Obreja: „Vîntu vrea să murdărească Înalta Curte! Eu sînt un instrument”

Reținut la domiciliu,  Rudel Obreja, fostul președinte al FR Box, vorbește pentru prima oară după ce a fost închis sub acuza DNA că i-ar fi promis lui Sorin Ovidiu Vîntu că-i cumpără judecătoarea șefă a secției penale de la Înalta Curte!

joi, 10 aprilie 2014, 10:01

Reținut la domiciliu,  Rudel Obreja, fostul președinte al FR Box, vorbește pentru prima oară după ce a fost închis sub acuza DNA că i-ar fi promis lui Sorin Ovidiu Vîntu că-i cumpără judecătoarea șefă a secției penale de la Înalta Curte!

Pentru Obreja nu e ușor să spună asta: “Eu sînt o victimă”. Și a ales să spună “Eu sînt un instrument”, chiar asumîndu-și că sună mai rău.

Orice poate spune, dar nu că e un pion în bătaia marilor interese. Pentru că se crede dur, pentru că e orgolios și pentru că toată lumea sportului îl știe de abil, încăpăţînat și inteligent. O inteligenţă cu ajutorul căreia fostul președinte al FR Box a dominat aproape un deceniu instituţia pe care a condus-o.

Cu aceeași inteligenţă a dantelat lumea din penumbră a trecutului său, amintiri despre care nu vrea să vorbească. “Ţi-am spus eu vreodată că sînt un înger?!”, aproape că ţipă el, prin telefon. “Nu sînt un înger, însă nu am nici o vină în prostia asta!”.

– Care prostie? Sînteți totuși acuzat că i-ați promis lui Sorin Ovidiu Vântu că-i cumpărați un verdict favorabil la Înalta Curte!
– Nici vorbă! Sînt atîtea de povestit! Dar voi începe cu un element clar. Legat de fapte dovedibile. Din 16 octombrie 2013 și pînă în 4 februarie 2014, zi cînd am fost arestat, am fost monitorizat integral. Au știut și care e compoziția chimică a furculiței cu care mănînc. Și nu există nici un indiciu că eu aș fi făcut, aș fi schițat sau aș fi spus ceva legat de cumpărarea sau de influențarea unui judecător!

“Atenție la ce spun: se presupune că i-aș fi promis lui SOV că-i aranjez eliberarea, dar timp de aproape patru luni nu am mișcat un deget ca să fac ceva. Cum vine asta?”

– Există înregistrări.
– Nu apare nimic în toate convorbirile mele telefonice sau în toate filajele pentru că n-a existat nimic.

– Și discuțiile cu Vântu?
– S-au purtat acasă la el. Știi ce făcea? Mă scotea afară, că, vezi Doamne!, la el exista aparatură de înregistrare în casă. Ieșeam în curte. Și, de fapt, el purta aparatura pe el! În toate aceste discuții eu nu rostesc numele nici unui judecător. Dimpotrivă, el îl aduce în discuție.

– Mai exact, vă rog!
– Exact, exact, stați liniștiți că spun tot! Am ascultat înregistrările de mai multe ori, am văzut stenogramele, este dreptul meu, așa că le-am învățat pe de rost. La una dintre aceste discuții, Vântu îmi zice: “Și în legătură cu judecătoarea aia, Jîjîie”. La care eu îi spun: “Nu”. Nici nu înțelegeam ce vrea, bătea cîmpii, toată lumea știe stilul lui SOV. El zice: “Păi, nu tu mi-ai zis cu asta, prietenul tău mi-a zis”. Vă explic mai încolo ce e cu prietenul, dar rețineți că nu eu am adus numele judecătoarei în discuție, eu nici nu știam cine e Jîjîie! Apoi am aflat, din Gazetă, că e președinta Secției Penale de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

– Deci nu v-ați lăudat lui Vântu că soția dumneavoastră e prietenă cu această judecătoare?
– Nici vorbă! Soția mea nu se cunoaște cu ea. Și nu vorbesc doar despre soție! Nu există nimeni în familia mea care să fi avut vreo relație cu această judecătoare.

