Dacă acceptăm logica președintelui, atunci patronul actual al B1TV a împrumutat ”banii poporului” de la Crescent

Multă lume mă întreabă de ce nu ripostez cu egală asprime în fața insultelor și a amenințărilor președintelui Traian Băsescu?

joi, 21 august 2014, 10:16

Multă lume mă întreabă de ce nu ripostez cu egală asprime în fața insultelor și a amenințărilor președintelui Traian Băsescu?

Istoria are un haz nebun.

O să explic.

Sorin Oancea, de la B1TV

Ieri am verificat actele în detaliu. Mi-am asumat degeaba că eram administrator al societății care edita Gazeta Sporturilor și care a luat împrumut de la Crescent. Nu eram. Eram director general și redactor șef. Abia după împrumuturi am devenit administrator. Asta de dragul preciziei, nu că se schimbau datele problemei dacă eram.

Președintele Consiliului de Administrație era Sorin Oancea, actualul acționar de la B1TV, exact postul unde Traian Băsescu mi-a adresat cuvintele “lichea” și “om fără caracter”, fără să mă numească. Nu e nevoie de detectivul Marlowe ca să deduci la cine s-a referit președintele.

De ce sînt “lichea”?

Pentru că, acum 10 ani, Gazeta Sporturilor a luat un împrumut de 275.000 de dolari de la Crescent, de aici decurgînd, în raționamentul lui Traian Băsescu, că ziarul a folosit “bani publici”.

Nu eram proprietar, nu eu am decis cum se finanțează ziarul și nici nu am fost măcar întrebat dacă acel împrumut devine mărire de capital. Nici nu era treaba mea sau a administratorilor. Este dreptul acționarilor și doar al lor. Nici eu, nici Oancea, nici altcineva nu decide ce fac ei cu proprietatea.

Și, de fapt, au fost două împrumuturi! Președintele s-a referit la cel mic, dar nu la cel de 5 ori mai mare.

Traian Băsescu: de ce nu trec procurorii la treabă?

Pe 27 iunie 2003, societatea Jurnalul SA, care edita Jurnalul național și Gazeta Sporturilor, ia un împrumut total de 1,5 milioane de dolari de la Crescent. Primul care îl semnează este Sorin Oancea.

Pe 1 iunie 2004, aceeași societate, care își schimbase numele în Convergent Media pentru că rămăsese acolo doar Gazeta Sporturilor, ia încă 275.000 de dolari. Aici semnează Cătălin Tolontan.

Asta mă califică drept “lichea”, susține președintele României. El a oftat, spunînd apăsat că nu înțelege cum de procurorii stau cu fundurile pe scaun și nu trec acușica la acțiune. Evident că despre primul împrumut, cel semnat de patronul B1TV, nu a vorbit.

Cînd președintele a chemat procurorii, aceștia trebuia să îi bată în geam la B1TV, că acolo era administratorul dacă tot supectează șeful statului o ilegalitate. E o glumă amară, dar Traian Băsescu părea pornit și obiectul suspiciunii era mai aproape decît credea. Nașpa moment!

De ce nu răspund cu aceeași violență verbală, mă întreabă cititorii? Păi, poate din lașitate, după cum cred unii. Dar mai întîi pentru că rîd de cum le potrivește soarta. Traian Băsescu vorbea despre indignare în casa subiectului indignării.

Ironie terminală

Imaginați-vă că, dacă urmăm această rută de judecată, Sorin Oancea a finanțat B1TV cu banii cîștigați pe vremea cînd lucra la Antene și la Jurnalul SA. Cu “banii poporului”, după cum a spus președintele României.

Sigur că e o comparație forțată, dar o fac intenționat ca să observăm unde duce un astfel de raționament. E ca o reducere la absurd.

Îl cunosc pe Sorin Oancea și știu că și el zîmbește acum. S-a ajuns prea departe. În nici o țară nu ți-e rușine cînd semnezi documente legale. Dacă președintele României crede altceva despre companii, lege și răspundere, e problema lui și numai a lui.

În aceste timpuri de “ironie terminală”, expresia e a lui Jedediah Purdy, poate că, de fapt, nițel curaj înseamnă să rămîi la argumente.

Să nu alimentezi și mai mult cinismul general și sentimentul că totul e o murdărie și că nimic nu merită făcut. Să nu răspunzi conform logicii potrivit căreia, dacă te socoți insultat, ar trebui să scoți boxul și să lămurești cazul.

E adevărat că se poartă cafteala. Traian Băsescu și Mircea Badea se întîlnesc în a face din “deontolog” un atribut ironic. Amîndoi îl rostesc cu dispreț.

“Intelighenția”, adică Monica Macovei, Cristian Preda sau Adrian Papahagi, e atacată cu fix aceleași argumente din ambele tabere, ce ironii le-a adresat președintele în ultimele apariții!

Nu vreau să intru în logica asta de Hannibal Lecter aflat înainte de ora prînzului. Vorba lui Purdy, un puști american sătul de atîta cultură a cinismului terminal, mai bine să rămînem curioși referitor la capacitatea lumii de a face bine.

