Subomul Iohannis și supraoamenii din PSD

Cînd băiatul ei Tudor a încasat nota 1,2 la proba de limbă română de la Bac, Gabriela Firea a fost supărată, dar asta n-a făcut-o un om incomplet, așa cum crede ea despre Klaus Iohannis pentru că neamțul n-are copii.

joi, 9 octombrie 2014, 2:08

Cînd băiatul ei Tudor a încasat nota 1,2 la proba de limbă română de la Bac, Gabriela Firea a fost supărată, dar asta n-a făcut-o un om incomplet, așa cum crede ea despre Klaus Iohannis pentru că neamțul n-are copii.

”Nu ești un bun familist dacă nu ai copii” și ”Nu ești un om complet fără să crești un copil” a declarat purtătorul de cuvînt al PSD și al campaniei prezidențiale a lui Victor Ponta. Desigur, PSD îți poate face concesii ca să devii om întreg, cu o condiție. Să adopți un copil.

„Nu toată lumea poate să aibă în mod natural copii, pentru că pot să apară probleme de sănătate, dar poți să înfiezi un copil dacă vrei să ai o familie completă din toate punctele de vedere”, a mai spus senatoarea, oferind indulgențe.

Atacul Gabrielei Firea nu e o întîmplare. E o atitudine dominantă. E semnul unei societăți în care opțiunea dispare, se transformă în obligație și anume în sensul că ei știu mai bine decît noi cum trebuie să ne trăim viața.

În octombrie 2012, cînd intra în politică, Firea declara pentru ziarul Ring: ”Privesc banii mai mult prin prismă religioasă: cine nu munceşte nici să nu mănânce!”. Încă o categorie exclusă.

Ce rezultă? Dacă ai o suferință și nu poți să faci copii, mai ai șansa să te mîntuiești adoptînd unul. Dar dacă ai o suferință și nu mai poți munci, atunci rabdă, tată, de foame!

Bolnavii, cei care eșuează profesional sau, pur și simplu, cei care muncesc în compania sau în industria nepotrivită și ajung șomeri sînt damnați pentru totdeauna. E o ideologie interesantă. Mai ales că vine de la cineva care a plecat din presă, o zonă periclitată, a lăsat în urmă un faliment și s-a dus să muncească în politică. Gabi Firea ar trebuie să știe ce linie subțire desparte ”a munci” de ”a nu mai putea munci”.

Lui Iohannis i-a mai zis PSD încă una, prin Dan Șova. ”Iohannis e un gîngav, un om încet la minte”, a spus Șova, trimitere evidentă la un presupus retard mental.

Cuplate, aceste două declarații se suprapun spectaculos peste reproșul adresat Regelui Mihai acum 25 de ani. Și acum 50 de ani. Despre Rege, propaganda măcănea că e un bîlbîit, un bărbat care gîndește greu și care n-a fost în stare să facă ceva pentru țară, barem producînd un băiat și nu o serie lungă de fete.

Poate că asta îi sperie la Iohannis. Faptul că a mai existat un precedent în care, pînă la urmă, românii au ajuns să creadă. Cine știe, se trezesc alegătorii și merg pe mîna unui om fără charismă, unui ”subom” în termenii criteriilor de show, dar care le stîrnește încredere.

Cei din PSD nu declară aceste lucruri fără o bază.  Ei știu din sondaje că majoritatea românilor se consideră împliniți dacă au copii. Numai că nicăieri în democrație opinia majoritară nu exclude cealaltă opțiune de viață. Frumos și modern scrie Sorina Ionașc în Gândul.

Chiar dacă sună prăpăstios, nu cumva așa arată o democrație neliberală? Nu cumva acesta este viitorul care ni se pregătește?

Mai ales că la fel s-a întîmplat și cu invocarea sentimentului religios în campanie și uite că lucrurile se leagă. Iohannis a fost ironizat direct de Victor Ponta pe ideea că nu e de-ai noştri, ortodox, că nu merge la slujbe, pen’că e neoprotestant. Cînd, de fapt, credința e despre ziua de duminică și despre solitudine, nu despre campania electorală și despre televiziune.

