Solidar cu Andrei Pleșu

De ce?

miercuri, 12 martie 2014, 9:22

De ce?

”Una dintre crizele inerente oricărui parcurs interior e pierderea încrederii, senzația că nu progresezi, că ești abandonat, că lucrurile nu au sens, că te-ai adîncit într-o opțiune care nu duce nicăieri. Țelul vizat devine nebulos, voința cedează.

Efectul este posomorîrea sufletului, tristețea, demobilizarea.

În contrast cu această suferință cronică – care atestă o priză drastică a demonicului asupra vieții noastre sufletești – rolul îngerului păzitor e capital. El reconfortează, atenuează răul, reinstituie tonusul vital.

Ignațiu de Loyola e de părere că datorăm îngerului toate momentele noastre de vigoare interioară, de încredere, de concentrare ofensivă, în vreme ce momentele de cădere interioară, descurajarea,colapsul energiilor sufletești sînt semene ale unei influențe precumpănitoare dinspre puternicii acestei lumi.

Acțiunea întăritoare a îngerului nu are efectul unei intervenții halucinogene, nu produce trufașe euforii. Nu gonflația interioară, nu suficiența iresponsabilă sînt rezultatul terapiei îngerești, ci tocmai pacea, echilibrul sufletesc și gîndirea pozitivă.

Îngerul nu manipulează comportamentul ”clientului” diminuîndu-i libertatea, nu abuzează de autoritate, nu se răstește. Limbajul lui are mai degrabă morfologia adierii: e vîntul care răcorește, boarea care oxigenează, aerul întremător al respirației firești”.

Andrei Pleșu, ”Despre îngeri”

De aceea.

 

 

 

 

 

Comentarii (47)Adaugă comentariu

pawn  •  12 martie 2014, 21:36

ei, vezi bine, omul nu e solidar numai cu bashescu. dl. tolontan e un spirit fin , care intelege ce…a, da’ stai asa, ca dl. plesu insusi il peria pe viitorul puscariabil de la cotroceni. fapt care chiar pune serios la intrebare nivelul moral (si, implicit, intelectual) al criticului de arta cu pretentii de intelept national.

unohm  •  12 martie 2014, 21:46

atat ? asta-i singurul motiv ?

Costica  •  12 martie 2014, 21:46

Pleșu este un literat și intelectual de marca. Din nefericire a ajuns o înjurătură sa fii elevat în lumea mica în care activam, interesele unora și nesimțirea altora au făcut ca și bruma de minte pe care o mai avea romanul obișnuit sa se topească pe masa manipulărilor de tot felul. Peste 20 de ani vom marca încă 20 de ani la coada clasamentului Europei și tot alții vor fi de vina.Am și eu o întrebare: când se vor sătura, când le va ajunge ?

emil  •  12 martie 2014, 21:52

Tot acest „conflict” intre cei care urmeaza o linie ideatica sau alta , este intre cei care gandesc si cei care îi idealizeaza pe cei care gândesc pentru ei.

marcel zadda  •  12 martie 2014, 21:54

multumesc, asa e.
de aceea.

NR  •  12 martie 2014, 21:58

Am onoarea,d-le Tolontan !Superb textul adiind aiurea,prefatand umbrele linistii,in drumul lor spre lumina,defrisand orice urma de rau, solidarizand aievea,nu doar cu sine insusi ci si cu esenta spatiului harazit..

Grig Silviu  •  12 martie 2014, 21:59

Excelent,domnule Tolontan!Din pacate,in Romania,educatia este departe de ceea ce ar trebui…pacat,in „democratie”,ar fi trebuit sa fie mai bine decat in trecut…

adrian  •  12 martie 2014, 22:05

Îmi place Andrei Plesu şi il respect

ion  •  12 martie 2014, 22:09

Cataline,
in primul rand: felicitari pentru ca alegi sa-ti pastrezi coloana dreapta!
in al doilea: cata incredere ai tu in cititorii gsp de le dai citate de-astea? te astepti sa le citeasca? mai mult, te astepti sa inteleaga ceva? dupa cum observi, esenta este „bashescu”, nu altceva…

MC  •  12 martie 2014, 22:28

o fi fost atins de pana modestiei ingeresti sau de „suficienta iresponsabila” atunci cand a zis de „acesti gigei de la Cultura”, la numirea lui Stirbu? sau aruncatul de laturi e permis, daca e vorba de Insusi A.P.?