Acesta e primul motiv pentru care nu zbier.

Banii din Gala Bute

Al doilea e acela că am încredere în instituții. Sînt convins că într-un timp destul de scurt ne vom clarifica. Vom afla dacă e adevărat ce afirmă, pe baza informațiilor și a judecății lui, Traian Băsescu.

Sau dacă e adevărat ce susținem noi, tot pe baza informațiilor și a raționamentelor: că frauda pe bani europeni de la Gala Bute, finanțată de ministerul Elenei Udrea, va ajunge în instanță și că sînt mari șanse să se recupereze prejudiciul.

Al treilea motiv e că am trăit momente infinit mai grele ca acestea. O, da!

Gala Bute nu e, nici pe departe, investigația cu cele mai mari presiuni sau cucuie din ultimii 20 de ani.

Povești din vremea investigației Loteria

Cea mai nasoală, îndelungată și stresantă a fost, de departe, cea referitoare la Loteria Română. Pe atunci scriam la ProSport.

De la începutul anilor 2000 am expus afacerile din Loteria Națională și legăturile bolnăvicioase dintre directorul-rege Nicolae Cristea și patronul Rapidului, George Copos.

Atunci ne-au spart mașinile ca să ne fure documentele. Au băgat șopîrle la patronul Adrian Sârbu, fără succes. Au derulat anticampanii de presă prin ziarul Jurnalul național, care era “pe bune” cu directorul Cristea.

Au hărțuit oameni. Una dintre surse și-a găsit casa devastată. Omul, care lucrase în Loterie și văzuse cum se papă banii, și-a grăbit plecarea definitivă în străinătate.

N-a mers cu amenințările, au luat-o altfel. Ioanițoaia s-a trezit cu o valiză de bani în brațe la Ana Electronic! A zîmbit și a driblat-o ca Hagi în drum spre ieșire.

Nu aduc întîmplător aminte de acest caz.

Cum a ajuns dosarul de presă la Victor Ponta

Luni, 25 august 2014, Tribunalul București va comunica verdictul în dosarul Loteria I, unde s-au dat deja condamnări la prima instanță.

Acum 15 ani, afacerile dintre Loterie și Copos au fost investigate, în principal, de România liberă și de ProSport. S-au adăugat Cotidianul și Evenimentul zilei, în funcție de locul unde lucra George Lăcătuș, un ziarist excepțional care a trudit ca un rob pe acest caz.

La un moment dat, plictisit de presiunile dinspre Guvernul Năstase, Adrian Sârbu ne-a rugat să alcătuim un rezumat al anchetei, cu tot ce publicaserăm ani de zile în ziar.

L-am dat și Sârbu l-a trimis mai departe.

Am aflat unde a ajuns sinteza. La Corpul de Control condus de un tînăr pe numele său Victor Ponta.

Știu, dar păstrez sursa confidențială și după 12 ani, că cei de la Corpul de Control au realizat că e groasă. Inclusiv Victor Ponta s-a șocat de cît de mari erau complicitățile de la Loteria Română. Dar nu l-au oprit pe Cristea!

Dacă o făceau, poate că lotul nu mai risca să intre lunea aceasta în pușcărie, după un proces chinuitor.

Ce a făcut Corpul de Control?

De ce Ponta n-a mers mai departe sau de ce nu s-a bătut ca să-i fie ascultat raportul? Unii spun că directorul Loteriei, în fapt o imensă fabrică de bani, avea intrare directă la Adrian Năstase.

Cert e că raportul Corpului de Control, nici acum nu știu cît de corect și de cuprinzător, a fost mușamalizat și a rămas fără consecințe administrative sau legale.

Asta i-a costat enorm pe cei care își vor afla verdictul acum. Pentru că, nesancționați de nimeni, la scurt timp după povestea cu Corpul de Control, ei au operat schema care i-a dus în fața instanței.

Era 2003. Dacă Victor Ponta și-ar fi dus atunci treaba la bun sfîrșit, poate că George Copos nu aștepta azi din închisoare o pedeapsă și mai mare! Senzația trebuie să fie oribilă. Să nu numeri cît a mai rămas, ci cît se poate adăuga!

1.000.000 de dolari pentru Mircea Lucescu

Acelea erau cu adevărat vremuri grele să-ți faci meseria. Nu exista Legea accesului la informațiile publice și Vasile Dâncu, purtător de cuvînt și ministru, se zbătea să explice celor din guvern s-o lase mai moale cu aroganța.

Dâncu era unul dintre oamenii care știau ce urmări poate avea opacitatea. În acest caz, urmări care se pot număra în ani de pușcărie.

Șmecheriile de atunci erau bine acoperite.

M-am uitat de curînd prin dosar și am văzut cum judecătorii primei instanțe au reținut că inclusiv Mircea Lucescu a luat peste 1.000.000 de dolari din banii Loteriei, de la Copos, printr-un interpus.

Practic, Copos plătea performanțele Rapidului cu banii Loteriei. Dar asta nu se putea dovedi atunci.