– E ceva greu de înțeles totuși. În toate aceste înregistrări pe care le invocă procurorii…
– Trei la număr cred că sînt discuțiile dintre mine și SOV.

“Eu i-am cerut 1 milion de euro pentru niște drepturi litigioase și Vântu se făcea că discută cu mine ca să-i rezolv procesul”

– În ele spuneți că Vântu încerca să vă atragă în capcană, iar dumneavoastră credeați că vorbiți despre ce?
– Eu credeam că vorbim despre o afacere cu drepturi litigioase. Sînt 7 dosare pe rol, inclusiv pămîntul de sub Halele Obor, 50 de hectare în Pantelimon și altele. Asta am mers să-i propun. Să cumpere el partea mea de 20% din aceste potențiale restituiri.

– Înțelegeți că sună aiurea pentru oameni. E ca în scenetele de la Tănase. Dumneavoastră vorbeați despre costum și el despre sicriu.
– Da, înțeleg și cine citește stenogramele se poate întreba cum naiba de nu m-am prins. SOV băga șopîrle, dar îl lăsam, eu doream doar să fac afacerea. Unde e însă infracțiunea mea?

– Păi, în cazul în care i-ați fi promis că ați putea cumpăra un judecător de la Înalta Curte e o infracțiune extrem de gravă.
– Sigur! Dar nu i-am promis asta! Știți ce cred eu că a urmărit Vântu de fapt? Vrea să murdărească Înalta Curte! Eu sînt un instrument. Asta vrea, să maculeze justiția, cea care l-a înfundat.

“Scopul lui SOV e să o murdărească pe Corina Jîjîie sau pe colegele ei. Spunea că sînt oamenii lui Băsescu. Și vrea să-i maculeze pentru ce au făcut sau, nu știu, poate pentru ce urmează. Și nu e doar scopul lui Vântu, ci și al cercului lui”

– Ce cerc?
– Imaginați-vă cîte a încercat omul ăsta ca să iasă din închisoare! Cu toți generalii lui, cu serviciile, cu politicienii… Și n-a reușit. Ce reprezintă Obreja în toată această ecuație?! În discuția aia SOV mi-a zis “Păi, Jîjîie și ăștia sînt oamenii lui Băsescu”. I-am zis din nou, e pe înregistrare, că eu nu vorbesc despre asta.

– Deci nu credeți că dosarul are o legătură cu celălalt, din Gala Bute.
– Nu cred asta. Dar mă gîndesc la altceva și voi fi sincer. Timp de un an și jumătate, în primul rînd din cauza voastră, a celor de la Gazetă, DNA a tot cercetat cazul galei de box. Și eu i-am persiflat, i-am înfruntat. Cînd le-a venit pe bombeu, m-au penalizat. Dar n-au dreptate!

– Dacă…
– Stați să vă spun ceva apropo de sentimentul omului închis! Eu am stat închis 30 de zile. De atunci sînt în arest la domiciliu. Chiar cînd să ies eu, au fost condamnările celor din fotbal. Și am văzut aroganțele pe care le făceau înainte unii dintre ei. Că justiția e un rahat, că DNA nu știu ce… Eu n-am făcut chiar figurile astea, nici pe departe. Însă m-am gîndit, ca om: “Băi frate, uite cum e viața, mai termină și tu cu aroganțele astea!”. Acolo îți schimbi prioritățile în viață.

