încasează mulți bani din anunțuri. Mai mult decît se poate bănui! Peste 1 milion de euro pe an! Suma este fabuloasă la nivelul pieței din România. Există doar cîteva titluri care încasează din marea publicitate, print plus online, cît încasează România liberă din anunțuri!

Sînt trei feluri de anunțuri: mica publicitate (în general de la persoane private), anunțurile de la autoritățile de stat (aici Puterea i-a dat o mina de ajutor lui Adamescu) și anunțurile juridice (insolvențe, falimente…).

Marea publicitate se adaugă acestor venituri, dar reprezintă puțin față de milionul despre care am vorbit. Mai apare publicitatea la proiectele europene, pe care RL le cîștigă pentru că este și în acest business. În total, din banii de publicitate, anunțuri, marea publicitate și proiectele europene , se asigură salariile tuturor oamenilor din cele patru companii, de la tipografi la ziariști, care nu depășesc 1,5 milioane de euro pe an.

Mai iau 500.000 de euro din vînzarea ziarului către cititori, tipografia face ceva bani din clienți, se peticesc. Sigur că România liberă e pe minus în ultimii ani, aproape toate trusturile de presă și titluri sînt, dar contribuția patronatului este tot mai mica la finanțarea pierderilor. Se măresc soldurile, se intră în insolvență, se trece pe alte societăți, dar nu se investește! Nu e un reproș, ci o constatare. Mecena mai așteaptă. Epoca filosofiei nonprofit asumate in media din România e departe.

”Descurcați-vă!”, e ceea ce li se spune celor din presă. Nimeni nu bagă nici măcar milioane de euro, darămite zeci de milioane, așa cum ar rezulta din împrumutul de la Astra către Medien Holding! E firesc, veți spune. Poate, dar măcar să fixăm cifrele așa cum sînt, nu să dăm senzația că presa beneficiază de sume imense decurgînd din bunăvoința unor moguli interesați, pentru că lucrurile nu stau așa.

Cînd, acum cîțiva ani, la un congres al media, Răzvan Cornețeanu a spus că ”în România, patronii au avut cîștiguri imense din presă”,  afirmația a trecut neobservată. E greu de acceptat perspectiva reală într-o perioadă de criză și de pierderi. Dar ce a spus Cornețeanu era pe deplin adevărat.

Ringier, Adrian Sârbu, Dan Voiculescu sau Dan Adamescu, toți și fiecare dintre ei, au cîștiguri nete istorice din afacerile de presă. Pe axa timpului, e corectă afirmația că ziariștii i-au plătit pe ei și nu invers!

Dacă sîntem atenți, vom observa că rezultatele financiare in ultimii 5 ani ale României libere și ale Jurnalului Național, două ziare din categoria qualiy, sînt asemănătoare. Ar fi și greu să fie mult diferite, pe aceeași piață. Oricîte distorsiuni ar apărea, oricîte favoruri primesc anumite titluri în anumite guvernări (exemple soft: reclama la tancuri in JN pe vremea lui DIP, acum revista Taromului la RL), totul se reduce pînă la urmă la piața reală.

Iar la întrebarea ”Și cum supraviețuiesc ziarele?” răspunsul este ”Cum pot”. Oricum, după cum arată și exemplul de azi al RL, foarte puțin sau deloc cu bani direct de la patroni.

Cum a folosit Adamescu împrumutul de 23 de milioane de euro scos din Astra, se va afla. În timp, se va ști și cu ce bani a cumpărat Intercontinentalul. În privința RL, el a dat bani de la Astra prin publicitate și abonamente, dar nu din acest împrumut.

Să nu evităm însă finalul. E în regulă ce face RL luînd bani din publicitate de la Astra? Să scrie laudativ despre Astra în mod repetat, asta nu e OK cu siguranță.

Și, uite așa, intrăm într-o lungă discuție, derulată și pe vremea cînd Antena 3, care e cea mai vocală pe teoria ”ziarului plătit din împrumutul de la Astra”, n-a avut nici o problemă să ia bani de la Ridzi, vînzîndu-și știrile ca pe o marfă.

Încă două posturi au mai făcut-o. Realitatea TV nu trăia din publicitate, huuuo și nici o pretenție după criteriul puriștilor de azi!

