Nemți

E frumoasă o semifinală de Campionat Mondial care se termină în minutul 29? Pentru că atunci Germania face 5-0 și intră în legenda cruzimii drept singura echipă din istoria turneelor finale care a marcat adversarului cinci goluri în prima jumătate de oră! Nemții sînt de neoprit. Prin minutul 40, la 5-0, pornesc o dispută sobră în legătură cu cine va bate o lovitură liberă.  În răstimp, brazilienii se uită prin adversari și prin oamenii din tribune.

miercuri, 9 iulie 2014, 12:48

E frumoasă o semifinală de Campionat Mondial care se termină în minutul 29? Pentru că atunci Germania face 5-0 și intră în legenda cruzimii drept singura echipă din istoria turneelor finale care a marcat adversarului cinci goluri în prima jumătate de oră! Nemții sînt de neoprit. Prin minutul 40, la 5-0, pornesc o dispută sobră în legătură cu cine va bate o lovitură liberă.  În răstimp, brazilienii se uită prin adversari și prin oamenii din tribune.

Nimeni nu înțelege nimic. Brazilia n-a pierdut acasă un meci oficial din martie 1975. ”Germania umilește Brazilia la scorul cu care nemții au zdrobit Zair și Haiti!”, postează pe twitter la pauză un jurnalist spaniol.

Un asemenea rezultat varsă în capul învinșilor musonul tuturor statisticilor. Kroos are 2 șuturi, 2 goluri și o acuratețe a paselor de 94%. Din cei 13 fotbaliști ai lumii care au reușit 10 sau mai multe goluri la Mondiale, 5 sînt nemți!

Golul 6 vine în repriza a doua. Dacă desenezi punctele de unde au marcat nemții, obții probabil un dreptunghi centrat în careul mare al gazdelor. Golurile au venit repetitiv din aceeași schemă curgătoare. Combinații, apoi o pasă laterală, care lasă marcatorul liber pe poziție centrală, cu toată poarta în față, cu toate opțiunile deschise și cu o întreagă apărare cariocas prinsă pe picior greșit, ca un tenisman alunecînd pe zgură cînd adversarul lovește exact în locul din care el a plecat. Îngrozitor!

Golul 7 e aureolat de aplauzele tribunei braziliene! ”Iată imaginea Mondialului! 60.000 de brazilieni însoțesc cu Ole pasele jucătorilor nemți”, exclamă inspirat Marian Olaianos, la microfonul TVR.

Internetul e plin de jocuri de cuvinte. ”Angela merge prea departe!”, postează Adrian Georgescu. ”La 7 s-a oprit și Dumnezeu”, scrie pe facebook Teodor Hossu Longin.  Punctul de onoare al Braziliei, de 7-1, trece nebăgat de seamă pe teren, în tribune și în miezul ironiei generale.

Nu a fost nicidecum o semifinală frumoasă. Dar nu iubim fotbalul pentru că e frumos, ci pentru că ne seamănă. Ne reprezintă măcar prin aspirații. Iar Germania e gîndul nostru, al tuturor, că lucrurile temeinic făcute duc undeva.

Oricine ar fi învins Brazilia în maniera aceasta fără apel, ne-ar fi lăsat cu o fisură în logica noastră de microbiști. Ni s-ar fi părut inexplicabil. Așa, ne mărginim să ridicăm din umeri, limitînd totul la o singură frază tactică: ”Ce vrei, sînt nemți!”.

 

Comentarii (91)Adaugă comentariu

Sportis2009  •  9 iulie 2014, 9:08

DANKE DEUTSCHLAND!
Multumim pentru umilirea acestor vedete de carton ale Braziliei; sper ca in aceasta seara Olanda sa ne faca aceasi bucurie si sa-l umileasca pe „retardul” Messi.
Nu este corect ca oamenii sa nu poata beneficia macar de o amarata de pastila, iar FIFA-MAFIA sa incaseze miliarde de dolari pentru organizarea unei competitii care nu aduce bucurii decat caselor de pariuri.
CM trebuie organizate de SUA, MB, Germania, China, Japonia, Rusia, chiar si de tarile arabe … care au bani de cheltuit, nu de amaratii care abia au o coaja de paine pe masa.
DANKE DEUTSCHLAND!

cosmin  •  9 iulie 2014, 9:12

Nu a fost deloc o cruzime, a fost prostie, incompetenta si o supraevaluare a echipei gazda .. care a dus la dezastrul din teren.

