Paszkany, cioc, cioc!

UPDATE: Evenimentul zilei, care a avut cele mai bune informații despre acțiunea procurorilor, anunță pentru mîine detalii ale felului în care banii dați de Dragomir au fost spălați mai apoi prin firma unui mort.  Detaliile sînt publicate în ediția de print de miercuri a EvZ.

marți, 8 aprilie 2014, 9:59

UPDATE: Evenimentul zilei, care a avut cele mai bune informații despre acțiunea procurorilor, anunță pentru mîine detalii ale felului în care banii dați de Dragomir au fost spălați mai apoi prin firma unui mort.  Detaliile sînt publicate în ediția de print de miercuri a EvZ.

În aproape trei ani, cît a durat ca procurorii să ajungă de la investigația din Gazeta Sporturilor acasă la Dumitru Dragomir, s-au prăpădit ziare reputate, s-au crăpat zidurile roșii ale memoriei și s-a schimbat lumea.

Pe 1 iulie 2011, Gazeta poza sediul Capital Properties. Clădirea nițel gălbuie se ivea din tăcerea unei cifre de afaceri infime, sărind direct către cele 2,25 milioane de euro oferiți de Dragomir pentru o intermediere pe care nici șeful Ligii și nici intermediarii n-au fost în stare să o clarifice.

I-am căutat atunci pe toți. Ne-au acoperit de bulșituri. Dar ei nu știau că ne sincronizasem. Colegul meu Dan Udrea l-a sunat pe Dragomir, eu, pe Tărău. În același timp, ca să nu se poată pună de acord.

Am publicat interviurile exact așa. Tărău și Dragomir. Ca să vadă oamenii și să judece cu propria minte. Era clar că patronul lui Capital Properties, Mihai Corbu, un apropiat al lui Adrian Tărău, reprezenta o fațadă.

Ieri, procurorii i-au ridicat. Dragomir a fost eliberat în zori. Și dacă ar fi rămas închis, tot nevinovat era în acest moment al urmăririi penale. El a mai cîștigat turniruri cu procurorii, dar acum totul se va derula într-un climat diferit al justiției. Procesul va fi lung.

În ritmul acesta  geologic de cauză-efect, vor fi consecințe care ne vor supraviețui fizic. Presa se va refugia în cavitățile de planetă goală a internetului cînd niște pagini de hîrtie vor continua să zboare peste omenirea dezafectată, provocînd efecte în lumea adevărată.

Încă una, așa, că tot sîntem în anul în care Gazeta împlinește 90 de ani. Arpad Paszkany zice că nu are nici o legătură cu noile drepturi TV. Da, da, nici Dragomir n-a avut!

Hîrtiile care merg zilele acestea către cabliști sînt semnate de Constantin “Toni” Dascălu, omul de casă al lui Paszkany. Pe vremuri, Dascălu era înșurubat în guvern. Acum, “Toni” e strîns cu șurubelnița în afacerea drepturilor TV. Mîna invizibilă e a patronului CFR.

Dascălu pentru noi este Mihai Corbu doi!

“Puteți mări prețul cu 12,5 lei, inclusiv TVA” sînt îndemnate firmele de cablu. “Sau dați 1 euro per abonat”, sună a doua variantă.

Un lucru nu e limpede. Există un contract semnat între firma “englezească” și Ligă? Și există o garanție bancară pusă la bătaie de această corporație invizibilă? Chiar și Dragomir făcea aceste lucruri publice! Pentru că dacă nu există, nu mai apucă procurorii să ajungă la Gino și la Paszkany că le-o iau înainte președinții disperați de cluburi și ăștia nu prea se dau în vînt să le citească drepturile celor acuzați.

Comentarii (57)Adaugă comentariu

Vladimir  •  9 aprilie 2014, 0:39

Ma intreb de ce mereu presa se poarta cu manusi cand e vorba de Paszkany? Pana si in acest articol. Va rezumati la a mentiona faptul ca Toni Dascalu e fostul angajat al lui Paszkany…
Toni Dascalu a fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor de doua ori.
In primul mandat a avut grija sa concesioneze pe nimic stadionul CFR. In al doilea mandat a avut grija sa concesioneze Parcul Feroviarilor din Cluj (aproximativ 8 milioane de euro). Ma îndoiesc ca nu stiati cat de departe merg legaturile dintre cele doua personaje, dar totusi evitati sa vorbiti prea mult. De ce? De ce presa prefera sa-i ridice osanale lui Paszkany pentru ca a „construit” un stadion? Gresit! A modernizat un stadion primit GRATUIT la interventiile unuia dintre acolitii sai.

tegean  •  9 aprilie 2014, 1:01

@hans:
Paralela nu se face intre vechiul (M.Dragomir) si noul (G.Iorgulescu) sef LPF !
Dl.Tolontan a scris 2 articole consecutive legate (si)de ,,noiile,, drepturi tv. fara a-l implica (aminti!) prea mult pe neicusorul si puicusorul sef LPF-G.Iorgulescu (care e unicul detinator si…vanzator al drepturilor tv. si mai este, evident,ca tot romanu, impartial) dar incearcand sa induca opinia ca, daca sunt nereguli in ce priveste drepturile tv.(n-au cum sa nu fie, zice dansul, dovada fiind…trecutul) atunci aceste nereguli trebuie puse neaparat in
carca bampirului A.Paszkany (iar la alti ,,vinovati,, sa nu ne duca gandul).
Nu exista capitalism fara capitalisti si nici afaceri fara afaceristi.
Valorificarea drepturilor tv. NU era sarcina lui A.Paszkany dar daca, pe langa reusita de a scapa de povara celor 2 televiziuni, acesta ar obtine (direct ori indirect) si alte castiguri din aceasta afacere (eventual sa o si dezvolte, daca-i apartine)- bravo lui. Deocamdata (ani?) se vor baga(nu scoate) bani, prima transa a drepturilor tv. trebuind achitata inaintea inceperii sezonului urmator (bani fara de care,probabil, nici n-ar mai incepe).

