Obreja și-a cîștigat dreptul la o sală de masă, Udrea acuză din nou SRI

Organizatorul Galei Bute rămîne în arest, dar Înalta Curte a impus poliției să-i respecte drepturile garantate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului

luni, 20 aprilie 2015, 6:41

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Din cauza aglomerației arestului central, Rudel Obreja a fost mutat în arestul Secției 12 de poliție. ”Am copilărit în condiții grele, știu ce înseamnă viața precară, dar condițiile de aici sînt mizerabile”, a mărturisit el în fața judecătorului, cerînd să-i fie înlocuită măsura arestului preventiv cu cea de arest la domiciliu.

”Stau în 11 metri patrați împreună cu încă trei oameni și mănînc lîngă toaleta celulei”, a spus fostul șef al FRF Box și organizator al Galei Bute. El a adresat o plîngere și Avocatului Poporului.

Astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ”să respingă, ca nefondată, cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv formulată de inculpatul Rudel Obreja”, dar, totodată, a constatat ”încălcarea art. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor omului față de Rudel Obreja prim omisiunea respectării normelor minime obligatorii privind condițiile de cazare a persoanelor private de libertate”.

Magistrații au dispus în premieră ca să i se asigure ”spațiu personal în celulă” și ”servirea mesei într-o sală special amenajată, cu respectarea normelor de securitate”.

Două alte știri, tot din Gala Bute:

1. Maria Apostol, fostă șefă a PR-ului din ProTV, numită mai apoi pe o poziție similară la Antena 3 și ulterior plecată, a fost audiată ca martor la DNA. Potrivit unor surse, numele ei a fost invocat în relație cu Tudor Breazu și Ana Maria Topoliceanu.

2. Ștefan Lungu este suspectat pe către Elena Udrea că i-a fost plasat în minister printr-o filieră SRI. Afirmația a fost făcută de către fostul ministru chiar în fața judecătorilor ÎCCJ. Lungu este unul dintre denunțătorii la adresa Elenei Udrea.

 

 

Comentarii (14)Adaugă comentariu

rrr  •  20 aprilie 2015, 19:25

11 metri patrati sunt putini,,,,sa stai in 2 metri mai coruptule..

blind justice  •  20 aprilie 2015, 19:43

Pwahahahaha….Cum adica bai nene?? „Mi-a fost plasat Lungu asta de catre SRI”…huh??? Mai pe romaneste, recunoaste ca a fost prinsa cu pisica in sac. Ca daca nu il plasa SRI pe Lungu nu se mai aflau matrapazlacurile din gala Bute. Pai atunci foarte bine ca l-a plasat SRI pe Lungu, sa mai plaseze niste alde din astia si prin alte parti.

codrut  •  20 aprilie 2015, 22:20

Asta-i tare! Rudel a deschis sala de masa la arest! E foarte interesanta decizia Inaltei Curti! Astfel, o sa implementeze aceasta decizie in toare aresturile din tara, iar penalii de lux vor manca la cantina! E tare!

pawn  •  20 aprilie 2015, 22:24

lungu a fost sofer la tvr. a fost remarcat de doamna alina mungiu. pentru a fi eliminata orice speculatie lucrul asta trebuie recunoscut de apostolii dreptei, ptr care doamna mungiu este fecioara maria (in sensul de fara-greseala-in-alegerea-oamenilor). doara dansa s-a increzut si in basescu, la primul mandat.
pe urma, stefan lungu (un fel de…cum il chema pe ala din „flori pentru algernon”?) a fost trecut „producator” la tvr, realizator de emisiuni de IT (??!!), singura lui legatura cu IT-ul fiind pesemne telefonul pe care se chinuia sa-l inteleaga, terminand prin a deveni o figura familiara, domnu’ tolontan.
esti in sistem, la fel ca andrei nourescu, ala al mihaelei radulescu, andreea raicu, personaje (a, oana zavoranu :))), personaje care nici nu canta, nici nu joaca in filme, nici nu danseaza, nici nu arata extraordinar sau sunt in stare sa administreze reteaua vreunei firme sau sa opereze o tumoare abdominala, dar care sunt…acceptati pana la urma.
asta a fost cu lungu. mie nu mi-a venit sa cred cand am auzit ca nulitatea asta absoluta a fost arestata, ca ajunsese „omul de incredere” al elenei udrea. dar pe urma m-am gandit un pic mai mult si am ajuns la concluzia pe care am scris-o la inceput.
cum credea si maestrul, in „pendulul lui foucault”: nu exista nici o conspiratie, totul e o intamplare imbecila. o ministreasa cu anvergura de maturatoare a ales din intamplare un baiat a carui singura calitate era aceea de a fi prezent. la timpurile si in locurile frecventate de oamenii zilei.