Acum, că iese președintele la televizor și te jignește ca ziarist, nu e mare lucru. Dacă vi se pare că m-am victimizat, e eroarea mea. Regret! Nu asta simt.

Sînt liniștit și sîntem deciși să publicăm tot ce vom afla din derularea cazului Galei Bute și a altora.

Pe vremuri, în redacția Gazetei Sporturilor lui Chirilă, Nertea, Urziceanu și Eftimie Ionescu, cea care avea la începutul anilor ‘90 sediul taman în clădirea fostului CNEFS, locuind vasăzică pe “banii poporului”, se spunea fără nici un pic de dramatism, chiar cu autoironie: Scrie, frate, că pixul nu ți-l ia nimeni!

1. Semnăturile contractului de 1.5 milioane de dolari, Sorin Oancea și Dan Matiescu / 2. Semnăturile contractului de 275.000 de dolari, Cătălin Tolontan și Dan Matiescu

1
3

Comentarii (85)Adaugă comentariu

Intact nu-i aici , dar Hot News da  •  22 august 2014, 9:48

S-o mai lămurim cu lozincile băsiste privind colaborarea cu securitatea a lui Voiculescu şi aşazisele manipulări Tv , doar ale A3.
Felix a fost , cel mult , la fel de colaborator al securităţii precum Băsaru , ambii fiind obligaţi , prin specificul meseriei , să descrie la Secu evenimentele externe la care participă. Vom vedea adevărul după AMR !
Cine acuză gogoriţa cu turnarea rudelor , uită ce păţeau familiile transfugilor , obligate să dea informaţii despre caz şi puse pe lista neagră ; Voiculescu ţintea o carieră externă , practic compromisă , exitînd şi posibilitatea ca fam Szilaghi să fi fost girată de mogul ca să obţină viza legală ! Transfugii cu viză se dau acum foarte morali , uitînd că blocau accesul la viză al altora , poate interesaţi doar de turism !
A3 lucrează , de cele mai multe ori documentată , mînărelile băsiste fiind clare pentru mulţi ; nu cunosc cazuri cănd A3 să fi fost dată în judecată pentru probe mincinoase.
Speculaţiile A3 , asumat contrabăsiste şi cele ale B1 , net băsiste şi aşazisele manipulări ale ambelor părţi , sunt comparabile , depinde de ce parte a baricadei se situează fiecare consumator !
Ar trebui să încercăm să ne obiectivăm , nu putem contiua la infinit divizarea românilor în băsişti şi contrabăsişti , başca bălăcăreala de rigoare care nu foloseşte nimănui , dimpotrivă !

Joker  •  22 august 2014, 10:10

Problema e in alta parte si prin lansarea unei discutii-diversiune tocmai asta se urmareste, sa se abata atentia de la subiectul principal.

Indiferent daca Tolo a fost sau e platit de Voiculescu din banii poporului, faptele din Gala Bute raman.

Indiferent daca Tolo scrie doar despre unii (fals, Copos facea parte din cealalta tabara), faptele din Gala Bute raman. Nu conteaza nimic altceva.

Tolo putea sa fie el personal un infractor, dezvaluirile lui trebuie luate in seama. Punct.

Tolontan, încolțit la B1, LOVEȘTE în direct în patronul Oancea | Reporter Virtual | Portal  •  22 august 2014, 10:19

[…] De altfel, Tolontan a publicat astăzi un material pe larg, pe această temă, pe blogul său, intitulat „Dacă acceptăm logica președintelui, atunci patronul actual al B1TV a împrumutat ”banii poporul…” […]

Catalin Tolontan: Daca acceptam logica presedintelui, atunci patronul actual al B1TV a imprumutat 'banii poporului' de la Crescent | Presa Online  •  22 august 2014, 10:21

[…] Catalin Tolontan afirma, pe blogul lui, dupa ce Traian Basescu a afirmat ca Gazeta Sporturilor a fost finantata din banii Crescent, […]

Argus  •  22 august 2014, 10:39

Nu te ionteleg! De loc! Chiar nu iti da de gandit reactia, pozitia luata de cititorii blogului tau? Chiar o tii intruna cu „…presedintele…”? Incepi sa devii penibil, incercandd sa ascunzi faptul ca esti adept „voiculescean” abordand o falsa echidistanta, ceea ce este suparator, este ca tu crezi ca esti mai destept decat cititorii blogului, cand de fapt, esti doar mai obligat „coldedzilor” de la antene, psd-ului, in fapt!
Chestia cu „7 milioane”, este dovada ingustimii judecatii tale pt. ca:
1. „uiti” sa precizezi ca dpdv constitutional „milioanele” voastre (unii cu iz penal, nu te face ca nu stii!) au reprezentat sub 50% + 1, necesarul, validarii demiterii;
2. Flota: iar te-a apucat amnnezia? ai uitat ca Presedintele, si-a dat demisia din parlament si s-a pus la dispozitia justitiei? Cine facea „justitie” la acea vreme? fsn-ul! hotararea instantei a fost ca presedintele nu a fost implicat (in schimb, patronul – stim al cui…) Voiculescu, se pare ca da…;
Trist este (fara a fi melodramatic) ca iti iroseti talentul gazetaresc (si de investigatii…intr-o singura directie (nu si in cea in care Voiculescu si-a dobandit averea, inclusiv, cu vasele „pierdute” in drum spre America, normal, nu?). Cred vca ori ai uitat, ori nu-ti pasa (mai probabil!) de zicala „vorba zboara, scrtisul ramane” astfel incat, peste ani, o noua generatie, va afla cat de obiectiv si echidistant, ai fost. Cat despre deontologia ziaristului, tot ei vor da „verdictul”. S-auzim de bine (sper ca se poate…)