Germania a jucat la fel toate meciurile, era destul de simplu de inteles ca trebuie sa te inchizi in fata lor. Asta au facut si SUA si Algeria… care cu jucatori multi sub ce au brazilieni au pierdut la diferenta de un gol. Asta trebuia sa faca si Scolari si poate acum erau in semifinala. Te inchizi si lovesti pe contraatac

gilos  •  9 iulie 2014, 9:37

Marea surpriza pentru mine au fost suporterii brazilieni.
La inceputul partidei au respectat solemnitatea intonarii imnului Germaniei, iar la final, desi favoritii lor pierdusera cu 7-1, au gasit puterea sa-i aplaude pe invingatori.
A fost o lectie de sportivitate si fair-play !
Bravo lor !

Cristian  •  9 iulie 2014, 9:44

cu acest 7-1 cu tot, castigatoarea acestui campionat mondial va fi argentina sau olanda

gif  •  9 iulie 2014, 9:55

Meciul de aseară și scorul înregistrat nu sunt adresabile fotbalului, ci moralului, derutei. Bine spunea cineva mai sus, Germania a avut prima ocazie de gol la 5-0. După primul gol, primit din fază fixă (până atunci Germania părea în corzi), brazilienii s-au tăiat, ca o frișcă nereușită. Patru goluri marcate în cinci minute, țin de moral, de deruta brazilienilor, nu de fotbalul german/brazilian. De ce trebuie să fie tributare scorului aproape toate comentariile? Germania a văzut gaura (nu fisura, ci ditamai gaura) din psihicul brazilienilor și i-a executat, la fel cum ar fi făcut câinele măcelarului cu un adversar căzut la pământ. Discuțiile despre fantezie, minimalism, etc sunt expresia auto-adulării, adică persoana în cauză se simte grozav enunțându-le, de parcă ar fi vreun Moise care scrie singur poruncile. Ce s-a întâmplat în meciul de aseară, o spun din nou, nu are legătură cu fotbalul. Putem imagina orice sport vreți, mai puțin cele care se termină prin knock-out, rezultatul ar fi fost similar. Partida de aseară s-a terminat nu în minutul 29, la 5-0, ci în minutul 11, la 1-0. Brazilienii s-au considerat învinși de atunci, restul poate fi comparat cu scena din filmul „Braveheart”, când william Wallace este eviscerat pe rugul terorii. Asta au făcut și germanii aseară, ca o acvilă antrenată smulgea din când în când o halcă din trupul brazilienilor înlănțuiți. Când o armată este în derută numărul victimelor nici nu mai contează. Singurul care n-a putut ucide aseară, pentru că n-are ce căuta în echipa Germaniei, este Mesut Ozil. Cred că și maseurul putea marca aseeră, nu și Ozil.

clahar  •  9 iulie 2014, 10:02

pt retoric: ai dreptate nemtii nu-si doresc sa fie iubiti.ei vor doar sa ingrozeasca.si fotbalul si istoria sunt pline de astfel de dovezi.
pt horia sima:cei care tin cu argentina nu au uitat meciurile proaste, dar voi pro nemtii ati uitat deja meciul cu ghana.si mai e ceva:un asemenea meci cu o echipa buna(nu brazilia de aseara) nu vor mai face nemtii asa curand.

gima  •  9 iulie 2014, 10:12

s-a facut dreptate aseara. mie nu mi-au placut nemtii ca au redus motoarele. sunt de acord cu cineva de mai sus ca trebuia sa le dea 15. asa fac profesionistii. altfel, diferenta de clasa enorma intre echipe.
pentru „clahar” papuse daca tu chiar crezi ce ai scris ca face si drege Messi, nu te pricepi frate. in ultimul an s-a vazut din avion ca daca pui un „ciine” la messi atunci balonul de aur are o zi proasta. nu face nimic. nici nu poti. a nu se uita de maradona in meciul cu noi in Italia. zero barat. i-a luat si aerul de respirat rotariu.
asa cum zicea si comentatorul meciului azi-noapte, brazilia trebuie sa inteleaga ca acest sport numit fotbal este un sport eminamente colectiv, de echipa. degeaba ai tu staruri, unii mult prea umflati, si la propriu si la figurat, daca acele staruri nu stiu sa formeye o echipa.
un sincer bravo echipei Germaniei.
si tineti minte : un lucru facut temeinic duce undeva. e trainic.