Broscuţa Oac  •  12 martie 2014, 22:44

Mi se pare unul din textele slabe de Pleşu. Nu merita citat, sincer. Ar putea fi interesant pentru Gâdea senior, că era în branşă.

În ce priveşte persoana lui Pleşu, ar fi câteva chestii.
Traseul Iliescu-Constantinescu-Băsescu: să ai fundul mare nu e condamnabil, să-l aşezi în multe bărci este.
Apartenenţa la PCR, ca şi reintrarea în PCR după meditaţia transcendentală: cam mare flexibilitatea pentru un anticomunist declarat.
Apartenenţa la CNSAS: legea de fapt i-o interzicea, el a arătat că filoSoful poate s-o încalce (Pleşu nu e Gigi).

Săracii îngeri.

dan.enache09  •  12 martie 2014, 22:51

Din pacate, aceste elemente de plastilina continua sa existe pentru ca reprezinta o parte a românilor. Altfel nu ar putea sa faca audienta, nu ar putea sa vânda publicitate si deci si-ar inceta existenta, desi grupuri de presa ca cel al antenelor poate sa supravietuiasca doar pentru propaganda politica.

Nu cunosc legislatia in ceea ce priveste acivitatea jurnalistica si in ce fel astfel de reactii ce vin din tavernele intelectualitatii românesti pot fi limitate.

Insa lucrul cel bun e ca reactii ca cele ale antenelor pot motiva intelectualii sa ia atitudine impotriva politicului care tine in spate astfel de elemente de plastilina. Clasa mijlocie trebuie sa iasa din autosuficienta si sa-si trateze senzatia de greata pentru politic, pentru ca altfel va fi înghitita de mâzga din ce in ce mai vâscoasa a plastilinei.

In tara in care singurii vulcani activi sunt noroiosi, energia pozitiva a celor care creaza valoare trebuie sa-si gaseasca un reprezentant cat mai curand posibil. Magma inca fumega in strafunduri, insa e momentul sa spunem STOP letargiei.

petru  •  13 martie 2014, 0:08

Cu riscul de a trata subiectul cam in raspar , am o problema cu AP. Omul e posesorul unei inteligente si a unui nivel de cultura care ar trebui sa-l faca imun atat la insulte cat si la partizanate sau antipatii evidente.
Faptul ca se gaseste constant intr-o apropiere de baricada politica il si expune. Daca practici o ironie blanda si paterna poti vorbi sau scrie linistit despre oricine. Daca, in schimb , esti partizan, dispretuitor si acru , chiar daca polemizezi sclipitor , esti in lupta. Iar in lupta dai si incasezi. Nu poti avea pretentia sa-ti bati joc de oricine ( in afara de Basescu pe care in cel mai rau caz il critica vag , indulcind cu nuante de admiratie ) si sa nu ti se raspunda.
Eu , desi probabil ca nu conteaza asta pt. nimeni , as fi fost mai bucuros sa stiu ca exista cativa purtatori de IQ elevat care sa arbitreze cu umor si intelepciune, de la fereastra bibliotecii sau a universitatii, serparia din strada. M-as putea raporta la ceva….
In ce priveste politica , nu ma pot raporta la dl. Plesu. A fi basist e chestie de optiune, nu poate fi o afinitate. Sau, poate fi la nenea CFR-istul pistolar. Dar lui nu-i stie nimeni numele…..

max  •  13 martie 2014, 0:10

Nu mai urmaresc demult asa-zisele televiziuni „de stiri”. E de ajuns sa surprinzi titlurile de pe burtiera in goana telecomenzii ca sa-ti dai seama cu cine ai de-a face, indiferent ca vorbim de antena 3, romania tv, b1tv sau realitatea. Cei care se uita in gura „formatorilor de opinie” care apar la aceste televiziuni mi se par iremediabil indobitociti. De aceea, nu inteleg nevoia d-lui Plesu de a se apleca asupra acestei haznale. Pe cine vrea sa convinga ca alde Gidea si Ciuvica sint niste neispraviti? Mi-e greu sa cred ca cei care-l citesc pe Plesu se uita la Gidea si viceversa. Intersectia dintre publicul lui Plesu si publicul lui Gidea e multimea vida.

