Rime apolitice: Andronescu și Funeriu i-au dat baza lui Pescariu

Personaje din dosarul Microsoft se regăsesc în cedarea Bazei Cutezătorii. Ministerul Educației și-a retras plîngerea în procesul de recuperare a bazei sportive din Tei în luna mai 2010

sâmbătă, 4 octombrie 2014, 7:00

Personaje din dosarul Microsoft se regăsesc în cedarea Bazei Cutezătorii. Ministerul Educației și-a retras plîngerea în procesul de recuperare a bazei sportive din Tei în luna mai 2010

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Nu mai puţin de patru nume se găsesc în punga de pămînt și de bani de pe malul lacului Tei și numită baza sportivă Cutezătorii. Ca în intersecţiile dintre mulţimile matematice, cele patru nume sînt și pe lista procurorilor din cazul Microsoft.

Întîi e vorba de Dinu Pescariu, cel care a primit baza spre gestiune în 2004 și care, în cazul Microsoft, acţiona ca scutier și om de repartizat milioanele de euro pentru “Eternii” Dorin Cocoș și Niro. 

Al doilea nume este Ecaterina Andronescu, care era ministrul Educaţiei în guvernul Năstase din 2004, cînd baza a ajuns la fostul jucător român de Cupa Davis.

Numele trei și patru scot și ele capul, conform unor documente publice descoperite de ziar.

Numărul trei este avocatul Boștină, care l-a reprezentat pe Pescariu în procesul cu Ministerul Educaţiei. Ce se întîmplase?

În 2005, ministerul a vrut baza înapoi, prin acţiunea lui Mircea Miclea. În dosarul Microsoft, Boștină apare ca intermediar între afaceriștii mituitori și politicienii care semnau contracte. În procesul care avea drept miză baza din Tei, casa de avocatură Boștină &Asociaţii l-a apărat pe Pescariu. Cu succes.

Numărul patru este Daniel Funeriu, ministrul din guvernul Boc și urmărit penal în dosarul Microsoft. Pe 7 mai 2010, Ministerul Educaţiei abandonează procesul cu Pescariu care se derula la Judecătoria sectorului 2 din București.

“Completul ia act de renunţarea reclamantului la judecata cauzei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în ședinţă publică azi, 07.05.2010”, stă scris pe site-ul instanţei.

Cum s-a ajuns aici? Cînd ministrul Miclea a vrut să ia cele 6 hectare înapoi, Pescariu a convocat toată presa pe malul lacului. A acuzat abuzul autorităţilor, a arătat cît a investit, a spus că se va bate în instanţă și că va continua să-și susţină public poziţia.

Public nu s-a mai întîmplat însă nimic. Furtuna de revoltă a fostului jucător de tenis s-a consumat rapid, înlocuită cu siguranţa că nu va pierde baza.

Nici nu putea s-o piardă pentru că, la cum a curs procesul, ministerul s-a bătut atît de mult încît a renunţat!

Comentarii (34)Adaugă comentariu

Djoco Vici  •  4 octombrie 2014, 7:29

Cam ca pe vremea Cooperativei.

Cand iesea un scandal din nimic intre conducatorii a doua cluburi inainte de meci si apoi se termina cum trebuie, 2-0 gazde, scor linistitor.

Pana la retur, cand tot cam 2-0 se termina, tot pentru gazde. Ca sa nu se supere nimeni.

Noroc cu Ilie Nastase, care a facut minunata Academie de Tenis „Ilie Nastase” pe baza Vointa. Si acum avem numai campioni la tenis, e plin top 10 de romani, si la masculin si la feminin.

E o placere sa vezi semifinale de Grand Slam numai cu romani iesiti din aceasta Academie.

Decebal Cheldiu  •  4 octombrie 2014, 7:44

Bun articol… vei dezvolta si implicarea lui Victor Viorel Ponta in aceste fapte de coruptie? Sau nu-ti da voie Felix?