fanulumocanu  •  9 iulie 2014, 10:21

Extraordinar de bucuros sunt. Nu poti sa te prezinti cu o echipa de dans modern, de zici ca sunt baletul Edi Stancu, si sa ai pretentii sa castigi CM. E ca si cum Romania ar juca la mijloc cu patru de Sanmartean sau Ad Cristea la mijloc. Nu putem sa asteptam tampi ca fotbalul sa se transforme in wrestling.

dodo  •  9 iulie 2014, 10:31

Il trezeste dimineata sotia pe Joachim Low:
-Joachim vezi ca e 8. La care el raspunde:
-Cand le-am mai dat unul?

mein gott  •  9 iulie 2014, 10:41

de cand a inceput mondialul, nu s-a evidentiat nici o „vedeta” in team-ul mannschaft-ului, au functionat impecabil, ca un singur mecanism. Ar trebui sa verifice cineva daca n-au montat in jucatori ceva piese de BMW, Daimler sau Audi.

Andi  •  9 iulie 2014, 10:42

Nemtii au ceva, ce multe natiuni nu au: disciplina. Pe toate planurile, incl in fotbal. Lipsa talentului innascut de a juca fotbal si de „mingicareala” este compensata prin munca si extrem de multa disciplina. Imi pare rau ptr. poporul brazilian, deoarece imi amintesc de noi romanii, care asteptam cu sufletul la gura in fata televizoarelor alb negru medalii la atletism sau gimnastica, ptr. a ne inviora sufletele timp de 5 min, chiar daca frigiderele erau goale si coada la carne interminabila.

tardelli  •  9 iulie 2014, 10:44

pt #26 Minimalist Romania
Exagerezi de parca ieri ai asistat la coborarea primei nave cu oameni pe Marte.
Nemtii au prins doar o echipa fara aparare si blocata psihic.In meciul cu Ghana au fost la un pas de esec.
Iar faptul ca toti papagalii ii cer antrenorului sa renunte la Ozil e incredibil.Ozil e un mare talent,practic e cel mai tehnic din echipa Germaniei.De ce nu a dat gol ?Pt ca in sangele lui de otoman exista si mila in fata adversarului cazut la pamant.

dan  •  9 iulie 2014, 10:59

Andrei Craciun ne reaminteste in cartea „Baricadele” de marea infrangere a Seleção din 1950. Prin ochii lui Carlos Heitor Cony care zice: “Supravietuitorii acelei dupa-amiezi au crezut ca nu vor mai fi niciodata fericiti” – ce propozitie de actualitate pentru aceasta seara 🙂

silicon_v  •  9 iulie 2014, 11:08

Diferenta nu era atat de mare la valoare, cat la moral. Brazilia nu e o echipa mare, s-a taiat la prima presiune pusa asupra ei. A fost condusa, gandul ca e 1-0 pt nemti i-a speriat rau, gandul ca e 2-0 i-a infricosat complet (nu mai avem cum sa egalam!), de aici incolo nu a mai contat nimic, echipa s-a prabusit complet. Moral de echipa mica de tot.

Dar sa nu se inteleaga ca minimizez meritele Germaniei, jocul ei colectiv a fost absolut impresionant, de mult nu am mai vazut asa haita iesita la atac si asa pase care sa curge bine spre omul liber.

Plus ca Germania a fost fair. S-au fortat sa nu mai dea goluri in repriza a doua (cele doua au iesit de la sine, erau brese prea mari) si i-au lasat efectiv pe brazilieni sa dea golul de onoare. Asta la a 5-a faza cand i-au lasat singuri cu portarul. Portar care nu se putea da la o parte, trebuia sa apere. Saracul Lahm a facut figuratie zeci de minute, evitand sa intre la atacantii brazilieni si invitandu-i sa patrunda.

asdf  •  9 iulie 2014, 11:10

Nemtii nu sint asa nemti 🙂 Daca nu era Neuer le dadea Algeria 4-5 boabe.

Aseara doar au facut pase printre jaloane, mare chestie.

