Cînd a pierdut dialogul, Băsescu s-a pierdut pe sine

Emisiunea cu fostul președinte din această seară de la Realitatea TV a fost exact genul de dezbatere care ne-a lipsit și s-a stricat taman cînd au apărut profesioniștii

sâmbătă, 18 aprilie 2015, 12:20

UPDATE: M-am chinuit degeaba să fac cronica in extenso a emisiunii. Lelia Munteanu rezumă esența întîmplării în articolul de pe gândul.info. Jos pălăria! Evenimentul zilei  a grupat mai multe reacții.

Excelentă prima parte a emisiunii din această seară de la Realitatea TV cu Traian Băsescu! Pentru că nici unul dintre ”moderatorii” din studio n-a avut pretenții sau revanșe, ci curiozități omenești.

Chiar și conducătorul platoului, Octavian Hoandră, deși nu asta e meseria lui, și-a făcut treaba cu naturalețe. A schimbat replici fruste cu fostul președinte, acesta i le-a întors, dar și le-au pasat contondent și natural, în afara mizei dușmăniei personale.

Hoandră e prieten de zeci de ani cu Klaus Iohannis, Băsescu evident că știe asta, însă au rezistat să polemizeze fără ură.

Și mai buni au fost Mircea Coșea, Costi Rogozanu, Florin Poenaru și Iulian Leca. Ei au tras de Traian Băsescu, l-au obligat să revină la motivațiile profunde ale unor decizii.  Zi cu salariile, zi cu serviciile! Discuția a fost interesantă pentru că tipii n-au avut ego și n-au intenționat să monopolizeze emisiunea. Gazdele i-au adus exact genul de argumente care fostului președinte i-au lipsit o bună parte a celor 10 ani de domnie.

De pildă, Leca a insistat că o declarație a șefei Înaltei Curți, care pe bună dreptate a fost remarcată de Băsescu, nu a avut loc acum, ci pe vremea mandatului său. Atunci șeful statului a tăcut că i se părea cool ca DNA, SRI și Înalta Curte să umple zările cu praful copitelor cavaleriei. Nu e OK nicidecum ca judecătorii să se declare în echipă cu procurorii, dar Leca i-a amintit că declarația e mai veche. Președintele l-a contrazis, însă interlocutorul reținuse corect.

Așa arată emisiunile pe care noi nu le-am avut, iar el le-a pierdut! Și, cînd a pierdut dialogul, Băsescu s-a împuținat pe sine ca lider.

Fostul președinte crede încă, se simte asta, că o discuție e o înfruntare din care unul cîștigă și celălalt pierde. De fapt, poate că miza e nu să ai dreptate, ci să ridici nivelul dezbaterii.

Traian Băsescu afirmă multe alte lucruri care pot să nu-ți placă, emite uneori sofisme, dar asta e opinia fiecăruia dintre noi și nu asta contează. Ci faptul că, dincolo de frazele cu care politicianul para din reflex, se întrezărea personajul Băsescu, se ghiceau trăsăturile. Că justiția a fost dreaptă cînd i-a condamnat pe Năstase și pe Voiculescu, dar e demonică cînd le anchetează pe Udrea și pe Bica, asta e o echilibristică greu de explicat publicului.

Procurorii zic Mafie, el zice nevinovăție. Dar e dreptul lui să creadă asta. Inconsecvența e garantată prin lege. Justiția va merge însă înainte, că românii au suficiente pîrghii să o urnească dacă se lenevește sau să o corecteze dacă se manifestă abuziv.

Ediția specială și-a ”revenit” la rangul de emisiune din România anului 2015 cînd au răsărit profesioniștii. Întîi, în platou a descălecat Rareș Bogdan, trimis după propriile declarații de Cozmin Gușă, ca să-și apere colegii jigniți de Băsescu. Și, din acea clipă, ”jigniții” aproape că n-au mai apucat să deschidă gura.

Rareș a început un meci personal de ping pong cu Băsescu, purtat cu aceleași eterne teme și interogații, dintre care multe au răspunsul inclus.

