Cînd cetățenii vor plăti impozite doar statelor care nu înregistrează deficit…

… atunci va putea premierul Victor Ponta să nu dea declarații decît instituțiilor media care sînt pe profit, nu au datorii și-și plătesc toate impozitele și taxele la zi

marți, 31 martie 2015, 10:03

… atunci va putea premierul Victor Ponta să nu dea declarații decît instituțiilor media care sînt pe profit, nu au datorii și-și plătesc toate impozitele și taxele la zi. Căci altfel, un stat pe deficit este un stat care rămîne dator, punîndu-i să plătească pe cei din viitor.

Dacă prim-ministrul României vorbește serios atunci cînd a sugerat că-l interesează argumentele stîrnite de ideea sa, iată cîteva dintre ele:

1. Premierul nu este proprietarul informațiilor publice ci, precum presa însăși, doar păstrătorul lor temporar. E ca atunci cînd se întreabă unii oameni ”cum de aveți curaj să publicați asta?”, iar răspunsul natural este: publicăm pentru că nu sînt informațiile noastre, ci ale publicului.

Guvernul, ministerele, autoritățile, demnitarii și, în final, jurnaliștii care intră în posesia datelor, sînt custozii informațiilor, nu arendașii lor capricioși.

Genul acesta de argument fundamental în orice democrație a fost adus în discuție de ONG-urile specializate, precum Active Watch sau Centrul pentru Jurnalism Independent.

2. Dreptul la libera informare, conform CEDO, nu e un privilegiu acordat de Guvern cetățenilorcînd acesta consideră că ei merită și retras dacă autoritățile consideră, de pildă, că sursa informațiilor este ilicită. Dreptul la informare este atît de bine apărat în societățile democratice încît, în unele situații, statele acceptă că presa îl poate culege și din surse nelegitime.

Dacă, de pildă, a comite teoretic o infracțiune prin faptul că te afli, ca ziarist, în poosesia unui document secret de stat este acceptat ca preț al dreptului la libera informare, cum se poate limita aceeași liberă informare dacă aparții de o organizație care, fără a comite vreo infracțiune, întîrzie plata impozitelor?

3. Statul însuși are datorii imense, pe care nu le plătește, unele dintre ele înregistrate chiar în media: TVR e un exemplu! Paradoxul a fost observat de Dragoș Stanca, imediat după declarația lui Victor Ponta.

Înainte de a certa presa că, dacă nu-și plătește datoriile, nu va mai primi declarații din partea premierului, guvernul poate demonstra felul în care se gestionează presa ”pe plus” în aceaste vremuri dificile, obligînd TVR să-și plătească datoriile. Căci datoriile TVR, chiar și în condițiile în care este finanțată prin taxa obligatorie plătită de către cetățeni, sînt mai mari decît ale oricui altcuiva de pe piața media.

Ca să nu vorbim despre faptul că primii dintre corecți ar trebui să fie chiar guvernanții. Șeful Integrității Fiscale, Gelu Diaconu, președintele ANAF, deține un hotel care nu eliberează bonuri fiscale la bar, conform experimentului făcut chiar ieri de jurnalistul Stelian Negrea.

4. Legea însăși permite anumitor companii, de pildă celor aflate în insolvență, să-și plătească cu întîrziere taxele și impozitele sau, prin decizie judecătorească, să plătească doar o parte din ele. Că în România se abuzează de aceste prevederi e adevărat. Dar, în esența ei economică, insolvența e o modalitate de a proteja activități și locuri de muncă și de a încerca să repari situația. Dacă premierul crede că a te afla în insolvență echivalează cu o boală rușinoasă, care merită taxată de către Guvern, asta poate fi o opinie privată, nu temeiul unei reacții publice.