“Văzînd condamnările din fotbal m-am gîndit că nimeni nu e Dumnezeu. Nu e o senzație de frică, ci alta, greu de descris dacă n-ai fost închis, care te mai pune cu picioarele pe pămînt”

– Credeți…
– Aș vrea să mai povestesc ceva. Eu am fost ridicat pe 4 februarie. A doua zi urma să plec cu familia în Maldive. În aceeași zi, Vântu, care fusese condamnat, l-a chemat pe martorul din acest dosar la vorbitor în arest. Ăsta e prietenul de care vorbea Vântu. SOV era cablat în arest. Avea microfoane. Și, la un moment dat, după ce vorbesc ei tot felul de lucruri, că să cumpere Rapidul, martorul se jenează, de parcă Vântu ar scoate ceva din buzunar. Și se aude pe înregistrare cum îl întreabă pe Vântu: “Cum a zis ăla, adică eu, că o cheamă pe judecătoare: Jijianu, Jeju?”. Vântu se face că nu știe. E un scenariu fără sens, o să aju ngeți să vedeți stenogramele cînd vor deveni publice și veți vedea! Martorul și Vântu fuseseră anterior colegi de celulă.

– Dacă putem rezuma, acuzați DNA că împreună cu SOV v-au înscenat totul?
– Nu acuz DNA. Și nu de teamă, ci pentru că eu chiar cred că DNA are o misiune nobilă.

“Ce se întîmplă cu baronii arată că se intră în normalitate. DNA e o instituție de care depinde, într-o anumită măsură, viitorul țării”

– Sună a repliere.
– Nu mă interesează cum sună! Mă cert cu voi de ani de zile, am protestat în fața procurorilor, nu sînt un om care să aibă frici. Cred sincer că DNA are o misiune nobilă. De 25 de ani, în țara asta se fură și de aia îmi și vine să mă sui pe pereți gîndindu- mă că sînt asimiliat cu acești oameni cu care n-am nimic în comun! Păi, Vântu îmi tot zicea să iau banii, nu înțelegeam eu de ce, iar eu îi spuneam că îi voi lua după ce securizăm suma, adică după ce-i predau cele 20% din afacere în fața oamenilor care aveau businessul respectiv.

– În legătură cu Gala Bute ați mai fost audiat?
– Nu. Fraților, scrieți așa dacă vreți: gala Bute a adus imagine României de 200 de ori față de banii băgați și, dacă aveți voi informații, în care eu nu cred, o parte din bani s-au dus undeva. Toată lumea zice că i-am luat eu.

– Ntzzz! Tocmai ăsta e clue-ul! Că nu i-ați luat! Au mers în altă parte, direct din contul BRD, la indicația celor din Ministerul Dezvoltării.
– În fine, eu nu cred asta. Dar, revenind la ce mă doare acum, stau închis în casă de 40 de zile, vine polițistul de cîteva ori pe zi și pe noapte, semnez procese verbale și plătesc că Vântu a făcut ce-a făcut. Mă uit la televizor că în România a început să se facă dreptate și sper să nu se repare nedreptățile cu alte nedreptăți!


“De ce nu m-au ridicat înainte?”

Obreja susține că i se pare bizar că procurorii nu l-au săltat înainte de procesul lui Vântu de la Înalta Curte, cel despre care curg acuzele că ar fi vrut să-l aranjeze. “Mergînd pe varianta lor, că eu aș fi vrut să intervin la judecător, dacă ar fi dorit să protejeze justiția, ar fi fost logic să mă aresteze atunci. De fapt, nu aveau nici o probă, lucru care a devenit și mai evident în momentul în care Vântu a fost condamnat în procesul în care evident că eu n-am intervenit”, spune el.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

brod  •  10 aprilie 2014, 10:39

ei, da, chestia asta cu „misiunea nobilă” – o face KO pe cealaltă: cum bate vîntu pe sub halele obor.
excelent interviu. audiatur et altera pars.

AndreiDinGalati  •  10 aprilie 2014, 10:46

e simpatic tare omul.dupa ce a vazut ca se intra la puscarie si in romania a devenit foarte credincios si se inchina in fiecare zi la icoana Sfantului DNA.isi imagina ca daca a fost si el un pion intr-o gainarie cu bani ptr partid a devenit un mic dumnezeu. dar uite ca palma justitiei il bate pe umar si sper sa isi faca treaba pana la capat indiferent de natura ei basista,pontista,comunista sau capitalista

Lucky  •  10 aprilie 2014, 10:47

Ti se limba plimba in gura si creieru-n cap, cand incerci sa mergi spre intelegerea faptelor (ca sa nu mai zic de adevar).

fanulumocanu  •  10 aprilie 2014, 10:48

Poate Obreja a vrut sa faca un şmen. La proces poate sa iasa orice sentinta. Daca iese bine, zice ca ti-a aranjat, daca nu, zice ca nu s-a putut, ca era DNA-ul geana.