Conache Pavel  •  13 martie 2014, 5:29

Respect, Andrei Plesu.

adam  •  13 martie 2014, 8:34

Tolo, te stiu baiat destept, caracterul lui nenea asta Plesu nu-ti zice nimic ? sau nu-ti zice, ca nu il are, corect

john  •  13 martie 2014, 8:37

@unohm
și dacă ar fi singurul motiv. Pleșu spune într-o propoziție mai multe decât Gâdea într-o viață.

Grigore Stegaroiu  •  13 martie 2014, 10:14

Pentru toti anti-Plesu :

„E parca un facut ca nimanui
Nu ii miroase murdaria lui.
In schimb,pe vrute sau nevrute,
Parfumul altuia ii pute”

T. Arghezi

victor L  •  13 martie 2014, 10:19

Of, dle Tolontan,
trebuia tocmai in tribuna sa-l urcati pe dl Pleşu?!
Pai, nu cititi replicile de neimaginat care se scriu la articolele dlui Cosasu? care, chiar daca e cronicar sportiv (de mai mult) de o viata, primeste cele mai nerusinate vorbe de la cite un pion din galeriile „curva” sud ori nord; ba, unii vor sa-l invete chiar cum se scrie corect in romaneste 😛
Poate, to(n)tusi, in felul asta se vede si nivelul de cultura a celor ce cred ca jocul cu băşica este supremul in viata, si ca ei au ajuns la deplina cunoastere. La deplina cunoastere, caci mai mult nu pot acumula. Este un bun „termometru”.

conu  •  13 martie 2014, 10:24

@ john

Valeu!

Dragos  •  13 martie 2014, 10:28

pawn

Serios? Daca l-a periat pe Basescu, lui Plesu i se poate pune la indoiala intelectul? Serios?? Tu chiar vorbesti serios?

Voi sunteti reali?

Alexandru  •  13 martie 2014, 11:24

Dar sa nu uite ,,Plesu” ca si el a fost ministru care i ntr-un fel a contribuit la distrugerea tarii ;Si ptr. acceasta ce ar merita inpreuna cu toti(incepind dela asa zisa revolutie)terminind inclusiv cu Base…et compania actuala si trecuta.Dar sa nu uite TOlontan ca foarte multi nu-l vor uita;asa nici pe ziaristi facuti ,tradatori ,slugi populari zis pupincuristi.

Andrei Preșu  •  13 martie 2014, 11:28

Pleșu se exprima cel mai bine prin scrisori…

@Grigore Stegaroiu  •  13 martie 2014, 11:30

I se aplica in aceeasi masura si „maestrului” Plesu…

fanulumocanu  •  13 martie 2014, 12:14

Bun. Deci , il gratiezi pe Plesu, esti de partea lui pentru ca scris chestii misto in trecut. Dar vad ca la Gica Popescu esti de partea personalitatilor necrutatoare, neinduratoare si de neclintit care au inteles cum e cu dreptatea, egalitatea in fata legii si sanatatea morala a societatii. Andrei Plesu se apuca sa traga de urechi niste personalitati media , si se asteapta la ce? Da , maestre,pedepsete-ma , am fost neasculator?

alex  •  13 martie 2014, 13:41

Mai degraba consider atitudinea dlui Tolontan o forma de penitenta pentru luarea de pozitie in cazul linsajului (mediatic, desigur) la care a fost supus dl Mircea Toma. L-au pus mai marii intelectuali la colt cu acea ocazie (scuze de sarcasm), la pachet cu ideea sa de neutralitate, l-a luat peste picior bunul sau amic Aligica si probabil s-a-nmuiat la gandul ca o sa se lipeasca si de el fie stigmatul ”varanismului” fie cel al falsui profet. Neavand pretentia ca realitatea trebuie sa fie cea vazuta (in cazul asta mai mult banuita) de mine, eu asa am senzatia: dl. Tolontan incearca sa dreaga busuiocul.

Cătălin Tolontan  •  13 martie 2014, 14:00

26, alex: nu stiu cum sa reactionez cind sint psihanalizat. Ma voi gindi la ceea ce ati spus.

Liviu  •  13 martie 2014, 14:32

Ar fi bine sa citeasca si Gadea & asociatii ce scrie Tolo…..De la interviul cu Antonescu Sinteza Zilei nu mai exista pentru mine…Asta nu inseamna ca m-am intalnit cu Basescu….