Dar uite că, deși separăm biserica de stat, ni se cere un test religios ca să participăm la cursa prezidențială. Și un test de fertilitate. Și un test de vorbire rapidă.

Cam asta ni se propune în anii care vin.

Fiecare dintre noi are probleme medicale, sufletești, familiale, materiale. Dar pretindem că nu le avem. Ducem o viață imperfectă și pretindem perfecțiune de la liderii noștri. Cerîndu-le cu ipocrizie perfecțiunea, cerem, de fapt, să fim mințiți.

Costi Rogozanu, cu care mă găsesc uneori în dezacord, are dreptate cristal atunci cînd insistă mereu și mereu, vorbind despre România ca despre o societate a excluderii. Pentru că așa gîndesc unii politicieni, nu marginali, ci exact cei care reprezintă guvernarea și vor să ia și președinția.

Dacă nu împărtășești convingerile lor, înseamnă că ești inferior. Dacă te descurci mai greu, cu vorba sau cu viața, cu slujba sau cu felul în care relaționezi, ești nedemn. Dacă nu ești de succes, dacă nu apari ca Mister Perfect sau Misses Perfecțiune, ești descalificat.

Iar primul subom, așa spun sondajele, și prima amenințare la adresa supraoamenilor este chiar Klaus Iohannis.

Comentarii (141)Adaugă comentariu

julianm  •  10 octombrie 2014, 0:15

D-le Tontolan , vreti sa apareti ca un reporter de investigatii , nu sunteti , cronicar sportiv – fara talent , „scrieti” la un ziar sportiv, de ce amestecati tot timpul politica ? Ce are in comun cu sportul ? Vreau sport la GSP ! Daca vrei politica du-te la Bas!

Mircea  •  10 octombrie 2014, 1:18

O mica observatie, nu lipsita de importanta, as zice:

Doamna senator Firea a citat gresit din „religie”. Si se pare ca nici autorul articolului nu a sesizat. Dar diferenta este esentiala.

In Biblie scrie „Cine NU VREA sa lucreze nici sa nu manince.”

Pentru ca, in rest, invataturile Bibliei sint clare in privinta ajutorarii persoanelor dezavantajate: vaduve, orfani, saraci, bolnavi etc.

darius  •  10 octombrie 2014, 1:26

Salutare, citesc anumite comentarii si nu imi vine sa cred, suntem un popor in metastaza !! doar votul valid contează !
oare cum ar fi sa plătim impozit 2 la suta pentru ca suntem ortodocși !!??
Pana la urma clasa politica reflecta starea noastra a tuturor !
dar e abia inceputul campaniei,mai e ceva timp, poate se aprind spiritele,cu siguranta Dl. Klaus Johannis are puterea de a pune „paie pe foc” !!

Ion  •  10 octombrie 2014, 1:57

http://www.comisarul.ro/politic/hurezeanu-catre-psd-nici-merkel-nu-are-copii-%C5%9Ei-ni_232922.html

Mircea  •  10 octombrie 2014, 2:42

Cum ramane cu suboamenii pentru care hotia si minciuna e un mod de viata? Daca pentru Gabriela Fira e acceptabil sa fii un mincinos si un hot – definitia „liderului” Ponta – insa problema e ca nu are Iohannis copii, cred ca societatea romaneasca e mult prea toleranta cu PSD. Adica sa inteleg ca alegatorii vor vota cu un mincinos care e om si nu cu un candidat care nu are copii pentru ca e subom? Vai de capul romanilor daca asta va fi alegerea lor pentru presedinte, un hot si un mincinps care insa are copii. Sa votam pentru viitoarea generatie a minciunii si hotiei din tata in fiu!!!!

nic  •  10 octombrie 2014, 4:19

Constantinescu are copil, care pe vremea presedintiei tatalui se ocupa de contrabanda cu tigari. Basescu si-a facut fiica europarlamentar. Iohannis n-o sa aiba optiunile astea.

