Ultima scrisoare a lui George Copos

Lista celor 8 condamnări fără precedent din Dosarul Transferurilor a fost deschisă de George Copos. El a primit 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Toți cei 8 șefi din fotbal au primit pedepse cu executare.

marți, 4 martie 2014, 2:42

Lista celor 8 condamnări fără precedent din Dosarul Transferurilor a fost deschisă de George Copos. El a primit 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Toți cei 8 șefi din fotbal au primit pedepse cu executare.

Acum o săptămînă, marți, imediat după amînarea verdictului, George Copos mi-a trimis prin curier personal o scrisoare, una dintre zecile epistole adresate în ultimii 15 ani, de cînd, împreună cu colegii mei, am început investigațiile în ceea ce au devenit apoi Dosarul Loteria 1 și 2 și Dosarul Transferurilor. „Minciuni”, „neadevăruri”, „calomnii” scria întotdeauna pe foile galbene, de bună calitate, cu sigla Ana Group.

Cu mulți ani în urmă m-a și dat în judecată pentru că am folosit de prea multe ori termenul corupție într-un articol despre el, pe vremea cînd era vicepremier al Partidului Conservator. Spre onoarea lui, n-a apelat la intervenții patronale pe o imaginară filieră politică. Doar partenerul său de afaceri, Nicole Cristea, fostul șef al Loteriei, a mișcat ceva butoane, dar fără folos. Am continuat să scriem. Patronul Rapidului a pierdut acel proces de calomnie.

Am deschis plicul, cu sentimentul acela straniu pe care-l ai cînd știi ce vei găsi în el.

Stimate domnule Tolontan,

De-a lungul a 8 ani ați reușit să țineți treaz interesul față de subiectul Dosarul Transferurilor pe care, în ceea ce mă privește, l-ați prezentat trunchiat și tendențios.

Continuați să faceți abstracție de documentele pe care vi le-am furnizat și, ca și acum 8 ani, continuați să afirmați că am declarat și încasat alte sume decît cele reale…

Apoi urmează documentele care au alcătuit linia de apărare a lui George Copos, în fața opiniei publice și a instanței. Scrisoarea se încheie astfel:

„Vă solicit să luați act de aceste documente și să încetați să publicați informații neadevărate vădit tendențioase despre transferurile operate de Rapid”.

De data aceasta, chiar vom înceta. Pentru că Dosarul Transferurilor a ajuns la sfîrșit. Nu e nici o sărbătoare, e doar un final.

Comentarii (140)Adaugă comentariu

Adrian  •  4 martie 2014, 21:13

Salutare mon cher Catalin,

Pentru inceput felictari pentru acest succes, in care ai crezut mereu.Legat de parerile tale/opinii editoriale etc, da-mi voie sa remarc faptul ca nu reusesti sa vezi barna din propriul ochi.Pacat pentru ca te lasi condus de sentimente, ai fi putut ajunge mai sus, mult pre obedient in fata fariseului de nea Ovidiu, ai pastrat si tu Cataline in sange putina cultura comunista, mare pact, otutsi asa cum am spus si la inceput felictari pentru reusit si atat.

Bafta

stelist  •  4 martie 2014, 21:18

Tolontaneeeee ma enervezi la culme. Vai mama ta de jurnalist ce esti.

coco  •  4 martie 2014, 21:33

pt. cel de la pozitia 86 – trate, esti lovit in cap cu comanda politica. Asta e cert !

Van_Damme  •  4 martie 2014, 22:00

Partea proasta in toata povestea asta este ca de fapt tot ce se intampla si ar trebui sa fie firesc intr-o tara normala, la noi se intampla ca urmare a unor interese mai mari. Acestia sunt pana la urma niste pesti mici, sacrificati undeva pe o linie politica. Sunt niste porcusori crescuti si ingrasati de altii mai influenti si mai patati decat ei, iar acum, in ajun de an electoral si in preajma alegerilor FRF au fost sacrificati. Noi, pe buna dreptate ne bucuram, dar corectitudinea si normalitatea sunt inca departe de noi, undeva peste mari si tari….