Disclosure: Convergent Media, societatea care editează Gazeta Sporturilor, nu are datorii la stat. Dar asta nu înseamnă că am avea drepturi suplimentare în materie de informare față de jurnaliștii din companiile care au datorii.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

Codin  •  31 martie 2015, 9:35

In fiecare dimineata caut un nou articol semnat Tolontan. Cel de astazi mi se pare facut „la cantar”, pentru ca subiectul discutiei e minor si fara importanta. Ponta trebuie ignorat si atat. El mai mult nu poate.N-ai cu cine…

cynic  •  31 martie 2015, 9:46

statul roman nu returneaza TVA. sau daca-l returneaza, o face doar unora… suntem niste cretini ca-i mai acceptam pe astia sa ne conduca. a trecut de faza in care era un banc prost, pur si simplu este greu de descris ce se intampla in momentul de fata…

K Dash  •  31 martie 2015, 9:50

Un articol obiectiv , care promoveaza un principiu. In teorie, aveti foarte multa dreptate, dar pe de alta parte , trebuie inteles si Ponta.
Ziaristii de la Gandul , Realitatea, EVZ practica un „linsaj mediatic” , nu redau informatiile asa cum sunt ele. Efectiv, sunt exact cum sunt colegii de la Antena3 , chiar mi se pare ca s-a ajuns prea departe. Cred ca fiecare trebuie sa-si faca ordine in propria ograda, Domnul Ponta sa guverneze atat cat mai are de guvernat, sa indeparteze aceste abuzuri , iar domnii de la companiile de mai sus , sa-si plateasca datoriile, sa redea informatiile corect si obiectiv.

Gheorrrghe  •  31 martie 2015, 9:51

Știți cine este cel mai mare datornic, ca de altfel si cel mai rau platnic din Romania: Statul, prin reprezentantul sau legitim, Guvernul! Da, domnule Stanca, asa este. Interesant experimentul domnului Negrea! Domnu’ diaconu, o replica? Ceva? 🙂 (nu am greșit nici o litera, este intenționat) 🙂

vali  •  31 martie 2015, 9:51

d-le Tolontan,poate ca nu ati inteles..ne aflam in PERIOADA CARE SCAPA CINE POATE .Chiar nu inteleg de ce trebuie sa i se transmita (raspunda) argumentat unui individ care face pe prostul de fiecare data cand este intrebat la obiect.Asta e politica lui transormata usor usor in politica de stat -asta e marea probema!.IN spatele lui likelele din parlamentul rusinii pregatesc doar magarii inspirati din atitudinea acestui mitoman care nu guverneaza nimik ,nu conduce nimik ,nu mai are la ora asta nici o autoritate e doar lupta pt propria piele

Steaua1986forever  •  31 martie 2015, 9:55

Lasati povestile dl.Tolontan, stiti si dvs (mai bine ca mine) ce fel de „jurnalism” practica unii pe la noi prin tara….sunt foarte multe televiziuni care produc ZERO lei si cu toate astea sunt tinute artificial in viata (neplatind nimic la buget) pentru anumite interese de imagine a „unora”. Unii sunt iertati la plati la buget pentru ca „scriu de rau” dupa aia. Comparati-va cu un amarat care are o firma mica (care merge rau ca majoritatea) si care nu are acest „avantaj” si apoi mai discutam. Nu sunt „fan Ponta” (ba dimpotriva!) insa aici nu pot sa fiu de acord cu dvs….ci cu …ursul.

andrei  •  31 martie 2015, 10:10

Din cate am auzit eu Ponta s-a referit la cei care nu isi plates taxele si impozitele nu la cei care nu au profit sau au datorii. Nu dezinformati d-le Tolontan

Alin  •  31 martie 2015, 10:14

Nu trebuia sa sara lumea acum. Prea sare presa la orice afirmatie. Mai intai trebuia sa vedem daca chiar se tine de cuvant ca nu mai da declaratii.
Acum iar o sa zica despre declaratie ca a fost politica si ca nu poate fi tras la raspundere.
Mai intai sa vedem faptele ca sa le putem analiza. Chiar daca si declaratiile pot fi analizate.

Vasile  •  31 martie 2015, 10:17

Nu mi se pare ok sa fii jurnalist scandalagiu, toata ziua cu gura mare, sa lupti cu coruptii, cu rusii, cu Dumnezeu chiar, dar sa fii orb la faradelegile care se intampla in propria ograda. Ori suntem deontologi, ori nu mai suntem?