Marcel  •  22 august 2014, 10:42

Un „prost” arunca o piatra in apa si zece intelepti se chinuie s-o scoata…
Cum ai spus si tu, nu e prima data, sigur nici ultima, cand tovarasul spune prostii cu aerul ca dezvaluie mari adevaruri. Sigur, poate spune ca astea au fost informatiile pe care le-a avut dar… stiti care este cea mai importanta calitate a unui lider? Capacitatea de a se inconjura de oameni de valoare! Daca ne uitam la persoanele din jurul lui… ca de altfel din jurul tuturor liderilor politici romani…
Asta inseamna sa fii „marunt” desi ocupi o functie inalta, cea mai inalta! Totul e subordonat intereselor mici personale.

maigret  •  22 august 2014, 10:49

Felicitari,Domnule Tolontan!

Demonstratie CLARA ca ,intotdeauna,logica insotita de argumente invinge clar prostia,badarania si fatarnicia!

Am plecat din Tara de 10 ani,dar am urmarit,ca un chibit de sah, de pe margine,ce se intampla acolo.In conditiile in care singurul post Tv pe care-l receptionez e ProTV!!!Concluzia e foarte clara:in Romania justitia e COMPLET politizata si supusa basistilor!Si la capitolul asta suntem ,de departe,campioni olimpici!!!
Ca,inca cetatean roman,cer Justitiei sa redeschida Dosarul Flota si sa dea curs dosarului Gala Bute!!!

Am avut doua …Elene care ne-au facut destul rau:Lupeasca si Ceauseasca!N-o mai vrem si pe a treia!Rog insistent jurnalistii integri sa publice in fiecare zi,lista dosarelor basescului si ale acolitilor sai,precum si „lucrurile bune” comise de basisti incepand cu taierea salariilor si pensiilor!Zilnic,sa vada toti ALEGATORII!NU TREBUIE CAMPANIE MAI BUNA!

Gica Popescu  •  22 august 2014, 10:55

Dle Tolontan,
sunt un cititor vechi si fidel al dvs, dar cred ca e prima data cand va scriu.
Nu inteleg de ce faceti analogii cu situatia altora, altfel decat pentru a arata ca nu sunteti singurul intr-o anume situatie.

Intrebarea mea pentru dumneavoastra este una singura:

Nu aveti nicio problema cu faptul ca ziarul dvs. a fost finantat cu bani de la Crescent? Nicio strangere de inima nu va incearca, nicio penumbra nu va da tarcoale, stiind ce este si ce reprezinta Crescent?

Va multumesc

ion  •  22 august 2014, 10:56

Buna ziua,
v-am urmarit aseara intr-o interventie la B1 si mi-am dat seama ca aveti destul de multe sertare ce va este teama sa le deschideti . va este teama pentru dumneavoastra dar si pentru fluturii de molie ce ar putea iesi din ele. Dar nu asta este important , in fapt toti stim (credem) ca toate inceputurile de afaceri din Romania s-au facut cu banii si influenta securitatii. Fasciile s-au indarjit in competitii pe bresle si au aparut clasamente cu castigatori si perdanti. Pe moment se pare ca au loc rasturnari de clasamente si stii foarte bine ca din fata tendintelor(Jhon Neasbitt) este bine sa te feresti si sa nu te opui vectorial. Dar tu stii toate astea si nu despre astea vorbim, vorbim despre ziarul trustului GSportului si nu a sporturilor . Ca si manager te-ai abatut de la sporturi in general si pentru ca este mai comod v-ati ocupat de taloidizarea singurilui sport ce credeti ca merita-fotbalul. A meritat pentru ca au fost bani multi in joc. Unde sunt reportajele si notele date sporturilor de traditie din tara asta? au disparut si a disparut inplicit si interesul despre ramurile respective ccaci ce parinte sa-si incurajeze copilul sa faca un sport ce nu apare la Gazeta?
Asa ca mai simplu bagam la maxim porcarii din lumea netului si poze cu masini. E nevoie de bani dar si de informatii din sport caci doritorii de masini au situ-ri de profil mai bine structurate. Si era sa uit de „neimplicarea in politic a ziarului ce il conduc”. Aducere aminte 2012 cu suspendarea presedintelui ce nu ai avut curaj sa o refuzi din pagina . In rest , numai de bine!

alex  •  22 august 2014, 11:09

Cat ai studiat bai cele doua dosare de nu ai gasit irefutabilele probe? Despre cine vorbim? Au fost condamnari multe si vor mai urma, vorbim de ” valori politice”:nastase si voiculescu? Daca era si taticu lor iliescu mare lucru era, sau de copos, clanul becali si restu? Cu siguranta cei 10 ani au fost cei mai buni de dupa revolutie la nivel de conducere prezidentiala, care a dat incredere justitiei care a reusit condamnari adevarate pentru niste hoti: vantu, nastase, 3 x becali, borcea, voiculescu, etc. Oameni de care stie toata lumea ca merita sa fie acolo.