Erszsebet  •  10 aprilie 2014, 12:08

Incurcate sunt caile in mafioteala.

cucul  •  10 aprilie 2014, 12:11

Dupa 30 de zile la incisoare si alte 40 a
la domiciliu, Obreja a avut o revelatie: DNA are o misiune nobila. Pana atunci, procurorii erau de toata jena.
Bun interviul. Developeaza adevaratul Obreja: un ipocrit. Gala Bute ascunde ceva sau pe cineva…

misu  •  10 aprilie 2014, 12:14

Daca dosarul Bute ar merge pana la capat ar putea fi mai tare decat Transferurile. Pentru ca la capatul firului se afla o persoana puternica!
Nu renuntati. Va rog.
Cu respect, un roman satul de hoti

bogdan  •  10 aprilie 2014, 12:17

Excelent interviul, Obreja, unul care a trait numai din smecherii. Gala Bute a fost o vaca de muls pentru cei care au aprobat banii.
Cu respect

Boris  •  10 aprilie 2014, 12:20

„Păi, în cazul în care i-ați fi promis că ați putea cumpăra un judecător de la Înalta Curte e o infracțiune extrem de gravă.”

Pff…risc puscaria pentru ca i-am promis uneia la 16 ani luna de pe cer?

MITICA  •  10 aprilie 2014, 14:15

SORINE ITI MAI ADUCI AMINTE LA BACAU CIND ERAM SEF DE CAMERA SI IMI SPALAI CIORAPII?SI ACOLO AI INCERCAT SA FACI SMEICHERI SI TOTI VROIAU SA TE BATA ASA SONTOROG CUM ESTI. EU TE AM LOAT APARAREA TE AM PROTEJAT. CINS AI DEVENIT MQATRE MAFIOT NU MAI MAI BAGAT IN SEAMA . ASA CA ITI MERITI SOARTA .ACUM VREI SA IN TRAGI PE OBREJA LA CE ITI FOLOSESTE?O SA ITI MARESTI PEDEAPSA.

Obiectiv  •  10 aprilie 2014, 14:35

Vad ca tot incercati sa va justificati unele actiuni din trecut! Daca incepeti sa aveti resentimente in legatura cu acest ilustru nimeni (de la retorica, bazata pe „clisee”, si pana la activiatea concreta in domeniu), ajuns conjunctural la FRF si care-si permite sa atace pe orcine are un trecut in acest domeniu, nu inteleg de ce ii tot permiteti unui adept (TRU)al marinarului sa tot publice articole defaimatoare la adresa tuturor (incepand cu cei mai buni fotbalsiti din Anglia). Cred ca ma pricep cel putin la fel de bine la fotbal, insa, spre deosebire de el, sunt mult mai decent in luarile de pozitii pe care le am! Deci, de ce nu as publica si eu niste materiale/articole pe site-ul GSP, in virtutea cunostintelor (demonstrabile in scris si verbal) pe care le am in acest domeniu?!
Astept un raspuns fara echivoc! Un sfat: pana la un punct, ai (sunt mai mare decat tine si nu sufar de „aroganta relativei tinereti”) avut o atitudine pozitiva, insa lasi mult de dorit pentru ceea ce faci in ultimul timp, cand incerci sa te specializezi in drept (nu stiu de care tip)!!

brod  •  10 aprilie 2014, 15:21

un alt sfat (pentru curajosul şi competentul 11 Obiectiv): cunsultaţi un medic! de preferinţă, psihiatru.