Andronescu și Funeriu i-au dat baza lui Pescariu | România curată  •  4 octombrie 2014, 8:18

[…] Află ce legătură au Boștină și Daniel Funeriu cu rămânerea bazei Cutezătorii în posesia lui Dinu Pescariu pe tolo.ro. […]

dlg  •  4 octombrie 2014, 8:38

Haideti, domnu’… ‘neastra chiar nu credeti in coincidente? Eu zic ca sunteti rau.

mihai231  •  4 octombrie 2014, 8:45

Bravo, Cata, tineo tot asa…sa speram ca si in eventalitatea ..ca, comunisti( dar a vorbi de non-comunsiti astazi in Romania este un pleonasm!Pana la urma toti au fost adata-candva comunisti inclusiv Constantinescu sau Basescu, pana la urma au fot membrii de partid si comunisti, in plus Basescu a fost elevul lui Iliescu, pana la urma!)
spueam, ca, daca va castiga partidul comunistilor cum este inteles in Romania un anumit partid , vei prezenta lucurile echidistant si nu te vei face ca..ploua!…Avem nevoie in tara aceea de ziaristi de felul acesta sa nu fie coruptii si sa nu fie vanduti vreunui partid politic…Nu avem nevoie sa se ajunga ca si in Italia, unde orice ziarist apartine unui grup politic fie de stanga, fie de dreapta!Iar ziaristi perceputi a-politic se numara pe degete.Cred ca deontologia profesionala a ziaristului interzice pana la ur

mihai231  •  4 octombrie 2014, 8:46

….interzice pana la urma…apartenenta la un anumit partid politic.

gigi tenismenu’  •  4 octombrie 2014, 8:55

Foarte bun articol, va rog sa continuati sa rascoloti …….. , pt ca acesti oameni asta merita.
Am fost mult timp membru al clubului si tot timpul m-am minunat cum de un tenismen mediocru a avut sansa si banii sa faca o asemenea investitie.
Cu atat mai mult cu cat , la club se instalase tot familionul , pe post de manageri . Tatal, soravesnic aroganta, sora cealalta care s-a lasat de meserie desi era stomatolog, cumnatul bagator de seama si multi altii. Iata deci ca ”afacerea” putea tine pe dreapta o groaza de oameni, care, dupa cum ii sta bine romanului, devenisera aroganti si plini de ei ….. :((
Sa ajunga unde le e locul si sa primeasca ceea ce merita, daca au gresit !!!
PS la locul faptei veneau o groaza de oameni politici, inclusiv doamna Udrea, primarul Ontanu si multi altii. Chiar sunt curios daca sunt trecuti in listele cu abonati :))))

florin  •  4 octombrie 2014, 10:37

Pescariu – tupeu de borfas.
Mi-a placut aia cu intersectiile dintre multimi matematice…

mihaela ciobanu  •  4 octombrie 2014, 10:46

Pina la proba contrara si probe evidente (ale procurorilor) , o sa continui sa cred ca Funeriu este victima propriei naivitati si o confirmare a faptului ca nu este indicat sa sari etape. George Butunoiu spunea pe blog-ul lui ca el nu ar recomanda tineri pentru functii de top management sau secretari de stat, ministri etc. Eu sunt de acord cu el, Ioana Petrescu este un alt exemplu de inadecvare care doar confirma ce spune Butunoiu.

tepes  •  4 octombrie 2014, 10:55

La puscarie!cu hotii la puscarie!

dan  •  4 octombrie 2014, 11:07

Vazand increngatura din scandalul Microsoft potem intelege acum unele decizii politice luate in ultimii ani. Nu mai departe de ieri, domnul Basescu l-a aparat pe Funeriu. Cat de jalnic a ajuns presedintele!

cip  •  4 octombrie 2014, 11:25

Pescariu se dovedeste un mafiot. Macar asa sa exceleze, pentru ca, in ceea ce priveste tenisul, n-a impresionat niciodata

vasim  •  4 octombrie 2014, 11:51

Bravo Tolo!
Se pare ca Pescariu a intrat in hora!
Acum tre sa plateasca!

Adrian  •  4 octombrie 2014, 11:56

Si secretariatul de stat pentru revolutionari a renuntat pe banda rulanta la procesele de identificare a impostorilor, dupa indepartarea lui V. Socaciu. Nimic nou.