Presa romaneasca nu mai furnizeaza de mult informatii. Presa face scandal, face morala, isi ridica poalele in cap, ne explica cu deontologia. Dar de la cine vin toate acestea? De la niste oameni mici cu capul plecat in fata patronilor.

Nu poti sa iei dimineata bani la punga, iar seara sa explici la televizor cu clabuci cum e cu morala.

Nu imi aduc aminte sa fi protestat, domnule Tolontan, atunci cand echipele care nu isi platesc datoriile nu sunt lasate sa joace in cupele europene ori sunt retrogradate in ligi inferioare… Ori e ok sa nu iti platesti impozitele pentru ca ai niste suporteri carora „le aduci bucurie in suflet”?

ion  •  31 martie 2015, 10:21

pe principiul asta n-ar trebui sa mai vorbeasca nici cu jurnalul national. de fapt cred ca ar trebui sa mai vorbeasca doar cu vreo 2-3 institutii media.

Florin  •  31 martie 2015, 10:31

Victoras un demn urmas!

Reteta o stim: mai draga, nu te vezi cat esti de imoral, ca nu pui binele public inaintea celui propriu, esti un imbuibat care nu a mancat salam cu soia, mai animalule.

Tolo a observant excelent: boala rusinoasa e esenta!!!!!!!!!!!

E o boala rusinoasa sa nu fii in partid, sa ceri ceva, sa gandesti!

ponta nu avem pentru tine decat scandari din galerie: in casuta din padure…….

Catalin  •  31 martie 2015, 10:31

Hai mai Catalin…tu chiar crezi ca stimatul domn premier a vrut sa provoace o discutie pe tema asta?? I-a venit pe moment scuza asta ca sa scape de intrebarea legata de fratiorul lui Sova…te-ai apucat acum sa dai argumente logice impotriva ‘tezei’ domnului premier…maine o sa ne spuna ca nu raspunde ziaristilor in zilele ploioase!

Mihai  •  31 martie 2015, 10:41

Total de acord cu articolul. Daca imi permiteti, este un mic dezacord la genitiv „Legea însăși permite anumitor companii, de pildă cele aflate în insolvență, sa …”. Corect era ‘CELOR aflate in insolventa’

Cînd cetățenii vor plăti impozite doar statelor care nu înregistrează deficit… – Pe Bloguri  •  31 martie 2015, 10:48

[…] Sursa […]

Dan  •  31 martie 2015, 11:23

Degeaba, Catalin.
Poti scrie cate articole vrei, nu se va schimba nimic.
Daca scopul si finalitatea articolului este traficul, mai bifam o zi de munca, etc atunci da, asta se va intampla.
Schimbarea va veni din alta parte si pe alta cale.
Si prin alte parti e la fel, vezi clipul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=MmzIqFUjP0s

coke  •  31 martie 2015, 11:31

Mediafax, in vinerea dinaintea ultimului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale scoate o stire bomba. Pe surse aflasera ei cum vrea guvernul PSD, in frunte cu Ponta, candidat la acea vreme, sa introduca impozitul progresiv. A fost iures pe retelele de socializare, articolul s-a viralizat, si-a adus multe voturi catre Iohannis. Acum la 5-6 luni de atunci, iata ca acea stire n-a fost decat o manipulare, si iata ca ziaristii de la Mediafax au vreo 12 milioane de euro datorie la ANAF. Iar guvernul PSD in frunte cu Ponta nu doar ca nu vor sa introduca impozitul progresiv, ba au venit si c-o propunere de cod fiscal destul de decenta.

dan.enache09  •  31 martie 2015, 11:34

Primul ministru este angajat de români pentru a guverna si a exercita o parte a puterii executiva a statului român. Pentru a recupera datoriile firmelor la bugetul de stat, românii platest alte institutii. Primul ministru nu trebuie sa isi incalce prerogativele si sa comunice cu cei care il platesc in functie de diverse criterii subiective.