Imediat, la telefon a intervenit și Gușă. S-a autovalidat ca vechi politician reformist, tovarăș de drum al lui Băsescu, cunoașteți discursul. Gușă a reușit să-i aibă pe oamenii ăia liberi în studio, acesta e un merit, restul e egoul său de analist supercalifragilistic.

Ce moment! Pe scaun, fostul om de la Cotroceni se chinuia sub frazele geopolitice care curgeau prin receptor. Fața lui Băsescu era cea a unui contorsionist silit să înghită săbii de plastic. Asta e, rezistă domnule președinte, că asta ai încurajat 10 ani, exact genul acesta de dialog cu sumă nulă! Te-ai folosit de amiciții cu mogulii cînd ți-a convenit, ai oscilat între alianțe mediatice și ostilități intratabile, ai creat în materie de comunicare un mare fleoșc. Acum ai ajuns să-ți transmiți ideile pe facebook, marea pasiune și a lui Iohannis și a lui Băsescu. Dai like și nu dezbați, de fapt, nimic.

S-au mai frezat ei în oglindă în vreme ce își contemplau propriile convingeri și treaba s-a terminat după două ore și cinci minute, dintre care prima oră și ceva a fost probabil cea mai bună emisiune TV cu Traian Băsescu din toți acești ani.

Pe total, bună seară la Realitatea TV! Nu tu ziariști ofițeri acoperiți, nu tu agende ascunse. Doar niște oameni, care jurnalist, care economist, fiecare cu preocupările și necazurile lui, în fața unui președinte silit, în sfîrșit, să zică ce-ai avut frate în cap și în suflet cînd ai crezut că ești singurul din țara asta care are dreptate!

 

Comentarii (129)Adaugă comentariu

Pentru bongo  •  19 aprilie 2015, 0:17

Pentru bongo :

Ai fost indobitocit de minciunile, calomniile, dezinformarile si intoxicarile banditilor din usl si de la televiziunile infractorilor Felix, SOV, Guita si DDD.
Fostul Presedinte a facut pentru tara maximum din ce i-au permis prerogativele, legile si constitutia.
Fostul Presedinte a salvat tara de la faliment, de la dezastru, de la colaps economic, de la incetare de plati.
Fostul Presedinte a scos tara din recesiune si a readus-o pe crestere economica.
Fostul Presedinte a limitat, a atenuat si a redus la minimum posibil, efectele crizei economice mondiale, asupra tarii.
Fostul Presedinte a declansat si a sustinut lupta impotriva coruptiei.
Ca sa scape de puscarie, cei mai mari hoti, cei mai mari corupti, cei mai mari infractori, cei mai mari banditi si cele mai mari likele s-au coalizat impotriva Presedintelui si au declansat o campanie mizerabila de dezinformare si manipulare a retardatilor

Fane  •  19 aprilie 2015, 0:22

Domnu’ Tolontan, gresiti grav! Nu puteti sa faceti o comparatie directa intre Nastase/Voiculescu – doi puscariasi si Udrea care este anchetata! Asta inseamna sa va antepronuntati in privinta vinovatiei blondei.
Si doi: Cocos l-a sustinut pe Basescu financiar (campaniile costa, asta si din cauza marlanilor care l-au suspendat pe nedrept) iar Basescu i-a sustinut politic sotia (divortata sau nu, tot femeia lui Cocos e). Cu siguranta ca o parte a deal-ului a fost ca sotul e cu afacerile iar blonda nu pune mana pe nici un ban – asta e motivul pentru care Base o va sustine pana la dovada contrarie. Care, nu-i asa, intarzie si tot intarzie sa apara.
Si, va citez „cînd a pierdut dialogul, Băsescu s-a împuținat pe sine ca lider” . Mi se pare o afirmatie complet rupta de realitate, insa voi fi politicos si voi spune ca nu o inteleg.

