„Infracțiunile din Gala Bute au fost pregătite cu mult timp înainte, inclusiv în ședința de Guvern”

UPDATE 2: În discursul din această după-amiază, președintele Traian Băsescu s-a referit la intervențiile DNA la vîrf ca la ”niște spectacole” fără de care ne-am plictisi noi, mulțimea care nu înțelegem de ce șeful statului a îmbrățișat propunerea PSD de a face din delegarea semnăturii un mod de lucru al autorităților. Ciudata caracterizare prezidențială, pe care Traian Băsescu a făcut-o exact cu argumentele adversarilor DNA, a fost observată și de Dan Tăpălagă. De ce a fost de acord președintele cu legea ne-a motivat încă de dimineață Elena Udrea la B1 TV… aglomerare de semnături…  primari suprasolicitați… să stăm liniștiți că nu e o  formă de sprijin pentru disiparea răspunderii…
Nu e o noutate ca Elena Udrea să anunțe, în avans, motivațiile prezidențiale. Dar e o noutate ca președintele să se refere la justiție ca la o mașinărie de efecte speciale pentru prostimea plictisită. S-a notat.

vineri, 25 aprilie 2014, 9:59

UPDATE 2: În discursul din această după-amiază, președintele Traian Băsescu s-a referit la intervențiile DNA la vîrf ca la ”niște spectacole” fără de care ne-am plictisi noi, mulțimea care nu înțelegem de ce șeful statului a îmbrățișat propunerea PSD de a face din delegarea semnăturii un mod de lucru al autorităților. Ciudata caracterizare prezidențială, pe care Traian Băsescu a făcut-o exact cu argumentele adversarilor DNA, a fost observată și de Dan Tăpălagă. De ce a fost de acord președintele cu legea ne-a motivat încă de dimineață Elena Udrea la B1 TV… aglomerare de semnături…  primari suprasolicitați… să stăm liniștiți că nu e o  formă de sprijin pentru disiparea răspunderii…
Nu e o noutate ca Elena Udrea să anunțe, în avans, motivațiile prezidențiale. Dar e o noutate ca președintele să se refere la justiție ca la o mașinărie de efecte speciale pentru prostimea plictisită. S-a notat.

UPDATE 1: Reacția Elenei Udrea azi dimineață, la B1TV: ”Resping categoric orice acuzație de corupție în activitatea mea și a angajaților Ministerului Dezvoltării în Gala Bute”. Spune că mă pot aștepta ”inclusiv să-l dau în judecată”. E dreptul ei.

Nu știu însă ce înseamnă ”inclusiv”. Adică la ce mă mai pot aștepta? Oricum e un pas înainte. În 2009, nervoasă că tocmai se vota ridicarea imunității colegei ei Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea mă amenința pe holurile Parlamentului că va avea ea grijă să afle lucruri despre mine și despre familia mea. ”Eu nu sînt Ridzi, să știți, am alte mijloace, mi-a zis ea, și voi avea grijă să cercetez. Și pe dumneavoastră și pe soție. Voi arăta că ați fost incorect în cazul Ridzi”. Așa a ajuns Elena Udrea în raportul Departamentului de Stat al SUA ca ministru care amenință jurnaliști. Să mă dea în judecată e un progres democratic.

Despre ce s-a întîmplat după amenințarea Elenei Udrea de atunci vom mai vorbi cînd va fi cazul. Doar nu e nimeni naiv să creadă că ordinele de urmărire care sînt transmise în sistem nu lasă urme!

Să revenim la Gala Bute. ”Totul e legal”, pretinde ministrul. Să ma citească o dată Ordonanța de respingere a rechizitoriului care o făcea scăpată! Procurorii susțin că această Gala a fost o ilegalitate cap-coadă! Însă acest lucru nu-l stabilim nici noi, nici Elena Udrea, nici procurorii, ci o instanță!

Oricum, în declarațiile ei apare o nuanță importantă pentru cei care cunosc cazul. Atenție! Pînă acum Elena Udrea dicta clar că numele ei și al angajaților MDRT ”nu trebuie să apară în dosarul DNA”, iar acum, cînd simte că vor apărea, spune că n-au comis nici o ilegalitate, nu că nu vor fi cercetați.

Și adaugă că ”anchetele gsp sînt parte a unei campanii pe care o duc de ani de zile împotriva mea”. Aici are dreptate, așa e! De ani de zile expunem în scris felul în care guvernanții, iar aici vorbim concret de ministrul Elena Udrea, au înțeles să folosească banii publici în investițiile din sport. Gala Bute e o manifestare a acestui mod de lucru, e un caz de corupție care va ajunge în fața instanței.

