Cine a turnat-o pe Elena Udrea si de ce dosarul s-a încheiat acum?

Fostul ministru Ion Ariton și fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Gheorghe Năstăsia sînt cei în ale căror declarații apare numele Elenei Udrea ca avînd rolul central în Gala Bute

luni, 2 februarie 2015, 11:13

Investigatie de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Ion Ariton a determinat strîngerea a aproximativ 400.000 de euro de către societățile din subordinea Ministerului Economiei. El știa încă din decembrie 2013 că va fi urmărit penal. Vezi aici interviul lui pentru Gazetă!

La momentul respectiv a evitat să vorbească despre cine l-a determinat să strîngă acești bani pentru Gala Bute. Dar informațiile din DNA susțin că el e unul dintre cei care au vorbit despre Elena Udrea în mod oficial în fața procurorilor.

A doua întrebare legitimă a opiniei publice: de ce acest dosar care e cercetat din primăvara lui 2012 de procurori e finalizat acum, la cîteva zile după ce Elena Udrea a intrat în impact frontal cu șefii SRI și DNA?!

„Întrebarea este logică și oricine și-ar pune-o, dar explicația este următoarea: declarațiile despre Elena Udrea existau încă de la finalul anului trecut, însă era nevoie și de alte elemente probatorii foarte importante”, a spus pentru Gazetă o sursă din justiție

„DNA a cerut la Antifraudă fiscală și la ANRMAP acordarea de documente care au sosit abia săptămîna trecută. Acestea au fost vitale în încheierea dosarului și în cererea către Parlament de începere a urmăririi penale pentru Elena Udrea și Ion Ariton”, a declarat aceeași sursă.

Ministerului lui Udrea și ministrului personal procurorii le reproșează faptul că au depus documente false încercînd astfel să păcălească CE în privința fondurilor europene. Despre prezența lui Adrian Gărdean în dosar, aceasta se explică prin faptul că el a compensat către Obreja niște bani, 3 milioane de lei, pe care ministerul nu-i mai dăduse șefului Federației Române de Box. Despre Gărdean am scris aici: “Infracțiunile din Gala Bute au fost pregătite cu mult timp înainte, inclusiv în ședința de Guvern”

Sursă judiciară: “Chiar dacă ministrul Elena Udrea a semnat doar felicitările de Crăciun și de Paște, ea este unul dintre profitorii corupției din spatele galei de box!”

Gazeta susține în continuare cele publicate în decembrie 2013 (Detalii aici: Partea I, Partea a II-a, Partea a III-a, Partea a IV-a), și anume că o mare parte din bani se află în continuare în niște conturi, necheltuiți de frică, ei neajungînd niciodată în organizarea acestei Gale.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

rozu  •  2 februarie 2015, 11:21

Tolo, nu te mai framanta atat. Udrea nu va suporta nici o consecinta!

udrea  •  2 februarie 2015, 11:28

cum de ce acum??? ca e stat de drept!!!!! nu va mai amintiti? statul de drept pe care nu aveai voie sa-l critici ca sarea macovei si penibilul de cristi preda si alti deontology care acumtac chitic. eu cred ca ne aflam in plin process de credibilizare a a3! tot ce au urlat aia atitia ani se dovedeste adevarat la punct si virgula! superb! sa rizi sau sa plingi?

Meka  •  2 februarie 2015, 11:30

Udrea scapa sau va trage dupa dansa jumatate din actualul PNL. Sper sa vedem si adevarata fata a celor care „si-au luat tara inapoi”.

mixu  •  2 februarie 2015, 11:44

citez: ” aproximativ 400.000 de mii euro” , incheiat citatl.
Ori 400 de mii, ori 400.000 , hotaraste-te

lord belial  •  2 februarie 2015, 11:48

udrea la brutarie

Florin  •  2 februarie 2015, 11:52

PT. @2 Udrea
„ne aflam in plin process de credibilizare a a3”

Credibilizarea A3 ???? Credibilizare ???
Sigur A3 ai vrut sa zici? Aia cu Voiculescu care e o victima ??
Aia cu flota lui Basescu (desi nu citisera nici macar acuzatiile din dosar )??