oltean dur  •  4 octombrie 2014, 11:59

Clanul Pescariu a pus mana pe aceasta baza sportiva prin mituirea functionarilor de la Ministerul Educatiei, cam ce a facut Felix cu Institutul de Cercetari Agricole.
DNA trebuie sa intre urgent in acest caz. Foarte suspecta decizia lui Funeriu de a inchide acest caz prin renuntare la orice pretentii.
Este Ministerul Educatiei ata de plin de bani incat isi permite sa arunce milione de euro in buzunarele clanului Pescariu si acolitilor lor ?
De banii aia tipareau manuale pentru toata generatia asta de elevi si dotau scolile cu calculatoare si internet,si tot insemna ceva …

gigelos  •  4 octombrie 2014, 12:00

Domnu’ Dinu ! Suntem si noi 7 copii acasa , da-ne si noua un imprumut ca lu tanti Nuti i-ai dat si te vedem inima mare si un om de bine .Sa stai linistit ca-ti dam banii inapoi , daca nu avem luam un credit de la BRD

mihai  •  4 octombrie 2014, 14:50

Ca sa vezi ce mica-i lumea! Lumea coruptilor si a mafiei transpartinice. De aceea se apara in Parlament, acolo fac front comun. Ei au n e n o r o c i t viitorul generatiilor noastre si a copiilor nostri…

bercu  •  4 octombrie 2014, 15:46

Cred ca alunecati subtil peste contributia marelui senator Ilie Nastase la raptul acestui stadion de catre penalul Pescariu, in intentia de a ingrosa vina pacalitului Funeriu

paul.o  •  4 octombrie 2014, 16:43

Rime apolitice sau Rame apolitice ? ( nu am pe tastatura i din a )

Milici  •  4 octombrie 2014, 17:16

Tolo , îţi înţeleg apetenţa de ultimă oră pentru rime rare , că nu-i român să nu fi scris o poezie , dar de ce trebuia s-o bagi pe Abramburica la mijloc , doar pentru compatibilizare cu propaganda băsistă , atât de dragă ţie ?

jean  •  4 octombrie 2014, 18:38

tolo, faci niste afirmatii nesustinute documentar, am vazut si eu facsimile din acele documente(contract de inchiiriere) pe undeva la un blog de investigatii cica, dar culmea, lipsesc exact paginile cu semnaturile si stampilele ( oare de ce?) iar zvonurile pe piata sunt ca nu exsta semnatura lui abramburica. poate revii cu ceva concret , ca e nteresant

observ  •  4 octombrie 2014, 19:12

O simpla observatie Tolo: Andronescu a fost ministru in perioada 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003. Ramane de vazut cine a aprobat cedarea spre adminstrare a bazei Cutezatorii
!

alex  •  4 octombrie 2014, 21:20

au securistii sistem de notificare automat. cum scrie tolontan ceva, cum sare instant unul sa zica de „victor viorel ponta” si „felix” :)))

oricum, toti sunt mana in mana si aceste „acte de justitie” vor duce maxim la inlocuirea unei generatii de ofiteri activi cu o noua generatie de ofiteri activi.

ovialex23  •  4 octombrie 2014, 23:06

D-le Tolontan, esti mare ! Nici macar marele Dobrin (RIP) nu fenta cu atita finete ca dumneata !
Sa nu pomenesti un cuvintel ca cedarea bazei a suprasemnat-o bombonel Nastase in 2004.
Si nici n-ai dezvoltat „meritele” lui Pescariu pentru care a primit baza sportiva.
De madam Andronescu numai un rind si jumatate in schimb de Funeriu, jumatate de articol.
In articolul anterior ai pomenit ca Victor Ponta i-a cedat baza definitiv lui Pescariu. Motivul?
Iar acum, nici un cuvintel.
Intr-adevar esti un ziarist integru si echidistant (cu unii).
Pacat.

adi  •  4 octombrie 2014, 23:26

Toti sunt o apa si-un pamant. Toti si-au aranjat financiar tot neamul. Inclusiv Basescu, a carui familie jongleaza cu milioanele de euro, s-au imbogatit in timpul mandatului lui. As intelege daca cele doua fete ar fi fost niste genii in domeniile lor sau ca si-au gasit soti profesionisti, dar si unii si altii sunt niste parveniti ai acestor vremuri tulburi in timp ce majoritatea romanilor au saracit. Pentru Basescu si toti politicienii nu a existat criza economica. Pentru ei a fost un bum financiar. La puscarie cu ei!

mihaela  •  5 octombrie 2014, 0:21

Bravo! Trebuie aratate toate legatrile nevazute dintre acesti mafioti!