nelly protopopescu  •  19 aprilie 2015, 1:35

Ai mare dreptate , Catalin , in ceea ce-l priveste pe ” marele jurnalist ” Rares Bogdan si pe , deasemeni prea ” marele geopolitician ” Cosmin Gusa care , impreuna , se cred buricii pamantului si se lauda ori de cate ori au ocazia ca ei l-au ” facut ” presedinte pe Iohannis … poporul doar s-a lasat calauzit spre urnele de vot de catre inegalabilii mentionati mai sus … !!! Cat despre emisiunile lui Rares Bogdan , la inceputuri erau bunicele , dar acum de cand s-a ajuns , deh , ” dom Derector ” … invitatii sunt mai mult de decor , de-abia au timp sa spuna si ei cateva vorbe , si asta doar cand Maria-sa , marele jurnalist – mare moderator ramane fara aer sau i se usuca gura si bea putina apa din pahar … dupa care incepe iar sa zbiere in micofon … !!! M-am lasat pagubasa si nu mai urmaresc nici Realitatea si nici B1 Tv mai de cand ” jurnalistii ” de la B1 au fost cumparati ca la angros ( cu snopul ! ) pe vreo 2lei si 50 de bani si sunt mai lingai si mai pupincuristi decat cei de pe la Officinele securiste Antena 3 si Romania Tv … !!! Vai de saracul popor roman care a ajuns la mana atator netrebnici – jurnalisti si politicieni , care nu au nimic sfant in ei … blestemati sa fie ei si familiile lor macar vreo 7 generatii de acum incolo … !!!

alb_rosu_in_VN  •  19 aprilie 2015, 1:58

Dle Tolontan, faceti ceva si reveniti la vechiul format al site-ului (inclusiv campionate.ro) care era accesibil, practic. Cel nou e o brambureala totala, imposibil de urmarit. Cu stima.

Horia  •  19 aprilie 2015, 7:25

Draga Tolo, ce te mana-n lupta asta atat de partinitoare, care te descalifica in primul rand ca om ?

valll  •  19 aprilie 2015, 7:40

@Alex (56 comentarii) • 18 aprilie 2015, 17:36: Cui apartin cuvintele pe care le-ai citatat? Cine va refuza orice invitatie la Realitatea tv?

valll  •  19 aprilie 2015, 8:09

Emisiunea planificata spre a fi executia lui Basescu a fost pe cat de prosteasca, pe atat de dezgustatoare. Presedintele Basescu a facut si bune si rele, nu numai bune cum spun sustinatorii, dar nici numai rele cum spun adversarii. El si sustinatorii gresesc iesind prea devreme la atac, nu e potrivit sa-si apere acum mandatele, era necesara o pauza pentru sedimentare. Poate ca niciodata potrivit ca strategie, ci doar punctual, cand e cazul. Este treaba istoriei sa dea verdictul.
Totusi, daca TB are scuza de a fi fost atactat, are scuza Udrea etc etc, organizatorii acelei capcane de un prost gust sinistru n-au nicio scuza! Pur si simplu au uneltit ca sa-l ademeneasca si sa-l cafteasca pe unul, lasand sefului gastii rolul de a-i da lovitura fatala ca sa iasa in evidenta ca un fat frumos ce ucide balaurul, iar sarpelui-sef sa o faca pe popa. Ridicol!
Facatura a fost clara si singura intrebare la care nu mi-am raspuns este daca a comandat-o cineva, sau a fost un gest prin care sa obtina sustinere, clementa de la acel cineva?
PS Am mai scris un comentariu care nu a aparut – nu cred ca a fost cenzura, ci vreo eroare tehnica.