Cum s-a pus la cale afacerea la inițiativa Elenei Udrea și cum, chiar la final, apare și firma care și-a crescut de 10 ori cifra de afaceri sub PD-L!

Investigație de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

poza Rudel Obreja avea în buzunar biletul pentru o vacanţă în Maldive cînd a fost ridicat de către DNA din plin bulevard bucureștean. “I-am văzut pe procurori și am crezut că e vorba despre Gala Bute”, reface el episodul. “De ce-aţi venit?!”, i-a luat el tare pe bărbaţii care l-au acostat. “Sînteţi acuzat de șantaj!”, i-a răspuns procurorul, chiar atunci, pe stradă. Era 4 februarie. Cînd se vor împlini 3 luni de atunci, Obreja va fi încă în arest la domiciliu.

Omul care făcea spectacol în birourile DNA, aproape ţipînd la procurori, afișează un ton fundamental schimbat. Zice că “DNA are o misiune nobilă”. El susţine că nu e victima unei înșcenări, ci a unei greșeli. Cu jumătate de glas, Obreja spune că nu există nici o legătură între noul caz și Gala Bute.

Dar, din mărturiile Gazetei, ca răsplată pentru că SOV l-a turnat pe Obreja, DNA nu se va opune eliberării lui Vântu la finalul acestui an. Procurorii vor nega, desigur, informaţia. Să o protejeze sau să coopereze? Multă lume se întreabă dacă DNA l-a încolţit pe Obreja ca să-l facă să o protejeze sau ca să o toarne pe Udrea. Cert e că, ajutîndu-se de Vântu, DNA l-a legat pe Obreja de un caz cu un potenţial foarte grav. Într- un fel, Obreja e la mîna procurorilor, care pot interpreta totul fie ca pe o șarlatanie ieftină, fie ca pe o tentativă de mituire a unui magistrat din vîrful justiţiei românești. Asta dacă nu iau de bună versiunea lui Obreja, care pretinde că el discuta un business imobiliar cu Vântu. Tentativa de la Înalta Curte Anchetatorii susţin că în discuţiile de bandiţi, gata să se dea în gît unul pe celălalt, dintre SOV și Obreja s-au vehiculat suma de un milion de euro și numele Corinei Jîjîie, șefa secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie și Justiţie.

Înalta Curte e locul unde magistraţii și-au cîștigat o reputaţie publică, mai ales în ultima vreme, prin fi nalizarea unor procese răsunătoare. De aceea, a încerca să cumperi cu un milion de euro un proces fix la șefa secţiei penale reprezintă o ameninţare enormă, la care justiţia e obligată să răspundă, așa explicîndu-se și izolarea lui Obreja.

“Omul cu un ochi de sticlă” Dar, pînă la urmă, cine Dumnezeu este Obreja?! Și cum a ajuns el o miză atît de mare pentru procurori? De ce i-au convins agenții anticorupţie să lucreze pentru ei și împotriva lui Obreja atît pe SOV, cît și pe celălalt fost pușcăriaș. Acest enigmatic “om cu un ochi de sticlă” l-a cărat în spinare la propriu pe Vântu în închisoare, a fost eliberat, s-a aciuat în libertate pe lîngă Obreja și l-ar fi trădat, dînd declaraţii împotriva lui! Pare un roman de aventuri. Ce avem noi aici? Insule cu palmieri, piraţi cu un singur ochi și papagali care ciugulesc vorbele. Papagalii putem fi noi, ziariștii. De fapt, e o afacere cu bani. Nu vorbim de un milion de euro, cît e prezumtiva mită din justiţie, și nici de două milioane de euro, cît a fost potul Galei Bute, ci de mult mai mult. Pușculițe de partid Prin Obreja, DNA încearcă să ajungă la doi miniștri, Elena Udrea și Ion Ariton, la toţi directorii din ministere și șefi de companie naţională implicaţi și la o filieră de fraudat banii publici prin firme “pușculiţe de partid”. Vorbim despre sute de milioane de euro și despre pasiunea ceva mai nouă a DNA de a demonta filierele de bani murdari, europeni sau din bugetul naţional, bani pe care se sprijină succesul în politica românească.