17 Nentolae Tiranicioiu, sport sanatate si tutun, ca va spun  •  31 martie 2015, 11:34

Pota are macar energie. Eu recunosc sincer ca sint mai bun ca el dar ar trebui 17 de mine sa fiu asa activ si sa apar in mai mult de doua locuri deodata. Lucreaza saracu cum poate.
Hai sa nu ne mai uitam atit in gura lui. Important e sa se inteleaga cu Presedintele si citiva adversari. Pe cine sa pui in locul lui ? De la Pacientii Sectiilor Dermato chiar n-ai ce alege iar de la opozitie n-ai cum si la drept vorbind ca sa alegi unul credibil ar trebui sa treci peste citeva fosile. Greu si nu merita caci situatia e mai grea ca inainte. Lasa-l sa-si rupa gitul nu este frumos, dar in acest caz e sanataos.

tudor  •  31 martie 2015, 11:37

Articol de 2 bani.
Sunt presedintele unei asociatii de proprietari cu 132 de garsoniere, iar cand organizez adunari generale ma iau la intrebari doar restantierii, ce fac cu banii, de ce fac investitii ca ei sunt saraci…etc…
95% din jurnalisti/grupuri media, nu platesc taxe catre stat, fac evaziune fiscala si traiesc din sponsorizarile unor politicieni (b1 tv, realitatea tv, adevarul, evenimentul zilei, etc.)… si au tupeul sa il intrebe pe seful guvernului diverse lucruri?
Aceeasi juranlisti dezinformeaza si interpreteaza gresit orice declaratie, in cazul asta cum sta treaba cu dreptul la libera informare?
Si se pune egal intre o datorie si o infractiune? Sarbu este in arest pentru ca are datorii catre stat, sau pentru ca a facut evaziune fiscala?

crocodil  •  31 martie 2015, 11:37

Este opinia dvs, prin care aparati un principiu. Mi se pare corect.
La fel de corect i se pare lui Ponta sa enunte un principiu: fa bine si achita-ti taxele si apoi reguleaza-ma la cap cu tot felul de intrebari, unele puerile, altele irelevante.
E printre putinele dati cand tind sa-i dau dreptate.

aurel  •  31 martie 2015, 12:10

Daca societatile din statul acesta nu-si platesc datoriile, nu este normal ca statul sa fie pe deficit ?! In care stat din Europa civilizata sunt lasate atatea firme sa traiasca fara sa-si nachite datoriile, si, pe deasupra, sa fie si foarte vocale (spus bland) cu criticile ?

Nasul TV » TOLONTAN | Cînd cetățenii vor plăti impozite doar statelor care nu înregistrează deficit…  •  31 martie 2015, 12:12

[…] sursa: tolo.ro […]

Max  •  31 martie 2015, 12:23

Incalificabila atitudinea lui Ponta. Asta o sa-i scoata in strada si pe cei mai leguminosi dintre romani. Cit mai curind, sper.

Cataleya  •  31 martie 2015, 12:32

Nu mai urmaresc de ff mult timp televiziunile de „STIRI”care DEFORMEAZA realitatile DEZINFORMAND cu lipsa DE BUN SIMT acei oameni care platesc pentru a fi CORECT informati.Citind aceste comentarii ma ingrozesc intelegand CINE NE CONDUCE si mai ales cine sunt FORMATORII de OPINII platiti pe sume pe care un medic primar nici macar nu gandeste.Cred ca preveziunile lui Arsenie Boca se vor indeplini iar despre ROMANI se va vorbi la TRECUT.

coke  •  31 martie 2015, 12:43

Pe de alta parte, Cataline, Ponta e printre putinii politicieni care au facut turul televiziunilor. Incepand cu B1, si terminand cu Realitatea. A cam discutat cu toti jurnalistii, chiar si cu cei care nu-l scoateau din plagiator sau Mickye Mouse. Mi-as dori sa pot spune acelasi lucru despre fostul premier, sau fostrul presedinte, sau chiar despre actualul presedinte, care n-a catadicsit sa treaca pragul unei televiziuni care l-a criticat.