ramon  •  5 octombrie 2014, 9:21

@ Mihai 231: comunismul nu are niciun amestec cu aceast afacere. Cei implicați au fost comuniști la nevoie, după 1990 au fost oameni de afaceri. Să nu zici că celealte partide nu au șmecheriile lor. Apoi cazul sunt sigur că a fost similar cu altele: fără bani, statul a dat unor afaceriști terenuri, aceștia au făcut rapid investiții pentru ca statul să nu-și mai recupereze aceste terenuri, care devin proprietatea lor. Statul nu are acum cum să despăgubească acești șmecheri. In mod normal ar trebui să despăgubească afaceriștii pentru investiții, iar satul oricum nu are capacitatea de a întreține aceste baza în viitor. Este doar invidia unora că ei nu au apucat ceea ce au luat alții. Oare sediile partidelor se mai folosesc cu același scop ?

stere  •  5 octombrie 2014, 12:02

Toti banii publici se scurg in buzunarele smecherilor, o mafie coordonata de triunghiul Petrache-Bittner-Cocos, iar Basescu crede ca protejata sa, Udrea, nevasta unuia dintre cei trei capi di tutti capi, e cinstita! Rusine, basescu! Ti-ai pierdut orice fel de credibilitate in fata romanilor. Urat mod de a incheia un mandat de 10 ani. 10 ani pierduti pentru acest popor…

Eferalgan  •  5 octombrie 2014, 13:14

Bravo Catalin, sper sa faci lumina in cazul asta incredibil.
O intrebare: baza acum este a lui Pescariu? A cumparat-o de la stat? Daca da, care e suma si care e mecanismul prin care a reusit?

Acum in baza, pe langa terenurioe de tenis si sala de fitness, este clubul Fratelli cu o suprafata mare si Trattoria il Calcio, banuiesc ca au inchiriat terenul de la Pescariu. Pescariu a inchiriat legal terenul?

Radu  •  5 octombrie 2014, 15:34

@ adi: nu stiu dacă majoritatea românilor a sărăcit. În primul rând, majoritatea are asigurate câteva zile după salariu, ei nu au sărăcit decât dacă și-au vândut din averse (locuința, mașina fac parte din avere). Greu de estimat! Apoi sunt mulți oameni de afaceri care au prosperat, alții au falimentat, unii au intrat în afaceri, alții au murit (fostul nr.1 in topul Capital, de ex). Pentru rudele președintelui se vor găsi întotdeauna afaceri, dar nu numai pentru ei. Să ne gândim câte odrasle de foști miniștri, securiști, etc, trăiesc azi bine fără a face ceva util ? De exemplu, fiul unui violonist, de mulți ani parlamentar, care mai stresează când îi vine procurorii cu cercetarea vreunui om, sau mulți alți (ne) aleși care-și iau vacanță când au ei chef. Povestea cu toți în pușcărie este doar un vis frumos. Nu avem atâția procurori să âi investigheze pe toți (ne)aleșii neamului, sau toate excrocheriile făcute pe seama fostei proprietîți comuniste. Rămâne doar dorința ca lângă Felix să se mai alătre mulți.

vlad  •  5 octombrie 2014, 21:07

A fost un maraton cu 8000 de participanti in mijlocul Bucurestiului si pe site-ul GSP este o singura stire de 10 randuri. Probabil n-ar fi fost nici aia daca nu s-ar fi retras Dita.

vasile  •  6 octombrie 2014, 0:26

Sorina Matei a preluat si dezbatut aprins la B1 TV subiectul cu baza Cutezatorii – Dinu Pescariu, a atacat-o pe Andronescu ca a semnat, ea nu recunoaste semnatura, chipurile semnatura ei arata altfel, dar de Funeriu, nimic. Si doar el a retras ministerul din procesul de efacuare! Il apara pe Funeriu asa cum l-a aparat si Basescu. Cum acest presedinte il vede alb pe Funeriu si pe ceilalti ii umple de respect!?

mimi  •  6 octombrie 2014, 0:46

Toti politicienii sunt ipocriti. Se cearta la TV si fac afaceri impreuna prin spate. De aceea se apara in Parlament cand e vorba de ridicarea imunitatii….

daniela  •  6 octombrie 2014, 13:36

Bun articol, legaturile nevazute, dar intelese acum ale celor cuprinsi in dosarul Microsoft. Si nu cred ca aceasta afacere este un caz izolat. Succes in continuare

Comentează