«Gala Bute a fost de la început și pînă la sfîrșit o fraudă. Ea a fost gîndită cu mult timp înainte și DNA va dovedi asta» Sursă judiciară

În zare, afacerile adevărate! Cînd ne uităm pe lista celor peste 30 de licitaţii publice cîștigate de firma Termogaz Company Haţeg, care cumulează peste 100 de milioane de euro, se ridică în zare contururile ascuţite ale afacerii. “Termogaz l-a ajutat, indirect, pe Obreja ca să-și achite creditul luat pentru Gala Bute, plătindu- i 2 milioane de lei”, susţin surse bine informate ale Gazetei. Datele au venit din mai multe zone și nu au fost infirmate nici de Obreja, “nu e treaba voastră!”, și nici de Miron Gărdean, patronul lui Termogaz, cel care evită să vorbească despre caz. Mailul care-i trădează E de înţeles nervozitatea. Termogaz are toate motivele să se zgîrie pe faţă. Pentru că dintr-o firmă care lua contracte cu nemiluita a ajuns în insolvenţă și cu acţionarii, administratorii și toate celelalte legături taman în vizorul DNA. Și toate astea pentru că a ascultat un ordin. “Există o corespondenţă în care se lămurește contextul implicării Termogaz”, explică cineva. Vorba unui general american, nimic din ce scrii pe internet nu mai e personal, fie că acceptăm, fie că nu. Termogaz și-a crescut afacerile de 10 ori! Familia Gărdean a făcut afaceri și sub ţărăniști, și sub pesediști, Adrian Năstase însuși îi supraveghea! Dar succesul firmei Termogaz a fost, practic, o invenţie a vremurilor pedeliste. Graficul cifrei de afaceri a Termogaz seamănă cu un dragon care și-a vîrît capul mare în peștera lucioasă a bugetului de stat! Din 1999, anul fondării, și pînă în 2005, a avut cifre de afaceri relativ mici. O coadă lungă, un trend normal într-un business. În 2005, Termogaz avea afaceri de 6 milioane de lei. Urmează capul dragonului care urcă, urcă și atinge 55 de milioane de lei în 2008. De aproape 10 ori mai mult în trei ani! Pentru ea, criza aproape că n-a existat Nici în criză nu o duce deloc rău. În primii doi ani scade la aproximativ 37 de milioane, dar apoi își revine și face în 2011 afaceri de 58 de milioane de lei, practic peste anul economic de vîrf! Între atîtea întreprinderi suferinde, Termogaz realizează o performanţă strălucitoare, mai ales avînd în vedere că e în afacerile de construcţii, reţele electrice, pîrtii de schi, în care, teoretic, statul și-a redus investițiile. Dar Termogaz crește în criză! Cele mai multe și mai grase sînt contractele cu ministerul Elenei Udrea. Iar Termogaz este doar una dintre firmele ”grupului Gărdean”. «SRI a trimis de-a lungul anilor zeci de informări despre Termogaz și celelalte firme apropiate lor, dar nimeni nu le-a luat în seamă» Sursă a gsp Ce a urmărit fiecare în Gala Bute Termogaz nu era prevăzută în scenografia Galei Bute. E a apărut în criză, cînd a fost nevoie de bani, ca să tacă Obreja. Meciul de box profesionist pentru centura semimijlocie a versiunii IBF fusese construit:

1 Ca o operaţiune de imagine personală și de marcare a puterii în Guvern de către ministrul Elena Udrea. 2 Ca o operaţiune de profit și imagine de către Rudel Obreja. 3 Ca o ocazie de a mai ajuta niște clienţi politici de către unii dintre “loialii” Elenei Udrea din MDRT. 4 Ca o probă de supunere politică în faţa “Doamnei” de către ministrul Ion Ariton și oamenii săi.

“Chestia e că nici unul dintre aceste puncte nu putea fi realizat în mod legal. Nu pentru asta există banii publici și europeni! Și, atunci, designul Galei Bute a fost de la început unul ilegal”, explică o sursă a ziarului.

«Infracțiunile din Gala Bute au fost pregătite cu mult timp înainte, inclusiv în ședința de Guvern!» Sursă judiciară

Boc refuză, Udrea acceptă, Boc se conformează! În 2010, Emil Boc refuzase propunerea lui Rudel Obreja pentru finanţarea Galei Bute. “O asemenea Gală nu poate fi făcută din fondurile speciale ale Guvernului”, a explicat el, mai tîrziu. Dar, cînd Rudel a ajuns la Udrea, Boc și-a schimbat părerea! Tot în 2010, Elena Udrea anunţă într-o conferinţă de presă că va finanţa organizarea Galei Bute. Că va găsi ea banii. Boc se supune voinţei colegei sale de partid. Și, în ianuarie 2011, în ședinţa de la Palatul Victoria, ministerul Elenei Udrea înaintează o Hotărîre de Guvern prin care încearcă transformarea Galei Bute în obiect eligibil al fondurilor europene. Reușește. Însă preţul este ilegalitatea, susţin cei care cunosc cazul.

