Belu a strîns mai multe medalii decît voturi!

Cu 45 de medalii olimpice cîștigate de cînd antrenează lotul feminin de gimnastică, întîi ca secund și apoi ca principal, și cu 33 de voturi la alegerile COSR de ieri, Octavian Belu s-a enervat.

vineri, 30 mai 2014, 10:11

Cu 45 de medalii olimpice cîștigate de cînd antrenează lotul feminin de gimnastică, întîi ca secund și apoi ca principal, și cu 33 de voturi la alegerile COSR de ieri, Octavian Belu s-a enervat.

“Dacă sînt prea bătrîn ca să reprezint olimpismul, pentru că asta scrie în dreptul funcției de președinte, înseamnă că sînt prea bătrîn și să antrenez echipa olimpică de gimnastică!”, i-a declarat Belu, ieri după-amiază, colegei mele Mirela Neag, cea care s-a ambiționat să rămînă obiectivă în această cursă, atrăgîndu-și, ca de obicei, reproșurile tuturor părților.

Belu se gîndește să renunțe la lot și, de data asta, indiferent dacă renunță sau nu, poate nu se va mai apuca să nege că exact asta simte acum, că exact asta a spus în ziua de joi, 29 mai 2014!

Ne-am săturat și noi să ducă alții războaiele prin intermediul presei și, mai apoi, să dezmintă. Și nu e vorba doar de Belu, ci și de Lipă, care și ea a fost presată politic, dar, în calitate de militar, s-a așezat mai apoi în poziție de drepți. E mai greu să fii și șef de club sportiv și general.

De aici merită să începem discuția. De la ceea ce i-a zis Gabriela Szabo jurnalistei Gazetei chiar în dimineața alegerilor. “Tu trăiești din scandaluri!”, a exclamat ministrul. De ce? Pentru că ziarul arătase că Belu și Lipă, ambii contracandidați ai lui Alin Petrache, au sunat-o pe Szabo, reproșîndu-i că selectează electorii, astfel încît să meargă la COSR cei care îl preferă pe Petrache. Pe scurt, că filtrează politic votul.

După ce Gazeta a publicat informația pe prima pagină, Gabi s-a apucat să dea smsuri că nu e deloc așa și că “unii” trăiesc din scandaluri. Numiți-ne, doamnă ministru, nu e nici o supărare! Noi sîntem! Ne cunoaștem de o viață, nu ne supărăm din atîta lucru.

Dar nici nu retractăm: nu doar că MTS a determinat federațiile să trimită “pe cine trebuie” la alegeri, dar însăși Gabi Szabo a sacrificat un vot. Ea s-a suspendat ca personalitate olimpică și a păstrat doar votul instituției, ca să n-o delege pe Carmen Tocală, cea care ar fi votat cu Belu!

Petrache a adunat 143 de voturi. 33 a luat Belu și 21 Elisabeta Lipă. Victoria lui Petrache este clară, incontestabilă, iar diferența spune mai multe lucruri:

1. PSD e îndrăgostit de politizarea sportului, așa a fost mereu.

De ochii lumii, Victor Ponta l-a susținut pe Belu în celebra emisiune de la Antena 3. Dar, în culise, mașinăria de vot a lucrat pentru deputatul PSD Alin Petrache.

Ponta și-a lovit ambele ținte: a dat bine în fața oamenilor, lipindu-și imaginea de cea a lotului victorios de gimnastică, și a satisfăcut triunghiul Bittner – Petrache – Cocoș, părinții fondatori ai unor interese care plutesc în toate partidele și unde Ponta și Udrea nu mai sînt dușmani, ci cuplu de forțe.

Uitați-vă, de pildă, că televiziunile și ziarele care îi promovează pe Elena Udrea și pe Alin Petrache sînt aceleași!

2. Belu și Lipă au pierdut și pentru că au fost receptați de către lumea sportu lui ca fiind niște poli de ego și de apărare a propriului interes. Dovadă că nici unul n-a venit în alegeri cu vreo echipă.

Izolaționismul este modul de a exista al performerilor din România și, înainte de a sări că presa bate cîmpii, gîndiți-vă dacă nu cumva e purul adevăr, inclusiv în cazul celor auriți din cap pînă în picioare, cum sînt Belu, Bitang și Lipă.

COSR are, așadar, un nou președinte. Alegerile au fost, ca mai toate alegerile, derulate în pașii de balet ai culiselor. Pînă aici, în materie de olimpism, pe Alin Petrache l-au dus alții.

De acum înainte, după o vorbă care se potrivește oricăruia dintre noi, ființe modelate social, important e ce va face el cu ceea ce au făcut alții din el.

Comentarii (51)Adaugă comentariu

Filme Online  •  4 iulie 2014, 15:13

PSD-ul nea adus in halul asta tara noastra.. Belul era omul potrivit la locul potrivit dar asta este viata.. si imi aduc aminte de copilu’ ala de bourleanu chiar nu inteleg ce doamne iartama cauta el la conducerea fotbalului.. eu cred ca de fapt el este pus acolo doar cu numele in rest sunt altii in umbra!

Comentează