Sfatul meu : incearca se te tii departe de tv o perioada. Citeste o carte. Iesi pe afara.

mass  •  2 februarie 2015, 11:52

@2:udrea – de la a spune ca a3 a prezentat si fapte reale despre faradelegile celor din tabara udrea & co si pana la a afirma ca a3 e in plin proces de credibilizare, cred ca e cale lunga. Credibilitatea se cladeste prin prezentarea faptelor asa cum sunt ele INDIFERENT despre cine e vorba. Dar cum si D-voastra stiti cum stau lucrurile cu a3 si al ei stapan, ar trebui sa fim cel putin retinuti cand vorbim despre credibilitatea a3.
@Catalin Tolontan – cu scuze ca ma leg de maruntisuri, nu cred ca e vorba despre „400.000 de mii euro” asa cum apare in articolul D-voastra. Multumesc pentru intelegere.

hahaha  •  2 februarie 2015, 11:53

Cand ii vad pe cei din spatele lui iohannis cu care zice el ca va rezolva problemele grave ale tarii legate de coruptia inimaginabila , ma apuca rasul de mine la cat de idiot am fost sa-l votez

dariu  •  2 februarie 2015, 11:54

doamna elena udrea nu este vinovata cu nimic. altii au facut jocurile si ea cade tap ispasitor. ti-a facut bine temele dan voiculescu.

trolu  •  2 februarie 2015, 12:15

la viteza cu care se mişcă instituţiile statului de drept reformat de băsescu, pe marţi sau miercuri udrea va fi în arest ca să nu mai zburde pe facebok cu tot soiul de acuzaţii

Vlad  •  2 februarie 2015, 12:16

Tolo- in primul rand felicitari pentru modul in care „veghezi” intreaga desfasurare a anchetei. Daca la inceputul (ma rog- 2012) Dosarului Transferurilor eram 100% ca nimeni nu va pati nimic, acum am inceput sa cred ca vinovatii for plati.

O singura intrebare insa: De ce procurorii si nu doar ei- si voi presa- nu menajeaza in nici un fel sursele de scurgere a informatiilor? Nu ma refer la cele neoficiale- pe baza carora iti construiesti tu opiniile ci cele oficiale- clasicii „turnatori”. In clipa in care cineva „vorbeste” imediat se afla cine a „turnat”- acel om devine tinta tuturor… Cred ca pana la intamplarile din Italia anilor 80 nu mai e foarte mult pentru acei oameni…

dan  •  2 februarie 2015, 12:31

Bravo pentru consecventa si adevar. E mare lucru ca DNA sa va confirme toata investigatia Gala Bute. De ce abia acum? Este evident de ce, dar daca vinovatii vor plati atunci chiar nu ma intereseaza dece.
Cu respect pentru munca adevarata de jurnalist

Horea  •  2 februarie 2015, 12:38

ce mai trebuia sa o toarne cineva pe madam Udrea cand vedea o tara intreaga ce face?!!!!! hai sa fim seriosiii…nimic nou in Romania doar faptul ca a inceput sa-i salte…acum sa vedem pentru cat timp!!!!

florin  •  2 februarie 2015, 12:40

Instabilitatea politica face bine DNA-ului. Poate e cum zic procurorii, ca atata timp cat nu existau semnaturi pe documente ale Udrei, erau necesare denunturi si alte probe. Sistemul opunea rezistenta cat timp Basescu era presedinte. Sunt binevoitor. Dar n-ai cum sa nu savurezi momentul.Hmm, antena 3 e mai credibila doar pentru cei care o considerau credibila si in campanie. Pana in 2013, preferam antena3 si nu suportam b1, e simplu, pentru ca critica puterea si nu era servila cu puterea. Atitudinea antenei 3 fata de putere s-a schimbat total intre timp, in campanie devenind de-a dreptul gretoasa…
Daca citeste vreun lunetist comentariile, poate ne face o favoare si ne scapa de un politician, care a fost ministru de finante, care nu stie sa lege coerent doua fraze, care nu stie sa vorbeasca fara sa ridice tonul si care se da mare sforar in parlament acum. Se numeste Ialomitianu. Ofer recompensa. L-am vazut aseara pe tv si imi venea sa il sparg. Si poate il prinde si pe Ponta fix in spatele lui…