mda  •  31 martie 2015, 12:55

Alt „articol” care are stransa legatura cu sportul. De aceea se numeste gazeta sporturilor, pentru ca e vorba de sportul like-urilor, sportul traficului etc. Stiu, voua va pasa prea mult, de orice altceva, doar de sport NU.
PS: adevarul doare de aceea stergem unele comentarii.

alexx  •  31 martie 2015, 13:01

Cand faci campanii de genul „Tu stii ce mai fac banii tai?”, iar firmele la care sunt angajati respectivii jurnalisti nu platesc niciun ban la buget, acest fapt demonstreaza o mare ipocrizie. Dar pentru a-l inlatura pe Ponta din pozitia de prim ministru, trebuie sa recurgeti la diverse mijloace de manipulare. E ok, pentru asta sunteti platiti, va faceti ft. bine treaba 🙂

alex91ro  •  31 martie 2015, 13:03

Unii dau senzatia ca nu inteleg, ma intreb daca e chiar asa sau sunt doar niste postaci. Ce vina are telespectatorul lui X TV sau Y TV (care si-a ales dupa anumite principii sursele de informare) ca patronul lui X TV nu isi plateste darile la stat, pai statul ce pazeste? ma gandesc ca are toate parghiile necesare pentru a recupera prejudiciul. De ce sa fiu e obligat sa ma informez de la Z TV? ca ala a platit taxele? jurnalistul ce legatura are? incearca sa isi informeze telespectatorii, daca il privesc 5 oameni, cei 5 inseamna ca sunt interesati de intrebarile respectivului.

Felicitari Catalin!

Liar not lawyer  •  31 martie 2015, 13:06

Ponta e mitoman si habarnist si tine sa ne arate arate aste „in style”. Nu cred ca exista vreun patron din Romania doritor sa-l angajeze pe acest om. Un patron fara contracte de la stat, I mean. Pentru cei 30-35% de-l voteaza oricum nu conteaza ce spune.

dac.impielitzat  •  31 martie 2015, 13:09

un prost arunca o piatra intr-un lac si o duzina de destepti incearca sa o scoata…

Luca  •  31 martie 2015, 14:35

Si pana la urma, ce mare crima sa faci o evaziune mica, mica. Incepi sa strigi „urzicile batranicii! urzicile batranicii!” si uita lumea.

Cineva  •  31 martie 2015, 14:37

Ati uitat arieratele 🙂

ionut  •  31 martie 2015, 14:48

Departe de mine gandul de a-i lua apararea lui Ponta (nu merita absolut deloc). Chiar am ezitat sa va scriu tocmai pentru ca orice critica, indirect, asta face si totusi… Cred ca gresiti si amestecati lucruri si termeni.Inclusiv titlul si inceputul ridica mingea la plasa lui Ponta (si celor de teapa lui) care va replica :,,de aceea au statele deficit pentru ca cetatenii si agentii economici nu-si platesc darile,,.Este un cerc vivios din care nu se poate iesi.,,Sa plateasca TOTI darile si dupa sa critice un eventual deficit,,.Apoi, amestecati informatia (dreptul la informatie) cu declaratia (declaratiile) unde nu mai exista nici un drept sau obligatie legiferate.Nici aducerea in discutie a societatilor in insolventa fara sa prezentati tot ceea ce implica o astfel de ,,situatie,, si nu doar faptul ca-si pot plati cu intarziere darile nu este corect. O societate in insolventa are nenumarate restrangeri si, de multe ori urmeaza falimentul, ceea ce nu e de dorit si de aceea se incearca, initial continuarea activitatii sub supraveghere, tocmai pentru ca Statul (si nu numai) sa mai recupereze ceva.Altele trebuiau sa fie argumentele, de exemplu dreptul la munca, acei ziaristi care nu au nici o legatura cu managementul societatii, sunt simplii angajati si se aflau ,,in timpul programului,, nu pot fi opriti sa-si exercite profesia. Cam astfel de argumente ar trebui aduse.