Dar Antena 3 și ProTV, corporația îngerilor profitabili cum ar veni, ar avea dificutăți să explice de ce au acceptat. Și nu e nicidecum singurul caz. Drumul milioanelor e mai lung decît Drumul Mătăsii.

 

 

Comentarii (34)Adaugă comentariu

george  •  23 februarie 2014, 13:46

ce pacat ca ziarele au ajuns fituici in care se razboiesc patronii cu diferiti. si mai pacat ca am ajuns sa citim investigatii care nu au legatura cu sportul in ziare cu profil sportiv. e trist rau, dar ce nu mai este trist in tarisoara noastra?
PS – ce de injuraturi o sa primesti iarasi de la prietenul tau Badea 🙂

Tolontan despre Adamescu: Patronul de la „România liberă” a suferit câteva crize | Reporter Virtual – stiri exclusive | Pe urmele stirilor  •  23 februarie 2014, 13:49

[…] „Dan Adamescu (foto) nu se simte bine. De data asta, la propriu. Angajații săi relatează că, după scandalul ASF – Astra – România liberă, patronul în vîrstă de 66 de ani a suferit cîteva crize, chiar în sediul companiei de asigurări. ”În ultimele zile, e aproape permanent însoțit de medici”, povestesc cei de la Astra”, scrie Tolontan în postarea intitulată „Anunț în România liberă: ”Ziar istoric, caut Mecena pe bune!”. […]

stefy  •  23 februarie 2014, 14:24

un ziar daca primeste bani de la un patron, ce politica editoriala are? intamplator oare RL a fost atat de apropiata de actualul presedinte? relatia dintre putere si informatie, asta e problema! nu am apucat sa citesc RL, dar am o intrebare: au atacat si cei de acolo, la randul lor, ASF-ul, asa cum au facut-o alti actori politici si mediatici?

brod  •  23 februarie 2014, 14:53

s-a ajuns la fundul sacului, domnule tolontan! stiau, au fost avertizati de pe la mijlocul anilor ’90, ca prostirea publicului chiar asa zicea PMB: „merge la prostime!”) va goni publicul OBISNUIT SA CITEASCA (si sa judece!). apoi, cristoiu a inventat ziarul cu titluri mai mari decat continutul articolelor (si acelea… cu gaina care nastea pui vii). numai bune pentru cititorii de-alde „libertatea” si alte tabloide, sau televiziuni gen OTV si RTV.
stiti ce declara directoarea economica a societatii R, cand se punea problema platii jurnalistilor? „pai, cu lefurile si deplasarile astora, eu pierd 60 % din profitul pe care mi-l aduce publicitatea”. iar PMB (care se considera director fondator al romaniei libere, „uitand” de c.a.rosetti) ameninta frecvent ca poate sa scoata ziarul doar cu soferii si dactilografele din redactie. apoi, i l-a dat lui adamescu…

fane  •  23 februarie 2014, 15:28

Tolo, de ce iti pierzi tu, oare, duminica spaland imaginea RL? Te-a rugat cineva? Ai vreun interes? Iar expresii de genul: „susține o sursă din interior”, „sună o mărturie” sunt cel putin superficiale, daca nu lozincarde, demne de un propagandist. De ce nu aduci niste rapoarte financiare reale sa vedem si noi cat de profitabila e RL si cat de multi bani ies din celebrele anunturi?

Cătălin Tolontan  •  23 februarie 2014, 15:36

fane: m-ai prins. Sint platit de Adamescu 🙂 Din banii imprumutati de la Astra, desigur.

„Sustine o sursa din interior” este o expresie care apare zilnic in milioane de articole din toata lumea. Daca tie ti se pare o lozinca este pierderea ta.