17 N T  •  13 martie 2014, 14:46

imi plac gandurile lui din seara de Cracium si cum diseca singura carte pe care a citit-o, c i o a r a c a r p a t i n a, a maimutei din balta alba.
Nu cred ca-i trebuie, ca a fost in toate guvernele si numai el stie cit a facut, dar si eu sint solitar cu el.

make  •  13 martie 2014, 15:16

Intotdeauna se trezesc niste vigilenti de serviciu (pawn, MC, broscuta Oac,Victor L – veleitarul arhetipal,Alexandru, etc.. care sa vada transcedentalul lor nebulos intr-un text indiferent despre ce.
Mai luati o pauza, mai baieti, prea aveti capul infierbantat…

fotbal  •  13 martie 2014, 15:50

26,alex: Ati sapat atat de adanc, incat ati trecut de rai 🙂

plesuv  •  13 martie 2014, 16:01

tolo nu-i suficient ca esti basist sau tocmai de aceea basistii unitiin cuget si-n simtiri

marian  •  13 martie 2014, 16:08

Domnul Andrei Plesu mai este, oare, solidar cu el insusi ?

A.D.  •  13 martie 2014, 16:37

„Excelent,domnule Tolontan! Din pacate,in Romania,educatia este departe de ceea ce ar trebui…pacat,in “democratie”,ar fi trebuit sa fie mai bine decat in trecut.”

Aveti un cititor care nu stie ca e tipic democratiei sa nu aiba invatamant (pentru „restul lumii”). Dvs., desi prompt la retururi, nu reactionati.

Acelasi cititor rateaza ocazia sa remarce ca AP (si toata pleiada de echivalenti ai „inteletualitatii” democrate) nu face nimic vizibil, nici macar in aceasta problema, care cititorului dvs. ii produce atata durere.

Spune cineva romanilor cum arata o ora de mate (clasa 6-8, estimativ) in democratie ? Masoara peretii clasei, ca sa calculeze … cata vopsea e necesara pentru o vopsire „dubla”!

Vreti link-ul ?

Nu, d-le cititor! In democratie – ORIUNDE – invatamantul e mult mai slab decat in „trecut”. A ajuns chestiunea pana si in „presa libera”, si … tot degeaba. Dvs. nu cititi „presa libera” ?

lord belial  •  13 martie 2014, 16:51

solidar cu plesu, solidar cu liiceanu, respiram aere tari, de elite culturale. de stipendii de la basescu. incet, dar sigur, tolontan se angreneaza in cursa barzilor de curte, alaturi de tru, de eminentele anuntate mai devreme, etc

unde e abaddon exterminatorul, ingerul necesar care sa traga romania dupa el? si sa il traga pe basescu, acest plurivalent prim ministru/marinar/ primar/ om de stat undeva in gheena istoriei?

zi-ne, tu, ziaristule care faci angeologia la seral

victor L  •  13 martie 2014, 17:07

@ make,
esti solo? l-ai pierdut pe lake 😛

yo7  •  13 martie 2014, 17:07

Multumesc, superb!

Cătălin Tolontan  •  13 martie 2014, 17:21

34, A.D.: „In democratie – ORIUNDE – invatamantul e mult mai slab decat in “trecut””

Este fals ceea ce spuneti! Uitati-va la Finlanda, la Coreea, la Singapore, la Germania…

tudor padure  •  13 martie 2014, 19:29

ni ca zic. da’vreau sa spun:

Maestre Andrei Plesu
acelasi respect,
aceeasi pretuire

Paul  •  13 martie 2014, 20:17

Frumos scrie Plesu… si eu care credeam ca Gazeta este solidara numai cu Popescu borfasul, Hagi analfabetul si cei trei crai albanezi.

mariusz  •  13 martie 2014, 21:26

Nu imi e simpatic Gadea si nu il urmaresc, dar daca erai facut „fata in casa”, asa cum am auzit ca s-a intamplat, nu aveai dreptul sa te aperi?
Este, de asemenea, adevarat ca reactia lui Gadea a fost exagerata.
In Romania se vorbeste prea mult despre elite – daca le aveam, nu ajungeam unde suntem. Este foarte comod sa pozezi in mare filozof (a creat Plesu un sistem filozofic?) si sa castigi bani din sinecuri politice si cronici TV, aruncand misto-uri ieftine printre metafore si atacuri politice la adresa dusmanilor Stapanului.