Andrei  •  4 martie 2014, 22:00

Bravo!
Jos palaria in fata voastra!
Felicitari si spor la treaba in continuare!Mai aveti si alti clienti de „rezolvat” 🙂

Mihai Mihai  •  4 martie 2014, 22:09

Ar fi frumos ca HAGI sa-si ceara public scuze pentru introducerea clanului Becali pe gatul romanilor, ajutand astfel la distrugerea fotbalului pe care se tot plange ca il pierdem din nu stiu ce alte cauze, numai de mafie nu zice nimic. Mare minune sa nu fie si el audiat cat de curand.

InGodWeTrust  •  4 martie 2014, 22:42

Cataline in acelasi stil o sa-l vad si pe Bute sper…si Emanoil Savin si toata sleahta de aurolaci SPER!

Si sa le taie subventziile la perfomeri ca nu e pomeneala in toata lumea sa ai pensie ca ai fost sportiv de performantza.

misu  •  4 martie 2014, 22:59

Pentru toti ipocritii care ati ramas fascinati de orice basina de la tv a leprelor umane care au reprezentat ani in sir fotbalul nostru: si-au meritat-o. Si sa se intoarca si Dragomir unde merita: tot la puscarie!Respect Catalin!

Cocos  •  4 martie 2014, 23:32

Beau foarte putin si rar dar astazi ma imbat de bucurie, toate figurile astea meritau puscarie.

Cocos  •  4 martie 2014, 23:40

„Mihai Mihai Says:
March 4th, 2014 at 10:09 pm
Ar fi frumos ca HAGI sa-si ceara public scuze pentru introducerea clanului Becali pe gatul romanilor, ajutand astfel la distrugerea fotbalului pe care se tot plange ca il pierdem din nu stiu ce alte cauze, numai de mafie nu zice nimic. Mare minune sa nu fie si el audiat cat de curand.”

Corect, Hagi a fost in cardasia celor care reprezinta cancerul fotbalului romanesc, ar merita sa dispara pentru o vreme. Mi se intoarcea stomacul pe dos cand mi-l imaginam pe Popescu, sclav al Becalilor, la conducerea FRF. Nasu’, cat ar fi de pramatie, este un sfant pe langa Becali Bros-Popescu-Hagi & Co.

animalutul20  •  4 martie 2014, 23:55

si s-a rezolvat totul dupa procesul asta , cataline?? nasu+kasai si clanul de la frf nu merge si el la parnaie???

cei7pitici  •  5 martie 2014, 0:10

Bravo Tolontan & echipa,
Dosarele transferurilor, Ridzi, Gala Bute, toate sunt invstigatii ale Gazetei si ar trebui sa infiintati sau sa fondati o Galerie a jurnalismului adevarat din Romania in care acestea sa stea model de urmat si completat de restul de publicatii sau redactii din aceasta tara.
Sunteri prea buni in ceea ce faceti pentru Romania si speram sa nu va opriti aici. Aveti multi cititori de partea dumnevoastra, care va urmaresc cu admiratie si respect aceste investigatii semnate impreuna cu Neag si Gafiuc, doua nume deja recunoscute.
Felicitari si succes in continuare

Dan – locuiesc in SUA  •  5 martie 2014, 0:20

Incredibil, felicitari dle Tolontan. Cum spunea altcineva, poate nu e totul pierdut in Romania.
Cred ca multi oameni se intorc spre justitie, pe care o vedeau corupta si putreda, gaunoasa. Sper sa nu moara speranta asta, e doar un inceput. Cei care fac jocurile incep sa-si revizuiasca strategia
Multi care posteaza par confuzi si par ca nu sesizeaza imortanta sentintei si a finalizarii procesului, exercitiul democratic in care presa demareaza o ancheta si se finalizeaza cu inchisoare si recuperarea prejudiciilor de la niste lepadaturi de care parea ca nu se lipeste justitia, si la inceput pareau deranjati de incovenineta de a se duce putin prin tribunal ca sa fie achitati. Ganditi-va ca nimeni nu dadea sanse dreptatii, toti mergeau pe mana coruptiei, incluzandu-l pe M Sandu, care nu avea nici macar backup plan pentru Popescu, fiind sigur ca va fi achitat. Sunt foarte putini idealisti ramasi in Ro, ca jurnalistii de la gsp care au lucrat la ancheta, in frunte cu dl Tolontan. Avem nevoie insa de foarte multi.