«Ca să poată aplica pentru sponsorizare de la companiile naționale, Gala ar fi trebuit să fie în sarcina unei organizații nonprofit. De aceea, Udrea s-a dus în ședința de guvern cu o Hotărîre de Guvern în care se scria că organizator va fi Federația Română de Box. De fapt, totul era pregătit pentru firma lui Obreja, care avea să și facă Gala și să umfle profitul» Sursă a Gazetei

Pe Hotărîrea de Guvern scria intenționat FRB! La iniţiativa Elenei Udrea este aprobată, așadar, H.G. nr. 14/2011. Sîntem în ianuarie 2011 și Boc, Ariton plus toţi românii interesaţi de eveniment știu că meciul va fi organizat de FRB. În art. 2, lit. n) din Anexa 1 scrie: ”Programul anual de marketing și promovare turistică, au fost prevăzute activităţi de promovare a României ca destinaţie turistică și a brandului turistic naţional, pe plan naţional și internaţional, în cadrul Galei Internaţionale de Box Profesionist organizate de Federaţia Română de Box”. Minciuna potrivit căreia meciul e organizat de FRB va continua pînă în ziua Galei! Așa se capătă sponsorizările de la 10 companii de stat, în valoare totală de 430.000 de euro. Cît costă? Frate, cît am nevoie! A doua minciună din plasa corupţiei este cea referitoare la scopul finanţării. De ce dă Elena Udrea banii? Public, ministrul Udrea susţine repetat că ministerul său finanţează organizarea Galei. “De fapt, potrivit fondurilor europene, ministerul nu avea voie să finanţeze Gala, ci să facă publicitate brandului de turism al României. Diferenţa pare de nuanţă, însă e uriașă! Dovadă că atît inspectorii DLAF, cît și procurorii DNA au descoperit că, de fapt, finanţarea a fost construită de MDRT după nevoile lui Obreja și nu invers! E uluitor că cei din MDRT au putut să comită cu ochii închiși o asemenea ilegalitate”, explică un om din sistem.

«Probabil că vor plăti și oameni care au fost siliți să facă asta și care au semnat în locul altora. Dar asta nu-i va scăpa pe cei care n-au semnat însă au o răspundere» Sursă a ziarului

“E complet ilegal” Ideea de a construi Gala în funcţie de cîţi bani a dorit firma lui Obreja va fi devastatoare pentru funcţionarii publici și demnitarii care vor fi trimiși în instanţă.

“Avocaţii lor vor avea o misiune foarte grea. Ce au făcut ei e complet ilegal. Practic, echivalează cu a construi un stadion din bani publici nu pe cît valorează, ci pe cît are nevoie constructorul ca să fie mulţumit!”, explică o sursă.

Termogaz urma să-și recupereze de la stat banii dați lui Obreja Destinul Galei Bute se împletește cu destinul Elenei Udrea și al Termogaz. Udrea i-a plătit 8 milioane de lei lui Obreja în ultima săptămînă a ministeriatului său, pe 1 februarie 2012. Ce n-a pus ea a pus Termogaz, care intrase în ultimul an de existenţă ca firmă prosperă: 2 milioane de lei pe un contract cu un obiect încă necunoscut. Conform informaţiilor gsp, Termogaz urma să-și recupereze acești bani din contractele cu statul și din ce pitise ministerul prin BRD! BRD are și ea o legătură. Nu toată suma de la MDRT a ajuns la Obreja. O parte din banii de la minister sînt încă în bancă și DNA îi poate găsi dacă vrea. Pleacă Udrea, vine falimentul! După ce Udrea pleacă, pentru Termogaz vine sfîrșitul. În 2012, compania din Haţeg mai trăiește pe ce i se dedicase înainte vreme. apoi se schimbă guvernarea și, pe 24 mai 2013, Termogaz intră în insolvenţă. Tribunalul Hunedoara îl numește pe Heral Consult IPURL ca administrator judiciar, iar firma de insolvenţe îl numește ca administrator special pe Bogdan Costaș. Bună treabă! Pe 21 mai, cu doar trei zile înainte, Bogdan Costaș era eliberat din funcţia de administrator al firmei Aviaţia Utilitară București, companie sponsor al PD-L și care e controlată tot de familia Gărdean. Practic, Gărdean își mută omul de încredere de la un business la altul. Maldivele sînt încă la locul lor. Întrebarea e cine va ajunge la ele?