Andreea  •  2 februarie 2015, 12:50

Nu degeaba doamna Udrea a acordat acel interviu, in care i-a denigrat pe toti cei acoperiti. E constienta ca urmeaza o mare cadere. Divortul de Cucos a fost unul premeditat, sa ma castige cativa ani de libertate, dar acum i-a venit randul.

udrea  •  2 februarie 2015, 13:15

pt cei suparati de credibilizarea a3: cum numiti voi ca ani de zile acest dosar a fost ba terminat, ba reluat, ba oprit si acum varsat pe piata, dupa ce duduia a iesit la atac? si anchetele de la acest infam post tv, nu-I asa, care acum se dovedesc a fi adevarate? citesc carti destule dar probabil nu cele pe care le cititi voi. nu va mai indignati asa ca statul de drept tocmai e lasat in poponetul gol de o infractoare si de un marinar…

luther  •  2 februarie 2015, 13:21

daca toata aceasta mascarada media este pentru puplicitate , naspa rau pentru cei care arunca in spatiu public doar vorbe fara dovezi palpabile.in instanta nu tin acuzatiile fara dovezi care pun sub acuzare inculpati.

qpax  •  2 februarie 2015, 13:40

ANTENA 3 … nu are de ce sa se credibilizeze … nu s-au inselat nici macar O DATA! Toate informatile prezentate s-au dovedit adevarate, chiar in momentul in care le-au prezentat, pentru ca au prezentat documente, transcrisuri, inregistrari audio si video, sau fotografii care au demantelat diversele scheme ale retelelor infractionale din Romania Basista! Iar putinele speculatii pe care le-au facut, au reiesit din natura, logica si dinamica lucrurilor … in engleza se numeste … educated guess! Deci retineti … Antena 3 nu a suferit niciodata de lipsa de credibilitate, si dovada (ca si mie ca si lor … imi place sa-mi argumentez fiecare afirmatie, exact in momentul in care o fac) … dovada … este audienta lor de top in Romania … pe cand celelalte grupuri de presa nu reusesc sa concenteze mase mare de audienta, chiar basiste fiind (targetele) … tocmai pentru ca sufera de lipsa de credibilitate … ce se afirma pe celelalte canale media … este aproape in fiecare zi contrazis, de realitate!

Afirmati la un moment dat ca A3 il apara pe Voiculescu, ca e patronul lor … v-am contrazis … am zis ca il apara pentru ca este un cetatean abuzat … si v-am dat o lunga lista de personalitati aflate in aceeasi situatie … pe o scare mai mare sau mai mica a abuzului … si toti s-au bucurat de aceeasi protectie! Atitudinea A3, ramane consistenta, anti-basista, pro-cetatean si inainte si dupa condamnarea lui Voiculescu … si inainte si dupa Basescu … nu s-a schimbat nimic in abordarea lor! Sunt singurul trust (nu as incude gsp-ul aici) de presa din Romania, care respecta cu strictete meseria de ziarist … pe o piata agresiva … in care de la Ambasde, la politicieni, si Servicii Secrete, toti se bat sa controleze media, si output-ul informational!

In dimenisiunea sumbra a Romaniei 2015 … Antena 3, este singurul fenomen, care mai aminteste de acel concept demult uitat, al Democratiei si Independentei totale de Sistem … intre timp basificat! Sacrificile? Este postul cu cei mai multi dusmanii ‘bine plasati’ … dupa cum vedeti, nimic nu vine fara consecinte, iar ce vine … e oricum de rahat! Deci ce zic eu … cu cat mai multi dusmani … cu atat mai bine!

Realizez, ca nu toti romanii mai pot fi salvati si educati in spiritul adevarat al democratiei, dar nici nu trebuie salvati toti!

Lucian  •  2 februarie 2015, 14:09

Nenea…ceva sport scriem si noi in GSP ? Sau ii schimbam numele in „G.can-can”?

Vasile  •  2 februarie 2015, 14:19

Tolo, poate iti intrebi „sursa din justite” ce legatura are ANRP cu Gala Bute. Se vede de la o posta ca sunt vrajeli. Ala e alt dosar, bre!