JURNALISTUL CATALIN TOLONTAN IL RAPUNE PE TRAIAN BASESCU: POSTUL TV B1 TV,CUMPARAT DIN BANII LUI DAN VOICULESCU! | Octavpelin's Weblog  •  22 august 2014, 11:13

[…] Pe vremuri, în redacția Gazetei Sporturilor lui Chirilă, Nertea, Urziceanu și Eftimie Ionescu, cea care avea la începutul anilor ‘90 sediul taman în clădirea fostului CNEFS, locuind vasăzică pe “banii poporului”, se spunea fără nici un pic de dramatism, chiar cu autoironie: Scrie, frate, că pixul nu ți-l ia nimeni!”, scrie Cătălin Tolontan, pe blogul personal. […]

Salim Abdulkerim  •  22 august 2014, 11:30

Nu am inteles din articol daca aveti actiuni la societatea care editeaza GSP…daca aveti ,care este procentul?…si cand a-ti primit acest procent?
In calitate de administrator,dincolo de semnaturile pentru activitatea curenta a-ti luat vreo decizie privind importanta pentru societate…sa numiti directorul financiar,sa hotarati achizitii importante,fara sa va consultati cu actionarii?…Eu sunt sigur de integritatea dumneavoastra ca jurnalist(10ani de anchete foarte bine documentate vorbesc de la sine).dar vad ca altii au tupeul sa o puna in discutie.Mi-as dori ca banii de la Crescent sa fii servit doar la dezvoltarea jurnalistilor de talia dumneavoastra….am fi trait intr-o societate cu valori cat de cat normale si nu cu dezbateri care se preteaza la nivelul de bodega de sat …zilele astea am privit posturile de stiri dupa 2-3 ani in care m-am uitat doar la cele care ma interesau…incredibila atmosfera de suspiciune …plus ca toti sunt mai catolici decat Papa …dezbateri despre vorbe si despre ce ar trebui sa fie…doar varianta ideala…nici o vorba despre fapte,cum ar trebui sa facem sa ajungem acolo….

mihai  •  22 august 2014, 11:42

Esti ca ala innecat in nisip miscator ,cataline.. cu cat te agiti mai tare,cu atat te scufunzi mai adanc..

dani  •  22 august 2014, 12:05

articol aiurea…ai fortat logica si groaza de prosti au bagat botu si te lauda in draci…bati campii ..banii tot la trustul Intact au ramas …si tot voi de la trustu asta i-ati folosit..avea dreptate aurel(43) si Bigbear(31)…Antena 3 ameninta zilnic pe cineva din viata publica si dezbina tara la greu…asta nu te deranjeaza…ai sarit de cur in sus ,insa, ca te ai simtit amenintat…unde e independeta ta ca ziarist si impartialitatea…?…mai bine rezuma te la sport..altfel risti ca una din cele 2 jumatati (in care a impatit A3 tara) sa te urasca …si n-ai avea nimic de castigat…personal cred ca e cel mai prost articol scris de tine pana acuma..

www.10stiri.ro  •  22 august 2014, 12:06

[…] B1TV a imprumutat 'banii poporului' de la Crescent Ziaristul Catalin Tolontan afirma, pe blogul lui, dupa ce Traian Basescu a afirmat ca Gazeta Sporturilor a fost finantata din banii Crescent, […]

Ochinava  •  22 august 2014, 13:04

… escu si elena. Prea evident!… maine este 23 August…atentie cu postarile contra girofarului, ca s-ar putea sa avem probleme. Postacii pro maine se vor aduna la Arcul de Triumf si vor striga cu totii : partidul …escu Romania ! … si elena mandra in stanga ! Respect TOLO !