Comentarii (88)Adaugă comentariu

viorel  •  26 aprilie 2014, 1:44

Cand Basescu a criticat delegarea de semnatura nu s-a dezis un pic si de Udrea?! Ori vrabia malai viseaza? Ar fi fost prea frumos sa o lase din brate pe Doamna!
Realizati o investigatie frumoasa si va urez spor la munca

Dodo  •  26 aprilie 2014, 6:03

„Termogaz intră în insolvenţă. Tribunalul Hunedoara îl numește pe Heral Consult IPURL ca administrator judiciar, iar firma de insolvenţe îl numește ca administrator special pe Bogdan Costaș. Bună treabă! Pe 21 mai, cu doar trei zile înainte, Bogdan Costaș era eliberat din funcţia de administrator al firmei Aviaţia Utilitară București, companie sponsor al PD-L și care e controlată tot de familia Gărdean. Practic, Gărdean își mută omul de încredere de la un business la altul. Maldivele sînt încă la locul lor. Întrebarea e cine va ajunge la ele?”

Tolo, nu administratorul judiciar numeste administratorul special ci asociatii/actionarii firmei. Rolul acestuia este tocmai sa reprezinte asociatii/actionarii in relatie cu celelalte parti din procesul de insolventa.
E greu cu stiinta… insailezi niste jumatati de adevaruri si info pe surse si faci un articol…brav :)!

Mihai  •  26 aprilie 2014, 7:08

Praf in ochi articolul. Domnule Tolontan mai lingeti mult PSD-ul?…sau va promis vreo functie varanul?:) In rest lasati justitia si procuratura sa-si faca treaba si ocupativa de sport daca sunteti ziarist sportiv..daca nu treceti la alta meserie(de securist ca sefu” matale)

bibi  •  26 aprilie 2014, 8:24

Vai,vai domnule Tolontan,cum poti sa o contrazici pe „doamna”?Nu esti informat ca dansa este „AVOCATA”? Si in afara de asta atata timp cat este sustinuta de Basescu ea crede ca poate fura si incalca legile asa cum vrea! Ea face parte conform fabulei din categoria BOILOR iar cei care sunt furati fiind „VITEI”
!

ddd  •  26 aprilie 2014, 9:01

Dumnu’Tolontan, daca tot spuneti ca DNA si tribunalul vor stabili care e adevarul, inseamna ca ce spuneti dumneavoastra (nefiind nici DNA nici tribunal) nu e adevarul. Cu alte cuvinte va poate da in judecata pt calomnie. Pana cand nu se da sentinta care spune ca Udrea e vinovata, tot ce spuneti dvs sunt doar calomnii. daca se confirma vor fi adevaruri, dar doar dupa sentinta definita.

rsss  •  26 aprilie 2014, 9:35

Nu știu însă ce înseamnă ”inclusiv”.
Mise pare normal sa nu stii, ce sa ceri dela un TONTOLAN,

ramon  •  26 aprilie 2014, 10:02

din păcate, asta a ajuns România, o afacere pentru cei care pun mâna pentru putere. În alte țări există politici publice, la noi numai lupta pentru ciolan și pentru satisfacerea ”susținătorilor”. Primarii sunt luați rapid în colimator de cei ”nemulțumiți” și făcuți să difere profund de cei din vestul Europei. De aceea nu merită nimeni să mai fie votat, toți se vor duce să-și ia salariu degeaba in parlament. Cei buni de gură îi vor ataca pe ceilalți. Binele locuitorilor este disprețuit în folosul șmecherilor celor de la putere.

sasu  •  26 aprilie 2014, 10:26

aproape ca te compatimesc TOLO,te lupti cu o doamna de 5 ani,nu am vazut so faci si cu seful tau FELIX, lasati justitia sa faca dreptate. rusinos pentru ceia ce faci.

Marius  •  26 aprilie 2014, 10:51

Catalin, ca de obicei, am citit si recitit cu placere articolul. Excelent!
Daca increderea in justitiei a crescut usor in ultimul timp (cel putin, increderea mea), se datoreaza si anchetelor GSP.