Complet nu inseamna sa ai o familie frumoasa, ci doar actul fizic de a da nastere?

Acum, dna Firea da lectii de moralitate in relatia munca-venituri, stand calare pe milioanele lui pandele.

P.C.  •  10 octombrie 2014, 5:44

La cat de priceputi in ale politicii sunt firea-vranceanu-pandele si dan sova nu ma mira nici o declaratie facuta de ei, nici liderul psd,v.v.ponta, nu e prea departe de colegii sai.Gandire de tip comunist…cine nu e cu noi e impotriva noastra…

Dan Istrate  •  10 octombrie 2014, 6:46

Singurul meu sfat pentru dumneavoastra este sa nu mai scrieti cu „î” in interiorul cuvântului . Î se foloseste doar la inceputul si sfarsitul unui cuvânt. In rest, este un articol ok . Te face sa te gandesti ce o sa patim din cauza prostimii care o sa voteze cu Ponta.

vic  •  10 octombrie 2014, 7:15

O vorbă din bătrâni spune : să te ferească Dumnezeu de omul care nu are copii!

Adriana  •  10 octombrie 2014, 8:00

Ceea ce a facut doamna Firea este reprobabil si nu-i face cinste de nici un fel… A face si a creste un copil tine de optiunea personala si nimeni nu are dreptul sa judece alegerea cuiva…. Dar, domnule Tolontan, la fel de aberanta mi se pare pana si intentia Dumneavoastra de a suprapune imaginea lui Iohannis peste cea a Majestatii sale. Nu incercati sa apropiati un ins care, pana acum, a dovedit doar ca stie sa cheltuiasca niste bani veniti la bugetul primariei, cu un OM care, pentru multi, inseamna Romania. Stiu ca suntem in campanie electorala, dar putina decenta nu imbolnaveste pe nimeni…

gabiavram  •  10 octombrie 2014, 8:13

@101-julianm – daca vrei sport du-te la Viorel care juca baschet sau chefuia la restaurant in timp ce evenimentele ai cereau sa faca politica!Dar ai grija ca poarta ghinion sportivilor pe unde este prezent !

Oare cand vom scapa de asemenea jurnalisti(gen madam Firea) cu un trecut murdar? Vreau sa ve reamintesc ca la ultimile alegeri prezidentiale, ea era impreuna cu Vadim pe ecranele Antenei 3 o zi intreaga, facandu-l albie de poci pe Base , sfidand legea care nu mai permitea campanie electorala in ultima zi inaintea alegerilor. CNA-ul a trecut cu vederea, probabil acum va fi si mai rau !

Andrei  •  10 octombrie 2014, 9:19

Domnule Tolontan, nu credeti ca picati intr-o capcana, si anume aceea de a devia discutia despre faptele care recomanda un candidat, spre mahalageala iscata tocmai pentru a abate atentia de la lucrurile importante? Ce importanta are daca Iohannis e gangav sau impotent sau catolic, sau ca baiatul lui Firea a luat 1 la BAC? Cred ca materialele presei in favoarea sau defavoarea unui candidat ar trebui sa arate mai degraba asa: http://www.revista22.ro/536antajul-lukoil-portretul-lui-victor-ponta-n-10-tu537e-48539.html , daca vreti sa dovediti ca Ponta nu merita sa devina presedinte. Si mai pe intelesul alora de la tara, care fie ca stau la sat, fie ca locuiesc in garsoniera de la oras, tot cu Ponta voteaza, „manca-l-ar mama, ca de fiecare daca cand ne cheama ii votam!”.

razvan  •  10 octombrie 2014, 9:26

Iohannis e protestant, nu neoprotestant. Mare diferenta.