ion  •  10 aprilie 2014, 15:21

@ Tolontan
Il supraestimezi pe obreja cu inteligenta si abilitatea. In lumea boxului autohton a fost un chior in tara orbilor care intamplator a ajuns intr-o functie la FRB. E doar un impostor mai istet decat alti impostori si care are scoala vietii dobandita pe strada. Atat! Referitor la dosarul cu Vantu ce spune pare desprins din scenariile proaste ale filmelor indiene. Ce judecator iti da 3 mandate daca nu sunt probe clare si stenograme?! Adica tu vorbesti de pepeni si interlocutorul de casetofoane :-))))) Sa fim seriosi! Pai daca vroia sa vanda niste drepturi litigioase si era totul perfect legal de ce trebuia sa vorbeasca codificat sau prin intermediari prin locuri obscure? obreja a crezut ca e mai istet si mai escroc ca Vantu dar s-a inselat amarnic in ambele cazuri 😉

gabi saftea  •  10 aprilie 2014, 15:27

SPALATORII DE CADAVRE

ioantanasa1982  •  10 aprilie 2014, 15:51

Pai sa vedem ce avem noi aici??? Eu fac o combinatie pe bani multi cu tine, cineva descopera smecheria si ancheta il poarta pana la mine…nu se stie inca nimic de tine ; apoi persoana din spatele Galei Bute ce face??? sta cu mana in san??? asteapta sa ciripesc???

NU …imi pune in carca un alt pocinog sau mai frumos spus imi arata sperietoarea …

Rezultatul??? incep sa realizez maretia misiunii DNA-ului si parca nu mai sunt atat de hotarat in a nu-mi asuma acei bani disparuti din Gala Bute…parca asa afirma cu ceva timp in urma dl Rudel…ca nu o sa traga el ponoasele…din pacate asta e realitatea in Liga Mare…:)

doul  •  10 aprilie 2014, 17:06

Totul suna a combinatie SOV+DNA pentru a-l printre in plasa pe Obreja. De ce? Cred ca raspunsul se afla la DNA sau la Cotroceni si are legatura cu banii de la gala Bute. Asta citesc printre randuri…

bibanu  •  10 aprilie 2014, 17:11

Totul pare un scenariu securistic pregatit pentru a prinde ceva ce nu se vede din prima. Dar DNA stie cine vegheaza pentru ca totul sa ramana ascuns in continuare. Nu renunta la ancheta Bute

Ramon  •  10 aprilie 2014, 17:24

am impresia că avem de a face cu un teatru pentru naivi, sau că vrem sp arestăm oamenii pentru că s-au lăudat cu ceva. Imi aduc aminte de Jiji, care spunea odată: dacă mă vor întreba, voi spune că am glumit. Oare ce facem, arestăm oameni numai pentru că au discutat ceva între ei ? De ce nu se organizează un flagrant ? Există arestări pentru cazuri efective de luare de mită, cu flagrante reușite și omul iese după 2 săptămâni și apoi așteaptă ani până va avea sentința definitivă a ultimei curți, iar la Obreja vorbim d eniște intenții ? Sau vrem sp arătăm că și oamenii grei sunt arestați ? N-ar fi mai bine să avem o justiție echitabilă, nu televizată ? Dacă se consideră că omul este vinovat, OK, să stea alături de Ady, dacă nu, lăsați-l liber. Căutați, mai bine, averile nejustificate ale celor care au dispus de banii statului și averile familiilor și vom avea destule cazuri de păgubire a bugetelor publice, nu trebuie să pierdem vremea cu niște intenții.