razvan dinicut  •  23 februarie 2014, 15:50

multumesc pentru raspuns/articol. asta e acel catalin tolontan cu care ma obisnuisem.
totusi, de ce nu ai postat direct articolul asta, cu explicatiile de rigoare, chiar cu intarziere de doua zile? pentru a evita suspiciunile
2. avem reteta asta:
-patron de media securist, comunist sau mafiot, cu diverse interese in tara(sau santajat cu diverse chestii) ce sprijina fatis sau mai putin fatis un grup politic
-niste „formatori de opinie” din media, putin la numar si platiti sa manipuleze la comanda, in general la punga fiind plata, care produc sau nu produc (si) profit real companiei la care lucreaza
– restul redactiilor, oameni platiti sau mai ales neplatiti cu 10-15 milioane, care trag toate injuraturile si decid(sau nu) sa se dedea la piscotareli
– o industrie media care produce mai multi bani decat s_ar crede, dar care trece printr.un declin evident

flipper  •  23 februarie 2014, 16:29

@CT,

Asa mai venim de acasa. Daca cititi si postarile fostilor/actualilor angajat tepuiti de Adamescu la salarii (link-ul la ultima postare la articolul precedent),avem o imagine ma clara si ajungem la concluzia ca banii respectivi, neajungand la ziar, s-au redistribuit pe undeva… prin vreo campanie electorala. Ce campanie a fost mai apropiata de data „imprumutului”? Parca cea prezidentiala. Si atunci cum sa interpretam iesirile extrem de dure ale prezidelului impotriva incompetentilor de la ASF care au dispus controale adevarate la Astra ?? Atentionare prieteneasca? Nu, e un atac de tip mafiot la un organism de control al statului in scopul de a-l impiedica sa duca investigatiile la bun sfarsit. Miza aflarii adevarului cred ca este mai mare, d-le Tolontan, mai mare chiar decat Dan Adamescu si interesele lui financiare la Astra, RL, etc.

ce ziceti, va bagati?

Păgubit ICSIM  •  23 februarie 2014, 17:20

Practica aplicată de Adamescu, este veche si a folosit-o si la alte tipuri de firme!!! Sa explice el, cum a vândut activele ICSIM BUCURESTI si ce a facut cu banii obținuti?
ICSIM, o firma de constructii cu un patrimoniu imens si cu peste 2000 de salariati, care lucra pe profit, a fost cumpărată de Adamescu. A vândut activele pas cu pas iar salariatii i-a disponibilizat, fara sa acorde compensatii salariale. Astfel, ICSIM a fost adusă la starea de agenție imobiliară, cu câțiva salariați.

Miki Maus  •  23 februarie 2014, 17:27

”Mecena pe bune”?
Propun Partidul Comunist.
Aceleaşi senzaţii tari. Româneşti. Din 1944.

Kius  •  23 februarie 2014, 17:54

Nu inteleg de ce Tolo a stricat tot suspansul si a publicat pe blog doua ciorne ale articolului inainte sa publice articolul 🙂

Cătălin Tolontan  •  23 februarie 2014, 18:05

11, kius: din prostia mea. Am gresit si ati fost martorul involuntar al scrierii 🙂

stefy  •  23 februarie 2014, 18:33

eu cred ca domnul Tolontan a facut foarte mult vorbind despre problema in cauza! eu nu l-as acuza, am mai spus-o aici! a aratat problema si a spus, nu aici trebuie cautati banii! a mai vorbit cineva in presa romaneasca despre asa ceva? in asemenea situatii cred ca inca e periculos sa traversezi strada, daca nu esti foarte atent!

voyeur istule !  •  23 februarie 2014, 18:44

gata s-a terminat , gata e ca ala de la ploiesti cu perfuzia dupa el ca toata lumea a vazut pe sticla si a auzit cit sa furat acolo,cu gingavu de fisu mare parlamentar si nu putea articula o fraza coerenta si corecta ! gata ma s-a terminat ! l-a luat boala si pasta ! pute de te trasneste in cap,pute a canalizare cind bate vintu !

agentul rudy  •  23 februarie 2014, 22:01

Cititi asta si o sa va dumiriti cum devine treaba cu excrocul griguta adamescu

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/agentul-rudy-adamescu-l-a-platit-pe-carlos-sacalul-90726

doru  •  23 februarie 2014, 22:34

Dle Tolontan,a inceput noul sezon cu surpriza de a avea meciuri ale Stelei transmise in regim de EXCUSIVITATE de dolce.tv
De ce ?
Nu fac parte din pachetul 1 licitat de DIGI.tv ? fac parte din mismasul nasului su finul ? dvs stiti la ce ma refer…….ar fi de recomandat ca meciurile natinalei sa fie transmise de posturi cu acoperire cat mai mare si……dolce.Cu multumiri,

doru  •  23 februarie 2014, 22:36

Va recomand sa nu ma injurati……awaiting……..