Catalin  •  10 octombrie 2014, 9:28

Bun articolul. Mi-a placut si m-a activat. Si in plus, si mie imi place West Wing.

stefan  •  10 octombrie 2014, 10:50

dle tolontan, o singura observatie: iohannis e protestant (nu neoprotestant).

CSB  •  10 octombrie 2014, 10:55

Sumbra democratie ne asteapta judecand dupa atacurile PSD-ului la Iohannis. Nici nu mai conteaza ca ei nu se uita in barca lor sa vada ce „crestini ortodocsi” sunt, ce „parinti” buni sunt – conteaza mai mult temele de discutie, care sunt de o ticalosie si o josnicie incredibila. Nu mi-e simpatic Iohannis, cu toate ca-s sibian, dar cand vad nivelul de discutie al PSD-ului nu pot sa vad un viitor european pentru tara asta. Nu regasesc in discursul lor nici o valoare occidentala, vestica.

Burnas3  •  10 octombrie 2014, 11:04

Domnule Tolontan,apropo de doamna Firea si al ei sot dl Pandele primar de Voluntari….sunt din Iasi,e normal ca acele autocare care le-am vazut dimineata la ora 6.20 cu enoriasi sa fie escortate de masinile de politie din Voluntari?Nu cumva au fost gratis oferite sub forma de mita electorala?

REKA  •  10 octombrie 2014, 11:10

O vorba din batrani spune : sa te feresti de prosti ca au mintea odihnita. Si as adauga au creierul cat o nuca si mizeaza perseverent pe rosu. Doar boi sunt perseverenti !

Bogdan  •  10 octombrie 2014, 11:11

Daa..imi place ca inca se tine cont de religie , nationalitate , culoare cand vine vorba de a vota viitorul tarii.

Ne meritam soarta 🙂

mihail  •  10 octombrie 2014, 11:29

Apreciez mult pozitia autorului in acest articol.

george  •  10 octombrie 2014, 12:19

Vorbeşti bolovănos, scrii încâlcit şi gândeşti la fel cetăţene Tolontan. Şi parcă şi numele îţi este predestinat. Subiectele tale preferate sunt ura şi puşcăria. Ai un suflet rău şi urât. Scoate-ţi din minte că ai avea dreptul să o judeci pe d-na senator Firea. Nu faci altceva decât să stârneşti sila unui număr şi mai mare dintre cititori faţă de neînsemnata ta persoană.
Să ai parte de tot binele pe care-l doreşti celor despre care scrii.

Flaviu  •  10 octombrie 2014, 13:34

Nu inteleg ce cauta analiza politica mai ales in campanie pe un site de Sport! Domnule Tolontan mai bine ati vorbi de meciul important care ne asteapta cu Ungaria si sa lasat politica ca nu vream sa auzim de politica pe un site sportiv. Daca chiar vreti sa faceti politica va invit frumos sa mergeti la Realitatea, B1 sau Antena si sa ne lasati in pace cu politica dmv. Am tot dispretul pentru aceste analize care mi se par si subiective pe un site de sport. Din partea mea de acum incolo acest site va avea ignor pana nu voi mai vedea politica amestecata cu sportul!

Piorel Vonta  •  10 octombrie 2014, 14:31

Draga George, daca cineva starneste sila primul pe lista esti tu, urmat foarte aproape de „d-na senator”….tara asta e prea plina de imbecili ca sa mearga vreodata bine..asta-i adevarul crunt.

