Cocoș, Pinalti și Niro sînt băgați și în EADS!

stefan-cocosde Mirela Neag și Cătălin Tolontan

marți, 28 octombrie 2014, 10:58

stefan-cocosde Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Cum ies ei, unul cîte unul, cu șepcuțe și cătușe din sediul DNA, uite așa se duce capitalismul original al României!

Cocoș, Niro, Pinalti nu au fost intermediarii afacerii Microsoft, ci șefii ei. Cum ne dăm seama? Păi luăm clasamentul banilor, așa cum dictau Pădureanu și Pinalti ordinea Diviziei A încă înainte de începerea campionatului. ”S-a strigat clasamentul la nuntă”, așa se glumea, doar pe jumătate, acu’ 20 de ani în fotbal.

1. Cocoș 9 mil. euro (lua 17, dar dădea mai departe)
2. Niro 7,7 mil euro
3. Pinalti 4 mil. euro
(…)

Apoi vin și restul, miniștrii, afaceriștii, politicienii, toți cu venituri sub șefii lor reali.

De altfel, Cocoș, Pinalti și Niro sînt amestecați și în dosarul EADS. Surse din DNA ne-au confirmat azi asta. Cei trei, dar și alții, vor fi cercetați și în EADS de către magistrații anticorupție. Lucrul deja transpare, ceva mai discret, din ordonanța de reținere a procurorilor în cazul Microsoft.

Șpaga de 20 de milioane va crește așadar. Și clasamentul o dată cu ea. Dar nu șpaga lor este pierderea reală a noastră. Și nici măcar prejudiciul de 1 miliard de euro din dosarul Microsoft, să vedem cît s-o mai aduna și la EADS.

Sigur că 1 miliard de euro, cît spun procurorii că s-a dat în plus, este enorm. Practic, oamenii aceștia au furat  în 10 ani bugetului, doar în speța Microsoft, mai mult decît a cheltuit tot sportul românesc într-un deceniu! Întreg bugetul sportului, de la echipa olimpică de gimnastică și pînă la juniorii de la atletism, totul ar fi putut fi dublat numai cu prejudiciul estimat de procurori în dosarul informatizării.

Există însă o pierdere și mai mare. Să privim cum se făceau banii! Practic, exista o diferență enormă între cît plătea statul și cît valorau calculatoarele, licențele și sistemele în ansamblul lor. Așa se realizează profiturile maxime. Furt hard și soft.

Ca să fie clar, tocmai piedicile uriașe de a intra și de  evolua corect pe această piață IT în România, explică diferența de preț. O piață liberă, eficientă, ar fi redus prețurile și, automat, marjele de profit, în primul rînd ale multinaționalelor. Care au o culpă majoră față de ceea ce se întîmplă. Pentru că ele sînt sursa mitei.

La fel s-a întîmplat în România pe multe piețe. În România liberă, Ondine Gherguț vorbește despre o afacere Microsoft – EADS.

Iar Cocoș, Pinalti și celelalte șepci au asigurat monopolul în mai multe industrii. Afacerile se făceau prin ei sau deloc! Ei excludeau concurența și mențineau diferențele uriașe dintre prețul de achiziție și cel de vînzare.

Falsificarea capitalismului și mimarea democrației este efectul final.

Acestea ”nu sînt afaceri, ci putere și întrebuințările sale”, după o expresie a lui David S. Landes. Așa sărăcesc națiunile, iar întreprinderea Cocoș & Pinalti poartă numele recunoscut internațional de rent-seeking, adică de manipulatori șefi ai sistemului, de cei care dețin puterea de a face bani din comerțul altora.

Mai țineți minte cînd Ion Iliescu ne cerea, cam pe vremea cînd intra Gheorghe Ștefan în Divizia A, un capitalism original? Acesta este!

Priviți-i cum apar ei acum, puțin aduși de umeri, cu gestul umil al lui Ștefan Mihăilescu-Brăila jucîndu-l pe nea Bachus!

Nu e nici un secret la mijloc. Asistăm la încercarea de supremație a legii în fața elitelor. Ca să nu devină o simplă schimbare de garnitură, asta nu mai e doar treaba justiției, ci a noastră. Nu ne poate face DNA meseria de cetățeni.

stefan                      Fragment din ordonanța DNA de reținere a lui Gheorghe Ștefan

Comentarii (54)Adaugă comentariu

Bibi  •  29 octombrie 2014, 7:10

Ca sa vezi pana unde ajung banii ! Dragostea s-ar traduce doar prin BANI. F. multi ; Columbeanu, Lis, Roman, Tariceanu, Vanghelie ,Catalin Voicu , Zamfir, acest Cocos,s.a., niciodata nu au fost iubiti. Doar banii lor au avut succes in acest domeniu. Astfel nu se explica cum asa frumusete ca E. Udrea sa se casatoreasca cu acest bunic. Eu am 63 de ani, par a fi tatal acestei femei iar Cocos arata exact ca tatal meu, adica exact ca bunicul, cum s-ar spune. Binenteles ca stia de afacerile necurate, dar nu se poate demonstra. Pai ce, Iliescu nu cunostea ca tara este jefuita, ca milionarii apareu in fiecare noapte, ca nimeni nu se putea imbogati asa usor , fara munca, fara inteligenta creatoare, fara nimic „in gusa”, etc. Si nimeni nu poate sa-l judece , nimeni nu poate dovedi .

Ramon  •  29 octombrie 2014, 8:08

@ C Tolontan 21: nu înțeleg care este vina multinaționalelor. Ele își vând produsele, la fel cum și dvs le vindeți pe ale dvs. Eu, dacă vă dau 10.000 E pentru a scrie un articol (în sensul dvs de gândire), mă întrebați de unde am banii, sau dacă sunt membru PSD sau PDL ? Microsoft nu era datoare să vadă cine cumpără de la ea. Oferta lor a fost atâtea produse, solicitate de firma Fujitsu (să zic). Trebuia să vadă de unde are Fujitsu bani ? Min Educației, dacă a crezut că firma respectivă poate procura licențele necesare nu era obligată să verifice în ce baie își are sediul. Greșeala înțeleg că este că nu erau necesare atâtea licențe și se puteau obține produse mai ieftine. De multe ori m-am întrebat: de ce nu s-a implementat în Rom platforma Linux ? Este gratuită, se formau specialiștii, învățam să convertim și nu mai cumpăram atâtea licențe. Windows a pătruns pe nesimțite și acum suntem sclavii lui.

Cocoș, Pinalti și Niro sînt băgați și în EADS! | România curată  •  29 octombrie 2014, 11:50

[…] Citește continuarea pe Tolo.ro […]

MihaiViteazu`  •  30 octombrie 2014, 19:31

Nu am nici un dubiu care a fost motivul pentru care o doamna ca Elena Udrea (foarte frumoasa si prezentabila sau „buna” dupa cum se autodefineste in bannerele electorale) a stat atatia ani maritata cu un barbat mai batran, dar sufucient de burtos.
Ce nu imi este clar, cum drequ a stiut doamna Udrea sa divorteze la timp, fara sa bata la ochi de personajul in cauza.
S-a delimitat „la timp” si de alte personaje gen „Pinalti”.
De unde a avut informatiile?

Comentează