fotbal  •  19 aprilie 2015, 10:04

” În mod categoric, independenta institutiilor statului fata de partide nu este negociabila, indiferent care sunt costurile. Si, pâna la urma, care ar fi drama pentru domnul Antonescu si domnul doctor Ponta daca ar veni alaturi de mine în sustinerea consolidarii independentei si functionarii unor institutii ca DNA, Parchetul General, CSM, CCR, ICCJ sau ANI? Va asigur ca pentru România ar fi mult mai bine. Am arata ca, în privinta functionarii statului de drept, nu avem disponibilitatea de a face pasi înapoi, oricât ne-ar toca domnul Voiculescu cu Antenele sale. Credeti ca-i atât de greu sau credeti ca nu merita costul de imagine? Eu, ca om care si-a asumat acest cost, va asigur ca merita, pentru ca ai constiinta ca ai facut ceva pentru tara ta”. asta era intr-o luni, 3 dec, 2012. interviu 2+1, pasaje independenta justitiei, acordat de TB evz-ului(andronic,sergiu)

gligor  •  19 aprilie 2015, 10:33

bine ca nu l-au batut,ca aveau atata ura…

suarez  •  19 aprilie 2015, 12:01

Esti departe de adevar, Tolontane! Esti penibil, ai vazut alt meci! De fapt, esti foarte aproape de ce pretinzi ca este Basescu! Nu te mai citesc! Erai singurul care-l mai citeam din Gazeta!

hahalera  •  19 aprilie 2015, 13:52

Domnu’ Tolo, daca pentru Dvs. prima parte a emisiunii a fost „excelenta”, iar emisiunea per ansamblu vi s-a parut cât-de-cât decenta, mi-e teama ca ati redefinit principiile jurnalismului, dar într-un mod jalnic; altfel cum se explica faptul ca un „jurnalist”, pe nume Hoandra, „prieten de zeci de ani” cu un presedinte, fost primar ar putea avea ceva credibilitate în fata opiniei publice, când cu totii stim ca în România „prieteniile” nu sunt nici gratuite, nici întâmplatoare? sau penibilitatea unor momente de genul:
„Jurnalist: Va mai este sila de cei trei?
T.B. Mi-e sila sa le dau telefon!”
J: deci va e sila de aparat…”
Banuiesc ca asta face parte dintr-o retorica a unui jurnalist de înalta tinuta…

Iar „cireasa de pe tort”, din care vad ca v-ati grabit sa muscati si Dvs, este disputa pe marginea momentului declaratiilor facute de Livia Stanciu, la Bilantul DNA… pai, Domnule Tolo, bilantul DNA PE anul 2014 s-a facut în 2015! mai exact pe la sfârsitul lui Februarie (vezi link-ul de mai jos). Daca de la Iulian Leca nici n-aveam pretentii (nici n-am auzit de el pâna acum), din partea Dvs m-as fi asteptat la o minima informare înainte de-a decreta ca „[…] însa interlocutorul a avut dreptate”. Însa niciodata nu-i târziu pentru a afla noi lucruri, asa ca va recomand sa cititi (eventual, chiar sa urmariti si înregistrarea video; declaratia cu pricina se gaseste pe la 1h37’50”) http://adevarul.ro/news/eveniment/dna-isi-prezinta-marti-bilantul-anul-trecut-conferinta-transmisa-direct-ora-11-adevarulro-1_54eb3e86448e03c0fde7d43e/index.html

Simeona  •  19 aprilie 2015, 14:19

Aş vrea să văd cum s-ar descurca d-l Iohannis peste zece ani într-o asemenea dezbatere…

Cătălin Tolontan  •  19 aprilie 2015, 16:15

@Fane: cind am spus ca pierzind dialogul presedintele s-a pierdut pe sine m-am referit nu la emisiunea aceasta, care a avut dialog, ci la faptul ca, de-a lungul timpului, Traian Basescu s-a dezobisnuit sa dialogheze. Ca a pierdut dialogul ca forma de cunoastere.
A pierdut dialogul nu doar cu presa, ci si cu cei din jur. De altfel, cind ii inlocuiesti de Andrei Plesu, Adriana Saftoiu sau Renate Weber cu cei pe care ii are acum in jur, evident ca iti limitezi dialogul.

Sper ca acum am fost ceva mai explicit in ceea ce am vrut sa spun cind am scris despre pierderea dialogului. Cred ca oricare dintre noi se imputineaza atunci cind ne pierdem uimirea in fata argumentului celuilalt si punem in loc siguranta de sine.