fratii de soarta  •  5 martie 2014, 0:21

BRAVO!
Asteptam cu interes verdictul in alt dosar, declansat tot de voi, cel al lui Ridzi-Pitzi. Daca se va merge pe aceeasi directie si daca DNA o va agata si pe Udrea cu gala Bute atunci o sa va declar fara nici o retinere cel mai mare jurnalist de investigatie din Romania. Alaturi de echipa dumnevoastra.
Tara asta are nevoie de dreptate.
Cu respect, un simplu roman

nihai  •  5 martie 2014, 0:54

Urmeaza Udrea?

steauafaranume  •  5 martie 2014, 1:01

Cred in anchetele Gazetei, ale lui Tolontan. Si nu sunt singurul. Felicitari, ati facut multi romani fericiti.

nerabdatorul  •  5 martie 2014, 1:04

Astept cu interes urmatoarea ancheta, dosar al Gazetei. Acum ma declar un admirator al kuncii dumnevoastra.
Jos palaria in fata lui Tolontan si a echipei sale

99 de zile pana la cupa mondiala  •  5 martie 2014, 1:14

Tolontane esti un tantalau…

rahan  •  5 martie 2014, 1:37

Victoria este numai pe sfert.
Trebuiau condamanari mai grele,de la 12 ani in sus,si toata averea conficata pentru ca si-au cladit averile cu banii pe care iau ars din transferuri(mai putin popescu care a caxut ca musca in lapte,avea deja multe milioane nu stiu ce i-a mai trebuit).am sau nu am dreptate

Sorin  •  5 martie 2014, 1:41

mai e treaba multa de facut … abia dupa ce vor mai intra cativa la inchisoare va incepe adevarata munca. spor

adrian michaels  •  5 martie 2014, 2:19

Eu locuiesc in US de peste 30 de ani si din pacate observ ca in Romania nu s-a schimbat nimic ! Toti admiratori tai sint niste loosers care nu au realizat nimic in viata dar care se bucura de raul altora. Sportul si mai ales fotbalul nu aduce profit la marea majoritate a cluburilor din toata lumea – si tu stii asta !. Acesti cowboys au investit si au pierdut sume pe care tu nu stii nici macar sa le scrii. Au contribuit si au adus poporului Roman o recunostiinta si o fericire incomensurabila ( Vezi Popescu ). Tu esti seful la toti acesti pierzanti pentru ca ai facut totul constient din mindria ta de Roman nerealizat.
Fotbalul Romanesc o sa piarda enorm si tu in urmatori 8 ani nu ai sa scrii decit ce smecher ai fost tu de ai ruinat placerile a 20.000.000 de Romani care le place fotbalul. RUSINE …..

Alex  •  5 martie 2014, 2:33

Si pentru ca orice final e un nou inceput, a sosit momentul sa puneti tunurile pe Sandu si Dragomir. Ar fi nava amiral a investigatiilor voastre.