Doriansky  •  31 martie 2015, 15:09

Nu cu mult timp in urma Ponta se-ntreba „de ce-l percep oamenii pe el si/sau partidul pe care-l conduce ca fiind COMUNIST”??!?!?
Acesta este exact raspunsul la intrebarea pe care si-o punea el insusi!
PSD = PCR

Nicolae  •  31 martie 2015, 15:31

Logic si corect dar iluzoriu atat timp cat el este dint-un alt soi de materie, usor anorganica. Nu realizati decat sa-i mai dati o sansa si sa-l mentineti artificial in viata. Asta doreste, vizibilitate, rade crispat si spasmodic, se considera dibaci, e convins ca arareori reusim sa-l incurcam deoarece inteligenta noastra n-are cum a dibui smecheria lui ancestrala.

Ca presa sa critice un politician trebuie folosita premisa ca respectivul este un politician adica un om ales in slujba cetatii . Or nu este cazul.

Comportamentul lui, precum al apropiatilor – usor dezmatat, derivat dintr-o incredere de sine excesiva, bazata pe oboseala unui popor pasnic caruia i-au fost distruse prioritar si obsesiv valorile, demonstreaza ca nu mai merita atentia cuiva.Ne jigneste si ne dispretuieste grav atunci cand arata cu degetul coruptia sau imoralitatea chiar el,cel care si-a trecut pana si in CV-ul personal aceste „abilitati”. Daca ADN-ul lui este identic cu cel al invatatorilor lui, posibil si cu al urmasilor, de ce sa-l mai consideram demn de atentia noastra? Respectivul nu mai are autoritatea de a fi bagat in seama. Sa-l lasam sa-si termine mandatul asta trist dupa care sa-i aruncam la groapa istoriei pe el si pe ilustrii lui colaboratori meseriasi si cinstiti. Sunt sigur ca noi am invatat ceva si din acest esec, ca intr-un final ne-am maturizat, ca lucrurile vor sa intre in normalitate si ca ne putem apuca de treaba.

Pana atunci folositi talentul deosebit pentru a scrie despre oamenii frumosi.

florin  •  31 martie 2015, 17:40

Culmea, Victor Ponta, seful executivului si presedintele PSD, principalul partid din coalitia majoritara in parlament, deci poate sa faca si legi si sa le aplice, se plange ca unii nu isi platesc datoriile la stat. Statul are un mare avantaj, puterea de coercitie. Asa cum ANAF inchide diverse societati pentru un plus sau minus derizoriu in casa(Moise Guran zice ca nu e adevarat, ca ar fi doar propaganda facuta de „evazionisti”), asa poate sa inchida si societati media. Daca legea nu-i permite si el crede ca nu e corect, poate sa o schimbe, parlamentul e SRL-ul lui. Daca ziarele sau televiziunile nu vor sa-si plateasca taxele, dar ele sunt trecute in contabilitate, deci recunoscute, atunci poate sa le blocheze conturile pana platesc, asa se intampla cu firmele mici… Daca sunt in insolventa, care e validata de un judecator (gurile rele spun ca ar fi contra unui „comision”), ura si la gara…
Am facut referire la Moise Guran, pentru ca aseara i-a dat dreptate lui Ponta in privinta asta.
Ponta trebuie sa zboare cat mai repede de acolo, ne insulta cu fiecare declaratie pe care o face. Problema e ce se pune in loc. De Iohannis ce ziceti ? Cum a justificat el retrimiterea codului silvic in parlament pentru reexaminare? Nu-i convine un articol care, chipurile, submineaza piata libera de masa lemnoasa, cand de fapt e o masura anti-monopol. Poate cineva o sa-i puna diseara intrebarea asta, ca sunt tare curios de raspuns…

Dan  •  31 martie 2015, 17:44

ba eu chiar ii dau dreptae lui Ponta de data asta ..voi sunteti formatori de opinie (jurnalistii) aveti „puterea”sa „manipulati”oameniu cu articolele voastre asa ca daca sunteti INSOLVENTI nu va PLATITI taxele si imozitele ciocul mic nu ne oferiti lectiinoua celor care suntem corecti si platim darile catre stat..unde in lumea asta societati de genul Realitatea TV cu zeci de milioane datorii mai fac pe moralistii?? sau Gandul si lista poate continua?? NICAIERI inchid portile si se duc acasa ..