Repet, e vorba ca a pierdut obisnuinta dialogului, nu turnirul de vineri seara. Dupa cum am scris, nici nu e important cine cistiga un duel polemic, bine ar fi sa ridice nivelul.

Efectul Hoandra  •  19 aprilie 2015, 16:25

Un articol prost, rauvoitor si inutil. Toata lumea a inteles ca Basescu a castigat dezbaterea. Nu e cazul sa ne spui tu ca lucrurile au decurs cum ti-ai fi dorit tu.

Ditamai profesorul universitar Cosea nu stie cand se folosesc „care” si „pe care”. Iulian Leca spune „dumneavoastra insusi”. Rogozanu tot cauta prin cartea editata de el, doar doar o gasi ceva interesant. Rares Bogdan lanseaza minciuni, dupa care spune ca de fapt erau intrebari. Hoandra spune ca Base e vinovat pentru copiii care au ars intr-o maternitate. Gusa, nepotul generalului de securitate Vlad si nasul lui Valcov, a fost atat de plicticos ca adormeai. A mai fost unul prea prost ca sa se faca remarcat, spre norocul lui.

In concluzie, exista oameni si mai prosti decat prostanacul.

Efectul Hoandra  •  19 aprilie 2015, 16:39

Ce-i în Gușă, și-n căpușă.

john b  •  19 aprilie 2015, 17:08

Emisiunea dlui Haondra a fost o RUSINE !! Complect neinspirat si evident, NEPREGATIT Pornit la extrema contra lui Basescu, nu a putut decit „inghina” niste acuze palide repetate de Rares Bogdan penibil in sara respectiva !! A insistat cu intrebari marunte, atacuri pesonale si justificari absolut idioate !!
Culmea prostiei „interviatorilor” a fost Cosmin GUSA< un penibil commentator care ingina ceva inteligibil, in stil de "mare filozof" fara nici u continut sau substanta !! PENIBILE si oribile atacurile impotriva lui Basescu, incoltit pe nedrept de "haidamacii" – ziaristi . Spectacol cistigat de Basescu, desi nu a fost in cea mai buna forma !!

pawn  •  19 aprilie 2015, 17:19

bineinteles ca „Presedintele” (nici nu-mi spurc tastatura cu numele celui mai infect conducator de la caragea-voda incoace) a avut 2 mandate aproape perfecte, asa cum zic „martorii lui basescu” (na, ca i-am pronuntat numele!)

cucu  •  19 aprilie 2015, 18:44

Cand s-a atins subiectul Mircea-Bercea, Base a spus ca ancheta a inceput o data cu filmarile ajunse la dna. Nimeni nu i-a adus aminte ca de fapt procurorul Iacobescu ancheta problema cu ceva ani inainte, motiv pentru care a si fost scos la pensie. Trebuia inistata pe aceasta minciuna/dezinformare a lui base. Rares Bogdan s-a grabit sa schimbe subiectul. Cat despre insulte si lipsa de profesionalism nu stiu daca mai are rost sa mai vorbim. Recomand jurnalistilor sa se uite la interviurile profesioniste cu liderii occidentali sa vada comportament si strategie profesionista de jurnalist. Acelasi sfat il am si pentru basescu sa invete ce inseamna diplomatia in comparatie cu marlania. Din pacate toti din platou au dezamagit. S-au comportat ca niste batausi la un meci de cuvinte. Daca esti suficient de intelept si/sau inteligent nu esti nevoit sa recurgi la atacuri si insulte. Aduci argumente si demonstrezi diplomatic, civilizat.