Dragos  •  5 martie 2014, 3:00

Sa nu te mire gratierea lui Popescu de maine de catre domnul presedinte! Oare poate candida….hmm

nealiniatul  •  5 martie 2014, 6:38

Am aceeasi senzatie ca si la ‘judecarea’ si executia sotilor Ceausescu…Multa prostime se bucura atunci si au ajuns sa sufere rau acum…statul de drept se cladeste pe adevar si pe o justitie care aplica legea. Nu i-am inghitit niciodata pe indivizii condamnati azi..Trebuie totusi sa constat ca azi justitia romana,prin decizia data de acesti judecatori, a ajuns sa fie mai implicata in mafie decit condamnatii.Sunt curios sa stiu cun au ajuns judecatoarele alea la curtea de apel…Probabil ca au rupt lumea dreptului cu studii si carti scrise…Sau au fost promovate politic ( sau altfel)de joaca rolul „razbunatorului haiduc” pe pamint romanesc…
Iar pe dumneavoastra domnule Tolontan ce ura haiduceasca v-a inspirat in „ancheta” asta?
Alti indivizi au distrus tara asta…Si sunt liberi si bine…Cind oare raspunde Ion Iliescu pentru omorirea ceausestilor dupa un proces de doi lei si aruncarea tarii in deriva de 25 de ani?

utraian  •  5 martie 2014, 7:45

Numai un naiv ar putea crede ca decizia a fost amanata asa aiurea. Daca Instanta vroia sa-i condamne ii condamna deja inainte de 4 martie(dupa cum se vede erau probe zdrobitoare). Euforia opiniei publice este de inteles, intr-o tara in care NORMALITATEA a devenit un lux…

Este evident ca baieteii astia sunt unde trebuie acum…Si totusi, se uita ceva important.
Judecatoarele nu cred au ales intamplator ziua de 4 martie. Cred ca anuntarea sentintei a fost amanata intentionat pentru a nu le da timp lui Sandu si Kassai de a numi un nou succesor al dinastiei lor…
Vom vedea azi care e treaba.

io  •  5 martie 2014, 7:57

Felicitari si respect Tolo. Pentru mine esti langa Bob Woodward si Carl Bernstein

jan  •  5 martie 2014, 8:13

Bravo Cataline.. Asteptam la puscarie si pe Dragomir,Sandu,Regheblat-pariuri,Kassay,dar si Mititelu,Obreja,Avram!Odihna usoasa banditilor din sportul romanesc!

Dani  •  5 martie 2014, 8:15

In ce priveste gsp, Copos a reusit ce si-a propus: a demonstrat ca scrie mai bine decit toata redactia la un loc! Asta inseamna ori ca intelectul sau este mult peste posibilitatile celor din gsp, ori ca gsp este la un nivel foarte jos, atit uman cit si profesional.
Acum stau si ma ntreb un lucru…La cita reclama a facut gsp unora precum fratii Becali, G.Popescu ori MM Stoica, oare n-ar trebui sa pice si citeva capete din redactie? Macar asa, pentru favorizarea infractorului…Nu de alta, dar un mascarici precum MM Stoica n-ar fi ajuns nciodata atit de sus fara ajutorul vostru!

ion iofciu  •  5 martie 2014, 8:18

Pe Georgica-cofetaru’l-am cunoscut in vremurile cand era instructor cu propaganda la CC al UTC ( adica cu papagalu’). „Tovarasii” l-au ajutat dupa Revolutie si l-au bagat in afaceri cu coreenii. Si-a deschis si un lant de cofetarii,de unde a cumparat echipa de fotbal Rapid ajungand vice-premier prin Voiculescu,achizitionand apoi pachetul majoritar la hotelul Athene-Palace si doua hoteluri in Poiana Brasov plus o fabrica in Campina. Cred ca n-ti inteles nimic,nu-i asa? Nici el. Mergi sanatos Georgica, drumul spre puscarie l-ai construit singur!

Shogun_blue  •  5 martie 2014, 8:27

De data aceasta, chiar vom înceta. Pentru că Dosarul Transferurilor a ajuns la sfîrșit. Nu e nici o sărbătoare, e doar un final.

FOARTE TARE

George  •  5 martie 2014, 8:51

Pun ramasag :
Daca Hagi o va deschide gura…. AL FAC SI PE EL.

Sa nu uitati un lucru esential :

DIN COMUNISTI ,PROLETARI etc… NU SE POT FACE DEMOCRATII !!!!!!!!!