A, cum au ajuns jaloanele in semifinale, asta da, e o problema.

mihai  •  9 iulie 2014, 11:50

Iata unde duce coruptia. Suporterii au dreptate sa faca scandal. E la fel ca la noi, uitativa sa vedeti cati bani iau cluburile din Brazilia din transferurile de jucatori si cati intra in diverse buzunare ale diversilor impresari. Imaginativa cat se mai intoarce la centrele de copii si juniori. Este falimentul unui sistem mafiot, la fel ca al nostru, atat doar ca la un alt nivel.

porta  •  9 iulie 2014, 11:57

Un exemplu clar de claritate sau neclaritate psihica.
Presiunea pusa pe jucători brazilieni, nu a putut fi susținută prin acele situații de isterie în masa la cântarea imnului național. Dealtfel un trick ieftin de-a uita de problemele reale ale tarii. Aceste momente se vad foarte dăunătoare pentru bunul mers al echipei, punând jucătorii într-un trans naționalist foarte riscant. S-a observat foarte clar cum atunci când efectul acestui „drog” s-a epuizat (socul golului doi) jucătorii au fost atât de debusolați ca după o beție crunta, ne reușind sa găsească alta structura tactica.
La fel și efectul unui antrenor depășit, autoritar, conservator și inflexibil care, nu au încetat în a pune presiune pe jucători repetându-le la infinit ca trebuie sa câștige acest campionat mondial, cu argumentele cunoscute: pentru tara, dumnezeu, o bucurie pentru cei săraci. S-a observat foarte clar acest lucru în interviurile acordate de jucătorii brazilieni pe parcursul acestui campionat mondial.
După mine un exemplu clar de ipocrizie în sport.

Nemți | România curată  •  9 iulie 2014, 12:09

[…] Textul integral pe Tolo.ro […]

Germania-Brazilia, catastrofa din rețelele sociale – Blogul lui Horia Ghibuțiu  •  9 iulie 2014, 12:16

[…] fie cel mai popular sport din lume, un eveniment planetar. La care s-au referit Cătălin Tolontan (https://www.tolo.ro/2014/07/09/nemti/) și Andrei Crăciun (http://blogsport.gsp.ro/andreicraciun/2014/07/09/postapocalipsul/), găsesc […]

Steaua1986forever  •  9 iulie 2014, 12:33

Nuuu…noi vrem cu Ridzi.

mikadoo73  •  9 iulie 2014, 13:10

In 2010 cand spaniolii ii dominau categoric in semifinale,ba chiar minute bune ii sufocau si ,,subordonau”vorba lui I.Dumitrescu sau in 2008 cand ii invingeau pe merit cred ca nemtii erau ,,mitici”,vorba ,,stolobocilor”!Sigur in 2002, brazilenii erau ,,nemti”,in frunte cu ,,Nea Puiu”Scolari desigur,iar nemtii sigur erau ,,brazilieni”!Sau la Euro 2004 cand faceau egal cu Letonia si nu treceau de grupe!
Vorba unui celebru ,,brazilian”din favele,Rudi Voller il chema:,,Daca la fotbal ar castiga intotdeauna echipa cea mai buna,Brazilia ar fi tot timpul campioana mondiala!”

Pentagonel  •  9 iulie 2014, 13:16

Cataline, dreptunghiului cu sapte varfuri ii zice heptagon.

gicu de la brad  •  9 iulie 2014, 13:26

Nederland!Azi(diseara)vrem razbunarea finalelor pierdute.Hai Europa!

mihai  •  9 iulie 2014, 14:13

mi-a placut comparatia pe care am citit-o mai sus undeva cu un meci de box,exact asa a fost brazilia s-a blocat in momentul in care a primit al doilea gol (pumn puternic)si nu s-a mai putut apara deloc iar atacurile cu exceptia ultimlor 10 min au fost doar miini aruncate in vint;si asta in ciuda unei germanii care a jucat in 10 tot meciul: ozil a fost inexistent a pierdut o groaza de baloane,pase gresite,lipsa de determinare,e un mare talent dar indolenta lui aseara a fost crasa-nu-l vad in echipa in finala

unul  •  9 iulie 2014, 14:14

Prefer o Germania care bate 7-1 Brazilia decat o Spania care da 10000 de pase si bate cu 1-0.
In alta ordine de idei: Brazilia aparare praf, chiar daca juca Neymar si Thiago Silva tot Germania castiga, dar cu un scor mai acceptabil, un 2-1 sau 3-1.