Tolontan: “Paszkany zice că nu are nici o legătură cu noile drepturi TV. Da, da, nici Dragomir n-a avut!” | NapocaNews  •  9 aprilie 2014, 7:18

[…] Cătălin Tolontan […]

Flori  •  9 aprilie 2014, 9:10

Pe model Unirea Urizeni, hai sa facem bani cu totii. Dupa aia, ne doare-n cot, apropo de CFR. In rest, banii adevarati nu sunt cele 3 milioane puse in carca lui Mitica. Banii adevarati s-au facut in timp pentru ca e nevoie de timp, chiar mai bine de 20 de ani! Vai de noi.

albusibiu  •  9 aprilie 2014, 10:01

Domnule Tolontan, eu in locul noilor posesori ai licentei pentru drepturile de televizare si ai televiziunilor din Cluj v-as soma sa aratati clar, juridic, legaturile dintre acestea si Paszkany. In caz contrar, aceasta serie de articole devine doar o calomniere, cu grave consecinte de piata, stiut fiind cat de „drag” este Paszkany pentru majoritatea microbistilor din Romania (deja puteti vedea chiar aici atitudini de genul „Eu n-am sa dau bani ungurului”).
In caz ca ati uitat, nu acuzatul trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia, ci acuzarea trebuie sa inlature orice dubii in privinta culpei invocate.

THE TRUTH  •  9 aprilie 2014, 14:17

Paskany va pleca curand din Romania deoarece a fost anuntat de presedintele basescu sa isi incheie toate afacerile si sa plece inainte de debarcarea sa de la cotroceni pt a nu fi luat de dna , in acest moment toata justiatia e controlata de traian basescu si o sa vedeti unde va ajunge acest personaj curand cel mai probabil intro tara unde nu va putea fi extradat , din pacate in romania justitia pt unii e muma pt alti ciuma , acest personaj a santajat un cunoscut om de afaceri cu un teren pe care a platit 10000 de euro valoarea reala 400000 euro , a luat alt teren care in propietatea altei instituti si la transformat in mall dupa care la vandut la austrieci , a santajat oameni de afaceri in cluj prin ziarul condus de oameni lui gazeta de cluj a fost cercetat si nu a putut fi arestat deoarece a intervenit presedintele base , acum cand simte ca d-l base are zilele numarate isi ia jucariile si pleaca , foarte interesant pana acuma sustinea ca el nu va renunta la cfr si sustine clubul tot timpul , daca chiar cineva are curajul sa umble la dosarele lui Arpad Paskany cred ca ar fi nevoie urgenta de construirea unui nou penitenciar asa multe persoane ar ajunge dupa gratii !!!

acelas  •  10 aprilie 2014, 1:13

ce ti-am zis eu Cataline, ca e de la Ponta ..

http://www.evz.ro/exclusiv-evz-denuntatorul-lui-mitica-dragomir-are-o-pasiune-comuna-cu-premierul-ponta-raliul.html

dar ce voiam sa zic acum e ca impertineta, ipocrizia si nesimtirea Ev. Z a atins cote inimaginabile ..

dupa ce ani de zile au tinut-o cu „deciziile justitiei nu se comenteaza, nu se contesta, sunt sfinte” sau „daca fie si numai ti s-a inceput urmarirea penala trebuie imediat sa-ti dai demisia din ceea ce esti”, adica e imposibil sa existe si procurori sau judecatori corupti (de catre Putere, indiferent cine e ea la un moment dat) in acel titlu ni se sugereaza ca denuntatorul ar avea vreo legatura cu V. Ponta, ca ar fi un dosar cu cantec, comandat etc, uitand de asemenea ca in multe dosare anti-psd cel care initia plangerea era cate un amarat de detinut, analfabet care nu avea nici o legatura cu cazul, amenintat de procurorii pro-basescu si recompensat cu o amarata de reducere a perioadei de detentie. Classic made in base si procurorii lui, classic stalinism anii ’50.

ei, iata ca si unele dosare si intentii ale procurorilor sunt contestabile, criticabile, Justitia nu mai e sfanta, iar unii inculpati facuti IMACULATI de catre presa, saracutii (mitica, si altii de dupa nov, 2014)

marlanie si marsavie marca ev.z

DESPRE ASTA DE CE NU SCRII CATALINE? DE CE NU SCRII?

NU MAI EXISTA PRESA CARE LUPTA PT ADEVARUL PUR, CI NUMAI PARTIZANAT.

(AUTORUL ACESTUI BLOG PRIN TACEREA LUI CONFIRMA CEEA CE SPUN)

.

Comentează