Cade unul dintre capetele de acuzare în Gala Bute: Topoliceanu îl sfătuia pe Breazu pe net cum s-o toarne pe Udrea!

”Ana Maria Topoliceanu ar fi încercat să-l determine pe Tudor Breazu să-i confirme declarațiile sale împotriva lui Udrea și, implicit, să-l înfunde pe fostul ministru al turismului”, a declarat o sursă pentru Gazeta Sporturilor

sâmbătă, 21 februarie 2015, 4:23

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

UPDATE: Dorin Tudoran în formă maximă pe voxpublica. Nu sînt de acord cu toate argumentele, dar n-apuc să-i comunic asta pentru că fuge ca Usain Bolt, lăsîndu-ne pe toți cu 10 metri în urma lui.

”Ana Maria Topoliceanu ar fi încercat să-l determine pe Tudor Breazu să-i confirme declarațiile sale împotriva lui Udrea și, implicit, să-l înfunde pe fostul ministru al turismului”, a declarat o sursă pentru Gazeta Sporturilor.

Dialogul dintre Topoliceanu și Breazu ar fi avut loc pe internet. Și Topoliceanu și Breazu sînt inculpați în Gala Bute, fiind acuzați de procurori că s-au aflat pe traseul banilor publici delapidați.

Administrator al moșiei Nana și apropiat de Udrea, dar și fost partener de viață al lui Topoliceanu, Breazu ar fi relatat episodul vineri la DNA, cînd a fost audiat.

Breazu a salvat dialogul de pe net cu Topoliceanu, în care fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții încerca să-l facă să-i dubleze practic declarațiile sale. Topoliceanu afirmase că Udrea și-a organizat ziua de naștere și a făcut și vacanțe din banii publici, întorși ca mită prin intermediul lui Breazu.

Conform Evenimentului zilei, care relatează aceleași împrejurări, discuția dintre cei doi a avut loc pe 5 februarie.

E posibil ca Topoliceanu să fie reținută de procurori. Potrivit surselor Gazetei, practic unul dintre capetele de acuzare, cel legat de prima luare de mită bazat pe ce spune Topoliceanu, cade. ”Probabil că o vor retrage chiar procurorii, ca să nu le-o întoarcă judecătorul”, spune această sursă.

Distincte de declarațiile lui Topoliceanu, în dosarul Gala Bute mai sînt afirmații despre ”sponsorizările” cerute de Elena Udrea în declarațiile afaceristului Adrian Gărdean  și ale fostului secretar general al MDRT, Gheorghe Nastasia. Secretarul general a spus procurorilor că i-a dat lui Udrea 900.000 de euro. Acesta este alt cap de acuzare pe luare de mită la adresa lui Udrea și cu el vor merge luni, în Parlament.

”DNA este acum sub o mare presiune și deja există comentarii la noi în interior că s-au grăbit și au rostogolit prea multe capete de acuzare în cazul Udrea, dintre care unele bazate pe denunțuri. Nu era stilul nostru, al DNA, să ne bazăm pe denunțuri”, a descris situația o persoană din interiorul instituției. ”La Gala Bute, frauda pe achizițiile publice e atît de flagrantă că trebuia început cu ea, nu cu Microsoft sau cu alte acuze la adresa lui Udrea”, a completat sursa.

Comentarii (54)Adaugă comentariu

Viorica  •  22 februarie 2015, 17:15

Cataline, multumesc pentru articol 🙂
Este inca o dovada clara ca si in DNA ca si in SRI sunt doua „aripi” care se lupta… si se lupta…
Nu se poate sa arestezi oameni doar in baza unui denunt, nicaieri in lumea civilizata nu se face asa ceva decat daca e politic. Dosarele stau prafuite de ani buni prin sertarele lor si singura lor proba e un denunt ???
Stii, pe mine nu ma intereseaza Udrea ci ma intereseaza cum functioneaza institutiile statului pe care le platim din taxe si impozite. Gandindu-ma la lungul sir al arestarilor sau chemarilor la DNA am senzatia ca cineva vrea de fapt sa destabilizeze tara si nu sa faca dreptate. Si Ghita a spus asta… si nu numai el… si daca imi aduc aminte si despre ce fac si gandesc rusii la ora asta si ce ar fi trebuit Romania sa faca la ora asta, chiar ca miroase a destabilizare…
Nu sunt de acord cu modul cum actioneaza DNA-ul, nu sunt stapani pe situatie si lasa impresia ca oricare dintre noi poate fi retinut in urma denuntului unui binevoitor… asta suna a la Ceausescu… TRIST!
Si Ponta mai are tupeul sa ceara 10euro de la noi… Da, as da 10 euro daca cu banii astia ar crea institutii care sa verifice DNA-ul si SRI-ul!

gongu  •  22 februarie 2015, 17:43

Udrea stie cum sa duca o campanie. A jucat mereu tare si se vede asta si acum. Numai ca de data aceasta nu cred ca o sa-i mai iasa, chiar daca procurorii mai fac greseli. Pentru ca nimeni nu crede in nevinovatia ei.
Succes

Dan  •  22 februarie 2015, 23:32

Imi spune si mie cineva cum se inregistreaza o convorbire video facetime pe Iphone, ca eu nu am reusit… Poate baietij astia sunt genii IT sau au fost instruiti in prealabil 😉 Toata povestea asta pare cusuta cu ata alba….

Cosmin Andrei  •  23 februarie 2015, 13:33

A fost tot timpul mai intepata, acum nu cred ca mai are ce sa faca ! Intr-un fel isi merita soarta !

Comentează