Vlad  •  22 august 2014, 13:50

Stelian Negrea, ce nu intelegi tu este ca prezinti un mare fas, oricat i-ai sufla in panze Basescului.
Sunt foarte multe entitati in relatii economice cu Voiculescu, care au primit si i-au dat bani, increngatura e imensa.
Tu zici ca stii ca banii de la Crescent sunt ‘ai poporului’, sunt ai fostei Securitati. Basescu la fel, si el ‘stie’. Pai daca stiti voi atat de bine, de ce nu prezentati probele si institutiilor statului roman, poate isi recupereaza si poporul asta amarat din avutia jefuita.
Asa, te dai impreuna cu Basescu drept mare ‘moralist’ si ati gasit de cine sa va luati, de Tolontan pentru ca chipurile si el e un deontolog (nu, n-are nici o legatura cu ‘gala Bute’:).
Tolontan are propria dilema morala ca a acceptat sa lucreze pentru Voiculescu. Dar a ramas ziarist, a ramas obiectiv si a lasat ceva in urma lui, are anchete jurnalistice unice in Romania.
Poate daca nu lucra pentru Voiculescu ajungea un alt jurnalist ratat, un simplu blogger, sau lucra intr- multinationala in alt domeniu. Eu cred ca noi ca popor am fi pierdut in cazul acesta.
Si mai e ceva: si Ciutacu a spus de exemplu ca relatiile lui cu Voiculescu au fost reci, si nu i s-a impus ceva in vreo emisiune. Pur si simplu asa este el, ‘antibasist’. Doar ca el nu e un jurnalist profesionist, si impreuna cu sleahta de tembeli de la Antena 3 au caricaturizat ‘antibasismul’ si ‘basismul’.
Si te intreb Negrea, ai fi preferat un Negrea, Ciutacu, Badea si la anchetele jurnalistice ale Gazetei Sporturilor?

anti-basist  •  22 august 2014, 15:05

Catalin, e clar ca nu ai prins ideea si judeci lucrurile mult mai complicat decat este cazul.. sau poate te faci ca ploua si incerci sa porti o polemica publica civilizata cu „domnul” presedinte.

Ideea este simpla: i-ai anchetat tipului femeia, te-a luat la injuraturi, pentru ca asta e nivelul lui.

Capisci? Cu omul cavernelor nu te pui, decat daca vrei sa te trezesti cu o ploaie de invective si bate pe spinare. Cu cat vei intelege asta mai repede, cu atat mai bine

Dragos  •  22 august 2014, 16:07

Domnule Tolontan,

Imi pare rau ca scriu off-topic, dar va solicit o explicatie plauzibila pentru calitatea teribila a articolelor informative publicate pe site-ul Gazetei Sporturilor. Cred ca ati sesizat si dvs, ca si noi, cititorii, ca majoritatea articolelor publicate in ultima vreme contine erori flagrante, nu doar de limba romana, ci chiar de informatie, uneori aspecte care pot fi sesizate si de catre o persoana neinformata in domeniul sportiv. Spre exemplificare, aceasta stire recenta http://www.gsp.ro/international/campionate/victor-piturca-atentie-georgios-samaras-s-a-transferat-in-premier-league-cu-ce-echipa-a-semnat-grecul-432736.html

La aceste erori, se adauga si titlurile, de cele mai multe ori care induc in eroare si care nu au legatura cu continutul informatiei. Aceste titluri reprezinta o publicitate inselatoare si ar putea face obiectul unor contestatii juridice in domeniul protectiei consumatorilor, in masura in care dvs. vindeti informatie.

Cu gandul la regretatii jurnalisti si scriitori care au creat renumele Gazeta Sporturilor in domeniul presei romanesti, va solicit, in asentiment cu alti cititori, un punct de vedere in legatura cu aecasta politica editoriala si cu aceasta scadere dramatica de calitate, care va compromite orice sansa de competitivitate si de loialitate fata de cititori.

Am convingerea ca, de la inaltimea standardelor profesionale ale dvs., domnule Tolontan, ne veti lamuri cu privire la aceste aspecte.

Cu deosebita consideratie,
Dragos – cititor fidel de 20 ani, aflat in pragul renuntarii la acest obicei

gogoneatza  •  22 august 2014, 18:31

Hopa, se pare ca banii luati de la crescent nici macar nu i-ai dat inapoi. Deci nu a fost un imprumut.

B1 TV, răspuns pentru Tolontan: Sorin Oancea n-a investit bani personali în finanțarea postului | Reporter Virtual | Portal  •  22 august 2014, 18:39

[…] Tolontan declarase chiar într-o intervenție la B1 TV că „e lipsită de temei logica potrivit căreia dacă o companie era finanţată de la Crescent în anii 2003-2004 asta îi făcea pe oamenii de acolo lichele”. „Cu o asemenea logică absurdă, cu banii cîştigaţi pe vremea cînd era la Antene sau administrator la Jurnalul SA, Sorin Oancea a cumpărat acţiuni la B1TV. Evident că e o logică strîmbă”, spusese Tolontan, care a dezvoltat apoi și pe blogul personal. […]

B1 TV răspunde atacului lui Tolontan, privind finanțarea postului de televiziune | Tele7abc  •  22 august 2014, 19:40