James  •  10 octombrie 2014, 14:52

Cine a ajuns sa ne ofere noua lectii de moralitate? Madam Vranceanu-Firea ? Asta cara la 8-9 luni dupa moartea fostului sot s-a recasatorit ? A suferit rau din cate se pare…

Bucharest Life | Romanian presidential candidates in disappearance mystery | Bucharest | Living in Bucharest | Mundane living in Vitan / Dristor, in Bucharest, Romania | An insider's Bucharest & Romania blog  •  10 octombrie 2014, 15:28

[…] a PSD senator. The best response to her remarks we have so far read (there have been a few) is this from Catalin Tolontan […]

kite  •  10 octombrie 2014, 15:53

Pentru Doamna…Firea,

Căci cu ce judecată judecaţi veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi vi se va măsura! (Marc 4:24, Luc 6:38)

si tot entru ea,

Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri! (Osea 8:2, Mat 25:11, 12)

max  •  10 octombrie 2014, 17:28

Am vazut de dimineata ca d-na Firea isi cerea scuze.. Pana sa apuce asta, un blog a publicat cateva poze si dovezi cum s-a votat pentru ea.Sper ca Firea sa faca multe prostii d-astea, doar asa o sa poata enerva destul incat sa scoata oamenii la vot http://accentic.wordpress.com/2014/10/09/fii-rea-sau-cum-te-lasa-firea-politica-coboara-din-televizor-in-realitate-foto-audio/

C Bojan  •  10 octombrie 2014, 19:07

Disperare mare. Și totuși, chiar atât de mult să-ți dorești să scape băs de lege încât să te legi de fiecare prostie spusă de cineva în spațiul public?
By the way: ce legătură are nota băiatului Gabrielei Firea cu politica? Aaaa, îl supără mă-sa pe băs și pe Iohannis… Bine, tontolane, cu ”t mic”! 😛

Adrian  •  10 octombrie 2014, 20:01

Autorul acestui articol nu a aflat despre â din a, asta daca tot scrie cu diacritice. Poate nu il gaseste pe tastatura!? E acolo sigur si nici macar nu este ascuns 🙂

Gyo  •  10 octombrie 2014, 20:06

Din dorinta asta dementa de a fi Mr/Miss Perfect/a in Ro exista atatea relatii de fatada, succese profesionale de fatada, afisare de realizari materiale de carton si tot asa. Relatii goale de continut, insi care se dau directori la buticul lui mama/tata, masina scumpa pentru care n-au bani de benzina si case luxoase care stau pe credite de sute de mii de euro la care-s restantieri gramada. Complet nesanatos !

Dave Duerson  •  10 octombrie 2014, 20:14

„Iar primul subom, așa spun sondajele, și prima amenințare la adresa supraoamenilor este chiar Klaus Iohannis.” – care sondaje? alea scornite, facute special de turnat pe gura prostilor, scrise pe genunchi pe servetel?
Cum s-a ajuns la el, cum a ajuns primul – de fapt, cum a ajuns in politica pe de-a-ntrégul – habarnist fiind, stand cu mainile in buzunar, nefacand si neintelegand nimic?

Unu  •  11 octombrie 2014, 0:56

Draga Catalin, cum ai analiza obiectiv urmatoarea situatie: un individ, fara copii, este obsedat sa-si achizitioneze prin „combinatii” obscure (poate demarezi o ancheta!) vreo 4-5 case, din munca cinstita, adica „meditand” – ghici ce?- copii!!! Pentru cine, d-le Iohannis? Cum „analizezi”, d-le Tolontan?

M..Andrei  •  11 octombrie 2014, 7:10

Oricum nu conteaza cine iese,asta nu intelege romanul de rand si nu va intelege niciodata.Atentia ne este distrasa catre politica,fotbal,stirile de la ora 5 etc.. pentru ca nu observa alte lucruri la nivel mondial si la scala mai mare.Suntem controlati din exterior nu numai politic,inca de la lovitura de stat din 89′ ,daca nu cumva si dinainte.Constructiv,propun ca fiecare sa-si puna intrebarea asta in cap,si sa si raspunda : Cum putem schimba asta? 🙂

silvia  •  11 octombrie 2014, 9:30

Bine că au drept de vot cei care nu știu pe ce planetă trăiesc !
Și ne mirăm de rezultatele alegerilor !