Horia  •  19 aprilie 2015, 21:02

Tolontan este un tontalau , ce scrie la comanda . Vrea sa fie un CTP , dar e mai tolomac

anamaria  •  19 aprilie 2015, 22:52

„Ediția specială și-a ”revenit” la rangul de emisiune din România anului 2015 cînd au răsărit profesioniștii. Întîi, în platou a descălecat Rareș Bogdan…” si „Nu tu ziariști ofițeri acoperiți, nu tu agende ascunse”
Dle T,daca tu numesti „profesionist pe cineva ca Rares Bogdan,si cu atit aplomb spui „Nu tu ziariști ofițeri acoperiți, nu tu agende ascunse”,
atunci nu vei mai fi citit sau ascultat – nici macar sa ma bucur cum te faci de tot risul – de mine niciodata.Ce e rau pentru voi,ca si pentru politicieni,e faptul ca nu toata lumea e proasta precum v-o doriti si imaginati.Pe mine nu m-a dezamagit niciun politician,ci doar oameni ca tine,pe care ii credeam oarecum onesti.Deci ceea ce am crezut era doar o pacaleala bine manageriata.

doina  •  20 aprilie 2015, 7:57

boala grea basismul asta!!!! e greu sa admiti ca ai fost un prost timp de 10 ani si ai sustinut neconditionat o nulittate de presedinte care a avut grija dpar de familia lui( si-a facut analfabeta europarlamentar, pe alta un notar mediocre la care vin toate cu dedicatie iar penala fura linistita ca stia ca nu o atinge nimeni) . Totusi le recomand celor care-l mai sustin o pauza, sa se uite la niste emisiuni de pe la bbc, cnn, chiar si digi, sa vada acolo cum pt un afacerist englez care a muncit din greu 17 milioane de lire reprezinta o suma enorma pe cind pt cocos e un mizilic. Oameni buni nu va dati seama ca nu diferiti cu nimic de cei care rup poarta cimitirului zavorancei ca sa vada scandal? Sinteti la fel, vreti scandal cu orice pret, pt voi nu exista dialog exista doar „I-a zis-o mai!” chiar daca a mintit! E drept ati avut professor bun dar gata s-a terminat treziti-va voi ca el inca se crede presedinte! Lasati-l in lumea lui ca el e asigurat vreo doua generatii de acum incolo, dar voi? Aveti grija de mintea voastra, de copiii vostri sa nu faca aceleasi alegeri gresite pe care le-ati facut voi pt ca altfel o sa ajungeti sa rupeti porti de cimitir doar ca sa vedeti putin scandal!!!

CÎND A PIERDUT DIALOGUL, BĂSESCU S-A PIERDUT PE SINE – Pe Bloguri  •  20 aprilie 2015, 9:46

[…] Sursa: Cătălin Tolontan […]

Gabi  •  20 aprilie 2015, 10:50

@Doina – in ce calitate jignesti mai muiere? ce vroiai sa alegem? Contracandidatii lui Base ori s-au dovedit infractori si au facut puscarie(vezi Nastase), ori au fost declarati prostanaci chiar de Ilici (vezi Geoana)! Cum poti asocia basismul cu ceata de idioti de la cimitir care este rezultatul politicii de indobitocire a fanilor RTV si al Antenelor ? Cat despre emisiune , eu am remarcat cum o haita de hiene incercau sa dovedeasca pe regele Base si s-au impotmolit in propria lor neputinta.

Rares Bogdan a fost penibil , l-am apreciat pana la aceasta interventie , dar mi s-a parut ca a venit in emisiune Gadea cu chipul lui Rares.

Tolo, nu am nimic sa-ti reprosez referitor la articol este opinia ta si o accept.

ucu  •  20 aprilie 2015, 11:06

Foarte pertinenta si corecta analiza dvs. Domnule Tolontan. Va urmaresc cu interes mereu. Felicitari !!!!

ana  •  20 aprilie 2015, 11:06

doinita,am auzit ca leurda face bine la cazurile fara speranta,profita ca e primavara si e si ieftina.de asemeni curele cu aer curat fac bine la diminuarea ridicolului in cazuri de autosupraestimare.