Radu  •  20 aprilie 2015, 22:26

Nu numai Udrea spune asta d-le Tolontan. Sunt voci IMPORTANTE care spun ca Lungu a fost pus sa spaguiasca cu garantia libertatii sale si cu averea stransa din mita, neatinsa daca mai apoi da vina pe Udrea. Ce se mai stie, este ca familia lui Lungu a aflat de colaborarea lui cu serviciile si chiar nevasta este speriata si suparata pe el,fiind si mama de scurt timp. Va dati seama ca toate se vor rasfrange si asupra ei, a copilului, a familiei in general, deoarece oricat ar fi serviciile de invincibile AZI, maine vor fi invinse de adevar, adica de lipsa probelor.
Sa faci extindere de ancheta la PDL pe firul sacosei de bani dar sa nu se dovedeasca inca faptul ca ea a existat, ca a ajuns in bratele Elenei Udrea, pute rau d-le Tolontan.
Acuza pe baza un unor minciunele cosmetizate in laborator, ce naiba, nu suntem asa de cretini?
In locul avocatilor, chiar si a dvs, as cere PUBLIC , as soma procurorul de caz sa aduca dovada precisa, de necombatut (filmare, inregistrare, martori credibili, flagrant etc) ca Udrea a primit sarsanaua cu bani si s-a plimbat in amiaza mare cu ea prin minister atat Nastasie si Gardean cat si Udrea.
Apoi facem extindere fratilor si o bagam la bulau, nu?

antonel  •  20 aprilie 2015, 23:29

daca serviciile apeleaza la nulitati de genul Lungu atunci e vai de mama lor. Udrea vede acum numai acoperiti, va in jurnalistii care o criticia, va in cei care au denuntat-o. Tot ea a runcat-o ca infiltrata si pe Topoliceanu.
Sa nu uit. Pofta buna, Obreja!

ionel  •  21 aprilie 2015, 1:45

Asta cu asigurarea spatiului personal in celula si cu mancatul intr-o sala de mese e impozibil de implementat. Unde? Si unde sa-i mute pe restul? Poate ca are dreptate, dar asa sunt conditiile pentru toti. Aresturile sunt pline, ce o sa-i faca , o sa-i puna o masuta pe hol? Obreja e frustrat probabil ca a fost mutat de la beciul domnesc ca sa faca loc altor arestati mai smecheri. Udrea deja a devenit paranoica.

Luca  •  21 aprilie 2015, 7:00

Corect, sunt condiții total inumane in închisorile românești ! Indiferent ce fapta comit respectivii pușcăriași , nu e normal sa beneficieze de condiții sub nivelul celor din adaposturile de câini .

doina  •  21 aprilie 2015, 7:36

dar sa furi cu buna -stiinta si tupeu e uman tare!!!!! e chiar definitia umanitatii, in loc de iubeste-ti aproapele: fura-ti aproapele!!!!

ghe  •  21 aprilie 2015, 9:21

Acum, ca o sa aiba sala de masa, sa tot stea la parnaie pana-i vine rau borfasului

cristian007  •  21 aprilie 2015, 9:38

@ Luca: nu e uman, ai dreptate, doar ca o mare parte din arestatii de azi, ar fi putut, ieri, sa faca niste puscarii model; in schimb au preferat sa fure pentru ei acei bani. Si puscariile ca puscariile, dar au furat banii necesari modernaizarii spitalelor, reparatiei drumurilor. Stii cati oameni mor pe drumurile patriei pentru ca nu suntem in stare sa construim autostrazi sau centuri pentru marile orase ?? sau cati oameni pleaca din spitale mai bolnavi decat au intrat, pentru ca ultima data cand au fost varuite era Ceausescu la putere ??? Intreaba te cate vieti putea fi salvate din bani furati de Udrea&Co ? Apoi nu o sa iti mai fie mila de Udrea&Co.

mister X  •  21 aprilie 2015, 10:01

e buna decizia ICCJ.
prin aceasta decizie ICCJ ii blocheaya accesul la CEDO lui OBREJA pe conditii de detentie

fotbal  •  21 aprilie 2015, 12:21

insinueaza ca a fost lucrata informativ?! asta e din ciclul” ori suntem golani,ori nu mai suntem” 🙂
subiectul disjuns, intrebare retorica: cat era sa dureze pana sa adulmeci prada?! aveam odata niste procente…..

Maria Apostol, fostă șefă a PR-ului din ProTV, a fost audiată la DNA în dosarul Gala Bute. Elena Udrea, trimisă în judecată în acelaşi dosar | ActiveNews  •  21 aprilie 2015, 16:01

[…] apoi pe o poziție similară la Antena 3 și ulterior plecată, a fost audiată ca martor la DNA, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său. Potrivit unor surse, numele ei a fost invocat în relație cu Tudor Breazu și Ana Maria […]

Comentează