Rictus  •  9 iulie 2014, 14:35

„Nu a fost nicidecum o semifinală frumoasă.” Fiecare are dreptul la parerea lui Tolo. Eu unul ma dezic complet de enuntul tau atat de categoric (pe ce criterii ai ajuns tu la asa concluzie mi-e imposibil sa inteleg!). A fost unul dintre cele mai frumoase meciuri pe care le-am vazut la acest campionat mondial, care la randul lui e unul dintre cele mai frumoase campionate mondiale ever 🙂

ciupi  •  9 iulie 2014, 14:53

eram tanar, stateam in tribuna pe 23 august, urmaream un joc international de tineret romania-germania. joc amical, daca-mi aduc bine aminte. veneam nemtii peste tinereii nostri ca in al doilea razboi mondial, perioada in care atacau tot si toate. aproape de mine, un tip care probabil apucase razboiul de-adevaratelea, vazandu-i cum atacau fara oprire a inceput sa strige: „nemtiiiiiiiiiii, baaaaaaa!”. azinoapte a fost altfel?!

Tigana  •  9 iulie 2014, 15:25

Stati linistiti … problema n-a fost ca Germania a jucat bine ci faptul ca Brazilia a fost un dezastru ! Veti vedea in finala indiferent de adversar …

Mihai Rusu  •  9 iulie 2014, 15:59

Constat un subiectivism exagerat din partea unor compatrioti referitor la evolutia germanilor. Ori n-au facut sport, ori nu vor sa inteleaga ca, rezultatul este etalonul valoric intr-o partida de fotbal. Atunci cind o echipa (Germania) marcheaza 7 goluri adversarei ei(Brazilia, se incheie orice comentariu pentru ca scorul arata diferenta de valoare. Ca sa speculezi acum ca, algerienii sau francezii au jucat altfel contra nemtilor in ciuda infringerii, defineste o lipsa de fairplay si o invidie in fata creatorilor unui sistem functional. Cum sa nu admiri performanta Vulturilor Federali cind ei se bazeaza pe un campionat sanatos din punct de vedere economic? Cum sa nu-ti placa cele 7 goluri, unul mai frumos decit celalalt, sau cum sa nu apreciezi la adevarata valoarea intreaga logistica federala de pregatire a lotului pentru CM din Brazilia?
S-a vazut clar ca, superficialitatea/populismul si lipsa unei competii interne de valoare, clacheaza in fata Bundesligii,organizata meticulos cu o gindire clara in perspectiva si o stiinta de a conduce oamenii. Din pacate, observ la multi romani respingerea unor calitati generatoare de progres si prosperitate caracteristice nemtilor; ar fi rau ca si la noi sa fie curatenia, ordinea si civilazatia lor?

Razvan  •  9 iulie 2014, 16:16

Așa se întâmplă când minți fotbalul, meciurile Braziliei din grupe: furt la drumul mare în meciul cu Mexic, meciul cu Chile: mare bară în minutul 120(pentru bine lor mai bine intra torpila aia), au ajuns în semifinale CUM???? nu știu…!!!! a mi-am adus aminte MINȚIND FOTBALUL, au intrat la detectorul de minciuni și din opt întrebări au răspuns doar la una, restul e treabă nemțească.

Vlad Dracul  •  9 iulie 2014, 16:33

Mda, dacă ar fi bătut Brazilia probabil că urmau să curgă cele mai elogioase articole scrise vreodată, un adevărat torent de metafore, hiperbole şi alte procedee literare.
Aşa, citim articole seci în care prezentăm statistici.

Vlad Dracul  •  9 iulie 2014, 16:35

Erată:
„Aşa, citim articole seci în care ne sunt prezentate statistici.”

safimnemti  •  9 iulie 2014, 17:17

dilma rousseff
imi voi da demisia dupa marea finala din 13 iulie in semn de solidaritate cu suferinta celor 300 milioane de brazilieni si suporteri din intrega lume. nobletea, demnitatea, onoarea ma obliga la demisie dupa investitiile facute de statul brazilian, parca am fi intr-o telenovela cu isaura.
odata cu mine, in semn de solidaritate pt impotenta braziliana isi vor da demisia basescu, piturca, portughezul barossosi omniprezentul la succesele sportvilor vv poanta!!!

bozo  •  9 iulie 2014, 18:03

Victorie absolut meritata a germanilor dar in fata celei mai slabe echipe a Braziliei pe care am vazut-o vreodata.