Eternaeva  •  24 februarie 2014, 1:05

Acest ingimfat „om de afaceri”, care se considera deasupra oamenilor datorita banilor, în fond nu este decît incà unul care stie cum sa fure de la altii, cu acte in regula. Un grobian, la banii caruia se inchinã slugile. Cind a cumpàrat ASTRA era pe locul 25 in top 300 milionari in euro, dupa 4 ani era pe locul 15. Credeti ca a urcat prin afaceri prea-cinstite ?

Georgel  •  24 februarie 2014, 9:39

citeam si ultima postare a d-lui Ovidiu. Asa a fost treaba in trecut, asa e si acum. O plimbare a banilor pentru ca sa ajunga acolo unde ”este nevoie”, in r_h_t_ul electoral-mediatic. Capitalismul rezolva simplu: faliment, se valorifica ce este util, politicienii au onoare si isi dau demisia. La noi toti se lipesc de scaun, vezi si incompatibilitatea lui Nicolescu de la Arges si multe alte cazuri in care cu greu s-au dat ajunsi acolo unde trebuia (vezi Nastase). Toti politicienii se vor stăpîni, pentru ca ruleaza banii după cum se vede, iar la amarati ajung 500 lei pe lună, adică mai putin decat ia dl Câmpeanu pentru insoțitor. Adica el 900 penzie plus 600 ajutor, fraierii care muncesc 600 lunar. Sa traiti bine, vesiunea PSD+PNL.

Laurentiu RL  •  24 februarie 2014, 10:49

Tolo, multumim pentru ajutor. Si eu sunt jurnalist la RL. Ai fost printre putinii colegi care a relatat obiectiv criza Astra-Romania libera. Adevarul este mult mai crud. Salariile sunt mult intarziate. Nu toti au primit salariile pana la luna ianuarie. Eu de exemplu din noiembrie si pana azi am primit doar 500 lei. Mi se spune sa am rabdare, este adevarat ca sunt unii colegi care au primit banii la zi pe luna decembrie ,dar nu sunt multi. Am doi copii si nu mai am ce sa le dau sa manance. Sotia este profesoara de franceza la un liceu si castiga doar 1.170 lei. Parintii nu ma pot ajuta. Am trimis o cerere de ajutor financiar in luna noiembrie 2013 la dl Adamescu si raspunsul a venit cinic: Nu sunt bani. Sa astepte, problema se va rezolva. Nu stiu ce sa facsi pe ce drum sa apuc.

nea caisa  •  24 februarie 2014, 11:13

Catre Miki Maus. Ar fi bine sa fi fost PCR. In fapt, in timpul razboiului, RL a fost ziar finantat clandestin de NKVD. A fost (si cred ca inca mai este) ziarul Moscovei.

Sabina Fati  •  24 februarie 2014, 15:49

Salut Tolo sunt banii la zi!Daca vrei va trimit si voua la gazeta daca aveti nevoie.Daca nu bag cat e nevoie la Dinamo sa facem echipa puternica pentru ca am auzit ca Geambasu e tare suparat.Spune numai de cate milioane e nevoie, banii nu sunt o problema…

C G Balan  •  24 februarie 2014, 16:49

Catalin Tolontan: misto analiza cum la fel de mult mi-a placut cum i-ai „inchis-o” lui Fane! Elegant 🙂

coke  •  24 februarie 2014, 17:27

Frumos, in era internetului ANAF-ul cheltuie anual, doar cu publicitate intr-un singur cotidian 300.000 de euro. Multumesc tie stat roman, si multumesc tie ANAF ca-mi pui popriri pe conturi cum nu-ti platesc 50 de lei, pentru a-i lua si pentru a-i da inspre RL, spre cei care fauresc noul jurnalism de dreapta cladit pe bani de la stat.