ion  •  10 aprilie 2014, 17:54

Mai fratilor Vantu i-a facut lui obreja ceea ce se cheama un „19” in limbajul infractorilor. Adica dai in primire o infractiune la intelegere cu procurorul pentru a iti reduce pedeapsa in alt dosar. Perfect legal! Obreja s-a dus printr-un intermediar la Vantu sa-i propuna „afacerea” , nu Vantu l-a cautat pe obreja, cred ca nici nu-l cunostea. Din stenograme reiese clar ca obreja a vrut sa-i faca un „smen” lui Vantu. Adica se terminasera toate relatiile si parghiile lui Vantu si se gasise cine sa-l scape, gandacul de obreja. Poate daca era vorba de vreun stabor in Ferentari putea obreja sa puna o vorba pe langa „judecatorii” de acolo. Vantu uimit probabil de tupeul si vrajeala lui Rudotel si sesizand ca urmeaza a fi „prajit” de niste bani a sesizat organele judiciare. Chestia cu drepturi litigioase si pamantul de sub halele Obor sunt basme de Petre Ispirescu. Nu poate crede nimeni asa ceva!

jaoju  •  10 aprilie 2014, 18:42

11.@ obiectiv
nu te apasa, omule, atata ‘obiectiv’itate ? ‘fara echivoc’, acum: cauta un psihiatru bun; dar inainte de a da ultimul ‘sfat’… neprecizat inca

Broscuţa Oac  •  10 aprilie 2014, 20:33

Hm, cam la fel îşi strigau pe vremuri credinţa în Stalin şi în ”organe” tovarăşii care erau anchetaţi de NKVD. Crăpau ţipând ”Да живее Ста…”.

Rudel Obreja: Vîntu purta aparatura de înregistrare pe el | HotNews  •  10 aprilie 2014, 23:30

[…] “(Discuţiile) s-au purtat acasă la el. Știi ce făcea? Mă scotea afară, că, vezi Doamne!, la el exista aparatură de înregistrare în casă. Ieșeam în curte. Și, de fapt, el purta aparatura pe el! În toate aceste discuții eu nu rostesc numele nici unui judecător. Dimpotrivă, el îl aduce în discuție”, spune Rudel Obreja într-un interviu publicat pe blogul tolo.ro. […]

mihai  •  11 aprilie 2014, 0:23

Am crezut ca s-a asternut praful pe Obreja si gala Bute, dar acum m-am linistit. Nu ai renuntat la ancheta. Bravo!

corbul  •  11 aprilie 2014, 0:39

Nimic nu se leaga in ceea ce spune acest Obreja, un mafiot jalnic. Am crezut ca este inteligent, smecher, dar inteligent. Este doar un prost fudul si penibil.

Gabor  •  11 aprilie 2014, 3:47

In toate casul meriti toate respectul Rudele.
De la Smenu de pe strada ai trecut sai incerc sa intri la niste combinatie mai superiore dar f.complicate si este possibil ca factura sa fi groasa si sa dai inapio ce ai strins de pe strada. In toate casul SOV o sa iese inainte si o sa te resolve afacerile.

Obiectiv  •  11 aprilie 2014, 8:59

Brod si jaoju:
Multumesc pentru sfatul prostesc! Cred ca ar trebui sa va intereseze mai mult continutul materialului decat parerea mea, mai mult sa mai putin …obiectiva!

costelus  •  11 aprilie 2014, 9:07

mai nene..ne mai prostesti mult??de la daniel dancuta care trebuia sa faca parnaie pentru carduri si de care nu se mai aude nimic acum..ca la eliberat judecatoarea ta cati bani ai luat…

mircea  •  11 aprilie 2014, 16:50

Domnule Tolontan , cum a fost luata baza sportiva Vointa? Cine l-a ajutat pe Nastase sa o ia? Oare PDL-ul? de ce nu cercetati?

florin  •  11 aprilie 2014, 23:25

off topic. D-le Tolontan va rog sa nu mai publicati in ziar meciurile din liga 1. e doar circ si o bataie de joc pentru microbisti. foarte multi actori, f multe trucaje si multa lipsa de respect fata de noi, iubitorii de fotbal. Stiu ca nu o veti face, dar sa stiti ca nu ati pierde f multi cititori. Multumesc! Felicitari pentru anchete!