Intotdeauna nationala Braziliei a avut cativa jucatori de mare valoare pe teren.

Echipa de azi sta intr-un star de mucava, Neymar, si restul salahori care daca nu ar avea nationalitate braziliana nu ar starni prea mare interes in lumea fotbalistica.

Nu cred ca poate cineva sa gaseasca o nationala a Braziliei la un turneu final atat de slaba precum cea ce s-a prezentat aseara pe teren. Era de neconceput cu putina vreme in urma ca Brazilia sa aiba atacanti asa de slabi precum Fred sau Bernard sau un mijloc in care sa nu existe niciun jucator de clasa.

Imi pare rau ca echipa ce reprezenta simbolul fotbalului spectacol a suferit o asemenea umilinta aseara. A fost si un pic de ghinion ca Neymar si Thiago Silva au fost accidentati, a fost si greseala de selectie, a fost si noroc pentru germani sa marcheze 4 goluri in 6 minute. Dar chiar si asa, un astfel de rezultat era imposibil pe cand Brazilia reprezenta o forta in fotbal.

Dana  •  9 iulie 2014, 18:10

Bun articol, l-am citit cu placere si cit ma bucur ca s-a incheiat cu „balonul de sapun”– Brazilia, in mod corect nu trebuiau nici de grupe sa treaca dar traiasca fluierasii FIFA!
Germania a excelat aseara, o echipa bine pregatita din toate punctele de vedere si pe merit in finala.
La semifinala din seara asta sunt subiectiva, sunt demult fan Olanda dar totusi, zic: sa cistige cel mai bun!

Sportu’ Stud  •  9 iulie 2014, 18:57

Eu imi doresc o finala Germania-Olanda pe pamant sudamerican. Ar fi inedita. Asta pt simplul motiv ca sudamericanii sunt prea aroganti vis-à-vis de fotbalul european in ciuda faptului ca majoritatea joaca in Europa. Personal mi-as dori ca Olanda sa ia titlul. Ref acest 7-1 de aseara, analizat si disecat de toata planeta, eu cred ca la 0-2 brazilienii au clacat psihic. Cine a facut sport de performanta stie ce spun. Nemtii au profitat si au facut macel, brazilienii devenind simple jaloane de antrenament. Undeva, mai sus, intr-un alt articol din gsp.ro am citit o afirmatie care mi s-a parut „dementiala”:

„Fotbalul este un joc practicat de 22 de bărbaţi timp de 90 de minute la finalul căruia Germania face pe tine” (Gary Lineker, fost internaţional englez)

O seara buna va urez si HAI OLANDA! 🙂

imi pare bine ca a inceput sa scada din popularitate acest sport  •  9 iulie 2014, 19:25

parca nu mai exist si alte spotturi pe lumea asta . dar banii din fotbal nu ii cistiga nici un campion mondial. Ma bucur ca asta este inceputulGica Haci vrea statuie dae el nu a fost si nici un romin nu a fost campion mondial.dar au babi de nu mai stiu de ei.

vulturul  •  9 iulie 2014, 21:01

Germanilor le-a iesit tactica. Steaua a luat bataie cam in acelasi mod.Ati uitat cam repede stelistilor.Brazilia a vrut sa dea gol repede si nu s-a putut.Apoi toata schema a cazut.SIMPLU.

vulturul  •  9 iulie 2014, 21:09

FELICITARI GERMANIA PENTRU FOTBALUL ARATAT.
Crezi ca au uitat umilirea cu 4-0 din CL de acum 2 luni,au sters acel rezultat cu unul pe masura.

Ioana  •  15 iulie 2014, 17:33

Si cand ne gandim ca in acel amical de legenda s-a terminat 5-1 pentru Romania :), unde esti Plesan ?

Matei Irinel  •  19 iulie 2014, 19:55

Dumnezeule dar scorul ăla? :)) ioi păi chiar sincer nu mă așteptam ..știam că bate germania dar nu că dă un scor așa mare..

se adeverește parodia asta https://www.youtube.com/watch?v=LGKxqAYI3mc :))

Comentează