Braveheart  •  14 martie 2014, 0:04

Zi mă aşa… Şi cu cine te mai solidarizezi? Nu cumva şi cu cel căruia îi scria Pleşu în 82, ploconindu-se mizerabil şi penibil să-l ierte pentru faza cu meditaţia transcedentală?

max  •  14 martie 2014, 0:06

Citind comentariile la acest articol, imi dau seama ca, cu cit le e mai greu unor oameni sa se exprime articulat, cu atit le e mai la indemina sa dea verdicte si sa puna etichete.

marian0904  •  14 martie 2014, 4:16

Tolo, oare crezi ca poti sa-ti dai cu parerea despre invatamantul din Finlanda, Coreea, Singapore sau Germania? Un aspect: la olimpiada de informatica numai Coreea (din cele 4) ne-a depasit cu putin. In rest, in privinta primelor 3 cred ca avem numai informatii vagi (poze). Cat despre Germanica, numai faptul ca ia cu japca mii de medici gata pregatiti arata ca sistemul lor de invatamant are probleme. Cat despre Plesu, face si el ce facem cu totii. Ne descurcam cum putem. Cu „talent” sau fara.

Grig Silviu  •  14 martie 2014, 10:00

@A.D.-Nu stiu de ce postarea mea a fost mai”interesanta”decat ceea ce a scris domnul Tolontan…Mie mi s-a parut deosebita exprimarea domniei-sale referitoare la Andrei Plesu…Poate sunt un ignorant dar pot discuta despre invatamant,despre educatie,dintr-un motiv simplu…totul incepe in familie…desi exemplele domnului Tolontan ar trebui sa fie suficiente,adaug si eu unul:educatia si invatamantul din Suedia fac posibila o clasa conducatoare a tarii,de neimaginat in Romania…

UCK  •  15 martie 2014, 10:10

eu cred ca special Plesu l-a provocat pe Gadea. acesta inghite greu afronturile, mai ales ca in sinea lui stie exact cate parale face. Gadea enervat e pur si simplu caraghios si extrem de previzibil. parca l-ai intoarce cu cheita. incepe sa arunce cu galeti cu rahat in toate partile. oricat de spalat pe creier ai fi trebuie sa recunosti pana la urma ca omul are ceva probleme si un caracter execrabil. pe Gadea nu trebuie decat sa-l provoci. restul il face el. se coboara singur de pe postament si se arata publicului exact asa cum e. nu trebuie sa-ti placa de Plesu, Antonescu, sau Ungureanu. trebuie doar sa-l admiri pe Gadea in actiune, in momentele cand isi pierde cumpatul si busola. cand patronul intelege ca bufonul nu mai prezinta interes pentru bizoni va fi ejectat fara prea multe discutii. Gadea e cumva un personaj tragic, aproape un studiu de caz.

A.D.  •  15 martie 2014, 17:30

Daca eu v-as da dvs. „lectii” in probleme de sport, poate ati intelege mai bine ridicolul situatiei.

Aveti aici cum arata ora de matematica a unor copii aproape in liceu (daca nu chiar acolo!), intr-o tara care plange ca tocmai a picat din primii 10 in lume (numai 13, deocamdata):

http://globalnews.ca/news/1113635/math-petition-presented-to-alberta-education-officials/

Priviti cu atentie, e doar 2m26s: cine vi se pare onest, cine escroc ?

In aceasta tara, putinii elevi buni ataca probleme de OIM fara sa stie din scoala nici cat stiau elevii romani. (Pacat ca nu va pot arata ce declara!) Iar ce stiu e adesea cules de pe Internet, fara multe explicatii.

Finlanda: ati observat ca noi nu intelegem finlandeza ? Ca nu le-am vazut manualele ? Ca abia daca le-am vazut programa (de liceu, matematica) ?

V-ati uitat cum s-a prabusit Finlanda in clasamentele anuale OIM, cam de pe la fatidicul 1989 ? Cum explicati pierderea varfurilor, tocmai cand urma cresterea spectauloasa in clasamentele PISA ? (Ar trebui sa stiti – privindu-le – ca testele PISA sunt rearcabil de slabe calitativ!)