[…] „Ieri am verificat actele în detaliu. Mi-am asumat degeaba că eram administrator al societății care edita Gazeta Sporturilor și care a luat împrumut de la Crescent. Nu eram. Eram director general și redactor șef. Abia după împrumuturi am devenit administrator. Asta de dragul preciziei, nu că se schimbau datele problemei dacă eram. Președintele Consiliului de Administrație era Sorin Oancea, actualul acționar de la B1TV, exact postul unde Traian Băsescu mi-a adresat cuvintele “lichea” și “om fără caracter”, fără să mă numească. Nu e nevoie de detectivul Marlowe ca să deduci la cine s-a referit președintele. De ce sînt “lichea”? Pentru că, acum 10 ani, Gazeta Sporturilor a luat un împrumut de 275.000 de dolari de la Crescent, de aici decurgînd, în raționamentul lui Traian Băsescu, că ziarul a folosit “bani publici”. Nu eram proprietar, nu eu am decis cum se finanțează ziarul și nici nu am fost măcar întrebat dacă acel împrumut devine mărire de capital. Nici nu era treaba mea sau a administratorilor. Este dreptul acționarilor și doar al lor. Nici eu, nici Oancea, nici altcineva nu decide ce fac ei cu proprietatea„, a scris Tolontan pe blogul personal. […]

ISIS  •  22 august 2014, 19:41

68 anti-basist

O fi Baescu omu cavernelor,da atunci inteleptii tai de la Antena 3 ce-s?Sau iubitul tau premier care minte fara sa clipeasca???Astia ce-s?Eroii neamului?Cioban cum e Base a pus in miscare justitia si incep gunoiale sa intre la parnaie..se mai curata tara asta…

xolv  •  22 august 2014, 19:52

O, dar vai, Ponta si Nastase faceau pierdute dosare??? Soc!!!

Ziarul PROFIT Arges -Stiri Arges, Stiri, Pitesti, Curtea de Arges B1 TV răspunde atacului lui Tolontan, privind finanțarea postului de televiziune – Ziarul PROFIT Arges -Stiri Arges, Stiri, Pitesti, Curtea de Arges  •  22 august 2014, 21:18

[…] „Ieri am verificat actele în detaliu. Mi-am asumat degeaba că eram administrator al societății care edita Gazeta Sporturilor și care a luat împrumut de la Crescent. Nu eram. Eram director general și redactor șef. Abia după împrumuturi am devenit administrator. Asta de dragul preciziei, nu că se schimbau datele problemei dacă eram. Președintele Consiliului de Administrație era Sorin Oancea, actualul acționar de la B1TV, exact postul unde Traian Băsescu mi-a adresat cuvintele “lichea” și “om fără caracter”, fără să mă numească. Nu e nevoie de detectivul Marlowe ca să deduci la cine s-a referit președintele. De ce sînt “lichea”? Pentru că, acum 10 ani, Gazeta Sporturilor a luat un împrumut de 275.000 de dolari de la Crescent, de aici decurgînd, în raționamentul lui Traian Băsescu, că ziarul a folosit “bani publici”. Nu eram proprietar, nu eu am decis cum se finanțează ziarul și nici nu am fost măcar întrebat dacă acel împrumut devine mărire de capital. Nici nu era treaba mea sau a administratorilor. Este dreptul acționarilor și doar al lor. Nici eu, nici Oancea, nici altcineva nu decide ce fac ei cu proprietatea„, a scris Tolontan pe blogul personal. […]

radu cel frumos  •  22 august 2014, 22:02

la puscarie si cu ala de la antene si ala de la b1tv.

uzu  •  22 august 2014, 22:26

inca odata: nu stiu ce ai inteles tu 9care zici ca nici nu ai vazut emisiunea) dar Basescu te asigur ca de grija ta nu mai poate dormi.
te-a asmutit si pe tine cineva si acuma latri.
Stai linistit ca faci foarte bine ce faci.

Alin Dumitrescu  •  22 august 2014, 23:21

Draga Tolo, asa imi place: cu cifre si fapte.
Nu stiu daca Base a facut o gafa, practic Oancea este prieten cu Ponta (interviul Madalinei Puscalau din seara Apuseni spune tot, dar mai sunt si contractele de publicitate cu statul unde esti obligat sa iei in calcul si B1tv). Dar sigur Basescu nu e prieten cu tine dupa Gala Bute, ca e prieten cu Udrea. Care Udrea e prietena cu Ponta (via Cocos). Care Ponta, precum bine stii, e prieten cu Voiculescu. Care Voiculescu, desi infractor si certat cu Oancea, are legaturi politice cu Oancea, altele decat Ponta. Dupa cum si Hotnews pare basist, dar pana la Udrea, ca Hotnews e prieten cu Blaga. Care Blaga ar fi prieten cu Udrea, avand prieten comun pe Ponta, dar nu poate, ca s-au certat. Vai, vai, vai, ce tara avem!

Eu ti-am zis sa-ti iei concediu, oamenii ca tine sunt prinsi la mijloc.

Intact te uraste deja, dar faptul ca te-ai luat acum de spagat tv te va baga in corzi direct, iar cei care privesc B1 te urasc pentru ca te-ai luat de postul lor favorit.

Base te uraste ca n-are incotro, Udrea te-ar omori…ce sa mai, pe scurt: du-te in concediu pana dupa alegeri.

Rictus  •  23 august 2014, 2:11

Subscriu la intrebare pusa de (58) Gica Popescu:

„Nu aveti nici o problema cu faptul ca ziarul la care lucrati a fost finantat cu bani de la Crescent, stiind ce este si ce reprezinta Crescent?” (mi-am permis sa ajustez putin mesajul…)

jaoju  •  23 august 2014, 10:51

ar trebui s-o lasi mai moale, omule… zau asa !