Georgel  •  24 februarie 2014, 19:31

@ Laurențiu: în București se zice că este cel mai mic șomaj din țară, așa că poate ai succes într-o altă meserie. Am făcut-o mulți, de la Ceorbea încoace, depinde de norocul fiecăruia. Din păcate, nu mai dau banii pe România Liberă de când ne-a obișnuit Ponta cu mica publicitate, rubrica angajări. Că nu ne interesează altceva în ziar, poate este vina voastră.
Dar poate vezi și cum se trăiește cu 600 lei pe lună ca vânzător, adică banii luați în plus de dl Câmpeanu, pe care mulți îl compătimesc. Sau poate dai meditații la ceva, în București sunt oameni cu bani, poate își dau odraslele la meditații ?!

bibi  •  24 februarie 2014, 21:24

Tolontane ai ajuns sa plangi de mila unor profitori care se cred inca ziaristi? La basisti din cate vad exista solidaritate de tip mafiot,tu ce dracu nu te trezesti odata din starea de prostie capatata gratis de la mincinosul nr 1 al tarii!!

ciupi  •  25 februarie 2014, 7:14

doua sunt cuvintele care au adus presa cea de toate chioscurile in starea actuala: POLITICA si INTERNETUL.

rkmn  •  25 februarie 2014, 10:41

sa-ti fie rusine tolo.

Mircea  •  25 februarie 2014, 16:47

Va mai amintiti episodul Hotel Rex din Mamaia?
D-nul Adamescu… si un foc la acest hotel asigurat la propria firma …un alt mod de a transfera banii …

Kius  •  25 februarie 2014, 17:19

@Tolo
La tarifele RL, cifrele pe care le dai par ok. Sunt echivalente cu 6-7 pagini de mica publicitate pe zi. Asa o fi, nu am mai cumparat RL de secolul trecut.

DAR
Veniturile nu iau in calcul cel mai probabil costurile vanzarilor: functionarea agentiilor proprii de publicitate (vreo 8), costurile cu intermediarii, costurile pentru procesarea platilor (multe plati mici = costuri procentuale mari), costuri pe procesarea anunturilor (nu e ca o macheta full-page pe care o arunci in pagina), iar daca iei in considerare toate astea trebuie sa mai scazi niste sute de mii.

@ 20 Laurentiu
Am toata compasiunea pentru tine, dar Adamescu nu s-a imbogatit platind salarii corecte sau la timp. Neplata salariilor in presa este si o moda. Stiu exemplul unui ziar care desi avea contul doldora nu platea salariile la timp pentru ca „fraierii nu au oricum unde sa plece” si „daca altii nu platesc, noi de ce sa platim?”. Sefii nici nu stiau ziua de salariu, doar se duceau la bancomat ca la izvorul fermecat atunci cand aveau nevoie. Deci nu cumva sunt acolo unii foarte bine platiti ca sa va tina in frau? Daca nu sunteti platiti de cinci luni nu inteleg de ce nu faceti o greva? De ce nu stati acasa, ca e mai ieftin?

Din pacate, lucrurile trebuie facute la timpul lor. Ce vor zice acum comentatorii daca nu mai apare ziarul? „Vezi, le-a taiat robinetul cu euro”

Cătălin Tolontan  •  25 februarie 2014, 18:49

30, KIUS: Din 1 mil de euro, mica publicitate (cea pe care o calculezi in pagini) reprezinta cam 60%. Restul vine de la ANAF si din anunturile juridice. Astea-s separate, cum ar veni.
Multumesc!

Jurnalist RL  •  25 februarie 2014, 20:32

Va pot confirma ca toata redactia RL este cu banii la zi, incepand cu vara/toamna anului trecut.

Alt jurnalist RL  •  26 februarie 2014, 17:57

Eu va pot confirma ca am primit salariul de la RL in avans pana in aprilie 2016. Am avut niste probleme personale si domnul Adamescu m-a inteles. As dori sa ii multumesc si pe aceasta cale.

Alexandru  •  26 februarie 2014, 21:13

Cum se simte rau domnul Adamescu? Ingrozitor! Am inteles ca si domnul Voiculescu o duce mai rau cu sanatatea in ultimul timp, de domnul Becali nu mai zic… Fapte: cat timp nu au avut probleme cu justitia toti domnii mai sus mentionati o duceau foarte bine. Fapte: in Romania s-a scapat de-a lungul timpului masiv de puscarie pe certificate medicale, s-a fugit din tara (ex. Omar Hayssam) Fapte: doctorii care emit un certificat cu diagnostic incorect nu raspund in niciun fel. Fapte: chiar nu a mai ramas niciun jurnalist pe care sa-l poti citi in Romania.

Comentează