Priviti traiectoria Finlandei la OIM:

http://www.imo-official.org/results.aspx

Loc solid 50-70, de prin 1990 – din … cate tari participante ? Cum explicati ?

Priviti ce spun profesori universitari finlandezi, in doua articole de prin 2005:

„The PISA survey tells only a partial truth of Finnish children’s mathematical skills

The results of the PISA survey (http://www.jyu.fi/ktl/pisa/) have brought about satisfaction and pride in Finland. Newspapers and media have advertised that Finnish compulsory school leavers are top experts in mathematics.

However, mathematics teachers in universities and polytechnics are worried, as in fact the mathematical knowledge of new students has declined dramatically. As an example of this one could take the extensive TIMSS 1999 survey, in which Finnish students were below the average in geometry and algebra. As another example, in order not to fail an unreasonably large amount of students in the matriculation exams, recently the board has been forced to lower the cut-off point alarmingly. Some years, 6 points out of 60 have been enough for passing.

This conflict can be explained by pointing out that the PISA survey measured only everyday mathematical knowledge, something which could be – and in the English version of the survey report explicitly is – called „mathematical literacy”; the kind of mathematics which is needed in high-school or vocational studies was not part of the survey. No doubt, everyday mathematical skills are valuable, but by no means enough.”

http://solmu.math.helsinki.fi/2005/erik/PisaEng.html

Legat de articolul acesta, inca unul:

„Severe shortcomings in Finnish mathematics skills

Basic school teacher Antero Lahti expressed (HS 28.2.) the opinion that the concern of over 200 university teachers for the mathematics teaching (HS 17.2.) were merely academic criticism.

In fact, about one half of those signing are teachers at polytechnics (universities of applied sciences) and technical universities. They do not teach „academic” mathematics but mathematics needed in technical practice and engineering sciences. Over 12 000 students start engineering studies yearly.

The mathematics skills of new engineering students have been systematically tested during years 1999-2004 at Turku polytechnic using 20 mathematical problems. One example of poor knowledge of mathematics is the fact that only 35 percent of the 2400 tested students have been able to do an elementary problem where a fraction is subtracted from another fraction and the difference is divided by an integer.

If one does not know how to handle fractions, one is not able to know algebra, which uses the same mathematical rules. Algebra is a very important field of mathematics in engineering studies. It was not properly tested in the PISA study. Finnish basic school pupils have not done well in many comparative tests in algebra (IEA 1981, Kassel 1994-96, TIMSS 1999).

The polytechnic teachers of professional subjects are astonished at how poorly students can handle algebraic expressions and solve equations. The decreased mathematical skills of the students have forced to reduce the teaching material in those engineering courses that most heavily rely on mathematics. This is a serious matter taking into account the importance of engineering knowledge to the Finnish economy and welfare.

In technical universities the situation is not as bad, but it has been noticed also there that especially algebraic skills have weakened and that students have difficulties to handle comprehensive mathematical structures. The same deficiencies are noticed in the matriculation examinations for the graduates of the upper secondary schools.”

http://solmu.math.helsinki.fi/2005/erik/KivTarEng.html

Sa vadeti in ce situatie sunt americanii:

http://www.nytimes.com/2014/03/13/opinion/a-flawed-curriculum.html?emc=edit_tnt_20140313&nlid=50637717&tntemail0=y&_r=0

„The problem is far more fundamental — it is the curriculum itself that is flawed. The Common Core is poorly written and fails to account for the stages of child development. In short, it defines “rigor” by purporting to teach above-grade-level concepts to students. What is the point of teaching fifth-grade math or literature concepts to fourth-grade students?”

Sa le spunem noi ? Trebuie sa predea in clasa a 4-a materie de a 5-a, ca sa poata preda intr-a 4-a materie de a 6-a, a 7-a (standardele lor), ca sa prinda din urma lumea civilizata. Momentan, ei studiaza tabla inmultirii in clasa a 6-a (fara exagerare!).

Singapore era listata nu demult drept „dictatura”. De acolo cumpara profesori universitari americani manuale pentru copiii lor de clasa … intai.

Ati vizitat http://www.wisemath.org, sa vedeti ce dezastru se raporteaza acolo ?

Germania: daca imi scotocesc email-ul, va arat un raport al unui roman ce preda acolo, si care simte o inrautatire a situatiei academice, o obraznicire a studentilor (la universitate).

Continuam ?

Comentează