mihai  •  12 aprilie 2014, 23:17

Am crezut ca s-a asternut praful pe ancheta Gala Bute, dar acum am constatat ca m-am inselat. O sa va urmaresc in continuare pana o sa se finalizeze. Va multumesc si spor la munca, domnule Tolontan

voinicul  •  13 aprilie 2014, 11:02

Continua ancheta cu Gala Bute si vei vedea ca toate sunt legate, iar liantul sunt banii. Succes

laura  •  14 aprilie 2014, 14:57

Domnu Tolontan, a trecut de mult 10 aprilie data pina la care companiile de cablu interesate de transmiterea meciurilor din Liga 1 trebuiau sa depuna oferte…a depus cineva…sau LPF va trebui sa reia procedura…ptr ca degeaba depun oferte numai UPCul sau Orange TVul …nimic nu se va misca in loc daca Dolce ori RCSD@RDSul nu vor face oferte si nu se vor intelege cu maltezii. Asteptam vesti…

momo  •  14 aprilie 2014, 21:25

Genul de combinatii pe care baietii destepti le fac de cand lumea si pamantul. Totul este sa gaseasca un prost care sa ii creada ca ei au influenta, putere etc. De data asta se va termina prost pentru Obreja pentru ca, evident, omul habar nu are pe ce lume traieste. E clar ca a comis-o pentru ca altfel masura arestului la domiciliu nu ar fi fost dispusa

Mille  •  17 aprilie 2014, 1:00

1. „DNA a tot cercetat cazul galei de box. Și eu i-am persiflat, i-am înfruntat. Cînd le-a venit pe bombeu, m-au penalizat. Dar n-au dreptate!”
2. „DNA e o instituție de care depinde, într-o anumită măsură, viitorul țării… Cred sincer că DNA are o misiune nobilă”.
1 cu 2 nu se potrivesc. Odata spui ca se razbuna pe tine (te-au penalizat) si dupa spui ca are o misiune nobila. Haide obreja, fii consecvent!
Iar explicatia privind „ce a urmărit Vântu de fapt”, e pentru copii: „vrea să maculeze justiția, cea care l-a înfundat”. Cu ce scop? Cu ce-l mai ajuta? Doar asa de ciuda?

PAUL  •  17 aprilie 2014, 15:39

DACA OBREJA NU ARE NICIO VINA, CE CAUTA LA VANTU IN CURTE ? SA VORBEASCA DESPRE JUDECATORI, DOSARE, ETC. LA UN GRATAR AMICAL ? DESPRE „MIHAELA DRAGOSTEA MEA” ? NU PREA CRED. INTELEG DE LA DOMNUL TOLONTAN, CA MR. OBREJA ESTE INTELIGENT ? CAND ? CAND NE POVESTESTE CE BENEFICII NEMAIPOMENITE, CE IMAGINE, CE…ETC., NE-A ADUS NOUA, ROMANILOR DE RAND, „GALA BUTE” „…IN „ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI”, UN NEBUN REPETA MEREU:”DA-O IN BUTE DE NEVASTA”. ADICA, DACA VREI SA INJURI PENTRU RACORIRE, FOLOSESTE CUVANTUL BUTE. ALTA „GENERATIE DE AUR”–a boxului de data asta, ALT EROU PE CARE TREBUIE SA-L CINSTIM TOTI ROMANII si sa nu guitam, atunci cand se va apuca de shmelarii. Ca momentul este aproape…

dinamique  •  17 aprilie 2014, 17:18

despre colonelul secu, anghelache, fost sef la operatiuni speciale cu aport valutar, pe cand o ancheta ?!

bibiliografie: arhiva ice dunarea.

ovidiu_3003  •  18 aprilie 2014, 20:01

Nimeni nu poate defaima o echipa ca a noastra fara sa i se intample nimic …Cum fura CSU din banii publici ?…Cine baga mana in bugetul orasului ? Geolgau ?

alina  •  18 aprilie 2014, 20:33

nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase

ovidiu_3003  •  18 aprilie 2014, 20:47

Hai sa scriem vorbe fara acoperire in fapte sa vedem cine iese invingator …Rusinica !!!