Dacă acceptăm logica președintelui, atunci patronul actual al B1TV a împrumutat ”banii poporului” de la Crescent | România curată  •  23 august 2014, 10:57

[…] Continuarea, pe tolo.ro […]

Sandu Sticlaru  •  24 august 2014, 14:03

Sunteti neconvingator, domnule Tolontan, in privinta raspunsului anemic dat mizerillor colportate de dl. Basescu. Este fie o lipsa de curaj, fie un efect al imaginei idilice de care o aveti despre dl. Basescu, care imagine va impeidica sa judecati corect.

dan  •  24 august 2014, 20:27

Sorin Oancea: „N-am investit bani personali în B1”
in cazul asta ar trebui sa ne spuna cine este adevaratul actionar, iar daca nu o face el ar trebui sa se autosesizeze CNA-ul sa-l cheme la audieri, din ce stiu eu CNA da licente televiziunilor doar daca se cunoaste actionariatul

paul S  •  26 august 2014, 22:55

Bon soir,

m-a impresionat o stiricica de pe blogul lui P. Obae, de fapt raspunsul plin de rautate (practic o nedreptate la adresa ta) al lui Emil Bot.
Eu am intervenit, desi Mircea Badea cand spala creiere la Antena 3 spune mereu: nu interveniti cand ii vedeti pe unii ca se bat.

Uite ce le-am scris:

Mai Boate mai,
parca ii vad pe Dej si Pauker distrugandu-l pe Patrascanu.
Tolontan a dovedit cu varf si indesat ca este basist din cap pana in picioare, dupa cum si Patrascanu era comunist pana in adancul sufletului.
Tolontan este macelarit pentru deviatonism de la noua linie basista: adica linia udrista.
Nu are Tolontan nicio vina cu Voiculescu, oricum e o tampenie crasa chestia cu Crescent, Ceasca si Gazeta.
Crima lui Tolontan (pentru falanga udrista a basistilor) este cu Gala Bute care o va duce pe Udrea acolo (ca institutie) unde va ajunge si Basescu (nu va speriati basisti, cititi finalul ca e happy).
Dar va imaginati ce trebuie sa fie in sufletul lui Tolontan, cand se vede atacat si pus la zid tocmai de tovarasii lui de lupta basista si se vede in dizgratia Capitanissimului?
Pe care il iubeste sincer.
Tolontan este un Lucretiu Patrascanu al basismului.*

* Definitie: Basismul este o doctrina politica post-capitalism, bazata pe constructia haosului politic si economic, ura, divizare si invrajbire a societatii, avand ca scop concentrarea quasi-totala a mecanismelor puterii in mainile unui grup restrans de oameni. Puterea discretionara este exercitata prin deturnarea mecanismului justitiei si instituirea in acest fel a fricii si terorii. Ca si catalizator al terorii si ca factor de divizare si invrajbire a societatii si propagare a urii este constituita si utilizata media de propaganda. Propaganda imbraca atat forma mass-media clasica dar se realizeaza si prin poluarea tuturor forumurilor si a Internetului in general cu mici textulete raspandite de oameni specializati. Textuletele, in cantitate mare, au menirea sa creeze o imagine falsa a opiniilor reale ale populatiei.
De exemplu, conform tuturor studiilor, romanii din perioada basita preferau un anumit post TV, in timp ce prin metoda basista descrisa mai sus, a textuletelor virtuale, acel post de televiziune era pe internet majoritar dezavuat cu ura, limbaj agresiv, cuvinte dure etc.

Numele doctrinei provine de la omul politic roman de la inceputul secolului XXI Basescu Traian zis Chioru care dupa doua mandatate prezidentiale in Romania si o incercare nereusita de a se proclama Imparat, a obtinut cetatenia tarii vecine, Republicii Moldova, unde a mai indeplinit inca doua mandate prezidentiale, introducand basismul si in aceasta tara.

Nucu  •  28 august 2014, 10:59

Eu am ascultat interviul la care se face referire. Pentru corectitudine eu nu am inteles ca Basescu s-a referit la Catalin Tolontan cand a vorbit despre lichea si oameni fara caracter. Eu am inteles ca era vorba despre Dan Voiculescu. Dealtfel nu cred ca este asa de cunoscut faptul ca Dan Voiculescu este ăatronul inclusiv al Gazetei Sporturilor si respectiv al lui Catalin Tolontan . Trebuie revazut neaparat interviul macar in partea lui despre lichele si oameni fara caracter. Chiar ci Catalin Tolontan subliniaza clar ca nu a fost nominalizat. Din context reiasea ca este vorba despre Dan Voiculescu. Eu cred ca defapt foarte multa lume care vorbeste despre interviul asta nici nu l-a vazut. Este si explicabil in conditiile in care foarte multi ziaristi si comentatori de toate felurile stau non-stop prin studiourile de televiziune. Efectiv nu au cum sa vada alte emisiuni.

Comentează