De ce acum? Pentru ca Zeus. 🙂

ion  •  2 februarie 2015, 14:37

Udrea cu zambetul ala tamp pe fata s-a crezut vesnica. Persifla politicienii, persifla pe toata lumea pe vremea cand era ministresa. Pina acum cateva zile o credeam doar malefica, acum mi-am dat seama ca nici nu prea o duce capul. Gala Bute a fost o mascarada organizata doar pentru a deturna bani europeni, iar Udrea chiar daca sustine ca nu a semnat nimic e bagata pina in gat. Nici Nastase nu semnase nimic in dosarul Trofeul Calitatii si ati vazut deznodamantul. Udrea de abia de acum incolo va avea insomnii. Ar fi tare sa fie citat si Bute ca martor.

huhaha  •  2 februarie 2015, 15:07

udrea are dreptate, a3 e in plin proces de „credibilizare”!! si ce daca vreo 2-3 luni l-au facut in toate felurile pe iohannis si ziceau ca toata gasca basista scapa daca iese acesta presedinte, ziceau si ei la misto

ionut  •  2 februarie 2015, 15:19

Un lucru care poate sa dea de gandit.Ati auzit in unul din dosarele : Nastase, Voiculescu, Becali, Remes, ca cei acuzati sa se dea in gat unul pe altul? Sa faca dezvaluiri,doar pentru reducerea pedepsei? Sunt convins ca astfel de marturisiri, in cazul Voiculescu, sa zicem, ar fi atras reduceri importante de pedeapsa si, totusi, nimic. De ce oare? Cu ce or fi diferiti cei de acum cu cei de atunci? Cumva astia chiar sunt vinovati si au ce spune?

re  •  2 februarie 2015, 15:31

FELICITARI PTR ANCHETA, CURAJ, ETC…..

vasglo  •  2 februarie 2015, 15:49

“Recunosc, sunt vinovată că am dorit ce au dorit milioane de români în 2010, să-l vedem pe Lucian Bute boxând în România.
Atunci, în Parlament se dădeau declaraţii că Guvernul e incapabil să-l aduca pe Lucian Bute să boxeze acasă.
A fost o oportunitate ca acest minister să folosească fonduri europene pentru a promova imaginea României.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului era singurul minister care putea folosi fonduri europene în scop turistic, folosind imaginea unui sportiv.
MDRT a cumpărat publicitate în cadrul galei.
Nu am putut organiza noi eventimentul, pentru că nu era legal.
„Am contractat publicitate în condiţiile legii.
Mi se pare că apariţia acestui dosar (Gala Bute- n.red.) este legată de declaraţiile pe care le-am făcut vineri, în care am acuzat actualul şef SRI. Nu se poate să faci percheziţii la 4 ani şi ceva de la momentul acţiunii.
Consider că este o încercare de intimin Romaniacaidare şi mă aştept la orice. Este o încercare de decredibilizare a mea.”
– See more at: http://www.fanatik.ro/perchezitii-dna-dosarul-gala-bute-mai-multi-apropiati-ai-elenei-udrea-vizati-de-ancheta-obreja-s-trezit-cu-mascatii-casa-400963#sthash.OUpirlRv.dpuf

Si daca o fi asa, ce te faci graga Tolo, jurnalistul no.1 din Romaniaca??!!

cei7pitici  •  2 februarie 2015, 16:27

Felicitari pentru cei patru ani de investigatie ca la carte. V-am urmarit si citit si azi un grup de prieteni si fani vor inchina o cupa de sampanie in cinstea voastra, Tolo si Neag. Statul de drept asa se consolideaza.
Cu respect si admiratie,

J&H  •  2 februarie 2015, 18:33

Unde sunt vremurile de altadata? Fix acum 5 ani, ca se vezi coincidenta.

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 12:15
Sursa: Ziare.com

„Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis neinceperea urmaririi penale in cazul Elena Udrea, in privinta acuzatiilor aduse de comisia parlamentara condusa de Ludovic Orban, care a anchetat modul in care aceasta a gestionat banii Ministerului Turismului.

Potrivit documentului transmis de Parchet Camerei Deputatilor, Elena Udrea nu se face vinovata de niciuna dintre faptele de care a fost acuzata de comisia parlamentara care a anchetat-o.
In plus, Parchetul a decis si neinceperea urmaririi penale pentru angajatii Ministerului Turismului.”

http://www.ziare.com/udrea/ministrul-dezvoltarii-si-turismului/elena-udrea-nu-va-fi-urmarita-penal-992439

Comentariile sunt închise.