Spor la treaba si sper din tot sufletul sa nu existe repercursiuni, pentru ca de obicei, cand te pui cu sistemul…

nervosul  •  26 aprilie 2014, 11:17

Tolo, numai citind comentariile poti sa vezi cum s-a pus in miscare masina de partid. Nu-i baga in seama pentru ca sunt facute la comanda. O parte din ele. Sunt si oameni care nu sunt de acord cu tine, dar o fac la modul civilizat.
Nu te lasa intimidat si continua ceea ce faci, ca o faci bine de tot.
Felicitari

bigubax  •  26 aprilie 2014, 12:33

Cred ca daca te-ai abtine de la petarde si ai fi mai obiectiv ai deveni un ziarist cu adevarat important.Poate mai putin citit la inceput,dar sigur ai potential sa devii un reper.Cu respect partial.

http://adevaruldespreom.blogspot.ro  •  26 aprilie 2014, 14:45

interesant !!!

nobody  •  26 aprilie 2014, 16:42

Catalin, ai muscat-o… Au ales vocea ta ca sa dea senzatia ca justitia e independenta, bla, bla…dar pe cat pariu ca nu pateste nimic? Cel putin pana-n toamna! Chiar nu ti-ai dat seama? Uite ce scriu si cei de la luju.ro – ca a fost o diversiune!

florentindeac  •  26 aprilie 2014, 20:31

Domnule Tolontan, Udrea a dat 20 de milioane de euro la Sannicolau Mare, adica 1548 de euro pe cap de locuitor. Tocmai m-am uitat in bugetul programat si Sannicolau Mare are 29.000 de lei pentru acest an, adica 2 lei pe cap de locuitor! Cum e posibil ca acum vreo 4 ani madam Cocos sa arunce o suma imensa, de mii de ori mai mult ca bugetul local, pe ceva ce miroase a obligatie PDL, unde si Basescu isi lanseaza candidaturi si din care se cumpara loc pentru FCM Targu-Mures in campania electorala a lui Dorinel Florea? Ghiciti ce oras i-a dat titlul de cetatean de onoare blondei?

Mihail  •  26 aprilie 2014, 22:54

Succes Domnule Tolontan. Tara asta moare sfasiata de politicienii nenorociti care gestioneaza banul public. Mergeti pana la capat. Succes!

alex65  •  27 aprilie 2014, 0:08

Mai Tolo,…ce sa zic…probabil ca ce ai scris mai sus este foarte adevarat.Dar eu unu’ nu prea te inteleg…ai mai facut o ancheta ani de zile, ai punctat la final cu ” indifferent de decizia justitiei noi ne am facut datoria si am prezentat adevaruri ascunse…”…si baietii aia rai sunt in inchisoare.
Acum ai inceput o noua ancheta, insa de data asta eu cred ca daca nu e un scenariu cu cei/cea pe care ii/o investighezi, ATUNCI „JOCI PERICULOS” !!!

P.S. daca chiar esti SOTUL FIDEL AL CORECTITUDINII si tiiii cu poporul asta rau furat in ultimii zeci de ani , EU TE FELICIT !!! dar oricum la ancheta actuala…”joci periculos ;)”

yoyo  •  27 aprilie 2014, 1:51

Imi place la nebunie investigatia Gala Bute, e ca un film-serial cu final imprevizibil, abia astept urmatorul episod.
Succes in productie

Mille  •  27 aprilie 2014, 1:55

Scenariul vostru pare plauzibil insa informatiile sunt totusi „subtiri”, chiar si pe surse. Nu am urmarit cazul de la inceput, poate ati prezentat informatii mai detaliate. Daca nu, asteptam sa le prezentati.
In final, cred ca vor veni acuzatii si catre MDRT, insa nu si catre Udrea. Va fi imposibil sa se dovedeasca ceva in ceea ce o priveste si, in plus, are un spate prea puternic. Parerea mea…

Broscuţa Oac  •  27 aprilie 2014, 2:09

Cu cât sunt speranţele mai mari, cu atât mai mare va fi deziluzia.

Sorin  •  27 aprilie 2014, 10:02

Ce repede au aparut latraii de pe vremea PDL sa o apere pe infractoare 🙂 Bravo domnilor,nu va opriti!Ati trezit dosarul transferurilor,speram sa urmeze Udrea,cu recuperarea prejudiciilor!

Mihai Rusu  •  27 aprilie 2014, 19:49

Dupa modelul „galei Bute” apare ilegala si finantarea FRT pentru intilnirile din Cupa Davis cu Japonia, Coreea de Sud si Franta. Ma refer la cei 100.000 euro, in total 300.000 euro, transferati de PM Tariceanu din Fondul Special al Guvernului catre FRT. Acum vom intelege si forma juridica a LPF ca „ONG” in vederea sponsorizarilor de catre companiile de stat sau Administratiile Locale cu bani publici. LPF nu poate fi juridic o ONG, din moment ce este constituita din societati comerciale FC SA, avind ca obiect de activitate comercializarea cu PROFIT a produsului fotbal. Pina la solutia in „Gala Bute” adunati va rog toate datoriile SC FC/SA din LPF plus toate insolventele/falimentele din volei, baschet si handbal in vederea stabilirii marilor tepe provocate de unii „oameni de sport” din Romania, astfel ca vom ajunge la sute de milioane de euro. Banii din „Gala Bute” sunt „Peanuts” pe linga pierderile bugetului de stat provocate de „binefacatorii” sportului nostru.