Paul  •  19 aprilie 2014, 16:20

Eu tot nu inteleg. Articolul este pe bune? Sigur nu s-a intervenit asupra lui? In discutia cu domnul Obreja folositi niste cuvinte pe care sunt sigur ca nu le-a inteles: „maculat”…
Sau Obreja: compoziția chimică a furculiței…
Chiar sa fi purtat acea discutie cu SOV pe picior de egalitate? S-a crezut la acelasi nivel de inteligenta cu SOV. SOV – infractor, infractor, dar creier

boby  •  21 aprilie 2014, 5:00

Ce poate sa mai zica acum acest obreja dupa ce EVZ a publicat integral stenogramele DNA? Acest individ nu are rusine, nu stie ce e aia. E clar ca lumina zilei ce a vrut sa faca, a vrut sa-l escrocheze pe Vantu si nici asta nu i-a reusit. E jalnic! Acolo se vorbea despre mita, despre cum sa fie aranjat completul pentru achitarea lui Vantu si despre spaga. Si el spune ca este o inscenare si ca vroia de fapt sa vanda niste drepturi litigioase :-)))) Un mincinos patologic acest obreja,chiar nu merita sa-l mai bagati deloc in seama. Nu zice nimeni sa te acuzi singur dar macar ai bunul simt si taci dracu din gura cand totul este atat de evident.

Natafletz  •  21 aprilie 2014, 9:37

Parerea mea: nustiu ce a facut baiatul asta. Nu l’am urmarit in presa DELOC fink, admit, mi’e si antipatic. Dar ce povestește el e STIL VANTU 100%, GARANTAT. Ori e adevarat, ori il cunoaste pe Vantu psna la chiloti. No ofence dle Tolontan, dar presa din ro e idioata (nu vreau sa insult, dar nu am alti termeni pentru ce cred) si dta esti acolo. O fi buna sa investigheze, oi fi si dta bun la investigatii, DAR NU AVEȚI MIROS. Va lipseste de departe simtul asta. Au trecut aproape 5 ani decand cu povestea cu Geoana si inca nimeni nu s’a prins ca a fost blat Vantu-Base (poate nu direct cu el, ci cu baieti din servicii, poate Base nici nu stie (aiurea) astea’s detalii, nu ma intereseaza)dar blatul era EVIDENT numai din ce s’a dat pe post. Cat de prost tre sa fii sa crezi ca daca Vantu era prieten cu Geoana ar fi iesit pe post si ar fi ‘recunoscut…spasit (ha, ha, ha) ca e ”prieten” si ”tine la el” si ”s’a suparat putin” …(nu uitati ca era cu 1 zi inainte de alegeri)????????? Asa ca draga Tolo, nu te supara…nu zic sa’l scoti pe obreja… dar daca nu mergeti pe pista asta…ramaneti acolo unde sunteti ca va meritati soarta…

Daca vreti sa aflati cam jumate din misterele mizeriei din Romanica studiati cu ATENTIE tot ce apare despre vantu, mai ales stenogramele și formati’va reflexul de a intelege si inversul unei afirmatii… altminteri omu asta nici nu se pricepe la altceva, decat la vrajeli…asa a facut avere, santajand oameni dupa ce i’a vrajit si aburit…de aia se si potriveste foarte bine cu base… eu cred ca au sange comun

Gabi  •  22 aprilie 2014, 11:20

MAFIOTI !!!! Inca mai cred (ei) ca tara asta e tot un „sat fara caini” asa cum a fost multi ani dupa ’89, drept pentru care cumpara influente, mituiesc in stanga si-n dreapta cu sume fabuloase din banii NEGRII si MULTI pe care i-au facut tot ilegal ( si USOR )…

nick70  •  23 aprilie 2014, 12:43

daca stenogramele sunt reale si ca mai totdeauna sunt ,s-ar parea ca rudel obreja nu este asa nevinovat cum vrea sa para dimpotriva este in noroi pana la gat si o palma mai sus .

Comentează