FLORIN  •  5 martie 2014, 8:55

sa se amane alegerile>
1.MIRCEA LUCESCU=PRESEDINTE!
2 PUIU IONESCU

Ramon  •  5 martie 2014, 8:57

Dan – USA: Copos si Padureanu au adus bani pentru cele doua cluburi, nimeni nu i-a obligat. Copos i-a adus din afacerile lui, putea sa-si cumpere o insula (greceasca) sau sa dea salarii angajatilor lui. A preferat sa aduca bucurie suporterilor. Atunci cand dai de bani, multi, incepi sa faci prostii. Cluburile au fost prejudiciate ? Dar cand s-a adus bani, milioane, nu s-au supărat ? Când aceștia erau numiți patroni și așteptați de cerșetori erau buni. A fost prejudiciat statul. Da, dar când conducătorii statului își bat joc de populație, când ceri asfaltarea străzii pe care stai și ți se spune că la primărie strada apare ca asfaltată, când copilul îți moare în spitalul de urgență, când asiști la circuri josnice, tip privatizarea Oltchim, CFR Marfă, când acestea umplu, ani de zile, conturile diferiților patronei ? Merită acest stat să te duci să îi dai impozite ? Pentru ce, pentru circul mediatic de 15 ani ? Pentru că ai făcut o facultate, ai sperat într-un servici decent și acum își bat joc patronii, care dau anunțuri de angajare la mișto, 100 CV uri pentru un salariu minim ? USA are justiție, dar asta după 100 și mai mulți ani de libertate, justiție susținută de o industrie în concurență acerbă, care pierde imens dacă alții înșeală. Un stat care se joacă cu toată lumea, ia produse și apoi își devalorizează moneda pentru că își permite. Nu-ți convine, nu mai vinde în USA. Îți permiți să pierzi o piață de 200 mln oameni, bogați ? România n-a fost niciodată așa, s-a bătut pentru independență, dar din 1965 a intrat pe mâna parveniților autohtoni, nu pentru că jugul de fier austriac ar fi fost hain ci pentru burdihanele locale. Cei 8 fac parte din aceștia. S-au dus ei, vin alții, sau nu mai facem nimic. Dacă în loc de 2000 USD pe lună ai câștiga 200 ai mai munci ? Asta ajunge România fără șmecherii, o țară neinteresantă.

dan  •  5 martie 2014, 8:59

Bravo pemtru consecventa in munca. Sunteti un exemplu pentru multi romani. NE-ATI CASTIGAT ADMIRATIA. NU RENUNTATI LA JURNALISMUL DE INVESTIGATIE oricat de greu este acest drum.

marius  •  5 martie 2014, 9:15

Imi vine in minte un alt caz celebru …Mihai Necolaiciuc, ACHITAT în dosarul în care este acuzat de fraudă de peste 2,7 milioane de euro …astept o ancheta din partea D-voastra….Succes.

Alin  •  5 martie 2014, 11:03

Profesionalism, perseverenta, competenta, integritate,… Ati demonstrat ca posedati toate aceste calitati, domnule Tolontan!
Chapeau!

Laura  •  5 martie 2014, 14:23

Domnule Tolontan, acum ca Dosarul Transferurilor s-a incheiat cum v-ati dorit, lasati Steaua in pace !!! Nu va mai duceti la UEFA sa spuneti ce se intampla aici, ca Steaua sa aiba de suferit din cauza condamnarii lui Mihai Stoica. Cred ca ati uitat ca de multe ori ati avut ce scrie in Gazeta datorita performantelor Stelei.

daniel  •  5 martie 2014, 15:32

Dle.Tolontan\
Ai grija pentru ca machedonii sunt razbunatori; fi atent sa nu te calce vreun vapor pe trecerea de pietoni.

yoo  •  5 martie 2014, 20:45

Bai Tolo , te executa si ascunde astia intr o buna zi.
Ai mare grija .

Oscar  •  12 martie 2014, 17:37

Complicii: patronul de la NIC Nicolaie Ghinea , Matei si Romtur au cam fost uitati si poate jurnalistii nu ar face rau sa sape putin….

Comentează