sykophantes  •  20 aprilie 2015, 18:29

Bravo, si multumiri pentru trimiterea la pamfletul Leliei Munteanu. Basescu are destule pacate si adesea da dovada de o lipsa de tact care socheaza la un (fost) sef de stat. Dar nu am nici o ezitare ca a fost cel mai bun presedinte al Romaniei din 1974 incoace. Nu-l includ pe Johannis ca nu a dovedit inca nimic dar sper bineinteles ca la sfirsitul mandatului/mandatelor sale, il va detrona detasat pe Traian Basescu. Rares Bogdan e cu zi ce trece mai dobitoc, inclusiv cu comentariile sale cum ca l-ar fi dat afara din platou pentru jignirea colegilor. Iar cu intrebarile lui de a doua zi, cu care crede ca „ii va lua piuitul” lui Basescu, este absolut penibil. In primul rand e clar ca are informatiile cu Basescu care il primea in picioarele goale pe Vanghelie chiar de la acesta din urma gratie relatiei apropiate dintre RB si MV. In al doilea rand, ca jurnalist, daca stie anumite lucruri despre vizite in Quatar si Emirate, de ce nu face o emisiune sau publica un blog, ceva ci lanseaza amenintari criptice ? Care e agenda sa ?

Alexandru  •  21 aprilie 2015, 13:16

Vad cu sila ca sa citez un clasic in viata ca iar au aparut postari jignitoare de cum ai publicat articolul semn ca tableta Udrei cu faimosul soft a ajuns la altcineva si isi face treaba cum trebuie.
Gazdele au fost intr-o situatie extrem de penibila , sa ii reproseze niste abuzuri pe care le-au ascuns la vremea lor si sa nu citeze Antena 3.
Efortul a fost evident.
Cand a fost vorba de inregistrarile cu Mircea Basescu a fost imposibil. Senzatia mea a a fost ca tot incercau sa vada cam cat s-a mai slabit lesa fara sa isi supere patronul.
Intrebarile au fost putine fata de tot ce a lasat Basescu fara raspuns da ani de zile in care se duce doar la televiziuni prietenoase.
Si intrerupte eficient de jigniri bine plasate.
Majoritatea intrebarilor si-ar fi avut locul la tribunal nu intr-un studio TV.
Il citez din memorie pe Rares Bogdan la o emisiune de acum cateva saptamani: „Eu nu l-am simpatizat niciodata pe acest individ , l-am chemat la emisiuni doar pentru ca patronii mei mi-au cerut-o”
Rares Bogdan a fost trimis in studio ca sa-l salveze pe Basescu nu pe ceilalti de jignirile lui.
Dupa ce a venit discutia a devenit prietenoasa si fara continut.

@tibics care face comparatie cu Voiculescu si Nastase: Mircea Basescu il linistea pe Basica cu „mersul” pe care poate sa il aranjeze la Inalta curte , nu e nevoie sa ai toata justitia in mana ci numai cheile , acolo se condamna sau achita definitiv. Nu avea Basescu nevoie sa fie anchetati in stare de arest cata vreme stia rezultatul final si ca dovada verdictul la Voiculescu a fost grabit ca sa aiba munitie electorala.
Rostul unui interviu cu Basescu e acelasi cu al unui interviu cu Josef Fritzl.
Sa spuna ce ?
Ca Romaniei i-a fost bine sa fie tinuta in pivnita si violata timp de 10 ani?

cucu  •  3 mai 2015, 0:59

Dedicatie pentru domnul Tolontan -Jurnalisti celebri americani in dezbatere: https://m.youtube.com/watch?v=Pmr3XvaoVW4 Cu toate ca se considera mai mult comediant decat jurnalist, Stewart poate sa joace foarte bine la interviuri atat in ofensiva cat si in defensiva. Un exemplu ar fi recentul interviu cu Judith Miller. Cat despre interviuri profesioniste cu presedinti inconjurati de controverse https://m.youtube.com/watch?v=Fze2J2Ve9is Fara injuraturi, insulte, capuri in gura si alte golanii.

cucu  •  3 mai 2015, 1:01

Capete nu capuri… 🙂

Comentează