sly  •  28 aprilie 2014, 0:03

Lucrurile se misca in directia pe care a mers ancheta lui Ridzi.Sper sa o vad in curand dupa gratii pe madam Ridzi.Anul viitor pe vremea asta o sa simta si madam Udrea adierea racorii.
Fiti tari mai departe.

andrei  •  28 aprilie 2014, 22:41

Esti tare, sper ca nu bagi in seama postacii si alti derbedei semi-analfabeti! La modul serios: un regizor bun ar scoate ceva frumos din povestea asta, asa, o mini-serie, ceva in genul Clanul Soprano!

Spor la treaba!

p.s. daca marinarul s-ar dezice de „doamna”, eu l-as ierta pt multe pacate:))

Mihai  •  30 aprilie 2014, 0:06

Cataline uite eu iti propun o tema de gandire: cauza si efectul. Tu prezinti toate „descoperirile” astea ca si cum ele chiar ar fi descoperiri. Din pacate, tu stii cel mai bine ca tot ce prezinti tu nu e nici o descoperire. Esti alimentat cu informatiile astea. Oare de cine si de ce?

Nu zice nimeni ca toate „anchetele” astea jurnalistice nu sunt reale. Sunt foarte reale, ca ar fi o eroare din partea „surselor” sa te hraneasca cu informatii nereale. Dar oare de ce te hranesc cu ele? Chiar nu te-ai gandit niciodata?

Oare nu e undeva o oala mare plina de chestii din care tie ti se da cate o lingura doar cu ce trebuie? Cu ce e de folos unora?
Daca dintr-o oala de ciorba tu primesti doar niste linguri cu legume…ai crede ca e ciorba de legume. Poate ca e de pui, dar nu exista interesul „surselor” sa te serveasca cu pui. Atunci nu esti doar o unealta involuntara in mana unora?

Tu vrei sa lasi impresia ca faci anchete jurnalistice. Nu faci asa ceva pentru ca nu ai avea cum sa faci asa ceva. Tot ce faci e sa casti gura ca sa ti se bage cate ceva, dupa care dai mai departe maselor. Si uite asa „sursele” isi baga la apa inamicii cu mana „presei”. O fi bine? O fi rau?

Cătălin Tolontan  •  30 aprilie 2014, 1:56

74, Mihai: lucrurile nu stau deloc asa cum le prezinti. Sursele ofera un capat de informatie. Uneori se verifica, alteori, nu. Si sint zeci de surse, fiecare cu versiunea sau particica sa. In rest, sint multe discutii, surse deschise, documente oficiale si publice. Asadar, teoria ca cineva da si noi publicam este falsa. De altfel, gindeste-te de cite ori am fost in fata DNA cu informatiile!

Meseria asta nu e ce insinuezi tu.

Nu vreau sa te conving, eu doar spun cum se petrec lucrurile, tu crezi ce vrei. Am vrut doar sa-ti explic, sa-mi fac datoria fata de curiozitatea ta, daca ea e reala, ceea ce sper.

Multumesc!

Mihai  •  1 mai 2014, 1:27

Draga Tolo,
Faci foarte bine ca te ocupi de Gala Bute.
Sa stii insa ca in usl sunt de citeva sute de ori mai multi corupti si care au furat de citeva mii de ori mai mult decit cei din PDL.
De ce nu te ocupi de tunurile, de miliarde de euro, date de cei din usl ?
Intii sa recuperam miliardele furate de Felix, Nas6case, Patriciu, Mitrea, DIP, Dragnea, Oprisan, Mazare, Nicusor Constantinescu, Niculescu – Arges, Bunea Stancu, Cosma, Fenechiu, Cancescu, Bradisteanu, Ioan Dumitru – Romsilva, Mischie, Voicu, Copos, Seres, Pantis etc etc etc, iar abia apoi sa ne ocupam de Gala Bute.
Cred ca incerci, in disperare, sa abati atentia de la fraudele de miliarde de euro, ale stapinilor tai.
Acum, prioritatea prioritatilor este sa scapam tara de grupul infractional organizat din usl, sa-i impiedicam pe acesti banditi sa puna mina integral pe tara, sa salvam tara din minile hotilor, sa aparam democratia, statul de drept, independenta justitiei.
Este de neimaginat ca cineva cu mintea intreaga sa nu constientizeze ca acum a ajuns la putere un grup infractional organizat, compus din cele mai murdare, cele mai toxice, cele mai nocive, cele mai abjecte, cele mai corupte personaje.
Este de neimaginat ca cineva cu mintea intreaga sa nu fie constient ca singurele preocupari ale actualei puteri sunt sa-si subordoneze justitia, sa fure si sa ramina nepedepsiti.
In fruntea guvernului a ajuns printr-o campanie monstruoasa de minciuni, calomnii, dezinformari, intoxicari si manipulari si prin fraudarea alegerilor un Derbedeu, un plagiator, un mincinos, un incompetent, un neispravit, un individ care nu a facut niciodata nimic si care nu stie sa faca absolut nimic, in afara de a minti