Spectator  •  31 martie 2015, 19:09

Nu e normal ce a zis Ponta, ca răspunde doar la trusturile care plătesc. Insa vad ca gandulf.info, unul din trusturile cu datorii, e cel mai activ in campania asta împotriva ANAF. Aici e ceva putred si nu îmi place.

Vasile  •  31 martie 2015, 19:52

Mult zgomot pentru nimic. Ponta tot o sa raspunda cum ii dicteaza interesul la intrebarile tampe (99%) ale „reporterilor”, dreptul la informare ramane doar pe hartie fiindca informatiile sunt triate in redactii si deformate dupa intereselele patronilor, aia care nu-si platesc impozitele si taxele tipa ca din gura de sarpe ca nu au drumuri, ca invatamantul de stat e vai mama lui, ca asistenta medicala gratuita e cum e, ca armata e dotata cu arme de pe vremea bunicii etc. Tolo, uiti ca aia care au datorii la stat beneficiaza totusi de multe gratuitati (de fapt le pretind), adica FURA de la cei ca mine si ca tine care platesc?

@doriansky. Cat incasezi pentru fiecare „PSD=PCR”? Lozinca e demodata, aduce a penibil. Vezi ca Ponta e mai liberal decat PNL-istii, dovada ca astia sunt foc si para ca au uitat sa inregistreze la OSIM ideile lor si uite ca nerusinatul le-a furat si le mai si aplica!

Cînd cetățenii vor plăti impozite doar statelor care nu înregistrează deficit… – Pe Bloguri  •  31 martie 2015, 21:27

[…] Sursa: Cătălin Tolontan […]

Cînd cetățenii vor plăti impozite doar statelor care nu înregistrează deficit… | România curată  •  31 martie 2015, 23:12

[…] continuarea pe tolo.ro […]

alex claudiu  •  1 aprilie 2015, 1:45

Cataline tu il crezi pe cuvant pe Negrea asta ?!

Adica baiatul asta, care se recomanda jurnalist de investigatii, s-a dus in mijlocul unui iures mediatic anti-ANAF sa verifice daca la hotelul sefului ANAF se elibereaza bon fiscal fara o camera ascunsa (50€)? Serios ?! Te-ai nascut ieri ?! Instinctul tau de jurnalist de investigatii iti spune sa o iei de buna toata tarasenia asta ?! Macar sa-ti pui un semn de intrebare, nu se poate ?! Erai printre ultimii jurnalisti de incredere pentru mine. Daca nici tu nu stii ce hram poarta asta … ai pierdut un cititor, altfel „fidel”. Asta nu e jurnalism. Asta e Capatos. Maxima dezamagire.

Cat te-am citit (si) pe tine am gasit resurse sa raman pe aici (in tara asta) gandindu-ma ca nu e chiar totul pierdut. Dar se pare ca este.
Ultimul i d i o t care considera ca a fii roman nu este o rusine

victor Viorel  •  1 aprilie 2015, 2:50

Din pacate acest plagiator ne ia pe toti de prosti precum majoritatea votantilor sai. Deasemenea, ingrijorator este ca el este reprezentantul unei buni parti a populatiei, indobitocita de mizeria politicii romanesti din ultimii 50 ani, a caror idealuri sunt: smecheria, golaneala, prosteala, nemunca, lenea, prostia.

Balalau  •  1 aprilie 2015, 4:04

Ba Tolontoante, ma impresionasi profund.
Ca si pe varu’ Ponta, de altfel.