Cătălin Tolontan  •  11 octombrie 2014, 10:30

132, unu: pai e clar, aveti dreptate: rezulta ca Iohannis vindea copiii cu care face meditatii 🙂 Asa facea rost de bani de case!

Dumnezeule, cine sau ce va indeamna sa construiti scenariile acestea?

Arădeanul  •  11 octombrie 2014, 11:21

Adrian (commentariul 129) Sunt mulţi care au ales să nu folosească Â în loc de Î, între care şi mulţi intelectuali care consideră măsura Academiei nefondată.
C Bojan (128) Da, aveţi dreptate, nicio legătură între nota de la BAC a fiului blondei. El nu are tangenţă cu politica… încă. Dar de plagiatul lui Ponta ce ziceţi? Că şi el e… copilul adoptat al lui Iliescu, cel… fără copii. Vai, vai!
Pentru toţi postacii psd-işti (în special George-121): chiar atât de mare e sperietura? Paiul şi bârna vă spune ceva?

Dragos Sturzoiu  •  12 octombrie 2014, 7:56

Stimate domn Tolontan. Dumneata scrii pentru un ziar de sport (asta la nivel declarativ. În realitate, 75% e cancan pe gsp).
Am înțeles când ați făcut o super mega investigație „jurnalistică” legată de câteva mizerii ale unor politicieni care aveau legătură cu sportul.

Însă articolul de față nu are deloc a face cu sportul. Este un articol pur politic, în plină campanie electorală. Un articol în care atacați echipa unui candidat. Vi se pare că este normal așa ceva?

Doresc să nu comentez susbstanța articolului pentru că doresc să comentez lucruri legate de sport. Dumneavoastră însă ați luat-o pe alte căi decât cele jurnalistico-sportive. Pe căile politicii.

Așadar, de azi înainte nu voi mai considera acest blog sau orice scrieți drept material sportiv. Ci doar un loc unde dumneavostră scrieți ce aveți pe suflet despre orice vă convine sau despre orice dă bine și aduce „bine”.

Mult succes în cariera dumneavostră de… (aici nu știu ce doriți să fiți)

vlad  •  14 octombrie 2014, 18:25

Firea s-a autocompromis, este – din punctul meu de vedere – o neinspirata secretara cu propaganda, o blonda cu ifose de intelectuala.

Elena Stoican  •  15 octombrie 2014, 16:28

„Cand baiatul ei, Tudor, a incasat …..” – trebuia scris, Domnule Tolontan! Cu apozitia ce-ati avut? Chiar n-o recunoasteti? Las la o parte ca nu recunoasteti reguli date de Academia Romana. Ar trebui sa aveti mare grija la modul cum scrieti. In privinta subiectului discutat, dau dreptate celor care spun ca nu ar trebui sa faceti politica intr-un site de sport.

relu  •  5 noiembrie 2014, 21:02

…sunt unii care afirma ca nu aveti dreptul sa scrieti altceva decat la o,, gazeta sportiva,,……..este bine ca unii au tupeu si dau sfaturi ,…ce s-ar face tara asta fara oameni atat de destepti? ……apropo domnilor-unde se duce soarele noaptea…. noi romani avem o calitate ne incurcam in amanunte si neglijam continutul (sau nu ne intereseaza) si pentru ca suntem asa de destepti ne intereseaza sa ne-o etalam fara a mai lasa si pe altii sa-si expuna punctul de vedere (ba ca-i comentator sportiv,sau nu a pus caciulita la i…..etc. Interesant este ca admiram EXCROCII scuzati-ma baronii si alegem PSD..

Cuvânt înainte… și după alegeri | Blog-ul nimănui  •  5 noiembrie 2014, 23:53

[…] adresa principalului contracandidat al lui VV. Când un gest ca cel al Gabrielei Vrînceanu ajunge să fie condamnat inclusiv de către un coleg de trust media, înseamnă că s-a înjosit foarte mult. Să acuzi un om de faptul că nu are copii, în secolul […]

Comentează