Ionescu  •  6 mai 2014, 15:41

Tolo cand o cheama DNA pe Udrea?Din ce vad astia de la DNA nu o cheama pe doamna Udrea……De ce minti poporul?De ce nu te duci la B1?
Mihai ai vazut pe unul de la PDL condamnat?DNA este condus de Basescu si Udrea….Koveshi este doar o simpla sluga.

x  •  6 mai 2014, 15:43

Udrea se da cu parasuta ……credeti ca Udrea o sa fie chemata la DNA?Tolo este omul lui BASESCU…….

Traian Basescu  •  6 mai 2014, 16:58

Elena Udrea are calitati morale, e un om cinstit, nu stiu sa fi furat, sa fi luat bani.

Lungu Gabriel  •  14 mai 2014, 9:51

Ce se intampla cu ancheta? A stagnat asa dintr-o data? Afaceristii ce au incheiat contractele de peste 100 milioane euro pentru domeniile schiabile din Valea Jiului au punctat unde trebuie?

Cătălin Tolontan  •  14 mai 2014, 10:46

80, lungu gabriel: puteti fi mai clar in ce spuneti, va rog? Ce insinuati?

Nasul TV » Tolontan | Gala Bute. Cazul care n-a vrut să moară  •  3 februarie 2015, 20:09

[…] Implicarea  firmei lui Gărdean  în Gala Bute a fost dezvăluită în paginile Gazetei Sporturilo… […]

Mărturii DNA: Pentru plăţi la zi, Udrea cerea “sponsorizări”, iar acestea se făceau şpăgi! | România curată  •  4 februarie 2015, 10:01

[…] În aprilie 2014, Gazeta relata că Termogaz i-a stins creditul lui Obreja. Mai exact, 3.000.000 de lei s-au dus la Gala Bute. […]

Cât de tari sunt stenogramele din dosarul ”Gala Bute”! | STARE DE FAPT  •  4 februarie 2015, 15:48

[…] În aprilie 2014, Gazeta relata că Termogaz i-a stins creditul lui Obreja. Mai exact, 3.000.000 de lei s-au dus la Gala Bute. […]

BRD și-a încasat dobînzile în Gala Bute din banii publici fraudați prin clienții politici ai lui Udrea |  •  21 mai 2015, 13:25

[…] Articolul care marca triada Udrea – Gala Bute – Termogaz l-a enervat pe ministru. Mai ales că o sursă a ziarului, citată în articol, susținea că «SRI a trimis de-a lungul anilor zeci de informări despre Termogaz și celelalte firme apropiate lor, dar nimeni nu le-a luat în seamă». […]

BRD și-a încasat dobînzile în Gala Bute din banii publici fraudați prin clienții politici ai lui Udrea | Opinii politice si nu numai  •  21 mai 2015, 15:09

[…] Articolul care marca triada Udrea – Gala Bute – Termogaz l-a enervat pe ministru. Mai ales că o sursă a ziarului, citată în articol, susținea că «SRI a trimis de-a lungul anilor zeci de informări despre Termogaz și celelalte firme apropiate lor, dar nimeni nu le-a luat în seamă». […]

Udrea are dreptate: problemele lui Predoiu în Gala Bute |  •  9 iunie 2015, 9:31

[…] 24 aprilie 2014, ziarul publica o mărturie din interior care afirma că ”Infracțiunile din Gala Bute au fost pregătite cu mult timp înainte, inclusiv […]

Udrea are dreptate: problemele lui Predoiu în Gala Bute | Opinii politice si nu numai  •  9 iunie 2015, 16:19

[…] 24 aprilie 2014, ziarul publica o mărturie din interior care afirma că ”Infracțiunile din Gala Bute au fost pregătite cu mult timp înainte, inclusiv […]

Comentează