O sa reflectam la ce scrisasi

Ramon  •  1 aprilie 2015, 8:16

in câte țări UE primul ministru este zilnic întrebat dacă-și dă demisia sau ce parteneri de guvernare vor mai fi închiși ? La noi media se împarte în paritzani și adversari de moarte ai primului ministru (până anul trecut și ai președintelui). Presa de valoare este pe cale de dispariție, a rămas cea care trebuie să se dueleze cu cineva, altfel nu se uită prea mulți în ea.
Toate statele mari, probabil cu excepția Germaniei, au datorii. Cele care se supun unei ordini financiare acceptă anual un deficit de 3 %. In cazul lui Ponta (sau oricare altul) ar trebui aplicată legea americană: ai dreptul să taci sau orice spui este folosit impotriva ta. La Ponta s-a aplicat din plin partea a doua.
Nush dacă v-ați dat seama, dar în 10 ani de confuntare v-ați integrat intr-un anumit fel de presă, în care să atacați fără să dați alternative (nu ar fi treaba presei). Prim miniștrii nu au dat explicații plauzibile, dar trebuie acceptat că aceștia nu sunt unși cu toate alifiile. Dar este dreptul lui Ponta să nu dea explicații și o face ”pe ochelarii lui”. El oricum va da socoteală la anul, in fața alegătorilor, așa se intamplă in lumea democratică și va avea șansa (sincer, sper să nu) de a reveni la putere, la Victoria sau Cotroceni.
Decăderea presei politice și sportive poate vă dă de gândit să incercați altceva. In GSP nu se vede nimic despre celelalte sporturi ci doar articole colorate. Mi s-a intamplat să găsesc nume de juniori care au participat la nush ce competiție balcanică prin anii 60. Cineva care joacă într-o echipă de juniori la handbal (de ex), un meci internațional apare in ziarul dvs ?

george 27  •  1 aprilie 2015, 8:20

D-le Tolontan, scrii la fel de încâlcit precum sigur şi gândeşti. Din ce şi cum scrii, observ două lucruri: unu, că-l urăşti pe Ponta din toţi rărunchii şi doi, că te crezi îndreptăţit, prin faptul că te consideri jurnalist, să bălăcăreşti în fel şi chip pe primul ministru. Nu ţii însă seama de faptul că pe acest prim ministru l-au votat cca 70% din alegători şi, prin urmare implicit, îi jigneşti şi pe aceştia.

Şi de ce ar trebui ca primul ministru să facă frumos în faţa unuia ca Rareş (şi Bogdan – ca să-i poată fi uşor stabilită sorgintea istorică), care, nu mai departe decât în seara trecută, l-a înjurat birjăreşte pe primul ministru. Un Rareş Bogdan, un nume fără însemnătate pentru prezentul şi viitorul acestui popor ( murdărind însă cu indecenţă trecutul acestor nume)murdăreşte un prim ministru al ţării. Asta este de neiertat. Se cuvine ca voi jurnaliştii să aveţi respect pentru cei aleşi de popor, chiar şi când îi criticaţi.

Cătălin Tolontan  •  1 aprilie 2015, 8:49

13, mihai: corect, scuze, am rectificat

47, george27: aveti dreptate. Cel mai comod e sa gindesti pe prima linie dreapta pe care o gasesti. Gen: ziaristii sint rai, de ce sa vorbeasca premierul cu ei?

cnisav  •  1 aprilie 2015, 10:20

george27: Ce-ai fumat?
1)Care 70% dintre alegatori? Din ce sat din Gorj/Teleorman?
2) Nu l-a votat poporul ca prim-ministru.
3)Crezi ca-i posibil sa-i spui unui idiot ca e idiot fara sa-l jignesti?
Ii rog pe astia care sustin ca ponta guverneaza sa-mi si mie un exemplu concret…Singurul lui obiectiv de guvernare a fost sa-l dea jos pe basescu. Si nici macar asta n-a reusit 😀

rexrapidistul  •  1 aprilie 2015, 10:38

Nostalgia dupa duhoarea basista lasa urme in gandire, sa-l pui pe R Bogdan in acelasi plan cu ziaristii este o blasfemie, iar raspunsul gen: ziaristii „sunt” rai, de ce sa vorbeasca premierul cu ei este o mojicie, Ponta vorbeste prea mult cu oricine, nu numai cu ziaristii!

Comentează